מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהירחיה11/11/2007
שלום.
לאחר אירוע לבבי (חצי שנה ) הושתל סטנד ומטופלת בכדורים : מינון MGׂ
PLAVIX:75, CARTIA:100,SIMOPVIL:40,LOSEC:20,TRITACE:5,DIMITONE 12.5
באופן כללי מרגישה בסדר עושה פעילות הליכה ברגל 5 פעמים בשבוע משקל 94 לחץ דם : 118/66 דופק במנוחה בין 47-50.
מיפויי לב תקין : תפוקת לב בין 50-55 אין הגבלות מד"ר גועט( תל השומר ) הרופא המצנטר.
חודש לאחר האישפוז נעשתה בדיקת מאמץ תקינה .(הומלץ פעילות גופנית בדופק שלא יעלה על 103).
בדיקות דם :
CHOLESTEROL TOTAL: 143.8 , TRIGLYCERIDES :103.8 HDL: 49 LDL :74
HGB: 14.4
מספר שאלות:
1.האם עלי להיות במעקב קרדיולוגי במסגרת קופ"ח או מספיק מעקב של רופאת משפחה?
2.שלשום לאחר הליכה של 50 ד"ק (אני הולכת ללא מד דופק) הופיעו דפיקות לב מהירות (81) במנוחה לכל אורך היום לחץ דם : 130/78 האם המצב מסוכן ומה עלי לעשות? ( הדפיקות נעלמו לאחר יום אחד).
3.האם עלי להמשיך באותו המינון של הכדורים.
4.אילו בדיקות נוספות הייתם ממליצים לי לעשות שבשגרה?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלתי..
חיה11/11/2007שכחתי לציין שאני בת 60.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
ד``ר רוברט הפנר11/11/200781 זהו דופק תקין ולא מהיר.
ברור שאת צריכה להיות במעקב קרדיולוג בנוסף לרופא המשפחה.
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך המהירה. עוד שאלה.ALMA10/11/2007
יש לי עוד שאלה, כנראה ששמחתי יותר מדי מהר כי לאחר שבוע בלי נורמיטן, הלח"ד עלה הערב
ל-180/90 ובמדידה שניה 175/85 ובעצת רופא המשפחה לקחתי מיד נורמיטן 25.(הדופק-רגיל).
כפי שיעצת, אני אבקש מרופא המשפחה להגדיל את המ"ג של האוסמואדלט , או להחליף לכדור אחר שמוריד לח"ד בלי להוריד את הדיאסטולי ואת הדופק?. ושוב תודה רבה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד``ר רוברט הפנר11/11/2007...קשה לי להאמין שנורמיטן במינון של 25 מג' בלבד, כל כך הוריד את לחץ הדם...
מצד אחר הנורמיטן מוריד "יותר מדי" את הדופק.
אולי תנסי Vasodip או Norvasc (הדור השלישי של חוסמי סידן אליו משתייך האוסמואדלט ) עם שילוב של אחד מקבוצת חוסמי ACE כמו Tritace או Enalapril, ללא נורמיטן שהוא במילא במינון קטן מאוד.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד ריאתימיכל10/11/2007
ד"ר הפנר שלום,
מהם הגבולות של לחץ דם ריאתי ומה אפשר לעשות כדי לשפר תוצאות?
אודה לך על תשובתך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל.ד. ראתי
ד``ר רוברט הפנר11/11/2007דורית שלום,
לחץ דם ראתי תקין עד 30 ממ' כספית. מעל זה נחשב למוגבר, מעל 70 לחמור.
השאלה היא אם הלחץ הראתי הוא משני או ראשוני, כלומר אם יש מחלה שגורמת ללחץ דם ראתי מוגבר, כמו אי ספיקה של המסתם המיטרלי, או לא. הטיפולים שונים לחלוטין ממקרה אחד למשנהו, כאמור תלוי בסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר להפסיק נטילת נורמיטן ?ALMA10/11/2007
בת 70 לוקחת נורמיטן 25 ואוסמואדלט 20. לח"ד בסביבת 120-130/55 דופק 52 ומטהבבדיקות מצוין ברדיקרדיה בגלל חוסמי בטא.
