מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני עם LDL 170' מעשנת כבדה,עליזה ש. אל16/11/2009
לאחרונה שמעתי על צינתור וירטואלי- מבקשת לדעת אם יש בזה תועלת.היום התחלתי טיפול בלפיטור 10 מ"ג ליום.
ה- י HDLשלי 39 איך משפרים אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשנת כבדה
ד''ר ריקרדו תובר18/11/2009עליזה ש. אל שלום
אני ממליץ על הפסקת עישון ופשות יותר תתחילי פעילות גופנית.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי לב במאמץ באמצעות טליוםערן15/11/2009
בדיקת מאמץ 11 דקות שלב 5 85% דופק במאמץ הודגמה פרופורזיה תקינה אולם במנוחה הופיע פגם מילוי בחומרה משמעותית בגודל קטן באזור לטרלי- אוטם?
הודגמה פרופורזיה תקינה עם חשד לאוטם קטן ב LCX יש לציין שקיימת הרחבה קשה של החדר שמאל במנוחה עם דפנות דקים CMP /
כמו כן אני ספורטאי בן 45 שמתאמן במאמצים גבוהים 5 פעמים בשבוע בדופק גבוה ללא כל בעיה או תעוקה{ריצה כ 70 ק"מ בשבוע אימונים} אבקש הסבר לתוצאה זו:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009ערן,
אין הסבר. מה שאתה מתאר לא תואם למצבך הגופני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימיוקרדיטיסמיכאל14/11/2009
שלום רב
אני בן 35 בריא בד"כ היום השתחררתי מבית החולים לאחר שבוע של אשפוז בטיפול נמרץ לב עכב חשד לפרימיוקרדיטיס בעקבות לחצים בחזה של 8 שעות במוצ"ש. זאת הפעם השנייה לאחר שלפני שנה וחצי גם היה לי אותו סיפור ואף צונתרתי והעורקים יצאו נקיים. שני המקרים מתחילים בדלקת (הפעם גרון הקודם דרכי השתן) חום גבוה צמרמורות ורעדים חזקים כאשר בשניהם גם במקרה טופלתי בזינט 500 .
הזינט נשלל כגורם מזיק ובבדיקות האקו לב מראה התכווצות נורמלית, האקג ללא סטיות מיוחדות הטרופונין בתחילת שבוע -11 לאחר יום -18 ואתמול בסביבות -9.אני מטופל בעיקר באספירין 3 גרם ליום.
מה הסיכוי שפרימיוקרדיטיס חוזר בפעם השנייה וחס וחלילה האם פעם שלישית היא גם אפשרות?
האם לאחר כל מחלה כזאת יש פגיעה בשריר הלב אע"פ שהוא מתפקד רגיל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימיוקרדיטיס
ד``ר רוברט הפנר15/11/2009הסיכוי שלך לפריקרדיטיס חוזרת גבוה יותר בהשוואה למשהו בגילך שלא היה לו פריקרדיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשה לרופאנרקיס14/11/2009
שלום רב,
קראתי בכתבה שחלק מהסימפטומים להתקף לב הם סחרחורות קשות וזיעה מוגבת.
לאבי בן 56 זה קרה כבר פעמיים בתוך שבועיים,( יש לציין שהוא סובל מהפרעות קצב ומטופל ע"י קרדילוג).
שאלתי היא מה ניתן לעשות כדי לא לפחד מזה או כדי למנוע מצבים לא נעימים? ז"א מה ניתן לעשות בכלל???????
תודה נרקיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי שיספר על כך לקרדיולוג שלו
ד``ר רוברט הפנר15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לד"ר רוברט בבקשה
נרקיס15/11/2009בהמשך לתשובתך אפשר אולי חוות דעת שלך בבקשה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקרדיטיסרוני14/11/2009
שלום
בת 40 לפני חודש פריקרדיטס יום לאחר כאב גרון קל,היה לי הרבה נוזל פריקרדיאלי ופלואורלי
לאחר זריקת סטרואידים באשפוז כעת הכל בסדר
שאלות
אם הגורם הוא ויראלי מה הסיכוי לחזרה?
בזמן שפעת התקררות האם יש קשר וזה יכול להוות זרז לחזרה של הדלקת בקרום הלב?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקרדיטיס
ד``ר רוברט הפנר15/11/2009יש סיכוי לארועים נוספים במיוחד אחרי טיפול בסטרואידים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה טוב שיש פורומים
רוני15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
רוני16/11/2009תודה רבה
שאלה נוספת האם שפעת יכולה לגרום שוב לפריקרדיטיס
או צריך את נוכחות הוירוס שהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בבקשה על הפריקרדיטיס
רוני16/11/2009ציינתה שיכולה להיות השנות של המחלה במיוחד אחרי סטרואידים
כעת חודש לאחר המחלה ולאחר אקו המראה שהדלקת נספגה אם כך האם נתן להבין שאין השנות ולא תהיה השנות של הפריקרדיטיס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריקרדיטיס
ד``ר רוברט הפנר18/11/2009השכיחות לפריקרדיטיס חוזרת אחרי טיפול בסטרואידים גבוה יותר. חודש ימים זהו פרק זמן קצר מאוד, יהיה קל יותר "לנבא" אחרי חצי שנה-שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתורים רבים בתקופה קצרהשפיר14/11/2009
שלום
במהלך השלוש שנים האחרונות 3 אוטמים 13 צינתורים טיפוליים 16 סטנדים מצופים עדיין חש בכאבים בחזה עם הקרנה לגב וצוואר בצד שמאל
חולה סוכרת 2 לא מאוזנת מטופלת בעזרת אינסולין וכדורים כולסטרול תקין מטופל בליפיטור ואיזוטרול
מה עליי לעשות איבדתי את האמון במצנתר
מודה מראש על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתורים
ד``ר רוברט הפנר14/11/2009ללא ספק זה יוצא דופן.
את צריכה התיעצות עם קרדיולוג נוסף שיעשה הערכה מה לא מספיק בטיפול שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ק.ג לא תקיןרשה מזרחי14/11/2009
בבדיקה שגרתית של א.ק.ג. הוברר שהבדיקה לא תקינה הופניתי לבי"ח שם נעשו לי בדיקת אינזימי הלב, אקו, צילום חזה, בדיקת קרדיולוג, הכל נמצא תקין למעט הא.ק.ג. בטופס ביה"ח נרשם שהא.ק.ג. nsr היפוך גלי T בקייר קדמי
לציין שאני בת 56 בריאה לחלוטין לא נוטלת תרופות
בטופס השחרור מביה"ח נרשם שעלי לבצע בדיקת מאמץ
מה יכולה להיות הסיבה ????? לציין שעשיתי 3 פעמים א.ק.ג במהלך השבוע האחרון יש שיפור אבל עדיין לא תקין
אשמח לשמוע את דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג לא תקין
ד``ר רוברט הפנר14/11/2009יכול להיות שאין לכך משמעות אבל צריך לשלול "ארוע לב", אני מציע לך לעשות מיפוי לב במאמץ. סיבה נוספת יכולה להיות לחצי דם גבוהים אבל את מציינת שאת בריאה לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובתךאלה13/11/2009
ד"ר הפנר הנכבד, תודה על תשובתך האדיבה. לשאלתך, התעניינותי נובעת מחשיבות המידע המבוקש. לצערי, חרף דבריך, לא קיבלתי עד כה תשובה לשאלתי. אולם, אם טעות בידי, אשמח לקבל תשובה עניינית או לקבל הפניה למקום ולתאריך בו היא ניתנה. דומני שאין חולקין על זכותו של כ"א לטעות (אף כי, לעניות דעתי, אין זה המקרה). אני מצפה להתייחסות מכובדת ואמיתית, לא מזלזלת שאיננה תורמת לבריאות הלב. בכבוד רב, אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר רוברט הפנר13/11/2009לא, אין כל בסיס, לא תאורטי ולא אמפירי.
הבסיס האמפירי והתאורטי הוא יחסי ציבור חזקים של החברה שמייצרת את ה Q10.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך והולטראורן12/11/2009
שלום, אני בן 37 והדופק שלי במנוחה היה 60. לאחרונה ירד הדופק אפילו עד כדי 46 במנוחה וזאת ללא שום פעילות ספורטיבית. אני אוכל יותר בריא ולוקח גם Q10 ואומגה 3 האם זאת יכולה להיות הסיבה?
לפני כ 3 חודשים עשו לי בדיקת אקג שיצאה תקינה
האם עליי לפנות לבדיקה מעמיקה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד''ר ריקרדו תובר13/11/2009אלון שלום
אני ממליץ על אקג חוזר
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקג חוזר
אורן13/11/2009תודה. אני מעוניין לגשת לקרדיולוג פרטי.. האם יש כאלו באזור חיפה והקריות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, יש רק מנתניה דרומה
אייל13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בסיסאלה12/11/2009
ד.נ. האם יש בסיס - תיאורטי או אמפירי - לטענה שחשוב שאנשים הנוטלים סטטינים, וגם מבוגרים בכלל, יקבלו את התוסף קיו 10 לצורך הגנה על שריר הלב ולחיזוקו ולמניעת מחלות לב, משום שייצורו הטבעי של קואנזים זה בגוף יורד עקב נטילת סטטינים ועקב גיל מבוגר? תודה. אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסיס אמפירי
ד``ר רוברט הפנר12/11/2009אלה,
בעבר נענית לאותה שאלה אין ספור פעמים, ואני שואל מה הבסיס האמפירי או התאורתי לחפירות שלך בנושא. האם מדובר בחוסר הבנה? אמפירי או תאורטי?
להזכירך, ישנם פורומים נוספים בקרדיולוגיה שישמחו שתצטרף אליהם (גם אנחנו).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת לבדוד12/11/2009
שלום!
אימי בגיל 91 ונמצאת בבית אבות ( סיעודית)רק לפני כ 3 שנים גילו שהיא סובלת ממחלת
ריאות חסימתית כרונית c.o.p.d מה שהיום מסתבר כלא בטוח לאחר ששוחחתי עם רופאים בכירים למחלות ריאות ואמרתי שאימי מעולם לא עישנה אפילו סיגריה אחת. והתשובה הייתה ספק רב אם זה מה שיש לה, אבל מוסכם שאיזו שהיא מחלת ריאות כן קיימת אבל לא ידוע איזה, מטופלת בחמצן בגלל קוצר נשימה קל ולא חריף וכתוצאה ישירה סובלת מאי ספיקת לב קשה לפי דברי הרופאה שלה בבית אבות, מטופלת בפוסיד וכדור נוסף לאי ספיקת לב שאת שמו איני יודע , עלתה מאד במשקל לאחרונה מקבלת כדור עבור לחץ דם גבוה, השאלה הכללית שלי , שמעתי לאחרונה על חידושים משמעותיים בנושא אי ספיקת לב, האם במצבה ניתן לעשות עדיין לדעתכם הקלה משמעותית ?
תודה דוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים
זרובבל12/11/2009אפשר להזריק לה בוטוקס כדי שלפחות תראה צעירה יותר. לגבי ענין הסיעודי אפשר לחבר לכסא הגלגלים מנוע כדי שתהיה מהירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים
זרובבל12/11/2009אפשר להזריק לה בוטוקס כדי שלפחות תראה צעירה יותר. לגבי ענין הסיעודי אפשר לחבר לכסא הגלגלים מנוע כדי שתהיה מהירה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי ספיקת לב
ד''ר ריקרדו תובר12/11/2009דוד שלום
קשה מאוד בפורום לתת אבחנות או המלצות טיפוליות בחולים קשים כמו אימך.
לפי דעתי הערכה ע"י רופא קרדיולוג יכול לנסות לשפר מצבה אבל גיל,COPD ו אי ספיקת לב קשה הם שילוב מאוד קשה לטיפול.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקים חשמאליים חוזרים כאמצעי לחזרהמשה נקדימון12/11/2009
שאלתי היא האם לאחר 2 שוקים חשמליים, שוק שלישי עלול לקצר תוכלת חיים, לפגוע בתפקוד הלב או להוריד איכות חיים אצל מטופל שהולך לחדר מיון בשביל לחזור באמצעות השוק לסינוס. האם יש מרווחי זמן רצויים בין שוק לשוק שרצויים כאשר שוק חשמלי הוא הפתרון היחיד לחזרה לסינוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SHOCK
ד''ר ריקרדו תובר12/11/2009משה שלום
הפרעות קצב חדרי או על חדרי?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצבל.10/11/2009
באחד מהביקורים השגרתיים אצל רופאת משפחה היא בדקה לי לחץ דם ודופק . הדופק היה 40 ( איני ספורטאית) . נשלחתי לבצע הולטר
ולהלן ממצאיו :הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 104 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקדים שונים, בפיזור הומוגני ביממה. נצפו קטעים רבים של בגמניה חדרית וקטעי טריגמניה חדרית. נצפו 5 זוגות VPC'S
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 17 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
נצפה קטע של סנוס טכיקרדיה במהירות מקסימלית עד 149 פעימות לדקה.
ברקע ידוע מום של MVP .
התחלתי לקחת כדור קרדילוק שגרם לפעימות חזקות ומורגשות ולכן הפסקתי לאחר שבוע . עכשיו מטופלת בנורמלול אך בכל זאת מרגישה עדין את פעימות הלב .
האם הטיפול אמור למנוע את דפיקות הלב החזקות ? מה עושים במקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009ל
הרי בגלל דופק נמוך עשית הולטר, אז כמה היה הדופק במהלך הבדיקה?
ואם הדופק נמוך מה הגיון בנורמלול או קרדילוק שמורידים עוד יותר את הדופק?
לגבי הפרעות הקצב שציינת את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג כי הנתונים שאת כותבת לא מספיקים כדי שאוכל להמליץ לך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן מאמץ אנא עזרה דחוףעדנה10/11/2009
בת 58 מזה כחודשיים כאבים בזרוע שמאל. שומנים גבוהים בדם.
סי כום בדיקת מאמץ
משך המאמץ 4.29 דקות שלב2 מהירות 2.5 שיפוע 12 אחוז
אק"ג בהתאוששות שינויים בלתי ספציפיים ב-st
st depression שינוי st בלתי ספציפיים
דופק מירבי בבדיקה 160 אחוז מירבי חזוי 99 אחוז
ל.ד. בשיא מאמץ 160 על 80 עומס מירבי 6.3 mets
הסיבה להפסקת הבדיקה השגת דןפק המטרה {דופק תת מירבי
ללא כאבים בחזה.
סיכום תגובה נורמוטנסיבית למאמץ
סבירות נמוכה לנוכחות איסכמיה במאמץ
לא נצפו הפרעות קצב בזמן המאמץ
אנא בדחיפות מה אומרת הבדיקה כי הרופאה אמרה לי לא לגמרי תקין אבל אופיני לנשים
בנות גילו
תודה תודה אני מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009עדנה
אני לא ראיתי את הבדיקה לכן מה שכתוב זה מה שכתוב שהסבירות נמוכה. אבל ההחלטה אם יש בעיה או לא צריכה להלקח על פי התלונות שלך גיל וגורמי הסיכון ולא רק על סמך מבחן מאמץ שאצל נשים הוא הרבה פעמים בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת
עדנה10/11/2009תודה על תגובתך המהירה ובכל זאת רציתי לדעת מדוע אצל נשים בדיקת המאמץ היא בעיתית
והאם ללכת לקרדיולוג או רופא משפחה
משום שהרופאה הבודקת אמרה שמספיק ללכת לרופא משפחה
האם כדי לעשות אקו לב או בדיקה אחרת נטספת
והאם באמת לנשים בגילי זה די נפוץ
בתודה מראש
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן מאמץ בנשים
ד``ר רוברט הפנר12/11/2009למה בנשים...זהו נושא רחב ולא לגמרי ברור, בחלקו כנראה בגלל שינויים הורמונליים, עד גיל הבלות שינויים חודשיים ואח"כ גם למרות שלא חודשיים, גורמיים דלקתיים וכו וכו וכתוצאה מזה תפקוד לא תקין של התכווצות-התרחבות של העורקים שיכולים לגרום לכאבים בחזה וכנראה שינויים באקג גם ללא הצרות ממשית בעורקים. נושא רחב שלא כאן המקום להכנס לזה.
אינני יודע למה עשית מבחן מאמץ, אבל הבדיקה כפי שכתובה לא מצביעה על בעיה.
זכותך להתיעץ עם קרדיולוג אם את מודאגת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל הרפא וכך אמר מבקשת את
עדנה12/11/2009הרופא ראה את הבדיקה וטען שבארבע וחצי דקות לא רואים כלום הארגומטריה צריכה
להיות ארוכה יותר מה דעתך?
מאחר שאני לא הכי רוצה לעשות כרגע מיפוי לב הרופא אמר לי להכנס לכושר על ההליכון שרכשתי
ולחזור על הבדיקה בעוד חודש בניסיון להגיע לשלבים גבוהים יותר
לכמה צריך להגיע שהבדיקה תהיה אמינה?
המון המון תודה על עזרתך חזק ואמץ
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדנה
ד''ר ריקרדו תובר12/11/2009עדנה שלום
אני מסכים עם ד"ר הפנר אבל לפי דעתי אפשר לבצע בדיקה כמו אקו לב במאמץ שמוסיף עוד
נתונים לברר מצבך .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקוקרדיוגרפיה במאמץ
עדנה12/11/2009דוקטו יקר
האם הבדיקה שהצעת נקראת אקורדיוגרפיה במאמץ או אחר
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אקו לב במאמץ או ECHO STRESS
ד''ר ריקרדו תובר12/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיראברהם משה10/11/2009
שלום ד"ר.
אני בן 53 .מטופל בתרופות : טמסולין. אספירין 100 מ"ג. פרבססטין 20 מ"ג, אלטורלט 10 מ"ג. עד לפני כ3 שבועות לקחחתי כדור ל. ד וסקס 1.25 מ"ג. רופאת משפחה הפסיקה לי את הוסקס עקב ל.ד נמוך.לאחרונה בדיקת ארגואמטריה תקינה . אך מגיע לדופק גבוה אחרי 6 דקות. בעבר בדיקות הולטר . אקו ומיפוי לב תקינות. הא.ק.ג האחרון תקין אך דופק 100 .. לפני הפסקת כדור וסקס הלחץ דם היה כ 100/60 - 110/70 ודופק 70 . היום ללא כדור 125/80 . דופק 100 .בעקבות הצטננות קיבלתי כדור נוסידקס 1 ליום. שאלותי: האם הטמסולין ו/ או הנוסידקס גורמים לדופק מהיר? אני במשקל תקין . עושה ספורט. האם יש נוסף משהו שעלי לבצע או לשים לב כדי לטפל בדופק הגבוה במידה וזה לא מהכדורים שאני מטופל?
תודה מראש אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר10/11/2009תעשה הולטר שוב כדי לראות מה הדופק האמיתי, בעיקר בלילה בשינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)