מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות עקרוניותאני07/07/2011
1) האם דופק לב מהיר יכול להיווצר ממצבי לחץ, פחד מהבדיקה עצמה, חרדה וכו' - בלי שום קשר לממצא אורגני בלב, אלא מסיבות פסיכולוגיות כאמור?
2) מה משמעות אקג "'within normal lumuts"
3) האם יכול להיות אקג תקין, גם בנוכחות דופק מואץ ומהיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות עקרוניות - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר07/07/2011אני שלום רב
תשובות:
1) כן
2) בגדר הנורמה WITHIN NORMAL LIMITS-
3)כן
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק המשךלימור06/07/2011
מדובר על הולטר לחץ דם ולא הולטר לב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנ"ל
ד''ר ריקרדו תובר06/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהאור דרורי05/07/2011
שמי אור בת 20. עברתי לא מזמן אקו לב.
והנה התוצאות...אשמח אם תאמר לי אם הן תקינות.
ומה זה mild tr ? והאם יש לזה איזשהו סיכון למחלות לב עתידיות???
Aorta-root 31mm ascending 32mm arch 32mm Left atrium -diameter PSL 31mm area 4C 15mm Right atrium area15 mm Right ventricle 28 mm -normal Left ventricle ED size 45mm ES size 28mm LV wall thickness septum 10mm free wall 10mm EF% 60 Normal pattern of mital inflow normal diastolic function E=90cms A=50cms E=10cm/s Normal size of left ventricle No wall motion abnormalities Normal systolic and diastolic function Normal size and function of right ventricle Normal size of left atrium- and normal right atrium Normal structure and function of 4 valves No significant valvulopaties Only mild TR No pulmonary hypertension 25mm Hg No pericardial effussion No shunt Conclusion Normal systolic and diastolic function Normal LA size No significant valvulopaties No pericardial* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/07/2011שלום רב
בדיקת אקו לב בגדר הנורמה
בהצלחה
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה mild tr ???
אור דרורי06/07/2011זה יכול לגרום לי לבעיות עתידיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה mild tr ??? - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר06/07/2011שלום רב
Mild tr -MILD TRICUSPIDE REGURGITATION
תשובה שניה לא
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקלימור05/07/2011
ד"ר שלום
אני בת 37 לאחר הולטר לחץ דם קצת גבוה ביקשתי מהרופאלדחות את עניין הכדורים ולנסות לעשות דיאטה אני עושה דיאטה ולוקחת אומגה 3 מרוכז מאוד 460 DHA EPA180 כדורים 2 ביום בנוסף משתמשת במלח דל נתרן מעושר באשלגן חודש לאחר מכן עשיתי הולטר נוסף תקין לחלוטין ומכיוון שזה ההי גם בליווי סטרס התחלתי ציפרלקס .
הדופק שלי בהולטר הקודם היה 85 במנוחה היום הוא בערך 70 לפעמים 67 אך בבוקר אני מרגשיה לפני לקיחת הציפרלקס דופק קצת חזקובמהלך היום רגיל השאלה האם כל מה שאני לוקחת יכול להשפיע בצורה לא טובה על הלב? כמו המלח אומגה 3 והאם השינוי בדופק הוא מאוד משמעותי אציין שלפני חודש עשיתי אקו לב תקין לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר05/07/2011לימור שלום
לפי דעתי אם אקו לב והולטר בגדר הנורמה,הסבירות של בעיה לבבית היא מאוד נמוכה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם אאורטלי בצינתורט04/07/2011
שלום רב!
אני יודעת שמחליפים עכשיו מסתם אאורטלי בעזרת צינתור.
ניתן לכולם לעבור ניתוח כזה ( ע"י צינתור )?
שמעתי שזה עושים רק לאכלוסיה מבוגרת ( שניתוח מסכן חיים..)
האם גם אפשר לעשות ניתוח כזה לאישה בת 71 ( אם אנו רוצים דווקא ניתוח כזה בלי "לחתוך"???
לאן ניתן לפנות?
בתודה מראש!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם אאורטלי בצינתור - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2011את גם שואלת וגם עונה יפה לשאלותייך.
