מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אספירין ואומגה 3רננה24/11/2009
שלום לרופאים
לאחר אירוע של פלפיטציות הורו הרופאים לקחת קרטיה מידי יום. האם יש מניעה שאמשיך ליטול מידי יום אומגה 3?
האם נכון שזרעי פשתן טחונים יכולים להוריד את רמות ה-ldl?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הקשר בין הדברים?
ד``ר רוברט הפנר24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעתי לבדיקת אקו לב לאחר ריצה ומאמץליאור23/11/2009
שלום רב,
לצערי,בשל פקקים ובעיות בתחבורה ציבורית, נאלצתי לרוץ כדי לא לאחר בתור(אני אדם דייקן שלא אוהב לאחר).
בשל כך הגעתי מזיע ולאחר ריצה-ואז נכנסתי במיידית לבדיקת אקו לב.
האם העובדה שהגעתי מזיע ולאחר ריצה יכולה להשפיע על איכות האקו לב?
האם כדאי היה לעשות את הבדיקה במנוחה(יש הבדל בכלל?)?
תודה והמשך שבוע טוב
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב והזעה
ד``ר רוברט הפנר23/11/2009ליאור,
מזל שלא השארת את רכבך באמצע הפקק...
ההזעה עצמה לא צריכה להפריע השאלה כמה היה לך דופק בתחילת הבדיקה, כי אז אפשר להתיחס אל הבדיקה כאל אקו במאמץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגמניהאבי23/11/2009
שלום,
אני בן 36. בצבא גילו אצלי ביגמניה. מאז אני מבצע בדיקת הולטר כל כמה שנים. בפעם האחרונה ראו טריגמניה. התופעה לא משפיעה על אורח חיי, אבל ברצוני לדעת אם מעקב כל כמה שנים מספיק ואם המצב הזה מסוכן, עכשיו ובעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריגמיניה
ד``ר רוברט הפנר23/11/2009אבי,
כל אחד עושה מעקב לפי מצבו הבריאותי שלו. מכיוון שהפרטים שאתה מוסר אינם מספיקים, כדאי לך לשאול אותה שאלה את הקרדיולוג שקורא לך למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מבחן מאמץ ואקו לבירדנה22/11/2009
בס"ד
לכבוד ד"ר רוברט הפנר וד"ר ריקרדו תבור,
שלום רב. בעלי היום בן 50 , לפני כשש שנים הוא עבר נתוח שלושה מעקפים בלב. שניים מבית החזה ואחד מהרגל. ב"ה הוא פחות או יותר מרגיש בסדר. אבל בכל זאת אולי יש איזו שהיא ירידה בכושר.
בכל אופן הוא לא עשה מבחן מאמץ כבר הרבה זמן, היינו אצל קרדיולוג ,והוא שלח אותו למבחן מאמץ ואקו לב,הוא אמר להתחיל עם זה, שאותם הוא אמור לעשות עוד יומיים. הענין הוא שבמקום שקבענו תור ,אז הם אמרו שהם נותנים את התוצאות רק אחרי שבוע או עשרה ימים. הדבר הזה גורם לנו מתח. רציתי לשאול אם התוצאות הם כן בסדר פחות או יותר בעזרת ה', האם נוכל להבין זאת תוך כדי הבדיקות , כי הרבה פעמים הם אומרים, "לא נוכל לאמר לכם כלום עד שהרופא יראה ויתן לכם תוצאות". או האם יתכן מצב שהתוצאות לא טובות חלילה ונדע זאת רק אחרי שבוע?
נודה לכם מאוד אם תוכלו להבהיר לנו את הנושא. כי מיותר לציין שאנשים שעברו ארועים רפואיים לא פשוטים הם הרבה פעמים במתח.שאלה נוספת: אמרו לנו שלא יקח נורמיטן באותו יום , האם זה בסדר?
בתודה רבה מראש
בכבוד רב ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו ומבחן מאמץ
ד``ר רוברט הפנר22/11/2009ירדנה שלום,
למבחן מאמץ מוסרים תשובה במקום ולגבי האקו אין לכם סיבה לדאגה, האקו נותן תמונה של התכווצות הלב בהתאם לאיך שהוא מרגיש . אם הוא מרגיש טוב גם האקו יהיה בסדר. גם לאקו לעתים התשובה באותו יום לעתים יותר, אפשר לשאול את הטכנאי לגבי התוצאה אם הוא יהיה נחמד ייתן לכם תשובה כללית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימובליזציה - עקב עיבוי שריר הלבמינה21/11/2009
לד"ר שלום!
