מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהגל23/02/2010
שלום רב,
אני אנסה לקצר
1. לפני חצי שנה הפסקתי לעשן ויום לאחר ההפסקה החלה לי תופאת חוסר יציבות.
2. הרופא שלי שלח אותי לבדיקות הבאות
א. אקו לב - תקין.
ב. מאמץ - תקין.
ג. דופלר צווארי - אינטמה מעובה סימנים טרשטיים מינימליים.
ד. בדיקות דם - כולסטרול ושומנים.
ה. לחץ דם - בבדיקות בבית היה בסביבות הנורמה אצל הרופאים גבוה יותר.
לאחר כל הבדיקות הרופא טען שהכל בסדר ויש לחיות עם תחושת חוסר היציבות.
עברה תקופה מסוימת פחות מחודש והיה לי תופעה של בלבול חולשה כללית פתאומית כאילו אני לא מסוגל לחשוב על כלום אלא רק על לשמור את שיווי משקל וכיצד להמשיך לעמוד על הרגליים.
אפיל אנשים סביבי שאלו אם אני בסדר הם חשו כאילו אני לא אתם.
בנוסף התחלתי להרגיש תחושה לא טובה כללית.
לאחר פעם שלישית של תופעה שהזכרתי לעיל שלך אותי הרופא ל CT מוח שיצא תקין.
כיום לאחר חצי שנה עדיין יש את חוסר היציבות אך החלו לי
1. עקצוצים בראש
2. כאבים בפרקי הידיים
3. כאבי שרירים ברגליים וצריבה.
4. רעידות בידיים מדי פעם.
5. חולשת שרירים בידיים וברגליים. לדוגמה מתי שאני מתגלח עם מכונה אז אני מרגיש כאילו אני לא יכול להחזיק את היד הרבה זמן למעלה כי השריר מתחיל לכאוב.
לא הלכתי עדיין לרופא כי כל הזמן הוא אומר לי שהכל בסדר
אשמח אם תתן לי כיוון ולא המלצה כללית ללכת לרפא המשפחה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסה בכיוון הפסיכיאטרי
ד``ר רוברט הפנר24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ כלליאופיר22/02/2010
שלום
אני בן 22 ובתקופה האחרונה ביצעתי המון בדיקות שונות בעקבות לחץ דם יחסית גבוה שהתגלה
בהולטר ל.ד מצאו שבלילה הל.ד אינו יורד, ובמשך היום והלילה הדיאסטולי יחסית גבוה
בבדיקת אקו לב מצאו פעימות ראשונות מהירות וכל השאר תקין
כמו כן אחת הכליות שלי מתפקדת קצת יותר חלש מהשניה
ובבדיקות דם מצאו
כולסטרול 220
טריגלצרין יחסית גבוה
שומנים בדם יחסית גבוה
כולסטרול הטוב נמוך יחסית
האם כל דברים אלו יכולים להיגרם כתוצאה מחוסר כושר גופני והשמנה
או שיש סיבה נוספת לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן יחסי
ד``ר רוברט הפנר24/02/2010אופיר
מומלץ לקיים אורח חיים יחסי בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קוצב לבלי22/02/2010
בוקר טוב,
סבא שלי בן 92, לשמחתנו עד כה בריא ועצמאי, בימים האחרונים סבל מחולשה וקשיי נשימה ומיום שישי אושפז בבית חולים. היום צפוי לעבור השתלת קוצב לב תת עורי.
הוסבר לנו שיש לשמור על מרחק משדות אלקטרו מגנטיים. ביתו של סבא שלי ממוקם בקרבת מקום של כ-10 מטר לטרנספורמטור של חברת חשמל.
האם מצב זה בעייתי? האם ניתן לעשות משהו כדי למנוע חס וחלילה בעייה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת החשמל וקוצב לב
ד``ר רוברט הפנר22/02/2010לי,
בבית חולים "קצת" הגזימו.
לדעתי לא צריכה להיות כל בעיה.
הייתי אומר שאם הטרנספורמטור כל כך קרוב והקרינה האלקטרומגנטית כל כך חזקה, יש לא רק לסבך בעיה, ולא בגלל הקוצב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדביר22/02/2010
לד"ר שלום רב.
אני בן 27 בחור בריא בדרך כלל ,ללא בעיות בריאות.
אתמול לאחר אימון גופני ,שכלל מעט ריצה ,הליכה .במשך שעה וחצי התחלתי להרגיש סחרורות
ולהרגיש לא טוב כלל.הרגשתי בחילות והרגשה בו זמנית של חוסר אוויר .ושאני לא נושם טוב או אפילו לא נושם.נסעתי הביתה בחזרה מהפארק והרגשתי שאני עומד להתעלף עצרתי לצד הדרך שתיתי מים קרים והמשכתי בנסיעה כאשר בת זוגתי על הטלפון ברמקול משגיחה.
שהגעתי לבית במשך שעתיים לא ממש נרגעתי .לקח לי הרבה זמן אחרי ששתתי מים וגם לקחתי אקמול.אני רוצה לדעת האם זה יכול להיות בגלל שהכושר גופני שלי על הפנים?? או שיכולה אפילו להיות בעיה כל שהיא עם הלב שלי.אני לא יודע מה לעשות אבל זה ממש התיש אותי .היום גם עשיתי מעט מאד פעילות גופנית ושוב הפעימות לב מהירות ותשישות ,ואני עדיין מרגיש עייף מאד .ובלי קשר בחדר כושר שאני עולה על ההליכון אני מרגיש משונה איך שאני יורד ממנו.
אבל היום זה היה משהו שאף פעם לא חוויתי.
בהליכות שבדרך כלל אני עושה חצי שעה-40 דקות כל יום בטבע שאני מוציא את הכלבים.זה דווקא כן ממריץ אותי.אודה לתגובה מה מומלץ לעשות בגלל שחשתי ככה והאם יש סכנה בזה?ולעשות הולטר וארגומטריה? או שיכול להיות שאני בכלל לא בכושר גופני ובגלל זה ,זה ככה.
בתודה אייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דביר22/02/2010שכחתי לציין,כל זה היה ביום שישי .ובשבת ,אתמול יום ראשון עוד היתה חולשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר22/02/2010אייל,
הכל יכול להיות, במיוחד כשסיפורי האינטרנט לא מחליפים את הבדיקה אצל הרופא במרפאה. אבל לא הבנתי מהקרה היום עם הכלבים הממריצים. היה בסדר או לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דביר23/02/2010היה לא בסדר.
קבעתי בדיקה לארגומטריה
קיבלתי תוצאות של הולטר לב שביצעתי ,אם במידה הארגומטריה גם בסדר
אז יש לשלול שזה בעיה של הלב? וכנראה זה בגלל הכושר הגופני הנמוך?
סינוס :
מהירות מינמלית 45 לדקה
מהירות מקסימלית 18 לדקה
מהירות ממוצעת 68 לדקה
ניצפו סה"כ 4 APC'S במשך הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר24/02/2010אייל
אני באמת לא מצליח להבין ולהעריך את בעייתך ובכל מקרה לא ניתן לאבחן ולטפל דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרטרופיה שריר הלבStella21/02/2010
שלום רב,
אבא שלי בן 63 עבר שני נתוחים, צנתור, יש לו סכרת. יש לו היפרטרופיה שריר הלב. הרופאים בחו"ל עשו איבחון שהלב עובד על 25%. האם יש טיפולים והאם ניתן לעשות ניתוח במצב כזה?
אודה אם תמליצו על טיפול המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול המתאים
ד``ר רוברט הפנר22/02/2010כוכבה שלום,
אביך אחרי שני ניתוחים, צנתור, סכרת, מחלת שריר הלב.......באמת חשבת שתמצאי את "הטיפול המתאים" לאבא אחרי כתיבת שתי שורות וחצי בפורום אינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקו לברחל21/02/2010
שלום
לאחר לחצים בחזה התבקשתי לערוך אקו לב ולהלן הממצאים.
מדידות
aortic root 29 mm lvs 10 mm la 29 mm lvedd 44 mm ascen aorta 30 mm pw 10 mm laa cm2 lvesd 31 mm estimated 60%
חלל הלב תקינים
חדרי ימין תקינים
מסתמי לב מסתם מיטרלי דלף מינמלי
שאר המסתמים תקינים
הערות כמות קונה של נוזל פריקרדיאלי, התעבות של פריקרד.
