מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אראנספאיריס16/05/2008
אמג'ן: דיונים עם ה-FDA לגבי שינוי האזהרה על תרופות האנמיהמאת: מערכת Bizportal 7.12.2007, 15:45
החברה (סימול: AMGN) הודיעה כי היא נמצאת בדיונים מתקדמים לגבי עדכון האזהרה על תוויות תרופות האנמיה מתוצרתה. מדובר בתרופות ארנסאפ ואפוג'ן, המשמשות לטיפול באנמיה הנובעת מטיפולים כימותראפיים וכשל בכליות. התרופות עלולות לגרום למגוון בעיות רפואיות ואף למוות בקרב המטופלים בהן.
שאלתי היא האם תרופת האראנספ אכן מסכנת חיים כפי שפורסם על ידי הFDA . אימי בת 80 מטופלת בזריקת אראנספ עקב אנמיה בשל אי ספיקת כליות עם קריאטינין. 1.9 יציב. אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעית בפורום
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת הולטר-לבאסנת15/05/2008
בת 53. התוצאה הולטר שקיבלתי: מקצב בסיסי סינוס עם קצב ממוצע: 75, מ- 46 (לילה) ל: 150 בעירנות. PVC'S PAC'S: בודדים. (באקו לב: הפרעה דיאסטולית 2. אני ללא טיפול רק במעקב..). אודה על הפענוח שתכתוב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר - פיענוח
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008פעימות מוקדמות עליתיות וחדריות בודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר אפשרי ללב?אורן15/05/2008
דוקטור שלום
בחודשים האחרונים אני סובל מגיהוקים לאורך כל היום.
בדיקות דם תקינות. צילום דרכי עיכול עליונות תקין ואין בעיות גסטרו.
בחור כבן 30 בריא בד"כ. האם יש אפשרות שזה קשור ללב? האם זה צריך להדאיג אותי מבחינה זו?
אני מאוד לחוץ מהתופעה ואודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008קרוב לוודאי שאין קשר אם אתה בריא ואין לך מחלת לב ידועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הולטר - חוות דעתיואב15/05/2008
ד"ר שלום,
אני בן 46, מאובחן MVP מינימלי מזה כ - 10 שנים, בריא ופעיל ספורטיבית. לאחרונה ביצעתי בדיקת הולטר. אודה להתייחסותך לתוצאות הבדיקה:
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 53
מהירות מקסימאילית: 136
מהירות ממוצעת: 67
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ 10 VPC'S במשך הבדיקה.
הפרעות קצב חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 12 APC'S במשך הבדיקה .
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: נצפה קטע עם הפוך גל T וצניחת ST עד 1.0 מ"מ שעה 17:02 קרוב לודאי ללא משמעות קלינית, עמ' 14.
תודה,
יואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008יואב,
חוות דעת מבוססת על ההתאמה בין הבדיקות לנבדק. המספרים שציינת לא בהכרח מצביעים על בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לבששי13/05/2008
לאישתי הושתל קוצב לב עקב דופק נמוך, האים יכולה ותוך כמה זמן יכולה לזור לפעילות רגילה כגון הליכה ריצה מכון כושר וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב לב
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008ששי
אני מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג של אישתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצותמיטל12/05/2008
שלום רב.
אני כבת 27 ובהריון תאומים ( לא זהים עם שתי שליות )בשבוע 31. במשך החודש האחרון אני מרגישה דפיקות לב מאוד מואצות, קשיים בנשימה ולכן אני גם מתעייפת מהר אפילו אין לי כוח לדבר. במדדים קצב פעימות הלב במנוחה הוא בממצוע 100- 104. האם כדאי לי לפנות לקרדיולוג?
נ.ב
מעולם לא היו לי בעיות לב ולפני ההפריה עשיתי אקו לב שהיה תקין.
תודה מראש- מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר רוברט הפנר12/05/2008מיטל,
אולי הבטן לוחצת, אולי אנמיה, אולי לחץ דם?
אם לא, כדאי שתחזרי על בדיקת האקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוההאליקו12/05/2008
שלום רב
ברצוני לפנות מאחר ואני בן 38 אבי ז"ל סבל מכולסטרול גבוהה וטרליגרצידים היה מטופל ע"י פזיברט
וסימווקור שנים לצערנו הוא נפטר בן 59 לא ידוע ממה
אך אני שואל עלי סובל שנים מכולסטרול וטרליגרצידים ולא מזמן עשיתי שוב בדיקת דם
יצא לי כולסטרול 350 וטרליגרצידים740 HDL -48
לי נמאס מהכדורים האלה שאני לוקח ואבי ז"ל לקח
יש טיפול אחר בכדורים וכד' אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לו
ד``ר רוברט הפנר12/05/2008אליקו,
עדיין הטיפול הכי יעיל הוא בכדורים. אם אתה מאוד שמן, גם דיאטה ופעילות פיזית יעזורו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוברט הפנריאיר12/05/2008
שלום
ענית לי לפני כמה ימים על אפשרות של לקיחת אספירין !
בסוף התשובה כתבת ,אני מצטט :
"כדאי שתתעורר, אחרת התקף הלב זה רק ענין של זמן וכנראה לא ארוך.
בהצלחה
ד''ר רוברט הפנר"
אני חייב להגיד לך אמנם זה אינטרנט ,אבל את התשובות קוראים בני אדם !!!!!!!!!!!
יכולת לענות בהרבה דרכים כמו למי לפנות, אולי הקזת דם ,או כל דבר טיפולי אחר !
אתה ענית עם נבואה להתקף לב !!!
ועוד עם הערכת זמן להתקף !!!
איזו אטימות מצידך !!! (כתבתי לך על בעיות חרדה )(גם מישהו ללא חרדות מתשובה כזו היה מקבל )
מעניין לא רעדה לך היד לפני שכתבת את התשובה ???
אולי כשתקרא אותה שוב ,מי יודע אולי אפילו תתנצל ........
"""כדאי שתתעורר, אחרת התקף הלב זה רק ענין של זמן וכנראה לא ארוך"""
יום טוב
נ"ב
מאבדים את האנושיות במקצוע הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאיר
ד``ר רוברט הפנר12/05/2008יאיר שלום,
אם המילה "תתעורר" פגעה בך, אני מתנצל. אתה צריך להודות בכך שכתבתי לך בדיוק מה לעשות. צר לי, אבל זאת עובדה, שהאנשים שסטטיסטית עושים יותר התקפי לב הם המעשנים, עם כרס, לחץ דם גבוה, וכולסטרול בשמיים, וללא טיפול מונע כלשהו. ואם לא תפנים זאת (תפנים במקום תתעורר) אתה בסכנה של התקף לב. ולא רק התקף לב אלא כל המחלות שנגרמות מטרשת העורקים: ארוע מוחי, אי ספיקת כליות, ירידה בכושר המיני וכו וכו. צר לי שלא סיפרו לך על כך עד עתה.
מעצם זה שנפגעת מתשובתי, בכנות, אתה צריך להודות שהזזתי לך במשהו.
עכשיו, בניחותה, תקרא שוב את תשובתי הקודמת ותעשה את מה שכתבתי לך. תתרכז בעיקר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הפנר
יאיר12/05/2008בוקר טוב
בטח שהזזת במשהו !!! הזזת לי את כל הבית !!!
שנינו יודעים שאין שחור ולבן , אם קראתי נכון שני שליש מהתקפי הלב קרו לאנשים בלי כולסטרול בכלל !!
אני לא שולל את תשובתך אבל אתה כתבת בבטחון על התקף לב ולא עוד הרבה זמן !!!
וזה לדעתי לא היה נכון !!!
מעבר להמלצותיך שאני לא יודע איך אפשר בלי סיגריות (אתה יכול בלי ?) לא ענית לי אם
אספירין יכול לעזור במשהו ?
ידוע משהו על "חמוציות" בקשר לירידת ldl ולעליה ב hdl ?
תודה ויום בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאיר
ד``ר רוברט הפנר12/05/2008יאיר שלום,
אתה צודק, אין שחור או לבן. גם לא כל המעשנים חוטפים סרטן ראות, וחלק מסרטני הראות הם לא במעשנים. אם אתה בטוח שאתה מחוץ לסטטיסטיקות, אולי יש לך מזל. נכון שלחלק מהחולים שאני מטפל בטיפול נמרץ לב עם התקפי לב יש כולסטרול "לא גבוה" אבל עדיין לרוב הוא כן מעל הנורמה. אגב, תקופה לא קצרה מדברים על סוג הכולסטרול הרע, חלקיקים קטנים או גדולים, חלקם גורמים לטרשת וחלקם לא. בכולסטרול כמו שלך אין ספק שהוא טרשתי.
אתה יכול לקחת אספירין, לא הכרחי. חשוב יותר הדברים האחרים שכתבתי עליהם. לגבי הסיגריות, אני לא מעשן, ב 5 השנים האחרונות, זה אפשרי, ואם אתה מתקשה...אחרי ההתקף לב יהיה לך יותר קל ( :) )
אגב, אם כל ביתך הזדעזע....אז הצלחתי. מה שלא הצליחו בקופ"ח כל השנים.
ברוח טובה, קח עצמך בידיים,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב ושלא נפגוש אותך בעבודה !!!
יאיר12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה מטראלית והריוןשרון10/05/2008
הנני בת 38 ,בהריון האחרון (ה-3) נתגלתה אצלי אי ספיקה מטראלית, שגרמה לפלפיטציות,והרגשה של פעימות נוספות(extra sistola),וכן קושי בנשימה. האם הריון נוסף מהווה עבורי סיכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר רוברט הפנר10/05/2008שרון,
תלוי בחומרת האי ספיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-אי ספיקה מטראלית
שרון11/05/2008נכון- היה עלי לציין כי האי ספיקה קלה עד בינונית. רצתי לדעת מהם אפשרויות הטיפול ,אם הסימפטומים עדיין ישנם (3חודשים לאחר לידה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוברט הפנר11/05/2008....ומאז ההריון האחרון חזרת על האקו לב?
אי ספיקה קלה עד בינונית לא אמורה לגרום לתחושות כלשהן. חומרה כזאת גם לא אמורה להוות בעיה בהריון נוסף.
יש טיפול תרופתי , כדי להקל על הסימפטומים, לא לתיקון האי ספיקה או עצירת ההתקדמות של האי ספיקה. מכיוון שהסימפטומיים מופיעים בדר"כ כשהחומרה היא בינונית-קשה לפחות לא נראה לי שזה מתאים לך.
חשוב לציין, שרפואת האינטרנט היא לא רפואה טובה בלשון המעטה, וכדי שאוכל להמליץ לך יותר במדויק אני צריך לדבר ולבדוק אותך ולראות את בדיקת/ות האקו שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אי ספיקה מטראלית....
שרון13/05/2008אכן כן חזרתי על הבדיקה -באקו אין שינוי, מלבד אי ספיקה גם במסתם הטריקוספידאלי באותה חומרה, קל-בינוני .נאמר לי להמשיך מעקב,ולחזור על האקו בעוד שנה.האם זה מספק לפי שעה או להיבדק קודם לכן? תודה על היעוץ עד כה .....שרון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008שרון,
תלוי בכמה זמן את יודעת על קיום האי ספיקה. אם הממצא הוא של השנה האחרונה, יותר סביר אקו חוזר כעבור חצי שנה, אם יותר משנה, ויש בדרך מס' בדיקות ואין החמרה באי ספיקה, אז שנה זה בהחלט הגיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
שרון16/05/2008תודה.....
האי ספיקה ידוע לי רק מסוף ההריון,בשל הסימפטומים שציינתי.אז כמו שהבנתי עלי לחזור ,או רצוי לחזור על האקו בעוד חצי שנה.
איזה בדיקות נוספות עלי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אקו
ד``ר רוברט הפנר16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לבמורביץ09/05/2008
בן 61 , חודשיים וחצי לאחר ניתוח החלפת מסתם אאורטאלי.
