מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר הפנרמאיה02/05/2010
הייתי אצלך אחרי אקו לב שהתגלה בו MVP קל, סובלת מהתקפי הפרעות קצב של 20 דקות אחת לשבוע ,מתחילת ההריון ,רשמת לי פרולול והמלצת לא להשתמש עקב ההריון, אך נאלצתי לקחת פע אחת.
הגיעו תוצאות קרישת הדם ורציתי לבקש דעתך על החריגות הנ"ל:
האם יש קשר בין הפרעות הקצב בזמן הריון לבין תוצאות הבדיקה?:
FIBRINOGEN- 414
בטווח של 200-400
THROMBIN TIME - 14.9
בטווח 15.5-17.7
פרוטאין S - 44
טווח של 60-120
מי צריך לייעץ לי בנושא זה? קרדיולוג או גניקולוג?
אגב, הפרולול עזר לי מאוד ודי מהר, עד כמה הוא מסוכן בנטילה אחת לשבוע או רק בזמני התקפה?
יש כדור פחות מזיק ממנו אולי?
תודה ושבוע טוב!
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ובדיקות
ד``ר רוברט הפנר02/05/2010מאיה
1- לגבי הדרלין, השימוש אינו איסור גורף בהריון, תשתדלי כמה שפחות, אין תרופה אחרת.
2-לגבי בדיקות הדם צריכה להתיעץ עם המטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג מיד לאחר לידהגילי01/05/2010
מיד לאחר הלידה שלי, בחדר התאוששות, חשתי מעט כאבים בחזה. עשו לי אקג- והםיענוח הצביע על T דיפאזי ב V2. מה פירוש? מה המשמעות? המליצו לי על אקו לב. האם ייתכן כי קשור לסטרס של הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר T
לולי02/05/2010איך אתה זוכר מה הרגשת מיד לאחר הלידה? או שאתה/את לא יודע/ת לנסח שאלה? זה בגלל ה T הדיפזי שהוא מסמל שם פרטי שהוא גם לבנים וגם לבנות וגורם למין פיצול אישיות ו T דיפזים באקג
פיגור !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילי
ד''ר ריקרדו תובר03/05/2010גילי שלום
אין שום משמעות
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באיזור הלב ויד שמאל רדומהסטס01/05/2010
לאחרונה לאמא שלי קרתה תופעה שחזרה על עצמה מספר פעמים,היא מרגישה עקיצות בלבד וכמה שניות לאחר מכן יד שמאל שלה רדומה למשו כמו 20 -30 שניות,אני מאוד אשמח לקבל עזרה מכם
דרך אגב אמא שלי בת 44* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממליץ לפנות לקופ"ח
ד``ר רוברט הפנר01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבמוטי30/04/2010
שלום רב
מבקש פענוח למיפוי 1.פגם מילוי בחומרה קלה בגודל קטן reverse redustibution תגובה קלינית במאמץ לא איסכמית תגובה אלקטרוקרדיוגרפית במאמץ שלילית מיפוי תליום לא תקין המיפוי מעורר חשד לאוטם קטן ולא חודר באזור אפיקלי בבקשה רוצה לדעת מה זה אומר אציין שלפני 10 חודשים עברתי אוטם עם הרחבה וסטנד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה בגוף השאלה
ד``ר רוברט הפנר01/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךריקי29/04/2010
שלום,
בתקופות מסוימות אני סובלת מלחץ דם 80/48 85/50
האם זה יכול לנבוע מבעיה לבבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
ד``ר רוברט הפנר30/04/2010במידה ואת סובלת מאי ספיקת לב קשה, כן.
אחרת תאכלי יותר מלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דופקרונה29/04/2010
רציתי לדעת עם זה בסדר שהדופק של הוא 86 במנוחה ,אני בת 32 יחסית בריאה ,רק שלאחרונה יש לי דלקת חניכים שכל הזמן חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר30/04/2010קצת גבוה למנוחה, אבל אם יש דלקת, חום, כאבים וכו וכו , יכול להיות הסבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים צד שמאללופו29/04/2010
שלום אני בן 38 כבר כמה ימים יש לי לפעמים כאבים בצד שמאל של החזה כאשר אני מזיז את הגוף,אני בדרך כלל יושן על הצד ,הכאבים הם לא חזקים בכלל אבל מפרעים לפעמים ,ברצוני להוסיף שאני מקבל קומדין ולוטן כי היה לי אירוע מוחי ביולי
עשיתי לפני כ4 חודשים אקו במעמץ בגלל אורטה קצת מוגדלת אבל התוצאה היתה בסדר
האם הכאב יכול להיות מי שינה על הצד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד
ד``ר רוברט הפנר30/04/2010לופו,
יכול להיות בגלל השינה על הצד, אבל זה לא אומר שזאת הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאי29/04/2010
אני בת 20 בריאה בדרך כלל חוץ מלחצים נפשיים
אין אסתמה ברקע
ההוריםשלי לא חולי לב אבל הסבתא כן יש רקע במשפחה הרחוקה של לב
מה הסיכוי שלי לקבל התקף לב ? לא סובלת מהשמנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטן בשנים הקרובות
ד``ר רוברט הפנר30/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוםיקי28/04/2010
שלום רב,
אבקש לדעת , היכן ממוקם כלי הדם CX .
והאם כלי דם זה הוא משמעותי בחשיבותו.
בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cx
ד''ר ריקרדו תובר28/04/2010יקי שלום
CX הוא אחד מ 3 כלי הדם הראשים של שריר הלב
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חדשהבעל28/04/2010
בת 55, במעקב במרפ' לב כשנתיים בגלל הפרעות קצב (פעימות מוקדמות עיליות וחדריות) ראו בהולטר של 24 שעות. בלי טפול תרופתי ,למדתי לחיות עם זה.
בבדיקת רופא היום, כתבו לי במכתב: אוושה 1/6 בנקודה מיטרלית. מה זה אומר?? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה
ד''ר ריקרדו תובר28/04/2010אוושה היא ביטוי של זרימת דם מהירה בין שני חדרי הלב.
אין מה לדאוג בקשר לזה.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותמוטי26/04/2010
שלום רב,
אני מבקש לשאול:
1. קראתי שסידן יכול לשקוע בכלי הדם ולהביא לחסימתם. האם זה נכון? במידה והדבר נכון, האם יש השפעה שלילית לתוספי סידן? בנוסף, האם ישנם מזונות המכילים סידן אשר לגוף קל יותר לפרק את הסידן המצוי בהם?
2. מה ההבדל בין הצטברות של כולסטרול בעורקים לבין הצטברותו בוורידים?
תודה מראש,
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי
ד''ר ריקרדו תובר26/04/2010מוטי שלום
אתה מתחיל עם אמת חלקית, ומגיע למסקנות הלא נכון.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מאמץרועי26/04/2010
שלום ד"ר
אני ספורטאי פעיל ומגיע למאמצים גבוהים מאוד באימון (לפעמים דופק לב 200 ) .רציתי להיות שקט מבחינת תפקודי הלב.מהי הבדיקה הכי רגישה ומדוייקת שמזהה ליקויי לב שאוכל לעשות?.מה ההבדל מבחינת הרגישות בין אקו לב במאמץ וארגומטריה.
תודה מראש
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארגומטריה
ד``ר רוברט הפנר26/04/2010ארגומטריה כלוללה במבחן האקו במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבת - סימפטום לבעייה לבבית??מיכל25/04/2010
שלום רב,
אני בת 47, סובלת מזה מספר חודשים, מצרבות ולעיתים כאבים ברום הבטן (באיזור "מפתח הלב") ללא קשר למאמץ. התרופות פמוטידין, אומפרדקס ולנטון, שניסיתי בהמלצת רופא משפחה לא שיפרו את המצב.
גסטרוסקופיה שביצעתי לאחרונה יצאה תקינה. האם יכול להיות שהסימפטומים בעצם לא שייכים למערכת העיכול אלא לבעייה לבבית???? העובדה שהתרופות נגד צרבת לא עוזרות מאוד מלחיצה אותי שמא מדובר בבעייה לבבית...
יש לציין שלפני כשנה ביצעתי אקו-לב בגלל פעימות מוקדמות, הבדיקה יצאה תקינה פרט ל"אי ספיקה טריוויאלית ודלף קל".
בדיקות דם אחרונות מראות על ערכי כולסטרול כללי 244, LDL: 147 HDL: 63 טריגליצרידים: 170, רופא המשפחה המליץ לי "לאכול בצורה מאוזנת יותר" ואינו רואה צורך כרגע בטיפול תרופתי לכולסטרול. אני לא מעשנת ולא סובלת מעודף משקל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד``ר רוברט הפנר26/04/2010מיכל,
צרבת יכולה להיות סימפטום לבעיה קרדיאלית, במיוחד אם מפחיתי חומצה לא שיפרו והגסטרוסקופיה תקינה.
אקו לב תקין, כלל אינו קשור לענין.
אני מסכים עם רופא המשפחה שלך, לאכול יותר מאוזן.... תמיד נכון ולכולם, האיזון בחיים חשוב.
כדאי לברר בכיוון הלב, תתחילי עם מבחן מאמץ פשוט, או אקו לב במאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיראנונימי25/04/2010
האם דופק מהיר יכול להיות משני לאסטמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד``ר רוברט הפנר25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לבמשה25/04/2010
שלום,
גילי הוא 21, אני סובל מאי ספיקת לב.
בחודשים האחרונים אני סובל מכאבים עזים בחזה ותשישות רבה בעיקר בזמן פעילות גופנית כמו הליכה,ריצה וכאשר היני מרים משקל(יש לציין שלא רק בעת פעילות גופנית).
מה אני צריך לעשות? האם זה אומר שאסור לי להתאמץ במידה מסויימת?האם זה אומר שאסור לי להרים חפצים כמו שקיות מהסופר?
יש לציין שהפסקתי את הפעילות הגופנית כמעט לגמריי
אשמח לחוות דעת
תודה רבה,משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת הלב
ד``ר רוברט הפנר25/04/2010משה
מה שאתה יכול או לא, תלוי בחומרת המחלה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)