פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקווה שתבין הפעם
    ראובן
    10/12/2009

ד.נ. העובדה שיש מי שמואיל בטובו לתת אותן תשובות לשאלות שונות, או להיבטים שונים של נושא מסוים, מצערת אותי, בניגוד להנחתך, ואינה גורמת לי שום הנאה, בכל הכבוד למשיבי התשובות. לשאלתך, את קיו אני נוטל משום שהומלץ לי ע"י רפואה משלימה של קו"ח שאני בטיפולה (אותה אני מכבד), המהווה השלמה לעצות רופאיי וגם רופאי הפורום הנכבד - שגם אותם אני מכבד - שלעיתים אינן חד-משמעיות או מניחות את הדעת. עוד אבהיר שלא שוכנעתי שהמלצות רפואה משלימה נטולות בסיס. למיטב הבנתי, התנהגות (ואני בעל מקצוע במדעי ההתנהגות מטעם 3 אוניברסיטאות מכובדות בארה"ב) איננה בהכרח פונקציה של אמונה סובייקטיבית גרידא, כפי שנרמז בדבריך. יש אנשים, כמוני ואחרים, שהתנהגותם הינה בעיקרה פונקציה של מידע אובייקטיבי המוצג בפניהם, ושל סבלנות רבה הכרוכה בהשגתו. בתקווה שהפעם תבין מה שלא הבינות, לדבריך, קודם לכן. ראובן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מקווה שתבין הפעם

הוספת תגובה

• אולי גם תלמד

ד``ר רוברט הפנר
    10/12/2009

מר ראובן, רונן , אלי (בכל אוניברסיטה כינו אותך אחרת?), חבל שבלימודיך הארוכים במדעי ההתנהגות לא למדת להתנהג. אתה איש חצוף.
    קראתי את פניותיך גם בפורום השומנים.
    אתה לא שבע רצון מתשובותינו בשני הפורומים.
    אני מבקש ממך לפנות לאתרי רפואה האחרים, ובזה אני מאחל לך כל טוב.
    פניות נוספות שלך לפורום יימחקו או לא תהיה אליהן התיחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמת או לא - 8.12.09
    ראובן
    10/12/2009

ד.נ. על תשובתך אתכבד להעיר: א. בניגוד להנחתך, אין לי קולגות באיגודים רפואיים, מאחר שאינני רופא. ב. בניגוד להנחתך הנוספת (עפ"י תשובה קודמת שלך לשאלתי), אבהיר שאינני מאמין לא ביעילותו ולא בחוסר יעילותו של התוסף Q10. ג. כל עוד לא הופרכו אותם ממצאים המעידים על יעילותו, אפילו היא מוגבלת, שפורסמו בכתב עת רפואי רציני, האם יהיה זה נכון לקבוע שאיננו יעיל? ד. כתבת שגם אם הממצאים שפורסמו ב-Am J Card בעניין התוסף - נכונים, אין להם בהכרח משמעות קלינית. מדבריך משתמע שיש להם משמעות אחרת, לא קלינית. אם כן, מהי? ה. לדוגמה, ארבעה רופאי ביה"ח המפורסם Alfred Hospital שבמלבורן סיכמו במאמרם מ-2007 בכתב העת הנ"ל את ממצאיהם כדלקמן: "We conclude that Q10 has the potential in hypertensive patients to lower systolic BP by up to 17 mmHG and diastolic BP by up to 10 mmHG without significant side effects". סיכום שכזה איננו מתיישב עם אמירתך הגורפת לפיה "יש קונסנזוס ש-Q10 אינו יעיל בריאותית...", הלא כן? בברכה, רונן

לקביעת תור
    סגירה
    אמת או לא - 8.12.09

הוספת תגובה

• Q10

ד``ר רוברט הפנר
    10/12/2009

אתה הרי נוטל Q10, וכי למה אתה נוטל אותו אם אתה לא מאמין ביעילות שלו? ובכלל, מה רצונך בידיוק? אתה הרי שנים שואל בנושא, זה מביא לך הנאה? בכל פעם אתה מקבל אותן תשובות. אני באמת לא מבין אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה
    דנית
    09/12/2009

שלום.רציתי לשאול כבר שנה שכל כמה חודשים אני מרגישה הרגשה מוזרה שנמשכת כמה שניות.הרגשה של מין מחנק ובהלה ובאותו רגע של ההרגשה לא חשבתי על כלום זה פשוט קורא מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה

הוספת תגובה

• כנראה שזאת תחושת מחנק ובהלה

אזרח
    09/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקוד דיאסטולי - לא אמת?
    רונן
    08/12/2009

ד"ר הפנר מכובדי, לצערי, לא ירדתי לסוף דעתך בתשובתך מ-8.12 בנדון, עקב תוכנה השולל עבודה של קולגות ללא כל הסבר. האם מאמרם מבוסס על אי-אמת, או על מחקר רשלני? אם כן, כיצד התקבל לפרסום בכתב עת מכובד, המפרסם רק עבודות שעברו את מבחן הקולגות המקצועיים ונמצאו חשובות? ואם לאו, מה פוסל אותו כמאמר המציג ממצאים משמעותיים? אנא הבהר תשובתך. תודה. רונן

לקביעת תור
    סגירה
    תפקוד דיאסטולי - לא אמת?

הוספת תגובה

• אמת או לא

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2009

רונן מכובדי,
    איך אתה מסביר שהקולגות (גם שלך?) מכל האיגודים הרפואיים בכל העולם לא ממליצים על Q10?
    כיוון שההמלצות לטיפול זה או אחר לא מתבססות על מאמרים בודדים גם אם פורסמו בעיתונים מכובדים.
    ממצאים שונים והיפוכם המוחלט ניתן למצוא לאורך כל הספרות הרפואית בכל הנושאים.
    אבל ברוב המיקרים קיים קונצנזוס כמו גם לגבי Q10.
    גם אם הממצאים של המאמר נכונים (ומעולם לא טענתי שהם לא כאלה ואני לא מזלזל בקולגות) אין בהכרח מסקנה שיש משמעות קלינית לממצאים.
    ולכן יש קונצנזוס שה Q10 אינו יעיל בריאותית והוא לא מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיניג
    אלמונית
    08/12/2009

האם מותר למי שעבר התקף לב לעסוק בספיניג?

לקביעת תור
    סגירה
    ספיניג

הוספת תגובה

• מתי היה ההתקף? לפני 30 שנה?

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר
    מימי
    08/12/2009

האם פעילות גופנית נמרצת בעת בדיקת הולטר יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה? תוצאות שלא היו מופיעות ללא אותה פעילות גופנית. מדובר בנער בן 17 לפני גיוס (הפרופיל הקרבי בסכנה) שבעת בדיקת ההולטר שנעשתה לו לבקשת הצבא, הלך לשחק כדורגל.
    תודה מראש.
    מימי

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר

הוספת תגובה

• אני מוסיפה את התוצאות

מימי
    08/12/2009

סיבת הבדיקה: AV BLOCK דרגה ראשונה.

הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 2 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד.

הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 15 APC'S במשך הבדיקה . ראה טבלת פיזור ה – APC'S בדו''ח.

הפרעות הולכה: נצפה A-V DISSOCIATION לדוגמא:14:22 עמ' 9-10. נצפה מרווח P-R עד 0.28 שניות ,כשבזמן טכיקרדיה מתקצר לתקין, כנראה שמדובר ב- VAGAL EFFECT .

פעילות קוצב:

שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.

תלונות הנבדק: לא צוינו.

הממצאים בהתאם לתלונות:

הערות/סיכום: נצפו קטעי סינוס אריתמיה. בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 175 פעימות לדקה שנמשכו עד 13 דקות.

הערות:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2009

בגדול ההולטר יכול להתאים לבחור צעיר שעוסק בפעילות פיזית ויש לו כושר.
    מה הצבא יחליט אינני יודע, מבחינה בריאותית לא נראה לי על סמך ממצאי ההולטר שיש סיבה לדאגה, אבל אני צריך לראות את הבדיקה עצמה כדי שתשובתי תהיה יותר מבוססת.
    לכן כדאי שתקחי אותו לקרדיולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

מימי
    09/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לsecond degree av block
    אסף
    07/12/2009

שלום
    אני סטודנט מהטכניון שעושה כרגע פרויקט בתחום של פרוש א.ק.ג
    ורציתי לשאול עח second degree av block
    האם מדובר במצב מסוכן או במחלה שניתן לחיות איתה ובמיוחד האם התסמינים המיוחדים למחלה זו כפי שהם מופעים בecg, מופיעים באופן קבוע או רק בהתקפים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לsecond degree av block

הוספת תגובה

• 2AVB

ד``ר רוברט הפנר
    07/12/2009

ישנם סוגים שונים של חסם עליתי חדרי מדרגה שניה ובנוסף זה חשוב בגיל, והאם מדובר בלב בריא או חולה. לכן אני לא יכול לענות לשאלותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה מ-28.11 - תפקוד דיאסטולי
    רונן
    07/12/2009

ד.נ. הדיווח הנזכר בפנייה דלעיל פורסם גם בכתב העת הרפואי, שנפל לידיי, Am J Cardiol 2004, לפיו נמצא בניסוי של אטורווה-סטטין שנטילתו יכולה לפגוע בתפקוד הדיאסטולי של חדר הלב השמאלי. ועוד נכתב שם שנטילת התוסף קיו 10 מתקנת את הדיספונקציה האמורה במקרים רבים. לפיכך, עקב חשיבות הנושא ופרסום הממצאים בכתב עת חשוב, אבקש לדעת האם מדובר בממצאים בעלי משמעות. תודה. רונן

הוספת תגובה

• לא, אין להם משמעות

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרהדחוף לי בבקשה,בהריון חודש 7
    מלי
    07/12/2009

שלום,
    אני בת 28 הריון שלישי שבוע 29+5 ,בשבוע האחרון 4 פעמים הופיעו אצלי בזמן מנוחה וללא סימנים מקדימים,דופק מהיר מאוד מאוד כמו לאחר ריצה מהירה מאוד , הלב פשוט יצא משליטה עד שחשתי בחולשה ידים ורגלים ולא יכולתי להחזיק את עצמי יותר ,התקף זה נמשך כ 15-20 דק' ולאחר מיכן שומר על קצב "מהיר מאוד סדיר" ולאחר מיכן יורד בהדרגה ולאחר שעה +נעלם כלא היה ,זה קרה כשישבתי ואף פעם אחד כששכבתי.בפעם הרבעית פניתי לקופ"ח כאשר במדידת לח"ד וא.ק.ג יצא שאכן הדופק עדיין היה מהיר (לאחר שעתיים).הופנתי לבדיקת אקו לב הולטר וקרדיולוג ,בבדיקת האקו לב יצא הכל תקין מלבד הערה:
    "צניחה של עלה לטרלי של מסתם טריקוספידלי עם אי ספיקה טריקוספידלית קלה+ (סילון אקסצנטרי מאוד)
    התשובות לכל שאלותי לקרדיולוג בקופ"ח היו "לא יודע",בכל אופן נותרתי ללא אבחנה .
    אני מאוד מודאגת ,ממה מצב זה נגרם?הרי זה לא מצב תקין ,האם יכול להיות נזק בלידה בשעת מאמץ? אודה על תשובה מהירה

הוספת תגובה

• אקו

ד``ר רוברט הפנר
    07/12/2009

כנראה הממצא באקו אם הוא אמיתי חסר משמעות ובכל מקרה אינו קשור לדפיקות הלב שלך.
    בינתיים ממליץ לך מעקב בלבד.
    לידה קלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת בבקשה

מלי
    08/12/2009

תודה רבה רבה על התשובה המהירה ,הבנתי מדבריך שממצא זה שכיח ולא מדאיג.
    הרגעת אותי.
    אז אין סכנה בשעת מאמץ בלידה ?
    האם נתקלת קודם במקרים מסוג זה ?ממה נגרם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2009

לא אמרתי שהמקרה שכיח. כוונתי הייתה שלדעתי הוא חסר משמעות כי אין ספיקה משמעותי של המסתם.
    על סמך הנתונים שהצגת לא אמורה להיות בעיה בלידה.
    כדאי שתחזרי על האקו (אולי במכון אחר) מס' חודשים אחרי הלידה.
    ....ושוב לידה קלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מלי
    09/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דוקטור,
    תלמידת ביה"ס
    07/12/2009

אני תלמידת ביה"ס, אורט הורוביץ בכרמיאל. אני תלמידת י"ב, במגמת ביולוגיה-רפואה.

יש לי עבודת גמר השנה, ובו יש חלק שמראיינים רופא מסויים. אני בחרתי בתחום הקרדיולוגיה,לכן תשובתך חשובה לי מאוד, ואודה לך מאוד אם תענה לי.

אני חוקרת על אי ספיקת לב ופרפור חדרים.
    ברצוני לדעת באופן מורחב על דרכי מניעה וטיפול חדשניים המקובלים בבעיות הבריאותיות הנ"ל בארץ ובעולם.

תודה רבה, מקווה שתוכל לענות.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום דוקטור,

הוספת תגובה

• את רוצה שאכתוב לך את עבודת הגמר?

ד``ר רוברט הפנר
    07/12/2009

יש לצורך כתיבת העבודה אין ספור אתרי אינטרנט שיכולים לעזור לך בנושא וברמה של תלמידת בית ספר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Pericardial effusion
    מיכל
    06/12/2009

ברצוני להבין מה השיקולים בעד ונגד Pericardialcentesis
    במקרה של פריקרדיטיס עם שכבת נוזלים עבה.

מה השיקולים/קריטריונים להשאיר באשפוז ומתי לשחרר לטיפול ביתי במקרה כזה

תודה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    Pericardial effusion

הוספת תגובה

• Pericardial effusion

ד''ר ריקרדו תובר
    06/12/2009

מיכל שלום

קימות שתי אנדיקציות ל ניקור פריקרדיאלי (PERICARDIOCENTESIS)
    1.אבחנתי
    2.שיפור קליני כלומר סימפטומים
    זמן השגחה לאחר פעולה תלוי מהסיבה

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות ורשרוש בלב
    סיגל
    04/12/2009

ד"ר יקרים =)
    קוראים לי סיגל ואני בת 19. במשך מעל לחצי שנה שיש לי פעימות מוקדמות לפרקים ורשרוש, תסמינים אלה מגיעים לי לפעמים חלש ולפעמים בהתקפים שמביאים אותי למצב של חולשה פיזית כללית חזקה מאוד, האיברים בגוף מתחילים להירדם אחד אחד בדרך כלל מתחיל מיד אחת עובר לשניה ואז לרגליים, חוסר נשימה, סחרחורות וטשטוש בראיה. הייתי במיון כבר מעל 5 פעמים בחצי שנה האחרונה בעקבות התקפים חריפים יותר ובדקו אותי 3 קדיולוגים שלא לקחו אותי ברצינות ורק שלחו אותי לעשות א.ק.ג שיצא תקין מכיוון ולא היה לי התקף באותו זמן. באחת הפעמים במיון ישב לידי קרדיולוג ששמע את פעימות הלב הלא סדירות אבל אמר לי לא לדאוג שיש את זה לכולם וחיים עם זה והוסיף שהפעימות המוקדמות והרשרוש הם לא הבעיה עצמה אלא תסמינים שנובעים מבעיה אחרת אך לא שלח אותי לבדיקות נוספות. הפחד שלי נובע מהעובדה שעם כל התקף רציני התסמינים מחמירים, הדופק נהיה לחוץ יותר, התחילו לי כאבים בחזה ואני מגיעה למצב של כמעט חוסר הכרה.. אני לא יודעת כבר מה לעשות ומה זה יכול להיות.. ההתקפים האלה לא נובעים מיתר פעילות פיזית או לחץ ויכולים להתחיל בכל רגע לפעמים באזהרה של מחנק קל, גירוד קל בפנים וסחרחורות. הפחד שלי נובע מהעובדה שעם כל התקף רציני התסמינים מחמירים, הדופק נהיה לחוץ יותר, התחילו לי כאבים בחזה ואני מגיעה למצב של כמעט חוסר הכרה.. אני לא יודעת כבר מה לעשות ומה זה יכול להיות.. ההתקפים האלה לא נובעים מיתר פעילות פיזית או לחץ ויכולים להתחיל בכל רגע לפעמים באזהרה של מחנק קל וגירוד קל בפנים ומשם ממשיך לשאר הדברים.. מה עוד אני יכולה לעשות או איזה בדיקות לבקש? אשמח לתגובה מהירה אני כבר די מודאגת.. תודה מראש..

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות ורשרוש בלב

ד''ר ריקרדו תובר
    06/12/2009

סיגל שלום
    לא ברור לי אם בוצעו בדיקות כמו אקו לב,הולטר ובדיקת מאמץ.
    אם כן והם תקינים הסיבה לתלונותך אינה לבבית.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא הפרעות קצב
    לילי
    04/12/2009

שלום לך
    אני בת 30 ולרוב חשה בתחושה שליבי מחסיר פעימה
    זה יכול לקרות פעם ביום,פעם בשבוע או יום שלם
    1.הלכתי לרופא כללי והוא הפנה אותי לבדיקת הולטר,האם לדעתך בדיקת הולטר מספיקה כדי לבדוק את המצב?או שעליי ללחוץ עליו לשלוח אותי לעוד בדיקו?
    2.בעבר כאשר הייתי ילדה עשיתי בדיקות ובהולטר אבחנו SVT מה זה אומר?
    3.האם הפרעות קצב יכולות להגרם מלחץ בלבד?
    4.איך יודעים אם הפרעת קצב היא מסוכנת?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא הפרעות קצב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב

ד``ר רוברט הפנר
    04/12/2009

1. זאת התחלה טובה
    3. יכולות להגרם גם מלחץ
    2+4. הולכים לקרדיולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי להבין ולדעת
    אני
    04/12/2009

בס"ד

אני בת 42 סובלת מעודף משקל שוחררתי מלפני 4 ימים מבה"ח בעקבות ביקור ביום שבת בחדר מיון עם קושי בנשימה גדול לחץ דם 150\101 ושינויים באקג( RBBB) אושפזתי בפנימית ובאישפוז בדיקות דופלר רגליים , אקו לב ואק"ג היו תקינות גם הבדיקות אינזימים של הלב והטריפונין טופלתי בבה"ח בזריקות לבטן לדילול דם ועוד כדורים שניתנו לב .השתחררתי עם המלצה למיפויי לב ,לא להתאמץ ואספירין ללקיחה כדור 1 ביום עד המיפויי .בנתיים אני בבית בלחץ לא קטן כי לא הבנתי לגמרי מה זה אומר לעומקו ? ומה זה להתאמץ (האם עבודות הבית זה להתאמץ האם מותר לי ללכת כ20 דקות )בנתיים גם הלילות לא משהו הפחד ששוב יחזור המצב של אותו לילה נישאר (לכן לוקחת גם ללילות קלמנרבין להרגעה)משתדלת לא לכעוס להתרגש והתחלתי דיאטה רצינית אשמח לתשובותיכם לנידון והמלצותיכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רציתי להבין ולדעת

הוספת תגובה

• להבין ולדעת

ד''ר ריקרדו תובר
    06/12/2009

אני שלום

אני ממליץ לגשת עם מכתב שיחרור לרופא משפחה או קרדיולוג כדי לקבל הסבר על מצבך

אבל אם בדיקות דם,אקג, ואקו לב תקינים מומלץ להרגע.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דברים המשפיעים על בדיקת אקו לב
    יוסי סלע
    03/12/2009

שלום, רציתי לדעת אלו דברים חיצוניים שאני יכול להשפיע עליהם עלולים לגרום לתוצאות פחות טובות בבדיקת אקו לב.

הוספת תגובה

• רציתי לדעת

אני
    04/12/2009

בס"ד

השתחררתי לפני 4 ימים מבה"ח ( הדופלר רגליים היה בסדר, גם האקו לב והבדיקות דם של אנזימים של הלב,גם האק"גק היו תקינים באישפוז ),במיון שהגעתי נצפה באק"ג RBBB ולחץ דם 150\101(באישפוז ניתנו לי זריקות לדילול הדם לבטן .וכדורים ללחץ דם והגנה ללב)השתחרתי ונקבע לי טיפול באספירין מדי יום ולעשות מיפויי לב ולא להתאמץ .מאז אני בבית משתדלת לא להתאמץ(לא הבנתי מה אסור לי לעשות בנתיים האם עבודות בית או הליכה של 20 דקות זה בסדר?)ובנתיים התחילו לי גם חרדות ופחדים ואני לא ישנה טוב אני בת 42 (הפחד שיהיה שינויי שוב במצב הבריאותי מלחיץ )לא ממש הסבירו לי למה זה ומה זה אומר וכיצד עלי להתנהג בהתאמצות מה מותר ומה אסור ? מה הצפי מה זה אומר בריאותית המצב בו אני נמצאת אשמח לתשובות תודה אולי זה יוריד מהדאגה שלי שאבין מה זה אומר?ואיך עלי לנהוג ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה