פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקף לב !?
    דודי
    19/07/2008

עפ"י מכתב השחרור מביה"ח: Troponin I = 1 ng/mL כמו כן כתוב, כי עדות לאוטם שריר הלב NSTE עם תפקוד לב שמאל ירוד במידה קלה ע"ח אקינזיה של אינפרו פוסטאריורית וספטלית אחורית. ממצאי הצינתור מראים על חסימה של OSTIAL LCX 70%, 70-MI. חוסר התאמה בין רמות CPK לבין איזור האוטםת רמות B12 נמוכות וברזל נמוכים. האם זה התקף לב?? (ראה תאור המקרה כפי שכתבתי לפני יומיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקף לב !?

הוספת תגובה

• התקף לב !?

דודי
    20/07/2008

ד"ר הפנר - ממתין לתשובתך... תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2008

דודי, סליחה על העיקוב, התפספסת איך שהוא לא יודע איך...
    ברור לך שאני לא יכול דרך האינטרנט לבטל אבחנה של אישפוז בבי"ח .
    הטרופונין ספציפי ללב, אינו עולה משרירים אחרים. האפשרויות אצלך הן בגדול התקף לב או דלקת שריר הלב, בשניהם הטרופונין עולה. אבל אם קבעו שזה היה התקף כנראה שזאת האבחנה הנכונה (צר לי). אבל חשוב שהפגיעה בלב הייתה מינימלית, כעת אתה מודע למצבך ואם תעשה טיפול מונע אגרסיבי, תמנע התקדמות הטרשת ועתידך בהחלט ורוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב !?

דודי
    20/07/2008

תודה רבה על תשובתך... היום ביצעתי בדיקת מיפוי לב דרך קופ"ח מכבי. האם ניתן לקבע אצלך תור לאחר קבלת תוצאות המיפוי, ע"מ לקבל חוות דעת נוספת? בברכה, דודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט, צלצל מחר בבוקר למרפאתי

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

דודי
    20/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הסיכויים לחלות בלב אם קבלתי וול
    כוכבה
    18/07/2008

קראתי כתבה אשר פורסמה באינטרנט על מחקר שבוצע לפיו לתרופת הוולטרן יש השפעה על הלב, וכי מי שקיבל טיפול תרופתי בוולטרן סיכוייו ללקות בליבו גבוהים. האם יש אמת בדבר? אבקש לקבל תשובה מפורטת והסבר. תודה מראש כוכבה

הוספת תגובה

• סיכויים

ד``ר רוברט הפנר
    19/07/2008

כוכבה,
    בכל התרופות כמעט מקבוצת הוולטרן, תרופות שנקראות NSAID ישנו סיכון מוגבר לארוע קרדיאלי. במיוחד אצל אנשים שכבר ידועים כסובלים ממחלת לב טרשתית.
    הסיכון מוגבר באותם אנשים ובשימוש ממושך בתרופות הללו.
    לא יודע מה קראת, איפה, ומה בידיוק הבנת או לא הבנת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצורפת בזה הכתבה, נא עמדתך בעניין,