כיום יחסית למצבי לפני הניתוח קצב הלב שלי 80-90 לעומת 60-70 קבוע לפני הניתוח.
חזרתי לאותו הרכב תרופות שלפני הניתוח, אבל טרם חזרתי לפעילות הגופנית שלפני (3 פעמים בשבוע שעה נטו בעצימות נמוכה (עליית דופק עד 110).
מה יכולה להיות הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב לב
ד''ר ריקרדו תובר10/05/2008מורביץ
הסיבה למה?
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב לב
מורביץ12/05/2008הסיבה לכך שקצב הלב עלה במקום כצפוי לרדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי קצב לבניב08/05/2008
היום שחיתי מס' בריכות ובאמצע השחייה עצרתי ושמתי לב שהלב שלי דפק בקצב מסויים, אחרי כמה פעימות הייתה הפסקה של שנייה וחצי-שתיים (כאילו פעימה חסרה) ואז דפיקות סדירות ואז שוב פעם קצב מאוד איטי (פעם נוספת בה שוב היה מרווח של שנייה וחצי-שתיים בין 2 פעימות) ואז שוב דפיקות אבל לא סדירות. לאחר זמן מה הקצב חזר להיות סדיר. זה בסדר/נורמלי?
בנוסף, בימים האחרונים היו לי מעין דקירות כואבות בדיוק באזור של הלב בזמן נשימות עמוקות, שאיפות חזקות וכפיפות בטן שאני מבצע מדי פעם אך לפעמים הכאבים באים לגמרי מעצמם גם במצב מנוחה. בפורום אחר אמרו לי שזו דלקת. אציין שבימים האחרונים אני מעט לחוץ יותר מבחינה נפשית והצטברות די משמעותית של חוסר שעות שינה הייתה בסמוך מאוד לתחילת הכאבים. מהי הסיבה לכאבים? (אני מאמין שאין קשר בין זה לבין הפסקה הקודמת, אך רק כדי להסיר ספק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב
ד``ר רוברט הפנר08/05/2008ניב,
קשה לומר, צריך לראות אקג, לבדוק אותך, מציע שתפנה לרופא המשפחה או קרדיולוג.
אתה לא מציין את גילך, אבל אם אתה בסביבות ה 20, בריא, ייתכן גם ומתח גורם לתחושותיך, אבל עדיף שתבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסיף פרטים כדי להבהיר את התמונה
ניב09/05/2008אני בן 20 ורזה (כמו כל המשפחה שלי) ומגיל 13 אני שוחה בתדירות של פעמיים בשבוע. מאז הגיוס המשכתי לשחות מדי פעם ובחודשים האחרונים מס' פעמים בשבוע באורך של כחצי שעה לאימון.
אף פעם לא היו לי תחושות פיזיות שליליות שאני יכול לקשר אותן לחוסר הסדירות שהבחנתי בו אתמול (ואולי עוד פעמים בעבר, אני לא ממש זוכר).
לפני כמה שנים הייתה תקופה שבה קרו לי כמה מקרים בהן אחרי אימון שחייה הרגשתי תחושה מוזרה יחד עם הרבה "נמלים" מול העיניים, אבל בצורה די חזקה. הבנתי שאולי זה קשור ללחץ דם. בכל מקרה, חוץ מזה כלום.
האם לא תיתכן אי-סדירות זמנית (באופן שציינתי בהודעה הקודמת, שבאמצע אפילו יש מרווח גדול יחסית בין פעימות) בדפיקות הלב במעבר בין דופק מהיר של שחייה לדופק איטי של סיום התאוששות ומנוחה? זה משהו שנחשב לחריג?
חוסר הסדירות היה כחצי דקה/דקה (או קצת יותר) מרגע תחילת ההפסקה לאחר כמה בריכות. בזמן תהליך ההתאוששות שבו הדופק אמור להנמיך בהדרגה לקראת מצב מנוחה. אני לוקח סיכון אם לא אלך להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבשני06/05/2008
אימי בת 58. סובלת מהפרעות קצב ממקור על-חדרי. מטופלת בפרולול 5 מ"ג3X ביום. הקרדיולוג אמר לה כי מצבה אינו מסוכן אלא משפיע יותר על איכות החיים. היא מאוד מעוניינת לקבל הזרקות בוטוקס לפנים למטרת החלקת הקמטים. האם במצב זה מותר לקבל טיפול אסתטי בבוטוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד``ר רוברט הפנר06/05/2008שני
בוטוקס ודרלין משפרים יופי את איכות החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צנתור ואחריו הרגשה לא תקינהטובה06/05/2008
שלום
אבי עבר לפני כחודש צינתור ובו הושלתו לו 2 מסתמים ממתכת רגילה ( ללא צפוי )
מאז הצינתור הרגשתו החמירה
קשה לו לעשות פעילות ואפילו קטנה
הוא עזב את העבודה (שיפוצים )
מאז הוא בבית וכבר התאשפז 3 פעמים עקב קוצר נשימה
אתמול הוא הלך בעיר במשך 10 דק' ( הליכה איטית להתאווררות ) והותקף בקוצר נשימה וחולשה וכאבים ברגליים.
הלך למיון ושם שוב אישפזו אותו
בבי"ח עושים לו רק בדיקות שגרצתיות כמו בדיקות דם וא.ק.ג
1.אני רוצה שיעשו לו בדיקות יותר מעמיקותוארצה שתאמרו לי מהן הבדיקות שיש לעבוד ומה יש לשלול
2. אני חושבת שעיו לעבור אולטרסאונד דופלר ( לראות כי אין קרישי דם או סתימות בעורקים) האם מחשבתי נכונה ?
אשמח אם תייעצו לי
בברכה
טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד``ר רוברט הפנר06/05/2008טובה,
מבלי שאכיר את אביך, בלי לדבר איתו, לבדוק אותו, להכיר את מחלת הלב שלו, נראה לך רציני שאייעץ לך דרך האינטרנט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולולגלי04/05/2008
שלום רב
אני נוטלת פרולול מזה כחודש, עקב דפיקות לב במהירות של 100,לפעמים 90.
אני נוטלת כדור של 10 מ"ג חצי בבוקר וחצי בערב.
האם ניתן ליטול חצי כדור רק בבוקר?? או שחייבים להיות עיקביים בוקר וערב? האם בעצם ניתן ליטול כל יומיים חצי כדור? רק כשמרגישים שיש צורך?
או שחייבים ליטול באופן יומיומי באותה השעה?? כי אחרת ההשפעה אינה אותו הדבר?
תודה מראש גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולול
ד''ר ריקרדו תובר04/05/2008גלי שלום
מומלץ ליטול פעמים או 3 פעמים ביום
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - שאלה בנוגע לפרולול
גלי04/05/2008אבל השאלה אם חייבים כל יום או מתי ששרוצים, יום כן יום לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולול
ד''ר ריקרדו תובר10/05/2008גלי
כן חייבים כל יום .
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןיאיר04/05/2008
שלום
אני בן 48 מעשן ,יש גם כרס,מטופל ביתר לחץ דם ב"אוסמו אדלט" וחרדות "אנפרניל" ו"קסנקס".
אז ככה ,יש לי כולסטרול 265 (תרופות עשו לי תופעות לוואי אז הפסקתי) שומנים בנורמה,
המוגלובין 17.9 !
האם כדאי לי ליטול "אספירין" לדלל את הדם כטיפול מונע ???
כמה מסוכן הכדור (נגיד 75 מ"ג)אפילו לא יום יומי ??
סובל מצרבות אולי ריפלוקס !
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד``ר רוברט הפנר04/05/2008יאיר,
אתה טועה בגישה שלך. אספירין לא ימנע את התקף הלב. מה שאולי ימנע אותו זה הפסקת עישון, הורדת הכרס, והפחתה דרסטית של הכולסטרול, אם היו תופעות לוואי לתרופה אחת אז תנסה אחרת. אגב, ההמוגלובין הגבוה נגרם מחוסר חימצון הדם. בדמך עשן ומעט חמצן.
כדאי שתתעורר, אחרת התקף הלב זה רק ענין של זמן וכנראה לא ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)