מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איוושהרוני17/03/2010
בגלל שאני סובל מאיוושה נאמר לי שכאשר אני הולך לרטיפול שיניים אני צריך לקחת כדורים.
האם זה נכון? ואיזה בדיוק כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לודאי לא נכון
ד``ר רוברט הפנר17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לב או אקו לב במאמץ??מיכל17/03/2010
שלום רב,
אימי בת 71 סובלת מידי פעם (2 פעמים בחודש) מלחצים באזור החזה,לפני 8 חודשים הופננו לבצע בדיקה אקו במאמץ(מאחר ולא יכלה לעשות בדיקת מאמץ פשוטה),ולא ביצענו עקב חשש לתופעות הלוואי.
בשבוע שעבר אימי חשה ברע והרופא שלח אותה למיון הדופק שלה נמוך היה 90 אצל הרופא ובביה"ח לאחר 2 שעות ירד ל 50 .
הקרדיולוג הפנה אותנו לעשות שוב את האקו במאמץ(שלא עשינו.)אני ביקשתי לעשות מיפוי לב שאלתי היא איזו בדיקה "קלה" יותר,מאחר ואימי מאוד חלשה(פעילה ביום יום אך נפשית אין לה כוחות רבים ואנו חוששים לבצע את הבדיקה,אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בדיקה קלה"
ד``ר רוברט הפנר17/03/2010מיכל,
אם לא יכלה לעשות מבחן מאמץ, איך תוכל לעשות מאמץ עם אקו לב?
אבל אם את שואלת על בדיקה פשוטה מבחינתה, אז עדיף שתעשה צנתור, היא לא מתאמצת, שוכבת על מיטה, גם אין את תופעות הלואי של אקו במאמץ והכי חשוב, תדעו אם יש בעיה או לא בלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב או מיפוי עצמות
מיכל18/03/2010תודה רבה עבור התשובה,שאלתי היא לאחר ביקור אצל הקרדיולוג הפנה אותה למיפוי לב,האם הבדיקה אינה קשה??ומהם תופעות הלוואי/הבסיכונים שקיימים בבדיקה??
בהקשר לבצע צינתור ,אני מאמינה שאם הרופא היה רואה לנכון היה מבצע לא???ולכן טוען שחשוב לעשות את מיפוי הלב ולנו יש חששות כפי שרשמתי....
ממתינה לתשובה,תודה רבה על עבודת הקודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה קשה
ד``ר רוברט הפנר18/03/2010מיכל,
לא מכיר את אימך ולא את הרופא שלה.
בסה"כ השאלה היא אם יש מחלת לב או לא, ממחלת לב אנשים מתים.
קשה? לדעתי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוbaby16/03/2010
גבר בן 52 הרגיש לאחרונה כמה פעמים כרבים בחזה ניגש לקרדיולוג שהפנה אותו לבדיקת אקו במאמץ והנה התשובה (חדר שמאל לא מורחב,מעובה עד 12 מ"מ תפקודו ירוד במידה בינונית עם אקינזיה(לא צלקת) אינפרו-פוסטרוטרלית בסגמנטים בזליים ואמצעיים.היפוקנזיה אנטרואפיקלית. מקטע פליטה 40%-35. עליה שמאלית תקינה.מסתם מיטרלי תקין.מחיצות תקינות.לב ימני תקין
זמן מאמץ 3.56 דקות,דופק מקסימאלי 137 לדקה(81%) סימפטומים-ללא כאבים
שינויים באק"ג-לא היו
לחץ דם לפני מאמץ 110\180 ממ"כ לאחר מאמץ 110\220 ממ"כ
אקו בסיום המאמץ ללא הפרעה סגמנטרית חדשה
לסיכום:אקו חיובי לאיסכמיה,קרוב לודאי ביותר מעורק כלילי אחד.תגובה היפרטנסיבית למאמץ.
נא לפענח לי את התשובה ומה מידת הסכנה,ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר16/03/2010אין הגיון במה שאת כותבת כנראה לא העתקת נכון את התשובה, בכל מקרה ההערכה נעשית על סמך מצבו, תלונות והיסטוריה הרפואית של הגבר בן ה 52 ולא ע"ס הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת עורקיםחיים16/03/2010
שלום רב
שאלתי מדוע בחסימה של 90 אחוז יש רק 10 אחוז של התקפי לב,ואילו בחסימה של פחות מ50 אחוז יש 70 אחוז
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע........
ד``ר רוברט הפנר16/03/2010........כי מה שאתה כותב אינו נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבמוטי16/03/2010
שלום רב,
להלן סיכום תצאות אקו לב,
חדר שמאלי בגודל תקין , תפקודו הסיסטולי הגלובלי והאזורי תקין.
חדר ימין בגודל תקין.
פרוזדוריםבגודל תקין.
מסתם מיטרלי מעובה במידה קלה,פתיחתו תקינה.
אי ספיקה מיטרלית קלה מאוד.
אי ספיקהטריקוספידלית מינימלית.
לחץ ריאתי מוערך 13 ממ''כ { כולל rap=5mmhg).
האם מומלץ המשך מעקב קרדיולוג ?
מה המשמעות של אי הספיקות, האם הבדיקה תקינה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני גם בהריון תאומים שבוע 13רותוש15/03/2010
וסובלת מדופק מהיר מאד 120 וזה נותן הרגשה כאילו אני לא יכולה לנשום והלכתי אתמול למוקד רק עשו לי עירוי של מים,. יש לציין שלפני שנה ושנתיים עברתי הולטרים תקינים. ובמוקד אתמול האקג יצא טוב . בלוטת התריס גם טובה. זה מאד מפריע לי ומכניס אותי לחרדות. מה צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותוש
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2010שלום רב
רק תירגעי
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cardiloc and enaladexאיליה14/03/2010
שלום רב.
לפי העלונים ל- cardiloc ול- enaladex התרופות האלה דומות מאוד. היש צורך לקבל את השתיים ביחד, או מספיק תרופה אחת בלבד? אם התשובה היא שלילית, אנה תסביר את דעתך לפחות בקיצור.
בברכה, איליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
ד''ר ריקרדו תובר15/03/2010שלום רב
הם שייכים לשתי קבוצות שונות.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי12/03/2010
רציתי בבקשה לשאול לגבי תעוררות בלילה עם דופק מואץ בסביבות 100 ולפעמי 120 מלווה ע הרגשת זיעה וקושי לנשום מהתחושה של הדןפק המואץ יש לציין שזה קורה פעם בכמה שבועות לא קבוע,השנה עברתי אקו לב תקין.אגמוטריה תקינה .בדיקות דם תקינות.לוקחת רק סינגוליר קבוע בגלל נזלת אלרגית וזהו בריאת בדרך כלל ובת 35.ממה זה יכול לנבוע?אודה על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה חלומות רעים
ד``ר רוברט הפנר13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטוליתמיקי12/03/2010
שלום רב
הנני בת 44 נוטלת אחטרוקסין וכדור להורדת לחץ הדם.
ובבדיקה אצל קרדיולוג נמצא אצלי: אוושה סיסטולית קצרה מעל עורק תרדמה ימני.
אשמח לדעת מה זה עורק תרדמה ימני ומה זה אומר בהקשר לאיוושה.
בתודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה
ד``ר רוברט הפנר13/03/2010מיקי
זהו אחד העורקים שהולכים למוח.
תעשי דופלקס של עורקי צוואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיקי14/03/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקותYAEL12/03/2010
בת 47 יתר שומנים עישון קופסא ליום, אי סבילות לגלוקוז בצום 122 דופק מהיר נשללה בעייה לבבית. בזמן האחרון קוצר נשימה, עייפות מכל מאמץ אפילו הכי קטן,קושי להרדם בלילות,
הרדמות וכאב צד שמאל זרוע יד לחץ מוזר בצוואר ואף היו יומיים מידי פעם שנרדם חלק מהפנים למס' שניות ואז זה נעלם.ברגליים יש בצקות וכאבים וקושי ללכת הרבה בערב זה הכי קשה אולם גם בבוקר אני קמה עם בצקות בשתי הרגליים . ויש סימנים אדומים על האצבעות .אבקש חוות דעתך בתודה מראש
כמו כן ישנם סחרחורות וקושי לאחר ארוחה. נעשה דופלר לפני כשבעה חודשים ללא ממצאים.
אשמח לשמוע דעתך בנושא האם יש קשר ללב.
בתודה YAEL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות
ד``ר רוברט הפנר12/03/2010יעל
את כותבת שנשללה בעיה לבבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין וסימוביליוסי11/03/2010
קרדיולוג המליץ לי (בן 50) לקחת מיקרופירין (מ"ג75), וסימוביל (מ"ג10) כל יום, עקב הסטוריה משפחתית ובדיקות מאמץ ומפוי לא כ"כ תקינות. לאחר כשנה בבדיקות חוזרות היו טובות, אבל המליץ להמשיך עם התרופות עקב ההסטוריה המשפחתית (אעפ"י שאמר שזה לא חובה). שאלתי: האם לנוכח המצב אוכל להמשיך ולקחת את התרופות, אבל רק לסירוגין (למשל אחת ליומיים) (בדיקות הקולסטרול שלי בגבולות המותרים, ldl = 100)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין וסימוביל
ד``ר רוברט הפנר12/03/2010יוסי,
מה ייתרון אם תקח פעם ביומיים? למה לא פעם בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
יוסי12/03/2010כוונתי היתה: לצמצם תופעות לוואי מהתרופות מחד, ולהרוויח השפעתם החיובית מאידך.
השאלה: האם השפעת התרופות מתבטאת רק בלקיחה יום יומית. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר13/03/2010יוסי
טיפול מונע תרופתי יעיל הוא במינונים המוכחים במחקרים. מינונים שאתה כותב לא נבדקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטה ומרפן?lior10/03/2010
בוקר טוב
אני בן 30
1. יש לי אורטה 4.4 היא לא השתנתה בשנתיים וחצי האחרונות.
2. יש לי שקע בחזה מלידה גם לאמא יש והכל תקין אצל אמא שלו.
3. אין משהו שהיה לא מרפן במשפחה.
4. ןכל התסמנים האחרים לא מראים על המרפן (גובה,עקמת,לועה..)
מה הסיכויים שיש לי מרפן?
מה זה אומר מרפן?
תודה ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכויים שיש לך למרפן הם נמוכים
ד''ר ריקרדו תובר10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RECURRENT PERICARDITISטל09/03/2010
שלום שמי טל,אני בן 26
אני חולה RECURRENT PERICARDITIS הידיופטי מזה שנה.
התופעה התחילה במאי 2009 פעם ראשונה,טופלתי בפרדינוזן עד אוקטובר 2009 וכולחיצין כטיפול מונע ללא הפסק
בדצמבר 2009 זה חזר וכרגע אני עם פרדינזון 20 מ"ג ויורד 2.5 כל שבועיים ובמקביל כולחיצין 2 ביום
הומלץ על טיפול נוסף מונע חוסך סטרואידים והתחלתי אימוראן אך היתה פגיעה בכבד והפסקנו במיידית
כרגע הרופא ממליצה על טיפול במטרוטרקסט
ניסיתי קצת לקרוא על תרופה זו אך לא מצאתי כל קשר בין תרופה זו לפרקרדיטיס, אלא על דלקת מפרקים, סרטן,פסוראזיס וכו'.
אבקש את חוות דעתכם
האם תרופה זו יכולה להתאים והאם קיימות אופציות נוספות לתופעה שלי
אחזור ואדגיש שעד רגע זה לא נמצאה הסיבה שבגללה חליתי
לא נמצא כל תסמין או קשר אוטואימוני
נ.ב
פגשתי כבר כמה רופאים וכולם הסכימו על כך שחובה עלי לקבל טיפול מונע (חוסך סטרואידים) לאורך זמן
מה עלי לעשות?
בתודה רבה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RECURRENT PERICARDITIS
ד''ר ריקרדו תובר10/03/2010טל שלום
המקרה שלך מורכב ולא נראה לי רציני לתת לך הצעות בפורום הזה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחנק בגרוןשרון09/03/2010
שלום,
בשבועיים האחרונים אני סובלת מתוופעה שבאה והולכת כל כמה ימים ונמשכת בין דקות לשעה.
אני מרגישה מעין פעימת לב בתוך הגרון שמלווה בתחושת מחנק. כלומר, אני נושמת רגיל, ולפתע מרגישה מעין פעימה בגרון ותוך כדי גם תחושה שאני לא יכולה לנשום, כאילו הקנה נשימה נסגר.
איני יודעת אם יש קשר, אך אני בהריון, תחילת חודש שמיני. לרופאת ההריון שלי לא היתה תשובה לתופעה זו והיא רק אמרה שאם זה קורה וזה מחמיר, לגשת למיון.
האם תופעה זו מוכרת? האם היא מסוכנת?
ממה היא נגרמת?
כיצד ניתן לטפל בה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר ריקרדו תובר10/03/2010שלום
קודם כל מזל טוב עם ההריון שלך, אנני חושב שזה בעיה ,אבל אני מציע לעשות בדיקת אקו לב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטה 4.4ליאור09/03/2010
האם זה מסוכן?
האם זה יכול להיעד על מרפן
יש לי שקע בחזה גם לאמא שלי יש הכל אצלה תקין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי היא לא
ד''ר ריקרדו תובר10/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)