מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה אקו לבע.ג22/03/2010
ביצעת בדיקת אקו לב וקבלתי את התוצאות הנ"ל:
מסתם מיטרלי תקין.
מסתם אאורטלי התעבות קלה של עלי המסתם ללא מקבלה בפתיחה.
אי ספיגה קלה. 3 עלים.
מסתם טריקוספידלי אי ספיגה טריויאליתץ
הלחץ הסיסטולי הראתי לפי מהירות הtr הינו 25 + rap .
קרום הלב לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
ivc לא מורחב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010מהי השאלה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לב דרך הושטבתיה22/03/2010
שלום רב,
עברתי ניתוח להחלפת מסתם אורטלי לביולוגי לפני שעה וחצי.
לפני חצי שנה עברתי בדיקת אקו דופלר דרך הושט ולא נמסר לי לקחת אנטיביוטיקה.
היום ביצעתי בדיקת אקו היה רשום שאין לשלול שמדובר בתהליך טרומבוטי במסתם ביולוגי אורטלי.
מה הסיבה שקורה וומה הטיפול התרופתי שאתה מציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך הושט
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010בתיה שלום
אני מציע לך לדבר עם הקרדיולוג שלך
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על החייאת לבבן22/03/2010
שלום דוקטור,
לפני כמה שנים למדתי את החייאת לב בדרך הסברה מטלוויזיה, מה שצריך לעסות את לב 3 פעמים והנשמה מלאה מפה לפה פעם אחד (לא לשכוח לאטום את אף) חוזר שוב לעסות לב וכך אלה.
בשנים האחרונות משנים כל הזמן שיטות החייאת לב כמו: צריך לעשות לעסות את לב 10 פעמים ו3- פעמים הנשמה מלאה, אחרים אומרים שלא צריך הנשמה - רק עיסוי, חובה לשים ממחטה בפה כדי למנוע העברת מחלות ועוד רשימות אינסופית.
בתור אזרח ללא ניסיון רפואי צריך ללמוד בשבלבים מתאימים להחייאת לב, ברצוני לדעת לתשובה מודרנית איך עושים החייאת לב ולמה שלבי החייאיות לב שונים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החייאת לב
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010בן שלום רב
על פי המחקרים האחרונים מומלץ לעשות רק עסוי לב.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה במנוחהאוסי21/03/2010
שלום רב,
אני חיילת בת 18 וחצי, פרופיל 97, גובה 170, משקל 57 ק"ג. הדופק שלי במנוחה הוא 100+ פעימות לדקה עם דופק עולה ויורד. כלומר, במשך הדקה שאני מודדת, הקצבמשתנה בין 80 ל- 120 פעימות לדקה כמו גל סינוס שעולה ויורד. בריצה קלה ( 7 קמ"ש), תוך 2-3 דקות הדופק עובר את ה-200 פעימות לדקה. בשלב זה מאוד קשה לי להמשיך לרוץ. עשיתי בדיקה של בלוטת התריס והיא תקינה. עשיתי גם בדיקת ארגונומטריה וגם הולטר דופק והבדיקות תקינות. הקרדאולוג טוען שמדובר בכושר גופני ירוד (לא סביר לדעתי) או בדופק גבוה שיתכן וירד עם השנים. שאלתי: האם יש בדיקות נוספות היכולות להצביע על מקור הבעיה ?
