מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרליןאלון05/04/2010
אנחנו אמורים להתחיל טיפול לביתי בת חודש בדרלין בגלל האנגיומה מתחת לעפעף, האם יש לתרופה הנ"ל תופעות מיוחדות ? אשמח אם תיתן לי תשובה תודה.
עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר ריקרדו תובר06/04/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך-לחץ דם גבוה? חולשה וסחרחואלונה05/04/2010
בת 44, לפני שנתיים בגלל הרגשה לא טובה עשיתי סיטי לב ואקו לב והיה תקין.צניחות ST קלות –הוסבר שבגלל הלחץ דם שהיה גבוה ולכן קיבלתי טריטייס קומפ.
שנתיים הרגשתי מ צ ו ין. כולל ירידה של 10 ק"ג במשקל שמתוכם החזרתי לצערי 4 .(כרגע גובה 160 משקל 56)
לאחרונה בגלל חולשה עשיתי בדיקות דם: בבדיקות דם התגלה אשלגן ונתרן גבוליים ( מקבלת SLOWK כמס' ימים) וויטמין D נמוך(9) -מקבלת טיפול כמס' ימים.
כל שאר בדיקות הדם המורחבות כולל ויטמינים ,בלוטת תריס,תפקודי כליות ובדיקת שתן מאוד תקינים.
אני לוקחת בימים האחרונים גם כדור טבעי אומגטיב בגלל ערכי כולסטרול גבוליים (גבוה בתחום התקין-לפני שנתיים היה גבוה וירד כנראה בגלל ירידה במשקל ותזונה)ואלספה אומגה 3 שאני לוקחת לסירוגין כבר זמן רב+זרעי פשתן.
לפני שבוע בעצה אחת עם רופא המשפחה הופסקה תרופת טריטייס קומפ 5מ"ג .גם בגלל המלחים וגם בגלל תחושה של השתנה מוגברת לאחרונה.עם ניסיון לעקוב אחרי לחץ הדם שהיה בעבר גבוה. התחלתי מעקב לחץ דם אתמול: אחרי מעקב של יומיים לחץ הדם בעיקר לא יציב .להלן המדידות:
אתמול:
12:30 -125/85 דופק 75 –הרגשה טובה.
17:00- 143/74 דופק 61
19:00-אחרי שטיפה של שעה ומנוחה של שעה והרגשה רעה של חולשה ובחילה-133/96 דופק 65
היום:
7:00 107/70 דופק 53 חולשה נשימות כבדות צמאון מטורף
10:00 130/88 דופק 63 עדיין חולשה אבל פחות.
אני חלשה ופוחדת לעשות מאמץ כי ברור לי שאני ארגיש חולשה לכמה שעות אח"כ.
זה כך בשינויים קלים כבר שבועיים.אין כאבים בחזה אבל יש לחץ בראש באזור הקרקפת. כל הבדיקות התחילו מסחרחורות שהתחילו לפני שבועיים בערך.אני שותה הרבה כך שזה לא התייבשות כנראה.
מה עושים הלאה? לחזור לטריטייס?טריטייס קומפ? רגיל?מה לבדוק עוד?
לחזור על הבדיקות מלפני שנתיים?
