פורום קרדיולוגיה - רפואת לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    אורלי
    10/06/2008

ובנוסף אני רוצה להוסיף שלאחרונה ישנה תחושת מלאות במיוחד אחרי האוכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• לא לאינטרנט. המידע שמסרת חלקי מאוד

ד``ר רוברט הפנר
    11/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים - המשך לחוסר המידע

אורלי
    12/06/2008

המידע הקטן הוא ההמשך לזה:

שלום שמי אורלי
    לפני כארבעה חודשים אושפזתי בטיפול נמרץ לב עם נוזלים ליד הלב ובריאות ניקזו אותם והם חזרו לאחר שבוע שוב טופלתי בקורטיזון וקולחיצין והם יובשו, נעשתה בדיקה של מחלת הלופוס והיא יצאה שלילית. אף אחד לא יודע עד היום למה זה קרה.
    בחודש האחרון אני סובלת מכאבי ברכיים בעת יישור הרגליים, בדיקות הדם תקינות אולטרסאונד תקין ואפילו האורטופד בדק וטען שהכל תקין האם יש קשר בין מקרה נוזלים ליד הלב לבין הכאבים? ולאחרונה ישנה תחושה קלילה באיזור הלב ולפעמים כאב קל אודה לך אם תוכל לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים

ד``ר רוברט הפנר
    12/06/2008

כבר כתבת את זה.
    אבל עדיין חלקי ביותר. ייתכן ובעייתך יותר מורכבת או אולי לא. הפתרונות הוירטואליים לא טובים ואני לא יכול לייעץ לך.
    מצטער. אגב, אם את חברת מכבי את יכולה להגיע למרפאתי ואם לא באופן פרטי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    אורלי
    10/06/2008

שלום שמי אורלי
    לפני כארבעה חודשים אושפזתי בטיפול נמרץ לב עם נוזלים ליד הלב ובריאות ניקזו אותם והם חזרו לאחר שבוע שוב טופלתי בקורטיזון וקולחיצין והם יובשו, נעשתה בדיקה של מחלת הלופוס והיא יצאה שלילית. אף אחד לא יודע עד היום למה זה קרה.
    בחודש האחרון אני סובלת מכאבי ברכיים בעת יישור הרגליים, בדיקות הדם תקינות אולטרסאונד תקין ואפילו האורטופד בדק וטען שהכל תקין האם יש קשר בין מקרה נוזלים ליד הלב לבין הכאבים? ולאחרונה ישנה תחושה קלילה באיזור הלב ולפעמים כאב קל אודה לך אם תוכל לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אורלי
    12/06/2008

המידע הקודם היה רק תוספת אם לא הבנת אני מתנצלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת אקו דופלר
    מקס
    08/06/2008

שורש האאורטה 27 ממ
    פרוזדור שמאלי 33
    רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 32
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 46
    עובי המחיצה הבין החדריות 9
    עובי דופן אחורית 9
    המסתם המיטרלי מבנה תקין
    המסתם האאורטלי trileaflet
    תוצאות בדיקת דופלר
    calculated peak velocity across the aortic valve 1.5

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת אקו דופלר

הוספת תגובה

• תודה רבה

ד``ר רוברט הפנר
    11/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן לאחר טיסה
    צביה
    06/06/2008

שלום.
    במהלך עבודתי אני טס דיי הרבה במהלך השנה לחו"ל .
    שמתי לב מספר פעמים רבות שבכל פעם לאחר הנחיתה בארץ במיוחד יש לי כאבי בטן שחולפים במשך היום .
    מאחר ועברתי בעבר אוטם אבקש לשאול האם יש קשר והכאבים קשורים לבעיות כלי דם או בעיות לבביות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן לאחר טיסה

הוספת תגובה

• התרגשות בארץ הקודש

ד``ר רוברט הפנר
    11/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף- חשש להתקף לב אקוטי-בבקשה עזרה
    מירב
    05/06/2008

שלום רב,
    מקווה שהגעתי למקום הנכון..
    אבי בן 64 מתגורר בחו"ל..
    לפני שעתיים חזר מהרופא עם EKG ובו רשום "התקף לב אקוטי אפשרי"
    הרופא שלח אותו הביתה ואמר שהכל בסדר..
    אני משתגעת מדאגה..
    בבקשה.. בבקשה.. בבקשה..
    האם יש אפשרות לשלוח אליכם העתק אלקטרוני של בדיקת ה EKG..
    על מנת שתוכלו לחוות את דעתכם..
    לתשובתכם המהירה אודה..
    מירב

הוספת תגובה

• הצילו!

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2008

יש לך את האקג עצמו ותרשימי אקג קודמים להשוואה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש

מירב
    05/06/2008

תודה!
    יש לי אקג מלפני 6 ימים עליו כתוב שהוא בסדר..
    ויש את האקג מהיום..
    אפשר לשלוח..?!?
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקג

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2008

תסרקי אותם ותשלחי ל
    [email protected]
    תודיעי לי ששלחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מילה.. אם יורשה לי..

מירב
    05/06/2008

לפני 10 שנים נעצמה לו עין ימין - האבחון היה חסימה חלקית או הצירות של ה Art.carotis..
    מאז הוא נוטל simvastatin 10mg 0-0-1
    לפני 5 ימים קיבל DHE -Retardkapseln 2.5mg 1-0-1
    ולפני יומיים Arlevert 20mg 1-0-1

הוא מתלונן על חולשה ועייפות, סחרחורות,
    דופק 65 (עם הפסקה משמעותית כל מספר פעימות)
    ל"ד 100/70

מקווה שלא פספסתי כלום..
    את תרשימי הא.ק.ג שלחתי בפרטי.

תודה
    מירב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקג

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2008

מירב
    אין הבדלים משמעותיים בין תרשימי האקג. בכל מקרה זה לא נראה כמו התקף לב. הפיענוח האוטומטי של מכשירי האקג בחלק גדול מהמיקרים טועה.
    חשוב לי להוסיף, שהחשיבות היא בתלונותיו של אביך. אם לאביך גורמי סיכון לטרשת עורקים, מחלת לב בעברו, אקג תקין ברגע מסוים לא נותן בטחון שלא יפתח התקף לב אפילו כמה דקות מאוחר יותר. מכיוון שאני רואה שעשה מס' פעמים אקג בימים האחרונים, כנראה שאיזה שהיא בעיה אולי בכל זאת קיימת, או לא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.! תודה.! תודה.!

מירב
    05/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההשלכות...
    אילנה
    05/06/2008

שלום
    ברצוני לדעת מה ההשלכות של הפרעות קצב,
    ומה ניתן לעשות בכדי לטפל?

בברכה אילנה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה ההשלכות...

הוספת תגובה

• תלוי איזה ואצל מי.

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב לב
    מיטל
    05/06/2008

אני בחורה בת 26 בשבוע 30 להריוני הראשון.במשך כל ילדותי אני סובלת מבעיית קצב לב אשר מתחילה בפתאומיות למשך כמה דקות וגורמת לדפיקות לב מואצות עד כדי עילפון ממש, במצבים אלו אני נהיית לבנה כמו שסטו לי את כל הצבע מהפנים וכפות הידיים, ובשביל לנסות להחזיר את מצב דפיקות הלה לפעום כרגיל אני חייבת לשכב לנשום נשימות ארוכות ועמוקות עד כדי הפסקת הנשימה כמעט ולשתות מים ולחכות בסבלנות עד רגיעה מוחלטת של פעימות הלב מה שחוזר בדרך כלל בפתאומיות בדיוק כמו שזה בא, מיותר לציין שכמובן מבחינה פיזית באותו יום אשר זה קורה לי ישנה חולשה איומה בגוף למרות שהלב חזר לתפקד כרגיל. אני פונה אליך כי לאורך השנים תמיד אמרו לי כי אני לא אתייחס למצב הזה וזה יותר פסיכולוגי מאשר אמיתי למרות שכל מי שהיה איתי ברגעים אלה נלחץ כ"כ מהמהירות בו הלב פעם. כמה פעמים הלכתי לרופא קרדיאולוג לפני הריוני והוצע לי לעשות צינטור בכדי לאתר את הפרעת הקצב ולצנטר אותה - מה גם שהרופא אמר שיש סיכוי כי אני אצטרך לעבור זאת כמה פעמים כי יכול להיות מצב שזה יחזור לי למרות הצינטור, כמו כן חשוב לי לציין כי אני מגיעה לרופאים אחרי התקף של פעימות הלב המואצות כך שדרך בדיקה של הלב וא.ק.ג. אין ביכולת הרופא לראות מאומה, ואין זכר למה שעברתי. כרגע אני בשבוע ה30 להריוני וסובלת נורא מדופק מהיר אשר מונע ממני לעבוד וישנם כמה פעמים אשר ההתקף של דופק לב מהיר כפי שתיארתי אכן קורה לי ואין באפשרותי לתעד את זה. נעשה לי לפני כשלושה חודשים הולטר ל24 שעות וכן אקו לב ולא נמצאו בעיות בלב. שאלתי היא כזאת- אני מודעת לזה שכשיש לי בעיית הפרעת קצב שגורמת לי לדפיקות אלו אין לי יכולת לתעד זאת אפילו שניתן לי קרדיו ביפר אשר גם הוא אינו מצליח לתעד את הדפיקות כמו שהם ברגע ההתקף, אני מרגישה חסרת אונים מול המצב שבו אני נמצאת כי מבחינה רפואית לא מוצאים שום בעייה בלב אך מצד שני אני חווה ומרגישה דברים אשר ממש מוחשיים ואשר כל אחד שיעמוד לידי יכול לתאר כתמונה ממש לא נעימה ואפילו מסוכנת אני נמצאת בהריון כרגע כך שצינטור ירד מהפרק מבחינת הרופאים וכן מבחינתי (שבעצם זה הדבר היחיד שיכול לעלות על הבעיה ובאמת להוכיח על קיומה) ומה שנשאר לי בעצם זה לנסות להוכיח ולשכנע כי אני לא משקרת וכי אלו לא תופעות דמיוניות , אני נורא מאוכזבת מקלות האש אשר נותנים למצב זה הרופאים , ומפחדת מאוד כי בלידה אגיע למצב שיסכן אותי או את העובר, ומה גם שבלידה או בשלבי הלידה אין באפשרותי לעשות את הצעדים להחזרת הלב כפי שאני עושה, ומפחדת שלמרות שאהיה סובבת רופאים מרוב הלחץ והפחד מה שיותר מגביר את פעימות הלב אמצא במצב סיכון. מה עלי לעשות? ולמי לפנות אני כבר ממש אובדת עצות, היתי אתמול אצל קרדיולוג ומה שהבנתי ממנו שאין שום ממצא רפואי שמראה על בעיית לב ולכן המצב נשאר כך. הוא המליץ להשאר בבית עד הלידה למנוחה אך אינו חושב כי אני נמצאת באיזה שהיא סכנה- שוב כי לא הוכח כלום! קשה לי לתאר את הפחד בו אני נמצאת ו

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב לב

הוספת תגובה

• אז מה שאלתך בעצם?

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מיפוי לב וצנטור וירטואלי
    שרית
    04/06/2008

שלום רב
    בן זוגי החל לסבול לאחרונה מלחצים בחזה. במקביל הוא סובל מכולסטרול גבוה ומטופל בכדורים.
    יש במשפחה הסטוריה של מחלות לב ואביו נפטר בגיל צעיר (47)
    גובהו- 176 ומשקלו- 85. מתאמן לא באופן סדיר ומשתדל לשמור על תזונה מאוזנת.
    תוצאות אקו במאמץ היו תקינות.
    בביקור האחרון אצל רופא משפחה ביקשנו הפנייה לקרדיולוג והוא שלח לבדיקת מיפוי לב.
    מה משמעות הבדיקה?
    מדוע מסרבים לתת לו לבצע צנטור וירטואלי?
    האם ניתן לבצע זאת באופן פרטי והאם יש צורך בכך לדעתך?
    אשמח לשמוע מכם
    שרית

הוספת תגובה

• בדיקות

ד``ר רוברט הפנר
    04/06/2008

למה החלטת שמה שהוא צריך זה צנתור וירטואלי? בגלל אמינות הבדיקה? השם המרשים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטם לב
    רועי
    04/06/2008

שלום רב,
    מעט רקע, לפני כחודש וחצי עבר אבי (61) אוטם לב, היה מעשן כבד (הפסיק לאחר האוטם) כשתי חפיסות ביום במשך 40 שנה, ללא בעיות של סכרת ולחץ דם לפני ההתקף. אוטם לבבי של דופן קידמית, אבי עבר צנתור לאחר שלושה ימים מהאוטם (מאחר ולא גילו בשעות הראשונות להתקף) שבמהלכו הושתלו שתי סטנטים ל-LAD, אתמול עבר אבי צנתור יזום נוסף שנקבע לו לאחר הצנתור הראשון ע"מ לפתוח חסימה כרונית של 100% LCX שבמהלכות הושתל סטנט מדגם XIENCE, היום הוא שוחרר, חשוב לציין שמצבו בשלושה שבועות האחרונים השתפר מאוד. לפני שלושה שבועות (שבועיים לאחר האוטם) נעשה לו בדיקת אקו ולהלן התוצאות:
    תפקוד כללי: ירידה קלה (EF= 60%)
    תפקוד אזורי: אזור אפיקלי - איקנזיה.
    אזור ספטלי - דיסטלי - אקינזיה.
    לא נמצאה היפרטרופיה (septum= 1.0 cm, pw= 1.0 cm)

