מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פליפטציות ופעימות מוקדמותתמר20/06/2008
שלום רב. אני בת 41 אמא לתאומות בנות 5 לאחר טיפולי פוריות.
בשנתיים האחרונות אני סובלת מפליפטציות שהולכות ומתגברות עם הזמן.אם בעבר זה היה אחת לחודש או יותר היום זה קורה כל יום ואף מספר פעמים ביום. בד"כ זה מפסיק לאחר מס שניות. לפני חצי שנה בעת התקף, הדופק לא חזר לעצמו והתפנתי לטרם שם נמדד לי דופק של 190 אשר גרם להפרעת קצב שנצפתה באקג. קיבלתי אדוניזין ופוניתי לביה"ח שם שוחררתי לאחר מס' שעות. מאז אותו ארוע יש לי גם התקפים של פעימות מוקדמות שבהמשכן מופיעות הפליפטציות.
קרדיולוג הציע לי לקחת חוסמי ביתה והתחלתי עם slow deralin מ"ג80 אשר גורם לי לתגובות לא טובות אז הפסקתי. כשיש לי אירוע שבו הדופק לא מסתדר לאורך זמן אני נוטלת כדור אחד של דרלין10 מג. עד כה זה עזר והדופק חזר לקדמותו. שאלותי: 1. האם יש תרופות עם פחות תופעות לוואי.
2. האם זה בסדר ליטול דרלין אך ורק כשמתרחש אירוע ממושך?
3. האם לעובדה שדופק מהיר גרם להפרעה בקצב הלב יש השלכות לגבי שימוש בקוצב לב בהמשך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפיטציות
ד``ר רוברט הפנר21/06/2008תמר
יש לך קצת בלבול במושגים. דפיקות לב = פלפיטציות, נגרמות מדופק מהיר, כל דופק מהיר, יותר הפרעת קצב מהירה , ולא הפוך...
מה גם שאת לא מציינת את שם הפרעת הקצב.
לא הבנתי...יש לך קוצב לב?
דרלין אפשר לקחת גם לסרוגין.
במקום slow deralin את יכולה לנסות cardiloc או ikapress.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליפטציות
תמר22/06/2008האבחנה באקג שנעשה לי במקרה המדובר היתה svt
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת קוצבשש19/06/2008
אשתי הרגישה סחרחורות וחולשה בבדיקת א.ק.ג הגלה דופק נמוך של 32 לדקה אי לכך הוחלט לאשפזה בבית חולים למעקב. במהלך האישפוז עשו לה בדיקת הולטר.
לפי תוצאות ההולטר הולחט לשים לה מידית קוצב לב.
האים על סמך בדיקת הולטר בלבד (לא ביצעו בדיקות אחרת חוץ מבדיקות דופק ול.ד) אפשר לקבוע כי היא צריכה קוצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת קוצב
ד''ר ריקרדו תובר19/06/2008שש שלום
המשובה היא כן -אבל צריך יותר פרטים על סוג הפרעות קצב.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב
שש19/06/2008בהולטר היו 16 הפסקות של 7 עד 8 שניות בדופק במהלך הלילה לפי הרופא זה הדבר שגרם לו להחליט על השתלת קוצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב
ד''ר ריקרדו תובר19/06/2008100% מסכים
בהצלחה
ד"ר תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשש
ששי19/06/2008תודה רבה וחן חן על התשובה המהירה והפורום הנפלא
בתודה
שש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום לבטלי19/06/2008
שלום
בעלי בן 31 התמוטט בשירותים בבוקר לפני כשבוע וקיבל דום לב.
טופל ע"י טיפול נמרץ בהחייאה ובמכות חשמל.לדבריהם היה במצב "קו ישר" כאשר נמצא.
היה ללא דופק
טופל בביה"ח בקירור שיתוק והרדמה ולאחר יומיים התעורר כאשר בעיקר הזכרון לטווח קצר פגום -מוטורית משתפר
אולטראסאונד ואקג תקינים והצנתור נורמלי
ראשית,כיצד אוכל למצוא מומחה להפרעות קצב ודרך מי על מנת לקבל חוו"ד נוספת?
איזו בדיקה יכולה לתת תשובה לסיבה שכן מה שהוסבר כי מדובר בהפרעת קצב ותו לב..
1.מה יכולה להיות הסיבה לאירוע שכזה?
2.האם קוצב דיפריבילטור הוא הטיפול היחיד במקרה שכזה והאם יש צורך בבדיקה מסויימת טרם ההשתלה שכן ייתכן וניתן לטפל אחרת?
