מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופה לבעיות שינהיעל09/05/2010
שלום,
אני בת 30 וסובלת מבעיות שינה מזה שנים, דבר המקושר גם לכך שאני מאובחנת בפיברומיאלגיה ותסמונת תשישות כרונית.
אני אמא לילד בן חצי שנה ולפני חודשיים, לאחר שאבחנו אצלי דלקת בבלוטת התריס, רופאת המשפחה רשמה לי לוריוואן.
אני נוטלת חצי כדור מידי ערב מזה חודשיים וזה מקל על הפרעות השינה שלי.
בעבר רשמו לי כדורים הנחשבים פחות מזיקים כמו אלטרולט וג'ילקס אבל הם לא עזרו לי.
יש לי 2 שאלות:
1. אלו תרופות משרות שינה+ נוגדות חרדה, נחשבות מזיקות יותר ואלו פחות?
בהנחה שאיני מצליחה להתגבר על הפרעות השינה שלי ללא תרופות, אני מעוניינת בתרופה שתהייה מזיקה כמה שפחות ושתהיינה לה כמה שפחות תופעות לוואי.
2. אני משערת שחלק מתשובתך תהייה, לפנות לייעוץ פרטני.
מי הגורם המייטבי לפנות אליו בנושא זה? מומחה לשינה? האם הוא יכול לרשום תרופות פסיכיאטריות? פסיכיאטר? דרך קופת חולים צריך להמתין מעל חצי שנה לתור ובאופן פרטי זה כמעט 1000 ש"ח לפגישה אחת.
אשמח לקבל את חוות דעתך.
תודה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר09/05/2010כתבת הרבה אבל כלל לא תארת מה הן בעיות השינה שלך!!
ןלכן איני יכולה להתייחס לטיפול..
בהנחה שאבחנת תשישות כרונית נעשתה לאחר בירור מקיף, כולל הערכה פסיכולוגית, אני חושבת שכדאי לך לפנות לשיחה עם רופא שינה כדי להבין ביחד מה הן הפרעות השינה ומה הכיוון הטיפולי הטוב היותר. האם תרופות? האם טיפול התנהגותי-קוגניטיבי?
לילה טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות השינה שלי
יעל10/05/2010השינה שלי קלה מאוד, כל רחש מעיר אותי (בחצי השנה האחרונה יש לי גם ילד מתוק שלא חוסך ברחשים).
קשה לי להרדם, להכנס למוד של שינה גם בהירדמות לפני השינה וגם לאחר היקיצות הליליות.
קמה בבוקר עוד לפני השעון, למרו שסחוטה ועייפה מאוד.
עייפה וחלשה במשך היום.
תודה על תגובתך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לפירוט בעיות השינה
יעל10/05/20101. מה התמחות של רופא שינה? האפם הוא מוסמך לרשום תרופות פסיכיאטריות או רק כמו רופא משפחה?
1. אלו תרופות משרות שינה+ נוגדות חרדה, נחשבות מזיקות יותר ואלו פחות?
בהנחה שאיני מצליחה להתגבר על הפרעות השינה שלי ללא תרופות, אני מעוניינת בתרופה שתהייה מזיקה כמה שפחות ושתהיינה לה כמה שפחות תופעות לוואי.
תודה רבה!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010יש לברר מדוע קשה לך להיכנס ל"מוד" של שינה.
ייתכן שהטיפול המתאים יהיה טיפול התנהגותי-קוגניטיבי שנעשה ע"י מי שמומחה בתחום (פסיכולוגים, חלק מרופאי השינה).
רופא שינה מוסמך לרשום כל תרופה כמעט (למעט תרופות מסויימות שמוגבלות ברישום לרופא מקצועי מסויים. יש מס' תרופות כאלו).
מזיקות יותר או פחות? כל תרופה שנרשמת מתייחסת למקרה הספציפי בו התועלת שלה תהיה גבוהה מהנזק.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא שינה
יעל10/05/2010תודה.
נראה שיש רופאים המגדירים עצמם כמומחי שינה כאשר הם מגיעים מתחומים מגוונים (פנימאים, נוירולוגים...).
האם לדעתך יש משמעות/המלצה בנושא?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010רופאי שינה מגיעים לתחום זה מהתמחויות שונות.
פני לרופא שינה במכון שינה מוכר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא בן 84 מתקשה לקום בבוקראבי08/05/2010
אבא שלי הוא בן 84 וללא עבר של מחלות מיוחדות, ובאופן כללי מצבו הבריאותי טוב לגילו. לאחרונה מזה כחודשיים שלושה, הוא מתקשה לקום בבוקר ולצאת מהמיטה. הוא עושה זאת כשעה שעתיים יותר מאוחר אולם טוען שזה פשוט קשה לו. אמיין כי הוא ער, אבל נשאר במיטה. האם יש הסבר רפואי לבעיה ? האם יש פתרון ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/05/2010קשה לו פיזית? קשה לו נפשית?
בשלב ראשון - בדיקה וייעוץ של רופא המשפחה!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בשינה שהחלו לפני כ5 ימים.לבנת07/05/2010
היי, אני בת 21.
סטודנטית, מה שאומר שהיום שלי מתחיל ב9-10 בבוקר.
מאז ומתמיד הייתי ממש מתקשה להתעורר בבקרים (אחרי 7-9 שעות שינה) ופשוט הייתי רבה עם השעון מעורר עד שאיכשהו הייתי מגרדת את עצמי מהמיטה בקושי רב ומתחילה את היום בעייפות וממשיכה אותו בעייפות.
לפני כארבעה וחצי חודשים זה פתאום נעלם. בוקר אחד פשוט התעוררתי בקלות לפני השעון מעורר.
ומאז הייתי קמה כל בוקר בלי יוצא מן הכלל באופן טבעי, עירנית, אפילו בלילות של פחות מ7 שעות שינה. ותמיד תמיד לפני השעון.
זה היה נפלא, הצלחתי לנצל את הבוקר כמו שצריך והייתי עירנית.
לצערי, זה היה ככה עד לפני חמישה ימים.
לפני חמישה ימים פשוט חזרתי לתקופה הראשונה שלי.. אני שוב לא מצליחה להתעורר וממש נאבקת עם עצמי! יום אחד לא שמתי שעון מעורר והתעוררתי ב1 בצהריים, וגם אז התעוררתי עייפה מאוד..
מה יכול לגרום לזה ומה עלי לעשות כדי לחזור לתקופה העירנית שלי?
אני רוצה לחזור ולהדגיש שלא הייתה הדרגה משני הכיוונים.. גם בשיפור וגם בהגרעה של הההתעוררות, זה פשוט קרה יום אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/05/2010אין לי הסבר טוב לשינוי הקיצוני שאת מתארת.
אם את מוטרדת מקשיי היקיצה פני לייעוץ פרטני במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריור בזמן שינהיעל מהרצליה07/05/2010
שלום,
אני תמיד מוצאת בבוקר על הסדין כתמי ריור. רציתי לשאול ממה זה נובע? (מבנה אנטומי של פניי?)
ומה אפשר לעשות בנידון? (האם מדובר בהרגלי שינה לא נכונים שעליי לשנות?)
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר07/05/2010התייעצי עם רופא פה ולסת.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמים והפרעות שינהשיר06/05/2010
שלום,
אתחיל מזה שמאז שאני זוכרת את עצמי השינה שלי קלה....
אני מתעוררת מהר ואחר כך לא מצליחה להירדם.....
בנעוריי זה החמיר ומחשבות טורדניות מנעו ממני להירדם במשך שעות גם לאחר יום פעיל,
וגם אז השינה היתה לא טובה, מלווה בחלומות כבדים ,
כשהתעוררתי חויתי עייפות קשה וזכרונות ,כאילו שהייתי פעילה גם בלילה...
בהמשך התחלתי לעשן סמים מסוג מריחואנה וחשיש,
מה שפתר באופן מיידי את הבעיה , נרדמתי בקלות ,ישנתי רצוף בממוצע 7 שעות,
ולא זכרתי את החלומות האלו, אז קמתי עירנית ושמחה...
מאידך חויתי הרבה מתופעות הלוואי של העישון ( בעיקר דיכאון וחוסר מוטיבציה)
היום בגיל 30 הפסקתי לעשן ,עישון סיגריות לעומת זאת החמיר....אך לגבי המריחואנה
המהלך היה קל, ואני שמחה ובטוחה בצעד שעשיתי:)
אך הבעיה חזרה בגדול, לפעמים נרדמת מהר אך השינה תמיד לא טובה,
החלומות כבדים ממש,אני מתעוררת מהר ,עייפה כאילו לא ישנתי בכלל,
והעייפות גורמת לי לשינויים במצב הרוח ואני חווה עצב וכעס שמזיקים רק לי,
ובכלל ,אני אדם אנרגטי שרוצה לחיות וזה מדכא אותי.
בעבר עשיתי הרבה הליכות, אבל היום אני עייפה כל כך, שגם זה בדעיכה....
אינני מעוניינת בכדורים מן הרפואה הקונבנציונאלית,
ותרופות "סבתא" לא עזרו לי עד כה....
מבקשת עזרה....
תודה מראש:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר06/05/2010בקשי הפנייה לבדיקת שינה דרך קופת החולים שלך.
רק קחי בחשבון שאנחנו זה הרפואה ה"קונבנציונאלית"..
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעות שינהאסתי05/05/2010
לרופאה שלום רב,
בת, 36, ישנה 6 שע' בלילה מחצות עד שש בבוקר כולל שישי שבת וישר מתעוררת, שנת צהריים כשיש הזדמנות אני מתקשה להרדם, לרוב לא מצליחה .יש לציין שאני פעילה כל היום עובדת , בבית וכו', גם עושה ספורט, ובכל זאת תמיד מרגישה שחסרות לי שע' שינה,רציתי לדעת האם יש מתכון/איזשהיא דרך להרגיל את עצמי לישון יותר שע'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/05/2010מה זאת אומרת "מרגישה שחסרות לי שעות שינה"? לא נשמע מהתיאור הקצר שאת ישנונית במשך היום... ייתכן שזו כמות השעות שנחוצה לך.
אם כן יש עייפות וישנוניות נסי להקדים את ההליכה לישון מאוד בהדרגה עד שתקבלי 7-8 שעות שינה בלילה. על שעת היקיצה אין לנו שליטה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופאין ושינהדוד04/05/2010
שלום,
אני מרבה לשתות משקאות אנרגיה, המכילות קופאין ברמה גבוהה, כי זה עוזר לי להישאר עירני ולעבוד טוב יותר. אבל בזמן האחרון אני חווה נדודי שינה והולך לישון מאוחר יותר, ולדעתי זה מהמשקאות האלה. אז רציתי לדעת כמה שעות לפני השינה מומלץ לשתות קופאין כדי שהוא לא יגרום לבעיות שינה? והאם זה משנה כמה שתיתי או שזה עדיין אותו זמן עד שהקופאין יוצא מהמערכת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2010כדאי להימנע מקפאין כ4-5 שעות לפני השינה וכדאי גם להמעיט בכמות!
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפה כל הזמןליאור04/05/2010
יש לי בעיה של עייפות כרונית, אני פשוט לא מצליחה להתעורר בבוקר, כל היום, בכל שעה אני יכולה ללכת לישון, חשוב לי לציין כי עשיתי בדיקות דם והן תקינות, הייתי על תרופות נגד דיכאון עד לפני חצי שנה וגם איתם זה היה, בדקתי כל דבר אפשרי.... ואפילו לקחתי 3 שבועות חופש מהעבודה (ירח דבש) ומאז שחזרתי אני עוד יותר לא מוסגלת לעבוד....
אני עושה ג'וגינג ופילאטיס ואפילו במהלך הספורט אני ממש מסוגלת לעצום עיניים ולישון, זה לא עובר לי כבר כמה שנים ואני כבר לא יודעת מה לעשות... בקרוב אני רוצה להביא ילדים לעולם ואני ממש מפחדת שהעייפות הזו רק תתגבר ואני לא אהיה מסוגלת לתפקד.
אגב לפעמיים אני ישנה צהריים, בימי שישי לדוגמא, ואם אין לי מינימום שעתיים אני אפילו לא טורחת לישון כי אני אקום עוד יותר גמורה...
בקיצור אני מחפשת פיתרון, מקווה שיש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב שכחתי לציין, אני בת 26
ליאור04/05/2010ודי בריאה רוב הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2010את מתארת מצב של ישנוניות וצורך בשעות שינה ארוכות.
אם הבירור הרפואי עד כה לא העלה דבר בקשי הפנייה ללייעוץ ובדיקה במכון שינה.
יש מס' הפרעות שינה שגורמות לישנוניות כה ניכרת.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות פעמים בלילה בשעות קבועותלימור03/05/2010
לצוות הפורום שלום
הנני בחורה בת 27. תמיד הייתי ישנה כמו תינוק. הייתי מסוגלת לישון 12 שעות בלי בעיה, כולם היו קוראים לי "ישנונית" מרוב שישנתי טוב.
לאחרונה חלה בעית שינה חמורה שזה אומר: קושי בהירדמות (בין שעה וחצי לשעתיים לא מצליחה לישון, ובמקרים חריגים אף 3 שעות), התעוררות פעמים בלילה בשעות קבועות (2 וחצי ו4 או 5 ) וב7-8 בבוקר אני כבר קמה כי אני לא מסוגלת לישון יותר.
אני ניסיתי כבר כדורי שינה: בונדורמין, לוריוון, אסיול, קסנקס, סליפ אייד ושום דבר לא עוזר או שעוזר ל-2-3 ועדיין מתעוררת בלילה ומוקדם בבוקר.
אני לא יודעת כבר מה לעשות, אני כולי אובדת עצות. קבעתי תור למרפאת שינה והתור רק ב18.5.
יש ימים שאני ישנה 4-5 ודי מתפקדת במהלך היום, למרות שבשעות מסוימות נוחתת העייפות, אבל אח"כ זה עובר.
בימים האחרונים אני מרגישה מסטולית כל היום, כנראה בגלל הכדורים גם. מנסה לישון בצהריים ולא מצליחה. אמרו לי לעשות ספורט, אז בהתחלה הייתי מצליחה מידי פעם לעשות הליכות, אבל בימים האחרונים אני פשוט מרגישה סחוטה ואין לי כוח לעשות כלום.
נכנסתי למעגל חרדה, אתמול בלילה כבר בכיתי ונכנסתי למן התקף חרדה מחוסר השינה.
מה אני יכולה לעשות בנתיים עד שיגיע התור למרפאה? האם חוסר שינה יכולה לגרום נזק רציני?
אני מפחדת שהגוף שלי בסוף יקרוס
סליחה על ההודעה הארוכה
תודה על עזרה
לימור
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010בינתיים - היכנסי למיטה בשעה מאוחרת מאוד, 01 בערך, ולא לפני.
הימנעי משינה בצהריים או מניסיון לישון בצהריים.
וגם - כדאי לפנות להערכה פסיכולוגית.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! רק עוד 2 שאלות
לימור03/05/2010איך זה יכול להיות שכדורי שינה בקבוצת בנזודיאזפינים לא עוזרים? והאם בעיות שינה יכולות לנבוע מבעיות הורמונליות או נטילה של גלולות למניעת היריון?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010יש תרופות שונות בקבוצה זו ויש סיבות שונות לנדודי שינה ולכן ייתכן שהתרופה לא יעילה.
סיבות הורמונליות? שינויים הורמונליים בגיל המעבר עלולים לתרום לאינסומניה - לא רלבנטי לבחורה צעירה בת 27.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עוד שאלה, ברשותך
לימור03/05/2010אם אני אעשה ספורט למרות חוסר השינה והעייפות זה עלול להזיק לי?
ואילו סיבות להפרעות שינה יכולות להיות שכדורי שינה לא עוזרים? האם הסימפטומים שאני תיארתי יכולים להעיד על דום נשימה בשינה? אני ממש מפחדת שיש לי בעיה חמורה בגוף שמונעת ממני את השינה
סליחה על כמות השאלות
אני מודה לך מקרב לב. עזרת לי המון
שהאל יברך אותך על הסבלנות
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר04/05/2010ספורט לא יזיק לך.
דום נשימה בשינה - לא נראה.
בייעוץ פרטני תוכלי לקבל תשובות ברורות ככל שניתן.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחירותלא את.03/05/2010
שלום,
רציתי לדעת מה האופציות לטיפול בנחירות שאינן ניתוחיות,
בן זוגי בן 30 בעל משקל עודף,(צוואר יחסית שמן) נוחר בכל תנוחה שהיא, פעם ראשונה שאני נתקלת במישהו שנוחר אפילו חזק יותר כאשר הוא מסתובב לישון על הצד.
הנחירות שלו כה רמות ששינה עם שני אטמי אוזניים לא עוזרת לי ואני נאלצת ללכת לישון במקום אחר.
נסינו את המדבקות אך לבן זוגי יש בעיה למקם דברים באזור האף (לא סובל משקפיים וכו') לכן הוא לא הצליח להדביק אותה מספיק טוב כדי שבאמת תעזור.
נראה שהוא תמיד עם אף סתום, (גם ביום יום על סף תתרן) האם מדובר בבעיה של אלרגיות (היו לילות שלקח כדור נגד אלרגיה והדבר לא הפחית משמעותית את הנחירות). מה אפשר לעשות לפני שפונים לעשות בדיקת שינה ודום נשימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
לא את.03/05/2010אגב קראתי שאלכוהול מגביר את התופעה, האם זה נכון ומדוע אם כך?
נ.ב
בן זוגי אינו מעשן אך שותה מדיי שבוע כמה בירות/יין לעיתים באירועים יותר מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010זה נכון, מפני שאלכוהול תורם לירידה בטונוס השרירים ולהיצרות רבה יותר בדרכי הנשימה העליונות.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר03/05/2010יש לבצע בדיקת שינה בשלב הראשון. הטיפול ייקבע לפי התוצאות: אם יש גם הפסקות נשימה וכמה, או שמדובר בנחרות בלבד.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות מוקדם בבוקראלי02/05/2010
לד"ר שלום
לפני 3 שנים היה לי דימום מוחי שהשאיריני עם ירידה בתחושה בפלג גופי השמאלי .
אולם בנוסף לכך אני יושן בשעה 23 בערך וקם אחרי 3 \4 שעות קרי בשעה 3 בבוקר ומתקשה להירדם בחזרה .
האם הדימום שהיה בעבר הוא זה שגרם לי קשיי ונדודי שינה?
אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/05/2010יש סיבות שונות ליקיצת בוקר מוקדמת. סיבה שכיחה - דאגות / חרדה / דיכאון.
אתה יודע אם זה אכן מה שקרה לאחר שלקית בדימום מוחי.
ממליצה לפנות להערכה פסיכולוגית.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצה מוקדמתדורון02/05/2010
בן 51 בריא , פעיל ספורטיבית , משפחה חמה ותומכת ועבודה טובה. נחשב אדם רגוע ונינוח.
אני נרדם ללא קושי בסביבות השעה 23 אך מתעורר לקראת השעה 4 בבוקר - התעוררות חזקה וישר מתחבר במחשבות למציאות למרות ניסיונות שלי לספור בלב ולעשות מדיטציה להירגע ולהירדם שוב אני לא מצליח.
אני מתפקד בצורה לא רעה אבל מרגיש שאני משלם מחיר מבחינת מתח , חרדות ומחשבות שליליות שמפריעות לי. בנוסף זה מכניס אותי לחשש לקראת השינה אני מפחד מההתעוררות המוקדמת ומהשעות האלו של משיכת הזמן עד הבוקר.
בסופו של דבר לקראת חמש וחצי אני כבר קם.
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/05/2010לא כתבת כמה זמן אתה סובל מיקיצת בוקר מוקדמת.
כאשר מדובר בשינוי מהשינה הרגילה שלך הסיבה עפ"ר מתח / דאגות / חרדה / דכאון ובזה יש לטפל. כדאי לפנות להערכה פסיכולוגית.
ללא טיפול יש חשש מלהיכנס למעגל של חרדה מפני השינה - העצמה של הפרעת השינה וחוזר חלילה, כמו שאתה מתאר.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיצה מוקדמת
דרור02/05/2010זה העצים בחודשים האחרונים - אבל תמיד הייתי מתעורר מוקדם בסביבות 6.
האם יש סוג של תרופה ללא מרשם שאת ממליצה לנסותה ? או שהפתרון המועדף פניה לפסיכולוג
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לפסיכולוג
ד''ר דליה שכטר-עמיר02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיצה מוקדמת
דרור02/05/2010זה העצים בחודשים האחרונים - אבל תמיד הייתי מתעורר מוקדם בסביבות 6.