לאחרונה קיבלתי שני חיסונים שפעת וראות לאחר חצי יום מקבלת החיסונים היה לי כאב חזק מאוד בחזה אושפזתי להשגחה 4 ימים עם בדיקות של אקו ודם.
לפני ששיחררו אותי מסרו לי את הממצא הבא: (אני כותבת הסבר של הפרופ' בעברית) שמאחר ואני יודעת שיש לי עיבוי שריר הלב (אני נכת פוליו) ושאני יודעת שזה תורשתי (המחלה קיימת 15 שנה מאז שגילו אותה), הממצאים באקו מראים שהעיבוי נעשה יותר גדול כלומר יש שינוי בין האקו הקודם לאקו עכשיו, נכון להיום העיבוי הוא 2.1.
ואז הם הציעו לי לעשות התקף לב מבוקר בצינתור כאילו לבטל את העיבוי הנ"ל בשריר על מנת שלא יימשך העיבוי, וכתוצאה מזה תהיה לי איכות טובה יותר.
השאלות שנשאלות:
א. אם אני לא עושה את הבקשה שלי כמה אני יכולה לחיות עם המחלה הזאת {מחלה תורשתית אבא שלי חי עד 76 שנה ואמא שלי בת 83 (גם לה יש)}.
ב. האם בארץ כבר עשו פעולות כאלה הבנתי שזה רק בעלום.
ג. לאחר הפעולה הזאת יש מצב שהמחלה תחזור (כי זה תורשתי) בשריר אחר בחד ימין למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין חיסון שפעת והתקף לב
ד``ר רוברט הפנר21/11/2009מינה,
לא הבנתי, עשית חיסון שפעת....היו לך כאבים בחזה......התאשפז...והפרופ' הציע לך לעשות התקף לב.
שרשרת מאוד הגיונית בטיפול הרפואי בחולה, במיוחד כשנובעת מבורות רפואית.
אסביר לך. השיטה של לגרום התקף לב לאנשים עם עיבוי שריר הלב, באמת קיימת, והיא קיימת רק בתאוריה. אני מכיר מקרה שעשו בארץ לפני כ 10 שנים (עם מצנתר מחו"ל) והחולה מת כעבור ימים ספורים מאי ספיקת לב קשה.
לכן, בגלל הסיבוכים, וההשלכות המאוחרות הקשות של התקף הלב, האופציה הזאת רק כתובה בספרים, ואולי עושים אותה בחיות אבל כבר לא באנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור תמידיאיריס21/11/2009
בעלי נמצא בפרפור תמידי (דופק לא סדיר) הוא מקבל תרופות לדילול הדם כגון, קומדין/ קלקסן. ותרופות לאיזון קצב הלב כגון: פרוקור/נורמיטן. לאחרונה שמענו על הטיפול בצריבה שאולי יכולה לעזור ובכך לשחרר אותו מהתרופות. מה דעתך על כך? מה אחוזי ההצלחה? האם יש בכך סיכון.
הערה: לפני כשנתיים הוא עבר היפוך בהצלחה, אך ולאחר מכן הכל חזר לקדמותו.
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים וצריבה
ד``ר רוברט הפנר21/11/2009איריס,
חשוב קודם לדעת אם מדובר בפרפור (fibrillation) או רפרוף (flutter).
בשני המיקרים הרווח המשמעותי מפעולת צריבה מוצלחת הוא בביטול הצורך בקומדין.
לגבי ריפרוף, מדובר בפעולה יותר פשוטה עם סיכויי הצלחה דיי טובים בידיים טובות.
לגבי פרפור, הפעולה יותר מסובכת מכיוון שאיזור הצריבה שונה, בחלק השמאלי של הלב מה שמצריך ליצור מעבר בין עליה ימנית לשמאלית. סיכויי ההצלחה פחות טובים ואחוזי השנות גבוהים (כ 30%) . בנוסף קיימת גם אפשרות לסיבוכים.מאוחרים. למרות יחסי ציבור של מס' בתי חולים בארץ, בישראל עדיין הפעולה דיי בעייתית.
אינני מכיר את מצבו של בעלך, אבל אם הוא מאוזן עם הקומדין ומהירות הפרפור, לא הייתי מציע להחפז לפעולה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איוושה ודופק מואץהדר20/11/2009
שלום ד"ר הפנר,
אני מטופלת אצלך עקב איוושה בלב במצב לא טוב אך יציב (פירוש שלך, לא שלי כמובן...), עם לופוס (14 מ"ג קורטיזון, סלספט 3,000 מ"ג, קפטופריל 12.5 מ"ג, וכדור לכולסטרול, 10 מ"ג, אינני זוכרת את שמו), הלופוס כרגע רמסיה.