גודל חללי הלב: חדר שמאלי תקין (EDD/ESD = 4.4 cm/3.0 cm)
    עליה שמאלית תקינה (עומק: 3.3cm, שטח: cm2)
    אאורטה: 3.1cm
    יתר חללי הלב בגודל תקין.

מסתמי הלב:
    מסתם אאורטלי:
    עלים מעורבים עם קלציום פתיחה מוגבלת.
    בדופלר נמצא מפל לחצים מקסימלי של 23 מ"מ כספית (ממוצע 12 מ"מ).
    נמצאה הצרות קלה.
    נמצאה אי ספיקה קלה.

מסתם מיטרלי:
    בדופל נמצא אי ספיקה קלה,
    E/A 0.7

מסתם טריקוספילדלי: נמצא אי ספיקה מינימלית.
    מסתם פולמונרי: נמצא אי ספיקה מינימלית.
    טרומבוס לא נראה.
    אין תפליט פריקרידאלי.

אבחנו ventricular function - mildly decreased
    wall motion abnormality
    right ventricular function - normal
    aortic stenosis - mild
    aortic regurgitation - mild
    mitral regurgitation - mild

א.ק.ג שנלקח אתמול להלן התוצאות (ללא שינויים מאז ההתקף)
    NSR, Tinversion in I , avr, V1-6

חשוב לציין כי האקו נעשה לפני שלושה שבועות לערך ואתמול נעשה צנטור בו נפתח LCX.

בנוסף אבי כרגע ממש חדו מוטיבציה לעשות ספורט והחל ואכול ממש בריא לאחר ההתקף, עליי לציין שכרגע בשבועיים האחרונים הוא נראה יותר טוב (פיזית ונפשית) מאשר הוא נראה כחצי שנה לפני ההתקף לב.
    אשמח לקבל חוו"ד על הממצאים שפרסמתי פה.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אוטם לב

הוספת תגובה

• תפנה לקרדיולוג שלו

ד``ר רוברט הפנר
    04/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עופר
    03/06/2008

האם נכון הדבר שלגבי מושתלי כליה שצריכים לעבור צינתור ניתן היום להקטין את הסיכון בנזק לכליה המושתלת מחומר ניגוד על ידי מתן נוזלים ותרופה בשם אן אצטיל ציסטאין ללא נזק כליתי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• נכון

ד``ר רוברט הפנר
    03/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• lvef=20
    משה
    03/06/2008

שלום דוקטור!

לאחרונה עברתי אקו לב אחד המונחים שם הוא% LVEF= 20 האם המונח הינו כושר התפקוד של החדר השמאלי באחוזים???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    lvef=20

הוספת תגובה

• נכון, 60% תקין

ד``ר רוברט הפנר
    03/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור פרוזדורים והיפוך
    מישהי
    02/06/2008

רופאים נכבדים שלום רב, אני שואלת בשם סבי בן ה-80+ ומתנצלת מראש אם השאלה ארוכה מעט.

סבי סבל בשנים האחרונות מהפרעות קצב לב ועבר 3 היפוכים. יש לציין שההיפוכים עשו את שלהם, ובכל פעם לאחר שעבר אותם, שב קצב פעולת הלב של סבי לסדרה. העניין הוא שבכל פעם, משך הזמן שבו השפיע ההיפוך ירד. את ההיפוך האחרון עבר סבי במרץ השנה, אך לאחרונה שב לסבול מהפרעה שאובחנה כפרפור פרוזדורים.

הרופא שמטפל בו אבחן אותו כך:

"פרפור פרוזדורים התקפי עם הפחתה בסף המאמץ, ללא סימנים של איסכמיה וללא סימנים של אי ספיקת לב".

הרופא המליץ לו לא לעבור היפוך נוסף, בטענה שההיפוך הופך עבורו לטיפול לא יעיל (לא משפיע לאורך זמן). הוא המליץ לו לעבור לטיפול תרופתי. סבי שנוטל דרך קבע פרוקור, מונוקורט, קפוטין ואף קומדין (הוא מאוזן מבחינת דילול הדם), קיבל גם נורמלול (50 מ"ג ליום) ואיקקור (40 מ"ג ליום כפול 2). ההשפעה היתה רעה מאוד, הדופק עדיין לא היה סדיר והגיע ל-100. מאז הרופא המליץ לו ליטול רק את הנורמלול ואת האיקקור, אולם למרות התייצבות מה במצבו, עדיין סף המאמץ שלו נמוך, הדופק לא סדיר וההרגשה היא שהטיפול התרופתי לא מצליח במקום בו ההיפוך פעל היטב בעבר.

שאלתי היא: מהם אחוזי ההצלחה של הטיפולים התרופתיים? האם לדעתכם יש מקום להיפוך נוסף? האם ישנם טיפולים אחרים אפשריים (קראתי על צריבה. היש מקום לפעולה כירורגית)?

תודה רבה מראש,
    אשמח לתשובה. בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרפור פרוזדורים והיפוך

הוספת תגובה

• פרפור

ד``ר רוברט הפנר
    02/06/2008

מישהי,
    לדעתי לפי תאורך אין יותר מקום למכות חשמל.
    הטיפול צריך להיות בהאטת הקצב, הוא ישאר בפרפור, לא התקפי אלא קבוע.
    השילוב של נורמלול ואיקקור עלול להיות מסוכן והוא לא מומלץ בכל מקרה.
    אבלציה לא לענין.
    כנ"ל לגבי ניתוח, את ודאי לא מעונינת לחתוך לו את בית החזה והלב בגיל 80+...
    אופציה אחרונה, במידה והטיפול התרופתי לא יצלח (ב. התריס נבדקה?), וזה נדיר שהוא לא מצליח, זה לצרוב לו את מערכת ההולכה החשמלית ולהשתיל לו קוצב לב קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, המשך...

ד"ר חסן
    03/06/2008

תודה על תשובתך. אני מעריכה זאת מאוד.
    מעניין, על הטיפול התרופתי שאתה מגדיר כמסוכן המליץ לו קרדיולוג המשמש כמנהל מחלקה פנימית ברמב"ם (סבי חיפאי). יש לי 3 שאלות המשך:

1. אם טיפול תרופתי זה הינו מסוכן, ובהנחה שאתה ממליץ על טיפול תרופתי שלטענתך הינו יעיל במרבית המקרים - על איזה טיפול נהוג להמליץ?
    2. האם מצב של פרפור תמידי אינו מסוכן? האם ניתן להמשיך לחיות עימו לאורך זמן?
    3. כמו כן, מתי בוחרים באופצית צריבה+השתלת קוצב?

המון תודה, יישר כוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למישהי

ד``ר רוברט הפנר
    03/06/2008

1- צריך למצוא את השילוב התרופתי המתאים. יש סינרגיזם בין נורמלול ואיקקור, השילוב הזה עלול להביא ברגע מסוים ל"התמוטטות" מכיוון שלשילוב הנ"ל יש השפעה מדכאה מאוד על התכווצות הלב וגם על מערכת ההולכה. במיוחד לאיש בגילו זה יכול להיות מסוכן. מה גם שלמרות הפסקת הפרוקור, לפרוקור לוקח שבועות וחודשים עד שהוא מתנקה מהגוף. מבחינתי ניתן להגדיל מינון הנורמלול או האיקקור, או להוסיף לאחת מאלו דיגוקסין או אפילו להמשיך עם פרוקור עם איקקור או נורמלול למרות שהקצב פרפור. אבל צריך להתאים את המינון המתאים לו ולמצבו הכללי וזה לא לטיפול באינטרנט.
    2-אין בעיה לחיות עם פרפור כל עוד הקצב נשלט והוא לא מהיר. קצב מהיר קבוע, בפרק זמן של מס' שבועות בלבד יכול לגרום לירידה משמעותית בהתכווצות הלב עד כדי אי ספיקת לב, אבל זהו תהליך הפיך במידה ומגלים בזמן ומשתלטים על הקצב.
    3-צריבה וקוצב אחרי שהטיפול התרופתי נכשל והפרפור למרות הכל מהיר מידי, או במיקרים שישנן תנודות בדופק בין איטי מאוד למהיר מאוד ואז כל טיפול תרופתי בעייתי.

