מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים לא מוסברים בחזהרונן29/06/2008
היי, אני בן 41 וסובל מזה חצי שנה מכאבים בחזה בצד שמאל. הכאב הינו גם פנימי וגם במעטפת. לחיצה בנקודה מסויימת מתחת לבית השחי כואבת מאוד. הכאב התחיל כתוצאה מלחץ בעבודה. בהתחלה הכאב היה גם בצד ימין של החזה אך לפני כחצי שנה עקב אירוע לחץ בעבודה החל כאב בצד שמאל שהתגבר מאוד לאחר מאמץ. לפני מספר חודשים עברתי בדיקות דם, א.ק.ג, ארגומטריה (לב במאמץ), אקו לב, ןאקו דובוטמין, אך כל הבדיקות האלו לא הראו דבר חריג. לפני כחודש עזבתי את מקום העבודה ומאז אני לא בלחץ נפשי. בעיקרון אני רגוע (אם כי אני לא יכול לשלול את האפשרות של שאריות חרדה שעדיין נותרו), אך הכאב בצד שמאלנשאר קבוע, ולעיתים אף מתחזק , ומתלווה בחולשה כללית ולעיתים קרובות גם בכאבי ראש. בעוד כשבוע אני אמור לעבור שוב מבחן ארגומטריה ואקו לב (רגיל). ברצוני לשאול, מהן הסיבות האפשריות לכאב ואלו בדיקות נוספות כדאי לעבור.האם כדאי לחזור על בדיקת האקו-דובודמין, והאם כדאי לבצע צינתור-וירטואלי ו/או מיפוי לב או סי-טי. כיצד ניתן לבחון אם הכאב הינו כאב שרירים בלבד? האם פעילות גופנית יכולה לשפר את מצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שלא
ד''ר ריקרדו תובר01/07/2008רונן שלום
ק"ל הכאבים בחזה אינן ממקור לבבי .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה
יוסקה02/07/2008שלום רונן .גם אני עברתי תהליך דומה כאשר היתי בקבע היתי מאוד לחוץ .וגם לי היו כאבים בזה כאשר השתחררתי הפסקתי לעשן וגם התחלתי לעשןת פעילות ספוטיבית ןהיום אני כמו אדם חדש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליוסקה
רונן06/07/2008יוסקה תודה על התגובה כמה זמן עבר מהרגע שהלחץ הנפשי הסתיים והתחלת בפעילות גופנית עד שהכאב עבר? רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר מספר 2מירב29/06/2008
שלום רב לאחר שלפני שנתיים התחלתי לסבול מסחרחורות ביצעתי הולטר בו נצפה דופר בין 39-70 מספר הפרעות בין 1-15,והפרעות חדריות בודדים -4.. בצעתי אקו-תקין. לאחרונה ,יש לי תאומים, ישנה יחסית מעט אך מאושרת מאוד אני חשה לעיתים דפיקות ולכן ביצעתי שוב הולטר...אשמח לדעתך- סינוס שנע 39-74לדקה.הפרעות על חדריות לא שכיחים, נצפו 5 קטעים של טכיקרדיה על חדרית במהירות עד135 לדקה באבחנה מבדלת-1.PAF 2/ PAT 3/ AVRT . ירידת דופק עד 35 לדקה בשעות הלילה.הפרעות קצב חדריות - VPBS בודדים. בבקשה , אני אמא צעירה ואשמח לקבל דעתך המהירה . המון תודות מראש, שבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר מספר 2
ד''ר ריקרדו תובר01/07/2008מירב שלום
ממליץ לפנות לקרדיולוג עם תשובת הולטר 2
אם כי לפי התשובה +אקו לב תקין , ואין סיבה לדאגה .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ה]בחזה ודפיקות לב מואצותגלעד28/06/2008