אמרת לי לשים לב אם אני מרגישה קוצר נשימה ושזהו הסימן לעלות על שולחן ניתוחים
אז חדשות טובות - אין לי קוצר נשימה.
החדשות הפחות טובות וקצת מטרידות אותי (אולי חסרות משמעות?) הן שכבר מספר שבועות אני מרגישה דופק מואץ (ממש מואץ, כמו אחרי ריצת ספרינט) וזאת כשאני במנוחה מוחלטת (מנוחה מוחלטת מבחינתי זה לפחות 15 דקות בשכיבה). כמו כן הדופק לא רק שמהיר מאוד אלא גם מאוד מורגש. אני מרגישה אותו עד לראש (ולא, אין הכוונה לכך שאני מדמיינת :-)).
מידי פעם יש לי דקירות בחזה , זכור לי שהסברת לי שאם זה נמשך הרבה זמן (וזה נמשך הרבה זמן, שנים...) אז זה כנראה חסר משמעות אבל אני מציינת בכל זאת שזה עדין נמשך.
הבדיקות האחרונות, במסגרת המעקב ללופוס, יצאו כולן תקינות או סבירות.
בנוסף, ראוי לציין שאני נמצאת בתקופה מאוד לחוצה מבחינת עבודה, לימודים, נסיבות חיים והשילוב ביניהם.
שאלתי היא - האם להקדים את התור אליך או לייחס את זה ללחץ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מואץ
ד``ר רוברט הפנר21/11/2009הדר שלום, מה שלומך?
אם יש לך ספקות ואת לא רגועה את תמיד מוזמנת למרפאתי, את לא צריכה לבקש לכך אישור.
אז "תקדימי" ובואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאביםמיכל20/11/2009
שלום, שמי מיכל ואני בת 34. באחד מימי השבוע, התעוררתי עם לחץ כואב בחזה - כאב שהרגשתי אותו בעבר פעמיים בערך, והתעלמתי ממנו. הכאב הוא חזק מאד, כואב בחזה ובגב בו זמנית ומלווה בתחושת חנק - כאילו איזו חתיכת לחם תקועה לי בגרון. עברה בערך חצי שעה עד שהכאב נעלם לחלוטין. הייתי אצל הרופאה והיא שלחה אותי למבחן מאמץ. הייתי שמחה לדעת מה דעתך על מקרה זה ומה אמורה לתת לי בדיקת המאמץ. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר רוברט הפנר21/11/2009מיכל,
בדיקת המאמץ לא תתן לך הרבה, אבל כדאי לך לעשות אותה.
במידה והכאבים חוזרים על עצמם הייתי ממליץ לך לעשות צילום חזה ואקו לב. מעבר לכך ברור לך שבעייתי לאבחן ולהמליץ על בדיקות דרך האינטרנט.
אם את מאיזור המרכז את יכולה לפנות למרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בריאותאיציק19/11/2009
עברתי ניתוח מעקפים (שני) לפני כשבועיים. לאחרונה, גילו אצלי מים בריאות שגורמים לי לקושי בנשימה. אני מקבל תרופת "פוסיד" להוצאת הנוזלים מהגוף. רציתי לשאול, בזמן שאני מרגיש קושי בנשימה מה התנוחה הטובה ביותר - שכיבה/עמידה/הליכה? מה התנוחה הטובה בכלל גם כשאני לא מרגיש את הקושי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בראות
ד``ר רוברט הפנר21/11/2009איציק,
הישיבה עדיפה בהשוואה לשכיבה בגלל פעילות שרירי החזה והסרעפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה אחרי מיפוי לבתמר18/11/2009
שלום רב,
אמי כבת 66, לפני כ 8 שנים עברה ניתוח מעקפים, כמו כן היא אסמתית. בשנה האחרונה חוותה כמה פעמים של חולשה ולחץ בחזה, ובעקבות כך הופנתה למםוילב שנערך אתמול. בבדיקה קיבלה דוביוטמין. הדופק הואץ ל150, והחלה להרגיש ברע.
מאז הבדיקה היא חלשה מאד ומתלוננת על לחץ בחזה וכאבים משני צידה החזה מזה כ 24 שעות .
שאלתי היא, האם כאבים כאלה סבירים לאחר בדיקה מהסוג הזה, בשל מאמץ הלב? משום שכך נמסר לה עם סיום הבדיקה. האם עלינו לפנות לראות רופא במהרה? או לחכות לתור שנקבע לה למומחה ביום שני הבא?
בברכה,
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה אחרי מיפוי.
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009אין סיבה שתרגיש רע אחרי כל כך הרבה שעות מהמיפוי.
אם היא עדיין אינה מרגישה טוב ויש החמרה בלחץ בחזה עליה לפנות מיד לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בחזה ..עוז18/11/2009
שלום .. ביום התחילה להתרוצץ לי מן מחשבה כזאת בראש שמאוד מלחיצה אותי ומכניסה אותי לפחדים. מאותו רגע שאני חושב על אותו הדבר מתחילים ליהיות לי לחצים בחזה ודופק מהיר ושאני בודק לחץ דם הוא לא תקין . הבעיה שמיום ראשון אני חושב על הדבר הזה לכל אורך היום וזה כל היום משפיע עליי מכניס אותי ללחץ לחרדה לפחד ולפאניקה וככה גורם לי ללחצים כבדים בחזה וללחץ דם ודופק מהיר .
מה אני יכול לעשות ? למה זה קורה ?
אני חושש לבריאות שלי .
נ.ב
אני עוסק בפעילות ספורטיבית .. האם רצוי שאני יעסוק בפעילות זו כל עוד לחצים אלו נמשכים.. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החשש לבריאות אינו מסוכן
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניאציןחנן17/11/2009
שלום.
קראתי כתבה שפורסמה לאחרונה כי מומלץ להוסיף ניאצין לחולים שמקבלים ליפיטור / איזיטרול בטענה שהניאצין מפחית מהדופן האטרוסקלרוטית של עורקי התרדמת (קרוטידים) בצורה משמעותית .
מה דעתך על המחקר ?
האם מומלץ לקחת ניאצין 2 מיליגרם בנוסף לאיזיטרול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניאצין
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009ישנן מס' קבוצות של תרופות שמפחיתות את הכולסטרול ומוכחות יותר או פחות בהקטנת הרובד הטרשתי והקטנת התחלואה הקרדיווסקולרית.
המשפחה המוכחת יותר בנושא היא הסטטינים. אבל יש להתאים את הטיפול התרופתי לכל בן אדם בהתאם לגילו, דרגת הסיכון וכו'.
אם אתה שואל לידע כללי ישנם אלפי מחקרים בנושא. אם אתה שואל לגבי עצמך תתיעץ עם קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MVP וטיפולי פוריותיפעת16/11/2009
שלום,
בת 36, עומדת בפני טיפולי פוריות (IVF).
אובחן אצלי לפני מספר שנים MVP
BILLOWING של העלה האחורי, כשנקודת הקואפטציה בין שני עלי המסתם מתחת למישור הטבעת. כאמור אין לראות MR
. GOOD LV FUNCTION .
האם זה צריך להפריע לטיפולי הפוריות (שאיבת ביציות+החזרה)
האם צריך לקחת אנטיביוטיקה?
המעקב האחרון היה לפני שנתיים וחתי. האם כדאי/יש צורך בבדיקה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP וטיפולי פוריות
ד''ר ריקרדו תובר18/11/2009יפעת שלום
MVP לא מפריע לטיפול בפוריות ולא צריך אנטיביוטיקה
בהצלחה רבה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה צבאיתמזי לב16/11/2009
היום הייתי בבדיקה בל'ג נשמעה א'ס 2/6 בחוד
אודה על פנייתה לבדיקת קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?????????
ד''ר ריקרדו תובר18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Prinzmetal Anginaבת 2116/11/2009
שלום!
רציתי לדעת מה התסמינים המדוייקים של אנגינה מסוג זה. הבנתי שיש התקפים במנוחה ובלי קשר למאמץ או התרגשות בהכרח, רציתי לדעת כמה זמן אורך ההתקף?
האם ייתכן שכאב בחזה שמתחיל ללא סיבה ונמשך בדרגות שונות למשך כמה שעות ומופיעה כל יום יכול להיות אנגינה כזאת?
כמו כן קרה לי פעמיים שהתעוררתי בלילה מכאב כזה (שהתחיל לפני שנרדמתי) והוא נמשך כמה שעות.
יש לציין שנעשו בדיקת מאמץ, אק"ג ואקו לב שיצאו תקינים אך למייטב ידיעתי הם לא שווים הרבה אם הם לא נעשים בדיוק בזמן ההתקף.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 21
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009התסמינים כמו בתעוקת חזה.
אבל בגילך הסבירות שבזה מדובר שואף ל "0".
השינויים באקג בזמן הכאבים אופיניים וצריך להתאים אותם לממצאים בצנתור הכלילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)