בגיל 71 (היום נחשב לצעיר/ה), הסיכון בניתוח החלפת מסתם למסתם ביולוגי מאוד קטן.
דרך צנתור, עדיין אחוזי תמותה גבוהים מאוד תוך אשפוז, אחרי חודש ואחרי שנה.
לכן למרות החתך הניתוח עדיף על הצנתור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג לא תקין למה אין תשובה?ניסן04/07/2011
שלום רב רופאי הפורום
שלחתי לפני כמה ימים אקג שעשיתי במבחן מאמץ ולא נראה לי שהוא יצא תקין זה נראה לי כמו CPVT או כמו ברוגדה או כמו VT
כמו כן יש לציין כי יש לי SSS ולכן אני מושתל קוצב DDDR
האם יש סיכוי שזה אחד מהמקרים הנל שציינתי?
אגב בזמן האחרון אני מרגיש עייפות רבה
תודה מראש ואודה לכם על תשובה מהירה על מנת שאני אהיה מעט יותר רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג לא תקין למה אין תשובה? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/20111- אם אתה מכיר את ה DD ודאי תוכל גם להגיע לאבחנה סופית
2-בסיום מבחן המאמץ רשומה תשובה, תקרא אותה
3-אל תשלח קישורים, תעלה את התמונה עצמה לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטערת ד"ר שפניתי אלייך...גלי04/07/2011
שלום.מצטערת ד"ר שפניתי אלייך זו לא הפעם הראשונה שאתה עונה כך,
זה לא יפה.אתה יכול להסביר מה כוונתך.ולא להגיד "תפני לרופא המטפל"
אם אני פונה לפורום אז זה בטח אומר.שאין אפשרות מידית לרופא המטפל.
ולא כי משעמם לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת ד"ר שפניתי אלייך... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2011את ויתר הפונים לפורום אינטרנט צריכים להבין שהאינטרנט אינו בא בשום מקרה במקום בדיקה אצל רופא שמכיר את המטופל.
הזוי לצפות שעל סמך בדיקת אקו לב אוכל ליעץ לך כמה פעמים את יכולה ללכת בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שאלתי בכללית.לא נורא...
גלי04/07/2011שלום.אני שאלתי בכללית ולא ספציפית אלי. לא נורא לא קרה כלום
שיהיה לך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם תקין עם כדור. דופק גבוה מאדשושנה03/07/2011
בעלי בן 70 מטופל באנלאדקס ללחץ דם גבוה ובקרדילוק לדופק גבוה. לפני כחודש חלה בשלבקת חוגרת קשה. מאז מחצי קרדילוק עלה לכדור שלם ובכל זאת במדידה לאחר מנוחה לחץ הדם תקין והדופק בים 88-97.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם תקין עם כדור. דופק גבוה מאד - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2011אין לי מספיק מידע רפואי כדי לעזור לך. כדאי שרופא המשפחה יבדוק אותו. בהרבה מאוד מצבים הדופק יכול להיות גבוה מהרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלר?גלי03/07/2011
שלום.ממה יכול לנבוע דופק לא סדיר. עלי לציין שאקו לב ללא ממצא מיוחד.
בגדר הנורמה.
באקו דופלר בתוצאה היה רשום:
מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל: 55-64
מסתם מיטרלי
דופלר:קלה
---------------------------זרימה מיטרלית----------------------------
1.4 : E/A ratio
הוריד החלול התחתון IVC:
תקין
לסיכום:
חללי הלב בגודל תקין. והתכווצותם תקינה. מבנה המסתמים תקין. לציין אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה פולמונית מזערית,אין עדות להיפרטרופיה או ליתר לחץ ריאתי. לא נצפה בבירור PFO או ASD יחס E/A
תקין.
מה זה אומר האי ספיקה?
עלי לציין שהיגעתי לבירור בגלל דופק לא סדיר.ובמאמץ מעיין קוצר נשימה
אני יכולה לעשות הליכות?
כמה פעמים בשבוע וכמה זמן כל הליכה?
ואם מרגישה קושי בנשימה בהליכה ממשיכים או נחים?
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו דופלר? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2011שאלות נכונות, למה שלא תפני לרופא המשפחה. על סמך מה את רוצה שנענה לך, האקו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול בחו"ל לאחר מעקפיםשלום לוי03/07/2011
שלום! לפני 4 חודשים עברתי שני מעקפים בהצלחה. השיקום היה מהיר חזרתי לפעילות מלאה, היו אני מרגיש טוב . האם אני יכול לטוס לחו"ל- לטיול של שבוע באירופה. האם בשביל זה קרדיולוג צריך לאשר? האם חברת ביטוח יכולה לא לבטח אותי? אשמח לשמוע את דעתך? תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול בחו"ל לאחר מעקפים - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר03/07/2011שלום רב
ממליץ לגשת לקרדיולוג וגם לברר עם חברת ביטוח.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Beta Estradiol enhances recoveryטל03/07/2011
נראה לי מעניין:
An important study in Circulation 2006 found that 17-Beta Estradiol enhances recovery after heart attacks by augmenting incorporation of endothelial stem cells and inducing new collateral vessels in the ischemic myocardium. This beneficial effect is related to telomerase activation of the Endothelial Progentior cells. (17)
ניתן ליישום קל? אולי צריך להמליץ זאת לחולי לב בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Beta Estradiol enhances recovery - תגובה
ד``ר רוברט הפנר03/07/2011מענין אבל לא יותר מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוך מאבלציהיעל01/07/2011
ד"ר שלום רב,
באנדוסקופיה שבצעתי נמצא שהוושט תקין. האם בכל זאת יכול להתקיים תהליך של פגיעה בוושט (מאחורי העליה השמאלית) בעקבות אבלציה שלא נראה באנדוסקופיה?
מהם הסימפטומים לפגיעה מסוג זה?
תודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוך מאבלציה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/07/2011אם היה קורה תהליך כזה, כבר לא היית כותבת את שאלתך.....
ברור לך שאת מדברת על חור בלב עם כל ההשלחות וצריבת הוושט..... אין מצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות מאבלציה
יעל02/07/2011ד"ר שלום,
תודה רבה על תשובתך.
יום טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבברוריה01/07/2011
אושפזתי בעקבות בצקת בראות בברור שנעשה לי נשלחתי למיפוי לב באמצעות תליום עם דיפירידמול גורמי סיכון סכרת יתר לחץ דםתשובת המיפוי תגובה קלינית לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא ספציפית פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה בינונית לאחר הזלפה דיפירידמול צלקת ואיסכמיה שארית באזורים אנטרו אפיקלי אפקלי הצלקת בגודלבינוני עם איסכמיה קלה תוצאות המיפוי חדר שמאל מורחב במידה קלה קליטה ראתית מוגברת במידה בינונית אבקש לציין שעברתי ניתוח מעקפים שני מעקפים בשנת 2009 תוצאות א.ק.ג קצב סינוס ציר תקין סימני l.vh עם עדות ל strain שוחררתי הערב עם המלצה לגשת לקרדיולוג להמשך בירור ומעקב האם תוכל להסביר לי את תוצאות האלה והאם אוכל לטוס לחול בעוד 21 יום עם תוצאות אלה בתודה ברוריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר02/07/2011ברוריה
אין ערך לתוצאת הבדיקה מבלי להכיר את הנבדק. ברור לך שהתוצאה אינה תקינה אבל את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבגד30/06/2011
שלום רב,
אני בן 56, סובל מעודף משקל, היפרליפידמיה ויל"ד מאוזן תרופתית (HDL נמוך למרות פעילות גופנית אינטנסיבית אירובית / תסמונת מטבולית). אבי נפטר מהתקף לב בגיל 58. היום עברתי אקו לב והכל תקין פרט ל - BORDERLINE LA-SIZE . מה משמעות הממצא ומה סיכוניו? (לציין מיפוי לב במאמץ תקין).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקו לב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר30/06/2011גד שלום
LA BORDERLINE סימן באקו לב אצל חולים עם יתר לחץ דם.
ממליץ להמשיך להיות במעקב אצל קרדיולוג
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב ובדיקת מאמץ...גלי30/06/2011
שלום.למה נדרשים להיות בצום לפני בדית אקו לב.ובדיקת מאמץ?
תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לא להקיא....
ד``ר רוברט הפנר02/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)