3.האם עליו להימנע מפעולות כמו נהיגה לאחר ההשתלה
4.מה לגבי זכרון לטווח קצר - האם צפוי להערכתך שיפור
5.האם יש מקום לבד' לילדיי (יש לי תינוקת קטנה ואני חוששת שמא זה תורשתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום לב
ד``ר רוברט הפנר19/06/2008אם הצנתור, אקו לב תקינים נראה לי יותר מהגיוני שיקבל דפיברילטור. המידע שאת מוסרת מאוד חלקי, ייתכן והוא סובל מתסמונת brugada. אם כן, יש משמעות לגבי הצאצאים.
את יכולה לקרוא על זה ב"האתר" של התסמונת ב:
www.brugada.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום לב
טלי20/06/2008לא נמצא משהו שמעיד על תסמונת זו
לדבריהם אין סיבה לדום הלב
איך אוכל להמשיך הבירור ואילו עוד בד' כדאי לעשות?.
בינתתים מועמד להשתלת קותב - האם יתכן וללא הסיבה ידעו לתכנת הקוצב והאם זה באמת יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדום לב
ד``ר רוברט הפנר20/06/2008טלי,
אני מניח שעשו טסטים תרופתיים כדי להסוות את תסמונת ברוגדה.
מה שנשאר לעשות מבחינת האיבחון זה MRI של הלב, אולי מדובר ב ARVD (arrythmogenic right ventricular dysplasia ) אבל זה לא דחוף.
www.arvd.com
אפשרות נוספת שמדובר ב HCM , מחלת שריר עבה, בחלק מהמיקרים (הקטן) אין עיבוי נראה לעין באקו לב וגם אין שינויים אופיניים בתרשימי האקג. במקרה זה הוא צריך לעבור בדיקות גנטיות ספציפיות, המשמעות הטיפולית לגביו גם ICD המשמעות הגדולה יותר לגבי הצאצאים.
לא משנה מה תהיה הסיבה, ויש סיכוי לא קטן שלא ימצאו את הסיבה, מה שיציל אותו בפעם הבאה, (נקווה שלא יקרה שוב) זה מכשיר הקוצב-דפיבריבילטור, הקרוי ICD או AICD.
התכנון של המכשיר מאוד פשוט, הפונקציות הבסיסיות כמו לתת מכות לא זקוקות לתכנון למעשה.
מה המצב הנוירולוגי שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחינת מצבו הנוירולוגי
טלי21/06/2008בעיה קלה בזכרון טווח קצר (מעט פרטים מהעבר נשכחו)
יעבור לשיקום בבית לוינשטיין לאחר ההשתלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימה מוקדמת?מרים18/06/2008
בת 33, אם לחמישה. מידי פעם חשה מחנק (דפיקות לב מוזרות, כאילו חשים אותן בגרון, עד כמה שזה נשמע מוזר) ובבדיקת דופק אני חשה שבזמן המחנק אני מחסירה פעימה. קראתי קצת והבנתי שהתופעה נקראת פעימה מוקדמת, ובעצם מדובר בשתי פעימות רצופות ובהפסקה לאחריהן. התופעה החלה בהריונות האחרונים, ולאחרונה (אני אחרי לידה חמישית) היא מופיעה רבות ומפריעה לי מאד. אני מבינה שהתופעה שכיחה ובכל זאת דואגת שמא היא מבשרת על בעיית לב עתידית. מה עושים? ובעיקר - ממה זה נובע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא ענו לי, זה מטריד אותי
מרים20/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימה מוקדמת
ד``ר רוברט הפנר20/06/2008מרים,
את לא צריכה לדאוג, קראת והבנת נכון. אין לכך משמעות וזה לא מבשר על כלום.
במידה ואת מרגישה אותן, וזה מפריע לך מאוד, את יכולה לנסות דרלין 10 מג' פעמיים שלוש ביום לתקופת מה. כמובן בהסכמת רופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם מעובהמקסים18/06/2008
לפני כמה חודשים אבחנו אצלי מסתם מעובה. אבחנות הקרדיולוג היו:
MITRAL VALVE PROLAPSE (MVP)
Mild MITRAL INSUFFICIENCY NON RHEUMATIC
השאלה שלי היא האם אני יכול לעבור עקירת שן במצב כזה במרפאה פרטית? או שזה דורש תנאי בית חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעובה
ד``ר רוברט הפנר18/06/2008סביר להניח שכן, אבל המידע הרפואי שאתה מוסר מאוד חלקי. כדאי שתתיעץ עם קרדיולוג או רופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיפוי לבארני16/06/2008
למרות שיש לי כאבים בחזה והקרנות ליד שמאל (במאמץ) מיפוי הלב שלי הראה שהכל תקין וכן האקג. מאחר וכבר צונטרתי בעבר ואני עם תומכן קשה לי להאמין שאצלי הכל בסדר. האם בדיקות אלה כל כך מדויקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי לב
ד''ר ריקרדו תובר17/06/2008ארני שלום
למרות אקג ומפוי לב "תקינים" קימת אפשרות בכל זאת של בעיה חסימתית.
