מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואבן, לוריבן והפרעות ריכוז וזיכרוןעדי06/06/2010
שלום לך ד"ר דליה שכטר-עמיר ותודה על הפורום החשוב,
אני בת 50 ובריאה בד"כ. נוטלת כ-5 שנים 10 מ"ג ואבן לפני השינה כי סובללת מנדודי שינה (מתעוררת אחרי 4 שעות שינה ומתקשה להרדם שוב, מלחץ נפשי). הואבן עוזר לי ומאפשר לי לישון כ-6 שעות בלילה.
לאחרונה נוכחתי בקשיי ריכוז קשים במהלך היום וגם בעיות זכירה.
זה מאד מפריע לי כיוון שאני עובדת בתחום המתמטיקה והמחשבים וצריכה לערוך חישובים מורכבים.
עברתי לחצי לוריבן במקום הואבן, בתקווה שזה יעזור, אך בעיית הקשב והזיכרון לא נפתרה.
1. האם סביר להניח כי בעיות הזכירה הן כתוצאה מהכדורים?
(לפני שלושה חודשים התחיל לי מנפואזה ואני נוטלת עכשיו טיפול הורמנולי חלופי בגלל גלי חום: אוורל 50 + אוורל קונטי אבל בעיות הזכירה החלו עוד קודם).
2.האם יש לך עיצה?
3. אם אין ברירה אגמל מכדורי השינה כי בעיות הזכירה קשות לי מאד, אבל אז רציתי לשאול איך לעשות זאת. בהדרגה?
תודה רבה!
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/06/2010בהחלט ייתכן קשר, במיוחד עקב שימוש כל כך ממושך.
אגב, ואבן ולוריבן - שניהם בנזודיאזפינים ובעלי אותו אפקט בטווח הארוך.
גמילה מכדורי שינה אינה קלה ומחייבת תהליך מאוד הדרגתי, לפעמים תוך שימוש בתרופות חלופיות ולכן רצוי לעשות את זה במסגרת רפואית כמו מרפאת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
עדי07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת עישון והפרעות שינהאד05/06/2010
לפני שנה הפסקתי לעשן ובשמחה. באותה תקופה החלו הפרעות שינה המלוות אותי עד היום.
הבעיות יכולות לזוז משינה קלה ועירנויות רבות ועד לנדודי שינה ממש.
אין צורך לפרט לגבי תחושת העייפות ביום.
במכון לשינה אובחנתי כבעל דום נשימה קל.
האם יש עדויות על כך כי הפסקת עישון עשויה במיקרים מסוימים להביא להפרעות שינה. אם כן היש מה לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/06/2010מדובר בתסמונת גמילה מניקוטין והדרך להפחית את הסימפטומים היא ע"י תמיכה תרופתית לפרק זמן מסויים.
תמצא הרבה חומר בפורום גמילה מעישון.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר חמצן למח
שמואל10/06/2010אני בן 50 מעשן הרבה בזמן האחרון מתעורר מישנה בלי חמצן ומרגיש שלא עולה לי חמצן למח ומתחיל להלחץ עד שמישהו מבני הבית יוצא איתי לרחוב.מחכה דרך קופת חןלים כללית לתור למעקב שינה שאומרים שאולי יהיה בעוד חצי שנה אבקש אם מישהו יכול לעזור לי כי בקצב הזה לא הגיע לחציא שנה בחיים תודה שמואל 0505555072 אני לא ישן בלילות וחושש להחנק מה אני אמור לעשות כדי לקבל הכוונה וטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/06/2010למה חצי שנה?
בקש הפנייה מרופא אאג.
וגם - כדאי מאוד להפסיק לעשן!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע אודות שינהשי פרופס05/06/2010
שלום.
אני לומד עכשיו בטכניון. ואני מאוד עייף לאורך היום אפילו שאני יושן מעל 7 שעות בלילה.
הייתי מעוניין לקבל קצת מידע על מחזורי שינה נכונים.
האם הם אותו הדבר בשביל כולם? או שלכל בנאדם יש מחזור שינה מותאם בשבילו.
גם כן שמעתי שאם רוצים שנת צהריים הזמן האופטימלי הוא רבע שעה וככה לא נכנסים לשינה עמוקה ומתעוררים רעננים.
אודה עם תרחיבי בכל הנושא הזה.
כמו כן יש לי עוד שאלה להתעניינות אישית. האם ניתן לזהות מתי בנאדם נרדם רק עפ"י דופק או נשימות. או שצריך יותר מזה כדי לדעת מתי בנאדם נרדם. ואם צריך יותר מה המידשע המינימלי כדי לזהות מתי בנאדם נרדם.
תודה רבה מראש על העזרה. :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/06/20101. מחזורי שינה? למה אתה מתכוון בדיוק?
2. לגבי שנת צהריים - נכון.
3. זמן ההירדמות נקבע עפ"י מס' פרמטרים. אולי אתה תהיה זה שיגלה בדיוק נמרץ את שניית ההירדמות מפני שכיום לא ניתן לקבוע.
ואגב, הפורום מיועד לשאלות רפואיות מאוד ספציפיות ואינני "מרחיבה" לכדי מאמר או הרצאה..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפיכת לילה ליוםיעל דגן05/06/2010
בתי בת ה-14 הפכה לילה ליום כלומר, ערה בלילה וישנה ביום (בימי חופשה מביס). קשה לה לחזור לאורח שינה רגיל כלומר לישון בלילה ולהיות ערה ביום. כל הנסיונות עלו בתהו. מה עושים? האם לטפל באמצעות כדורי שינה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/06/2010כדורי שינה אינם טיפול מתאים.
מומלץ לפנות לייעוץ וטיפול במסגרת מכון שינה מוכר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצה באמצע הלילהאילן04/06/2010
בן 64, עוסק בפעילות ספורטיבית, רגיל מזה שנים לקום בשעה מוקדמת מאד ( 05:30 -06:00 )
הולך לישון בערך ב 23:00- נרדם בקלות רבה. נוטל 4 מ"ג אטאקנד ליום - יל"ד קל.
מזה כשנה סובל מיקיצות בשעה 03:00-04:00 ולא יכול להרדם שנית, מצב זה גורם לעיפות בבוקר. הרופא המליץ לנסות חצי כדור של ברוטיזולאם אך זה מקלקל איכות השינה.
לוקח בקביעות מולטיויטאמין ( B12 = 417% )
אילו בדיקות כדאי לבצע והאם לבקש הפניה למומחה כלשהו ?
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/06/2010יקיצות מוקדמות מאוד (בניגוד לשינה הרגילה) עשויות להעיד על מתח, חרדה, דכדוך. כדאי לברר אם זו הסיבה אצלך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות יתרמוטרדת04/06/2010
היי,
יש לי בעיה עם בן זוגי. מדובר בבחור מקסים וספורטיבי בן 30 שכבר משעות הערב המוקדמות מתחיל להיות עייף ותשוש . אין סרט או הצגה שהוא לא נרדם, כמעט מההתחלה.
הוא לא אוהב לצאת בגלל שהוא עייף בשעות האלה וזה משהו שנמשך כבר למעלה משנתיים.
מניחה שהסיבה העיקרית לכך היא שהוא עובד המון שעות, כ-10 ש"ע בממוצע, ומרגיש שחוק עקב זאת.
הבעיה היא שגם כשאנחנו בחופש, הוא מתנהג באותה צורה.
השאלה שלי אם אפשר לטפל בזה, האם למרות כמות השעות בעבודה אפשר להפוך אותו לעירני יותר? האם יש טיפולים?
תוהה אם הוא לא פשוט בחור כבד שמשתמש בתירוץ של 'הרבה עבודה' בשביל לא לצאת.
בבקשה אל תכתבו שצריך פשוט להתחשב כי זה בעיה עמוקה מידי מבחינתי בשביל שאוכל לקבל אותה.
המון תודות..
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/06/2010בן זוגך גם מתעורר מוקדם? בדרך כלל תלונה כמו שתארת מעידה על שעון ביולוגי מוקדם: נטייה להירדם מוקדם ולהתעורר מוקדם.
אי אפשר ל"רפא" את זה (זו לא מחלה. זו תכונה)
לפעמים טיפול עם אור יכול לעזור, או נטילת תרופות מעוררות או קפאין בערב כשיש אירוע מיוחד.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מרובה וחולשהסמדר03/06/2010
היה אני בת 23 בריאה כבר במשך כ 7 חודשים אני מרגישה עייפות וחולשה כבדים עשיתי ספירת דם פחות מחודש אין איזשהו סימן של אנמיה.. יש לציין שאני מרגישה עייפות רבה גם אם אני ישנה יותר מ10 שעות בלילה... אני חייבת לישון 2 בצהריים אם לא ממש קשה לי לתפקד ואני לא יכולה לשלוט בעייפות.. וגם אם אני ישנה בצהריים זה לא יפריע לי לשינה בלילה, זה עייפות ובנוסף יש חולשה ולפעמים דופק מהיר... אני ממש מרגישה את כל הגוף חלש.
יש לציין שבעבר זה ממש לא היה ככה היתיי יכולה אפילו לא לישון בלילה ולתפקד
אשמח אם תאמר לי איזה עוד דברים יכולים לנבוע מעייפות זאת ואולי יש איזה בדיקה שכדאי עוד לבדוק תודההה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/06/2010חוץ מאנמיה יש עוד דברים שתריך לבדוק ואני מניחה שרופא המשפחה מבצע בירור מקיף (ויטמינים, בלוטת התריס, בעיות נוירולוגיות). אם לא נמצא גורם אני בטוחה שיפנו אותך לבדיקה במכון שינה.
את ישנה מספיק שעות כל לילה? (הדגש על כל )
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהנעמה02/06/2010
שלום רב,
אני בת 22
מזה כשבוע אני סובלת מבעיות שינה
בד"כ אני נרדמת בסביבות 12:30-1:00 בלילה, ההרדמות לוקחת טיפה יותר זמן מאשר בד".כ. בהלך הלילה עצמו , לאחר שנרדתי אני ישנה טוב אך ללא חלומות
אני מתעוררת בסביבות 6:30 בבוקר ואז כבר לא יכולה לישון כמו שצריך
כגון אני נרדמת ומתעוררת שוב כל פעם, השינה מאד לא רגועה, אני חולמת כל מיני חלומות וגם קשה לי להבין אם אני באמת ישנה או ערה...
לאחר שאני מתעוררת סופית אני מתעוררת לרוב עם ראש כבד ועם עייפות לא מרגישה רעננה.
במהלך היום אני גם מרגישה עייפה ולא רענננה.
יש לציין שעד מלפני שבוע השינה שלי הייתה בסדר גמור, ב10 שנים האחרונות אל סבלתי מבעיות שינה כלל, גם במצבי לחץ
אני רוצה להגיד גם שבזמן האחרון אני נמצאת בתקופה מאד לחוצה בחיים, אני חושות על הרבה דברים ויש עלי עומס גדול (לימודים, תקופת מבחנים מתקרבת, עבודה). אני לא רגועה ומצברוח שלי לא כ"כ טוב.
כמו כן בשבוע האחרון אני מצוננת, האם זה יכול להשפיע?
אני מרגישה שלקראת הלילה אני מתחילה לפתח מין פחד שאני לא ארדם / לא אשן בלילה , אני מנסה לא להיכנס למעגל הזה של פחד מנדודי שינה שגורם לנדודי שינה ובנתיים אני מצליחה להירדם מהר ברוך ה'.
הבעיה העיקרית היא מה שקורה בשעות הבוקר וגם העייפות והכבדות במהלך היום.
אני לא מעוניינת לקחת כדורי שינה בשלב זה.
מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את השינה שלי למצב תקין כמה שיותר מהר?
בתודה,
נעמה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010בשלב בו את נמצאת ההמלצה שלי היא לקחת כדור שינה כל ערב למשך פרק זמן מסויים (שבועיים-שלושה) ולישון. זה טיפול שנועד למנוע הפיכת נדודי השינה לכרוניים.
