מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהנטלי16/05/2010
אני לא נרדמת לסרוגין במשך כמה חודשים כבר. הכוונה היא שזה בא בתקופות בלי התראה ונעלם מעצמו למשך זמן מסויים.
בימים בהם אני סובלת מחוסר שינה אני לא נרדמת למשך כל הלילה, ולפעמים זה יכול להמשך עד כחודש וחצי-חודשיים עם הפסקה של כמה שבועות עד הפעם הבאה.
זה בהחלט משפיע עליי ביום יום ובבית ספר, ומשאיר אותי מתוסכלת ועצבנית במשך שאר היום.
יש הצעות לעזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/05/2010קשה לעשות אבחנה ממה שתארת.
לפעמים הפרעות בשעון הביולוגי של שינה-ערות גורמות לנדודי שינה לסירוגין.
נחוץ בירור במרפאת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדמת בלילותשושנה16/05/2010
כבר חמישה חודשים שאני לא נרדמת בלילה עברתי התקף פסיכוטי לפני חצי שנה ואז כעבור חודש הפסקתי להירדם בלילה אני אפילו לא ישנה שעה בלילה כלום וניסיתי הכל את כל הכדורים זדרום,נקטורנו, בונדורמין,קלונקס,איטומין וכלום לא עוזר לי זה כבר ממש מייאש כל המצב הזה מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2010אני מניחה שאת מטופלת ע"י פסיכיאטר. עלייך להעלות את הבעייה בפניו.
אם יראה לנכון יפנה אותך לייעוץ של רופא שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי בשינהאילה16/05/2010
שלום,
יש לי בעיה, בבקרים אני מתקשה להתעורר, מרגישה עיפות, אחרי כ3-4 שעות אני מרגישה צורך להיכנס למיטה לישון, וכמובן שנבצר ממני עקב היותי בעבודה. לאחר שאני חוזרת מעבודה בסביבות השעה 15:00, אני נכנסת מיד למיטה והולכת לישון 3 שעות ואני מאלצת את עצמי להתעורר. בלילה אני הולכת לישון בסביבות השעה 23,24.
בימים בהם אני אינני עובדת, אני מתעוררת ב8,9 וחוזרת לשיון בסביבות 13, ואז אני ישנה קרוב ל4 שעות, ובערב הולכת לישון כרגיל ב23 כאשר אני עייפה.
אני בת 53, עשיתי בדיקות דם שגרתיות, הכל בנורמה. אני נוטלת באופן קבוע כבר שנים, רסיטל 20מ"ג, סידן+ויטמין D. לא סובלת מבעית השמנה, גובה 1.63 משקל 60ק"ג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז נותר
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2010לפנות לבירור במכון שינה.
יש הפרעות של ישנוניות יתר במשך היום.
בקשי הפנייה מרופא המשפחה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה כרוניתלימור16/05/2010
ד"ר שכטר שלום,
אני כבר כתבתי כאן לפני מס' ימים. בת 27 ומזה כשלושה חודשים סובלת מהפרעות שינה. אתמול בלילה נרדמתי רק ב4 וחצי בבוקר, התעוררתי ב8 וחצי, חזרתי לישון וישנתי עוד קצת עד 10 וחצי ואני מרגישה ג-מ-ו-ר-ה!! ניסיתי לקחת חצי לוריוון, אך לשוא.
אני לא מבינה איך אני לא נרדמת עם כדורי שינה, זה מטריד אותי נורא ואתמול בלילה הרגשתי שאני כבר לא רוצה לחיות יותר!
נמאס לי כבר מהמצב הזה, זה פשוט כבר בלתי נסבל, כל החיים נהרסים לי. לא מסוגלת לעבוד וללמוד. אני מרגישה שאני הולכת להשתגע.
דווקא לאחרונה יחסית נרדמתי מהר. אומנם עדיין התעוררתי פעם פעמיים בלילה לפיפי, וחזרתי לישון והשינה הייתה סבירה. (5-6 שעות שינה) לא יודעת מה קרה שוב פעם
אתמול ושילשום עשיתי הליכה והגעתי הביתה סחוטה כי יום לפני גם לא ישנתי כ"כ טוב ובכל זאת זה לא עזר.
עשיתי הליכה מ5 וחצי אחה"צ עד 6 וחצי. הבנתי שלא כדאי לעסוק בספורט בשעות הללו, וגם שתית קפה ב4 וחצי אחה"צ, אולי גם זה השפיע? ולפני ההליכה נכנסתי למיטה ב2 וחצי בצהריים לנוח עד 4 אבל נמנמתי סה"כ 5 דקות, אולי גם זו הייתה טעות לעשות?