הפסקתי עם הנורמיטן הדופק עלה ל 62-65 והלח"ד נע בין 120-140/65.
1. האם לוותר על הנורמיטן?
2. או לחלופין לקחת רק 12.5 מ"ג. ? אני לא מעונינת בברדיקרדיה וגם לא מעונינת בדיאסטולי שנמוך מ 60.
3. להחליף את הכדורים לכדור שלא גורם לברדיקרדיה ולדיאסטולי 60 ? תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד``ר רוברט הפנר10/11/2007את יכולה להפסיק או לקחת 12.5 מג', או להגדיל מינון האוסמואדלת ללא נורמיטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בסכנת דום לב?ישראל ,ס,07/11/2007
לדוקטור שלום
אני סובל מקרדיומפטיה , לפי הבנתי בעייה בשריר הלב צד שמאל , שריר הלב מעובה זה מילדות ככה נאמר לי
בימים האחרונים יש לי כאבים כרונים וחזקים בחזה וגם דפיקות לב מורגשות כאילו נשעות איטיות יותר או שהלב פתאום , הדפיקות מורגשות מהר מהר
עברתי בעבר צינתור אבלציה (שבסופו נאמר לי) שזה לא זה כמו שחשבו אבל יש בעייה של הולכה חשמלית בלב
וגם לפני חצי שנה עשו לי הולטר ונאמר לי כי התוצאות היו טובות (מבחינה בריאותית)
לא נירשם משהו מיוחד /מסוכן בפעילות של הלב ,,,למרות שאני סובל מכאבים בחזה באופן יום יומי בגלל הבעייה
אני לוקח 3 איקאקור ביום
אני יכול לספר על עצמי שאני נתון הרבה ללחץ נפשי מתח וחרדות (בעיית בריאות נפשית אצלי)
אז אני לא יודע ממה זה בא הלחץ בחזה והכאבים
מה לעשות? מתי אני בטוח בסכנה? באיזה מצב לגשת למיון?<
איזה סימן יגיד לי שזה באמת בעייה מסוכנת בלב?
יש אצלי במשפחה היסטוריה של אנשים שמתו מדום לב עקב אותה מחלה
תודה על תשובה,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדיומיופטיה
ד``ר רוברט הפנר07/11/2007ישראל שלום,
קרדיומיופטיה הוא מונח שפירושו מחלת שריר הלב. ב"משפחה" הזאת המון מחלות. אתה לא כותב מה הקרדיומיופטיה שלך.
בנוסף לתחושות הסוביקטיביות שלך ישנם ממצאים אוביקטיביים, כמו צנתור, אבלציה, הולטר...את הממצאים האלה אני צריך לראות במו עיני כדי שאוכל לייעץ לך.
צר לי
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ישראל ,ס,08/11/2007תודה על התגובה והיחס המהיר!
בכל מיקרה , אולי תוכל לרשום לי תסמינים גופניים מחשידים שאדע מתי שאני סכנת אמת?<
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכנת מוות
ד``ר רוברט הפנר09/11/2007תלוי מה הקרדיומיופטיה שלך - שאני לא יודע מה היא. בכל אופן, תסמינים: דפיקות לב מהירות במנוחה, איבודי הכרה "ללא סיבה" סחרחורות, מיקרי מוות לא ברורים במשפחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםאורטל07/11/2007
האם בעיות של הפרעות קצב בתיסמונת הwpw מופיע דווקא בפעילות גופנתי גבוה או שהיא יכולה להיתרחש בכול של ביום אם בכלל ??
לא שהיית לי הפרעה סתם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
ד``ר רוברט הפנר07/11/2007גם וגם אבל יותר במאמצים פיזיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ?שמעון07/11/2007
שלום היתי רוצה לדעת עם ישיבה מממושכת כמעט כול היום מול מחשב יכול לגרות לבעיות בכלי דם ?ובלב? יש לצין שהתחלו לי כאבים ברגלים בורדים כיאלו יש מצב שהכלי דם נדפקו לי או משהו?
יש לי טיפה דפקיות לב פעימות מקדימות פה ושם מזה יכול להיות ועם כדי לא לשבת הרבה מול המחשב תודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב
ד``ר רוברט הפנר07/11/2007לא ובתנאי שזה לא במקום פעילות פיזית.
אגב,
יש עם ויש אם,
יש כדי ויש כדאי.
הייתי ולא היתי,
ממושכת ולא מממושכת,
כל היום ולא כול היום,
לגרום ולא לגרות,
כאילו ולא כיאלו,
דפיקות ולא דפקיות,
מוקדמות ולא מקדימות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצבסימונה06/11/2007
שלום. אני בת 68 יש לי שני מסתמים סינטטים, וקוצב לב רגיל. בזמו האחרון אני סובלת מקשיי נשימה ועקב כך קושי בהליכה וכל מאמץ גופני אחר. הרופא מציע לי לשדרג את הקוצב ולהחליפו בקוצב מסוג CRT . ברצוני לשאול מהי פעולתו של הקוצב החדש והאם אני יכולה לצפות לשיפור במצבי, (נשימה, הליכה...)? תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצב ל CRT
ד``ר רוברט הפנר06/11/2007שלום סימונה,
קוצב שעושה CRT cardiac resynchronization therapy הוא מסוג biventricular, כלומר בנוסף לאלקטרודה בחדר ימין עם או בלי עוד אחת בעליה ימנית, משתילים אלקטרודה נוספת שמקצבת את חדר שמאל. בחולים שסובלים מאי ספיקת הלב אין סינקרוניזציה בהתכווצות של שני החדרים. ה CRT בעזרת קיצוב של שני החדרים לפי תכנון מחזיר את הסינקרוניזציה בהתכווצות.
הטיפול אינו מתאים לכל החולים וישנם קריטריונים לכך, כמו למשל ממצאים מסוימים בהולכת החשמל באקג והוכחה באקו לב לחוסר סינקרוניזציה
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולדניאלה06/11/2007
9 שנים אחרי החלפת מסתם
לאחרונה יש שיעול ללא הפסק
מה יכולות להיות הסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
ד``ר רוברט הפנר06/11/2007...החל מיבלת בגרון ועד גידול בראות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיה06/11/2007ייתכן כי שיעול נובע מכדורים חדשים שאני מקבלת
ללחץ דם?
דיזותאזיד ואנאפריל?
בעבר לא השתמשתי בכדורי לחץ דם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול
ד``ר רוברט הפנר07/11/2007תופעת לוואי של אנאלפריל היא שיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול
דניאלה11/11/2007גם אחרי 5 חודשים מנטילת הכדור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5 חודשים
ד``ר רוברט הפנר11/11/2007גם...אבל לא תדעי אם כן או לא עד שלא תנסי להפסיק את התרופה ולראות אם השיעול חולף.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלוראלי בחזה זעירסופי06/11/2007
שלום
אני בת 39 כמעט 40 עשיתי סיטי חזה הכל תקין גם גודל הלב למעט תפליט פלוראלי זעיר בחזה בצד ימין,בדיקות הדםש לי כליות,תפקוד כבד תקינות,לחץ הדם שלי תקין,הרגלים שלי לא נפוחות,אמרו לי שיתכן אי ספיקת לב בגלל התפליט,יש לי רופא ריאות סוף החודש,שאלתי היא מהם הסימנים לאי ספיקה.
מזה שנים שהעפעפעים שלי תמיד נפוחים כולל שקיות מתחת לעינים מזה שנים,יכול להיות שזה סימן לאי ספיקה?אף פעם לא מצאו בעיה בעינים עד שרופא בפורום אמר לי שלפעמים שינויים בגוף גורמים לכך
איזה בדיקות מומלץ לעשות בכדי לשלול אי ספיקה ולהיות שקטה,רופאת המשפחה אמרה לי שהרגלים למטה אמורות להיות נפוחות והם לא,אז לא נתנה לי המשך בדיקות למעט רופא ריאות.
מה אתה ממליץ
תודה סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט פלוראלי בחזה זעיר
ד''ר ריקרדו תובר06/11/2007שלום סופי
מה בקשר לאקו לב?
ד"ר ריקרדו תובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפליט קטן
ד``ר רוברט הפנר06/11/2007סופי שלום,
אי ספיקת לב בכלל לא ברשימה. אם לא היו לך בעיות עם הלב בעבר, אז הלב...לא הסיבה. ביטוי ראשוני של אי ספיקה ע"י תפליט קטן ועוד מימין? ממש לא נראה לי ולדעתי בזבוז זמן ללכת בכיוון הזה. ייתכן ולנפיחות בעפעפיים יש משמעות (אולי...). תבדקי חלבון בשתן (אפילו שהתפקוד הכיליתי בבדיקת דם תקין).
רופא ראות זהו צעד נכון. ממליץ לך לעשות אולטרסאונד או CT בטן
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לבמיכל05/11/2007
ד"ר הפנר שלום,
אני בת 47, הופיעו לי פעימות מוקדמות מרובות. הפסקתי סיגריות וקפה לחלוטין ואני מרגישה באמת יותר טוב. בכל אופן הרופא שלח אותי לעשות גם אקו לב. התוצאות הן שהכל תקין בגודל ובתפקוד חוץ מ: בדופלר - אי ספיקה מיטרלית קלה מאוד.
אי ספיקה טריקוספידלית קלה מאוד.
הלחץ המוערך במחזור הריאתי כ-28 ממ"כ + RAP
אודה לך על פענוח. אני צריכה לדאוג?
תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות
ד``ר רוברט הפנר05/11/2007מיכל שלום,
אם את סובלת מפעימות מוקדמות, למה אקו ולא הולטר?
בתשובה החלקית של האקו שכתבת, אין משמעות לממצאים.
תרגישי טוב
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זו בדיקה אלקטרו פיזיולוגית?אורטל05/11/2007
האם היא נחוצה לבעלי wpw?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
ד``ר רוברט הפנר05/11/2007...אז טוב שאתה לא בא לבד
בדיקה אלקטרופיזיולוגית היא בדיקה שבודקת את ההולכה החשמלית בלב.
לגבי WPW, הבדיקה ממקמת את המסלול העוקף (הנוסף) ובמהלך הבדיקה ניתן לצרוב אותו וע"י כך "להעלים" את ה WPW.
לא בכל מיקרי WPW הבדיקה נחוצה. היא נחוצה רק (!!!) אם יש החלטה לצרוב את המסלול העוקף.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםשרון05/11/2007
ארוך.. סליחה מראש..
אני יודעת שקשה לתת חוות דעת מקצועית דרך פורום,
אך אני אודה לך מראש אם תעשה מאמץ לענות לי בכל זאת, שכן אני גרה באיזור בעייתי מבחינת מרכזים רפואיים.
לפני שנה, לאחר התעלפות לא מוסברת (לא נבעה משום דבר בולט לעין) וכאבי ראש לא פוסקים, הגעתי לרופא חדש.
במדידת לחץ דם, הערכים היו כ- 200/140.
חייבת לציין שהרופא הלחיץ אותי מאוד ואני מתקשה להאמין שזה היה ערך אמיתי.
א.ק.ג תקין. בדיקות דם תקינות.
המשקל 110 ק"ג על גובה של 165 ס"מ.
בת 26.
הוא נתן מייד טיפול רפואי. שילוב של כמה כדורים:
normalol 50 mg
disothiazide 25 mg
שניהם בבוקר
ו-
Nifedipine XL
כדור אחד לפני השינה.
ושלח אותי למיפוי כליות שיצא תקין.
בנוסף לכך אני לוקחת גלולות ESTELLE 35
ולעיתים ויטמינים כמו C בחורף, אומגה 3, מולטיויטמין כלשהו.
