מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום מהאףנעמי03/12/2009
אבי בן 81 אחרי ניתוח של החלפת מסתם סובל מאי ספיקת לב קשה. מתאשפז פעם בשבוע במחלקה של אי ספיקת לב בתל השומר.
מזה כחודשיים סובל מהתפרצויות חוזרות של דימום מהאף בכמויות גדולות.
לפי בדיקות הדם אין בעיה של קרישת הדם, ולחץ הדם שלו תקין. ממה יכולות להגרם התפרצויות אלה ?? במחלקת אף אוזן גרון שללו את האפשרות שהדימום נובע מהאף. ולאיזה ברורים נוספים עליו לפנות על מנת לגלות מה המקור של התופעה? תודה.
נ.ב. האם יכול להיות שהתופעה נובעת מכדורים שהוא לוקח למרות שבבדיקה של קרישת הדם יצא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים מהאף
ד``ר רוברט הפנר03/12/2009יש הרבה סיבות לדימומים (אם בכלל מדמם בגלל בעיה באף?) והשאלה שלך כל כך כללית למקרה כל כך ספציפי שנראה לי הגיוני שתתיעצי עם הרופאים משיבא שם מתאשפז כל שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטראודליה02/12/2009
שלום רב אני בחורה בת 33 ועשיתי בדיקת הולטר:
מהירות מינימלית 60
מהירות מקסימאלית 168
מהירות ממוצעת 86
נצפו הפרעות קצב חדריות: נצפו 19 משני מוקדים VPCS
הפרעות קצב על חדריות: נצפו סה"כ 2 APC2
הפרעות הולכה: לא נצפו
שינויים משמעותיים:לא נצפו
הייתי רוצה בבקשה לדעת האם התוצאות תקינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר02/12/2009אודליה,
אין הרבה הפרעות קצב בהולטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אודליה02/12/2009אז מה זה אומר, האם תוכל להגיד לי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להלוטר
אודליה03/12/2009הייתי רוצה בבקשה האם תוכל לומר לי מה זה אומר שיש הפרעות בודדות...
אני פשוט סובלת הרבה מדופק מהיר ולפני 10 שנים אולי קצת יותר עברתי צריבה וזה לא עזר...
זה מפריע לי ביום יום אני מתנשפת כאילו אני בריצה(המון פעמים)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
ד``ר רוברט הפנר03/12/2009מה שכתוב בתשובה זה מה שהיה ב 24 שעות של הבדיקה (ממש הפרעות קצב לא משמעותיות). מעבר לזה אני לא מכיר אותך, לכן לא יכול לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבחיים01/12/2009
שלום אבי עבר מיפוי לב ,
תוצאות מבחן מאמץ פרמקולוגי הדופק 96 לדקה .בתום העירוי הדופק 129 לדקההנבדק השיג 87%מדופק המטרה המצופה .
לחץ הדם ההתחלתי 144/95 בתום העירוי לחץ הדם 191/104
אקג במנוחה צניחות ST ב-III,VF,V5-V6
אקג לאחר מתן דובוטמין הופיעה העמקה קלה של צניחות ST ב-V4-V6
הבדיקה בוצעה תוך טיפול תרופתי בחוסמי סידן וניטרנים
במיפוי לאחר מתן דובוטמין
הלב בגודל תקין.הפרפוזיה לקירות הלב תקינה
במיפוי הלב במנוחה
הפרפוזיה לקירות הלב תקינה
בבדיקת GATED-SPECT כשעה לאחר המאמץ הפרמולוגי
ההתכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה 59%=LVEF
קיימת אקינזיה ספטלית לאחר CABG
סיכום; תגובה קלינית לא איסכמית
במיפוי הלב לאחר עירוי דובוטמין אין עדות לאיסכמיה
ההתכווצות הכללית של חדר שמאל תקינה,קיימת אקינזיה ספטלית
שאלתי באופן כללי ,האם לפי הממצאים האלה מצב אבי טוב ?
והאם הוא צריך צינתור?
בתודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד``ר רוברט הפנר01/12/2009חיים,
כפי שכתוב הבדיקה לא מראה שיש בעיה. אם מצב אביך טוב או לא אני לא יכול לומר לך כיוון שאני לא מכיר אותו. לצורך זה ובעקבות הבדיקה אתה צריך להתיעץ עם הקרדיולוג שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בגיל צעיר?יוני30/11/2009
שלום רב,
אני בן 32, ולאחרונה בבדיקות לחץ דם שעשו לי, יש לי עלייה בדופק שמגיע בין 90 ל120, עשו לי מספר בדיקות בינהן, אקו לב, בדיקת מאמץ, בדיקת דם, אך שום דבר אינו מראה על בעייה לבבית.
אני סובל מכולסטרול, אך מקפיד לעשות כושר ודיאטה.
רציתי את חוודת דעתך בעניין בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר01/12/2009מציע שתעשה הולטר 24 שעות כדי לבדוק את הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם דימום מהאף מידי פעם.
יוני03/12/2009תודה רבה על התשובה,
א. האם קרדיאולוג יכול להפנות אותי לכך? (להולטר)
ב. יש קשר בין דימום מהאף מידי פעם ללב?
תודה, יוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה תשובתך לשאלתי (סטטין ו-Q10)רונן30/11/2009
ד.נ. לשאלתך מאתמול, תשובתי היא: כן, אני נוטל פראווה-סטטין 10 מ"ג. מקווה לקבל תשובתך לשאלתי המקורית. הערה טכנית: אינני מצליח, לצערי, לרשום את שאלתי בשרשרת, צמוד לדבריך. לכן פניותי מוצגות בנפרד מתשובותיך. אני מתנצל על מגבלתי הטכני. בברכה, רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים ו Q10
ד``ר רוברט הפנר30/11/2009רונן,
בטיפולי באנשים אני מתבסס על ההמלצות הבין הלאומיות שנובעות ממסקנות ממחקרים גדולים ועל סמך נסיון קליני.
אין כעת כל המלצה בעולם (!!!) לטיפול ב CoQ10 ומחקרים בודדים בעבר שהוכיחו יעילות כלשהי של התוסף מומנו בחלקם ע"י החברה שמייצרת את התוסף.
לכן לעתים נדירות בעבר המלצתי על Q10 (במקרה של כאבי שרירים) ומכיוון שגם בפעמים הבודדות שעשיתי זאת לא הייתה כל תועלת, הפסקתי.
לסיכום: כנראה שה Q10 אינו מזיק, על כן אם אתה מאמין בו, תמשיך ליטול אותו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלראודליה30/11/2009
אני עשיתי בדיקת אקו דופלר אני בת 33, בבדיקה מראה שהכל תקין ואז רושמים בדופלר הודגמה :
אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית מזערית
הלחץ הסיסטולי בעורק מוערך 60%ממ"כ.
נמצאה התבלטות קלה ימינה של המחיצה הבין עילתית.
האם הבדיקות תקינות???
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן...
אודליה30/11/2009סליחה לגבי 60% מוערך...רשום הלחץ הסיסטולי בעורק מוערך ב-30 ממ"כ...
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקינות
ד``ר רוברט הפנר30/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן מאמץירדנה30/11/2009
בס"ד
לכבוד ד"ר הפנר,
שלום רב. כתבתי אליך בעבר. בעלי בן חמישים עבר שלושה מעקפים לפני כשש שנים. הוא עשה בדיקת מאמץ והתור שלנו לקרדיולוג זה לעוד שבוע וחצי. רצינו בינתיים לשאול כמה שאלות.
בבדיקות מאמץ אחרות נכתב, מבחן מאמץ תקין, והפעם זה היה בבית חולים ונכתב כך:
תוצאות מבחן מאמץ שלילי, בהתחלה חשבנו ששלילי זה לא טוב, כי לא היינו רגילים לנוסח הזה, אבל לאחר שקראתי באינטרנט , התחלתי לחשוב, שזה כן בסדר בעזרת ה'. מה פירוש שלילי?
הכל היה נראה די בסדר ב"ה , חוץ מעוד שתי הערות,עליה מופרזת בלחץ הדם במאמץ.(אגב הוא לא לקח את הנורמיטן עשרים וחמש, שהוא לוקח כל בוקר לפני בדיקת המאמץ.
ועוד הערה:
א.ק.ג. במנוחה הפרעות בהובלה, חסם חלקי בצרור ההובלה הימני.
אנחנו כמובן, נשאל את הקרדיולוג, אבל בכל זאת, נודה לך מאוד אם תסביר לנו:
מה פירוש תוצאת מבחן מאמץ שלילי?
האם זה מדאיג שכתוב עליה מופרזת בלחץ הדם בזמן המאמץ?
והאם צריך לדאוג לגבי החסם החלקי בצרור ההובלה הימני?
אני רוצה לציין שהרופא רשם: "מצב לאחר הרחבה על ידי בלון ומעקפים" וזוהי טעות בעלי עבר צנתור בלי בלון, ולאחר מכן נתוח שלושה מעקפים.
תודה רבה רבה
בכבוד רב
ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ שלילי = תקין
ד``ר רוברט הפנר30/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומה התשובה לשאלתי?רונן29/11/2009
ד.נ. לשאלתך מאתמול: אני נוטל Q10 . עדיין אני מבקש לקבל תשובתך לשאלתי העקרונית, לאור הממצאים שהוצגו ע"י הקרדיולוג רוזנפלדט, כפי שציינתי. בתשובתך אני מעוניין גם ללא קשר לנטילתי את התוסף, וגם אילו לא הייתי נוטל אותו, מאחר שהוא לא נרשם ע"י הרופאים, כאשר מדובר במניעת מחלות ולא בטיפול במחלות קיימות, משום שתוספים, כמובן, אינם נחשבים כתרופות. בברכה, רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה נוטל גם סטטינים?
ד``ר רוברט הפנר29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת תפקוד דיאסטולירונן28/11/2009
ד.נ. בנובמבר 2008, במסגרת כנס בינ"ל "קרדיו-ונשן ", שנערך בת"א, הרצה פרופ. פרנקלין רוזנפלד מאוסטרליה על קיו 10. בין ממצאיו שפורסמו, אותם הציג: 1. טיפול בסטטינים (חרף יתרונותיהם) מחמיר את התפקוד הדיאסטולי ברוב המטופלים. 2. מתן קיו 10 שיפר את התפקוד הנ"ל בחולים שלקו בו על רקע טיפול בסטטינים. לאור תשובתך מ-13.11 לגולשת אלה בנושא, האם הממצאים הנ"ל משנים אותה? האם קיימת אי-הסכמה לגביהם בקרב המומחים? על הבהרותיך אודה. שבוע טוב. רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אתה מטופל בקיו 10?
ד``ר רוברט הפנר28/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלרשיר26/11/2009
מסתם מיטרלי:
מבנה:תקין
דופלר: הודגמה אי ספיקה מיטרלית מינימלית
מסתם טריקוספידלי
מבנה תקין
דופלר צבעוני:
הודגמה אי ספיקה טריקוספידלית מינמלית
סיכום
לא נצפתה הפרעה אזורית בהתכווצות מקטה פליטה מוערך כ60%
הפרוזדור השמאלי תקין
שורש אאורטה ואורטה עולה ברוחב תקין
מדורי הלב מימין תקין
תיפקוד תקין של חדר ימין מבנה תקין של מסתמים ופתיחתם טובה
נוזל פריקרדיאלי מינימלי
לחץ ראתי תקין IVCתקין
האם הבדיקה תקינה? בת 24 תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר YESSS
ד``ר רוברט הפנר26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור עליותאלון הירשלר26/11/2009
אבא שלי עבר החלפת מסתם ולפתע הרגשתי שיש לו דופק מהיר ולא סדיר השאלה היא האם נותנים פרוקור או עדיף לתת אמיודון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחר מה שהקרדיולוג יתן לו.
ד``ר רוברט הפנר26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים וגודש בריאות חוזר וטלי25/11/2009
שלום רב
אימי בת 67 , התגלה פרפור פרוזדורים לפני חצי שנה , עברה היפוך חשמלי אך לאחר שבוע חזרה שוב לפרפור ואח"כ שוב לסינוס החזיקה חודש ושוב חזר הפרפור.
בעקבות מים בריאות קיבלה פוסיד ומקבלת כל יום כדור 40 מ"ג.
למרות נטילת הפוסיד שוב השבוע התאשפזה (בפעם השלישית) עקב הצטברות נוזלים.
במחלקה מקבלת פוסיד דרך הוריד.
אקו לב תקין, מיפוי לב תקין , הרופאים לא מבינים מדוע ממשיכה לצבור נוזלים , כנראה כתוצאה מהפרפור. מה עלינו לעשות? האם אין פתרון תרופתי שימנע מהמים להיווצר כל פעם מחדש? האם נאלץ כל חודש לחזור לאשפוז לייבוש דרך הוריד? האם זה שכיח בחולי פרפור שכל הזמן מצטברים מים ומתאשפזים? אני מנסה נואשות למצוא פתרון שימנע אשפוזים חוזרים ונשנים. בבקשה עזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
ד``ר רוברט הפנר26/11/2009זהו לא מצב שאפשר לפתור בפורום אינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר התקף לבלנה25/11/2009
שלום רב. אבא שלי הוא בן 52. עבר לפני 8 ימים התקף לב רחב. עשו לו צינטור בבית חולים וקבעו טור לצנטור נוסף בעוד שבועיים. החל מיום 3 לאחר ההתקף ועד היום התחיל להופיע לו חום עד 38 או 38.1, באופן קבוע בשעות הערב, ממשיך כל הלילה ויורד בבוקר ל36.5 בערך. הוא מקבל בבוקר אספירין, פלויקס, קרדילוק וטריטייס ועוד זריקה של קלקסן. בערב כדורים להורדת כולסטרול- סימבסטטין. מה יכולה להיות סיבה לחום? שמעתי שלאחר התקף לב לפעמים יכול להופיע חום, אבל עד 5 ימים והוא כבר ביום ה-8. תודה רבה לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד``ר רוברט הפנר26/11/2009את צודקת, צריך לשלול שלא מדובר בזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלילותרועי25/11/2009
שלום אני בן 21.
לפני כחודשיים התחיל אצלי גינקומסטיה בפיטמה השמאלית.
לא היה כאב הלכתי לרופא מומחה עשו לי בדיקת דם אולטרסאונד ואקגה הכל יצא תקין.
די הרבה זמן אחרי התחיל אצלי כאבים בחזה. התחלתי לקחת ריטלין באותה תקופה אבל גם כשהפסקתי הכאבים נמשכו.
כואב לי בעיקר בלילות לפעמים זה מלווה בבחילה.
הדופק שלי עולה אבל אני לא יודע אם זה מהלחץ או משהו אחר.
לילה אחד זה כאב מאוד והלכתי למיון עשו לי צילום רנטגן לחץ דם ואקגה שוב הכל תקין. יש לציין שבעבר היה לי פנאמוטורקס ספונטני פעמיים בצד שמאל ועברתי ניתוח. אבל הרופאים לא מצאו שום דבר שמעיד על חור בריאה. הכל לכאורה תקין אבל אני לא מצליח לישון בלילות ויש לי כאבים. לפעמים גם קשה לי לנשום. הכאב בא והולך זה לפעמים קורה בנשימה עמוקה ולפעמים לא.
עכשיו הרופא נתן לי כדור אנטי דלקתי שאני נוטל ארבעה ימים.
קבעתי תור לקרדיולוג אבל זה לוקח מעל שבועיים להשיג תור.
האם מה שיש לי עלול להיות מסוכן? האם יש דרך לזרז את העיניינים עם הקרדיולוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיבה לגינקומסטיה חד צדדית ?
ד``ר רוברט הפנר25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקו אבל לא מצאו
רועי25/11/2009לא ידוע מה הסיבה, תוצאות בדיקת הדם ואולטאסאונד שעשו לי בפטמות לא הראו שום דבר חריג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה יכול להיות?
רועי29/11/2009אתה יודע מה זה עלול להיות?