יש לי תור ביום שלישי הקרוב למרפאת שינה, ואני מקווה מאוד להגיע כי זה ערב חג
אולי תציעי לי איזשהו כדור טוב שאפשר לקחת בנתיים? אנא עזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2010פני לרופא המשפחה והתייעצי איתו.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב ערות וחלוםאני15/05/2010
היי, טוב אז ככה..
הגעתי לפה בניסיון לברר מה עובר עליי או לפחות לקבל כיוון.
קראתי איפושהו בגוגל שמה שיש לי יכול להיות קשור בהפרעות שינה ולכן אני פה.
בכל מקרה נראה כי פעמים רבות בדקות שלפני ההירדמות, או בדקות, שלאחר ההתעוררות, בעודני שוכבת במיטה, אני חולמת חלומות קצרים על מצבים מציאותיים של שיחות עם אנשים וכו'. השיחות הן ממש שיחות על היומיום ודברים שעברו עליי. מיותר לציין שהמצב מבהיל אותי לחלוטין בשל הדברים הלא מוסברים האלה שבזמן שהוא לא שינה באמצע הלילה אני חולמת. בכל מקרה, היום כשקמתי מהמיטה רצתי לשירותים וכנראה נרדמתי שם וחלמתי חלום שאח שלי צועק על האח הקטן יותר "שיפסיק לשאול כ"כ הרבה שאלות". חוץ מזה אין שום תופעות נוספות. ואני קצת בחרדות מזה כמובן כי אין לי הסבר.
בקיצור.. מזה יכול להיות? האם זה משהו נפשי? או פיזיולוגי? ולמי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני15/05/2010הא שכחתי לציין.. זה לא קורה לי בכל יום אבל פעם-פעמיים בחודש בערך.. זה די מבהיל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2010כדאי לפנות לבדיקה במעבדת שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלטונין ונרקולפסיהקים15/05/2010
אני בת 53 והובחנתי כנרקולפתית לפני מספר שנים. היום אני לוקחת מודפיניל בבוקר.
הייתצי רוצה לדעת האם קיימת איזשהו בעיה בלקיחת מודפיניל ומלטונין באותו יום בהפרש של כ-12 שעות.
אני רוצה לנסות את הורמון השינה בלילה, וזאת מכיוון ששינת הלילה שלי לא רצופה. מאט מאוד לילות אני מצליחה לישון יותר מי שלוש שעות רצוף.
תודה
קים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/05/2010אין מניעה לקחת מלטונין ומודפיניל.
השאלה אם זה הטיפול הנכון!
ואגב - מלטונין איננו "הורמון השינה".
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינסומניה כרוניתרפול14/05/2010
אני לוקח שנים נוקטורנו 7.5 (לא יכול להירדם כלל ללא הכדור) שעוזר להרדם אך לזמן קצר
ולפעמים גם לא עוזר. אמביין (סטילנוקס לא עזר בכללׂ).
האם אמביין CR כבר נמכר בארץ ואם כן האם באמת התלות בו פחותה והאם יעיל יותר
מנוקטורנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2010עדיין לא נמכר בארץ ואין לי כל ניסיון עם תרופה זו.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות ובעיות שינה........שירה13/05/2010
שלום רב! אני בת 27, נשואה +ילד קטן. כבר שנים שאני בלילות חולמת בקביעות חלומות עמוקים ודימיוניים שמפריעים לשנתי מאוד. זה אולי נשמע קצת מגוחך, אבל אני מתעוררת כל בוקר עייפה מאוד מאוד, כשמוחי עדיין נמצא בתוך החלום. לא משנה כמה שעות שינה אני אשן, איכות השינה שלי תלויה במס החלומות, וסוגם. בעלי אומר שאני גם מפסיקה לנשום הרבה מתוך שינה... אני זוכרת את כל החלומות ולכן אני יודעת שזה גורם משפיע מאוד, אני מותשת כאילו לא ישנתי בכלל וזה מלווה אותי לאורך כל שעות היום. לפעמים אני גם מתקשה להירדם למרות שאני נורא עייפה וליבי דופק חזק מאוד.. טרם עשיתי בדיקות שינה או כל בדיקה דומה...האם יש צורך? מה עליי לעשות? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2010פני לבדיקה + ייעוץ במכון שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושבת שהגיע זמן לקום מתוך שינהאמא13/05/2010
יש לי בעיה מטרידה.
הרבה פעמים מתוך שינה אני בטוחה שהגיע כבר הזמן לקום, ושאני כיביתי את השעון מעורר ולא התעוררתי.
זה קורה בסביבות השעה 5 בבוקר. אני עדיין מרגישה מאוד עייפ וצריכה שינה, ומצד שני המחשבות האלה מטרידות אותי ומוציאות אותי מהשינה, עד שלבסוף אני מדליקה את השעון כדי לראות מה השעה, אבל אז כבר הלכה לי השינה, ואם אנ י יחזור לישון זה ייקח הרבה זמן ובשעה שבאמת צריך לקום אני לא יתעורר.
זה גורם לי לעייפות רבה במשך היום
יש משהו שאפשר לעשות נגד זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2010נשמע שאת דרוכה מאוד לקראת היקיצה בבוקר.
נסי לשים עוד שעון מעורר לגיבוי, מרוחק יותר מהמיטה. זה יבטיח לך שבכל מקרה תתעוררי בזמן.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גפיים שנרדמות בזמן השינהשירן12/05/2010
שלום לכולם,
אני בת 22 ובשבוע האחרון הידיים שלי נרדמות בלילה לאחר כמה דקות של שכיבה במיטה. בכל מיני תנוחות לעיתים גם ברגליים.
בבוקר אני מתעוררת עם כאבי גב וידיים רדומות וזה מפריע לי מאוד לשינה...
אני בריאה דר"כ זה עניין שקרה לי פעם אחת בעבר לפני כששנתיים אבל חלף לבד בשלב מסוים.
האם יש למישהו פיתרון? ממה זה נגרם בכלל...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/05/2010ייתכן שיש בעייה עמוד שדרה צווארי?
אני מציעה לך לגשת לבדיקה אצל נוירולוג כהתחלת בירור.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת
שירן18/05/2010האמת שיש לי עקמת סי והייתי מטופלת במכשיר בעבר. אך אני חופשיה מטיפולים זה כבר 4 שנים ולא נתקעתי בבעיות נוספות.
לא ייתכן שפשוט חסר לי איזשהוא ויטמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהמורן12/05/2010
בוקר טוב,
אני בת 28, רווקה ובריאה, סובלת ממיגרנות ומחלת השימוטו ומטופלת בכדורי אלטרוקסין. במהלך שלושת השבועות האחרונים שנתי אינה טובה. אני מתעוררת כל לילה בסביבות השעה 5 בבוקר, מזיעה בכל גופי. אני נשארת ערה בין מספר דקות לשעה וחוזרת לישון.
כתוצאה מכך, אני עייפה במהלך היום, בשבוע וחצי האחרונים אני עם מיגרנה קלה כמעט כל יום ולא ברורה לי הסיבה, לא להתעוררות באמצע הלילה ולא להזעה ממנה אני סובלת.
אוסיף שכאשר אני מתעוררת, אני לא זוכרת שחלמתי חלום רע ואני לא מתעוררת בבהלה אלא פשוט מתעוררת ומגלה שכולי מים.
אציין גם שבמהלך החודש האחרון אני מחפשת דירה לעבור אליה ועבודה חדשה, כך שאני קצת מוטרדת אך לא משהו שמשפיע עלי במהלך היום (בעבר כאשר הייתי בתקופות של לחץ, סבלתי מלחץ דם גבוה שהיה יורד בהתאם לרגיעה במצב רוחי. בחודש האחרון לחץ הדם שלי תקי).
אשמח לניסיון להבהרת המצב או להפנייה לטיפול שיוכל לעזור לי.
המשך יום נעים ותודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2010פני לרופא המטפל בעניין ההזעות הליליות. נחוץ בירור רפואי.
תפקודי בלוטת התריס תקינים?
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות שינה
מורן12/05/2010בבדיקת הדם האחרונה תפקוד בלוטת התריס היה תקין.
את הכדורים אני לוקחת כבר 3 חודשים אך עניין השינה החל לפני כשלושה שבועות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמן שעניתי קודם- בירור רפואי
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות מוגזמתתתתתתתתתתתתתריקי11/05/2010
שלום אני בת 43 אחרי 3 לידות עובדת 8 שעות יש לי ילד בן 14 וילדה בת שלוש וילדה בת שנה וחצי יש לי עזרא מבעלי אבל אני מרגישה מותשת מאוד אני רק מניכה את הראש ונרדמת בשניה בעלי נוהג אני נרדמת כשאני נוהגת אני חייבת לפצח גרעינים כדי שאני לא ירדם הבדיקות תקינות כולל מעבדת שינה להעיר אותי זה סיוט אני מתעוררת תמיד אבל תמיד עייפה מאוד ובגלל זה אני עצבנית הבעיה לא חדשה מאז הומתמיד הבעיה עייפות נמאס לי זה הורס לי אמון שאני לא ערנית לאחר שינה של 10 שעות אני לא אמורה להתעורר עייפה מתחננת לעזרא תודה רבה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/05/2010לא כתבת מה נאמר לך בסיכומו של דבר במכון השינה!
נסי לבצע רישום מדוייק של שעות השינה שלך בלילה במשך שבוע שלם.
להערכתי מדובר בחסך שינה כרוני בשל אורח חיים תובעני (ואת לא יחידה!).
ייתכן שמטבעך את זקוקה ליותר מ-7-8 שעות שינה בלילה.
ושינה של 10 שעות מדי פעם לא מתקנת חסך שינה כרוני.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר CPAPאבי ק10/05/2010
ברצוני לרכוש מכשיר CPAP להקלה על הנשימה בשינה. איך לבחור נכון? למה לשים לב? אשמח להמלצות ספציפיות אם יש.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010האם עברת בדיקת שינה והמליצו לך על המכשיר?
לפחות במכון שלנו (אינני יודעת איך זה במכונים אחרים) לאחר בדיקת השינה וקביעת האבחנה נקבע אופן הטיפול. אם מדובר ב-CPAP כל תהליך ההתאמה והניסיון נעשה במסגרת המכון ורק בתום התהליך אתה רוכש מכשיר שמתאים לך.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- עייפותאיתי10/05/2010
שלום וברכה!
אני בחור בן 29 נשוי ויש לי ילד. בעיה שמלווה אותי כבר תקופה ארוכה והיא העייפות אני כל הזמן עייף, מפהק במהלך היום לא מעט, ומתקשה לקום בבוקר.
אנחנו לא ישנים כמו שצריך כלומר קמים באמצע הלילה לילד אך זה פעם אחת לכל היותר לשעה וחוזרים לישון במקרה הטוב עד הבוקר.
מבחינת שעות השינה אנחנו הולכים לישון בחצות וקמים ב7 וחצי בבוקר. במקרים חריגים יותר אנחנו נשארים ערים יותר משעה באמצע הלילה.
אין ספק שצברתי מחסור בשעות שינה אך חוץ משבת אני לא תמיד מצליח להשלים מה גם שיש לילות שאני ישן לא רע אבל בכל זאת העייפות הכללית מקשה עלי. כל דבר קשה לי וכאיךו נהיה כבד אני עוסק קצת בפעילות גופנית. האם יש משהו שיכול לעזור ולשנות את זה?
אשמח לעזרה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010בדיוק כמו שכתבת - העייפות נגרמת מחוסר שעות שינה מצטבר. "השלמת שינה" בשבת לא פותרת את הבעייה המתמשכת.
בן כמה הילד? היקיצות הליליות של הילדים אמורות לחלוף תוך מס' חודשים אלא אם נוצרים הרגלי שינה לא טובים. ייתכן שכדאי להתייעץ גם בפורום הפרעות שינה בילדים.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייך נגמלים מסטילנוקס?רוני09/05/2010
שלום!
אני נרדמת עם חצי כדור סטילנוקס כבר 15 יום ומאוד רוצה להגמל ולא להתרגל לזה. ניסיתי לרדת לרבע כדור ואינני מצליחה להרדם עם זה, אודה לך אם תוכלי לעזור לי.
אני בת 51, מטופלת בהורמונים (בגלל גיל המעבר וכריתת רחם), זה הדבר היחידי שאני לוקחת.
מחכה לתשובתך.
תודה מראש.
רוני
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010קשה לי להאמין שהתרגלת או התמכרת לחצי כדור סטילנוקס תוך 15 ימים. אינני יודעת מה הסיבה לקשיי ההירדמות שלך, כמה זמן את סובלת מזה ומה ניסית בעבר. קשה לכוון אותך ללא פרטים אלה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בהרדמות
לנה10/05/2010שלום
יש לי בעיה בהרדמות מזה מספר שנים . המצב החמיר לאחר לקיחת פרדניזון במינון גבוה עקב מחלה במשך כמעט שנה. במשך הזמן הורדתי לחצי כדור בונדורמין. הרופאה המליצה לעבור לסירקדין. ניסיתי אתמול והיה לי קשה לקום בבוקרואני עד עכשיו לא מרגישה ממש עירנית.לטענת הרופאה זה כדור עם פחות תופעות לוואי. איך נגמלים לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/05/2010סירקדין יש ליטול כשעתיים לפני השינה, בסביבות 21-22:00 ולהתמיד לפחות במשך שבועיים כדי לדעת אם הטיפול יעיל.
סירקדין עשוי לסייע בשלב של הפסקת כדור שינה.
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)