נראה לי שלמדת פרק (קטן) בקרדיולוגיה
    בהצלחה בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק נמוך ולחץ דם
    נפתלי טל אל
    02/06/2008

בן 75 סובל מפרפור פרוזדורים כרוני מטופל בורה פרס, קומדין ואנלדקס.
    במינון של 360 מ"ג ורהפרס 10 מ"ג אנלדקס לחץ הדם תקין 120/73 אולם הדופק יורד לערכים של
    42-45.
    במינון של 240 מ"ג ורהפרס 10 מ"ג אנלדקס לחץ הדם עולה ל 150/90 ןהדופק ל 60

למרות הדופק האיטי אני מרגיש טוב

מה הצעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק נמוך ולחץ דם

הוספת תגובה

• הולטר עם 360 מג'

ד``ר רוברט הפנר
    02/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלפתי ואשמח לדעת מה הסיבה

יעל ליפשיץ
    11/09/2013

אתמול הייתי בטקס ועשינו אליו חזרות שלושה ימים רצוף בשעות חמות
    השתדלתי לשתות בצורה סבירה וישנתי מספיק בערך 7 שעות
    וביום של הטקס לא אכלתי ארוחת בוקר בצהריים קצת סלט עם טונה ובערב חצי סנויץ
    כי בצבא אין כל כך מב לאכול חח
    בטקס הרגשתי לקראת הסוף ממש רע.. אחרי עמידה יחסית רבה
    הרגשתי שיש שחור מסביב שהכתפיים שלי כואבות ושאני לא יכולה להחזיק את עצמי יותר
    אז הלכתי אחורה כדי להגיע לחובש ואז נפלתי
    לא איבדתי הכרה אבל היה איזה רגע שלא ראיתי
    ובבדיקות של החובשת היה לי דופק 45 ולחץ דם 120/73
    עכשיו אני עושה הרבה ספורט ובדרך כלל הדופק שלי הוא 60 וכבר כשהגעתי לחובשת הייתי במצב שאני יכולה ללכת והכל בסדר רק קצת חולשה...

אז.. מה בדיוק קרה לי? ואיך יכול להיות שהדופק היה כל כך נמוך והלחץ דם מושלם..??!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלפתי ואשמח לדעת מה הסיבה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    11/09/2013

לא קרה לך כלום
    המשך שירות נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת קרדילוק מינון נמוך
    עמוס
    02/06/2008

אני נוטל קרדילוק במינון נמוך כמספר חודשים ועתה כאשר הומלץ לי לעבור לתרופה אחרת
    אני רוצה להפסיק. כיצד מפסיקים לקחת קרדילוק? האם בבת אחת או בהדרגה? אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת קרדילוק מינון נמוך

הוספת תגובה

• בהדרגה

ד``ר רוברט הפנר
    02/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשרוש בלב-אקו תקין- היתכן??
    שירי
    02/06/2008

אימצנו ילד בן שנתיים באוגוסט האחרון ומיד בהגיענו לארץ ערכנו בדיקת אקו לב (כחלק מסידרת בדיקות מקיפה שעשינו לו, כדי להיות רגועים) והאקו יצא תקין.
    אתמול, בעקבות שיעול ונזלת, הלכנו לרופא. והיא שאלה: "כבר אמרתי לך בעבר שיש לו רשרוש בלב?". אמרתי לה שלא והיא הפנתה לאקו. הסברתי לה שעשינו אקו תקין באוגוסט והיא השאירה לשיקול דעתנו אם לעשות אקו נוסף...נראה שנטייתה הייתה לכך שאין צורך.

השאלה שלי היא מה זה אומר? האם יתכן שרופאה שומעת רשרוש למרות שהאקו יצא תקין? או שאקו מאוגוסט כבר לא נחשב מעודכן וצריך נוסף? לעשות או לא?

תודה!!

הוספת תגובה

• הייתכן?

ד``ר רוברט הפנר
    02/06/2008

שירי,
    ישנן אוושות שהן "תקינות" נוצרות מעצם מעבר הדם דרך שסתומי הלב. הן נקראות אוושות פיזיולוגיות. במקרה כזה האקו לב תקין. לכן אם האקו נעשה בצורה מקצועית טובה, האקו קובע ולא האוושה שנשמעת בבדיקה.
    אם את רוצה להיות רגועה, מציע לך פשוט לחזור על האקו, אולי במכון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שירי
    02/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה