מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שנת יתר?עמית24/04/2010
שלום,
אני בת 22. במהלך הלילה אני ישנה בממוצע כ-8 שעות, שינה איכותית בדרך כלל ואני מתעוררת עירנית.
אבל, לאחר מספר שעות אני מתחילה להרגיש עייפה מאוד, עד כדי שאני לא יכולה לתפקד, ואני צריכה לישון שנת צהריים שנמשכת בדרך כלל כ-3 שעות, שלאחריה אני מתעוררת עירנית, ויכולה לתפקד. אם זה פחות אני מתעוררת עייפה מאוד.
בנוסף בדרך כלל אני נרדמת לקראת השעה 12 בלילה בלי בעיות מיוחדות, חוץ מזה שלוקח לי בערך חצי שעה להרדם (גם בלילה וגם בצהריים).
האם יש לי בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/04/2010ברגע שאת מתארת את שעות השינה הארוכות נראה לי שקיימת בעייה, לדעתך....
לא כתבת אם זה מצב שמלווה אותך כל חייך, אם יש סיפור משפחתי דומה, מה הרקע הרפואי שלך ועוד.
ייתכן שאת זקוקה ליותר מ-8 שעות שינה בלילה (והכוונה ל-8 מדי לילה ולא בממוצע..).
נסי לישון מעט יותר בלילה, מדי לילה!
אם לא יחול שיפור ואת מוטרדת - פני לבירור במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתרופה בשם צפרלקס לעייפותחגי24/04/2010
בני בן 24.סובל מעייפות מתמדת. מסוגל לישון 14 עד 15 שעות ביממה ועם זאת ירגיש בעייפות רבה. תופעה זו היתה מאז היותו ילד קטן. כיום הוא מטופל בצפרלקס אשר לטענתו גורמת לו להרגיש עירני, ואולם רוב שעות היום הוא מותש. ב5 אחהצ הוא עייף ואינו מסוגל להמשיך ולתפקד, למרות שישן 7 עד 8 שעות ביממה קודמת. יש לציין כי הבדיקות הדם שלו תקינות. מה עלינו לעשות כדי לטפל בבעיה זו? העייפות אינה מאפשרת לו לתפקד במהלך היממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/04/2010אם בנך עבר בירור רפואי מקיף ונשללו בעיות רפואיות הגורמות לישנוניות ועייפות, כדאי מאוד לפנות לבירור במכון שינה כדי לאבחן מה הבעייה הספציפית ולטפל בהתאם.
יש מס' הפרעות שינה שביטויין ישנוניות במשך היום.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון יבשהרוני23/04/2010
שלום רב,
האם התעוררות עם לשון יבשה וקשה (כנראה משינה עם פה פתוח) זה תסמין של דום נשימה בשינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
רוני19/05/2010הקפצה של השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויות ניתוחיותרוני23/04/2010
שלום רב,
באופן כללי, מה האפשרויות הניתוחיות לדום נשימה בשינה פרט לניתוח שקדים? (כבר עשיתי ניתוח להוצאת שקדים מוגדלים אבל לא עזר לבעיה) והאם הם יעילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/04/2010ירון, בבקשה פנה למכון שינה לייעוץ פרטני ותשובות על כל רשימת השאלות שהעלת כאן. מובן שאין זו מטרת הפורום לתת קורס לימודי על הפרעות נשימה בשינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל של 20 קילורוני22/04/2010
שלום רב,
יש לי עודף משקל של 20 קילו וכנראה גם דום נשימה בשינה.
אם אוריד את ה-20 קילו הללו מובטח לי שהדום נשימה בשינה יעלם או שזה לא תמיד נעלם עם הירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שיש לי צוואר שמן מאוד
רוני23/04/2010יש לי צוואר שמן מאוד (מעין סנטר כפול כמו של שקנאי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהדליה20/04/2010
שלום,
מאז ומתמיד שנתי היתה קלה אך הייתי נרדמת בקלות.
אני טיפוס שזקוק למעט שעות שינה ורק בלילה
גם כשאני יכולה(שישי-שבת)אני לא נרדמת בצהריים...מאז ומתמיד
מטבעי אני אדם קצת לחוץ וחרד...
ילדתי לפני שלושה חודשים את ילדי השני.בהתחלה הייתי נרדמת בליליה כשהוא היה יישן.ביום בשום אופן לא הצלחתי
אח"כ הבעיה השתנתה הוא יושן ואני לא!פשוט לא מצליחה.אפילו ניסיתי סטילינוקס-לא עזר.אינני מעונינת בכדורים...
ניסיתי רגיעון,רסקיו,טו נייט וכלום
קורה שאני נרדמת אך מתעוררת לאחר שעה ואז רק מנמנמת ,לא מצליחה לישון שינה שקטה
יש לציין שאין משהו מיוחד שמטריד אותי מלבד טרדות רגילות ושגרתיות שאני לא חושבת לפני השינה עליהן
איך ייתכן שאני כ"כ עסוקה עם שני ילדים כל היום ונורא עייפה ולא נרדמת.....אני מותשת וזה מן לופ כי אני בלחץ שאני לא נרדמת ואז התוכניות שדל יום למחרת משתנות
יש הצעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010לחץ וחרדה תורמים לנדודי שינה. וכמו שהיטבת לתאר נכנסת ל-לופ של נדודי שינה-חרדה משינה-נדודי שינה וכו'.
ייתכן שטיפול התנהגותי קוגניטיבי יהיה יעיל.
התייעצי במכון שינה עימו עובדת קופת החולים שלך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינה תינוק בן 11 חודשיםאלי19/04/2010
שלום רב,
בני בן ה-11 חודשים אינו סובל בד"כ מבעיות שינה, אך בשבוע האחרון הוא מתעורר כל שעה בבכי ואינו נרגע, במהלך השינה הוא לא מפסיק להתהפך או לחלופין הוא מרים את רגליו לזויות של 90 מעלות ואז מטיח אותם למזרון, יצאו לו כבר שיניים ואיננו מצליחים לזהות יצאה של שיניים נוספות כרגע.
ניסנו הכל- בקבוק, להעביר אותו למיטה שלנו, להרגיע אותו ע"י עירסול ומה לא....כל שעה הוא מתעורר ולא מפסיק להתגלגל ולהתפך בשינה- כאילו שינתו לא עמוקה.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטעות פרסמתי שוב מודעה זו- סליחה
אלי19/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בשינהחלי19/04/2010
סליחה
טעיתי בפניתי
לד"ר דליה
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010עפ"ר הפרעת שינה כפי שאת מתארת נגרמת ממתח נפשי, חרדה.
יש לברר בכיוון זה, והטיפול בהתאם.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינה תינוק בן 9 חודשיםאלי אבו19/04/2010
שלום רב,
בני בן ה-9 חודשים אינו סובל בד"כ מבעיות שינה, אך בשבוע האחרון הוא מתעורר כל שעה בבכי ואינו נרגע, במהלך השינה הוא לא מפסיק להתהפך או לחלופין הוא מרים את רגליו לזויות של 90 מעלות ואז מטיח אותם למזרון, יצאו לו כבר שיניים ואיננו מצליחים לזהות יצאה של שיניים נוספות כרגע.
ניסנו הכל- בקבוק, להעביר אותו למיטה שלנו, להרגיע אותו ע"י עירסול ומה לא....כל שעה הוא מתעורר ולא מפסיק להתגלגל ולהתפך בשינה- כאילו שינתו לא עמוקה.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לפנות לפורום הפרעות שינה בילדים
ד''ר דליה שכטר-עמיר19/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכול לישון בלי סוףרוני18/04/2010
שלום רב,
אני בן 22 ולוקח רסיטל במינון 70 מג וחצי מג ריספונד לOCD.
כמה שאני לא יושן אני לא שבע שינה. אני לפעמים יושן גם 13 שעות, ועדיין יכול לישון עוד. השינה חזקה ומלווה בחלומות צבעוניים.
אין ספק שהשינה אצלי לא מספיק יעילה.
האם ייתכן והרסיטל גורם בדרך כלשהי לשינה לא יעילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010ייתכן. ייתכן גם שהרספונד תורם לשעות השינה המרובות.
התייעץ עם הפסיכיאטר המטפל.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בשינהלוסי18/04/2010
אני נרדמת בקלות, אך מתעוררת אחרי שעה-שעתיים, לפעמים מצליחה להרדם שנית, אך מקיצה כמה פעמים בלילה, לפעמים אני נשארת ערה כשלש ואפילו ארבע שעות.
המצב הוא שכמובן אני מאד עייפה בבוקר ובמשך היום, לא מצליחה לנוח אחרי הצהריים בגלל תחושות חרדה בכניסה למיטה.
לקחתי סירקדין 21 יום, לא עזר בכלל
ניסיתי לפי המלצת הרופאה לקחת רבע כדור מירו, אבל סבלתי משינה רצופה של 12 שעות ונמנום במשך 24 שעות נוספות עם נימול בשפתיים ועייפות נוראה, מה שבלתי אפשרי למי שעובד, נוהג וחי חיים נורמליים.
יש לציין שחצי כדור לוריוואן עושה איתי חסד, אני ישנה מצויין ומתעוררת לגמרי בסדר..הבעייה שאני מפחדת להתמכר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/04/2010
ייתכן שטיפול התנהגותי-קוגניטיבי יעזור.
