מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום, נתנו לאישה בת 78 תרופה בשםתודה רבה15/04/2010
פלאויקס
לאחר אירוע לב
בבית מרקחת נתנו לה תרופה בשם קלוד, הם טוענים שזה אותו דבר.
האם זה נכון? וניתן לקחת ללא חשש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן וניתן לקחת ללא חשש
ד''ר ריקרדו תובר15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לציין את גיליעדי14/04/2010
אני בן 72
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכים איתך
ד``ר רוברט הפנר17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולLDL גבוהעדי14/04/2010
שלום,
אני סובל מכולסטרול גבוה ולוקח סימוביל כמה שנים. מצורף גרף של הLDL וכפי שאפשר לראות התוצאות אינן טובות וזה בהמעטה. חוץ מזה אני סובל מהתכוצויות שרירים במיוחד במנוחה. האם אין צורך להחליף את התרופה הנוכחית בתרופה יעילה יותר כגון לפיתור, או משהו דומה?
הערות:
1.הכולסטרול הרגיל הוא בממוצע של כ200mg
2.הHDL הוא בתחום המותר בין 42 ל52
3. נמצא שאני סובל מחוסר B12 ולאחר טיפול איני סובל יותרמכך ולמרות הכל יש התכווצויות.
בברכה ובתודה
עדי סגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף תרופה יעילה יותר
ד``ר רוברט הפנר17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי לבלילוש13/04/2010
ממצאי המיפוי:
איסכמיה אינפריורית קלה. הממצא מתאים לתפוצה של LCX או RCA. אין עדות לאיסכמיה בכל האזורים האחרים. אין עדות לאוטם ישן
בן 66 לאחר כאבים בחזה של שלושה ימים. לא סובל מבעיות קודמות. נושא חיידק הליקובקטר אשר טופל באנטיביוטיקה לפני שלושה שבועות. עם שומנים בדם וכולסטרול מטופל בליפיטור 20 מ"ג, בזפיברט וקרטיה ומאוזן בעזרת התרופות.
אודה להתייחסות אם אפשר
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד''ר ריקרדו תובר15/04/2010ענבל שלום
מומלץ לגשת לקרדיולוג
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם ביולוגיהנדלמן זהבה12/04/2010
לפני שנתיים עברתי ניתוח החלפת מסתם ומעקף 1 למסתם ביולוגי (של חזיר) אני מרגישה טוב נמצאת במעקב לאחרונה נודע לי שמשך הזמן של המסתם הוא קצר מאד ונכנסתי לחרדה שאלתי: כמה זמן המסתם מחזיק מעמד והאם יש אפשרות בכלל להחליפו שנית אני בת 77 ואין לי מחלות נוסםות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם ביולוגי
ד''ר ריקרדו תובר12/04/2010זהבה שלום
קודם כל שסתום הביולוגי נמשך זמן רב -שנים רבות-,
השני שסתום ניתן לחליף שוב בהתאם למצבו .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבמיקי11/04/2010
שלום
עשיתי בדיקת מיפוי לב שיצאה תקינה , רק שבשורה התחתונה הרופא רשם כך:
תפקוד חדר שמאל: בgated spect תפקוד גלובלי של החדר השמאלי מופחת במידה קלה במנוחה lvef=45% כנראה מסיבות טכניות.
מה זה אומר , לא הבנתי.
בתודה מראש מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד''ר ריקרדו תובר12/04/2010מיקי שלום
למה שלחו אותך לעשות את הבדיקה.?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיקי12/04/2010שלחו אותי בגלל לחצים בחזה אבל לפני המיפוי עשיתי אקו שיצא גם הוא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי אין סיבה לדאגה
ד''ר ריקרדו תובר12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשתחיים11/04/2010
שלום, בבדיקת סי.טי בעניין אחר, נרשמה הערה לפיה כלי הדם הגדולים כולל האאורטה הודגמו תקינים מלבד הסתיידות דופנית טרשתית מינימלית באאורטה. כל שאר - תקין.
בן 63, נוטל תרופות נגד י.ל.ד, נוטל סטטין 20 מג, ערכי הכלוסטרול תקינים, טריגליצרידים היו נמוכים מאוד אך עלו ל-185 בשל נטילת רואקוטן מסיבה דרמטולוגית (זה ימשך עוד כמה חודשים). בשעתו נטלתי אספירין שהופסק לפני שנתיים בשל מחושי קיבה. (בדיעבד הוברר לאחרונה בבדיקת גסטרו שישנה גסטריטיס בינונית).
האם יש מקום להתערבות תרופתית או אחרת בעניין הטרשת הקלה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת
ד``ר רוברט הפנר11/04/2010חיים,
אם יש רובד טרשתי באבי העורקים, ייתכן ורבדים דומים ישנם גם בעורקים אחרים בגוף.
בהחלט מומלץ טיפול תרופתי לעצירת התהליך הטרשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ...מאיה11/04/2010
שלום
לפני כחמישה ימים חזרתי מחול בטיסה שטסתי לבדי (אני בת 17).
מאז החזרה אני חווה קושי בנשימה כאילו הנשימה לא עמוקה אלא נתקעת באמצע הריאות. כמו כן בעת כל מאמץ הכי קטן אני מרגישה שעולה לי הדופק משמעותית וחווה צורך לנשום עמוק -אך מתקשה בגלל הבעיה שתוארה לעיל.
הייתי בבדיקות ונאמר לי שאקג בסדר, כמו גם דם וצילום ריאה.
אני מאוד מפחדת מהעניין כי הרופאים לא יודעים מה זה וזה עדיין קיים. חשוב לציין שלא עשיתי ספורט או פעילות גופנית כבר זמן ממושך משהו כמו כמה חודשים. ייתכן ויש קשר לסיבולת לב ריאה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד``ר רוברט הפנר11/04/2010אני לא מבין למה כותרת פנייתך היא "לחץ" ולא קוצר נשימה....!? כי זאת התלונה שלך, לא?
אם חזרת מטיסה ארוכה ולא במחלקת עסקים, תציעי לרופא/ה שלך לעשות מיפוי ראות במידה ואובייקטיבית באמת חסר לך אוויר. במיוחד אם בנוסף את גם נוטלת גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום*09/04/2010
שלום אני בת 14 ולפעמים יש לי דקירות ליד החזה ואני לא יודעת למה? זה אף פעם לא היה כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שאין לכך משמעות
ד``ר רוברט הפנר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר לבמשה09/04/2010
שלום,
קיבלתי את תוצאות בדיקת הולטר לב (ליממה) הבאות:
מהירות מינימלית: 64 ממוצעת לדקה
מהירות מקסימאלית: 115 ממוצעת לדקה
מהירות ממוצעת: 82 לדקה
הפרעות קצב חדריות VPC'S: לא נצפו
הפרעות קצב על חדריות APC'S: נצפו סה"כ 2 APC'S וזוג APC'S במשך הבדיקה.
הפרעות הולכות: אין
שינויים משמעותים בקטע ST: לא נצפו
מה משמעות התוצאות האלו?
מה המשמעות ב 2 הפרעות ה APC'S?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין משמעות
ד``ר רוברט הפנר10/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת כולסטרולאחד העם09/04/2010
השאלה היא עד כמה זה חשוב להוריד את ה LDL מתחת ל 70 ?
אני בן 53 עברתי לפני 8 שנים צינתור עם שני סטנטים.
אני נוטל קרסטור 20 ואספירין. גם קצת Q10 וויטמינים פה ושם.
רמת ה LDL שלי כעת סביב 80-90 . שאר הפרמטרים תקינים לגמרי. כולל לחץ דם וכו'
בזמנו לקחתי גם אזטרול לפי המלצת קרדיולוג בכיר. הכדור עשה את העבודה והוריד את ה LDL ל 65 בערך.
אמה מה הבעיה - האזטרול הרג אותי,גרם ל עייפות וחולשה. היה קשה לי לעלות מדרגות לפעמים. ואני עוסק חזק בספורט גם תחרותי, ה BMI שלי 23.25 .
שהפסקתי עם האזטרול הפסיקו תופעות העייפות וליאות הגוף.