כוכבה
    20/07/2008

לתשומת לבכם התרופות הגבירו משמעותית הסיכון להתקף לב צילום: סי די בנק 200 רופאים, מומחים ואנשי צוות רפואי עונים לשאלותיכם. לחצו כאן מחקר חדש: גם "אדקס" ו"וולטרן" מסוכנות ללב המחקר, שכלל אלפי נבדקים מגלה שגם התרופות הפופולריות וולטרן, אדוויל, אדקס, נורופן, איבופן, ארטופן ואחרות מגבירות משמעותית את הסיכון להתקפי לב. עם זאת אמרו החוקרים: אין להפסיק ליטול את התרופות מבלי להיוועץ ברופא איתי גל פורסם: 12.06.05, 10:36 סכנות משככי הכאבים עדיין כאן: מחקר חדש שפורסם בסוף השבוע מגלה כי שתי תרופות פופולריות נוספות – דיקלופנק ואיבופרופן, מגבירות משמעותית את הסיכון ללקות בהתקף לב. עוד נמצא כי איבופרופן מגביר גם את הסיכון ללקות בסרטן השד. המחקר החדש שנערך באוניברסיטת נוטינגהם, כלל 9,218 מטופלים תושבי אנגליה וולס וסקוטלנד התרופה הרעה כדורים שכדאי לכם לחשוב פעמיים לפני שנוטלים / איתי גל אחרי ניסויים רבים ובדיקות קפדניות מקבלת תרופה חדשה אישור לשיווק. לפעמים, אחרי שימוש ארוך טווח, מתברר שלתרופה יש השפעות מזיקות שלא היו ידועות קודם. רק עכשיו הורידו את ה'ויוקס' מהמדפים, ועוד כמה תרופות נמצאות על הכוונת לכתבה המלאה בגילאי 24 עד 100. המטופלים כולם לקו בהתקף לב ראשון. אלה שקיבלו תרופות מקבוצת "נוגדות דלקת לא סטרואידליות" (NSAIDS), היו בסיכון הגבוה ביותר ללקות בהתקף. מהמחקר עולה כי אלה שנטלו את ה"ויוקס" היו בסיכון גבוה ב-24 אחוז ללקות בהתקף לב, הסיכון אצל אלה שנטלו את התרופה "סלברס" עלה ב-31 אחוז, הסיכון ללקות בהתקף אצל נוטלי איבופרופן (הנמכר בארץ כ"אדקס", "איבופן" ו"ארטופן" עלה ב-24 אחוז. הסיכון הגבוה ביותר להתקף לב – 55 אחוז, נמצא אצל אלה שנטלו את התרופה דיקלופנק, המוכרת בארץ כ"וולטרן" ו"אביטרן". תוצאות המחקר החדש מעמידות במבוכה לא רק את חברות התרופות, אלא גם את הרופאים, שהעבירו מטופלים רבים מתרופת ה"ויוקס" לתרופות נוספות מאותה משפחה. על פי ההערכות משתמשים בתרופות אלה עשרות אלפי ישראלים, לצד מיליונים ברחבי העולם. על אף התוצאות במחקר שנחשב לרחב היקף ומהימן, הבהירו החוקרים כי אין להפסיק ליטול את התרופות בלא היוועצות ברופא, וכי דרושים מחקרים נוספים שיבחנו שוב את הקשר בין מחלות לב לתרופות משככות כאב ודלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2008

כוכבה,
    תשובתי הקודמת עונה בדיוק לשאלתך.
    הנושא אינו חדש. אני מרצה לרופאי המשפחה בין היתר גם בנושא הזה, כבר מס' שנים.
    התרופה (מקבוצת ה NSAID כפי שכתוב בכתבה וגם כפי שעניתי לך בפעם הקודמת) שכנראה הבטוחה ביותר היא Naxyn. הסיבה לכך היא שכל התרופות מהקבוצה הנ"ל ובמיוחד הדור החדש כמו ארקוכסיה, סלברה, ו Vioxx (שהוצא משימוש לפני כמה שנים מאותה סיבה) עושות את הפעולה ההפוכה של האספירין. זה לא קורה כנראה עם Naxyn מסיבה לא ידועה. לכן הארועים הקרדיאלים השכיחים יותר אצל חולי הלב שזקוקים לאספירין.
    לא מכיר את המאמר הנ"ל אבל אם נתנו את הלינק בכתבה, ותקראי את המאמר, תיווכחי לדעת (לדעתי) שהשימוש אצל החולים במחקר בתרופות הנ"ל היה ארוך תווך.
    אם את אינך סובלת ממחלת לב, אין לך גורמי סיכון למחלת לב, ומידי פעם יש לך כאבי ראש או כאבי מחזור או...אין כל בעיה לדעתי ליטול אדוויל, כדור או שניים או 3 או 4 ימים.
    אם את משתייכת לקבוצה ההפוכה, הסיכון מוגבר, אבל אז אני מציע לך להשתמש ב Naxyn.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות לך. מה שקרה הוא שנתנו לי

כוכבה
    20/07/2008

זריקת וולטרן בטעות, אני אישה קשישה שסבלתי בעבר ממערכת העיכול ,ורגישה לוולטרן ולמספר נוסף של תרופות. בעקבות הזריקה אושפזתי בטיפול נמרץ. כהערת אגב, נתנו לי גם אספירין. מאז זריקת הוולטרן לקיתי בליבי אך אין מדובר בהתקף לב. האם הייתה לדעתך לזריקה השפעה על הלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2008

...זה תלוי בחומרת האלרגיה, לאו דווקא וולטרן, גם עם תגובה אלרגית קשה לפניצילין אפשר להגיע לטיפול נמרץ....במיוחד בגילך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב !?
    דודי
    18/07/2008

שלום רב...אני בן 38, בריא בד"כ, אחוזי שומן נמוכים, מתאמן במכון כושר ומקפיד על חיים בריאים. אני עובד בחברת הייטק וטס הרבה לחו"ל. בד"כ כשאני בחו"ל אני מתאמן במכון הכושר של המלון בערבים. לפני כשבועיים בזמן שהותי בחו"ל למשך שבוע התאמנתי בצורה אינטנסיבית במכון הכושר. לאחר חזרתי לארץ יצאתי עם חברים ושתיתי אלכוהול, שני ערבים לאחר מכן הרגשתי כאבים בחזה, קשיי נשימה מלווים בזיעה קרה. פוניתי לבי"ח ושם אובחן שקיבלתי התקף לב. שאלתי היא: האם אימון אינטנסיבי במכון כושר למשך שבוע, וערב לאחר מכן שתית אלכוהול יכולים להיות הסיבה להתקף?? והאם בדיקת הדם (אינזימים) שנערכה לי בביה"ח עשוייה להיות לא מדוייקת משום שאני הייתי בתהליך כבר של פירוק שריר כתוצאה מאימון הכושר?? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף לב !?

הוספת תגובה

• התקף לב

ד``ר רוברט הפנר
    18/07/2008

דודי
    מה מצאו בצנתור? מה הייתה רמת הטרופונין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב !?

דודי
    18/07/2008

עפ"י מכתב השחרור מביה"ח: Troponin I = 1 ng/mL כמו כן כתוב, כי עדות לאוטם שריר הלב NSTE עם תפקוד לב שמאל ירוד במידה קלה ע"ח אקינזיה של אינפרו פוסטאריורית וספטלית אחורית. ממצאי הצינתור מראים על חסימה של OSTIAL LCX 70%, 70-MI. חוסר התאמה בין רמות CPK לבין איזור האוטםת רמות B12 נמוכות וברזל נמוכים. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון במכון כושר לאחר צינתור

דוד
    18/08/2008

שלום רב, אני בן 38, לאחר התקף לב קל (Troponin I = 1 ng/mL) וצינתור טיפולי מלפני כחודש. לפני ההתקף, התאמנתי הרבה במכון כושר (משקולות), אני מעוניין לדעת האם ישנה מניעה כל שהיא מלהמשיך להתאמן במכון כושר בהתחשב במצבי החדש? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתיעץ עם הקרדיולוג שלך

ד``ר רוברט הפנר
    18/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שלומי
    17/07/2008

שלום....אני עברתי M.I לפני שנה ויש לי גם LIPID METABOLISM DISORDER התרוםות שאני מקבל:LOPRESSOR 95 SIMVACOR 40 PLAVIX TEVAPIRIN הלחץ דם שלי:85 סיסטולי ו 55 דיאסטלי....ובכל זאת הרופא ממליץ להוסיץ תרופה בשם אנלפריל בגלל ה M.I . הבנתי שהתרופה הזאת מורידה לחץ דם. האם כדי לי לקחת והאם היא תוריד לי עוד יותר את הלחץ דם??האם התרופה באמת נחוצה לטיםול במחלה למרות הלחץ דם נמוך???

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אוטם

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2008

שלומי,
    ההתיחסות היא לא אליך אלא כללית בלבד.
    התרופה שציינת היא מומלצת אחרי אוטם שריר הלב, והיא מורידה את לחצי הדם. לפעמים אנשים מרגישים טוב למרות לחצי דם כביכול נמוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החסרות פעימה חזקות
    לוי
    17/07/2008

שלום, אני סובל מזה כמה חודשים מהחסרות פעימה, שהחלו בתדירות נמוכה והיום הן מאוד תכופות (לעיתים כמה החסרות בדקה וגם כמה ברצף), שלאחר ההחסרה מגיעה פעימת לב מאוד חזקה. נראה לי מאוד חריף וזה גורם לי ללחץ וחרדה. למעט הרגשת אי נוחות בגלל זה, אין לי שום הרגשה לא טובה, סחרחורת או כאבים באזור(בינתיים...). בזמן שכיבה אחרי שינה התופעה לא קיימת, אך ברגע שאני קם מהמיטה זה מתחיל ומלווה אותי לכל אורך היום, בלי הפסקה. אני עושה ספורט 4 פעמים בשבוע (אנאירובי - משקולות ופיתוח גוף), ובזמן הספורט התופעה אינה קיימת כלל. אני בריא, עובר בדיקות רפואיות מקיפות לפחות פעם אחת בשנה בגלל מקצועי, אין בעיות לבביות במשפחה, אני לא מעשן ולא שותה, יחס גובה ומשקל טובים. בקיצור - יום אחד זה התחיל, התגבר עם הזמן לרמה בלתי נסבלת מבחינתי, איני מבין למה ואיני רואה כיצד זה מסתיים. תודה. לוי.

לקביעת תור
    סגירה
    החסרות פעימה חזקות

הוספת תגובה

• פעימות

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2008

לוי,
    ממליץ לך לעשות הולטר ואקו לב ולהתיעץ עם קרדיולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדר מורחב
    אמיר
    17/07/2008

שלום אני בחור בן 25 , בריא בדר"כ לאחרונה אני מרגיש דפיקות לב מואצות ואני קצת לחוץ מהבחינות במכללה . הלכתי לא.ק.ג והאחות אמרה לי שיש לי חדר מורחב האם זה קשור לדפיקות הלב , מה צריך לעשות בנידון האם זו מחלה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חדר מורחב

הוספת תגובה

• חדר מורחב

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2008

איתן
    קח את האקג ולך לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בחזה ללא מאמץ .
    מיכל
    17/07/2008

שלום רב בת 41 ,לחץ דם גבוה 155,95 מטופלת 3 שבועות בטריטייס 5 מ"ג ממצאי אק"ג-קצב סינוס ללא סימני איסכמיה חריפה.אקו לב ומאמץ בעוד כשבועיים. גובה 160 משקל 62 שלצערי מתרכז באזור הבטן שלעיתים נפוחה כמו בהריון .כושר גופני ירוד.לא מעשנת. בדיקות דם כולסטרול 257 LDL 176 HDL 60 הגעתי לרופא עקב לחץ ואי נוחות בחזה שהיתה למשך כ4-5 ימים לסרוגין וללא תלות במאמץ. התחלתי דיאטה(במטרה לרדת 10 ק"ג) והוספתי אומגה 3 פעמיים ביום.התחלתי פעילות ספורטיבית -עדיין לא בצורה מאוד מסודרת. שאלתי: לפני מס' ימים הלכתי הליכה נמרצת כשעה. הרגשתי מצוין.שעתיים אחרי ההליכה (הייתי כבר כמעט במנוחה שעתיים)הרגשתי לחץ בחזה עם נשימה כבדה ובחילה קלה. זה עבר רק למחרת. הייתי מאוד עייפה באותו יום ללא קשר להליכה.האם זה קשור? אני חייבת לציין שבמאמץ אין לי שום בעיה כזו למרות כושרי הירוד.גם כאשר אני מתעייפת אחרי עליה במדרגות זה לא מתבטא בכבדות נשימה . האם יכולה להיות בעיה לבבית או עורקית שלא באה לידי ביטוי במאמץ ולעומת זאת מתבטאת דווקא במנוחה? האם יש בעיות לבביות-עורקיות שבאות לידי ביטוי דווקא לאחר זמן מסוים מהפעילות הספורטיבית? אני מרגישה טוב יותר מאז התחלתי דיאטה (ואולי זה בגלל הטריטייס?????) . האם זה יכול להיות קשור לאכילת יתר? תודה מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בחזה ללא מאמץ .

הוספת תגובה

• לחץ בחזה

ד``ר רוברט הפנר
    17/07/2008

מיכל,
    ממליץ לך להתיעץ עם קרדיולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר 24 שעות
    אבי ניסן
    16/07/2008

ד"ר שלום אני בן 55 בבדיקת הולטר שעשיתי לפני כשבועיים הראו את התוצאות הבאות: קצב לב ביום מנימלי 62 מקסימלי 136 , בלילה מנימלי 45 מקסימלי 86 הפרעות קצב על חדריות ס"ה ליממה 9 , סינוס ברדיקרדיה לדקה 45 סינוס אריטמיה ביום,בלילה. עלי לציין שבבדיקה שעשיתי לפני 7 שנים גם הדופק בלילה במינימום היה 45 לדקה האם יש בעייה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר 24 שעות

הוספת תגובה

• הולטר

ד``ר רוברט הפנר
    16/07/2008

במה שכתבת אין בעיה בתנאי שהקצב סינוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• svt
    בליך
    15/07/2008

שלום רב יש לי כמה שאולות. אני עורכת מחקר פסיכולוגי על הפרעות קצב והקשרם לחרדות מתח נפשי וטראומה נפשית. רציתי לשאול האם svt (על כל סוגיו) יכול להתפרץ כתוצאה של מתח נפשי, לחץ נפשי או טראומה נפשית? דבר נוסף רציתי לברר באיזה סוג של הפרעת קצב מטפלים בלידוקאין? והאם לקיחת לידוקאין בשוגג (הזרקה תוך ורדית) יכולה לגרום להתפרצות של הפרעות קצב? ושאלה אחרונה, האם נכונה השמועה כי אדם שנמצאה במצב של חרדה לחץ ודיכאון יכול ללא שום רקע קרדיאולוגי לפתח אוטם שריר הלב על קרע ספאזם? תודה מראש על העזרה. בליך

לקביעת תור
    סגירה
    svt

הוספת תגובה

• SVT

ד``ר רוברט הפנר
    15/07/2008

המחקרים חשובים.
    כדאי שתכניסי מילות מפתח ל google , תקבלי המון ספרות מקצועית בנושא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת נעורים וטכיקרדיה
    יעל סלומון
    15/07/2008

אני בת 24, ברקע IDDM מטופלת באינסולין. כמו כן ADHD מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג, ואמצעי מניעה על בסיס פרוגסטרון. בפברואר אשתקד, עברתי אשפוז בין שבועיים עקב לחץ דם 160/100 ודופק 166, וכמו כן דפיקות לב, קוצר נשימה. אק"ג, ומבחן מאמץ לא הראו כלום. שחררו על נורמיטן וטריטייס, שהופסקו שבועיים לאחר מכן. הלחץ דם, התייצב על 130/80, אבל הדופק נשאר גבוה מאד. הקרדיולוג שלח אותי להולטר בהולטר נמצאו 239 PVC בעיקר בלילה משני מוקדים, ו FUSION BEATS, כמו כן נמצאו קטעי סינוס טכיקרדיה של 189 שנמשכו 40 דקות. בביקור אחרון אצל הרופאה באק"ג של 130, נמצא Poor P wave progression ב לידים V2 ו V3, הופנתי למיון בעקבות הכאבים בחזה וחוסר הנשימה. באקג במיון נמצא סינוס טכיקרדיה וצניחה אחת בגלי ST, שוחררתי ממיון עם אבחנה של סינוס טכיקרדיה. אני מודאגת בגלל הסוכרת- יש במשפחה היסטוריה של לחץ דם גבוה, איסכמיה, והתקפי לב בגיל צעיר.

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת נעורים וטכיקרדיה

הוספת תגובה

• סכרת

ד``ר רוברט הפנר
    15/07/2008

יעל
    אם את מודאגת, זאת אומרת את מודעת, וזה חשוב. לא הבנתי מה בעצם את שואלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים וסיכון
    גאיה
    14/07/2008

שלום בשנה האחרונה השמנתי מעט, גובהי 167 משקל גופי 78 קילוגרם. לפני מספר חודשים הרגשתי לחץ בחזה ודופק מהיר התבקשתי לעשות בדיקות דם ואק"ג. האק"ג היה גבוה מעט 99 במנוחה ובדיקות הדם בעיקר שומנים היו גבוהים כולסטרול 247 LDL 153 שומנים בדם 277 הופנתי לבית חולים הדופק במנוחה היה 110 לחץ דם 156 על 90 ולאחר שלושה ימי אישפוז ומספר מספר תרופות כגון אספירין , קרדילוק ,לוסק,סימוביל, ונורמיטן , הסתדרו פחות או יותר רמות השומן הדופק היה מעט מהיר אולם בבירור קרדיולוגי מקיף לא נמצאה בעיה . הומלץ לקחת תרופות אלו באופן קבוע מאחר שאני מעשנת וגילי 44 אמרו לי שיש לי מספר גורמי סיכון: השמנה .עודף שומנים וכולסטרול, וחוסר פעילות.לאחר חודש הפסקתי את הכדורים כי לא הרגשתי טוב . היום 4 חודשים אחרי לאחר בדיקות דם התוצאות נותרו גבוהות כולסטרול 243 שומנים בדם 278 38 HDL והרופאה ממליצה לקחת כדורים באופן קבוע. האם יש באמת סיכון לפגיעה בלב ? מצב הדופק היום 96 במנוחה. בתודה על תשובתך יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים וסיכון

הוספת תגובה

• פגיעה בלב

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2008

יעל,
    באמת טרם שמעת עד כה שכולסטרול גבוה, השמנת יתר ועוד כמה דברים "טובים" גורמים לטרשת עורקים וכתוצאה מכך....סיכון מוגבר להתקפי לב, ארועים מוחיים וכו וכו ?
    ממליץ לך לחזור לרופאה שלך, בנוסף, אם את לא שלמה עם עצמך את מוזמנת למרפאתי לחוות דעת שניה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי 2 מקרי שבץ
    אחת
    13/07/2008

לאבי בן 54 היו בשנתיים האחרונות 2 ארועים מוחיים הראשון גרם לשיתוק בצד ימין וחזר לתיפקוד חלקי לאחר 4 חודשי פיזיתרפיה במכון שיקומי. השני גרם לשיתוק בחלק השמאלי של הגוף ולאחר 6 חודשי שיקום עדיין בכסא גלגלים ומתקשה להיות עצמאי לאחר 9 חודשים מהאירוע השני ביום שישי האחרון היה לאבי אוטם שריר לב הרופא אומר שזה היה אוטם קטן וכרגע הוא בהתאושששות עלתה השערה בבית החולים לבצע צינתור ונקבע צינתור ליום שלישי אך הרופאים דחו אותו מחשש שעקב הצינתור ייגרם עוד אירוע מוחי או סיבוכים אחרים אבי מקבל קבוע מאז האירוע מוחי הראשון נורמיטן100 ,גלוקמין פעמיים ביום, אוסמו אדלט, אוקסאר פלוס וקומדין. כמו כן יש לאבי בעיית סכרת שהתחילה מהאירוע הראשון ולחץ דם גבוהה כמו כן עבר כבר צינתור לפני כ 4 שנים בעקבות אוטום אך בצינתור זה בוצע הרחבה בעזרת בלון רציתי לדעת מה הסיכונים הכרוכים בביצוע צינתור נוסף לאחר 2 CVA תוך שנתיים שהאחרון היה לפני 9 חודשים ואבי עדיין לא השתקם במאת האחוזים. הרופאים עצמם חלוקי דעות בעיניין חלק בעד ביצוע צינתור מחשש שהאוטם הבא יהיה הרבה יותר חמור וחלק נגד מחשש לאירוע מוחי שלישי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי 2 מקרי שבץ

הוספת תגובה

• שבץ

ד``ר רוברט הפנר
    14/07/2008

אביך אומנם איש צעיר אבל מאוד מאוד חולה, יש לו טרשת עורקים מפושטת וחמורה שגורמת גם לסתימת העורקים במוח וגם בלב.
    השיקול אם לצנתר או לא לא מטמתי, ככל הנראה ההחלטה בענין אביך לא פשוטה, אין באפשרותי יכולת לענות לך על סמך הנתונים שמסרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקג
    יעקב פונס
    13/07/2008

שלום בהמשך לפנייתי אליכם מ:10/07/08 בבדיקת אקג מה המשמעות של ONE VPB ? והאם יכול לנבוע כתוצאה ממתח? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקג

הוספת תגובה

• אין משמעות, עזוב את זה

ד``ר רוברט הפנר
    13/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף לב
    בליך
    11/07/2008

שלום רציתי לשאול. אחותי חיילת צעירה כבת 21 (בקבע) סובלת מזה שנתיים מאירוע SVT ומתת פעילות בבלוטת התריס. לאחרונה הגיעה לביקורת שיגרתית אצל הקרדיולוג והחלה לסבול מכאבים בבית החזה. הרופאים שטיפלו בה קבוע שמדובר בהתקף לב. האינזימים של הלב עלום עד לרמה של 2.4 בא.ק.ג היו צניחות ST ובאקו לב נראה אי ספיקה מינימלית באזור המסתם בחדר שמאל. רציתי לשאול מכוון שאחותי עברה רופא נאמרה כי לא מדובר בהתקף לב כמו שהרופאים קבעו אלא בהפרעת קצב שגרמה להיצרות העורק בחדר שמאל. לציין כי בזמן ההתקף הדופק היה 110 עם תבנית של PR ארוכה. רציתי לדעת האם אירוע שלפי דעת 12 קרדיולוגים שונים, שלא מתמחים בהפרעות קצב, נראה להם כמו התקף לב ולפי דעת 3 קרדיולוגים מתמחים בהפרעות קצב זה נראה כמו הפרעת קצב. האם מדובר בהתקף לב?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף לב

הוספת תגובה

• התקף לב

ד``ר רוברט הפנר
    11/07/2008

מירי
    עשית בלגאן אחד גדול בכל הנתונים שכתבת שאי אפשר להבין כלום.
    אבל באמת...מה את מצפה שאכתוב לך באינטרנט אחרי 12 קרדיולוגים כאלו ועוד 3 כאלו ...?
    אגב, לא רלונטי לצורך קביעת אבחנה של התקף לב אם הקרדיולוג מומחה או לא להפרעות קצב.
    האבחנות משתנות לפי ההתמחות או תת התמחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טליום
    עדי
    10/07/2008

שלום, בעקבות בדיקת ארגומטריה שיצאה לא תקינה הופנתי לבדיקת טליום. אני חלוה סרטן שמקבל כימותרפיה. רציתי לדעת אם החומר שמזריקים בבדיקת הטליום יכול לעורר בעיה כלשהי עם הטיפול הכימותרפי שאני מקבל. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת טליום

הוספת תגובה

• לא ובהצלחה!

ד``ר רוברט הפנר
    10/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה