מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצרות קשה במסתם האורטליורדית24/11/2007
שלום אני בת 37 נשואה +3 ויש לי הצרות קשה במסתם האורטלי 0.70 עם מפל לחצים של 80 ללא סמפטומים.
מהי דעתך? האם אני צריכה להתנתח בהקדם ? או לחכות להופעת הסמפטומים? יש לציין שאני עושה כושר ללא בעייה
ואני אמורה לעבור אקו לב במאמץ
רציתי גם לדעת מי המומחה הגדול ביותר בארץ לניתוח החלפת מסתם אורטלי בחתך קטן? כי אנני רוצה שיפתחו לי את כל בית החזה? ומי בחול? שמעתי על רופא בבלגייה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות קשה במסתם האורטלי
ד''ר ריקרדו תובר25/11/2007ורדית שלום
הצרות קשה במסתם האורטלי ללא סימפטומים איננה אינדיקציה לניתוח החלפת מסתם.אפלו אם שטח המסתם 0.7
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות קשה במסתם האורטלי
ורדית26/11/2007שלום דוקטור אני מאוד שמחה לקרוא את תגובתך לגבי ההצרות הקשה שלי במסתם האורטלי0.7 ומפל לחצים של 80 ללא סמפטומים
רוב הרופאים ובמיוחד המנתחים בפורומים השונים חושבים שזו הצרות קשה מאוד ושהסמפטומים יגיעו בהקדם ולכן צריך מייד לנתח
אז מהי כן האינדיקצייה במיקרה שלי? אפשר לשמוע חוות דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAS
ד``ר רוברט הפנר26/11/2007שלום ורדית,
אם את פעילה פיזית, לא מרגישה קוצר נשימה או כאבים/לחץ בחזה במאמץ, ולא מאבדת לעתים את ההכרה, אז אין דחיפות בניתוח.
אני מבין שאת מודאגת מהצלקת, אולי בצדק. את ודאי מודעת בנוסף שתצטרכי ליטול תרופה מונעת קרישת דם כל חייך, כי המסתם שתקבלי יהיה מתכתי ולא ביולוגי. אני מעיר את תשומת לבך לניתוח ע"ש רוס Ross procedure שיחסוך ממך את הצורך בנוגדי קרישה, בשבילו תצטרכי לטוס לחו"ל. מצרף לך קישור.
http://www.cts.usc.edu/rossprocedure.html
בהצלחה,
ד"ר הפנר
אגב, גם קצב ההחמרה בהצרות המסתם יכול לעזור, בבדיקות חוזרות (אקו) שעשית בשנים האחרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצרות במסתם האורטלי
ורדית26/11/2007שלום ד"ר הפנר לגבי ניתוח בחתך קטן הבנתי ששמים מסתם ביולוגי ולא מכאני לכן לא צריך תרופה נוגדת קרישה לכל החיים והבנתי כמו כן שהמסתם הוא ל10 שנים בלבד ולא איכפת לי מכייוון שאני מאמינה שעוד 10 שנים יהיו חידושים אבל בחתך קטן לא פותחים את כל בית החזה
הבנתי גם שאין נסיון בארץ לכן אם יש לך המלצה על רופא מסויים או מרכז רפואי בחול אין לי בעייה תקציבית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה אחרונה לגבי המסתם האורטלי
ורדית26/11/2007אני אומורה לעבור שבוא הבא אקו לב במאמץ כדי לראות אם אני לא מפתחת סמפטומים בבדיקה למרות שאני עושה כושר ללא בעייה אבל חלה החמרה רצינית בשנה האחרונה המסתם מ0.9 הוצר ל 0.7
לכן שאלתי היא האם מסוכן במצבי לעשות בדיקת אקו לב במאמץ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מסוכן בהשגחה מתאימה
ד``ר רוברט הפנר27/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המהירות
ורדית27/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלקטרו פזיולוגיתאורטל24/11/2007
ההורים לוחצים עלי לעשות בדיקה אלקטרו פיזיולוגית הרופאים פחות...
כמובן בנוגע לwpw...
אני ממש ממש לא רוצה לעשות זאת...
מה עושים ? :( האמת היא שאני בריא ועושה הכול כולל ספורט כבר..
אם אני לא יעשה זה מסכן אותי ?
ד"ר תודה על היחס בכול תשובה ותשובה לכול שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגיעו להסכמה במשפחה
ד``ר רוברט הפנר26/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי לקיחת "אבנדיה".אור24/11/2007
שלום רב.
בעקבות כתבות ,שפורסמו באשר לכדור "אבנדיה" אשר מגבירות את הסיכון להתקפי לב.
הינני שואלת את השאלה עבור גבר כבן 70 .לפני כארבע שנים עבר ניתוח לב פתוח.סובל מבעיית הסכרת ומטופל בין היתר גם בכדור "אבנדיה".
נשאלת השאלה לגבי כדור זה, למי מומלץ לקחת את הכדור??
מדוע הוא ממשיך להינתן למרות הסכנות ,שבלקיחתו.
מודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנדיה
ד``ר רוברט הפנר26/11/2007אין המלצה לא של ה FDA האמריקאי ולא מש' הבריאות הישראלי לאסור אותו לשימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אור26/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקושמול22/11/2007
התוצאות שלי באנגלית,סליחה
בן 28
משקל:72
גובה:182
relative mural thikness:0.48
mass index g/m :71.8
lv myocardial mass,g:137.2
ejection fraction:60%
intraventricular septal thickness:10mm
lvedd:42mm
עובי דופן אחורי חדר שמאלי:10 ממ
שורש אאורטה 29 ממ
אאורטה העולה"21 ממ
סיכום:
concentric geometric changeover.
no enlargment of heart cavities
מה זה אומר?
הבדיקה נעשתה בעקבות חשד למיטראל פרולאפס שהתגלה באסקולטיישן,
דבר שנשלל באקו.
בסיום הבדיקה הרופאה אמרה שהכול תקין אבל יש MILD LVH ,שכנראה מתבטא בשינויים גאומטרים.לטענתה אין עליי לשנות את סגנון החיים שלי או לקחת תרופות,
אני עוסק בפעילות ספורטיבית מזה כ5חודשים(אירובי+אנארובי).
לחץ הדם שלי בבדיקה ראשונה 140/90 ובשניה והשלישית130/80
1.האם ממצאים אלה מראים על LVHפיזיולוגי או פתולוגי?
2.האם עליי להתחיל טיפול תרופתי?
תודה ,מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LVH
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007עובי של 10 ממ' תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מסקרנתניר22/11/2007
היי דוקטור
נניח בן אדם שהוא בריא בכללי מתחיל להתאמן במכון כושר
ונניח שהוא עושה חימום של 10 דקות בדופק סביר ולא מהיר
ואחר כך משגיח על דופק סביר במהלך כל אימון המשקולות....האם יש בכך סכנה ועומס על הלב בכדי לנזק אותו? או שעקב העובדה שהלב לא מתאמץ הוא בטוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה בשם קרדיולוג, תופעות לוואי?איתי22/11/2007
ועבור מה התרופה בעצם משמשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות שונות
שרה בן זאב25/04/2016שלום רב. סובלת מ"התקפי" הפרעות קצב ודופק גבוה.(יכול לקרות פעם בחודש או פעם בשנה)
כל פעם מקבלת תרופות אחרות ונמצאת במצב שאני מרגישה"שפן נסיונות".
בשבוע שעבר עברתי שום "התקף". הייתי במיון ושם קיבלתי במשך יומים לופרסור ואיקקור.
לא עזר ורק ביום השלישי היה סינוס ושוחררתי הביתה עם המלצה להמשיך בפרדקסה ולהוסיף "ריתמקס". היום לאחר כשלושה ימים של לקיחת התרופות לא הרגשתי טוב.(הרגשת עילפון).
