מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת ארגומטריה דחוף!!!!!!ניסן28/06/2011
שלום רב
היום עשיתי בדיקת ארגומטריה ולאחר כמה דקות הרגשתי לא טוב והבדיקה נעצרה בדופק של 166 לאחר 6 דקות בלב של מאמץ
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי בפיענוח הנתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ניסן28/06/2011תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ארגומטריה דחוף!!!!!! - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/06/2011שלום רב
ניסן אין תמונה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונה
ניסן29/06/2011עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקישור לתמונות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/06/2011בן כמה אתה ? רקע של מחלת לב או תרופות ?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ניסן01/07/2011בן 22 עם רקע של SSS בעל קוצב DDDR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומי בחזהנטע28/06/2011
שלום,
אני בת 35, מאובחנת עם אוושה בלב מלידה, בגלל היצרות קלה של מסתם ריאתי.
רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה לכאב פתאומי שמופיע בחזה? האם יכול להיות קשור לאוושה? או לתזונה לקויה? (הכאב הופיע אחרי שאכלתי משהו עתיר סוכר. אני גם סובלת מעודף משקל).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פתאומי בחזה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/06/2011מור שלום
לא יכול לתת תשובה רצינית בלי בדיקות מינימליות כמו אקג,בדיקת מאמץ .....
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה לאחר אימוניםדוד28/06/2011
שלום,
נראה לי שפספת את שאלת ההמשך ששאלתי. הנושא מטריד אותי בשל הרקע המשפחתי - אבי נפטר לא מזמן בגלל בעיות לב וחלה מגיל צעיר.
לאחרונה אחרי אימונים אני חש קוצר נשימה (קשה לי לקחת נשימות עמוקות).
להלן תוצאות בדיקות האקו שערכתי.
לפני שנתיים (יוני 2009) עשיתי אקו והתוצאות היו (התוצאות הגיעו בפקס מה שהקשה על הקריאה – לכן מתנצל מראש על השגיאות):
d-lv 5.4
s-lv 3.3
nfs-lv 39
d-ivs 0.9
d-lvpv 0.9
מסתם מיטרלי trivial
מסתם טריקוספידלי trivial
מסתם ריאתי trivial
left atrium- normal size
right atrium- normal size
aortic valve- normal
mitral valve - normal apperance and motion
mitral regurgitation- trivial
tricupid valve - anatomicallly normal leaflets
tricuspid regurgitaion - trivial without hemodynamic significance
left vertrcular size and shape- normal
right venricle- normal
pulmonic valve - trivial pr without hemodynamic siginficance
pericard- no fluid detected
congenital or aquired malform- no congenital defect demonstrated
other diagnosis- mildly dilated ivc
התוצאות היום (יוני 2011) הן כדלקמן:
אאורטה עולה 33
שורש אאורטה 31
פרוזדור שמאלי (d2) 34
חדר ימני 24
רוחב חדר שמלאי בזמן סיסטולה 32
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 53
עובי המחיצה הבין חדריות 11
עובי דופן אחורית 11
מסתם מיטרלי - אי ספיקה מינימלית
מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה מינימלית
מסתם אאורטלי - תקין
מסתם פולמונרי אי ספיקה קלה
האם יש שינויים בבדיקות המצריכים בדיקה אצל קרדיולוג?
אם כן מה הסיבות האפשרויות לשינויים: לחץ דם מוגבר (יש לי מעט)/מאמץ ספורטיבי רב מדי (אני חושש שאני מזיק לעצמי כי אני מביא עצמי די לקצה באימונים ואני שוקל אם להמשיך באימונים באותה דרגת קושי)?
האם שינויים אלה יכולים להסביר קוצר נשימה לאחר מאמץ?
תודה רבה!
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה לאחר אימונים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר29/06/2011דוד שלום רב
אין הבדל משמעותי בין שתי בדיקות אקו לב
לכן לא מסביר סימטומים של קוצר נשימה או צורך לגשת לקרדיולוג.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריקרדו, תודה רבה
דוד29/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בסי.טיליאת27/06/2011
לאחר אשפוז בחשד לאנדוקרדיטיס. ממצא מקרי בסי.טי- גושים רכים וניידים- 6/7mm על המסתם האורטלי , התעבות קצה העלה- צד ימין.
ללא עדות לזיהום פעיל, ללא עדות ללופוס, סרולוגויות למזהמים כולל נדירים- שליליות, ללא סימני סרטן. אסימפטומטי.בדיקות דם תקנות למעט crp
מבקשת לדעת האם papillary fibroelastoma יכולה לשמש אבחנה מבדלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים בסי.טי - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2011צריך לשאול את מי שעשה את ה TTE וה TEE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטרdoritna27/06/2011
בבדיקת הולטר נמצא:
קצב בסיסי סינוס עם APC"S- 5 ו VPC"S -113
אני מעוניינת לדעת מה המשמעות?
(יש לי תור לרופא בעוד זמן רב וקשה לעמוד במתח).
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2011אין משמעות לתוצאת בדיקה כלשהיא מבלי להכיר את הנבדק.
לא צריך להיות במתח, התור לרופא (משפחה או קרדיולוג) הוא מהיום למחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה ,בלסת ובגב -שעבר מעצמודינה27/06/2011
שלום,
אני בת 45.לא שמנה .לא מעשנת.כולסטרול גבוה בתוך הנורמה.כולסטרול טוב תקין.לחץ דם גבולי לכיוון הגבוה. לא מטופלת.
הבוקר עם כניסתי לעבודה הרגשתי לפתע לחץ חזק בחזה שהקרין לגב באזור השכמות והלסת.לפני כן הרגשתי מצוין.
הכל היה כאילו לחוץ ותפוס אבל לא כואב.
הנשימה היתה בסדר ולא סבלתי מחיוורון.
הרגשתי צורך לשירותים ואחרי יציאה המצב השתפר במעט מאוד .
כל הסיפור לקח כשעה וברגע זה יש לי ספיחים של הדבר :מעט לחץ בלסת ובחזה.דווקא עכשיו קצת צורך לקחת יותר אויר ומעט כבדות בכתפיים\שכמות. הראש מעט מתחיל לכאוב.
אני מניחה שזה ילך וישתפר.מקווה...
היו לי אפיזודות דומות בעבר אפילו עם צריבה בחזה.נתתי להם לעבור מעצמן.לפני שלוש שנים טופלתי בבעיית לחץ הדם אלא שמאז ירדתי במשקל ,ויתרתי על הגלולות והמדדים השתפרו גם של לחץ הדם וגם של הכולסטרול.בתקופה שלחץ הדם היה גבוה היו צניחות ST בא.ק.ג(1-1.5) שיוחסו ללחץ הדם ובדיקת סיטי לב היתה תקינה.
השאלה שלי מה הסיכוי שמדובר באירוע לבבי בהתחשב בזה שזה עבר מעצמו בסופו של דבר?
האם יכול להיות למשל קריש שגרם לסתימה ועתה הוא נודד הלאה?
אם לא מדובר באירוע לבבי האם ומה יכולות להיות סיבות נוספות לתופעה?
אני מבינה שזה לא אבחון אבל אשמח לשמוע כיוונים אפשריים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה ,בלסת ובגב -שעבר מעצמו - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2011אני מציע שתתיעצי עם רופא המשפחה שלך או רופא מקצועי אחר שיבדוק אותך וישמע אותך מגוף ראשון. כפי שאת מתארת את הבעיה הפתרון אינו באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה ECGפאולה27/06/2011
עשיתי בדיקה ECG היום (שיגרתי ללא סיבה מיוחדת)
התוצאה NORMAL SINUS RHYTHM - ECG WITHIN NORMAL LIMITS -POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS
FINDING OF NO IMPORTANCE IN WOMAN KEEPING WITH CLINICAL FINDINGS.
מה זה אומר ה משפט POOR R WAVE PROGRESSION IN RIGHT PRECORDIAL LEADS?
זה די הכניס אותי ללחץ.
הבדיקות דם שלי תקינות - לחץ דם 100/70
גיל 37 ללא ילדים
מחכה לתשובתכם
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה ECG - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2011אין הרבה ערך לפענוח האוטומטי, ספק אם מה שרשום בכלל נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HDL נמוךדנה26/06/2011
שלום אני בחורה בת 22 מעשנת מזה 7 שנים , בשנים האחרונות קופסא ביום,
הגובה שלי הוא 1.68 ואני שוקלת 65 ק"ג , עד לפני שלוש שנים הייתי מתאמנת לפחות שלוש פעמים בשבוע אך בשלוש השנים האחרונות אינני עושה ספורט כלל.
בבדיקות הדם האחרונות שעשיתי הכולסטרול הטוב (HDL) שלי - 36 , ה- LDL יצא 102.
ברור לי שאני צריכה לחזור לעשות ספורט פשוט מחכה לבדיקת מאמץ כיוון שהתחלתי לחוש לא טוב לאחרונה ולאחר פעילות אני סובלת מקוצר נשימה וכאב ראש כיוון שאין לי אוויר. כמובן שגם התפחתתי את העישון בתקווה להפסיק לגמרי.
הייתי שמחה לדעת האם יש סיבה להיות מודאגת כתוצאה מהבדיקותת דם או שאילו הם ערכים תקינים יחסית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HDL נמוך - תוספת חשובה
דנה26/06/2011ערכים נוספים שנמצאו לא תקינים בבדיקות ואולי קשורים -
MCHC - 35.4
MPV - 12.4
אני מטופלת באלטרוקסין כתוצאה מהשימוטו.
ובתקופה האחרונה יש לי ממש תחושה של כובד בנשימה.
מצטערת אם הרחבתי פשוט קצת מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHDL נמוך - תוספת חשובה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/06/2011לא רואה בעיה כעת, לטווח ארוך מציע לך להפסיק לעשן ולחזור לפעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם. אני צריך את עזרתכם דחוףנסי26/06/2011
אבא שלי חולה סכרת עומד לעבור ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי+פרפור פרוזדורים+אי ספיקה טריקוספידלית. האם מישהו ממכם יכול להמליץ לי על מנתח מומלץ? איפה עדיף לעבור את הניתוח בבי"ח ציבורי או פרטי. (איפה סיכויי ההצלחה גבוהים יותר?) הרי ידוע שב"ח ציבורי מלא בזיהומים ופרטי בפחות. מצד שני הבנתי שבב"ח פרטי אם קורה סיבוך חס ושלום אז עדיף להיות בציבורי. האם מישהו שעבר את הניתוח יכול לייעץ לי מה לעשות אני בדילמה רצינית. אשמח אם מישהו מכם יחזור אלי.
נסי 0507239939* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם. אני צריך את עזרתכם דחוף - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/06/2011נסי שלום רב
לפי דעתי החלטה צריכה לקחת בחשבון במקום ראשון מי המנתח ולפי המלצתו לבחור את המקום.
עדיף מנתח עם הרבה ניסיון שעובד גם בב״ח פרטי או ציבורי
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת מסתמיםדוד26/06/2011
שלום,
אני בן 35 מתאמן בשחייה ונשלחתי לבדיקת אקו עקב עייפות יחסית לאחר מאמץ וקול רביעי בלב.
אודה אם תוכלו לסייע לי בפענוח הבדיקה
אאורטה עולה 33
שורש אאורטה 31
פרוזדור שמאלי (d2) 34
חדר ימני 24
עובי דופן אחורית 11
מסתם אאורטלי - תקין
מה משמעות הממצאים והאם אוכל להמשיך במאמץ בעצימות גבוהה?
אני חושש שאולי המאמצים הגבוהים פגעו לי במסתמים - האם יש יסוד למחשבה זו?
תודה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת מסתמים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2011הנתונים בסה"כ בגדר הנורמה
אין קשר בין הממצאים הנ"ל והפעילות הפיזית שאתה עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
דוד26/06/2011שלום,
סורי שאני שואל שאלת המשך.
הנושא מטריד אותי בשל הרקע המשפחתי - אבי נפטר לא מזמן בגלל בעיות לב וחלה מגיל צעיר.
לפני שנתיים (יוני 2009) עשיתי אקו והתוצאות היו (התוצאות הגיעו בפקס מה שהקשה על הקריאה – לכן מתנצל מראש על השגיאות):
d-lv 5.4
s-lv 3.3
nfs-lv 39
d-ivs 0.9
d-lvpv 0.9
מסתם מיטרלי trivial
מסתם טריקוספידלי trivial
מסתם ריאתי trivial
left atrium- normal size
right atrium- normal size
aortic valve- normal
mitral valve - normal apperance and motion
mitral regurgitation- trivial
tricupid valve - anatomicallly normal leaflets
tricuspid regurgitaion - trivial without hemodynamic significance
left vertrcular size and shape- normal
right venricle- normal
pulmonic valve - trivial pr without hemodynamic siginficance
pericard- no fluid detected
congenital or aquired malform- no congenital defect demonstrated
other diagnosis- mildly dilated ivc
התוצאות היום (יוני 2011) הן כדלקמן:
אאורטה עולה 33
שורש אאורטה 31
פרוזדור שמאלי (d2) 34
חדר ימני 24
עובי דופן אחורית 11
מסתם אאורטלי - תקין
האם יש שינויים בבדיקות המצריכים בדיקה אצל קרדיולוג?
אם כן מה הסיבות האפשרויות לשינויים: לחץ דם מוגבר (יש לי מעט)/מאמץ ספורטיבי רב מדי (אני חושש שאני מזיק לעצמי כי אני מביא עצמי די לקצה באימונים ואני שוקל אם להמשיך באימונים באותה דרגת קושי)?
תודה רבה!
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
דוד28/06/2011נתון נוסף שציינתי למטה הוא שאני מרגיש קוצר נשימה לאחר אימון. האם אי הממצאים יכולים להסביר קוצר נשימה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף - תגובה
ד``ר רוברט הפנר28/06/2011מה זאת אומרת ״אי הממצאים״?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
דוד28/06/2011הכוונה היא לממצאים - של אי ספיקה קלה במסתם הריאתי ויתר הנתונים שפירטתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין כאב באזור החתך בחזהלאוש24/06/2011
כ-3 חודשים לאחר ניתוח מעקפים (4 ) עדיין רגישות וכאבים באזור החתך בחזה מצד ימין, הצלעות , בעיקר בתנועות מסוימות ווהרמת דבר מה, האם כך צריך להיות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין כאב באזור החתך בחזה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2011זה לא צריך להיות כך אבל כאבים גרמיים תופעה שכיחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לבאיתי24/06/2011
אני היתי אצל הקרידיולוג שלי ספיקת הלב שלי עלתה ממספר 3 למספר 2 רציתי לדעת אם ישנה אפשרות שזה יחזור למצב 3 יש לי מידי פעם קשיי נשימה במיוחד בעלית מדרגות של קומה וחצי ובהליכה מהירה אחרי 4-5 דקות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר26/06/2011השינויים הללו לשני הכיוונים נקווה שתמשיך כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דםדידי23/06/2011
שלום רב,
היום עשיתי בדיקת דם כוללת לפני הריון
ויש תוצאה שמאוד מדאיגה אותי
MPV-12.3
לפי הבנתי זו תוצאה גבוהה מהרגיל וחורגת מהנורמה
על מה זה יכול להעיד?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בדיקת דם - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר27/06/2011שלום רב
למה לא לגשת לרופא שלך?
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש אחרי ניתוח מעקפיםרויטל22/06/2011
שלום לכם
לפני כחודש בערך אימי עברה ניתוח מעקפים ומאז כשובעים שהשתחררה מביה"ח יש לה שיעול יבש שלא מפסיק אחיר ביקור אצל רופאת משפחה היא נתנה לה מוקוליט לשיעול שזה בולשיט ,השאלה ההאם התופעה ידועה, כמה זמן זה אמור לחלוף ומה אפשר לקחת כדי להקל על החיים, שיעול ממש טורדני אחרי דיבור של שני מילים פשוט אי אפשר להמשיך לדבר.
מודה לכם ומחכה לתשובתכם המהירה.
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול יבש אחרי ניתוח מעקפים - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/06/2011סיבה שכיחה (ללא קשר לניתוח) לשיעול יבש היא תרופה ממשפחת חוסמי ה ACE, כמו אנלדקס, טריטייס (רמיפריל). השימוש בתרופות אלו כמעט הכרחי בחולים שסובלים מסתימות בעורקי הלב, לכן קרוב לודאי שהיא נוטלת אותן. עם החלפת התרופה למשפחה דומה (ולא פחות טובה) כמו חוסמי ARB השיעול חולף כמעט מיידית.
כמובן שצריך לשלול גם דברים אחרים, בשביל זה היא צריכה להבדק אצל קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לב מחסיר פעימהחסוי22/06/2011
ידידה שלי הרגישה שהלב שלה מחסיר פעימה, עשו לה בדיקות וחיברו לה מכשיר כזה ללב והיא הייתה צריכה להסתובב איתו כל היום, רציתי לדעת מה בדיוק המכשיר בודק ומה יכולה להיות הבעיה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב מחסיר פעימה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר22/06/2011המכשיר אליו חוברה כנראה "הולטר" זהו מכשיר שבודק את קצב הלב כל עוד היא מחוברת אליו, בדר"כ 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)