מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקו לבמירי21/06/2011
תודה רבה על תשובתך המהירה.האם לחץ ריאתי קצת מוגבר לא מהווה בעיה?אני חלה במחלת ראות nsip
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, תחזרי על אקו לב בעוד 6-12 ח'
ד``ר רוברט הפנר21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לבמירי21/06/2011
אודה לכם מאוד אם תוכחו לפענח לי את תוצאות האקו לב. בת 60 וחצי נשלחתי בגלל מחלת רות כרונית.חדר שמאל תקין בגודלו דפנותיו תקיניםבעובים.פקודו תקין בכל הסגמנטים שהודגמו.תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל יחס גלי a גדול מe בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקציה של חדר שמאל.פרוזדור שמאל מורחב במידה קלה.פרוזדור ימני תקין בגודלו .חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו.מסתם האורטלי עלים מעובים .ממםתם הפולמונלי מבנה ופתיחה תקינים. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. בדופלר אי ספיקה מיטרלית מזערית חסרת משמעות המודינמית.אי ספיקה האאורטלית מזערית חסרת משמעות הממודינמית.אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה. לחץ במחזור היאתי מוגבר במידה קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר21/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ גם גבוה ודופק מהירעדי21/06/2011
שלום רב,
אבא שלי סובל מבעיות של לחץ דם גבוה וֿאו נמוך וגופק מהיר עד כדי כך שהלב שלו כמעט יוצא מהמקום!
לפעמים הוא מרגיש חולשה עד לפני כשנה עשה ספורט והליכות על בסיס קבוע ופתאום הרגיש אי שיווי משקל והמצב מדרדר ממש בחודש האחרון!!!!!
הוא נוטל תרופות ששמם איזוטיפ, נורמיטן ואספירין 100.
כשאבי שוכב במיטה הלחץ דם הוא 110 על 65 ודופק 55-60 וכשהוא קם למטבח או איזה שהיא פעולה
הלחץ דם עולה ל145 -150-135 והדופק 77-85
כולסטרול 200 וסוכר 100 בדרך כלל אדם בריא.
ברצוני לדעת איזה רופא מטפל בעיניין הזה, לאילו בדיקות לגשת ומה חומרת המצב
בתודה מראש!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ גם גבוה ודופק מהיר - תגובה
ד``ר רוברט הפנר21/06/2011המספרים שאת מציינת בגדר הנורמה ומכיוון שאני לא יודע עד כמה את אוביקטיבית בהתרשמות שלך מאביך אני מציע להתחיל בבדיקה אצל רופא משפחה. אני מבלי לבדוק אותו ולדבר איתו ודאי לא יכול להמליץ על דרך איבחונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלויקסרונית20/06/2011
בעלי (בן 44)לאחר ארוע לב השתמש בפלויקיס במשך שנה .
האם מומלץ להמשיך להשתמש בפלוייקס גם לאחר שנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלויקס - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011התשובה תלויה במס׳ גורמים, כמו סוג הסטנט, העורק שטופל וכו. את צריכה להתיעץ עם הקרדיולוג שלו. בדרך כלל מספיק שנה במידה והוא נוטל גם אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופות אחרי צנתור לבאודי20/06/2011
שלום רב. אני בן52. לפני כשלושה חודשים עברתי צנתור שני (הראשון עברתי לפני כעשר שנים) בב"ח אסף הרופא,שמו לי סטנד נוסף. בגלל שאייני מסוגל לקחת פלויקס ואספירין,אני לוקח אפיאנט 10 מ"ג וקרדילוק 5 מ"ג,כל יום. בנוסף,בעקבות דלקת וכאבים חזקים בעמוד השידרה וברגליים ונימולים בכפות רגליים,אורטופד רשם לי etopan xl 600 mg וגם tribemin ואמר לי לקחת אותן עם האוכל ולאחריו. השאלה,האם מותר לקחת את שתי התרופות יחד והאם תרופות אלו לא מפריעות בדבר מה לאותן תרופות שאני לוקח אחרי צנתור? תודה רבה מראש. אודי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתרופות אחרי צנתור לב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011לדעתי לא צריכה להיות בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק נמוכיםאורנה20/06/2011
בת 54 , עוסקת הרבה בספורט .
עד לפני כמה חודשים לחץ הדם שלי היה בסביבות 110/70 והדופק בסביבות 60 פעימות לדקה .
בפעמים האחרונות , לפני 4 חודשים והשבוע לחץ הדם שלי הוא 90/60 והדופק בפעם האחרונה היה 48 פעימות לדקה .
בגדול מרגישה טוב , מעט עייפה יותר מהרגיל .
סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפני לרופא המשפחה שלך
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לראות ב:MIR חור או דליפה?גלי20/06/2011
תודה.אני הבנתי לפי מה שהרופא הסביר לי לשלול דליפה.או חור.
האם מתאים לעשות MIR האם ניתן לראות זואות ב:MIR?
תודה רבה רבה ד"ר.גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם וגם
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודה לך על תשובתך המהירה,עוד פרט...גלי20/06/2011
תודה לך ד"ר על תשובתך המהירה.שלחו אותי ל:TEE כי אני עברתי מעיין
אירוע מוחי רדימות פלג גוף שמאל וקושי בהליכה.ביצעתי בדיקה שחיברו אותי למעיין
טרנזיסטור לגוף ל24 שעות.שכחתי את שם הבדיקה מצטערת.ואז בתוצאה ראו מעיין
הפרעה בקצב הלב.לא משמעותית כול כך,אבל הקרדיולוג המליץ לי לעשות בדיקה זו
בגלל התסמינים שאני מתארת,האם ישנה בדיקה שאפשר לבצע במקום ה:TEE?
לא פולשנית אשמח אם תיעייץ לי,כי אני דוחה בדיקה זו בגלל החומר שמזריקים לתשתוש
כי לאחר מכן תמיד יש לי תופעות לוואי,אודה לך מאוד אם תעדכן אתי אם ישנה בדיקה לאבחון הבעיה לא פולשנית,
האם אני יכולה לקבל תשובה כללית לא ספציפית אלי.
לגבי:מה זה אומר גודש בוורידי הצוואר?
ובצקת בשוקיים ברגליים?
מודה לך מכל הלב, מצטערת על המלל הרב.שיהיה לך יום טוב
תודה.גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודה לך על תשובתך המהירה,עוד פרט... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011אם יש צורך לשלול קריש אפשר לעשות MRI של הלב
גודש ורידי צווארי יכול להיות במס' רב של מיקרים לדעתי מידע כזה לא יתרום לך אם אין התיחסות ספציפית אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאלמוני19/06/2011
אני בשנות השלושים בעברי התקפי לב אני סובל מאי ספיקת לב של 25% אני מושתל דיפיברילטור אני סובל מפקטור ליידן 5 קרישיות יתר כמו כן עברתי מספר פעמיים dvt וגם pe אני מחפש קבוצת תמיכה באזור חולון והסביבה מאחר שאני לא מצליח להתמודד עם זה לבד ולאחד כמוני זה אלול להיות לא טוב בעברי הלא רחק יש נסיון של התאבדות ואני לא רוצה לחזור לזה בבקשה תעזרו לי היכן יש קבוצה ואיך לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר20/06/2011אינני יודע איזה קבוצת תמיכה אתה מחפש, אם תחפש בגוגל לבטח תמצא אחת שיכולה להתאים לך. מצטער שאני לא יכול לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת קוצר נשימה....גלי19/06/2011
שלום.אני בחורה בת 44 לא מעשנת הייתי בחורה בריאה עד לפני מקרה שקרה לי לפני כשנתיים.שהיה חשוד לאירוע מוחי אבל לבסוף נשלל נשארתי עם חולשת פלג גוף שמאל מאז המקרה.לפני שנה הופנתי לבירור במכון לטרשת נפוצה.באבחנה מבדלת בין
נוירובכצ'ט לטרשת-נפוצה?
בימים האחרונים מזה שלושה ימים תחושת קוצר נשימה לא ממלא מספיק אוויר.משתפר כשנושמת דרך הפה.מידי פעם תחושת מועקה בביח"ז.מחמיר במאמץ משתפר במנוחה.משתנה בשינוי תנוחה אני שוללת סטרס נפשי משמעותי.
עברתי בירור ב:2009 ארגומטריה תקינה.ב:נובמבר 2010 בדיקת קרדיולוג המליץ על TEEטרם בצעתי,
שומנים בדם לפני כשנה תקינים, לא מעשנת נוטלת אספירין.
הייתי היום אצל רופאת המשפחה עם התלונות הנ"ל בבדיקה:קולות לב-סדירים,S1S2,
ללא אוושות.ריאות-כניסת אוויר טובה,נשימה בועית ללא קולות נוספים.בטן-ניע תקין.
רכה, לא רגישה,ללא אורגנומגליה.גודש ורידי צוואר קל.בצקת בשוקיים דו"צ קלה.
אקג בזמן מועקה-סינוס טכיקרדיה 102 לדקה ללא סימני אסמכיה חריפה.
סט' 99%
קיבלתי הפניה:למבחן מאמץ (ארגומטריה)
ולאקו לב.
אבקש אם אפשר לקבל תשובה מה יכול להיות הכוון?
ומה זה אומר גודש ורידי צוואר קל?
ובצקת בשוקיים דו"צ קלה?
מה יכולים לרמז נתונים אלו?
עלי לציין שקיבלתי גם לבצע בדיקות דם.וגם בדיקה לבלוטת התריס.
אבקש בבקשה תשובה.תודה גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת קוצר נשימה.... - תגובה
ד``ר רוברט הפנר19/06/2011גלי
אני מציע שתמתיני לארגומטריה ולאקו.
מדוע המליצו לך על TEE?
לשאלות הנוספות שלך לגבי הממצאים בבדיקה הפיזיקלית אני מעדיף לא להתיחס מאחר וקיימות לא מעט אפשרויות ומכיוון ולא אני בדקתי אותך אני לא יודע עד כמה הם משמעותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלבאמא19/06/2011
אשמח לדעת מה זה אומר:
הפרעות קצב חדריות
סה"כ VPB'S ליממה 730
הפרעות קצב על חדריות
סה"כ APB'S ליממה 730
סה"כ APB'S חסומות 39
מדובר על ילד כבן 10 בד"כ בריא,ללא בעיות בתפקוד הלב ,יש לציין שערכנו בדיקות מקיפות של גלי מוח EEG , בדיקות דם מקיפות והכל יצא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בקצב הלב - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר19/06/2011שלום רב
לפנות לקרדיולוג ילדים
ד״ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לביעל18/06/2011
עשיתי הולטר לב והייתי רוצה לדעת האם הבדיקה שלי יצאה בסדר או שיש לי בעיה. אני בת 29.תודה
NORMAL BEAT TOTAL...: 105436 ABERRANT TOTAL- 2
PREMATURE NORMALS...: 103 PREMATURE ABERRANTS- 2
SVTS................: COUPLETS............:
TRIPLETS............:
SALVOS..............:
VTS.................:
BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE- 121
MINIMUM HEART RATE-..: 55
MEAN HEART RATE.....: 70
DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 105461
PAUSES..............: PACED BEATS.........:
משך הבדיקה 24 שעות ו-53 דקות
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 55 ל-121 לדקה (ממוצע 70)
הפרעות קצב חדריות: VPB'S בודדים-2
:הפרעות קצב על חדריות APB'S: מעטים - בין 1 ל-32
רובם בשעות הלילה ;COUPLET APB'S לשעה; כולל
והבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר18/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלסת עליונההדרה18/06/2011
מזה כמה ימים אני סובלת מכאב חד ומטריד הבא בגלים בלסת עליונה מצד ימין בלבד.
האם זהו סימן לארוע לבבי, אני רוצה לציין שאין זו בעיית שיניים או חניכיים לבטח!מה יכולה להיות הסיבה.אין לי מיחושים בשום מקום אחר בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בלסת עליונה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר18/06/2011כאב בלסת ימינית עליונה אינו "אופייני" לבעיית לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמנים ללקיחת ליפיטורגל17/06/2011
שלום.
אני לוקח יום ליפיטור 10מ"ג ויום 2 ליפיטור 10 מ,ג ביום (ס"ה יום 10 ויום 20 ) .
הסיבה לכך היא הדרישה של הרופא לקחת 15 מ"ג ומאחר ואין כדור כזה ולא ניתן לחלק את הכדור זה המינון שאני לוקח .
שאלתי :
האם ביום שאני לוקח 20 מ"ג (10 +10) וזאת עלמנת שלא יהיו לי כאבי שרירים אני יכול לקחת כדור 1 בבוקר וכדור שני בצהרים כך שס"ה יהיה 20 מ"ג וההשפעה על השרירים תהיה לבסוף פחות מורגשת .
כשלקחתי את הכדורים בלילה לפני השינה סבלתי בבוקר בהשכמה משריפה ומכאבי שרירים ברגלים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
ד``ר רוברט הפנר17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לביונית17/06/2011
ד"ר שלום
בת 44 בגלל עלפונות ואין ספור של פריעלפון עם חולשה קיצונית אושפזתי ל5 ימים ונדרשתי בשחרור לבצע בדיקות בינהם אקו לב
תוצאת הבדיקה
חדר שמאל בגודל תקין דפנותיו אינן מעובות תפקידו הסיסטולי תקין הרפיתו לקויה
תדר ימין תקין תפקוד תקין
פרוזדורים בגודל תקין
מסתם מיטרלי מעט מעובה פתיחה תקינה
אי ספיקה מיטרלית קלה
לחץ ריאתי מוערך תקחן 18 ממ"כ כולל 5= rap
האם התשובה תקינה?
תודה
ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינה
ד``ר רוברט הפנר17/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)