ביקרתי במרפאה שם פגשתי רופא מחליף והוא המליץ שבנוסף אקח גם קרדילוק (היה לי דופק 100 אך אא.ק.ג. היתה תקין)
אני פשוט אובדת עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות שונות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/04/2016צודקת אבל לא תמצאי פתרון באינטרנט. תפני לקרדיולוג במסגרת אמבולטורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת קרדיולוג
חיים27/09/2016שאלה|:האם תרופת קרדיולוג תחליפית ל; KARDILOK T או: BISOPROLOL ?
בקופת חולים כללית אין במלאי kardilok ואני מקבל במקומה את bisoprolol
"שאינה ידידותית למשתמש", לשון המעטה מפאת גודלה הזעיר והקושי להוציאה תרתי משמע מאריזת הוואקום האטומה,
הומלץ בפני להחליפה בתרופת קרדיולוג שקיימת במלאי בתי המרקחת של קופת חולים כללית
בברכה,
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופת קרדיולוג - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/09/2016קרדיולוג לא תרופה אלא מומחיות ברפואה.
אתה מתכוון לקרדילוק וזה למעשה ביסופרולול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007תקרא ב
www.medic.co.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלינק שנתת מצריך סיסמא, אפשר תימצות
איתי23/11/2007בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלינק שנתת מצריך סיסמא, אפשר תימצות - תגובה
ד``ר רוברט הפנר25/04/2016תרשמי אז תהיה לך סיסמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007http://en.wikipedia.org/wiki/Bisoprolol
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב מהירות איך מבחינים?אורטל21/11/2007
האם מרגישים דפיקות מהירות מהר(הפרעות קצב) וקל להבין שזה הפרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיעצים עם קרדיולוג
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קשר לדפיברלטורמוטי21/11/2007
בן 31 מושתל דפיברלטור שנה וחצי עקב הפרעות קצב ודופק מהיר עם סיפור משפחה רציני הרים יש פיתרון אחר חוץ מהדפיברלטור לפיתרון הבעיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה?
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007אתה אמור לתאר את הבעיה בגללה השתילו לך ICD. בכל מקרה, לא קצת מאוחר לשאול לגבי פתרון אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- irregular heartbeatsתמר21/11/2007
Is every heartbeat supposed to feel the same or is it normal to experience some
stronger beats amongst the general rythem of beats?
Sometimes I feel ectopic beats abouttt 2 per day. Isit normal to feel many on a day for example 8 or more. Is this a sign of a problem* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007לא חייבים להרגיש אותו דבר.
פעימות מוקדמות יש גם לכל אדם בריא, מספרים שאת ציינת זניחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץ דחוףeti20/11/2007
שלום רב
אני בת 36 וחצי בחודש האחרון חל בי שינוי מבחינת ההרגשה הכללית
הכל התחיל כשלילה אחד הרגשתי כאביםם בחזה עם הקרנה ליד ובחילות לא התייחסתי אבל הדבר חזר על עצמו ובנוסף במשך הזמן שמתי לב שאני נורא מתעייפת בהליכה או בעליית מדרגות בבדיקות דם גילו אנמיה אקג תקין אבל הופנתי לבדיקת מאמץ . היום עשיתי בדיקת מאמץ אבל באמצע הבדיקה הרגשתי לחץ לא חזק במיוחד בחזה ותחושת "סמרטוט " תחושה שאני עומדת להתעלף מיד הרגישו ומדדו לי לחץ דם שמאוד ירד 60/50 השכיבו אותי אבל כל פעם שניסו להושיב אותי לחץ הדם צנח בחזרה לקח לי שעה להתאושש ולהתייצב הקרדיאולוג אמר שהאקג תקין
אבל בעיית לחץ הדם היא שמפתיעה לכן הפנה אותי לאקו לב דחוף
לא הצלחתי להבין מה החשד שלו כי דיבר בשפת הופאים עם הטכנאית אבלל הבנתי שאולי בעיה במסתם גורמת לירידה בלחץ הדם
תוכלו בבקשה לתת לי הסבר מה יכול להיות לא תקין? האם לחץ הדם לא אמור לעלות במאמץ?יש סיבה לדאגה? יש לציין שתחושה כזאת אבל פחותה בהרבה עוברת עליי כל יום אני מתחילה לעבוד ואז בשעה מסוימת כאילו הורידו לי את האויר אני מרגישה חולשה כבדות בעיניים ועייפות טוטאלית
תודה מראש על כל תשובה שתתקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד``ר רוברט הפנר21/11/2007שלום לך,
אם כל מה שאת מתארת נכון ומדויק, היו צריכים להפנות אותך לאשפוז ולא לאקו לב דחוף, שיהיה בעוד...וכנראה גם שלא זאת בדיקת הבחירה בשלב זה במיוחד אם רופא בדק אותך ולא שמע אוושה משמעותית.
לחץ בחזה ונפילה כל כך משמעותית בלחץ הדם בזמן מבחן מאמץ, חמור מאוד ויכול להצביע על בעיה משמעותית בלב.
את מוזמנת לצלצל למרפאתי הבוקר, במידה ולא תמצאי אותי תבקשי מהמזכירה את הנייד שלי.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לנוטלי קומדיןדורית20/11/2007
האם מותר לנוטלי קומדין לקחת
בשעת הצטננות גם קולדקס?
בנוסף לקומדין קיבלתי לקחת
כל יום גם פרוקור, טריטייס
וזריקות קלקסן כי עוד לא
הגעתי לאיזון
הסיבה לתרופות - דיאגנוזה של פרפור פרוזדורים שהתגלה
עקב יד שפתאום נרדמה וסרבה להתעורר. אגב היד כן התעוררה
מאז והכל טוב ובלי נזקים
אבל אמרו לי שכל תרופה צריך להתייעץ
תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין
ד``ר רוברט הפנר21/11/2007לא ידוע לי אם יש אינטרקציה עם קולדקס.
ישנה אינטרקציה עם פרוקור, שילוב של פרוקור וקומדין מחזק את השפעת הקומדין, במיוחד אם את בימים הראשונים של טיפול בפרוקור כשדרושות מנות גדולות יותר (העמסה).
להזהר בשילוב של קומדין עם קלקסן ולהפסיק את האחרון כשה INR מגיע ל2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ד"ר הפנר
דורית21/11/2007
לצערי טרם הגעתי ל-INR של
2.0
ואני עדיין בשלב הראשון של
בדיקות דם 3 פעמים בשבוע
אני כרגע מצוננת, על אף שעשיתי בחודש שעבר
חיסון נגד שפעת, ודי חוששת
לקחת עוד כדורים, כמו קולדקס, בנוסף
לאלה שכבר נתנו לי בגלל הפרפור פרוזדורים
תודה, דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VPBS - בבקשה דחוףתאו20/11/2007
שלום רב,
אני ג בר בן 32 . עובד כמנהל ייצור במפעל. העבודה שלי בדרך כלל בסביבה של לחץ וריצהבתוך המפעל.
מדי שנה אני עושה בדיקות רפואיות בשרותים המיוחדים מטעם העבדה. עד לבדיקה האחרונה לא נצפו בעיות ובבדיקה האחרונה היו התוצאות הבאות:
1. דופק במנוחה 73 , לחץ דם 120/85
2. אקג - תקין
3. בבדיקת מאמץ נצפו התוצאות הבאות : שיא מאמץ
א. דופק 174 , לחץ דם 140/95
ב. המבחן נמשך 10.42 דקות והסתיים בקצב לב 92% . עקב דופק מטרה , מטס 13.1
4. בסוף התאוששות של המאמץ :
א. דופק 99 , לחץ דם 140/95
ב. שינויים ב T - ST :נצפו שינויים לא איסכמיים
ג. נצפו הפרעות קצב : VPBS בודדות במאמץ
ד. לא היו תלונות בזמן המאמץ
בסיכום : סבירות נמוכה לקיום איסכמיה , מומלץ לבצע הולטר
צריך לציין שאני שוקך 126 ק"ג , גובה 189 ס"מ. אין שומנים בדם
מה זה איסכמיה , האם זה מסוכן . אני מאוד מודאג בבקשה עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסכמיה
ד``ר רוברט הפנר20/11/2007איסכמיה , הכוונה הצרויות/סתימות בעורקים. אבל זה , לפי התשובה הכתובה אין לך.