כל הבדיקות יוצאות תקינות אבל אני לא רוצה להשלים עם הכאבים האלה בלילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד``ר רוברט הפנר29/11/2009מציע שתשלים את הבירור אצל הרופאים השונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"צ נמוךטאליה24/11/2009
שלום,
אני בת 20 ,בריאה בד"כ.. עוסקת בספורט 5 פעמים בשבוע ויותר עובדת כמלצרית במסעדה. אתמול בעבודה חשתי בחילה עזה (מאחר וזה קרה לי כבר פעמיים בצורה קלה הרבה יותר לפני כשנה) הלכתי לשבת לרגע ונפלתי ממש שכבר התיישבתי. לא נחבלתי בראש או משו דומה.. היה לי קשה לנשום הרגשתי מסוחררת ומטושטשת ממש,הידיים שלי היו ממש צהובות והיה לי ממש קשה להשאיר את העיינים פתוחות, לא הצלחתי לענות למה ששואלים אותי מהבחינה שלא הצלחתי לדבר וכשניסיתי לעמוד לא הרגשתי את הרגליים.. לא הצלחתי לעמוד.. פינו אותי באמבולנס לבי"ח..
עשו לי א.ק.ג ולחץ דם ודופק.. לחץ דם 106/70 דופק 50. סוכר היה 79. לפי רופאת המשפחה שלי שראתה את הא.ק.ג היא טוענת שהוא נמוך בצורה קיצונית אפילו לספורטאים,לאחר ששאלה אותי אם אני עוסקת בספורט.בדיקות דם תקינות לדבריה. נבדקתי פעמיים לבלוטת התריס ותקין..
רציתי לשאול מה בעצם זה יכול להיות? סבלתי בעבר מדופק נמוך שכזה אבל אף פעם, מעולם לא בצורה קיצונית עד כדי כך שהייתי מטושטשת לחלוטין ולא הצלחתי לדבר או לפקס את העיינים על משו, או לעמוד על הרגליים..בפעמים הקודמות שזה קרה זה עבר אחרי מנוחה של חצי שעה ומעולם לא התעלפתי לחלוטין..
אודה לתשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
ד``ר רוברט הפנר24/11/2009כלום ממה שכתבת מעיד על בעית לב וכל המספרים שכתבת תקינים לחלוטין.
תשתדלי לשתות יותר מים ותוסיפי יותר מלח לאוכל.
אם זה חוזר על עצמו תעשי בדיקה שנקראת head up tilt test, או בקיצור HUTT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לדופק נמוך
טאליה27/11/2009בהמשך לתגובתך, ביקרתי אצל רופא קרדיולוג והוא בדק אותי.גם הוא טען שהלב כביכול בריא אמנם הדופק היה נמוך מדיי בשעת האירוע. 45. ואכן הוא המליץ לי על סדרת בדיקות שבניהן ה-TILL TEST. בנוסף המליץ על הולטר ECG ארגומטריה ייעוץ נוירולוג ורופאת עיניים.
מאחר ולא זכרתי בפעם הקודמת שרשמתיף מסתבר שלפני שלוש שנים התעוררתי משינה מבחילות עזות וגם אז התעלפתי..
אז כנראה שזה לא פעם ראשונה..
רציתי לשאול
מה זה בעצם יכול להיות וממה זה יכול לנבוע? איך זה ייתכן שאני מתפקדת מצויין עד לרגע ההתעלפות? ביומיום הכוונה..
ושאלה נוספת, מה זה בעצם בדיקת TILL TEST ואיך היא נעשית?
תודה רבה על הסבלנות, סופ"ש נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHUTT
ד``ר רוברט הפנר28/11/2009טאליה,
הבדיקה הנ"ל היא בעצם ניטור של לחץ דם ודופק בשכיבה וב 60-70 מעלות עמידה.
ברגע מסויים קיים תרגום לא נכון של לחץ הדם בקולטני הלב, כתוצאה מזה ישנה ירידה בדופק בנוסף לירידה בלחץ הדם ואיבוד הכרה.
ישנם כאלו שטוענים שה"בעיה" פסיכולוגית (חרדות, מתחים וכו). אם התופעה מופיעה בגיל מוקדם כמו אצלך ברוב הגדול של המיקרים זה חולף מעצמו עם השנים.
חשוב לי לציין שלא מדובר במחלה וכל הבדיקות אליהם את מופנית בעיקר כדי לשלול בעיה אחרת שברוב המוחלט של האנשים אינה קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)