אבחנות normal left ventricular size and function mild pericardial effusion
אני אישה בת 48 סובלת מסוכרת וכולסטרול ושומנים בדםץ
אבקש לדעת העם התשובה תקינה, עלי להוסיף כי אני סובלת מעייפות ומכפות רגלים קרות מאוד
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב ולחץ בחזה
ד``ר רוברט הפנר22/02/2010רחל,
אקו לב לא בדיקה שמיועדת לבירור לחץ בחזה בטח לא בגיל 48.
אם הלחצים בחזה נמשכים, בנוכחות סכרת, ממליץ לך לעשות צנתור.
כפות רגליים קרות יכולות להיות תוצאה של פגיעה עצבית של סכרת (נוירופטיה סכרתית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אקו לב
רחל23/02/2010ד"ר רוברט
קודם כל תודה על התיחבותך, אך ברצוני לדעת עם האקו לב שעשיתי תקין, עלי להוסיף כי הייתי מאושפזת בבית חולים והם המליצן לי על אקו לב וכן מיפוי לב עם כאבים בחזה שמאל וכן יד ימין.
מחכה לתשובתך
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנתונים שכתבת בגדר הנורמה
ד``ר רוברט הפנר24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין -כתמים מכוערים ברגלייםמוש21/02/2010
שלום
אני בן 60 ולוקח כ-12 שנה אספירין 100 (מיקרופירין)עקב קרדיומיופתיה קלה שהייתה ועכשיו אין קרדיומיופתיה , בעקבות נטילת התרופות ללחץ דם. בנוסף תרופות לסוכרת וכולסטרול. אוקסר,נורווסק, קרדילוק, ליפיטור וגלוקומין ונובונורם. האספירין גורם לכתמים מכוערים ברגליים.
קרם נורדרם לא עוזר.
מה הפתרון? האם יש תרופה אחרת ? לא עברתי שום אירוע והסוכר ולחץ הדם מאוזנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים מכוערים
ד''ר ריקרדו תובר21/02/2010מוש שלום
לפי דעתי אתה יכול לקחת MICROPIRIN יום כן יום לא.זה יכול לפתור את הביעה של כתמים מכוערים ברגליים.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם בת 58רחל 1234518/02/2010
שכחתי לציין בהודעתי הקודמת שאני בת 58 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OK
ד''ר ריקרדו תובר18/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתםרחל 1234518/02/2010
אנא מבקשת שתסבירו לי את הבעיה- לאחרונה כמה חודשים לחץ הדם לא סדיר עולה יורד הרופאה נתנה לי טריטייס 1.25 להורדת לחץ דם. אך כיוון שלפעמים היה נמוך לא לקחתי את התרופה. ואז התחלתי לשמוע בלילה את דפיקות הלב שלחו אותי לאקו והולטר והרופאה רשמה כך אנא הסבירו לי.דליפה של מסתם מטרלי עליה בתדירות הפרעות קצב על חדריות. אמרה לי לקחת את הטרייטס ודיאטה דלת נתרן. כיון שהכל חדש אני מדוכדכת לגמרי האם זה מסוכן?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם
ד''ר ריקרדו תובר18/02/2010רחל בת 58
צריך לקחת תרופות כדי לאזן יתר לחץ דם.
זה לא מסוכן
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ממצאי אקו דופלרהראל17/02/2010
שלום. אני בן 43, בריא בד"כ. אמי חולה במחלת ריאה כרונית. ביצעתי אקו דופלר והממצאים היו, כדלקמן: קוטר חדר שמאל בגבול העליון של הנורמה (בזמן סיסטולה 43 מ"מ ובזמן דיאסטולה 55 מ"מ). קיימת ירידה דיפוזית בהתכווצות הדפנות. תפקוד גלובאלי פגוע במידה בינונית. חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים, מסתמי לב תקינים אנטומית ותפקודית, זרימות דופלר תקינות. עליה שמאלית מורחבת במידה קלה. אציין, כי ביצעתי את הבדיקה מספר ימים לאחר החלמה מדלקת ריאות (תסנין קל בריאה שמאל למעלה). אני אמור לבצע גם הולטר אקג 24 שעות. האם אפשר להסביר לי במילים פשוטות את הממצאים של הבדיקה שעשיתי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו דופלר
ד''ר ריקרדו תובר18/02/2010הראל שלום
תחזור על אקו לב בעוד כחודש
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בבבבקקקשששהההה יעוץשמעון17/02/2010
היי,
אני בן 34 מבנה גוף בינוני שוקל 94 קילו לא מתאמן (האמת שהזנחתי את גופי בשנים האחרונות) בדרך כלל בריא (חוץ מ 2 דלקות גרון קשות שהיו לי במהלך השנה האחרונה)
מזה 4 שבועות אני סובל מהתסמינים הבאים :
1. עיקר התלונה הוא כאבים בחזה : מין סוג של דקירות\לחץ ממש הרגשת חוסר נעימות בצד ימין ושמאל ובעיקר במרכז החזה בנוסף אם אני ממשש את החזה בעיקר במרכזו ובצלעות מתחת לבית השחי זה כואב בנקודות ספציפיות
2. יש לי שיעול עדין עם ליחה צהובה
3. כאב במרכז הגב
4. עייפות
לאחרונה נתן לי הרופא לנטון מחשש שזו בעייה במערכת העיכול(למרות שלא כואבת לי הבטן ואין לי צרבות) אך מאז שאני לוקח את התרופה יש לי כאבי ראש שמתחילים בשכמות עורף ומשם לראש מכיוון שזה לא ממש עזר והכאבים בחזה ממשיכים הפסקתי ליטול את התרופה
ביצעתי אקו לב,צילום חזה,בדיקת מאמץ והתוצאות יצאו תקינות בנוסף ביצעתי בדיקות דם מקיפות שנראות תקינות.
זה ממש מתסכל ואין לי שמץ של מושג מה עוד לעשות ?
בשלב הזה אני מוכן לעשות כ ל בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה
ד''ר ריקרדו תובר18/02/2010שמעון שלום
אינני חושב שהבעיה שלך קשורה ללב.אבל לבצע צינתור לב יכול לשלול כל ספק בקשר לכאבים שלך.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רב , דופק מהיר בהריוןשושה16/02/2010
אני בשבוע 28 להריון עם דופק 115 במנוחה , לחץ דם 128-80 .
עשיתי לפני שלושה חודשים הוטלר ואקו שתי הבדיקות תקינות .
הרופא המליץ לקחת 3 פעמים ביום כ-5 מ"ג דלרין.
שאלתי האם זו תרופה בטוחה בהריון ? האם היית ממליץ על לידה רגילה או על קיסרי ?
האם כדאי ליטול את התרופה או להתמודד עם חוסר הנוחות של הדופק המהיר בגלל ההריון?
תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר דילגת על
שושה16/02/2010השאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק והריון
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010שושה
יותר בטוח לא לקחת תרופות.
דרלין 5 מג שלוש פעמים ביום שקול ל..."הרחת גלדיולה שלוש פעמים ביום"...כמו במערכון המפורסם.
לבטח את לא באמת מצפה שאמליץ לך בפורום אינטרנט על ניתוח קיסרי.
הדופק הגבוה (ובמידה ואין בעית לב) הוא תגובתי להריון ואינו מהווה סכנה ללידה רגילה.
את יכולה לחזור על אקו לב וגם על ההולטר שיתן מדד אוביקטיבי מה הדופק האמיתי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהשמואל15/02/2010
שלום דר הגיל שלי 45 בבקשה יש לי שאלה בבדיקה של הקו לב אוגם 1[אי ספיקה טריואלית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות הTR הינו 34 פלוס RAP לסיכום אבחנות BORDERLINE PULMONARY NYPERTNSUON דר מה מיתכבן המפנח של הבדיקה תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010שמואל
הוא מתכוון שבבדיקת האקו לב, הלחץ הראתי מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
שמואל15/02/2010קודם תודה דר יש תיפול לזה ומי מטפל בזה רופה ראות או מישפחה [תודה רבהדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010אני מציע שתפנה תחילה עם התוצאה למי שהפנה אותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא שלי, בת 65, עם תוצאה של LAED 52אריק15/02/2010
שלום רב,
אמא שלי, אשה בת 65, עם עבר של לחץ דם גבוה (מטופל בנורמיטן 50 מ"ג). בבדיקת אקו לב התקבלה תוצאת LA end diastolic diameter של 52 מ"מ.
האם מדובר בהתעבות כתוצאה מבעיית הלחץ דם, האם יש סיבה לדאגה ?
בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה כתוב "התעבות"? ואיפה LAED?
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כתוב בתוצאות "התעבות"
אריק15/02/2010שלום ד"ר,
המילה "התעבות" הינה חלק מהשאלה שלי.
קיבלנו את תוצאות בדיקת האקוגרדיוגפיה של אמא שלי, מתוך 9 הסעיפים המופיעים בטבלת תוצאות הבדיקה תוצאות כל הסעיפים מראים ערכים אשר מצויים בתוך ערכי הנורמה, פרט לערך של :
LA end diastolic diameter, תוצאת הבדיקה הינה 52 מ"מ, "ערכי הנורמה" בטבלה הינם 20-40 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו הבנתי
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010הכוונה שקוטר העלייה השמאלית מוגדל. לעתים ממצא כזה יכול להיות הסבר להפרעות קצב דוגמת פרפור פרוזדורים. אין טיפול ישיר לממצא הנ"ל, איזון לחץ הדם חשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור עם חומר ניגודי לקרוטידאלה15/02/2010
שלום רב,
אבי אמור לעבור צינור בפעם השניה בעוד יומיים, הראשונה היתה לפני 4 שנים אז שמו לו סטנט
כיום הצינתור הוא מקדים לפני ניתוח החלפת מסתם אאורטלי עקב היצרות קשה וכן יתכנות למעקפים.
נירשם במסמך ההפניה ע"י הרופא המנתח (קרדיולוג) כי הוא מבקש להזריק חומר ניגודי גם לקרוטיס - שאלתי : האם מטרת הזרקה באיזור זה היא איבחונית ע"מ לראות ביתר בירור את המסתם האורטלי.שהרי האיבחון ישנו האקו מראה בבירור שיש הצרות בכמה בדיקות שונות ועוקבות, והיו וממילא מתוכנן ניתוח היות ומדובא בהיצרות קשה אני לא מבינה למה יש צורך באיבחון נוסף. היות שמדובר בחומר שהוא טוקסי לכליות אני מעוניינת להמנע מהזרקה של חומר ניגודי נוסף מעבר לחומר שמילא מוזרק בצינתור.
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוטיס
ד``ר רוברט הפנר15/02/2010אלה
אין כל קשר בין הקרוטיס שנמצא בצוואר ובין המסתם, ומכיוון שלא אני אצנתר אותו אני מציע לך שתפני את השאלה לכותב הבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010הצנתור, כדי לבדוק את הצורך במעקפים, בצנתור, אם המסתם אינו מוצר מידי אפשר לבדוק את חומרתו, אבל כפי שאת כותבת ההחלטה על ניתוח החלפת המסתם נפלה, לכן המסתם בצנתור היא מטרה משנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, וברשותך שאלה נוספת
אלה16/02/2010שלום דר' ותודה על המענה המהיר
ממה שהוסבר לי מטרתה של הבדיקה הינה לחסוך בבדיקת דופלר לעורקי הצוואר, וכן שבדיקה זו מאפשרת לבחון את העורקים בצורה טובה יותר.
שאלתי - מה חשיבותה של בדיקה זו ולמה צריך לבדוק עורקים אלו ?
ומדוע להשתמש בצביעה ניגודית כאשר יש בדיקה של דופלר שהיא לא חודרנית ובלתי מזיקה - אולי קצת פחות מדוייקת, אבל בדיקה שנחשבת מהימנה.
תודה רבה על מלאכת הקודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010אלה,
אני מסכים איתך. גם לגבי הדיוק, הדופלר לא פחות מדוייק עבור מה שאנחנו מחפשים, הרי גם אם נראה הצרות באחד העורקיקים הגבוהים במילא לא יהיה מה לעשות.
הזרקה לעורקי הצוואר היא לא נטולת סיכונים.
בקיצור: אני מסכים איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דר' הפנר - אתה גדול!!
אלה16/02/2010הוא הוא שחשבתי- אני מודה לך מאוד.תודה דר' מקרב לב ,על הכנות על התשובה בגובה העינים ונטולת שחצנות, דבר שלצערי אנו מורגלים בו לעיתים תכופות מדי מהמתהדרים בתואר דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה !
ד``ר רוברט הפנר16/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)