מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבי עובר צנתור שלישי - אנא עזרתכםעירית18/11/2007
שלום רב,
לפני 3 חודשים אבי (בן 58) עבר,מה שהרופאים הגדירו, מיקרו התקף לב. עשו לי צנתור במהלכו טיפלו בהיצרות אחת.
לאחר חודשיים הוא חש תחושת שריפה בלב והובל לבית החולים, שם עשו לו צנתור נוסף עם טיפול באותו המקום כמו בצנתור הראשון.
ביום חמישי (חודש אחרי הצנתור קודם) הוא שוב חש ברע (כאבי לב חזקים בכל תנועת גוף) והובל לבית החולים. היום הוא עבר צנתור שלישי.
מטופלים אחרים במחלקה נמצאים שם עבור צנתור רביעי וחמישי ... האם התופעה שכיחה או שאולי יש בעיה באופן ביצוע ההליך בבית חולים זה אשר גורם להישנות הבעיה.
התדירות וחוסר הוודאות לגבי העתיד מפחידים אותנו. לפני כן לאבי לא היו שום בעיות לב.
אשמח אם תוכל להסביר איך ייתכן שאדם יעבור שלושה צנתורים רצופים (האם זו תופעה פיזיולוגית ידועה או שמדובר ברשלנות רפואית)?
מה הלאה (לפחות מבחינה סטטיסטית)?
מה אפשר לעשות כדי למנוע הישנות הארועים בעתיד?
תודה על עזרתך,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתורים חוזרים
ד``ר רוברט הפנר18/11/2007עירית שלום,
זה באמת מתסכל, מסכים איתך, אבל מה שנקרא "מחלת לב איסכמית" היא מחלה כרונית. לעתים יש צורך ביותר מצנתור אחד. לפעמים התומכונים נסתמים מחדש.
כשהצנתור הראשון מתבצע אחרי התקף לב, ההתיחסות היא כאל מחלה דלקתית, אז בפרק זמן קצר של חודשים ספורים יכולות לצוץ הצרויות נוספות חדשות בעורקים נוספים.
הטיפול הוא בעיקר בגורמי סיכון עם דגש על תרופות מקבוצת הסטטינים שהן בנוסף להפחתת הכולסטרול הן מפחיתות דלקת. רצוי שהכולסטרול הרע (LDL) יהיה נמוך מאוד, פחות מ 70, יותר לכיוון ה 40!!!.
התשובה שלי היא כוללנית מכיוון שאני לא מכיר את אביך ואת מצב העורקים שלו, גם לא את גורמי הסיכון, אבל מה שכתבתי לך הוא ודאי נכון גם לגביו.
האור בקצה המנהרה הוא שאחרי התקופה הזאת של חוסר יציבות, במידה והטיפול הטכני (הצנתורים) הולם, מגיעה בדר"כ תקופה ארוכה של שקט יחסי, כמובן במידה והטיפול המונע הוא אגרסיבי דיו.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר הפנר
עירית19/11/2007תודה רבה על תשובתך.
אנסה לברר את אותם הפרטים שהזכרת (תרופות ורמת כולסטרול).
אתמול במהלך הצנתור, בנוסף לכל העונג שבדבר, ניקבו חור בעורק של אבא שלי וגרמו לו לשטף דם גדול בחלל הבטן. כעת הוא בטיפול נמרץ.
היינו מאוד רוצים לקבל חוות דעת נוספת על מצבו, על ההליכים הרפואים שהוא עבר והנחיות לגבי המשך הדרך. איך ניתן למצוא מומחה לדבר? ממי ניתן לקבל המלצות? האם אתה יכול להמליץ על מישהו?
מצרפת דוא"ל פרטי למקרה שאסור להמליץ במסגרת הפורום ([email protected]).
תודה,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביטלאביטל17/11/2007
שלום רב, דר' רוברט הפנר
אבי חולה לב לפני 3 שנים עבר ארוע מוחי ועבר לפני כשנה התקף לב בוצע צינתור ונפתחו שני עורקים
לפני כשבועיים מתלונן על כאבים בצוואר, כתפיים וחזה לא מלווים בקוצר נשימה
בבדיקות שנעשו בביה"ח נתגלו ערכים גבוהים לתפקודי כבד ldh-810-415, ast-374-98, ast362-210, כל הבדיקות האחרות יצאו בגדר הנורמה ושללו קשר ללב ולא מצאו פתרון לכאבים שנחלשו אך עדיין קיימים לאחר קבלת אופטלגין וזריקות לדילול דם.
לאחר ששוחרר בלילות מופיע חום 39 וזיעה מרובה בכל הגוף
לדעתך קשור איכשהו באיזושהי צורה ללב למרות ששללו זאת לאחר מבחן מאמץ בביה"ח?
אודה לך אם תוכל לענות לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביטל
ד``ר רוברט הפנר17/11/2007מבחן מאמץ לא שולל.
חום 39 שמופיע בלילות...לא נשמע כמשהו שקשור ללב.
לא יודע, קשה דרך האינטרנט עם הפרטים המעטים שאת מוסרת, להתרשם...
הוא נבדק ע"י קרדיולוג? יועץ קרדיולוגי של המחלקה בדק אותו בבי"ח?
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבול של פעימות מוקדמות-כמה שאלותארז16/11/2007
שלום דוקטור.
רציתי לשאול מהו הגורם לפעימות המוקדמות?
האם נשימה לא מספקת( דרישת הגוף לחמצן לא נענית במלואה) יכולה לגרום לפעימות שכאלו?
האם הורמונים יכולים לגרום לפעימות הללו כשהגוף "חושב" שנדרשת האצת הלב?
איך ניתן למנוע אותן?
למה ואיך הפעימות המוקדמות היו עד עתה קשורות איכשהו למאמץ גופני ועתה
הן מופיעות ללא סיבה גם במנוחה?
מהו הקצב שבהן הפעימות המוקדמות הופכות למסוכנות אם בכלל?
תודה מראש.
נ.ב.
אשמח לקבל קישורים למאמרים שמטפלים בנושא גם באנגלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבול של קישורים
ד``ר רוברט הפנר16/11/2007www.google.com
www.aha.org
www.acc.org* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(-: אז בשביל מה פורום?! מעיין הידע
ארז17/11/2007פתוח וגלוי בפני כולנו בגוגל ודומיו, בספרי הרפואה וכו וכו.
חשבתי שתוכל להוסיף ידע ומידע משלך ולהשביח עוד קצת את המידע הדל שיש בעברית בתחום.
חשבתי לקבל הפניות למאמרים ומקומות שאתה יודע וממליץ עליהם.
תודה בכל אופן
והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתאמץ תמצא בעברית או תלמד אנגלית
פורום17/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות
ד``ר רוברט הפנר17/11/2007ארז שלום
אתה מתבלבל מרוב שאלות...
תשאל לגבי הבעיה העיקרית שמציקה לך, שאלה ספציפית כדי שתקבל תשובה מעשית.
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן ואספריןערן16/11/2007
ד"ר נכבד,
אני בן 37 לפני כחודשיים עברתי היפוך חשמלי לסינוס כתוצאה מפירפור פרוזדורים וקצב 200 כעבור שבועיים אושפזתי שוב בעקבות חולשה לחץ בחזה והרגשה כללית ירודה. עברתי מס' בדיקות (דם) הכל בגדר הנורמה ובדיקת הולטר התוצאה קצב סינוס מ 60-100 לדקה ללא טכיקרדיה חדרית ללא פירפור פרוזדורים.
החלו לטפל בי כל יום ב 25 מ"ג נורמטין, אספרין, ן clonex מאז שהחלתי לקחת את התרופות הנ"ל אני מרגיש אי נוחות בקיבה ובחלל הבטן ו "נפילות מתח" חולשות פיתאומיות .
האם כתוצאה מהאספרין ההרגשה או מכדור אחר?
מה לדעתך עלי לעשות על מנת לבדוק ו/או כמובן לפתור את הבעיה.
נ.ב אני שרויי בלחץ כתוצאה מהתסמינים הללו.
אודה על תשובתך
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים
ד``ר רוברט הפנר16/11/2007ערן שלום.
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה איש בריא (אין מחלת לב, לא סכרת ולא לחץ דם ולא...).
אגב, מה בדיקת האקו לב אומרת?
מבחינתי, אם הארוע היה ארוע בודד, אתה יכול להפסיק את כל התרופות (את הנורמיטן בהדרגה).
אספירין אתה לא חייב לקחת וגם הנורמיטן ספק אם ימנע את הארוע הבא במידה והוא צריך לקרות.
אולי תקח רק משהו להרגעה.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספרין
ערן17/11/2007ד"ר נכבד,
האקו לב היה ללא ממצא פטולוגי פרט ל patent foramen ovale למעט זה אני בריא בד,כ לחץ דם תקין 120/80 .
תודה על תשובתך המהירה והמועילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ערן23/11/2007ד"ר נכבד,
מה הכוונה להפסיק בהדרגה את הנורמיטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסחה לבדיקת דופק תקיןאורטל15/11/2007
האם הדרך הנכונה היא לעשות חישוב של 220 פחות הגיל וזה הדופק המקסימלי שאומר להיות ??
לא הבנתי מה זה אומר 180 פחות 17אחוז האמת....
תודה ד"ר ושוב סליחה על כמות השאלות המתרבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
ד``ר רוברט הפנר16/11/2007אני התכוונתי לדופק התת מקסימלי ואתה למכסימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן מאמץשירה15/11/2007
שלום ,
במבחן מאמץ קבלתי את התשובה :
גילוי לאיסכמיה : מבחן לא אבחנתי
ממצאים : צניחות st הוריזונטליות ב: v4-v6 בשלבי recovery .
תוכל להסביר לי את המשמעות והאם יש לי היצרות עורקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן מאמץ
ד``ר רוברט הפנר16/11/2007מצטער, צריך לראות את הבדיקה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פלורלי בחזה זעיר בצד ימיןסופי15/11/2007
שלום
עשיתי סיטי שהראה תפליט פלורלי זעיר בצד ימין של החזה ממה נוזל זה יכול לנבוע?
בדיקות דם של תפקוד כליות,כבד,תקינות,אמרו לי שיכול להעיד על אי ספיקת לב,מהם הסימנים ואיזה בדיקות מומלץ לעשות תודה
אני בת 39
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל
ד``ר רוברט הפנר15/11/2007כבר עניתי לך לשאלה. מכיוון שאת לא מוסיפה פרטים חדשים, לא חל שינוי בתשובתי הראשונה.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטערת טעות שלי תודה גם על התשובה הק
סופי15/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהעתליה14/11/2007
שלום רב,
אני בת 43 וסובלת מזה כמה שנים מכולסטרול גבוה.
היום עשיתי דם והערך הכללי הוא 266 (לעומת הבדיקה לפני חצי שנה 277)
אני מבקשת לדעת מדוע הכולסטרול הכללי גבוה כאשר התת ערכים בסדר:
HDL = 67
LDL = 183 (אפילו גבוהה??)
האם מצב כזה מצריך טיפול תרופתי?
תודה רבה
עתליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול
ד``ר רוברט הפנר14/11/2007אם תוסיפי את רמת הטריגליצרידים ותחלקי ל 5, = סה"כ כולסטרול.
לגבי טיפול? בת כמה? שמנה, רזה? גורמי סיכון? פעילות פיזית?......
כדאי שתבדקי אצל קרדיולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזהאלון14/11/2007
שלום,
רציתי לשאול,
אני מדריך ספורט .
לפני זמן מה הדגמתי תרגיל על מכשיר אימון כושר ולפתע חשתי לחץ חזק בחזה
פונתי לביה"ח שם אמרו שזה "חזה אויר"
השאלה שלי האם האירוע "חזה אויר" נבע מעבודתי כפי שתיארתי, אני מציין שהמכשיר כנף (שמצריך שימוש בשרירי כתפיים חזה)
אודה על תשובתך ד"ר נכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע, אולי...
ד``ר רוברט הפנר14/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד דופק שאלה נוספתאורטל13/11/2007
ד"ר אמרת לי להיתיעץ עם רופא הקבוצה בקשר לאימון עם מד דופק שיגביל את רמת הדופק שלי אז האמת שאין לנו רופא שיכול לענות לי מקסימום חובש...
אז האם תוכל בכול זאת לתת לי כיוון בקשר לאימון עם מד דופק (wpw 15)
לאיזה דופק מותר לי להיגע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר14/11/2007בערך 180 פחות 17%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ואי תקינות מסתמיםגילה13/11/2007
האם בעיה בתקינות מסתמים (הומלץ ניתוח AVR ו-MVR)יכולה לגרום לחולשה על פי רוב בשעות קבועות או שיתכן שזוהי תופעת לוואי של תרופות(אינלאפריל- 20 מ"ג, פוסיד-40 מ"ג, סימבווסטטין-40 מ"ג וויטמין C-500 אחד ביום)?, הקרדיולוג הדגיש שאין דחיפות לנתח, האם למרות זאת יש מקום לדאגה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר AVR+MVR
ד``ר רוברט הפנר13/11/2007אם ישנה המלצה לתיקון/החלפת המסתמים כנראה שהמסתמים מאוד חולים. זאת הסיבה העיקרית לחולשה קרוב לוודאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה.
גילה13/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןקרן12/11/2007
שלום :)
אני בת 27 עם בעיות לחץ דם מטופלת בנורמיטן 25 חוצה אותו לשניים (בוקר וערב) והדופק שלי הוא בין 46-50 כאשר הלחץ דם שלי הוא 135-95 . רציתי לדעת האם ערכים אלו תקינים לדופק כזה איטי האם יש בכלל קשר בין מהירות הדופק ללחץ דם ..שהתחלתי את הכדור הלחץ דם היה מאוזן וכבר שבוע שהערכים לא יורדים מ 95 . שאני עושה הליכה אני שמה לב שקצת כואב לי החזה אני לא יודעת לכמה מגיע הדופק.... בנוסף היום התחילו לי נמלולים ברגל ..אני מרגישה כאילו זורם לי הדם ברגל שמאל והיא כמו חצי רדומה ...ואני יכולה להרגיש את הדופק ברגל .תופעה זו באה והולכת .
האם להמשיך את הכדור ? או אולי להוריד מינון ?אשמח לכל תשובה כלשהי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד``ר רוברט הפנר13/11/2007אין בעיה עם דופק 46-50 כל עוד אין סחרחורת קצב הלב סדיר ואין הפרעות בהולכה החשל בלב.
גבי הנמלולימילים....זה לא הפורום המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- wpwאורטל12/11/2007
ד"ר האם מד דופק יכול להועיל בזמן פעילות ספורטיבית תחרותית לבעלי wpw כדי להיות בפיקוח ולא להגיע לדופק מהיר מדי?
ואם אכן כדי להשתמש במד דופק עד לאיזה דופק מותר לי להגיע בספורט ?(אני בן 15 wpw)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תתיעץ עם רופא הנבחרת
ד``ר רוברט הפנר13/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה לב - סוכר?יוחאי11/11/2007
שלום ד"ר .
עברתי לפני 10 שנים אוטם ואני מקבל את התרופות : ליפיטור , איזיטרול , אספרין ונורמיטן .
בבדיקות האחרונות שלי לסוכר התקבל חריגות בתחום העליון כמו:
GLUCOCE-B=116(70-105)
A1C-HEMOGLOBIN=5.84(4.5-5.7)
האם לדעתך יש לי סוכר , האם התרופות גורמות לכך כי כל השנים רמת הסוכר הייתה בנורמה .
האם אני צריך טיפול תרופתי מחוץ לדיאטה שאני עושה .
אשמח לקבל את דעתך כרופא.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
ד``ר רוברט הפנר11/11/2007יואל שלום,
לדעתי אתה לא צריך טיפול תרופתי לסוכר בשלב זה. נראה לי שכרגע אתה צריך להיות מודע לכך שיש לך נטיה לסכרת, או לפחות סכרת גבולית.
בכל מקרה ממליץ לך להתיעץ עם מומחה לסכרת, ייתכן ותידרש לבדיקות נוספות בהמלצתו.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי נורמיטןאלה11/11/2007
אני סובלת מדופק גבוה כבר הרבה זמן בלי ממצא רפואי שגורם לזה. הרופא הציע לי להשתמש בנורמיטן.
יש לי שתי שאלות:
1. לקחתי פעם אחת נורמיטן וזה לא עזר. האם סוג של כדור כזה דור טיפול ממשוך או שפעם אחת אמורה לעזור?
2. האם הכדור יכול להיוריד לי את לחץ הדם, במידה והוא לא גבוה, אלא רק הדופק גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן
ד``ר רוברט הפנר11/11/2007שאלות יפות.
בת כמה את? מה זה דופק גבוה? עשית הולטר? כמה היה הדופק בשעות הלילה?
1-פעם אחת אמור לעזור ככל שהתרופה נמצאת בדם. ברגע שכבר אין לך נורמיטן בדם, כאילו שלא לקחת. הטיפול אמור להיות קבוע, לפחות לזמן מה, פעם או פעמיים ביום.
2-הכדור בהחלט מוריד גם את לחץ הדם ולא רק את הדופק, לעתים יותר את לחץ הדם מאשר הדופק
3-בדקת את תפקודי בלוטת התריס? בדיקת דם ל TSH?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בהכרח
אלה12/11/2007הוא יוריד לי את לחץ הדם?
אני בת 18. עשיתי את כל הבדיקות שציינת ולא נמצא כלום. יש לי בסביבות ה100 פעימות לדקה כל היום, לפעמים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמיטן
ד``ר רוברט הפנר13/11/2007ירידה בלחץ דם , הכוונה לא "0", אבל כן, הנורמיטן מוריד גם דופק וגם לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)