מולץ לפנות לקרדיולוג לצורך המשך בירור.
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אנגינה פקטורי?מיכל16/06/2008
שלום,
אני מבקשת לדעת מה ז"א אנגינה פקטורי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגינה פקטורי
ד''ר ריקרדו תובר17/06/2008דלית שלום
אנגינה פקטורי =תעוקה או כאבים בחזה טיפוסים ממקור לבבי.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג עם תבנית ציר ימניאמא מודאגת15/06/2008
עברתי היום בדיקת לב במאמץ (אחרי בדיקת אקו תקינה ואחרי בדיקת קרוטיס תקינה) ולמעט כאב אחד בשיא המאמץ שהקרדיולוגית אבחנה אותו כפעימה מוקדמת, חשתי בטוב ויצאה בדיקה תקינה.
אבל...
דווקא במצב מנוחה יצא ממצא של תבנית אקג עם ציר ימני.
רציתי לדעת מה זה אומר?
האם זה משהו מסוכן?
האם יש בדיקות נוספות שעלי לעשות?
רקע: 1. אני בת 39 + 3 ילדים בריאה בד"כ למעט היפרפאראתירואידיזם שגרם לאוסטיופורוזיס.
2. נשלחתי לבדיקות האלו אחרי שלאחרונה סבלתי מספר פעמים מאירועים של
דקירות + לחץ באזור החזה ותופעות משונות של הרדמויות קצרות בגפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה
אמא מודאגת17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציר
ד``ר רוברט הפנר17/06/2008קרוב לודאי שאין לזה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו מתוך הנחה שאם מדובר בTICMד``ר רוברט הפנר15/06/2008
שלום רב, וסליחה מראש על אורך הפנייה.
אני בת 31, עם קליניקה של אס"ל לפני תשעה חודשים וירידה בEF ל45%. האבחנה שניתנה הייתה DCM ע"ר טכיקרדיה (tachycardia-induced cardiomyopathy). מקבלת מעכבי ACE, חוסמי בטא, טיפול אנטיאריתמי ואספירין. בחודשים האחרונים אני מאוזנת יחסית היטב מבחינת סימפטומים, כלומר סובלת בעיקר מעייפות וקוצר נשימה לא קבוע. נשלחתי שוב לאקו מתוך הנחה שאם מדובר בTICM אז הEF היה אמור להשתפר עד עכשיו. להלן התוצאות:
שורש אאורטה: 27 מ"מ
פרוזדור שמאלי: 41 מ"מ
רוחב חדר שמאל בזמן סיסטולה: 28 מ"מ
רוחב חדר שמאל בזמן דיאסטולה: 53 מ"מ
עובי המחיצה הבין-חדרית: 10 מ"מ
עובי דופן אחורית: 10 מ"מ
חדר שמאל מורחב במידה קלה, דפנותיו תקינות בעוביין. תפקוד סיסטולי גלובלי ירוד במידה קלה עד בינונית, EF מוערך 40-45.
פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה. חללי הלב הימני תקינים בגודלם. שורש האאורטה תקין ברוחבו. עדות לצניחה מיטרלית ועיבוי עלה קידמי. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. הלחץ המוערך במחזור הריאתי 30 ממ"כ + RAP.
השאלות שלי הן:
1. האם התוצאות האלה תומכות באבחנה של DCM אידיופטי?
2. ברור לי שהEF לא השתפר אבל, האם הוא נמצא בירידה, או שבעצם אין הבדל משמעותי לעומת התוצאה הקודמת של 45%, שהרי מדובר בהערכה בלבד?
3. איך ייתכן שהEF נמצא בערכים נמוכים כאלה למרות שהרחבת הלב היא "קלה"?
4. האם יש עוד משהו שאפשר לעשות מבחינת טיפול תרופתי, או שאם הסימפטומים הקשים טופלו אין צורך?
5. האם ניתן לומר בוודאות שלתפקוד המעט לקוי של המסתמים אין משמעות?
6. האם לנוכח הגדלת העלייה השמאלית יש התוויה לקומדין (עם פרפור פרוזדורים פרוקסיזמי שלא קורה הרבה בימים אלה)?
המון המון תודה ושוב סליחה על ריבוי השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...של פעם
ד``ר רוברט הפנר15/06/2008כנראה שלא מדובר ב TICM. אלא אם כן עדיין ישנם פרפורים מהירים לתקופות ארוכות.
אין הבדל בין 40 ל 45.
אין בעיה מסתמית
לא רואה בעיה בגודל הלב שלך, התרופות מיועדות לשמירת הגודל ומניעת הדרדרות התפקוד.
לדעתי את צריכה קומדין ולא אספירין (צר לי...). ההחלטה בעינין קשורה בגורמי סיכון נוספים אם קיימים...בכל מקרה אם את רוצה יותר בטחון, למרות האי נוחות, הקומדין עדיף....וזאת למרות ההמלצות בענין הפרפור וקומדין שפורסמו לפני כשנה וחצי.
מה ניתן עוד לעשות? את מוזמנת לבקר במרפאתי לבדיקה, עם המסמכים הרפואים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אק"ג ביתיהדר15/06/2008
בוקר טוב,
סבי עבר אוטם וביקש שאברר עבורו כיצד יוכל לקבל מכשיר אק"ג לביתו לאחר השחרור מביה"ח.לטענתו לחבר שעבר יש מכשיר כזה.הוא פנה ושאל את האחות במחלקה והיא ענתה שאין קשר לבית החולים.להיכן לפנות כדי להבין כיצד מקבלים מכשיר כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקג
ד``ר רוברט הפנר15/06/2008...ומה יעשה עם תרשים האקג? הוא יודע לפענח אותו?
למה את לא מבררת עם החבר שלו?
לדעתי הכוונה כנראה למכשיר שמשדר אקג למוקד חירום. אתם יכולים לפנות לשח"ל, מס' טלפון 1-800-22-18-18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות לא נעימות וממושכות בבית החזהאיתן12/06/2008
שלום צוות רופאים נכבד,
לפני כשנה וקצת נחשפתי עקב מגע מיני לא מוגן לנגיף האיידס, אך בשל עירנותי הרבה הגעתי לחדר מיון בתל השומר עוד בטרם חלפו 72 שעות ובהמלצתו ואישורו של רופא למחולת זהומיות לקחת למשך 28 ימים טיפול מונע PEP נגד HIV.
לשמחתי הרבה, לפחות מהבחינה הזאת אני בריא לחלוטין.
כבר במהלך לקיחת הקוקוטייל המניעתי, שכלל קומבוויר פעמיים ביום X 500 מ"ג כמדומני וסטוקרין פעם אחת באותו מינון, היו לי תחושות מאוד לא נעימות בחלל בית החזה שכללו לחץ משתנה לסירוגין, שינו מקום הכאב מצד שמאל לימין לסירוגין, שינוי עצמת הלחץ מקל לבינוני עד חזק, כאילו הקרנות ליד ימין וצד ימין של הצוואר.
בחלק מהפעמים הגעתי למיון, עשו לי אקג אך גורנישט, הכל תקין.
יש לציין שאני בחור בן 38, בריא בדר"כ ואיני לא לוקח תרופות ע"ב קבוע.
עשיתי גם בדיקות דם לתפקודי כבד במהלך לקיחת הקוקטייל ולאחריו והכל כאמור תקין.
זכור לי מההתוויה של הקומבוויר שרשום כי בהסתברות מאוד נמוכה היו מקרים מעטים שמצאו קשר בין לקיחת התרופה לפגיעה בשריר הלב בטווח הארוך.
היום, לאחר שנה פלוס (14 חודשים ליתר דיוק), אני חש את אותם תחושות לא נעימות באזור בית החזה שכוללות: מיחושים, עיקצוצים, דקירות, לחץ פנימי, לפעמים הקרנה ליד ימין ולעורף והכל לא במקום קבוע...זז...לפעמים כמה שעות בצד ימין....ואח"כ עובר לצד שמאל.
אין קשר למאמץ פיזי (ריצה, שחייה, תרגילי כוח על מתח וכו), הכאב לא משתנה ויכול להיו מורגש גם במאמץ פיזי באותה דרגת כאב.
חשבתי שאולי מקור התחושות הינו פסיכוסומטי עקב פוסטטראומה ושילוב של חרדה וסטרס מתמשכים, אך אני ספק שהרי מדובר על תקופה מאוד מאוד ארוכה בהרגשה.
הדבר היחיד שאולי מסביר זאת שאכן התחושות החלו בסמוך לאירוע.
ייתכן אף שהיו קודם בעצמה קלה יותר, אך מימיי לא נתתי את הדעת על כך.
מבחינת בדיקות רפואיות:
עשיתי תפקודי ריאות, אקג לפחות 6 פעמים בסמוך לכאב עצמו, אקו במאמץ פעמיים, בדיקות דם, גסטרוסקופיה...והכל תקין!!!!
אני מניח שיש עוד כמה בדיקות של עשיתי שרופאיי לא מצאו צורך לשלוח אותי אלהם כמו ארגומטריה וכו.
שאלתי והיא שאלת המיליון דולר:
אני מניח שאתם לא רק מנתחים אלא קרדיולוגים מנתחים ונתקלתם במעשרות אם לא מאות מקרים עם תופעות דומות לשלי.
מה הסיכוי שחרף כל הבדיקות שעשיתי שהעלו חרס, הרפואה פשוט לא גילתה שיש לי בעיה שמקורה לבבי????
אני מאמין שמעל לכל ספק אפשרי, שמדובר בתחושות לאורך זמן, גם בגעים אלה בהם אני כותב שורות אלה, הגוף לא משקר והתחושה הפיזית היא אמיתית מוחשית ולא שקרית.
אומנם ייתכן שהכאב והתחושות המציקות יחלפו לכמה ימים ושוב יחזרו ושוב הדאגה הטורדנית שיש משהו ופשוט לא מוצאים.
אני אובד עצות ולא יודע כבר מה לחשוב או מה לעשות.
קיבלתי הפניה מרופא גסטרונום לבדיקה מאוד לא נעימה בה מחדירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
ד``ר רוברט הפנר12/06/2008התחושה שלי שלא אצליח להגיע לסוף הסיפור. (התיאשתי בדרך...)
קצר ושאל ענינית שאלה שיכולה להיות קשורה ללב או תפנה לקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית החזה
ד''ר ריקרדו תובר14/06/2008איתי
הסיכוי שיש לך בעיה שמקורה לבבי נמוך,
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטררכס11/06/2008
היי,
קיבלתי תוצאות הולטר שאני לא מבין ואני אשמח אם תוכל להסביר את העניין.
אני בן 25, עשיתי הולטר אחרי תלונות על פלפיטציות, א.ק.ג ואקו-לב תקינים. עושה ספורט 3 פעמים בשבוע.
הבדיקה נערכה לאורך 27 שעות והממצאים היו:
קצב בסיסי: סינוס
מהירות מינימלית: 58
מהירות מקסימלית: 132
מהירות ממוצעת: 75
לא ניצפו הפרעות חדריות PVCS.
נצפו סה"כ 2 הפרעות על חדריות APCS.
במהלך פלפיטציות שהרגשתי באותן 27 שעות למשך כ 5 שניות, הסינוס שלי היה 72 לדקה.
אשמח לקבל איזושהי הבהרה בנושא
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שכתבת בגדר התקין
ד``ר רוברט הפנר11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tilt testצביה11/06/2008
בני הופנה לבדיקת TILT TEST (הוא בן 14.5) עקב התעלפויות חוזרות. היכן ניתן לבצע בדיקה זו? בתל השומר אמרו לי שאצלם הבדיקה נעשית רק לחיילים. אני מחפשת מקום אפשרי באזור המרכז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון הלב וולפסון 5028402
ד``ר רוברט הפנר11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שליבת מודאגת10/06/2008
שלום רב,
אבי בן 70. עבר ניתוח מעקפים ב 2002. מאז עבר ארבע מבחני מאמץ, הרביעית היום.
חזר לפעילות גופנית לאחר הפסקה של חצי שנה בגלל בעיות משפחתיות. התלונן על מיחושים קלים בחזה בצעידה. עבר אקו לב ומבחן מאמץ היום.
אודה מאוד אם תוכל להסביר התוצאות הבאות:
בוצע מבחן מאמץ -METS 7.5
קצב מירבי 139 (92% מהצפוי)
צניחות ST בחיבורים צדדיים שחלפו בדקה שניה של RECOVERY , ללא תעוקה.
מודה מראש
בת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתיעצי עם הקרדיולוג שלו
ד``ר רוברט הפנר11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכיכרדיה על חדריתמיטל10/06/2008
שלום, אני בחורה בהריון שבוע 31 אשר התגלה אצלי טכיכרדיה על חדרית במהירות של כ200 לדקה(דופק) שאלתי היא האם זה יכול לסכןאותי בלידה? והאם יש עדיפות במצב כזה לעשות ניתוח קיסרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתיעצי עם קרדיולוג בקופה
ד``ר רוברט הפנר11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)