מה אתה אומר ? ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד``ר רוברט הפנר10/04/2010אחד העם
אם נהיה פרקטיים, אם זהו ה LDL שלך, אתה נוטל קרסטור 20 מג' וה BMI שלך נמוך, ועושה פעילות פיזית אינטנסיבית, אז כנראה שלא תוכל להשיג LDL פחות מ 70 אלא אם כן תוסיף אזטרול שהורס לך את החיים.
לדעתי, כפי שאתה מתאר את עצמך, אתה בסדר גמור בטיפול המניעתי ותמשיך כך. לא הייתי משנה לך כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןאבי09/04/2010
שלום,
בן 51, BMI 32. מטופל בפרבסטטין 40 ,ו 2 מטפורמין.
רופא מומחה הסכרת ממליץ על שימוש באספירין 75 מ"ג, אך גם אני
וגם רופא המשפחה מתלבטים,עקב כך שהתרופה במחלוקת,
ויש לה תופעות של דימומים שונים.
אבקש לציין שנוטל 3 כמוסות שמן דגים ביום למניעה,מסוג אלספה 1000.
אבקש המלצתך.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשה דיאטה....
אחד העם09/04/2010אם BMI כזה ....מה אתה עוד רוצה
ו ו פעילות גופנית
את זה הרופאים לא אמרו לך ? או שמזה בחרת להתעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
ד``ר רוברט הפנר10/04/2010אם יש לך סכרת כדאי שתקח אספירין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלרמשה08/04/2010
שלום!
תוכל בבקשה להסביר לי מה הפרוש של סיכום האקו שעשיתי היום.?
left atrial enlargement -mild
trivial MR
pulmonary hypertension - borderline
בהמשך לתשובתך, תודה לך.!
אני בן 60 האקו בוצע בגין "פרפור פרוזדורים" ,וטרשת עורקים"
שאני חולה בהם, בנוסף יש לי 3 תומכונים בעורקים הכלליים של הלב.
עורק rca דיסטל סגור אצלי 100% ולא ניתן להכניס בו תומכן.
אני נוטל כמובן את כל התרופות של המחלות הנ"ל.
אודה לך להמשך תשובתך.!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו דופלר
משה10/04/2010תודה רבה!
רוצה להוסיף בבקשה:
פרוזדור שמאלי 43 מ"מ.
לחץ דם ריאתי סיסטולי מוערך 38 ממ"כ.
תוכל להסביר לי בבקשה, מה הסיבה,שבגינה התפתחו,וקרו,
שלושת התשובות, בסיכום האקו.?
האים ניתן לטפל במקרים הנ"ל, והאים הם הפיכים,או שלא.?
מה הנזק לטווח הקצר או לטווח ארוך יותר שיכול להיגרם.?
מודה לך על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו והולטר
ד``ר רוברט הפנר10/04/2010משה,
בסה"כ הבדיקות שעשית לא מצביעות על בעיה שמצריכה התיחסות מיוחדת ודחופה.
לגבי פשר הממצאים מציע לך להתיעץ עם הקרדיולוג שמכיר אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של לב שעומד להתפוצץמיקי07/04/2010
שלום רב,
מזה כמה חודשים שיש לי לפעמים הרגשה שאין לי מספיק מקום ללב ושהוא עומד "להתפוצץ".
אני בת 57.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה באמת לא נעים
ד``ר רוברט הפנר07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקויפעת07/04/2010
בעקבות כאבים בלב, שנמשכים מספר שנים, עברתי לאחרונה בדיקת א.ק.ג שיצאה תקינה ובדיקת אקו. בבדיקת האקו - דופלר נמצא שמסתם מיטרלי MINIMAL MITRAL REGURGITATION
כל השאר תקין. אני בת 32 . האם הממצא מעיד על בעיה ? והאם זה מה שגורם לכאבים ?
בעבר הכאבים היו לרב בחילופי עונות ובשעת לחץ ודאגה. כיום הם על בסיס יומיומי.
תודה.
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר07/04/2010יפעת
הממצא קרוב לודאי חסר חשיבות והוא אינו גורם לכאבים כלשהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יפעת07/04/2010תודה רבה.
זה מאוד מרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)