מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זו בדיקה אלקרטו פיזיולוגית?אורטל04/11/2007
האם בדיקה זו חשובה למעקב אחרי wpw .????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי שתבוא עם משהו
ד``ר רוברט הפנר04/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן + אומגה 3יוחאי03/11/2007
שלום .
אשמח לקבל את דעתך .
עברתי אוטם לפני כשנתיים (אני בן 55 ) ומאז אני מקבל נורמיטן 12.5 מ"ג , שמתי לב שבדיקת הסוכר שלי עולה בבדיקה האחרונה הגיעה ל: 101-102 מ"ג כאשר התחום המכסימלי הוא 100 מ"ג , בבדיקת A1C התקבל 5.9 כאשר המכסימום 5.7 % , האם העלייה היא בגלל הנורמיטן ? האם לדעתך יש לי סוכר שמסכן אותי ? האם לדעתך עלי לקבל טיפול תרופתי מעבר לדיאטה ולספורט שאני עושה .
שאלה אחרונה , האם הנך ממליץ לקחת אומגה 3 ואם כן באיזה מינון ושל איזו חברה (אני אוכל 3 פעמים בשבוע גדים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד``ר רוברט הפנר03/11/2007תמשיך לאכול דגים, עקוב אחר הסוכר, תעשה פעילות פיזית, תפחית את הקולסטרול LDL ותקח את התרופות כפי שהמליצו לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואומגה 3?
ליאורה20/11/2007דוקטור נכבד,
ומה תשובתך לשאלה בעניין אומגה 3? גם אני מעוניין בה. תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדיולוג לאקו בלחץ דם נמוךדנה02/11/2007
לדוקטור שלום רב,
בת 37. סובלת מזה כשנתיים מל"ד נמוך של 90/50, שגורם לי עייפות רבה. הל"ד צנח פתאומית לפני כשנתיים, וזאת לאחר ששנים היה 110/70. כמו כן יש לי מדי פעם כאבים בחזה.
אני מעונינת לעבור, באופן פרטי, בדיקת אקו-לב במנוחה ובמאמץ, אצל קרדיולוג שמתמחה בל"ד נמוך, ולכן ישים לב במהלך הבדיקה על דגשים שקשורים לזה. ולא שמראש יהיה במחשבה של ל"ד נמוך זו בריאות וזהו.
חשוב לי להיות אצל מישהו עם אוריינטציה לנושא, בגלל שבדיקת אקו היא לא בדיקה עם מספרים מוחלטים, אלא יש הערכות ותיאורים חצי-כמותיים ("קשה", "בינונית", "קלה").
אז האם תוכל להמליץ לי על קרדיולוג
א. שמתמחה בל"ד נמוך
ב. שעורך בדיקות אקו, ובעל הרבה ניסיון באיבחון דרכן
ג. שיש לו סבלנות ויעשה לי בדיקה יסודית כמה שיותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך
ד``ר רוברט הפנר03/11/2007את צודקת בהחלט.
ברגע שיוודע לי על קרדיולוג עם התכונות הנ"ל אודיע לך
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מתי לבדוק שוב
דנה03/11/2007אם נודע לך על מישהו כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת ודלקת ראותיוחאי02/11/2007
ד"ר שלום.
האם מומלץ לכאלה שעברו אוטם לקבל חיסון נגד שפעת ונגד דלקת ראות ?
האם מומלץ לקחת אומגה 3 גם אם אני אוכל לפחות 3 פעמים בחודש דגים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רוברט הפנר03/11/2007אין קשר ישיר בין אוטם לחיסון, לגבי המצב הבריאותי הכללי וצורך בחיסון תתיעץ עם רופא המשפחה.
תמשיך לאכול דגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיו 10ליאורה02/11/2007
דוקטור נכבד,
האם יש ערך מניעתי כלשהוא לתוסף קיו 10, בנסיבות בריאותיות כלשהן?
תודה. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באילו נסיבות?
ד``ר רוברט הפנר03/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוגמת נסיבות
אלי03/11/2007ד.נ.
למשל, כאשר אני שייך לקבוצת סיכון - יש לי יל"ד(מאוזן תרופתית), מטופל גם בסטטין (שומנים בדם בסדר גמור בעזרתו) ואני בן 72. בנסיבות אלה, קיו יכול לתרום משהו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיו 10 - תזכורת
ליאורה07/11/2007ד.נ.
אבקש להפנות תשומת לבך לתשובתי מ-3.11 לשאלתך, ולבקשתי לקבל תשובתך לשאלתי שפורטה לבקשתך. בתודה מראש על תשומת לבך. א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQ10
ד``ר רוברט הפנר07/11/20071-הסברתי לך בעבר באריכות, כבר הספקת לשכוח, אלי?
2-אני לא חייב לענות לך. השאלות שלך מיטרד ובזבוז זמן, לי ולקוראי הפורום. מציע לך לעבור לפורום קרדיולוגי אחר.
בכבוד,
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להשתלח
ליאורה08/11/2007ד"ר הפנר,
להלן תשובתי לשאלתך:
א. לא, בהחלט לא שכחתי, כי לא היה מה לזכור.
ב. בניגוד לדבריך, לא היה בהתייחסותך שום הסבר הנוגע לשאלתי.
ג. להזכירך, כ"מענה" לשאלתי מ-,2.11 שאלת "באילו נסיבות?" על שאלתך זו עניתי כמבוקש, ולמרות תשובתי העניינית לא טרחת לענות על שאלתי.. במקום זה השתלחת. אז לשם מה בכלל שאלת?
ד. איש לא מחייב אותך לענות, אבל הרי אתה משתתף בפורום כדי לענות, אז מה העניין? הערותיך הפוגעות לגבי שאלותיי אינן לכבודך. הן מופרכות, בלתי מוצדקות ובלתי ראויות, ויש להצטער עליהן. באפשרותי להדגיש , מאחר שגם אני דוקטור, שתואר כזה אינו נותן לך זכות לנקוט בסגנון פוגע ומעליב כשלך. הצעתך, שאין לה בסיס, איננה ראויה וממילא איננה מקובלת. מקווה שתחשוב כיצד לתקן גישתך.
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rca דיסטל סגור 100%משה02/11/2007
שלום!
לפני 7 שנים עברתי 2 צינתורים ושמו לי 3 סטנטים, את העורק הנ"ל לא פתחו.
האים הקרדיולוגיה הפולשנית התקדמה מאז וכיום ניתן לפתוח את העורק הנ"ל ??
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 שנים
ד``ר רוברט הפנר03/11/2007חסימה של 7 שנים לא ניתנת לפתיחה, גם לא בטכנולוגיה של היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינטורשולה01/11/2007
שלום רב
אחי בן 40 ו עבר לפני שנתיים ניתוח מעקפין ועלי לציין שהוא סובל מטרגצידים גבוהים במיוחד וסוכר
לא מאוזן וזה למרות שעבר את הניתוח
מלפני כחצי שנה מתלונן מכאבי חזהבצד ימין ואינו מסוגל ללכת כ 30 מטר ללא כאבים או לבצע פעילות עם מאמץ(במסגרת עבודתו כל יום על ההגה)
בדיקות דופלו שנעשו יצאו טובות ובדיקות דם חוץ מטרגרצידים וסכרת, גם טובות .
פרופסור שהוא ניגש אליו מציע צניטור ,למרות ניתוח מעקפים שעבר וזה בכדי לא לקחת סיכון במצבו
ולמנוע התקף לב .
שאלה האם באמת צריך לעבור את הצינטור למרות הניתחשעבר כבר איך יתכן שוב סתימת עורקים ?
מה זה צינטור דרך יד ?
מה השיטות ואיזה הכי מומלץ?
איך ניתן למצוא צנטר הכי טוב ,(אחי נורא פוחד מנושא זה)
ובכלל מה הסיכונים ואם ניתן לקבל יותר פרטים ?
האם כל פעם נסתם איזה עורק והוא צריך לעבור צינטורים האם אין דרך למנוע את המצב?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור
ד``ר רוברט הפנר01/11/2007את כל השאלות האלה את צריכה להפנות לקרדיולוג שהמליץ על הצנתור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישנה אפשרות נוספת - יעקב הרמאי
יעקב09/11/2007אם לא מנסים לא מצליחים - [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורטאורטל31/10/2007
אישרו לי להיתאמן בספורט תחרותי (כדורגל) אני בעל תיסמונת wpw האישורים נעסו לאחר תוצאות מצוינות בבדיקות שאלתי היא האם אני יכול לחזור לאימונים ללא פחד ועם "לב שלם"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
ד``ר רוברט הפנר31/10/2007התשובה היא לא. לעומת משהו בלי WPW אתה בסיכון יותר גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwpw ספורט
אורטל01/11/2007מה אני אמור להבין מי זה? לחזור בטוח או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהWPW
ד``ר רוברט הפנר01/11/2007לעומת אנשים ללא WPW את יותר חשוף לסכנה של הפרעות מהירות בקצב הלב. בספורט תחרותי הסיכוי לפתח הפרעות קצב אף גדול יותר. כל זה ללא קשר לכך שעכשיו כל הבדיקות "תקינות"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהדניאלה31/10/2007
אמי 9 שנים אחרי החלפת מסתם מיטראלי
מאז חיה על דופק מהיר עם קומדין
מצילום חזה של היום מתברר:
קצה אלקטרודה בהטל הלב
מה פשר המשפט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה-תיקון
מיה31/10/2007התכוונתי צל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצל לב
ד``ר רוברט הפנר31/10/2007אני מבין שיש לה קוצב קבוע...
לא מבין את כוונת המשורר, תראה את הצילום/דיסק לקרדיולוג שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצל לב
דניאלה01/11/2007לא-ממש אין לה קוצב!!!!
אבל בצילום חזה רנטגן כתוב:
קצה אלקטרודה בצל הלב
מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלקטרודה
ד``ר רוברט הפנר01/11/2007...אז מאיפה יש לה אלקטרודה בלב? הצילום של משהו אחר? או שאתם לא יודעים שיש לה קוצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצל לב
דניאלה01/11/2007לא בפירוש אין לה קוצב.
הייתכן שמפענח צילום חזה טעה באבחנתו?
תודה רבה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם לידיעה כללית
מיה03/11/2007הסתבר שזה המסתם התותב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא "כשל לב ימני".ארז30/10/2007
גיסי ז"ל, בן 34, ספורטאי, בריא בד"כ, נפל מהאופניים, וכתוצאה מהנפילה שבר 7 צלעות שחדרו לריאותיו, וכן שבר את עצם הבריח ואת החולייה השלישית בעמוד השדרה. הוא פונה לבית החולים בהכרה, ואף הספיק לומר לאחיו שנפל כתוצאה מנפילה מהאופניים. כעבור זמן מה הוא קרס נשימתית, והכניסו לו נקז לבית החזה כתוצאה מ"חזה אוויר דם". בשל כך הוא הורדם והונשם, כך שכב במשך 11 יום, כשהוא מוגדר "קשה אך יציב" עם שיפור מסויים במדדים.
ביום ה-11, בשל העובדהנ שהוא נשם 22-24 נשימות כמעט ללא סיוע מכונת ההנשמה, הוחלט לנסות ולהוציא לו את מכשיר ההנשמה, אולם הוא לא עמד בכך, וקרס.
מאז הוצאת מכשיר ההנשמה חלה התדרדרות במצבו, כאשר האבחנה הייתה שיש לו זיהומים. בבדיקה של מומחית זיהומים, הומלץ טיפול אנטיביוטי, אולם היא זיהתה גם "פרפור חדרים" וביקשה לעשות לו "אקו לב", שלטענת בית החולים נמצא תקין (ביום ה- 11).
ביום ה-12 עדיין האבחנה הייתה שיש זיהומים, וצריך זמן, אולם מצבו מתדרדר והופך לקריטי.
ביום ה-13 בבוקר, אנו מתבשרים כי גילו שהחדר הימני של הלב התנפח למימדים של פי שלושה מגודלו של החדר השמאלי, וכעבור מספר שעות הוא נפטר, כשסיבת המוות שנקבעה: "אי ספיקת לב"
השאלה: האם ייתכן שהחדר הימני התנפח למימדים כאלה תוך פחות מ-30 שעו, מבלי שניתן היה לקבל סימנים מוקדמים ? (אחד ההסברים שקיבלנו היה, שייתכן שהלב ספג חבטה בנפילה עצמה כתוצעה מפגיעה בעצם החזה, והתנפחותו היא תוצאה מהחבטה, וסימני הטרואמה מופיעים רק לאחר שבוע עד 10 ימים), נשמע הזוי, אך זה ההסבר הרשמי שקיבלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב ימני כושל
ד``ר רוברט הפנר31/10/2007כדי לענות לך צריך להכיר את המקרה לעומק לעבור על הבדיקות שנעשו לו במהלך שבועיים ימים . אם אתה מטיל ספק (בצדק או לא) בגרסת האלו שטיפלו בו, איך תסמוך על דעתי שנתנת בפורום באינטרנט?
מה היה בנתיחה שלאחר המוות? (PM)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות ותוצאות
ארז01/11/2007ד" ר הפנר שלום
ראשית תודה על ההתייחסות.
לגוף השאלה, ביקשתי לדעת האם תיתכן התנפחות של הלב הימני למימדים של פי שלושה ללא סימנים מוקדמים כלשהם תוך פחות -30 שעות ?
לעניין גרסתם של מי שטיפל בו, אפיץ אליך (אם תתיר לי) את המכתב שכתבה המשפחה למשרד הבריאות לאחר שזה יישלח.
המשפחה אגב, סירבה לנתיחה שלאחר המוות מסיבות דתיות.
ושוב תודה.
בברכה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
ד``ר רוברט הפנר01/11/2007צריך לעשות הבדל בין מצבים של טראומה לאלה שבאים עם מחלה "פנימית"
כעקרון הגדלה פתאומית של חדר ימין נבעה ככל הנראה מלחץ ראתי מאוד מאוד גבוה, אולי חסימה של עורק הראה. לממדים של פי 3, צריך לבדוק אם התאור הוא "סתם ספרותי" או אמיתי במדידות באקו או CT. אם אתה שואל, הכל ייתכן, זהו מצב קיצוני מאוד, עובדה שהוא לא יצא חי מזה. זהו מצב שמדמה עצירת דם בצד ימין של הלב והתוצאה היא נפילה בלחץ הדם הסיסטמי (שמודד ה"עמך") כי ללב השמאלי אין לו מה לפמפם.
כל זה מנפילה מאופניים?
חבל שלא נעשה PM, זה היה עונה על כל השאלות והתהיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודות על התשובה
ארז01/11/2007ג"ר הפנר שלום רב
מודה מקרב לב על התשובה. כרגע איננו יודעים אם אכן גודל הלב שתואר לנו הוא גודל "ספרותי", אולם מקווים להבין זאת בעיון בתוצאות הבדיקות שנעשו לו טרם פטירתו (המצויות בתיק הרפואי).
מהסברך אני מבין שאומנם מדובר במצב קיצוני אולם אפשרי.
לשאלתך, אכן כל זה מנפילה מאופניים (אמנם במהירות גבוהה, אבל עדיין.......)
בברכה
ארז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקורותי30/10/2007
אבא שלי (גיל 76) עבר אקו לב והתוצאות שהן לא בגדר הנורמאל הן :
left ventricle mildly hypertophic
left ventricular diastolic dysfunction
mild mitral regurgitation
האם יש משהו לעשות כדי למנוע החמרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו
ד``ר רוברט הפנר31/10/2007כנראה שהוא סובל מיתר לחץ דם, אם כן מומלץ הטיפול בחוסמי בתה, דוגמת נורמיטן או קונקור. בסה"כ.....תוצאה לא רעה לגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה השמאלינעמה30/10/2007
אני בחור בן 28,
לפני כחודש התחלתי לחוש כאבים בצד שמאל של החזה, בעיקר בעת נשימות עמוקות.
הכאבים היו עוברים כעבור מספר שעות. בזמן האחרון התקפי הכאבים הופכים תכופים יותר ויותר והם אינם עוברים כעבור מספר שעות. אציין כי הכאב די עמום ולא משפיע על תיפקודי.
אני מתאמן בחדר כושר ובריא בדרך כלל. מלבד סבי שנפטר בגיל 72 מהתקף לב אין הסטוריה במשפחתי של מחלות לב וכבר עשיתי א.ק.ג לפני קבלתי לעבודה במפעל בטחוני לפני כשלוש שנים עם תוצאות טובות. האם הבעיה אולי בריאה השמאלית, בצלע, או בשריר החזה (אני מתאמן כאמור בחדר כושר)?
תודה מראש,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר רוברט הפנר31/10/2007הכל אפשרי, אתה צריך להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wpw וספורטאורטל29/10/2007
אז ככה אובחן אצלי wpw בבדיקת א.ק.ג מטעם קבוצת הכדורגל שבה אני מתאמן.
שלחו אותי לקרדיאולוג כדי שיעביר אותי כמה בדיקות בהם הולטר, א.ק.ג נוספת, ובדיקת מאמץ.
בכל הבדיקות הכול יצא תקין לגמרי לגמרי כמובן בהתאם לתיסמונת wpw שיש אצלי.
בפגישה המסכמת עם הרופא הקרדיאולוג קיבלתי אישור להמשיך באימונים כרגיל בצירוף מכתב שמציין שהכול תקין ואין בעיה עם ספורט תחרותי בקיצור מכתב מושלם שכ"כ רציתי כבר לקבל לאחר תקופה של חודש בדיקות.
שעתים לאחר שחזרתי הבית מהרופא היגע טלפון מהרופא עצמו שבוא הוא אומר שהוא החליט להיתיעץ עם עוד רופאים בנוגע לפעילות ספורטיבית עם ה wpw תשובותיהם היו כך: שני רופאים אמרו שאין צרוך לעשות צריבה והם מאמינים שאני יכול להמשיך בפעילות ספורטיבית. ורופא אחר אמר שיש צורך בצריבת המוליך השני בלב שלי. קבלתי את השינוי באישור מאוד קשה.
עכשיו שאלתי האם באמת אני צריך לעשות צריבה או שאני יכול להמשיך להיתאמן ללא כול עיסוק נוסף בתסמונת?
בבקשה ממכם ענו לי אני אשמח מאוד מאוד!
פרטים הכרחים.
הדופק שלי המקסימלי בבדיקת המאמץ לאחר 13 דקות היה 190.
באולטר שעשיתי יצא ממוצא שב24 שעות ממוצא הדופק שלי הוא 80.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר wpw וספורט
ד``ר רוברט הפנר29/10/2007גיא שלום.
אני מניח שעשית גם אקו לב והיא תקינה לחלוטין.
שתי הגישות הנ"ל קיימות.
צריבה מוצלחת של המסלול העוקף היא למעשה ריפוי.
