מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מסתםיצחק24/01/2008
שלום ךכם
על פי בדיקת האקו האחרונה שעשיתי לפני כשבוע אני חייב לעבור ניתוח תיקון / החלפת מסתם מיטרלי. (אני במעקב שנים וחלה החמרה) יש לי קשיי נשימה בכל מאמץ קטן.
האם ישנו בית חולים או רופא אשר לו מרבית הניסיון ? או היכן מבוצעים מרבית הניתוחים ?
לתשובתך הכנה אודה.
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מסתם
ד``ר רוברט הפנר25/01/2008מאיר,
ממליץ לך לפנות לדר' אהוד רענני מנהל ניתוחי לב בתל השומר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפה / מיקון מסתם
יצחק28/01/2008תודה על תשובתך.
אצל ד"ר רענני התור ארוך מאוד , עד אפריל ואולי אפילו מאוחר יותר, האם אפשר לדעת היכן המקום הבא ?
מבדיקה שעשיתי ניתוח זה מבוצע גם בבית חולים הדסה עין כרם ובבית חולים בלינסון ובבית חולים קפלן.
אודה לך על תשובתך הכנה והמהירה , ברצוני לעבור את התהליך בהקדם עקב מצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה מדאיגה בבדיקת אקו דופלראילנה23/01/2008
אני בת 54 , mvp התגלה באקראי לפני כ-20 שנה במסגרת בדיקות לעבודה. מאז לא טופלתי או נבדקתי. בעקבות כתבה בעיתון ביקשתי להבדק והתוצאות הן:
הרחבה מאד קלה של אאורטה עולה, הרחבה קלה של עלייה שמאלית.
חדירה קשה של עלה אחורי ומרכיב כורדלי לתוך עלייה שמאלית.
ה mvp קשור לקרע כורדלי ולכן mr קשה עד בינוני.
lvef=55%
לחץ ריאתי 20 ממ"כ
נקבע לי תור לקרדיולוג רק לחודש אפריל. האם יש לי סיבה לדאגה? האם להקדים את התור?
איזה טיפול ניתן לקבל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP
ד``ר רוברט הפנר23/01/2008אילנה,
רצוי שתקדימי את התור לקרדיולוג. אי ספיקה מיטרלית קשה מדאיגה, ייתכן ותצטרכי ניתוח החלפת/תיקון מסתם, אבל קודם את צריכה להבדק אצל קרדיולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלביקס לאחר צנתור עד מתי?עוזי21/01/2008
שלום רב
לפני כשנה עברתי התקף לב בעקבותיו צונתרתי והוחדר סטנד ללא ציפוי .
מאז לוקח פלביקס ומיקרופרין.
בביקור אצל רופא מומחה יעץ לי לא לחדול עם הפלביקס ולקחת לכל החיים ראיתי במקומות רבים שממליצים לא יותר מחצי שנה
אודה לדעתך אני קצת מבולבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלביקס
ד``ר רוברט הפנר23/01/2008עוזי,
לסטנט לא מצופה דרוש טיפול בפלביקס לשלושה חודשים בלבד בנוסף לאספירין לכל החיים. בגלל האוטם הגיוני לתקופה יותר ארוכה, אם עברה שנה, אינך זקוק יותר לפלביקס בתנאי שאתה ממשיך עם האספירין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בקצב הלבמיכל21/01/2008
אני בת 27, אחת לכמה שבועות, אני מגיע הלמצב שבו קצב הלב הופך פתאום למהיר מאוד, בדרך כלל לזמן של בין חמש לעשר דקות ולאחר מכן בבת אחת מאט וחוזר לקצב רגיל. בזמן שהקצב מתגבר אני מרגישה תחושה של "לפני התעלפות" (כאב ראש, טשטוש בראייה). רציתי לדעת האם יש קשר לשינויים בלחץ הדם ואם י שצורך לבדוק את הנושא (ניגשתי בעבר לרופא משפחה, הקשיב לקצב הלב ואמר שהכול בסדר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב
ד``ר רוברט הפנר23/01/2008מיכל
ממליץ לך לעשות אקג, הולטר ולהתיעץ עם קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלבאלון18/01/2008
דוקטור שלום !
לפני בערך יומיים באמצע העבודה פתאום הרגשתי משהוא מוזר בצד השמאלי של החזה .
ההרגשה הייתה דומה לזו כאילו משהוא " נוזל " אצלי באותו חלק של הגוף.
לא ייחסתי חשיבות רבה למאורע אולם באותו לילה כאשר ניסיתיי להרדם לא הייתי
מצליח מכיוון שמיד הייתי מתעורר עם הרגשות של דפיקות לב בצד שמאל.
אני בן 27 סובל מיל"ד ודופק גבוה תוך כדי טיפול בנורמיטן 25 מ"ג.
למחרת בוצע לי במרפאה א.ק.ג שלא הראה שום ממצאים חריגים.
ומאז אני מסתובב כבר כמה ימים עם הרגשה של " כובד משקל " בצד שמאל של החזה.
אין כאבים אין שום סממנים חלילה לאירוע לב אולם נשארה ההרגשה שתארתי לך .
שאלתי אליך האם כדאי לעשות אקו לב כדי סופית לשלול או שמה זה משהוא של
מערכת העצבים ופשוט לנוח טיפה ע"מ שזה יעבור בעצמו ??
המון תודה על העצה !!
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בלב
ד``ר רוברט הפנר19/01/2008אלון
למה החלטת שאקו לב זה מה שאתה צריך?
אני חושב שכדאי שתתיעץ עם רופא המשפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופיריןרות18/01/2008
הייתי רוצה לקבל בבקשה קצת רשמים מהתרופה מיקרופירין. אבי כנראה יתחיל לקחת אותם בשל הצטברות שומנים, ואני רוצה לדעת כיצד זה פועל, בשפה פשוטה עד כמה שניתן.. אין לי הבנה גדולה בתחום הרפואי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין
ד``ר רוברט הפנר19/01/2008רות
מיקרופירין הוא אספירין והוא לא מיועד לטיפול בקולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שכבר הבנת...
רות23/01/2008כמו שהבנת כבר, ניסיון רב אין לי בתחום... בכל מקרה, מה תוכל לספר לי על התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
ד``ר רוברט הפנר24/01/2008http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%9F
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיברילטורדוד16/01/2008
שלום רב,
מקריאה באינטרנט הבנתי שדפיבלירטור אוטומטי מהדור החדש מאפשר הפעלה בטוחה לאחר הכשרה מינימלית.
שאלתי היא האם כדאי להחזיק מכשיר כזה בכל בית ?
ואם מומלץ רק לאנשים בסיכון, מיהם האנשים שנמצאים בקבוצת סיכון שבעקבותיה החזקת מכשיר כזה בבית מומלצת ? האם בעיה במסתמי הלב היא אחת הבעיות שמצדיקות החזקת מכשיר כזה בבית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיברילטור
ד``ר רוברט הפנר16/01/2008שי
שאלותיך נכונות. אבל אין לי תשובה מדויקת לתת לך.
מי באמת בסיכון? אני, את, אתה, הוא, הם...מי יודע.
אם יש לך אפשרות, למה שלא יהיה לך בבית? ומה עם הקניונים?
מסתם? איזה מהם? איזה חומרה? אחרי תיקון? החלפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץשרון16/01/2008
שלום, בעלי בן 40. לפני כשנתיים קיבל התקף לב. מאז מטופלת תרופתית , מאוזן מבחינת כולסטרול שומנים וכל השאר, נוטל תרופות בקביעות אך לא מקפיד על דיאטה ולא על פעילות גופנית. היום ביצע בדיקת מאמץ שגרתית שהראתה כושר גופני: גבוה, תגובה נורמטית למאמץ והיה כתוב גם חשד למצב איסכמיה במאמץ.מה זה אומר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר16/01/2008שרון
לא מספיק מה שכתוב, צריך לראות את תרשימי האקג ולעשות קורלציה עם החולה עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךשימי15/01/2008
ד"ר שלום,
בהריון שבוע 22 . החל מאתמול סובלת מסחרחורות קשות ולחץ דם נמוך מאוד 95 על 43 ו 88 על 45 (במדידות של מד לחץ דם ביתי אלקטרוני). די מזמן ידוע לי שיש לי לחץ דם נמוך...אבל אלה הערכים הנמוכים ביותר שהיו לי. שאלתי היא האם לחץ דם נמוך כזה עלול לגרום נזק לעובר כמו פגיעה בהזרמת הדם או החמצן לעובר או כל סיכון אחר. מאוד מודגאת
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שלא תתיעצי עם רופא הנשים שלך?