האם יש סוג של תרופה ללא מרשם שאת ממליצה לנסותה ? או שהפתרון המועדף פניה לפסיכולוג
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת שינהשושנה30/04/2010
עד לפני שבוע הייתי ישנה בסדר, השבוע נכנסו דיירים חדשים שבמשך כל השבוע הם עושים רעש ומזיזים ריהטים. מאותו יום שהם הגיעו ב10 בלילה ועשו רעשים נבהלתי ושבוע אני לא ישנה מהלחץ והפחד שהם יעשו רעש והם עושים רעש קיבלתי התקף חרדה שמלווה בדפיקות לב מואצת. לקחתי את הכדור ברוטיזולאם שעזר לי לישון רק שלוש שעות. האם לבקש כדור יותר חזק? על איזה כדור את ממליצה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר01/05/2010פני לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהאדם לאדם30/04/2010
הי. אני פונה אליכם בבקשת עזרה ואני די במצוקה. במשך שנתיים וחצי לקחתי קלונקס במינון לא גבוה יחסית (כ-1 מג ביום) ,לטיפול בבעיות חרדה כלליות - התחלתי אז קרייירה בתחום חדש. לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת את הקלונקס, ומאז אני סובל מבעיות שינה די חמורות. אני מתעורר תמיד באמצע הלילה, לעיתים אחרי שלוש שעות שינה ולעיתים אחרי שעה וחצי. ואז לפעמים אני חוזר לישון ולפעמים לא. אני מאמין שמה שאני חווה הם סימני גמילה מהקלונקס מכיוון שמעולם בחיי לא סבלתי מתופעות כל כך חמורות וקיצוניות. הסתכלתי מהמעט שיש באינטרנט, בויקפדיה ובעוד אתרים שם הם אומרים דברים מאוד ברורים על גמילה מבנזודיאזפינים. הם טוענים שאסור לקחת תרופות שינה "רגילות" כמו זולפידם (שהרופא שלי מיהר לתת לי) כי הן דומות במנגנון שלהן לבנזודיאזפינים ואז כל תהליך הגמילה יתבטל. הם מציעים שם לקחת אנטיהיסטמינים כתרופת הקלה על נדודי שינה בזמן הגמילה. השאלות שלי:
1. מי ידוע לכם על הנושא הזה של גמילה באופן כללי?
2. האם נכון שתרופות z אכן "מבטלות" גמילה?
3. מה לגבי האנטיהיסטמינים ואיפה אפשר להשיג אותם?
43. היכן יש מקור מידע אמין ומעמיק (רופאי משפחה - לא נראה לי) כמו מכון גמילה מכדורי שינה או מומחה רציני שיוכל לענות לי על השאלות האלה ואולי להציע מסלול טיפול (הכוונה לגמילה) רציני.
התחושה שאף רופא אפילו פסיכיאטרים לא יודעים םכלום ואין להם גם כוח להתעמק במקרה שלך - יש להם את התור הבא עוד עשר דקות בדיוק.
מקווה מאוד שמישהו יכול לעזור לי - לא בא לי להיות שוב מכור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/04/2010אתה מעלה נושא די "כבד" ונראה לי שהפורום אינו המקום לתת את הפתרון האולטימטיבי. רק אומר שברוב המקרים ניתן לגמול מכדורי שינה, לעיתים תוך היעזרות בתרופה אחרת ותוך שימוש בטיפול התנהגותי. תרופות Z מבטלות גמילה - ???????????? גם לתרופות Z יש התמכרות. לגבי אנטיהיסטמינים - הכוונה לתרופות ללא מרשם כמו יוניסום=סליפ אייד=טונייט. אני לא בטוחה שזה מה שיעזור.
פנה לייעוץ פרטני של רופא שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשושנה30/04/2010
שלום, לאחרונה כבר חצי שנה שיש לי בעיות רציניות בשינה אני לא ישנה בכלל בלילה ולא עייפה למחרת בבוקר. ניסיתי לקחת הכל קלונקס,בונדורמיו, נקטורנו,זדרום. וכלום לא עוזר לי ואני עובדת קשה ומוציא הרבה אנרגיות ולא מתעייפת.
מה עלי לעשות??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר30/04/2010כדאי שתעברי בדיקת שינה.ייתכן שיש לך אינסומניה סובייקטיבית והגוף שלך כן מקבל שינה טובה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)