במקביל - ייעוץ פסיכיאטרי, שיחות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוטים במשך חודשיםיעל02/06/2010
שלום,
אני כבר שנים רבות סובלת מהפרעות שינה:נדודי שינה+סיוטים נוראיים. זה בא אצלי בתקופות וכאשר זה בא זה סבל בלתי נסבל. עם נדודי שינה אני פחות או יותר השלמתי,אבל גם כאשר אני כבר נרדמת אני חולמת רק על דברים טרגים,אסונות,מוות,מלחמות וכו...אם זה היה מדי פעם,אז לא נורא,אבל זה פשוט כל לילה במשך חודשים!אני מתעוררת כל בוקר יותר עייפה ממה שהייתי כשהלכתי לישון.ולמרות שזה רק חלום,המוח שלי חווה טראומה כל יום! מערכת העצבים שלי כבר קורסת.רופאים לא ממש מתייחסים לזה ברצינות. אני ממש חייבת עצה: מה עושים או למי פונים? אני ממש מיואשת...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010כדאי לפנות לייעוץ פסיכיאטרי. אם ימצא לנכון - תופני גם לייעוץ במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה בלילותשושנה01/06/2010
אני כבר חצי שנה לא ישנה בכלל בכלל בלילה גם לא לחצי שעה אני קמה עייפה ברמות בבוקר וקשה לי מאוד לקום לעבודה ולתפקד כמו בן אדם. הרופא שלי הפנתה אותי למעבדת שינה ויש לי תור רק עוד שבוע וחצי גם אף כדור לא עזר לי ניסיתי הכל 5 סוגי כדורי שינה. האם במעבדה יוכלו לעזור לי ויהיה פתרון כי ניסתי כבר את כל הכדורי שינה ואף אחד לא עזר לי
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010אני מקווה שאת מוזמנת לשיחה לפני הבדיקה. אם את לא ישנה בלילה בדיקת שינה לא תקדם..
וכן, במכון שינה אמורים לאבחן הפרעות שינה ולהציע טיפול.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שושנה02/06/2010הייתי בשיחה לפני הבדיקה והציעו לי לעשות בדיקת שינה במעבדה.
אני כבר מתה לישון חצי שנה בלי שעת שינה. מה האופציות מלבד כדורים ושיחות? האם יש זריקות או משהו יותר חזק בשביל שאני אוכל לחזור להירדם כמו לפני חצי שנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא למיטב ידיעתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקחתי את הסטילנוקס 4 לילות רצוףyafa levi01/06/2010
ומאד עזר. בלילה החמישי לקחתי כרגיל ולהפתעתי המרובה לא עזר ביכלל ולא ישנתי כל הלילה. האם ידועים לך מיקרים דומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיפותאילה31/05/2010
אני ספוגה בעיפות. בת 47.5, חולת צליאק, 3 כדורים פסיכיאטרים, בלילה ישנה טוב.
עובדת במינון נורמלי, קוראת הרבה, גם כשאני נחה אני עיפה.
ברזל נמוך, פריטין נמוך, טרום סכרת. יש איזה פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010הפתרון ההתחלתי רשום בשאלה: תיקון רמת הברזל ומאגרי הברזל!
ייתכן שהכדורים הפסיכיאטריים מוסיפים לעייפות - התייעצי עם הפסיכיאטר המטפל.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית שינהנעמה31/05/2010
שלום רב,
אני בת 22
מזה כשבוע אני סובלת מבעיות שינה
בד"כ אני נרדמת בסביבות 12:30-1:00 בלילה, ההרדמות לוקחת טיפה יותר זמן מאשר בד".כ. בהלך הלילה עצמו , לאחר שנרדתי אני ישנה טוב אך ללא חלומות
אני מתעוררת בסביבות 6:30 בבוקר ואז כבר לא יכולה לישון כמו שצריך
כגון אני נרדמת ומתעוררת שוב כל פעם, השינה מאד לא רגועה, אני חולמת כל מיני חלומות וגם קשה לי להבין אם אני באמת ישנה או ערה...
לאחר שאני מתעוררת סופית אני מתעוררת לרוב עם ראש כבד ועם עייפות לא מרגישה רעננה.
במהלך היום אני גם מרגישה עייפה ולא רענננה.
יש לציין שעד מלפני שבוע השינה שלי הייתה בסדר גמור, ב10 שנים האחרונות אל סבלתי מבעיות שינה כלל, גם במצבי לחץ
אני רוצה להגיד גם שבזמן האחרון אני נמצאת בתקופה מאד לחוצה בחיים, אני חושות על הרבה דברים ויש עלי עומס גדול (לימודים, תקופת מבחנים מתקרבת, עבודה). אני לא רגועה ומצברוח שלי לא כ"כ טוב.
כמו כן בשבוע האחרון אני מצוננת, האם זה יכול להשפיע?
אני מרגישה שלקראת הלילה אני מתחילה לפתח מין פחד שאני לא ארדם / לא אשן בלילה , אני מנסה לא להיכנס למעגל הזה של פחד מנדודי שינה שגורם לנדודי שינה ובנתיים אני מצליחה להירדם מהר ברוך ה'.
הבעיה העיקרית היא מה שקורה בשעות הבוקר וגם העייפות והכבדות במהלך היום.
אני לא מעוניינת לקחת כדורי שינה בשלב זה.
מה אני יכולה לעשות כדי להחזיר את השינה שלי למצב תקין כמה שיותר מהר?
בתודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוטים במשך חודשים
יעל01/06/2010שלום,
אני כבר שנים רבות סובלת מהפרעות שינה:נדודי שינה+סיוטים נוראיים. זה בא אצלי בתקופות וכאשר זה בא זה סבל בלתי נסבל. עם נדודי שינה אני פחות או יותר השלמתי,אבל גם כאשר אני כבר נרדמת אני חולמת רק על דברים טרגים,אסונות,מוות,מלחמות וכו...אם זה היה מדי פעם,אז לא נורא,אבל זה פשוט כל לילה במשך חודשים!אני מתעוררת כל בוקר יותר עייפה ממה שהייתי כשהלכתי לישון.ולמרות שזה רק חלום,המוח שלי חווה טראומה כל יום! מערכת העצבים שלי כבר קורסת.רופאים לא ממש מתייחסים לזה ברצינות. אני ממש חייבת עצה: מה עושים או למי פונים? אני ממש מיואשת...תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת סטילנוקססער31/05/2010
מזה זמן מה שאני נוטל סטילנוקס או זודורם לשינה (לעיתים נוקטורנו).בלעדי הכדור אני לא מצליח לישון בכלל.כמובן שעשיתי בדיקות מקיפות במעבדת שינה שרק מאשרות הפרעות שינה.אני חייב לציין שהכדור יעיל.
בזמן האחרון אני רוצה להחליף את סוג הכדור כי איני חושב שהוא רצוי לי בזמן ממושך..אבל אני חייב לציין שכדורים מרגיעים אינם גורמים לי להרדם.ניסיתי כבר כדורים מרגיעים.האם תוכלי לציין שמות כדורים שגורמים לשינה לאוו דוקא בגלל פעילות הרגעה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010לא, איני יכולה לציין שמות של כדורים ספציפיים.
האם עלה על הפרק טיפול התנהגותי-קוגניטיבי באינסומניה?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מוגזמתרבקה31/05/2010
שלום אני בת 43 אמא לשלוש ילדים עובדת 8 שעות ביום אני מאוד מאוד עייפה זה כבר שנים הייתי במכון שינה והכל תקין מה אפשר עוד לעשות שיהיה לי כוח וקצת מרץ להיות ערנית לילדים שלי תודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/06/2010לדעתי הבעייה היא מחסור בשעות שינה. זה לא מנחם אבל זו בעייה נפוצה בקרב אמהות, ובמיוחד אלו שגם עובדות מחוץ לבית.. נסי לפנות קצת יותר זמן לשינה בלילה, מדי לילה (לילה אחד של שינה מספקת לא מתקן חוסר כרוני).
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)