פני למכון שינה לברר היכן תוכלי לקבל טיפול זה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק טיפול במלטונין?איתי17/04/2010
אובחנתי בתל השומר ב- DSPS. בשני הלילות האחרונים התחלתי לקחת מלטונין 5 מיליגרם בשעה 22:00. בשני הלילות, כעבור שעה וחצי אני עייף ונרדם מיד, אבל מתעורר קצת אחרי ארבע לפנות בוקר כדי ללכת לשירותים. בשעה הזו אני אני רגיש מאוד לאור, וברגע שרואה את האור של השירותים מרגיש עירני ביותר ולא מסוגל לחזור לישון. אחרי שעה שעתיים אני שוב עייף ונרדם אולם מרגיש צורך לישון עד לשעות הקבועות שלי (למרות שהלכתי לישון מאוד מוקדם).
חשוב לציין שגם לפני המלטונין הצלחתי (במאמצים) ללכת לישון בשעה מוקדמת, אולם הרגשתי עייף בבוקר. בנוסף טיפול באור בלבד לא עזר.
מה דעתכן:
- להמשיך בטיפול הנוכחי 5 מיליגרם (רק לפני יומיים התחלתי)? אני מפחד שזה חזק מדי ובשעה 4 בבוקר יש איזו השפעה הפוכה.
- לרדת במינון?
- חשיפה לאור בלבד? (לא הצליח עד כה)
- לוותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתי
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/04/2010לסיים לפחות 3 שבועות של טיפול ולשוב לשיחה עם הרופא/ה במכון השינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המהום מתוך שינהשחר17/04/2010
אני בן 34 וסובל שנים רבות מאוד (כנראה מאז היותי ילד) מתופעה של המהום מתוך שינה.
לפעמים ההמהום הופך לדיבור, אך ברוב המקרים מדובר בהמהום.
התופעה אינה מפריעה לי, אישית, אבל מפריעה לכל הסובבים אותי ואני נמצא במצב שאני נמנע משינה בסמוך לאנשים זרים (בטיולים) עקב כך ואשתי מתעוררת בלילה בגללי.
לפני מס' שנים נבדקתי במרפאת שינה ושם לא אבחנו חריגות, למעט ההמהום שיוחס לסוג של דיבר מתוך שינה.
מה אוכל לעשות על מנת להפסיק את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי אין ממש טיפול לזה
ד''ר דליה שכטר-עמיר18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי?
שחר21/04/2010האם קיים טיפול תרופתי כלשהו שיוכל להפוך את השינה לשקטה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר21/04/2010אינני מכירה טיפול תרופתי להמהום / דיבור מתוך שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודדי שינהששי16/04/2010
בן 52 מזה 3 חודשים ישן עם מסיכת CAPAP בהמלצת מכון השינה בתל השומר. ( ד"ר שכטר )
הולך לישון בדרך כלל בחצות מאז נרדם מהר לא נוחר ולא זז בכלל ........
רק שכל לילה מתעורר אחרי 3-4 שעות
ובדרך כלל מתקשה להרדם שוב ולעיתים אף לא נרדם !!!!
מה האפשריות ?
כדורי שינה, מדבקת שינה, כדור שינה חדש בשם "סירקדין",הורמון שינה.......
מת לישון רצוף 6-8 שעות כבעבר .
נא עצתכם
תודה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/04/2010היקיצות הליליות החלו לאחרונה? או שזו בעייה שהיתה קיימת גם לפני ה-CPAP?
דבר איתי במכון, 03-5340381, כשהגיליון הרפואי שלך מולי.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינה כרונייםרחל16/04/2010
בעלי מטופל בהומודיאליזה כבר 3 שנים, חולה באי ספיקת לב פרפור פרוזדורים,ולפני חודש עבר השתלת דיפיברילטור. בנוסף מקבל פרוקור ,ונופר ,רקורמן ועוד כמה תרופות ללחץ דם וסוכר.
במשך חצי שנה הוא לוקח כדורי שינה במינון גבוה לעיתים 3 או 4 כדורים ועדיין לא מצליח להרדם המקסימום שהןא ישן זה אולי 45 דקות. חוסר השינה גורם לו לעייפות מתמדת קור וחולשה. מה ניתן לעשות? תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/04/2010את מתארת מצב של תחלואה מורכבת וברור שלא זו המסגרת להציע פתרון. אי ספיקת כליות וגם אי ספיקת לב עלולים לתרום לנדודי השינה וכלל לא בטוח שכדורי שינה הם הפתרון! אני מציעה לכם לפנות לייעוץ של רופא שינה במכון שינה.
כל טוב,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)