מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אקגיעקב פונס10/07/2008
שלום רב אני אמור לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. בבדיקת אקג נמצא: ONE VPB ללא סימני איסכמיה חריפה,הפרעות הולכה אבחנות פענוח: קצב ציר-RYTHM NORMAL SINUS RHYTHM האם המימצאים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר10/07/2008אין בעיה ב VPB אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם אאורטליח"א10/07/2008
שלום. האם צינתור הכרחי לפני ניתוח החלפת מסתם אאורטלי ?הבנתי שצינתור מאפשר לאבחן בעיות אחרות בעורקים אך האם אין דרך פולשנית פחות ? ואם כן כמה זמן יש להמתין בין הצינתור לניתוח? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם
ד``ר רוברט הפנר10/07/2008מעל גיל 30-35 צריך לעשות צנתור גם כדי לבדוק את עורקי הלב וגם כדי לבדוק את בעית המסתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חולה לברביד07/07/2008
אני בן 53 וחולה לב מזה 5 שנים (עברתי התקף לב קל לפני 5 שנים). קראתי מאמר אודות תרופה חדשה ,אקמופליה,העשויה למנוע התקפי לב.
באמת יכולה להציל את חיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקומפליה
ד``ר רוברט הפנר07/07/2008דני,
בשנים האחרונות התיחסו לאקומפליה (רמונבנד) כאל תרופת הפלא.
היא מיועדת לקבוצה מסויימת של אנשים עם גורמי סיכון. היא משפרת את פרופיל השומנים, מורידה במשקל, מפחיתה את רמת הסוכר....וואוו !!! רק לא צעירים יותר עם שיער בלונדיני ועיניים כחולות (...אולי אתה כזה במילא?). בינתיים ה FDA הוריד אותה מהמדפים בחודשים האחרונים בגלל תופעות לוואי.
לא מציע לך להפריז בחשיבותה. היא תציל את חייך? אל תגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקומפליה-תופעות לוואי
רביד08/07/2008שלום באילו תופעות לוואי מדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת. לוואי
ד``ר רוברט הפנר10/07/2008דכאון עד נסיונות אובדניות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה בלונדיני אבל האם אקומפליה
אבי14/07/2008מותרת לשימוש בארץ? האם היא כן יכולה לעזור,אפילו מעט, במצבי השמנה בטנית? תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיציק
ד``ר רוברט הפנר15/07/2008היא מותרת לשימוש והיא עוזרת בענין ששאלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הפנר תודה רבה
אבי16/07/2008על התשובה אני שמח לשמוע שיש ישועה, בדמות אקומפליה, במצבי תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזור ליעידו07/07/2008
שלום לפני כשמונה שנים עברתי ניתוח אנדוסקופי למניעת הזעת יתר בידיים. פרט להזעה מפצה נוראה ולשאר תופעות לוואי, אני חושש כי תפקוד הלב נפגע גם הוא. קראתי בפרסום אודות הניתוח כי תופעת לוואי אפשרית היא פגיעה של 10% בדופק במאמץ. אני, עד לפני הניתוח, עוסק רבות בספורט, חש בשנים האחרונות מאז הניתוח בירידה בהישגים הגופניים. תוכל להסביר לי מה הקשר של הניתוח לפגיעה בלב? האם הגיוני שתפקודו נפגע? כיצד אני יכול לבדוק זאת אחת ולתמיד? אנא ענה לי בפירוט, אני מיואש לחלוטין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשה בדיקת מאמץ
ד``ר רוברט הפנר07/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה עושים
עידו07/07/2008בדיקה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כזו
ד''ר ריקרדו תובר08/07/2008ק"ח וא בית חולים
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטראסתי06/07/2008
נא עזרו בפענוח הולטר.הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 44 מהירות מקסימאילית: 141 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו VPC'S בתדירות של 10-44 לשעה, בפיזור הומוגני ביממה. משני מוקדים. חלקם FUSION BEATS. בנוסף בשעה 08:53 נצפה קטע של ביגמניה חדרית (עמ' 8). נצפו 5 זוגות VPC'S ,לדוגמא:עמ' 6. בשעה 05:49 נצפה קטע NONSUSTAINED SHORT V.T בן 3 פעימות (עמ' 5). הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 50 APC'S במשך הבדיקה . בפיזור הומוגני ביממה. בשעה 12:26 נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 4 פעימות ,עמ' 8. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: to rule pTO RULE OUT LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY BY ECG תלונות הנבדק: דפיקות לב חזקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר06/07/2008אסתי,
בהרבה מקרים "הנבדק" עלול להרגיש דפיקות לב חזקות. לא בכולם הבעיה קרדיאלית.
הפרעות הקצב בהולטר לא בהכרח הסיבה לדפיקות הלב שלו.
