פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אם אפשר חוות דעת
    דני
    07/02/2010

אני בן 68 ,שמונה שנים לאחר נתוח מעקפים ,שנתים עם קוצב לב,לפני שנה עשו לי צנטור,הכל נקי ,יש לי בליה של השסתום האורטלי,לחץ דם 120.80 ממש לא שמן,שוקל 83 קילו בגובה 182,אין לי סוכרת,לא מעשן,עשנתי בעבר הרחוק,רוב משפחתי מצד אבי מתו בגילאים 30 ארבעים
    עקרונית בריא כמו שור,רק אם למשל עולה מדרגות או עליה בכביש ,אחרי כמה דקות ,בבת אחת מאבד הנשימה,כלומר חייב לעצור ולנשום מהר ועמוק, במצב זה אני כבר שנתים ,בגלל זה עשו לי צנטור ולאחרונה נתנו לי קרדיבלול, הכדור הזה שפר את מצבי,כמובן לא בדקתי ממש,כי רגלי התנפחו והסוכר עלה בעשרים וחמשה אחוז, הפסקתי לקחת, יש בפני שתי אפשרויות ,או לקחת תחליף שבטוח יש לו תופעות לוואי ,או לעזוב כל זה ולהמשיך ככה, כלומר כל עשרים מדרגות לעצור,לחכות לנשום ולהמשיך,איך לדעתך רצוי שאנהג? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אם אפשר חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד``ר רוברט הפנר
    08/02/2010

דני,
    אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לעשות עם עצמך.
    אתה כנראה במין תהליך של הכחשה עצמית.
    עברת ניתוח מעקפים, צנתור לפני שנה הכל נקי. מה הכוונה? הניתוח היה טעות?
    השתילו לך קוצב לב? הייתה בעיה בדופק?
    בעית שסתום אאורטלי...לא ציינת איזה
    הסוכר עלה לך, ב 25%, תרופה? בספק גדול.
    אהה!!! תרופת תחליף? בטוח תפתח תופעות לוואי....אתה בטוח?
    עכשיו תקרא שוב את מה שכתבת, האם השור שנחנק מקוצר נשימה בעליית מדרגות באמת בריא?
    כשתבין את מצבך האמיתי, תדע להחליט מה לעשות עם עצמך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן ארגומטריה
    א.
    07/02/2010

בת 35, סובלת מדופק מהיר,ל"ד גבולי ,מטופלת בלופרסור 100 מ"ג -בוקר.(פעם ביום)
    בבירור קרדיולוגי .עומדת לקראת מבחן מאמץ שמתקיים ב-16:30 אחה"צ.
    ידוע לי כי יש צורך להפסיק תרופה לפני הבדיקה.
    מתי יש להפסיק את נטילת הכדור לפני הבדיקה? רק בבוקר של הבדיקה לא לקחת כדור?
    אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן ארגומטריה

הוספת תגובה

• אופס!!!...את כבר אחרי....

ד``ר רוברט הפנר
    08/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3
    חנן
    05/02/2010

שלום ד"ר.

רציתי לשאול איזה אומגה 3 מומלץ לקחת לכאלה שעברו אוטם .

מאיזו חברה מומלץ וממה התוסף צ"ל מורכב .

איזה מינון יש לקחת ביום .

בקופת חולים כללית ראיתי סופר אומגה 3 של דרך חיים והיצרן הוא אן,בי,סי,וי , האם התוסף מוכר ומומלץ .

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אומגה 3

הוספת תגובה

• אומגה 3

ד``ר רוברט הפנר
    05/02/2010

אורי,
    אין המלצה לקחת אומגה 3. חושבים שיש כזאת. כמו לגבי Q10.
    השאלות שלך נכונות. איזה מינון? מי יודע? אין מספיק מחקרים על כך, אין המלצות חד משמעיות על מינונים, אין הוכחה שזה באמת עוזר קלינית.
    לכן אין המלצה גורפת על נטילת אומגה 3, אבל יש.......הרבה יחסי ציבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוודילול
    דני
    05/02/2010

הרופא רשם לי כדור זה בתוספת סלו קי ופוסיד,
    תופעות הלוואי אצלי ,הן, מתנפחות הרגלים ליד הכף,הסוכר עולה בדם עשרים אחוז,
    האם יש תחליף לכדור הנ"ל אותו כמובן הפשקתי לצרוך ,הפסקתי גם יתר הכדורים

לקביעת תור
    סגירה
    קרוודילול

הוספת תגובה

• Carvedilol

ד``ר רוברט הפנר
    05/02/2010

דני
    תחליף אפשרי זה קונקור או קרדילוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דני
    06/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת א.ק.ג וצילום חזה
    דנה
    04/02/2010

שלום רב,
    אני בת 59 וסובלת מהיפרפרתירואידיזם ראשוני ואוסטיאופורוזיס ומועמדת לניתוח פאראתירואיד אדנומה. כמו כן סובלת מבעיית המעי הרגיז (שלשולים בלתי פוסקים ודימום רקטלי)
    לפני הניתוח ביצעתי בדיקת א.ק.ג. וצילום חזה. אבקש מכם להסביר לי את תוצאת הבדיקות. להלן התוצאות:
    א.ק.ג. -
    אבחנה : Poor R wave progression in right precordial leads - finding of no importance in woman in keeping with clinical findings
    תיאור ה א.ק.ג.: ניראה שמדובר בקצב סינוס למרות שלא הודגמו גלי P ברורים. ללא סימני איסכמיה חריפה, הפרעות קצב או הולכה.

צילום חזה - 2 צילומים -
    ממצאי בדיקה רדיולוגית של חזה (פא+לטרל):
    אקססרבציה של הקיפוזיס הגבית הרגילה עם ניפוח יתר קל.
    ללא ממצא חריג ריאתי.
    ללא ממצא מוקדי ריאתי.
    צל הלב והמדיאסטינו הודגמו ללא סטיות.

תודה רבה,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת א.ק.ג וצילום חזה

הוספת תגובה

• אקג וצילום חזה

ד``ר רוברט הפנר
    05/02/2010

דנה
    האקג אומר שהמפענח אינו יודע לקרוא אקג.
    הצילום חזה אומר שעה"ש שלך עקום. ניפוח יתר (של ראות) כמו במחלת ראות אנפיזמתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טכיקרדיה וחולשה
    דנה
    03/02/2010

שלום! אני בת 32 היה לי אלרגיה לפני 10 ימים וקיבלתי פרדניזון וטלפסט לקחתי אותם 5 ימים ולאחר מכן האלרגיה עברה אבל כל אותו זמן שלקחתי את התרופות הנ"ל היתה הרגשת ריחוף וסחרחורות ודפיקות לב מואצות במאמץ מינימאלי כמו עליה במדרגות ודופק עד 130 בדקתי מספר פעמים .במנוחה דופק 100. .לא הצלחתי ללכת לעבודה בגלל החולשה הקיצונית וגם שהלכתי לעבודה לאחר 10 ימים חזרתי מוקדם כי הרגשתי שוב חולשה כללית ודפיקות לב עד 130. א.קג הראה סינוס טכיקרדיה ,בדיקות דם תקינות . הומלץ על אקו בחשד אוליי לMVP .(יש לציין אלרגיה פעם ראשונה בחיים ונטילת תרופות אלו בפעם ראשונה )לא לוקחת תרופות קבועות .שאלתי היא ממה יכולה להיות הטכיקרדיה וחולשה עד כדי כך ?והאם סינוס טכיקרדיה מעיד שאין בעיה לבבית בכלל?
    בתודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    טכיקרדיה וחולשה

הוספת תגובה

• טכיקרדיה

ד``ר רוברט הפנר
    03/02/2010

כנראה בגלל הסטרואידים, עם הפסקתם הדופק יחזור לקדמותו.
    אין כל קשר ל MVP.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב ואדרנלין
    לינוי
    03/02/2010

שלום רב.
    אני לומדת על מערכת ההולכה החשמלית של הלב , ידוע כי כאשר הגוף מת מוות קליני ניתן להוציא את הלב ולשמור עליו למשך כמה שעות והוא עדיין ימשיך לפעום ( כמובן שהוא נימצא בתוך סביבה מתאימה עם כול מיני חומרים לשמור עליו ) שאלה שעלתה לי ולמורה לא הייתה תשובה היא : מה יקרה ללב כזה שיוזרק לו אדרנלין ( אינני יודעת אם וניתן בכלל להזריק לו את ההורמון הזה )
    תודה רבה , לינוי .

לקביעת תור
    סגירה
    לב ואדרנלין

הוספת תגובה

• הקשר בין הלב, אדרנלין ומורה בישראל

ד``ר רוברט הפנר
    03/02/2010

לינוי,
    לא כך פני הדברים.
    מוות קליני מוגדר כמוות מוחי, כלומר: "אין מוח שעובד". אבל הלב בגוף, והוא עובד. ברגע שמוציאים אותו החוצה מהגוף, הוא לא עובד יותר, הוא עומד, מת, אם שמים אותו בקירור מתאים, אפשר "להעיר" אותו אחרי כמה שעות (כמו בהשתלת לב, או ניתוח מעקפים כשמכונת לב-ראה מחליפה את פעילות הלב-במקרה הזה כמובן לא מוציאים אותו מהגוף).
    כשהלב עומד מחוץ לגוף, הוא מת, עומד, את יכולה להזריק לו מה שבא לך, הוא לא יזוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לא סדיר
    יוסי
    03/02/2010

בבדיקה שגרתית בקופת חולים של לחץ דם ודופק לב, נמצא הבדל בדופק יד ימין 50 פעימות בדקה
    ויד שמאל 90 פעימות לדקה .לחץ הדם תקין ושווה בשני הידיים.
    אבקש חוות דעת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דופק לא סדיר

הוספת תגובה

• הסבר יחיד לתופעה

ד``ר רוברט הפנר
    03/02/2010

יוסי,
    יש לך שני לבבות, כל אחד מפמפם ליד אחרת בקצב שונה, לא רע, במקרה של התקף לב, תמיד יהיה לך את....הלב השני................
    ועכשיו באמת: טעות במדידה ה"שגרתית"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בנשימה , המביא ליידי תסכול !!!
    שובל
    02/02/2010

ד"ר שלום ,
    אני בת 16 , ומעל לשנה אני מתקשה בשאיפת אוויר עמוק כלומר ממש ממש קשה לי להכניס נשימה
    עמוקה ,
    אני מפהקת ללא הפסקה כי רק ככה נכנס קצר אוויר,על מנת להצליח לנשום אני חייבת להתרומם ולהתאמץ ...
    אני מוצאת את עצמי כל הזמן בנסיון למצוא תנוחות שיעזרו לי להכניס אוויר ל20 שניות הקרובות ,
    זה מתבטא בעיקר כשאני בבית משעות אחר הצוהריים -ערב עד שאני נרדמת .
    [אני לא מצפצפת או מחרחרת ,לא מכחילה וללא שיעול , נוחרת מידי פעם , ולא מתעוררת מזה בלילה,
    לפי דעתי איני חרדתית איני מודאגת משום דבר , אני גם לא מעשנת לא לוקחת כדורים משום סוג ואין לי עבר של הפרעות נשימה .]
    חשוב לציין שנערכה בדיקה של מערות האף , אקג והכל תקין בנוסף מהחודש האחרון החלה לי להיווצר לי לחה שמקשה עוד יותר על עניין הנשימה בעיקר אחריי שתית שתיה חמה וחלב .
    נשלחתי לבדיקה של צילום ריאות, תפקודי ריאות עם מאמץ ובלי, צילום קנה נשימה וחזה
    אך עוד לא נגשתי .
    מה זה יכול להיות ?
    אמרו לי משהו בנוגע לאסטמה אך הבנתי שזה כורני ייתכן והיא התפתחה פתאום?
    אודה לתשובתך המהירה .

הוספת תגובה

• לא נראה לי שזה הפורום המתאים לך

ד``ר רוברט הפנר
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור בהריון
    עדי
    01/02/2010

שלום
    אחותי בת 26 בהריון חודש שישי---הגיעה למיון עם כאבים בצד (בטן) שהתבררו כצירים,לכן קיבלה נוזלים. הנוזלים גרמו לה לבצקת בריאות+קוצר נשימה ואז התגלה שיש לה חסימה של 0.9 בלב.
    נאמר לה שהיא כנראה תצטרך לבצע צינתור ,בזמן ההריון, על מנת לשחרר החסימה. שאלותיי:
    1. האם צינתור הכרחי כעת בזמן ההריון? או שניתן לדחותו לאחר ההריון?
    2. האם צינתור פוגע בעובר?
    3. האם ניתן ל"יילד" העובר (למשל בחודש שביעי ו/שמיני (אפילו בניתוח קיסר) ורק אחר כך לעשות צינתור?
    4 ואם כן היכן?. האם קיימות מרפאות מומחיות בתחום הנ"ל (הריון+לב)
    אודה על תשובתכם המהירה

עדי

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור בהריון

הוספת תגובה

• מה זה חסימה 0.9 בלב?

ד``ר רוברט הפנר
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור בהריון

עדי
    03/02/2010

שלום.

מודה על ההתייחסות והתשובה המהירה.

אשתמש במונחים הרפואיים שרשמו הרופאים בסיכום המחלה:
    הצרות המסתם הדו ציני (מטרלי) מטרלית קשה. עלה אחורי קפוא , חדר שמאלי תקין בגודלו ובתפקודו פתיחה 0.9 .

שאלותיי:
    1. האם צינתור פוגע בעובר?
    2. האם ניתן ל"משוך" זמן? ללדת ורק לאחר הלידה לבצע צינתור?או שחייבים לבצע צינתור במהלך ההריון?

כמובן שאחותי רואה רופאים אבל היות ואני קוראת קבועה בפורום שלך ומרוצה מתשובותיך אני כותבת לך.

תודה רבה

עדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור בהריון

עדי
    03/02/2010

כמו כן אחותי לוקחת כדור דרלין להורדת הדופק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון והצרות מסתם מיטרלי

ד``ר רוברט הפנר
    03/02/2010

עדי,
    בעיה קשה קשה, שתי אופציות:
    1- "למשוך" את ההריון, להחזיק אותה עם תרופות ממשפחת החוסמי בתה דוגמת דרלין וליילד אותה מוקדם בקיסרי (לא לידה ספונטנית)
    2- צנתור להרחבת המסתם, המומחה בתחום בארץ ועם הכי הרבה נסיון זהו פרופ' תורג'מן מבי"ח עפולה, כמובן שיש קרינה גם על העובר, אבל צריך לבדוק אם בכלל היא מתאימה מבחינת האקו לב להרחבת המסתם בצנתור.

במיקרים כאלה, דואגים קודם לאמא ואח"כ לעובר מתוך הנחה שאם האם לא במצוקה כך גם העובר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    שלומי
    01/02/2010

שלום רב,
    ברצוני לשאול, ביומיים האחרונים חולה בשפעת קלה, נזלת שיעול התעטשויות וחום קל 37.7.
    בבדיקת דופק ידני וע"י מכשיר (הרגשתי מין החסרת פעימה לכן בדקתי), ישנה עצירה/החסרת פעימה לא קבועה, לפעמים אחרי שתי פעימות לפעמים אחרי חמש פעימות.
    באחד המקרים המכשיר הראה 47 פעימות לדקה!!! ואני לא ספורטאי בלשון המעטה.
    המוזר שלפחות נכון לכרגע זה קרה למשך כמה שעות רק בערב ועד שאני נירדם וישן טוב.
    לא מלווה בכאבים כלשהם או זיעה או לחץ בחזה, או קשיי נשימה רק מין חוסר נשימה של פחות משנייה כאשר הפעימה מחסירה לא משהו שהטריד אותי.
    איני לוקח תרופות כלשהן כרגע (לפיטור 10 מ"ג לכולסטרול שרופא המשפחה החליט למרות שאין לי כולסטרול גבוה במיוחד כ 160, כולסטרול טוב כ 65/70), ובגלל הצינון כרגע לא לוקח וגם לא לוקח תרופות לשפעת מלבד אקמול, אין לי רגישות לתרופות.

אודה לכם על תשובתכם האם נחוצה כאן פנייה לבדיקה או שמה המדובר במשהו חולף,

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• אז מה מה מה מה מה הבעיה? מה !!!

ד``ר רוברט הפנר
    02/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב
    אלדד
    31/01/2010

שלום, אני בן 38 והופנתי לבדיקות עקב יתר לחץ דם ממנו אני סובל שנים. בבדיקת אקו דופלר נמצא כי פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה, פרט לכך הבדיקה תקינה (ציינו לחץ על העלייה הימנית כנראה בשל כבד מוגדל), ובבדיקת הולטר נמצא קצב סינוס וקצב 41-85, ללא הפרעות קצב. אני יודע שיש לי ברדיקרדיה. מה יכולה להיות משמעות הבדיקות לגבי הפנייתי עם יתר לחץ הדם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קצב לב

הוספת תגובה

• קצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    01/02/2010

אלדד,
    כבד מוגדל אינו גורם ללחץ על העלייה הימנית.
    אומנם דופק נמוך מנבא חיים ארוכים אבל נראה לי מוזר שבחור צעיר בן 38 במהלך ה 24 שעות של הולטר הדופק הכי גבוה היה 85 לדקה. (ישנת כל היום?)
    מציע לך לקחת את ההולטר ולהבדק אצל קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סגירת PFO
    רוי
    31/01/2010

שלום רב,

בת 34. בשבוע 11 להיריון באופן ספוטנטי. יש להדגיש שחודשיים לפני לקחתי הורמונים גונאל F 75 מ"ג. לאחר כחודשיים ללא הורמונים נקלטתי באופן טבעי.

היה לי חסימה ברשתית העין מכריש דם.

בוצע לי אולטרסאונד לבדיקת הצוואר הכל תקין מבחינה זו.

בוצע לי בדיקת כרישיות יתר הכל תקין.

בוצע לי אקו לב רגיל הכל תקין.

בוצע לי אקו וושט נמצא PFO שסגרו לי בצינטור.

מלבד זאת כל בדיקות הדם תקינות. ללא כולסטרול, סוכר, לא מעשנת, הכל תקין לחלוטין.

נאמר לי שסיכוי גבוהה מאוד שכריש דם נכנס דרך החור במחיצה.

האם לאחר הסגירה אני יכולה להיות רגועה שסיכוי לארוע נוסף הוא נמוך ביותר.

אתמול ישבתי בשרותים בעבודה. אור הפלורוסנט הבהב ולאחר מספר שניות נסגר לשניה או שתיים כנראה וראיתי חושך בשתי העיניים. (המקום חשוךמאוד ללא אור) אני מודאגת ולא בטוחה האם זה מזה או יכול להיות שמשהו בריאותי קרה.

לאחר בדיקה של רופא המשפחה הכל נראה תקין לחלוטין, בדיקה נוירולוגית, בדיקת עיניים. אני נמצאת רוב הזמן בחרדה מפני אירוע מוחי.

מה הסיכוי לחטוף ארוע כזה לאחר סגירת PFO ובדיקות תקינות.

אציין שלפני שנתיים עברתי סיטי מח בשל כאבי ראש הכל תקין.

תודה לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    סגירת PFO

הוספת תגובה

• PFO

ד``ר רוברט הפנר
    31/01/2010

רוי,
    אני מקווה שחסימת העורק ברשתית העין נבעה מקריש שעבר דרך ה PFO והסגירה של ה PFO מוצלחת. כי אז הסיכוי לארוע מוחי קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחנק- אפילו לאחר צינתור טיפולי
    פ.י
    30/01/2010

עברתי צינתור טיפולי לפני כחודשיים . הותקן לי סייפר בעורק הראשי עקב חסימה של 90 אחוז ממנו ועורק משני טופל אף הוא.

היה לי מחנק (מלווה בדמעות , שיעול יובש בגרון ולעיתים הקגאה ) לפני הצינתור מיידי שנתיים בהפסקות , לאחר הצינתור , כשלושה שבועות לא הרגשתי מחנק, אולם המחנק חזר אליי בעוצמה גבוהה.

האם יש קשר ? או שמא מדובר בסיבה אחרת ?

האם אוכל לקבל את תשובתך בנושא , אודה לך מאוד

הוספת תגובה

• מחנק אחרי צנתור

ד``ר רוברט הפנר
    31/01/2010

שגב
    כדי שאוכל לענות אם יש או אין קשר אני צריך להכיר אותך ולראות את סרט הצנתור. מכיוון שאף אחד מהתנאים הללו לא מתקיים, אני מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, אשמח תשובה
    גל
    30/01/2010

אני סטודנטית לפיזיותרפיה בת"א ויש לי מבחן במחלות פנימיות ויש לי מספר שאלות, אני אשמח אם תוכלו לענות לי!!

מה ההבדל בין atrial premature beat לבין supra ventriculartachicardia? בשניהם המקור לאי סדירות קצב הלב הוא בעליהה אז מה בעצם ההבדל?

שאלה שנייה- מתי מחליטים לשים קוצב לב (עם 2 אלקטרודות) ומתי דהפיברילטור? אני הבנתי שדה פיברילטור הוא עושה את הפעולה של קוצב ובנוסף מטפל בפרפור חדרים, וקוצב לא. זה נכון?

תודה רבה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, אשמח תשובה

הוספת תגובה

• סטודנטית

ד``ר רוברט הפנר
    31/01/2010

איילת,
    APB הכוונה לפעימה מוקדמת בודדת.
    ב SVT מדובר בהפרעת קצב בנויה מרצף של פעימות שמקורן לא בסינוס.

ישנן אינדיקציות להשתלת AICD ולקוצב. AICD משתילים באנשים בסיכון להפרעות קצב קטלניות דוגמת פרפור חדרים או טקיקרדיה חדרית. האינדיקציה להשתלת ה AICD היא ללא קשר אם יש או אין צורך בקוצב לב. ל AICD יכולת קיצוב בנוסף לדה-פיברילציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה