מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןאני28/07/2008
שלום,סבלתי שנים מ svt ולפני 3 שנים עברתי צריבה בהצלחה. כאשר שאלתי את הרןפאה לגביי הריון נוסף והחשש שהדופק המהיר יחזור היא אמרה שיש סיכויי שיחזור בשל ההורמונים שמשתנים,האם כך הדבר?אני בת 35+2 ורוצה הריון נוסף אך בתקווה שה"סיוט"לא יחזור..תודה רבה אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
ד''ר ריקרדו תובר29/07/2008אני שלום
ק"ל עברת צריבה מוצלחת לכן הסיכוי ל SVT חוזר מאוד קטן
לכן בהצלחה בהמשך
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי לבל.28/07/2008
האם שרירי הלב שמוגדרים "מתים" יכלים לחזור ל"חיים" ולתפקד? במילים אחרות חולה שהרופאים אומרים כי 50% משרירי הלב נפגעו האם אפשר לצפות להתחדשות שיקום - וכשאומרים שמחכים שהחולה יתחזק למה מתכוונים ? ומה האפשרויות במקרה כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי לב
ד''ר ריקרדו תובר29/07/2008ל.
תאי שרירי הלב שמתים לא חוזרים לחיים.
המאי הלב שחיים יכולים לשקם ולחזק את הלב לרמה מסוימת כדי לאפשר תיפקוד
הלב סבירה.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרברנדה24/07/2008
שלום רב, אודה לך על סיוע בפענוח תוצאות בדיקת הולטר, בכדי להבין האם עלי לקבוע תור בדחיפות לקרדיולוג. אני בת 55, עם אוטם לפני מספר שנים, שכלל צנתור+סטנט. קצב סינוס מהירות מינימלית-44 מהירות מקסימלית-105 מהירות ממוצעת- 58 הפרעות קצב חדריות VPC'S- נצפה PVC בודד בצורת INTERPOLATED הפרעות קצב חדריות APC'S - נצפו סה"כ 36 APC'S במשך הבדיקה. נצפה קטע קצר של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA למשך 3 פעימות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הולטר
ד''ר ריקרדו תובר29/07/2008ברנדה
לגשת לקרדיולוג לא דחוף
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילאטם וסימובילדב23/07/2008
שלום רב רופאים נכבדים. לצורך RATE קונטרול לפרפרור פרוזדורים, אני מטופל מזה מספר שבועות בשתי טבליות דילאטם 30 ליום. בבדיקת תפקודי כליות שערכתי לאחרונה נמצאו ערכים UREA גבוהים (87 לעומת נורמה של 17-43) ושל קראטינין (33 עומת נורמה של 0.67-1.17). האם יתכן שהשימוש בדילאטם גורם לערכים הגבוהים הנ"ל, שהיו אצלי קודם לטיפול בדילאטם בגבולות הנורמה? כמו כן, האם יש סתירה בין השימוש בדילאטם לבין השימוש בסימוביל שבו אני משתמש בדרך קבע? ואם כן, מה האלטרנטיבה הבטוחה לסימוביל (הסימוביל נחוצה לי ביותר להורדת רמת השומנים בדם). בברכה והרבה תודה, דב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד``ר רוברט הפנר23/07/2008דב<br />לא רואה את הקשר בין דילטאם לאי ספיקת כליות שלך. תחפש סיבה אחרת.<br />טיפול משולב של דילטאם וסימוביל מעלה את השכיחות ל"פירוק שריר" מה שנקרא רבדומיוליזיס. אם זה לא עושה לך כאבי שרירים וה CPK לא מוגבר תמשיך ללא שינוי אחרת תפחית מינון הסימוביל או תקח תרופה אחרת ל rate control.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה במבחן מאמץ- לפני ניתוחאהרון23/07/2008
אני בן 56 לפני ניתוח (הרניה) וביצעתי מבחן ארגומטרי בעקבות כאבים בחזה, בצד שמאל וביד שמאל התוצאות: זמן עומס דופק ל"ד לפני מאמץ 113 170/80 3דק 1 123 180/80 3דק 2 138 210/80 2דק 3 157 240/80 התאוששות 117 180/80 סה"כ 8 דק' המאמץ הופסק עקב: דופק מטרה. בשיא המאמץ נמדד קצב לב 157 ולחץ דם 230/80 לא ניצפו הפרעות קצב, קוצר נשימה, כאבים בחזה, ושינויים אסכמיים. הודגמה תגובה היפרטנסיבית למאמץ. יצויין כי הייתי לחוץ מאוד לפני הבדיקה בדומה לבדיקות לחץ דם קודמות שבעקבותיהם ביצעתי ב3/08 בדיקת הולטר לחץ דם שתוצאותיו ל"ד ממוצע 111/65 דופק 69. הערכים הגבוהים ביותר בהולטר במדידה הידנית הראשונה עם התקנת ההולטר והיו 145/83 אקו לב מ3/08 - תקין. יצויין כי כשעה לאחר המבחן הארגומטרי בעודי ממתין לתוצאה ביקשתי מדידת ל"ד נוספת והתוצאה הייתה 140/80. 1) האם יש אפשרות שערכי הל"ד הגבוהים במבחן המאמץ הם תוצאה מנקודת הפתיחה הגבוהה 170/80 שנבעה מן הלחץ שבו הייתי נתון או שהם מצביעים על בעיה? 2) האם יש לנתונים אלו השפעה בעניין הניתוח? תודה, אהרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשלח שוב - מעודכן
אהרון23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר
ד``ר רוברט הפנר23/07/2008אהרון,
אתה מפספס את העיקר. העיקר הוא שיש לך כאבים בחזה, ארגומטריה איסכמית ואתה לפני ניתוח. זה העיקר. לגבי לחץ הדם, תעקוב, תטפל...תפנה לרופא המשפחה עם הנתונים שכתבת כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טליוםעדי23/07/2008
שלום, אלו תוצאות הבדיקה ורציתי לדעת מה הן אומרות. תודה רבה. לא נצפו פגמי מילוי הפיכים איסכמיהקרדיאלית ירידה פרדוקסלית של קליטת טליום בדופן אינפריורי במנוחה קרוב לוודאי ארטיפקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליום
ד``ר רוברט הפנר23/07/2008שלמה,
זאת לא תשובת הטליום המלאה, לכן לא יכול לענות לך יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה למיפוי לב
שולה אשכנזי31/07/2008מיפוי לב באמצעות תליום במאמץ בשיטת SPECT בבדיקה כנ'ל הסיכום אומר: תגובה קלינית: חשודה לאיסכמיה. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: חשודה לאיסכמיה. פרפוזיה מיאוקרדיאלית לא תקינה במידה קשה לאחר מאמץ גופני נמוך. צלקת בינונית עד קשה בסגמנטים: אנטרואפיקלי-אנטרולטראלי, הסגמנטים בגודל נרחב עם איסכמית שארית בינונית" עד כאן הסיכום. ההתיחסות של הקרדיולוג המטפל, אם אני מרגישה טוב, לחכות לפגישה שנקבעה מראש לקרדיולוג היינו לעוד שבוע. אם לא ללכת למיון." חוות דעת של קרדיולוג אחר: לא ללכת לצנתור, אלא לדרוש מיפוי חדש ומיד. אני נמצאת בין "הפטיש והסדן" . עברתי כבר 3 צינתורים. איך מביאים רופא קופ'ח להוציא הפניה למיפוי נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך...
ד``ר רוברט הפנר31/07/2008נראה לי לא רציני לא התשובה של הקרדיולוג הראשון ולא השני.
אולי התבלבלת ולא הבנת אותם?
לשאלתך הספציפית, כשכתבת את הסיפור שלך ושאלת מה ששאלת, מה ציפית שאענה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בזמן מדידת לחץ דםהנריק23/07/2008
האים קצת מתח או התרגשות , בזמן מדידת לחץ דם, משפיעה על לחץ דם, ואם כן האים משפיעה רק על הסיסטולי או גם על הדיאסטולי ? בנוסף אם דופק מנוחה הוא 60 ובזמן מדידה הוא 80 . האים משפיע על לחץ דם ? האים אפשר להעריך את גודל ההשפעה , מלבד בצוע הולטר של 24 שעות ? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח
ד``ר רוברט הפנר23/07/2008הנריק
מתח והתרגשות מעלים גם את הדופק וגם את לחץ הדם, הסיסטולי ודיאסטולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםתמי23/07/2008
ד"ר שלום. יש לי כאבי שרירים ברגלים עקב לקיחת תרופות כמו ליפיטור ואיזיטרול גם במינון נמוך. אמרו לי לשתות מי טוניק , האם זה יכול לעזור וכמה לשתות ביום ומתי ? אמרו לי לקחת כדורי מגנזיום , האם זה עוזר , האם ניתן לבצע בדיקת דם למגנזיום , האם יש תוסף טבעי למגנזיום ? אמרו לי לקחת Q10 האם זה עוזר ויקטין את כאבי השרירים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסה את ה Q10
ד``ר רוברט הפנר23/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מחלה לאחר אבלציהאלון22/07/2008
היי, אני עומד לעבור מחר אבלציה. אני חייל ורציתי לדעת מהו מספר ימי המחלה שאקבל בעקבות הפעולה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהמיטה בבי"ח ישר לשדה הקרב
ד``ר רוברט הפנר22/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקוזאב21/07/2008
סליחה על חזרה על השאלה אבל ניראה לי שפספסתה את הקודמת. אמא שלי בת 80 יש לה קשיי נשימה לאחר מאמץ קל ואלה תוצאות אקו שלה: Secundume A.S.D. 0.4 cm - left to right shunt, Left ventricle: normal size, Preserved L.V. : systolic function, Right ventricle - dilated with impaired contraction, Moderately enlarged left atrium, Right atrium - dilated, Mitral annulus calcification, Modarate mitral incompetence, Severe tricuspid incompetence, Moderate pulmonary hypertension. אודה לתשובתכם : מה חומרת התוצאות ? מה אפשרויות טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008צריך להתאים את הבדיקה לחולה. לכן לא יכול לענות לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אקו
זאב21/07/2008לא הבנתי את התשובה. האים הבעיה העיקרית היא ה- ASD או המסתם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008כנראה הבעיה העיקרית היא לחץ ראתי מוגבר ואי ספיקת הלב הימני בנוסף גם אי ספיקה של המסתם המיטרלי. ה ASD קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח הולטרעמית21/07/2008
אני בן 43 בריא בדרך כלל,לאחרונה לחץ הדם שלי היה גבוה,בממוצע 135/93 .הופניתי בין השאר לבצע בדיקת הולטר,התוצאות הן:קצב בסיסי:סינוס שנע בין 56-100,הפרעות קצב חדריות:vpb בודד הפרעות על חדריות:apb's בודדים-3 dropped beat -כנראה כביטוי לסינוס אריטמיה. השאלה שלי היא מהי חומרת הממצאים?לציין כי את בעיית לחץ הדם פתרתי בעזרת דיאטה מבוקרת. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקוהנריק21/07/2008
אמא שלי בת 80 יש לה קשיי נשימה לאחר מאמץ קל ואלה תוצאות אקו שלה: Conclusion: Secundume A.S.D. 04.cm - left to right, left ventricle: normal size, Preserved L.V. : systolic function, Right ventricle - dilated with impaired contraction, moderately enlarged left atrium, Right atrium - dilated, Mitral annulus calcification, Modarate mitral incompetence, Severe tricuspid incometence , Moderate pulmonary hypertension. אודה לתשובתכם : מה חומרת התוצאות ? מה אפשרויות טיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נתון תוצאות אקו
הנריק21/07/2008Secundume A.S.D. 0.4 cm
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבצעיר בן 3021/07/2008
שלום רב ורב תודות אני בן 30 מטופל מזה 4 שנים בדרלין 10 מג 3 פעמים ביום בגלל תחושת אי נעימות של החסרת פעימה ברקע נטייה ליתר לחצ דם אך מזה 3 שנים מאוזן לפני כחצי שנה באקו תקופתי נמצא כי יש עיבוי של המחיצה -15 ממ לכל אורכה כאשר שנה לפני בדיוק היה 11 רק לאורך מקטע מסויים בעקבות כך ניתן לי הכדור אוקסר 50 מג ביום ובתקופה זו אני אמור לחזור על האקו ולראות מה מצב ההיפרטרופיה שאלתי זו נכתבת בעקבות הארוע הקיצוני הבא: אתמול בבוקר עליתי על מכשיר שמודד לחצ דם ושומנים-ומשום מה נורא נלחצתי מהבדיקה-לחצ הדם היה 150 על 100---אך בבדיקות ביתיות לגמריי מאוזן חזרתי שוב על הבדיקה כעבור 2 דקות ואכן ירד ל 140 על 90 5 דק לאחר מכן בעודי פוסע-היתה לי הרגשה של פרפור בלב-שנמשכה 4 או 5 שניות-לא יכולתי לנשום-הפכתי ללבן-השפתיים התייבשו-והחברה שלי חשבה(גם אני באותם שניות)שזה הסוף.. הפרעה זו הורגשה עי בעבר אך לא מעבר לשניה לאחר הארוע בשעתיים הראשונות -חולשה קיצונית וסחרחורות לאחר מכן רק חולשה-ואילו היום חזרתי לעצמי 1-מהו הארוע המתואר לעיל והאם הוא מסכן חיים? 2-באם ההיפטרופיה נמשכת גם אחרי האוקסר-מה הטיפול הנהוג אם יש בכלל? המון תודה על העזרה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008ההיפרטרופיה שלך במידה והיא באמת קיימת, (אני לא מאמין שתוך שנה השינוי מ 11 ל 15) היא כנראה לא בגלל לחץ דם גבוה, והיא לא תחלוף. הטיפול בדרלין תואם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשהאצ21/07/2008
אני בת 38, נ+4, בריאה בד"כ, סובלת מעודף משקל של 10 ק"ג , עושה פעילות גופנית של כ- 4 פעמים בשבוע. בתקופה האחרונה אני מרגישה חולשה כללית שלא מוסברת. לעיתים מלווה בהרגשה כמו של "החסרת פעימה" עם קשיי נשימה. סחרחורת וכמו לחץ בפנים. לא פניתי לטיפול כי בד"כ זה עובר. אחרי פעילות גופנית אני מרגישה טוב וגם תוך כדי. לחץ דם שלי תקין וכן בדיקות כלליות. האם זה יכול להיות קשור לבעיה בלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008את צריכה לפנות לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוםגל21/07/2008
שלום, קיבלתי חוות דעת מרופא ואני מעוניין בעוד חוות דעת מרופאי הפורום: לפני שנתיים עברתי אירוע לב (אוטם קדמי נרחב) ובעקבות כך צינתור,לאחר השהייה בטיפול נמרץ עברתי שיקום בתל השומר התחלתי בפעילות ספורטיבית מתונה בעצתו של הרופא שכללה הליכות יומיומיות ועם הזמן קצב וזמן ההליכות גבר ובחודשים האחרונים אני כל יום עושה הליכה של 5-7 ק"מ ובסיומה אני עושה ריצה של 5 ק"מ בימים האחרונים הרופא אמר לי שזה לא בריא שאני רץ ומבצע פעילות ספורטיבית כ"כ מאסיבית כי נותרה לי בלב מעין צלקת קטנטנה בעקבות האירוע (הצלקת הקטנטנה כדבריו נוצרה בעקבות אי זרימת דם למקום מסוים בלב במהלך האוטם) . השאלה שלי היא האם אני צריך באמת להפסיק עם הריצות ולהסתפק בהליכות והאם פעילות גופנית כזו מסכנת אותי ולא טובה לגוף וללב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד``ר רוברט הפנר21/07/2008גל
אתה לא מוגבל, רק תזכור שתמיד מה שמוגזם מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)