כדאי לך לרדת במשקל ולעשות פעילות פיזית, אחרת יש סיכוי לא קטן שיהיה לך בעוד מס' שנים.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת מסתםדפנה20/11/2007
שוב שלום...
MVP + MR MAILD ללא שינויים בדפנות הלב,הממצא הזה גורם לי לחיות בפחד וחשש מכל דבר.....הפסקתי לעבוד...הפסקתי הכל ..פשוט פוחדת .
אני מנסה לברר מהי השפעת הממצא על מיחושים שאני חשה ביום יום כמו דקירות בלב,דופק מואץ ,קושי בנשימה ,ברור שיש אלמנט של חרדה אבל זה לא משנה את העובדה שאני סובלת..אני מרגישה צורך לנשום עמוק יותר לכן עשו לי אקו ,צילום חזה אך לא נמצא דבר מעבר למה שציינתי למעלה.
האם צריך לעשות ארגומטריה או שהאקו מסביר הכל?האם קיימת חשיפה גדולה יותר להתקפי לב ?
ד"ר !...הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MVP
ד``ר רוברט הפנר23/11/2007אין יותר סיכון להתקף לב.
MVP יכול להסביר את התחושות של דפיקות לב, דקירות וכו וכו
אבל נראה לי שאצלך המרכיב הדומיננטי הוא החרדה.
את אמורה לנהל חיים נורמליים עם הממצא הנ"ל.
אולי תתיעצי עם איש מקצוע לגבי החרדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירגלי19/11/2007
שלום רב
אחרי הליכה לא מאומצת על הליכון וקצת שחיה כאשר חוזרת הביתה כשעתיים עד שלוש אחרי מרגישה דופק מהיר מתמשך רק אחרי שבולעת פרולור(מטופלת בכדור זה) הדופק נרגע.
שאלתי האם הדופק המהיר אחרי כמה שעות מראה על איזה בעיה? הייתי בבדיקה אצל בכיר בקרדיולודיה , עשיתי הולטר היה תקין.רוצה להמשיך אבל חוששת שאולי זה מעיד על הצרות או דבר אחר לפעמים יש לי הפרעות קצב לדקות ספורות ועובר. הדופק המהיר הוא לא ההתקפים של הקצב.
תודה מראש
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר
ד``ר רוברט הפנר19/11/2007אם ההולטר תקין אז כנראה שאין בעיה.
והתיעצת גם עם קרדיולוג, וכנראה שהוא המליץ לך על המשך פרולול.
אז אין לי מה להוסיף.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם?רון19/11/2007
שלום רב,
אני בן 24 והיום התעוררתי עם כאב ראש קל עייפות וחולשה ברגליים ( כאבי שרירים ) , הלכתי למרפאה והם מדדו לי לחץ דם : 78/137 ואמרו שזה גבוה לגילי , אך בנורמה.
לא נתנו לי שום טיפול ואמרו שאני יכול ללכת.
האם זה טיפול ראוי או שמא יש צורך בבירורים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם
פורום19/11/2007למה בחור צעיר בן 24 הולך לקופ"ח בגלל כאב ראש קל? אתה מובטל?
את זה כדאי לך לברר!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רון19/11/2007אולי זה ירידה לרמה ממש נמוכה לענות לך , אבל אני אגלה לך סוד , יש ילדים ותינוקות שמתים גם ממחלות של "מבוגרים" מה שאתה מכנה אותם , אז אל תתיחס בזלזלול לבעיות רפואיות של אנשים אחרים .
ודרך אגב אני עושה תואר שני באוניברסיטה אז אני לא מובטל מקווה שאתה לא מובטל , כי אחרת לא היית נכנס ועונה לשאלות שאין לך כלל ידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ד``ר רוברט הפנר19/11/2007המדידה החד פעמית ההיא לא מעידה שאתה "סובל" מלחץ דם. בכל מקרה ממליץ לך לעקוב.
תרגיש טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)