אני מרגישה בסוג של נכות. המערכת הרפואית אדישה ועובדת לאט...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וסחרחו
ד''ר ריקרדו תובר06/04/2010מיכל שלום
אני מצטער אבל אני לא רואה מה הבעיה לבבית פה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר ריקרדוליאת03/04/2010
רציתי לשאול אתמול בלילה התעוררתי כי היה לי מאוד חם והתחיל לי דופק מואץ 110 נמדד וקושי לנשום בגלל האצת הדופק ולאחר 15 שעה זה עבר בבוקר התחיל לי כאב בזרוע שמאל עם קצת הרגשה שנרדם ובחילות מעט.יש לציין שלפני חצי שנה עשיתי אקו לב ומבחן מאמץ שיצאו תקינים לחלוטין.ולפני שנה עשיתי אקו לב במאמץ שיצא תקין..קרה רק פעם אחת שהיה צניחה קטנה מאוד של ST באקג ולכן שלחו אותי לבדיקות ואמרו שהכל תקין ואין צרך לבדיקות נוספות אז ממה יכול להיות דבר זה?משהו אורטופדי?או?אנא עזרה בבקשה יש לציין שאת הבדיקות אתה ערכת ואמרת שהכל תקין ואני סומכת עליך לכן אני שואלת ומתייעצת איתך תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר ריקרדו תובר05/04/2010ליאת שלום
לפי דעתי אין לך מה לדאוג,אבל אני אשמח לעזור לך שוב
חג שמח
דר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק אצל נעריםבן02/04/2010
דופ של 43 לדקה במנוחה מוחלטת זה נורמלי אצל נערים בגילאי 16?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד''ר ריקרדו תובר06/04/2010בן שלום
דופק בלבד לא אומר כלום.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לבמיקי01/04/2010
המסתם המיטרלי:תקין
המסתם:האאורטלי:תקין
המסתם:טריקוספידלי:תקין
המסתם הפולמונרי:תקין
no evidence of LVH
normal aortic root and ascending aorta
normal mitral valve and aortic valve
normal LV, LA and RA sizes
normal RV size and systolic function
normal LV systolic and diastolic function-global and regional
minimal mitral regurgitation
no evidence of aortic or tricuspid regurgitations
no evidence of pulmonary hypertension
no evidence of pericardial effusion
אשמח לקבל חוות דעת וגם אקג תקין ומבחן מאמץ תקין
אבל עדיין מרגיש לחצים מסויימים, חוויתי התקף חרדה לפני חודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר רוברט הפנר07/04/2010בגוף השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהיום טוב01/04/2010
מזה כשבוע אני חש כאבים חלשים בחזה שמאל ושרירי הגרון שלי מאוד תפוסים ומקשים על תפקודי בדיקת א.ק.ג. שעשו לי פעמיים בשבוע וחצי שעברו תקינה אבל לפני שנה עברתי צינתור מפני בדיקת סי טי שלא היתה תקינה אני אב לארבעה וממש נבוך ומבוהל ואיני יודעמה לעשות מצד אחד רופא פנימאי בהדסה עין כרם הסתכל על צילום חזה וא.ק.ג. ואמר לי אתה בריא מצד שני אני קם מז מס' ימים ומרגיש כאב חלש בחזה שמבהיל אותי אני אב לארבעה ומודאג אשמח לקבל עצתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום טוב
ד''ר ריקרדו תובר05/04/2010שלום רב
אני מתאר לעצמי שהבדיקות שעברת היו תקיונות, לכן אני ממליץ קודם כל להירגע אבל ליתר ביטחון תיגש לרופא קרדיולוג שלך להערכה מחודשת.
חג שמח,
ד"ר תובר ריקרדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב?מישהו31/03/2010
שלום אני בן 20 , ומזה כשנתיים אני מרגיש כשאני נמצא בדאגה יד שמאל שלי נהיית נורא כבדה, ואני מרגיש כאב בלב כמו שיש לי משקולת על הלב, הכאב הזה לא עוזב אותי עד שאני לא חושב על הדאגה, לפעמים הכאבים הם כמה שעות ולפעמים גם כמה ימים.
לפי בקשת רופא המשפחה עשיתי אקו לב, בדיקת מאמץ ו א.ק.ג, וכל הבדיקות היו תקינות.
אולם כל פעם שאני חושב על הלב שלי אני מקבל חולשה רצינית, יד שמאל שלי נהיית נורא כבדה, וכמו שהגדרתי אני מרגיש שיושבת לי משקולת על הלב.
אני צריך לעבור ניתוח של וירקוצלה בהרדמה מלאה, ורק המחשבה על זה הסיפוטומים שתיארתי מתחילים, השאלה שלי האם יש קשר לסיפטומים שתיארתי להפרעת קצב או התחלה של מחלת לב, והאם יש סיכון לעבור הרדמה מלאה מול הסיפטומים\ הכאבים שתיארתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו
ד''ר ריקרדו תובר01/04/2010מישהו שלום
אין סיכון לעבור ניתוח בהרדמה מלאה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיה דופק 144רבקה30/03/2010
שלום רב,
אני בת 27, בריאה.
תת םעילות בלוטת התריס-במצב גבולי מאוד-נטלתי אלטקורסין 50 קרוב לש-3 חודשים כאשר באמצע פברואר לערך היה לי סינוס טכיקרדיה-ההגעתי למיון עם (אני יודעת שהיה גבוה יותר בבית) קיבלתי דרלין 40, יומיים לאחר מכן שוב 128-קיבלתי דרלין 10 ומאז אני מטופלת בדרלין 10 פעמיים ביום.