צריך להתאים את הממצאים למחלת הלב של הנבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקה מוקדמתמירית04/07/2008
שלום,אחר הצהרים טובים, אני בהריון בחודש שמיני, ויש לי דפיקות לב שמגיעות ל100 במצב מנוחה, הבנתי שזה משהו רגיל, אבל עשיתי הולטר ונמצא שיש לי דפיקה מוקדמת.. מה ההשלכות? או יותר נכון,האם זה מסוכן? ומה זה יכול לגרום? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקה מוקדמת
ד``ר רוברט הפנר05/07/2008זה כל מה שראו בהולטר? "דפיקה מוקדמת"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדיובל04/07/2008
שלום רב אני בן 25, במשך שבוע וחצי יש לי רעידות באזור של הלב ,לא רואים את הרעידות אבל מורגש כל הצד השמאלי של האזור רועד למשך כמה דקות כרעידות פנימיות.לפני כן לפני כשבועיים הרעידות האלו היו רק פעמיים במשך יומיים לכמה שניות וממש רעידות כמו רטט של פלאפון ובעוצמה וגם האזור של השד השמאלי רעד . זה יכול להיות שייך ללב? דלקת,או משהו ללב קרא משהו? בתודה אברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוחד
ד``ר רוברט הפנר05/07/2008אברי,
אולי תפנה קודם לרופא המשפחה, אולי הוא יצליח לראות את הרעידות והרטט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב.
ד``ר רוברט הפנר05/07/2008אברי,
אתה בטוח שאין לך פלאפון רוטט בכיס של החולצה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל06/07/2008לא ,אין שום פלאפון בחולצה.. לרופא משפחה יש לי תור בסופ"ש האם ידוע על בעיה של לב שגורמת לרעידות באזור? יכול להיות שזה עצבים אולי? בתודה אברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציהאלון04/07/2008
שלום לכולם! אני חייל בן 21 ולאחרונה גילו אצלי אחרי מספר הולטרים אירועי SVT עם דופק של עד כ - 280 פעימות לדקה. אני עומד לעבור אבלציה בתקקופה הקרובה ורציתי לדעת כמה דברים שלא מדוברים בד"כ. בהנחה שפעולה כזאת יוצאת מוצלחת, האם קיימים מקרים שחשים הרגשות של הפרעות שעומדות להתפרץ שוב, אבל אין צורך באבלציה נוספת. בנוסף ארצה לדעת האם קיימים מקרים בהם האבלציה מוצלחת והחולים טענו שחשו בריאים לחלוטין לאחר מכן ללא שום אפקט של הפרעות נוספות? בתודה מראש, אלון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
אלון05/07/2008באם האבלציה מוגדרת כמוצלחת, האם קיימים מקרים שבהם מסלול ההולכה שנצרב "יגדל שוב" כלומר ישחזר את עצמו וההפרעות יחזרו לאחר פרק זמן לא ידוע? והאם קיימים מקרים שמתפתחות הפרעות קצב חדשות שלא היו קיימות בגלל האבלציה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבלציה
ד``ר רוברט הפנר05/07/2008הכל אפשרי וזה תלוי בהרבה גורמים. ממליץ לך להפנות את כל השאלות לקרדיולוג שיבצע את האבלציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לוקחים ליפיטוררחל04/07/2008
ד"ר יקר. אודה לך באם תוכל לענותלי לקבי הזמן (השעה המדויקת ) ביום ללקיחת ליפיטור (10 בלילה ,8 בלילה , בחוצות ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...השעה המדויקת....
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008....בכל שעה משעות היום. בניגוד לסימבקור, ליפיטור אפשר לקחת בכל שעה משעות היום, בוקר, צהריים, ערב, כולל חצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי לקחת ליפיטור
רחל05/07/2008תןדה ד"ר. נאמר לי לקחת בלילה לפני השינה כי האפקט של התרופה טוב יותר בלילה בשינה (כך אמרו לי) הבעיה עם כאבי השרירים שהם קיימים בשתי השרירים של הרגלים בלבד והם קיימים רק במהלך הלילה ובמיוחד בשעות הבוקר ואני מקשרת אותם לליפיטור ,אני טועה ? הכאבים חולפים במשך היום . כאשר אני נוגעת בשרירים של הרגלים אני מרגישה שהכאב משם כאליו שהשרירים הם אבנים. התופעה התחילה כשהתחלתי לקחת תרופות להורדת שומנים : סימוביל , ליפיטל וליפטור .כשאני מפסיק לקחת הכאבים נעלמים. האם לדעתך יש קשר לתרופה הזו ? אולי לקחת בבוקר ואז לא ארגיש את הכאבים במשך היום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ארגומטריהלאון03/07/2008
שלום, אני אמור לעבור בדיקת ארגומטריה בגלל תלונות על קוצר נשימה.בגלל בעיות בגב ובירכיים קיימת בעיה. האם יש בדיקה אלטרנטיבית? לפני כחצי שנה עברתי בדיקת מיפוי לב. אני מציין את המיפוי למניעת מיפוי חוזר בגלל קרינה. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה מראש, לאון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב עם דובוטמין
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במאמץטריגלו03/07/2008
ד"ר שלום, אני רץ בממוצע פעם פעמיים בשבוע כ -5 ק"מ לאחרונה התחלתי לשחק כדורגל עם חברים , בבדיקת דופק תוך כדי מאמץ הדופק שלי מגיע די הרבה ל- 180 ואף בשיא הגיע ל 192, אני בן 31 ,האם הדבר יכול לגרום נזק? בגילי מקסימום הדופק הוא 189 איך הגעתי ל - 192? המד דופק הוא חדש ושל חברה רצינית כך שאני מאמין שהוא די אמין. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה להתוכח עם העובדות?
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008תמדוד פחות את הדופק. תעשה כמה שאתה יכול בלי "להרוג" את עצמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת מסתםעדן גפן03/07/2008
יש לי צניחת מסתם. אני בת 58. הצניחה התגלתה בהריון שהיה בגיל 28. לא מטופלת. למדתי לחיות עם זה. לאחרונה חלה החמרה שמתבטאת בהרגשת "ריחוף עד עילפון" שמסתיים בפעימה חזקה. יש לציין שלאחרונה התגלה אצלי CREST וזאת עקב התרבות גידולונים סידניים באצבעות. האם התופעה אותה אני מתארת נראית כתופעת MVP תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריחוף עד עלפון
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008עדן
הפרטים שמסרת אודות המצב הקרדיאלי שלך רחוקים מלהספיק כדי שאוכל לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה למושתל קוצב לבהניה02/07/2008
שלום לבעלי יש קוצב לב מזה שנתיים. עתה עליו לעבור קולונוסקופיה. האם מושתל קוצב יכול לעבור בדיקת כזו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל בעיה
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה דלוקטור רוברט
קבהא25/03/2014מה זה אין בעיה כן יש ביעה כי לפעמים בקולונוסקופיה משתמשים בזרמים חשמליים לצריבת פוליפים וזה משבש הפעילות של הקוצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה דלוקטור רוברט - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/03/2014צודק. את הקוצב שלך כדאי לנתק
נ.ב. עד 2008 התשובות היו בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על אקורוני של פעם30/06/2008
שלום ד"ר, בהמשך לתשובה לשאלה קודמת שלי (בעמוד הקודם, קרדיומיופתיה שלא ברור אם היא TICM או DCM), יש לי קושיה נוספת. כתבת לי שאתה "לא רואה בעיה בגודל הלב" שלי, וקרדיולוג אחר אפילו אמר לי שיש פער בין המדדים של גודל החדר השמאלי ובין הערכת הEF, ושניתן כנראה להסביר זאת ע"י מיקום המדידה. לעומת זאת קרדיולוג אחר הסביר לי שבDCM יש תהליך של פגיעה בשריר ולכן הEF יכול לרדת גם אם הרחבת הלב היא מינורית. מה שמעניין אותי הוא לדעת האם הבדיקה שלי פשוט לא אמינה, או שמא ההערכה של הטכנאית/רופא "תופסת" יותר מהנתונים המספריים? והאם אכן תיתכן DCM ללא (או כמעט ללא) ה"D"? המון המון תודה, רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...של פעם
ד``ר רוברט הפנר04/07/2008מסכים איתך, מתאים יותר ל CM מאשר DCM. המדידות לא מדויקות, הלב שלך לא גדול, ממ' יותר או פחות, אין משמעות, מה שחשוב האם באמת קיימת ירידה בהתכווצות הל ואיזה בירור עברת עד כה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו, הולטר, CXR, בעבר EPS...
רוני של פעם04/07/2008נראה לך שצריך CT אנגיו? האם יש עוד בדיקה שהיית ממליץ עליה? אני מזכירה שכבר הייתה סימפטומטולוגיה של אס"ל סיסטולית מובהקת שהשתפרה אחרי טיפול, כך שהקליניקה מתיישבת עם הממצאים הדימותיים. אגב, עד כמה צריך באמת להתעמק בעניין, אחרי הכל ירידה בEF לסביבות ה45% היא לא נוראית לפי שום קנה מידה? תודה, רוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם תחתוןלב29/06/2008
אני בן 54 . עוקב אחרי לחץ דם. בבוקר בממוצע 122/90 , בלילה לפני שינה בממוצע 140/95 . אני מבין שהתחתון הוא הבעיה. האים נדרש טיפול תרופתי והאים יש טיפול ללחץ דם תחתון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ
ד''ר ריקרדו תובר01/07/2008לב שלום
לחץ דם שלך גבולי.
קודם כל מומלץ דיאטה,ירידה במשקל ,פעילות גופנית.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)