אני בחור בן 29 בריא בד"כ לא מעשן ועוסק בעבודה פיזית לפני שבועיים הרגשתי לחץ בחזה ודפיקות לב מואצות הדבר נמשך כיממה ואז הלכתי למיון שם עשו לי בדיקות דם וא.ק.ג , שללו בעיה בלב ושלחו אותי הביתה אולם מאז גם בזמן רגיעה ובעיקר לאחר מאמץ פיזי (אפילו קצר מאד) אני מרגיש לחץ בחזה ופעימות לב מואצות. הלכתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לבצע בדיקות דם כלליות ותפקוד בלוטת התריס והם יצאו תקינות, הוא טוען שהלב שלי בריא ולכן אין צורך בבדיקה של קרדיולוג לצערי התופעה נמשכת ומטרידה אותי מאד, אני אדם שרגיל לעסוק בעבודה פיזית שעות רבות בלי בעיה ופתאום כל מאמץ של כמה דקות גורם ללב שלי להתנהג בצורה לא תקינה!!! אשתי טוענת שמדובר בהתקף חרדה (אני מודה שהייתי מוטרד בזמן האחרון אך לא בצורה היסטרית) השאלה שלי האם בעקבות התקפי חרדה יתכן שאדם יקבל התקף גם בגלל מאמץ פיזי קטן, אפילו כשהוא באותו זמן רגוע? וכמה עלי להתעקש להיבדק אצל קרדיולוג למרות שגם במיון וגם שני רופאי משפחה שוללים בעיה בלב. תודה מראש גלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה
ד``ר רוברט הפנר29/06/2008גלעד,
בגילך יותר סביר שמדובר בהתקף חרדה אבל ישנן מחלות לב ולא בהכרח התקף לב, גם אצל צעירים.
אתה צריך להגיע לקרדיולוג, תדרוש את זה, זאת זכותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות א.ק.ג.שיבולת26/06/2008
שלום, אני בת 43, בריאה בד"כ. איני נוטלת תרופות. לקראת ניתוח פלסטי ערכו לי היום בדיקת א.ק.ג. בבדיקה עלו הממצאים הבאים: תיאור הא.ק.ג.: ללא סימני איסכמיה חריפה, הפרעות הולכה. rythem קצב ציר- sinus bradycardia qrs complexes voltage היפרטרופיה ודילטציה- Low voltage QRS complexes in extremity AND precordial lead. אודה לך אם תוכל לומר לי מה משמעות הממצאים ובנוסף- האם מדובר בתופעה שעלולה להוות בעייה בהרדמה מלאה. המון תודות מראש, בברכה, שיבולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר27/06/2008שיבולת
הפיענוח קרוב לודאי אוטומטי של מכשיר האקג שהוא מוטעה בחלק גדול מהמקרים.
אני צריך לראות את האקג עצמו כדי לפענח אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בלב?סיגל26/06/2008
שלום רב אני בת 36 ולאחרונה סובלת מכאבים בחזה, כל הצד האמצעי-שמאלי באיזו הלב מרגיש כמו צביטות, כאילו שריר שנתפס. הכאב גובר בזמן נשימה עמוקה, בזמן התקף כזה אני משתדלת לא לנשום עמוק כי הכאבים הם בלתי נסבלים. כמו כן יש לי דופק לא סדיר, לפעמים אני מרגישה שהלב שלי פשוט משתולל כאילו עוד שניה פורץ מבית החזה, פעם אחת זה היה כ"כ קיצוני עד כי קיבלתי סחרחורת. הכאבים יכולים להופיע בזמן מנוחה, אין כל קשר למאמץ. הרבה פעמים בזמן התקף כזה, אני לא יכולה לישון על צד שמאל בכלל וגם בשכיבה על הגב הכאב גובר. לפני כעשר שנים (בגיל 26) התופעה הופיעה לראשונה, היה לי התקף כאבים ממש חמור ואושפזתי. במהלך האשפוז עברתי בדיקות ובניהן א.ק.ג, בדיקת מאמץ, גזים בדם, אקו וכו'... אף תוצאה לא יצאה תקינה מה שהדאיג מאוד את הרופאים למס' ימים , אך עקב גילי הצעיר ועצם היותי אשה הוחלט שמצבי הוא מה שנקרא False Positive ושוחררתי. במשך שנים ארוכות הכאבים כמעט ולא הופיעו אך בחודשים האחרונים הם הופיעו בצורה מאוד חמורה. כל יום יש לי לפחות התקף אחד של כאבים אם לא יותר. מעבר לכאב הפיזי, זה ממש מכניס אותי לחרדות. מה זה? תודה מראש! סיגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בלב
ד``ר רוברט הפנר27/06/2008סיגל
הפתרון לא יכול להיות דרך האינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרכז החזה לכיוון הלבשי25/06/2008
שלום,
אני בת 24 בריאה בכללי סובלת ממיגרנה וטלסמיה...
לפני כשלושה ימים התחלתי לסבול מהקאות בחילות מעט חום צמרמורות קור וכו' כנראה שהיה מדובר בוירוס של 24 שעות כי זה עבר לאחר יממה.
אתמול באזור השעה 20:00 בערב התחלתי להרגיש כאבים איומים במרכז החזה ובמיוחד בצד השמאלי מין כאב מקומי חד כמו שטף דם אפילו במקום קשה לי לנגוע כי זה ממש כואב מה גם שבאותו חלק רק בגב הרגשתי את הכאבים אבל בעוצמה נמוכה וכן היה קשה לי לנשום כמו שצריך היו לי דפיקות לב מואצות וכן קושי בביצוע נשימה עמוקה ושיחרורה-זה הגביר את הכאב.
הכאב לא עובר עד עכשיו במה מדובר? והאם מסוכן?
אודה לתשובה מהירה.
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שלא תפני לרופא המשפחה למשל?
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במרכז החזה
שי25/06/2008וודאי שאעשה זאת אבל רק בשביל להרגיע את עצמי רציתי לדעת מה מסמנים התסמינים ומה זה יכול להיות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיפות בהליכה
יונה26/06/2008כאשר אני הולך אני מרגיש עייפות לאחר חצי שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבטלי25/06/2008
אדם צעיר (31) שעבר דום לב (פרפור חדרים) ללא סיבה שאובחנה
הושתל לו icd
האם ניתן לחזור לשגרה נורמלית ללא כל חשש?
האם יש הגבלות תחת ההשתלה הזו?
ושאלה חשובה - מה הסיכוי לחוות שוב דום לב? האם בסבירות גבוהה יותר בשל המקרה הראשון והאם ה-icd נותן בטחון מלא בהישנות המקרה חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום לב
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008ללא כל חשש? אם אענה שכן, לא יהיו לכם חששות?
ככל שהזמן יעבור, ולא יהיו הפרעות קצב והוא ירגיש טוב, תרכשו יותר בטחון.
יש מגבלויות, הקרדיולוג שהשתיל לו צריך להסביר לכם בידיוק.
כמובן שיש סיכוי שיקרה שוב, הרי ה ICD לא מטפל במחלה עצמה אלא רק בתופעות הלוואי שלה. ה ICD נותן בטחון טוב מאוד. מלא? אין 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אבלציהמילי25/06/2008
שלום ,
בני בן ה 16 צריך לעבור צינטור אבלציה בקרוב. הייתי שמחה לשמוע מאנשים שעברו זאת חוות דעת על הטיפול. הוא דיי חושש והייתי רוצה שמי שעבר את זה יוכל להרגיע אותו.
בברכה,
מילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008מציע לך שהקרדיולוג יתן לך מס' טלפון של הורים כדי שתוכלי לדבר איתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוי לב תליוםלב25/06/2008
אני בן 51 עם כולסטרול גבוה , לוקח כדור כל ערב בזמן אחרון ומנסה דיאטה.
בצעתי מפוי לב עם תליום. יצא תקין בכל הפרמטרים . אין עדות לאיסכמיה
וסיכון קטן מאד לאיסכמיה. שאלה שלי האים תוצאות אלו מצביעות / מרמזות על
אחוזי סתימות בפועל או מצביעות רק שאין סתימות קריטיות .
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008אלי,
הלוואי וכולם היו שואלים את שאלתך. תוצאה תקינה אומרת שאין הצרויות קריטיות ( מעל 70% מקוטר העורק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו, מיפוי קודם תקיןד``ר רוברט הפנר25/06/2008
אני בן 54 . אודה להערותיך לגבי התוצאות (במיוחד למשפט השני):
חדר שמאל בגודל תקין. דפנותיו בעובי תקין. התכווצות הגלובלית תקינה.
תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל A>E ).
חדר ימין בגודל ותפקוד תקין.
עליות בגודל תקין.
האאורטה העולה אינה מורחבת.
שורש האאורטה תקין.
מסתם מיטרלי תקין.
אי ספיקות מיטרלית בדרגה קלה מאד.
מסתם אאורטלי תלת עלי תקין .
מסתם טריקוספידלי תקין.
לא ניראה תפליט פריקרדיאלי.
מפוי לב שעשיתי יום קודם יצא תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008בסה"כ הבדיקה תקינה. הממצא בשורה ה...לא משמעותי כל כך, במידה ויש חלץ דם גבוה, רצוי לאזן אותו יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקואיריס24/06/2008
שלום אמי בת 80עם קשיינשימה וציפצופים נמצאת בבירור עם הפרעה בתפקודי ריאות קלה שחלקה רסטרקטיבית וחלקה חסימתית.אקו לב 29.05.08חדרשמאל בגודל תקין תפקוד גלובלי ואיזורי תקינים.היפרטרופיה ספטלית.תבנית המילוי פסאודונורמלית.חדר ימין בגודל ותפקוד תקין.עליה שמאלית מורחבת.מסתםאאורטלי מסויידומוצר במידה קלה-בינונית.אי ספיקה אאורטלית קלה.אס"קמיטרלית קלה עד בינונית.אס"קטריקוספידלית קלה-בינונית.יל"דריאתי במידה קשה.עדות לנוזל פריקרדיאלי במידה קלה.עדות לנוזל פלאורלי. estimated LVEF%65.האקו בוצע בנוכחות דלקת ריאות . אקו מתאריך 24.12.07 הבדיקה בנוכחות פרפור פרוזדורים מהיר חדר שמאל בגודל והתכווצות גלובלית תקינהללא הפרעה אזורית ברורה המסתם האורטלי מסוייד עם הצרות עד בינונית אי ספיקה מיטרלי ואאורטלי מינימלי אי ספיקה טריקוספידלי קלה עדות ליתר לחץ דם ריאתי במידה בינונית הגדלה של העליה השמאלית במידה קלה תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה.estimated left 60% .סוכרת ילד מטופלת.לא מעשנת.האם ערכים אלו גורמים לקשיי נשימה מלווים בציפצופים.( יתכן אסטמה לא חד משמעי סיטורציה 95 97 תודה רבה והאם היא סובלת מאי ספיקת לב וכמה היא חמורה? אין לה בצקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008לא יכול לעשות באינטרנט איבחון של אי ספיקת לב לאמא שלך בת ה 80 . וחומרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה בהבנת תוצאות הולטרעינבל24/06/2008
אני בת 25 לאחר היסטוריה של גידול במוח (קושינג)
הגעתי לרופא כי יש לי כמה פעמים ביום דופק מאוד מהיר ולפעמים אפילו מכאיב, קשיי נשימה וכו'.
לא מדובר בהתקפי חרדה- הנושא נבדק כבר..
אלה התוצאות של ההולטר:
מהירות מינימאלית - 49
מהירות מקסימאלית- 129
ממוצע- 67
הפרעות חדריות VPCS- לא נצפו
הפרעות חדריות APCS- נצפו בתדירות 0-3 במיוחד בשעות עירות. ייתכן שהפעימות עם הולכה אברנטית.
שינויים בקטע ST- נצפו שינויי ST והיפוכי גלי T לסירוגין בעיקר בזמן טכיקרדיה.
הערות סיכום- בשעות הלילה/בוקר נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווח R-R עד 1.4 שניות. בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 129 פעימות לדקה .
השאלות שלי הן, מה זה אומר?
מה זה APCS?
מה זה טכיקרדיה?
מה זה ST?
מה זו הולכה אברנטית?
באופן כללי- מה אומרות התוצאות על מצב הלב שלי והאם ניתן להפחית את התופעות?
לפני ההולטר (כשהגעתי לראשונה עם הסימפטומים) ניסו לתת לי דרלין 10 מ"ג אבל זה גרם להאטה חמורה מידי בדופק וירידה פתאומית של לחץ דם כל 3-4 דקות גם בשכיבה (נבדקתי אצל הרופא, הוא השאיר אותי לשכב וכל כמה דקות מדד שוב לחץ דם) כך שהסיקו שזה לא כל כך טוב לי.
ממש לא בא לי עכשיו עוד בלאגן בריאותי, הספיקו לי 6 שנים..
בבקשה שמישהו יגיד לי שאלו תוצאות נורמאליות ולא מעידות על כלום.
תודה רבה מראש לעוזרים.
עינבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 6 שנים
ד``ר רוברט הפנר24/06/2008בסה"כ אין משהו מיוחד בבדיקת ההולטר. הבדיקה אומרת מעט לגבי "מצב הלב" שלך. היא בסה"כ בדקה לך את הדופק במשך 24 שעות.
בהקשר ליתר שאלותיך, את מוזמנת ללמוד רפואה, 6 שנים ועוד 6 שנים ועוד 6 שנים ואופס !!! את מומחית בקרדיולוגיה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לאחר השתלת קוצב לבלירון24/06/2008
שלום רב ,
לבעלי ( בן 33) הושתל קוצב לב לפני כ חודשיים בעקבות בלוק שנמצא ב א. ק. ג וממצאים נוספים .
היום אחרי חודשים הוא עדיין סובל מקרינות לאורך היד וגם באצבעות ( יד ימין )
האם זהו סימפטום הגיוני ?
בנוסף האם יש מקום ללכת להתייעצות עם מומחים נוספים , אולי ההחלטה לשים לו קוצב הייתה פזיזה מידיי....( סתם מחשבה )
תודה על תשובתכם ,
לירון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב
ד``ר רוברט הפנר24/06/2008הקוצב לא צריך להפריע לו. מציע שתתיעצו עם הקרדיולוג המשתיל.
לגבי מומחים נוספים, את כנראה יהודיה טובה, אבל היה מומלץ שתתיעצי לפני ההשתלה ולא אחרי...מאוחר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אני מחדדת את שאלתי
לירון25/06/2008זה לא שהקוצב מפריע לו
אלו ההקרנות שהוא חש ביד אחרי מאמץ
הקרנות ביד ימין בכף היד ובאצבעות
האם זה תקין האם אלו סימפטומים הגיוניים?
תודה שוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע
ד``ר רוברט הפנר25/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע? תשובה של קרדיאולוג????
אושר27/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע? תשובה של קרדיאולוג????
אושר27/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה של קרדיולוג
ד``ר רוברט הפנר27/06/2008לירון,
לשאלתך הראשונה עניתי .
מה לעשות, התאורים שלך לגבי העיקצוצים שיש לבעלך לא מספיקים כדי לאבחן את הבעיה.
האינטרנט לא יכול לבוא במקום בדיקת החולה עצמו וידיעת ההסטוריה הרפואית שלו, צריך להבין זאת. ומן הראוי היה שאת שאלותיך תפני כפי שהמלצתי לך לקרדיולוג שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמתרותם שמעוני22/06/2008
טוב אז ככה אני בן 18 עוד מעט מתגייס יש לי בעיה של עייפות יתר לא משנה כמה אני ישן.
לפעמים זגה יותר ולפעמים זה פחות אני מרגיש ממש שהעיינים נהייות קטנות וכאילו העיניים מוטשות,
אני מדבר ופעם הלכתי מתוך שינה, יש לי "דפיקה מוקדמת" בלב, גילו אצלי גודש באף.
עשיתי בדיקת עיניים אצל רופא עיניים והוא טוען שהכל בסדר
בדיקות דם וצילום רנטגן של מערות האף והכל בסדר.
הייתי מעשן קופסא ביום במשך חמש שנים ועכשיו הפחתתי לסיגריה אחת ביום עד 2
הלכתי לנוירולוג גם הוא טען שהכל בסדר וזה לא נוירולוגי.
מה יכולות להיות הסיבות לעייפות הזאת (עיניים אדומות גם כן יש לי ואני משתמש בסטילה, ויש לי הרבה דמעות.)
האם יש לבדוק קשר עם הסיגריות והלב? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתיעץ עם רופא המשפחה
ד``ר רוברט הפנר23/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזהאיתן21/06/2008
שלום, אני בן 38, לא מעשן, ללא בעיה לבבית תורשתית ידועה, לא לוקח שום כדור גם לא נגד כאבים.
הבעיה:בחודשים האחרונים ובמיוחד בחודש האחרון אני מרגיש לחצים לא ברורים בבית החזה בעיקר בצד ימין שמתחזקים בנשימה, תוך כדי מאמץ גופני ולעיתים אפילו בעת בליעת אוכל ובשינוי תנוחה.
סוג הכאב הינו לחץ פנימי קבוע חלש ומאוד מציק שמתחזק במקרים שפרטתי קודם ולפעמים מתווסף לו מיחושים, דקירות קטנות, צריבה (לא שריפה) ואף עובר גם לצד שמאל, אך בעיקר נמצא בצד ימין.
אין תופעות של זיעה, בחילות וכדומה, אך יש, כאמור, לחץ קבוע, כאילו משהו לוחץ לי על הסרעפת.
בדיקות שעשיתי: שהתחילו הכאבים, לפני שלושה חודשים פלוס, עשיתי אקג, גסטרטסקופיה, אקו במאמץ, תפקודי ריאה, בדיקות דם ולקחתי לחודש לנסיון אפילו כדורי לנטון ואומפרדקס מחשש שיש לי רפלוקס, אך למעט העובדה שכמעט ואיבדתי את חוש הטעם מהאומפרדקס, הם לא הואילו לי בכלום כי אני לא סובל מצרבת (שריפה בבית החזה) ולא מרפלוקס. עוסק בפעילות ספורטיבית!!!
תוצאות הבדיקות אקו:
במנוחה - מקטע פליטה מוערך ב - 60 אחוז, חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו לא מעובות, תפקוד גלובלי תקין, עליה שמאלית אינה מורחבת...אי ספיקה מיטרלית מ י נ י מ ל י ת.
לא העלו שום ממצא חריג "אקו במאמץ - ללא עדות לאיסכמיה בבדיקה, ללא צניחות ST משמעותיות, עם סיום המאמץ תפקוד החדר השמאלי משתפר. דופק במנוחה 81, בשיא במאמץ 164, אחוז מדופק מירבי 90, לחץ דם בשיא במאמץ 80/160.
יתר הבדיקות כאמור ת ק י נ ו ת.
נכון להיום: כאמור ממשיך לסבול והבעיה אף מחריפה.
בדיקות נוספות: אמור לעשות בעוד כשבוע מנומטר (סרבתי לעשות בדיקת חומציות PH24h בשלב זה).
שאלותיי:
1.מה הסיכוי שמקור בעייתי לבבי שמוקרנת דווקא לצד ימין, ושפספסו אותה?
2. איך אוכל לבדוק אם יש לי דלקת בכרום הריאה או הלב שגורמת לתחושות אלה?
3. אני מאוד רוצה ללכת למיון כדי שיעשו לי בדיקות מקיפות ולחסוף את כל הטרטורים, מפח הנפש וההחמרה האפשרית והפתאומית במצב. האם כדאי????
תודה רבה על תשובתכם המועילה.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר21/06/2008איתן,
לא תמיד האיבחון מהיר ופשוט, ועוד יותר קשה דרך האינטרנט.
מציע שתתיעץ עם קרדיולוג באיזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)