TSH מ-2/2010 תקין, עשיתי אקו לב, מבחן מאמץ-תקין
אחד מהרופאים שנבדקתי אצלו(מתוך שלושה-פרופ' ציין כך:אקג: סינוס, אין עדות לאוטם. אין היפרטרופיה של החדרים. אין ברוגדה. קט תקין. אקו: התכווצות תקינה של חדר שמאל. מסתם אאורטלי תקינה. המסתם מיטרליס עם צניחה קלה במיוחד קדמית ללא אי ספיקת מיטרליס. אין נוזל פריקדיאלית. אין קרדיומיופטיה. וציין להמשיך בנטילת הפרולול.
לפני כשבוע כשעשיתי את המבחן מאמץ, הסביר הקרדיולוג כי הכל סה"כ בסדר ולנסות לקחת את הפרולול רק כשיש סינוס,
ואכן לא נטלתי פרולול פעמיים במשך יומיים אלא רק פעם אחת, הסינוס אכן הגיע, כ-120-130 במישוש ולקחתי את הכדור.
מאז חזרתי לקחת את הכדור פעמיים, שלשום היה לי שוב סינוס באמצע הלילה-כ-108 לערך במישוש וזאת בערך 3 שעות אחרי נטילת הפרולול, לכן בהתייעצות טלפונית עם אחות קופ"ח הציעה לגשת למיון, שם ללא טיפול זה עבר לי אחרי שעתיים.
אשמח לדעת אם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעבור-במיון החזירו אותי שוב לרופאת משפחה, קרדיולוג , המליצו מילולית בלבד על ואליום כשזה קורא (אני קצת חרדתית) הרופאה ציינה שנמושה אונה ימנית של בלוטת התריס מעט מוגדלת ובלט עין דו"צ למרות שככה נולדתי(עיניים בולטות)
בדיקות דם תקינות במיון, אנזים של הלב-תקין במיון,
עשו לי בפעם הראשונה של הסינוס סי טי ריאות-תקין (למרות שהפסקתי לעשן לפני 9 חודשים ואיני נוטלת גלולות למניעת הריון)
אני מבינה שיש עוד סדרה של בדיקות שקשורות לכימיה של הלב? משהו שקשור למעגל חשמלי?
זה משהו שאני צריכה לבדוק?
אני קצת מיואשת, זה מבהיל אותי כל פעם מחדש, אני מתעלמת בהרבה פעמים כשיש לי דופק בסביבות ה-100 אולי 100 + אבל בפנים אני מאוד מודאגת וחרדה.
אשמח לשמוע אם יש עוד משהו שאפשר לעשות? במיון שמעתי שהרופאים דיברו על אולי להגדיל מינון פרולול? אבל לא כתבו במכתב שחרור כלום
אף אחד לא אומר לי מה הסיבה לזה-אני נולדתי פגית, יש לי אנמיה כרונית, המוגלובין תמיד נמוך מ-12 אבל כבר כמה שנים מעל 11
אף אחד לא אומר לי מה בעצם זה יכול לנבוע ולמה זה ממשיך לחזור כל הזמן. ומההיכרות של עם עצמי ככל שאני מרבה לקרוא על זה -זה מכניס אותי לחרדות.
אז אשמח לשמוע אם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות. תודה, רבקה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבקה
ד''ר ריקרדו תובר01/04/2010רבקה שלום
מבחינה לבבית את בריאה לחלוטין לכן אינני יכול להמליץ מה לעשות.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
רבקה01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רבקה03/04/2010בקשר לבדיקת מאמץ-גיליתי רק אחריה שאני צריכה להפסיק לקחת את הפרולול-אני נוטלת פרולול 10 ,פעמיים ביום, ולא שאל אותי הרופא שום דבר האם יש צורך לחזור על הבדיקה?
אני פשוט מסתובבת בין רופאים ואף אחד לא באמת אומר לי למה זה קורה לי, לכל רופא יש סיבה אחרת
הוסבר לי שיש לי מבנה לבבי שנוטה ליצור סינוס טכיקרדיה ? זה הגיוני?
תודה שוב,
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אקו לבgalit28/03/2010
שלום,
אני בת 30, בריאה בדר"כ אך לאחרונה סובלת מאלרגיות (לאבק, לסוגים שונים של פריחות ועוד...). מכיוון שלאחרונה אני סובלת גם מקוצר נשימה קל ושיעול כרוני והטיפול באנטי-היסטמינים לא עוזר, נשלחתי לבדיקת אקו לב (בדיקת תפקודי הריאה הייתה "גבולית" אבל תקינה).
תוצאות האקו לב היו תקינות למעט המסתם הטריקוספידלי:
דופלר צבעוני: הודגמה אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית
מפל לחצים סיסטולי: 16 ממ"כ
לחץ מורך בעליה הימנית: 5 ממ"כ
לחץ דם ריאתי סיסטולי מוערך: 21 ממ"כ
לחץ דם ריאתי סיסטולי: תקין
הוריד החלול התחתון IVC : תקין
מה זה אומר? האם יכול להיות שזה מקור הבעיה שלי ולא האלרגיות?
תודה,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר galit
ד''ר ריקרדו תובר01/04/2010galit שלום
אין קשר בין אלרגיה ואקו לב
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפול לאחר אכילהחנן28/03/2010
שלום.
עברתי אוטם לפני 10 שנים ולאחרונה אני מרגיש עייפות (שחולפת לאחר נימנום קל ) לאחר ארוחת ערב או במצב של חוסר פעילות גם לאחר ארוחת צהרים ..
האם זה קשור לבעיה לבבית ?
האם מומלץ לבצע בדיקות דם כלשהן בגלל זה?
חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפיים
ד''ר ריקרדו תובר01/04/2010יפיים שלום
מומלץ בלי שום קשר לתלונותך לבקר אצל קרדיולוג.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קןצב לביקי24/03/2010
שלום רב
מה נחשב לדופק נמוך שדורש התקנת קוצב ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קןצב לב
ד''ר ריקרדו תובר25/03/2010יקי שלום
זה לא הדופק אלה הסימפטומים
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב
יקי25/03/2010שלום רב
לא מובנת לי תשובתך.
האם דופק 30 לדוגמא , לא יותקן קוצב?
ממתין לתשובתך
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקי
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010שוב. הדופק לבדה אינה אינדיקציה עבור קוצב לב נדרשת בסימפטומים גם
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהתקף לביוני24/03/2010
אני בן 18 והרבה פעמים יש לי מיחושים וכאבים בחזה, וכן אני שם לב שבשעת מאמץ פיזי (לפעמים) נוצר כאב הכאב לרוב הוא נקודתי,
הפחד הוא חזק עד כדי כך שכל גופי מתחיל לרעוד.
[אמנם אני בן 18 אך אני חושש שיש דברים בגו,במיוחד מזה שזה חוזר ונשנה פעמים רבות].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מהתקף לב
ד''ר ריקרדו תובר25/03/2010יוני שלום
לך לרופא שלך להבדק.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לבעיהיעל23/03/2010
שלום רב,
בת 25 וחצי, ברקע IDDM מטופלת באינסולין, יל"ד, וטכיקרדיה. לפני שלושה חודשים וקצת חוויתי ככל הנראה שוק ספטי שהגיע עד כדי החייאה מלאה (לחצי דם הגיעו עד 25/50) + התפתחות של ARDS, הורדמתי והונשמתי למשך 10 ימים בטיפול נמרץ פנימי. ב CT היה ממצא של תסנין, אך לא היה חום ולא צמח כלום בשום תרבית, ולכן הכל בגדר חשד. בזמן אירוע זה מלבד אינסולין נטלתי קונצרטה 36 מ"ג לטיפול ב ADHD, אוקסאר 50 פעם ביום ללחץ דם, ואיקקור 80 כפול 3 פעמים ביום לטכיקרדיה. חודש אחרי האירוע בוצע EPS שהיה תקין לחלוטין כמו כן גם אקו תקין אי ספיקה טריוויאלית במסתם הטריסקופידלי. (ברצוני לציין שגם שאר הבירורים האינדוקריניים לא העלו דבר באשר לטכיקרדיה).אחרי ה EPS עקב הטכיקרדיה שמגיעה גם עד ל 197 לא במאמץ הוחלט על העלאת מינון האיקקור ל-120 3 פעמים ביום.
לפני שבוע וחצי, ל"ד תקין, כאב ראש, כאב בטן, ותוך שניות ל"ד היה כבר 50/80 הוזמן לבן ובאמצע בוצעה חבירה לנט"ן. הדרדרות כללית במיון. שוב החייאה מלאה, הייתי מורדמת ומונשמת במשך יומיים. בדיקות דם בסה"כ תקינות. חשוב לציין שהסוכר היה תקין לחלוטין בשני האירועים. במהלך האירוע השני- ברדיקרדיה קיצונית עד כדי complete AV Block, כמו כן ברביזיה של ה אק"ג מהמיון וכמו כן תרשימים מהמחלקה התגלה QT מוארך, שהתנרמל במהלך האשפוז (נמצא באחרון בגדר הנורמה אצל נשים). חשוב לציין שהממצאים הללו שניהם לא הופיעו בהולטרים שבוצעו לפני שני האירועים החמורים. (בשני ההולטרים שהמהירות החדרית הממוצעת שלהם הייתה 116 ו-121 (בהתאמה) הופיע סינוס טכיקרדיה עד כדי -194 ו-197 (בהתאמה), וכללו 234 ו-258 PVCS (רק בבודדים) ויש לציין שגם שניהם בוצעו ללא הקונצרטה).
כמו במהלך האשפוז הקודם גם במהלך האשפוז הזה נאמר לי שההסתמנות הקלינית איננה ברורה כלל. ההמלצות היחידות איתן שוחררתי הן הפסקת הקונצרטה (על אף שההולטרים לא בוצעו תחת הקונצרטה והבעיה של הדופק המהיר ידועה לי עוד מלפני התחלת הטיפול בתרופה לפני 7 שנים, וגם בתקופה שבה הפסקתי את הקונצרטה למספר שבועות לפני כשנה במהלכה בוצע גם ההולטר הראשון עדיין המהירות החדרית הממוצעת שלו הייתה 116) ושינוי מינון האיקקור חזרה ל80 כפול 3 פעמים ביום.
היום יומיים מהשחרור, בלי הקונצרטה ועם המינון המחודש של האיקקור, הדופק 144 ל.ד. 92/145 (לא חריג).
אחת ההשערות שעולות היא פגיעה סוכרתית בסינוס שלא ניתן לאתרה ב EPS סוג של diabetic autonomic dysfunction (כאשר יש לציין שחוץ מהדופק לא מתקיימות אצלי אף אחת מהתופעות המופיעות בד"כ במצב זה)
שאלותיי:
1. הרופאים עדיין מתלבטים בשאלת התקנת קוצב במקרה שלי. האם קוצב יכול לפתור חלק מהבעיה? האם יש פתרון אחר?
2. בטא בלוקרים בעייתים במקרה שלי (פוחדת מאד שלא להרגיש גם היפויים במהלך הלילה), אך האם יש פתרון גם לטכי וגם לברדי?
מתנצלת על אורך השאלה
אני יודעת שפתרון אינטרנטי איננו בנמצא בטח שלמצב מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010פתרון לבעיה לא באינטרנט או בפורום
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין עורק קדמי יורד לפעילות הלבנלי23/03/2010
כאשר החדר השמאלי מתפקד היטב, עם מקטע פליטה של 60%. [באקו לב במאמץ, תפקוד חדר שמאל היה תקין עם איסכמיה תחתונה].
האם ייתכן במצב הנ"ל, שיכולת האספקה של העורק הקדמי היורד,לא עומדת בפני הצריכה, כבר במאמץ קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010איסכמיה תחתונה בד"כ קשור לעורק RCA לא ל LAD
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בנשימה והרגשת עילפוןאלי23/03/2010
הייתי מאושפז בבית חולים על רקע שימוש בכדורי חגיגת ואלכוהול
מאז עבר 4 חודש יש לציין שמאז שיצאתי מבית החולים נטלתי רמוטיב נגד דיכאון ועבדתי בעבודה פיזית [הייתי במאמץ גבוהה למשך חודשיים ועזבתי תעבודה]ומאז קשה לי לנשום וחם לי בגוף ןתפוס לי בצאוור לי בצד שמאל ויש לי הרגשת עילפון זה קורא לי לאחר מאמץ קשה או שתיית אלכוהול
עשיתי בדיקת ריאה מורכבת יצא תקין גם רנגן וגם בדיקה במכשירים הרופא אמר כי אין לי שום בעיה בריאות זה ממקום אחר
חשדו שברח לי אוויר מהוושט אבל יצא תקין ואין לי שום בעיה[לאחר צילום סיטי
הרופא ריאה אמר לי שיכול להיות שזה משהו בלב
האם זה בגלל הרמוטיב ששילבתי איתי מאמץ פיזי ואלכוהול זה גרם לי לעליה בלחץ הדם???
או שיש לי בעיה בלב??
תודה מראש...זה מציק לי בגלל שאני לומד להיות מדריך חדר כושר ואני חייב לחזור להתאמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010לפי דעתי אין לך בעיות לב ,ק"ל שילוב לכמה דברים זה הגורם של בעיה בנשימה והרגשת עילפון
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך??
אבי24/03/2010תוכל לפרט???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)