בהמשך, נאלצתי להחליף רופא.
הוא לא הסכים לטיפול שקיבלתי.
טען שהאיבחון לא היה תקין, שכן לא מתחילים בטיפול לאחר מדידה אחת גבוהה.
הוא לא רצה להפסיק את הטיפול,
אך עשה בו שינוי.
normalol 50 mg - בבוקר
disothiazide 25 mg - בבוקר
enaladex 5 mg - לפני השינה
estelle 35 - גלולות
ובנוסף, קיבלתי מרשם ל - reductil 15 mg כדי לרדת במשקל.
זה היה בסביבות יוני - יולי האחרונים.
באוגוסט התעלפתי שוב.
הרופא לא התרגש בכלל.
נשלחתי להולטר לחץ דם שהראה כי תחת הטיפול, אני לא סובלת מיתר לחץ דם, אלא יש מצבים בהם הוא אפילו נמוך.
בתחילת אוקטובר התעלפתי שוב.
הרופא הוריד לי מהמינון של disothiazide לחצי כדור.
ושלח אותי לעשות בדיקות דם מקיפות.
הכל יצא תקין ובנורמה.
רק כולסטרול קצת גבוה,
כדוריות דם לבנות מעל הנורמה - 13.1
ESR 1 hour מעל הנורמה - 48
ו- Neutrophils # - מעל הנורמה - 8.72.
לפני כמה ימים התעלפתי בעבודה.
במיון לא מצאו משהו חריג ושלחו אותי להמשך טיפול אצל רופא המשפחה.
המליצו על בדיקה TILT TABLE, למרות שציינתי כי מעולם לא התעלפתי לאחר שינוי תנוחה כלשהו. לא בישיבה או אם קמתי באופן פתאומי.
בנוסף, סיפרתי לרופא המשפחה שירדתי במשקל. כ- 13 ק"ג.
הוא הוריד את המינון של ה- enaladex לחצי כדור. וזהו.
אני מרגישה מאוד לא טוב.
עייפה, תשושה, חלשה, ההתעלפויות האלה מטרידות מאוד ולא פעם ביום אני מרגישה "צניחת אנרגיות"..
כאבי ראש, דיכאון קל, חוסר אנרגיות.
אני עובדת קשה, וגם לומדת.
אמנם אני עושה זאת כבר 5 שנים, ורק השנה אני חווה קושי,
אך אני לא יכולה שלא להרגיש שמשהו לא בסדר, ואף רופא לא עולה על הבעיה, ופשוט מתעלמים ממני.
לאחר הביקור האחרון במיון,
מנהל המחלקה המליץ לי לעקוב בבית אחרי לחץ הדם, בסביבה רגועה ושקטה.
הערכים שלי היום הם:
בבוקר לפני הכדורים - 125/102 ודופק 99
כחצי שעה אחרי הכדורים - 124/93 ודופק 102
או ביום אחר,
לפני הכדורים - 132/103 ודופק 96
חצי שעה אחרי הכדורים - 130/97 ודופק 95.
כל עיצה תתקבל בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סיכוי שאקרא את כל זה...
ד``ר רוברט הפנר05/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה באמת
שרון05/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמחשבה שניה...
ד``ר רוברט הפנר05/11/2007שרון שלום,
את צודקת שהאינטרנט לא מחליף בדיקה אצל רופא, מכיוון שאת הבעיה העיקרית שלך לא תארת כלל והרי זה מה שחשוב בכל הסיפור ולא חצי כדור יותר או פחות של תרופה כלשהיא. הבעיה העיקרית שלך היא ההתעלפויות, לא?
השאלות שלי רבות ולא אפרט אותן.
לא יודע איפה את מתגוררת, אין לי התנגדות שתבואי אלי לבדיקה, אם את במכבי במכון הלב בראשל"צ או מאוחדת במרפאתי בגבעתיים.
תמשיכי לרדת במשקל, זה כנראה יפתור לך את בעית לחץ הדם ותשתדלי לאכול דל מלח.