תודה מראש על תשובתכם המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה במנוחה
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010אוסי שלום
נראה לי שלא צריך בדיקות נוספות רק סבלנות
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אוסי26/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לביוסי21/03/2010
שלום
אבי בן 90 עבר לפני 6 וחצי שנים ניתוח תיקון מסתם מיטרלי + 4 מעקפים
מאז פסקו הכאבים בחזה והקוצר נשימה עקב מאמץ
אבל מה שקרה מאז, זה שיש לו נפיחות במרכז הבטן שמתנפחת במאמץ, כנראה שזה בקע
וכאשר הוא מקרב את הרגל לבטן כדי לגרוב גרב, הוא מרגיש קוצר נשימה חזק מאוד
קוצר נשימה זה קורה לו גם לפעמים כאשר הוא נכנס למיטה
לעומת זאת בהליכה המצב בדרך כלל בסדר גם למרחקים ארוכים אבל לפעמים יש קוצר נשימה כבר מהתחלה
הקוצר נשימה שאני מתכוון מלווה בציפצופים
הרגליים קצת בצקתיות והבטן לדעתי גם קצת
להלן תוצאות אקו שנתיים לאחר הניתוח:
חדר שמאל בגודל תקין,התכווצותו טובה גלובלית. התכווצות שמורה של קירות אחורי ואנפריורי.
התכווצות טובה של שאר האיזורים. דפנות חדר שמאל בעובי תקין.
שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין פתיחת טובה של מסתם אאורטלי.
הודגמה טבעת התיקון הניתוחית במסתם המיטרלי. פתיחה טובה של העלה המיטרלי הקידמי.
בדופלר:
מהירות זרימה אאורטלית תקינה
נמדד מפל לחצים מיטרלי מקסימלי של 8 מ"מ כספית /ממוצע 3 מ"מ כספית (הצרות מכנית)
שטח מסתם על פי דופלר 2.6 סמ"ר. אי ספיקה מיטרלית קלה-קלה(+).
אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. לחץ ריאתי מחושב 23 מ"מ כספית +RAP (תקין).
יש לציין שאבי היה מעשן עד לפני 25 שנה
כיום הוא סובל מ-COPD אבל עד לפני שנתיים מלפני הניתוח לא סבל מקוצר נשימה כלל אלא רק מהתקפי שיעול (שממשיכים גם כיום) פעם עד 3 פעמים ביום כדי לשחרר ליחה שנצטברה
האם יש חשש לנוזלים בריאות או בגוף שגורמים לו לקוצר נשימה במצבים שציינתי? ואיך בודקים זאת?
האם יש סיבות אחרות למצב?
תודה יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יוסי21/03/2010לפני הניתוח אבי היה עם לחץ דם של 170
לפני 5 שנים התחיל תזונה בריאה ולחץ הדם ירד ל-130
אבי אינו נוטל תרופות כלל מכיוון שהתזונה הבריאה כבר מדללת לו את הדם בצורה מספקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010אני ממליץ לבצע אקו לב נוסף ועם התשובה לגשת לקרדיולוג.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםיריב21/03/2010
שלום רב
גילו לי לפני שנתיים דליפה קלה עד בינונית במסתם אורטלי (מסתם בעל שני עלים - ביקוספידאלי)
אמרו לי אז להיות במעקב sbe אם אני לא טועה, דהיינו לפני טיפול חודרני יש לקחת אנטיביוטיקה
שאלתי היא כזאת , אני צריך לעבור טיפולי שיניים בין השאר גם ניקוי אבן .האם לפני כל טיפול אני צריך לקחת אנטיביוטיקה, כמה לקחת? , מתי? ,איזה אנטיביוטיקה? ומי נותן לי את המרשם?
בנוסך האם פעולה חודרנית היא כל טיפול שיניים כגון: ניקוי אבן, סתימה או רק טיפול ממש חודרני כמו טיפול שורש וכיוצא בזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
יריב23/03/2010המסתם שלי הוא לא תותב , לא עברתי ניתוח אלא מצב מולד, ושהלכתי להתייעץ עם רופא המשפחה הוא אמר שאין צורך באנטיביוטיקה כאשר זה לא מסתם תותב , פעם היתה הנחיה לתת אנטביוטיקה בכל מצב של מום בלב והיום זה כבר לא תקף ואין כל צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני הטיפול
שאלה נוספת - האם ניקוי אבן זה טיפול חודרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010ואין כל צורך בנטילת אנטיביוטיקה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בדפיקות הלבשילו21/03/2010
אני בן 33 ונוטל מזה שבע שנים נורמיטן 50 מ"ג בעקבות סינוס טכיקרדיה, בבדיקות מקיפות שעשיתי לא היה משהו חמור פרט לסינוס טכיקרדיה. בד"כ כשאני קם בבוקר הדופק שלי מהיר וחזק עד שאני נוטל את הנורמיטן לאחר חצי שעה הכל מתייצב. בימים האחרונים אני מתעורר בלי ההרגשה של דפיקות הלב החזקות והמהירות, דבר שמוזר לי יחסית לשבע השנים האחרונות, האם זה מעיד על שינוי כלשהו? זה מדיר שינה מעיניי. גם במאמץ הדופק לא עולה לרמה שהיה עולה לפני כן. אודה לך לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילו
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010לא הבנתי מה מטריד אותך, שאתה מרגיש יותר טוב?
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כן או לאנטלי21/03/2010
לפני שנה בעלי לקה בהתקף לב - אנוריזמה אאורטה בגודל5.0, הרחבת שורש קלה באוארטה וסינוסים בינוני. האם מצב זה מחייב ניתוח או יש מקום להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד''ר ריקרדו תובר24/03/2010שלום רב
את חושבת שאני יכול לענות על שאלה זו באינטרנט
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של מיחושי לב עם העמסת יתר עלעור21/03/2010
הקיבה.כלומר מיקרים של ארוחה גדולה או רצף ימים עם העמסה קלורית גבוהה וכן צריכת מזון מחי (בעיקר בשר) שגורמים למיוחשים והרגשה של דימום בעורק לב.
איך מוגדרת בעיה כזאת ומה פיתרונה ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה של מיחושי לב
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010נחוץ עוד נתונים או בדיקות כדי להבין אם יש לך בעיה בלב
נא לגשת לרופא שלך
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזהמעיין21/03/2010
שלום, אני בת 40 , אמא ל 4. ואבי חולה לב.
לאחרונה אני מתקשה בנשימה, שיעול יבש בזמן הוצאת האוויר, ואתמול התחיל לחץ בחזה ימין עם הקרנה ליד ימין. התעוררתי בלילה עם דופק מהיר וחום של 35.5. באופן כללי אני עם לחץ דם של 60/90, רזה, לא מעשנת. אשמח לשאול האם הכאבים בימין יכולים להצביע על בעיה בלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010קודם כל,באינטרנט קשה מאוד לענות על שאלתך ברצינות.
ו לא מבין ממה את חולה?
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק סדיר אך חזקשולמית20/03/2010
אני בת 49 לפני שנתיים בערך הופיעו לי דפיקות לב במשך כל היום עד היום דופק חזק שנשמע עד לאוזניים הדופק לא עובר את ה 80 פעימות לדקה במנוחה אך בעת מאמץ עולה עשיתי בדיקת מאמץ אקו תקין הרופא אומר שזה לא בעיה לבבית יש לי פריצת דיסק צואריצ עם לחץ על השק האם זה יכול להיות מהפריצת דיסק גיל מעבר מחזור שלי לא סדיר ואם לא ממה זה יכול להיות אנה עיזרו לי כל היום מרגכישה דופק וזה מחליש אותי אני בדרך כלל בריאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזק
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010הסיכוי הטוב ביותר להיות שילוב של גורמים שברשימה.
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת החמרה..שי19/03/2010
שלום רב
אני בן 51 מטופל בין היתר בסיבסטטין 20
קיימת היצרות 25% בעורק תרדמני ימני ולכן מקבל מיקרופירין0.75
לפני חודש וחצי עברתי גסטרוסקופיה שלפנייה הפסקתי ל7 ימים את נטילת האספירין
כעת אני לפני קולונוסקופיה ושוב מפסיק את נטילת האספירין
שאלותי: עקב הפסקה זו של 14 ימים מצטברים,מה רמת ההחמרה שעלולה להיות במצב ההיצרות בעורק,ההחמרה במצב הטרשת. באיזו מידה? האם ניתן לאמוד את ההחמרה הזו באחוזים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת החמרה..
ד''ר ריקרדו תובר26/03/2010שלום רב
עם חסימה של 25% האפשרות של סיבוך הוא מינימלי
חג שמח
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבה בתפקוד הלבנירית18/03/2010
בגיל 15 חיליתי בראומטיק פיור כאשר הייתה גם פגיעה בלב- התגללתה איוושה.
טופלתי באטיביוטיקה עד גיל 21-22, וכל השנים הייתי במעקב קרדיולוגי.
בבדיקת האקו האחרונה נראתה עלייה בתפקוד הלב וכן לא נשמעה איוושה. נדהמתי מאוד!!! תמיד חשבתי כי הנזק הינו בלתי הפיך!!
האם קיימים מקרים כאלו שאחרי כל כך הרבה שנים הלב "מתרפא" אחרי פגיעה במחלה זו??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נירית
ד''ר ריקרדו תובר25/03/2010תשובתי היא כן
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוציסטאין חומצה פולית וטריבמיןעידן18/03/2010
שלום רב
אימי אובחנה כחולת לב ועברה לפני כעשר שנים ניתוח מעקפים ומספר רב של צינתורים.
בעקבות האיבחון נתגלה אצלנו במשפחה בעיה גנטית הקשורה ברמות ההומוציסטאין.
בהמשך התחלתי טיפול בטריקרדיה.
כיום לאחר בדיקות דם רופאת המשפחה שלי רשמה לי את התרופה טריבמין
תוצאות הבדיקה הראו B12 - 270; חומצה פולית - 27.2; HCT - 39.1
לא מובן לי למה הופסק הטיפול בחומצה פולית
לתשובתך, אשמח
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטאין
ד``ר רוברט הפנר18/03/2010עידן,
למה הרופאה רשמה או לא, תשאל אותה.
לגבי ההומוציסטאין: הומוציסטאין הוא "סמן", מה שנקרא "marker" לכך שהסיכוי לחלות במחלת לב גבוה. אבל, וזאת הנקודה החשובה, הטיפול הוא לא בהומוציסטאין הגבוה (טריקרדיה) אלא בגורמי הסיכון האחרים למחלת לב טרשתית, כמו: כולסטרול, לחץ דם, עישון, השמנת יתר וכו וכו.
כבר פורסם לפני מס' שנים במחקר Norvit בעיתון הרפואי הכי מפורסם the new england journal of medicine, שהתרופה טריקרדיה, על אף שהיא מורידה את רמות ההומוציסטאין, היא אינה מפחיתה כלל את התחלואה הקרדיאלית, ואפילו מעלה את השכיחות לגידולים ממאירים.
לכן, אם חסרים לך ויטמינים מסויימים, טפל ספציפית בויטמין החסר. נטילה סתמית של ויטמינים מזיקה לבריאות. ודאי לא טריקרדיה להפחתת הומוציסטאין.
מקווה שהייתי ברור.
חג שמח ותעזוב את ההומוציסטאין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעורי טיסהדוד אריה17/03/2010
שלום רב למומחים הנכבדים!
לפני שנים רבות (כ-40),למדתי לטוס ,ויש לי רצון עז לחזור לכך ,אלא שכיום אני מושתל קוצב דפיברילטור, ומאוזן תרופתית לאחר הפרעות קצב.
האם קיימת מניעה רפואית( ביחוד לגבי תרגילים הכוללים שינויים חדים בתאוצה,)לגבי טלטולו של הקוצב בבית החזה(במכשיר שוקל כ-75 גרם ומונח בכיס שיצר הרופא בהשתלה)
אודה מאד על תגובה
דוד אריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורי טיסה
ד``ר רוברט הפנר17/03/2010דוד,
השאלה לא מה יקרה לקוצב, לקוצב לא יקרה כלום. השאלה מה יקרה ללב שלך.
ישנם חוקים בנושא ואתה צריך לברר זאת ברשויות המתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ותודה לדר" הפנר
דוד אריה18/03/2010דר הפנר היקר!
הבנתי והפנמתי את כוונתך ואני מאד מודה לך חג שמח מדוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)