אם אין לך ולא היו לך ארועים של דפיקות לב מהירות ובדיקת האקו לב תקינה לחלוטין אני הייתי מאשר אותך לספורט תחרותי גם ללא צריבה.
בהצלחה!
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
אורטל30/10/2007אני שמח לקרוא את תגובתך ואתהתוכן שבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר,ליטל28/10/2007
אני בת 22.5 ,מזה כחודש פלוס אני מרגישה התקפים של לחץ בחזה ותעוקה בצד שמאל של החזה.
לא מדובר בלחץ נפשי כי אינני לחוצה כלל. אני סובלת מעודף משקל מילדות של כ-15 ק"ג ובנוסף
אינני פעילה גופנית.
עשיתי בדיקת אקו לב, אקג ובדיקות דם וכולם יצאו תקינים , פרט לאנמיה קלה (המוגלובין מעט נמוך).
למרות זאת אני סובלת מאוד מההתקפים של התעוקה בחזה שמופיעים בעיקר בבוקר ובערב.
אני מפחדת שיש לי סתימה בעורקי הלב. האם יש מקום לחשש שלי ?
איזה בדיקה אתה ממליץ לעשות במצבי ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר,
ד''ר ריקרדו תובר29/10/2007שני שלום
אם עשית בדיקת אקו לב, אקג ובדיקות דם וכולם יצאו תקינים
מומלץ לבצע בדיקת מאמץ .
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה סיסטולית אצל ילד בן שלוש וחציעינת28/10/2007
השבוע התברר כי לבני יש אוושה סיסטולית 2-3/6
האבחנה: Discrete SubAortic Stenosis (DSS), MILD L V OUTFLOW TRACT Obstruction (23 mmhg)
אנחנו לא מבינים כלום - רק מבינים שיש בעייה.
האם זוהי היצרות משמעותית?
האם זה משהו שיכול להשתפר או שרק להיות יותר גרוע?
האם צריך להשתדל שהוא לא יתאמץ (כאמור הוא ילד בן שלוש וחצי)?
האם זה מום קשה? בינוני? קל?
האם להסתפק בהמלצה - כי בשלב זה אין הורייה להתערבות טיפולית אך זו תישקל בהמשך המעקב? או שיש עוד משהו שאפשר לעשות בינתיים?
בקיצור - הצילו. נשמח מאוד אם תוכלו לעזור לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DSS
ד``ר רוברט הפנר28/10/2007אנסה להיות זהיר . אני לא קרדיולוג ילדים ואולי הלחצים שונים וכו...
בכל מקרה ההצרות היא לא קשה (לפי המפל של 23) ולפי מדדים של מבוגרים. מדובר בממברנה שנמצאת מתחת לשסתום האאורטלי, כלומר בין חדר שמאל של הלב והשסתום.
"שיפור" כנראה (!!!) לא יהיה כי הממרנה לא נמסה.
עם השנים ואם המפל גדל, כלומר ההצרות יותר משמעותית מבחינת ההפרעה לזרימת הדם, יש צורך לנתח ולחתוך את הממרנה כי הסכנה היא בהרס המסתם האאורטלי בגלל ה turbolence בזרימת הדם.
במפל הנ"ל קרוב לודאי שבנך מרגיש טוב והאוושה נמצאה בבדיקה שגרתית. זה נכון?
במידה והוא חש בטוב, לא מתעלף, לא מתלונן על חוסר אוויר, לדעתי הוא לא אמור להיות בפעילות פיזית בכלל. רק מעקב אקו בתחילה כל חצי שנה.
ממליץ לכם להתיעץ עם קרדיולוג "בניחותה" ולא מסגרת פורום
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ד``ר רוברט הפנר29/10/2007....התכוונתי שהוא לא (!!!) אמור להיות מוגבל מבחינת פעילות פיזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, כמובן הבנו את הטעות מההקש
עינת29/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)