מתנצל על תשובתי הראשונה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההשקעה
שרון06/11/2007באמת אסירת תודה
ואני לא צינית בכלל בכלל! אני יודעת שכתבתי המון..
אני גרה באילת.
אני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך על הרופאים כאן,
כי הם לא יודעים כלום.
שייכת למכבי.
ההתעלפויות הן באמת מה שמטריד, בגלל התדירות, כ- 5 פעמים בשנה האחרונה.
פעמיים אחרונות בהפרש של חודש.
פירטתי את כל הכדורים והמינונים, בגלל שחשבתי שאולי יש תרופה שמתנגשת עם תרופה אחרת ואולי זה הגורם להתעלפויות.
מקווה שיאשרו לי בקופת החולים להגיע למומחה בצפון.
האם קרדיולוג הוא הכתובת עבורי?
נפרולוג?
אחר?
שוב מיליון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר רוברט הפנר06/11/2007בטח לא נפרולוג, בדיקת tilt ייתכן, אבל שוב, רפואת האינטרנט היא לא האופציה העדיפה כאן...
אגב, מה חדש באילת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק היום והשעה ;-)
שרון07/11/2007אילת טובה לנופש.. ולא ליותר מזה..
אין כאן שירותי רפואה נורמליים, כל דבר קטן צריך לנסוע מרחקים עצומים..
שוב תודה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי עד הסוף - המלצתי
יעקב09/11/2007אני לא רופא אבל מנסה להתפרנס. לא בהצלחה. אולי איתך יצליח
מהתוצאות שציינת נראה שכדו לא משפיע על הורדת קצב הלב.
אם התייאשת כבר למצוא רופא שיתן פתרון לבעיתך שילחי לי מייל: [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב חולה נפש, תזהרו
פורום09/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צנתורדניאלה04/11/2007
שלום רב,
אבי כבן 70 עבר שני צינתורים כשבכל אחד מהם שמו סטנט עם תרופה. בדיקת מיפוי לב עם זריקה שעבר לפני כ-3 שבועות היתה תקינה.
לאור המלצת הרופא החל לבצע הליכות יומיות.בימים האחרונים בעת ההליכה הוא נתקף בכאב בחזה. הרופא ממליץ בשלב זה על פעילות במסגרת שיקום הלב.
האם יש מקום לצינתור נוסף? האם הכאב מהווה תמרור אזהרה לבעיה לבבית נוספת? מה יכולה להיות הבעיה? מהו הטיפול הנכון בשלב זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי צנתור
ד``ר רוברט הפנר05/11/2007ייתכן והוא צריך צנתור נוסף וייתכן שלא. ברור לך שאני לא יכול לייעץ לך מבלי לדבר ולבדוק את אביך. צר לי
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמשה04/11/2007
עשיתי בדיקת לב אני בן 18 סובל מVSD הנה התוצאות הייתי רוצה את התרשמותך:
במעקב אחרי סגירת כיס VSD אנורזימתי באזור החור עם טרמבוס באיזור -משני לתיקון ,אין הפרעות בתפקוד.
בדיקות: לחץ דם ישיבה 90\139
אקג יש ממצא R גבוהים ב 5-4 V ,
RBBB ללא שינוים מקודמים בחור.
אבחנות 754.4 מצב CHORNIC
האם תוצאות אלו טובות לדעתך?
הרופאה אמרה שהכל תקין כל עוד בעיות והיא לא צופה שיש לי בעיה בתפקוד...
האם צפויה בעיה בעתיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר רוברט הפנר04/11/2007...למעשה לא כתבת כלום שיכול להיות רלוונטי לענינך. תתארגן ותנסח שוב
מה הרופאה אמרה? שהכל תקין כל עוד אין בעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
רועי06/11/2007היא שאלה אם יש לי בעיותת שאני עושה פעילות גופנית או שיש לי דופק מהר או קפיצות אמרתי לה שלא היא אמרה שהכל תקין בנתיים ואין בעיה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)