ד``ר רוברט הפנר15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר לב מורחבהילה כהן13/01/2008
ביתי בגיל חודש וחצי אובחנה אצלה Dilated Cardiomyopathy היא קיבלה תרופות: קאפוטן,פוליטאסיד,קרניטין,לנוקסין+2 משתנים , הילדה שלי כיום בת 3 וכיום השריר הסתדר אך אחד מהחדרים בלב מורחב היא עדיין מקבלת את התרופות שרשמתי לעיל חוץ מ-2 המשתנים, ברצוני לדעת מה אומר חדר לב מורחב וכיצד זה ישפיע בעתיד והאם חדר זה יכול ל"תקן" את עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את צריכה להתיעץ עם קרדיולוג ילדים
ד``ר רוברט הפנר13/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות הלבשאול11/01/2008
האם זה דבר נורמלי שהלב מתחיל לדפוק חזק יותר או מהר יותר כשקמים מהכיסא או מכל מצב ישיבה במהירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי
ד``ר רוברט הפנר12/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותעליזה10/01/2008
ד"ר שלום,
אני בת 40, לאחרונה עקב תחושה מוזרה בחזה ודופק מהיר ביצעתי בדיקות אקג ארגומטריה והולטר
בבדיקת הולטר :
קצב בסיסי= קצב סינוס, מהירות מינימלית 68, מקסימלית 168 מהירות ממוצעת 88
הפרעות קצב חדריות- VPC;S ניצפו 3 במשך הבדיקה. ממוקד אחד.
הפרעות קצב חדריות APCWS נצפה APC בודד ו- 2 זוגות APC;S, לדוגמא 15:22
הפרעות הולכה לא ניצפושינויים משמעותיים בקטע ST לא ניצפו.
בשעות העירנות נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 168 פעימות לדקה שנמשכו עד 30 דקות
תוצאות האקג:
MILD ST DEPRESSION IN LATERAL LEADS, MAY BE TACHYCARDIA INDUCED BUT MAY BE ALSO SIGN OF HYPERTENSIVE HEART
פעימות 117 לדקה, אבחנות פענוח :
קצב ציר - RYTHM
* SINUS TACHYCARDIA
גלי P וחסמים - BLOCKS
* ICRBBB
תוצאות בדיקת ארגומטריה:
הבדיקה נמשכה 3.41 דקות שלב 2 5.4 מט'
אקג במנוחה מראה קצב סינוס, ICRBBB
אקג במאמץ מראה סינוס טכיקרדיה VPBS בודדים . נצפו צניחות קטע ST הוריזונטליות של 1 מ"מ בחיבורים V4-V6
בהתאוששות- תקינה
לסיכום: כושר גופני ירוד, תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. תוצאות הבדיקה אינן חד משמעיות, לא ניצפו הפרעות קצב משמעותיות בזמן המאמץ.
עד כה לא קיבלתי הפנייה לרופא קרדיולוג. רופאת המשפחה נתנה לי מרשם לדראלין של 10 מ"ג ביום. כשלקחתי את הדראלין הדופק ירד אבל אז הרגשתי הפרעות בקצב. לכן הפסקתי.
אודה לך אם תוכל להסביר לי את משמעות התוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר רוברט הפנר12/01/2008עליזה
הפורום לא יכול לבוא במקום בדיקה אצל קרדיולוג הקופה. אם את לא מרגישה טוב, רצוי שתבדקי אצלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף לבאפרת09/01/2008
אבי עבר התקף לב לפני שבועיים. האוטם הוא קדמי ויש לו איסכמיה. היתה גם בצקת ריאות. בעקבות האוטם הקריאטינין החל לעלות ולכן לא עשו צינתור.כרגע הוא שבועיים מאושפז. אבל רוצים לשחררו הביתה למרות הצורך בצינתור.
רציתי לשאול, בבקשה:
1. האם יכולים לעשות לו צינתור למרות הקריאטינין הגבוה? כרגע 2.9 היה מעל 4.
2. אם ישחררו אותו מבלי הצינתור. מה הפרוגנוזה?
3. אמרו לו שתיפקוד הלב 45%. האם זה נפוץ לאחר התקף זה?
4.האם לקיחת תרופות מספיקה כדי לא לקבל התקף נוסף מבלי הצינתור?
5. האם פירוש האיסכמיה הוא שיש עורק חסום?
אנחנו נמצאים בחוסר ודאות מוחלט. אני מפחדת מה יקרה בבית. הוא גר רחוק ולבד.
בבקשה, תענו לי. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף לב
ד``ר רוברט הפנר09/01/2008אפרת,
לרוב שאלותיך איני יכול לענות מבלי להכיר את אביך.
את הצורך בצנתור יש לשקול שוב לאור העובדה שהקראטינין במגמת ירידה.
הדעות יכולות להיות לכאן או לכאן, תלוי מי תשאלי. חשוב שתתיעצי עם קרדיולוגים שמכירים אותו ובדקו אותו. על פי הנתונים שמסרת אני לא יכול להיות לצערי להיות יותר מדויק.
דר' הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו דופלר-קרדיוגרפיה שלמהשלמה09/01/2008
תודה דוקטור
בהמשך לתשובתך מ 050108 אודה לך אם תתיחס לפרטים הבאים:
בכל זאת יש שינויים קטנים. האם הם משפיעים לרעה או שזה בגדר הנורמה ?
אאורטה עולה: "41 "מ"מ / לפני שנה וחצי 40 מ"מ
רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה : "49 "מ"מ/ לפני שנה וחצי 51 מ"מ
המסתם האאורטלי: "מעובה"/ לפני שנה וחצי תקין
בעוד 10 ימים אני אמור לעבור מיפוי לב. האם זה יוכל להסביר את קוצר הנשימה ?
תודה
בנוסף ההערות הבאים בגוף תוצאות הבדיקה
תודה על תשובתך ההערות הנוספות אשר נכתבו הם: MILD ASC.AORTA DILATATION.
MILD LAE. NORMAL LV AND RV SIZE AND SYSTOLIC FX.NORMAL MITRAL VALVE. THICK AO. VALVE.TRIVIAL MR.AR.TR
אודה להתיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר09/01/2008שלמה
אין הבדל בין שתי בדיקות האקו.
לתחושותיך, יותר חשובה תוצאת המיפוי. אין בבדיקות האקו ממצאים שגורמים לך לקוצר נשימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף מזון ובעית לבסיגל07/01/2008
שלום שמי סיגל ואני בת 40 אחרי טיפולים כימותרפים עקב סרטן השד נוצר לי נזק בלב ,תפוקתו ירדה ל40% והיום עומדת על 58% עם קרבודיקסן וטריטס,
שאלתי היא,, ניתקלתי בתוסף מזון שמיועד לחיזוק הלב והייתי רוצה לדעת אם זה טוב לי או מזיק לי
כששאלתי את הקרדיולוג בבית החולים הוא ענה שהוא לא יודע
מרכיבי התוסף הם:folate 400ug, selenium70ug,taurine500mg,l carnitine500mg,coenzyme q1050mg,policosanol10mg
אשמח לקבל תשובה מהירה ,זה חשוב לי מאוד ואני לא מוצאת תשובה,
תודה סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף
ד``ר רוברט הפנר08/01/2008סיגל,
תפקוד הלב שלך תקין, מה יש לחזק יותר?
לא מכיר את התוסף הנ"ל, תהיי בטוחה שאם תוסף מזון כלשהו היה מוכח כ"מחזק" את הלב, היינו ממליצים עליו. בקלות היינו מטפלים בחולים עם אי ספיקת לב וכו וכו.
דבר אחד בטוח. לפני שהוא ייחזק לך את הלב הוא ירוקן לך את הכיסים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)