מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות לבלוטת התריס - התייעצותמיכל14/03/2019
שלום
אני תמיד עושה בדיקה לבלוטת התריס שהיא הבדיקה הכללית
כיום עומד על 1.62 האם זה תקין? האם זה לא נמוך?
והאם אני צריכה לבקש גם ספציפית T3 ן -T4.?
אף פעם לא עשיתי זאת
יכול להיות שיש לי בעיה סמויה בבלוטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2019TSH של 1.62 הוא תקין לגמרי. זהו המדד הכי רגיש לבעיה בתפקוד בלוטת התריס. רק במקרים נדירים בהם יש בעיה ביותרת המוח או באנזים שהופך T4 לT3 הTSH יהיה תקין ותהיה בעיה בהורמונים אך מדובר במקרים נדירים. באופן שגרתי אין צורך לבצע T4 וT3 כשהTSH תקין. אנדוקרינולוג שמתרשם קלינית מהתסמינים יכול להחליט אם יש בכך צורך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכר בצום במעבדה- שאלהמיכל14/03/2019
שלום
לפני 3 חודשים בבדיקת סוכר: סוכר בצום 119 A1C - 5.4
בדיקה של אתמול - סוכר בצום 81 - A1C - 5.6
איך יכול להיות שהסוכר ירד פלאים ולעומת זאת הA1C עלה.
לעומת בדיקה קודמת שהסוכר היה גבוה והA1C יותר נמוך?
העיניין מוזר לי. לוקחת 1 גלוקומין בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2019הסוכר בצום יכול להיות קשור למשך הצום בצום ארוך יכול לעלות או לחליפין אכילה של דבר מה מתוק בערב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה הקודמת המשך...
מיכל15/03/2019שלום
התכוונתי איך יכול להיות שבבדיקת מעבדה הסוכר בצום היה 81 ואילו הA1C - 5.6 . ?
כמו כן למחרת בבית בדקתי בצום והיה 102 במכשיר בייתי
אני יודעת שמכשיר בייתי מראה הרבה פחות
האם יש הסבר לפערים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום15/03/2019בעקרון דגימה במעבדה אם היא עמדה מספר שעות טרם בצוע האנליזה תוצאת הסוכר יוצאת נמוכה מהאמת בשל צריכה של סוכר ע"י התאים שבדם
הפער בין המוגלובין A1C 5.4 ל5.6 הוא ברמת הסטיה של המכשיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניות וסוכרת- בירור חשובארנון13/03/2019
זה נכון שחומוס יכול לעזור לצמצם ת'סיכויים לחלות
בסוכרת/לאזן את רמת הסוכר בדם ? (לא לחולי
סוכרת )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לארנון
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019אינני מודעת למחקר בנושא.
קטניות מכילות לרב כמות לא מבוטלת של פחמימות, אך הנבטה שלהם מעלה את אחוז החלבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי העדפה של אוכלששי13/03/2019
כדאי לאדם שנמצא בסיכון לסוכרת
לאכול לחם/מאפים/פחמימות מקמח מלא במקום קמח לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לששי
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019ככל הנראה שכן. התגובה למזונות שונים היא אישית, מרבית האנשים רמת הסוכר שלהם מאוד עולה בתגובה לקמח לבן, כדאי לבחון גם קמחים אחרים כגון קמח שפון או כוסמין. אפשר לבחון את התגובה של הגוף בעזרת מד סוכר רציף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לרמת סוכרמשה13/03/2019
אני בן 60. האם רמה של 120 (דם מהזרוע) מצביעה על סכרת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019סוכר של 120 בצום מחשיד לקיום טרום סוכרת, במצב כזה ממליצה להשלים רמת המוגלובין מסוכרר שנותן אומדן לממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. לשקול חזרה על רמת הסוכר בצום
ואם יש גורמי סכון לסוכרת מסוג 2 כגון ספור משפחתי בקרובי משפחה מדרגה 1, עודף משקל, צריכה מוגברת של פחמימות אורח חיים יושבני העדר פעילות גופנית אז לעשות שנוי באורח החיים . לצמצם צריכת פחמימות לבצע פעילות ארובית כגון הליכה 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בהעדר גורמי סכון לסוכרת לשקול הערכה לכוון של סוכרת אחרת
שאולי תתפתח בעתיד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים tsh אצלי האם תקיניםיוסי12/03/2019
שלום
הערכים אצלי בבדיקת דם של הtsh הם :
tsh : 1.98
t4-free: 14.1
האם נחשב לתקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019הבדיקות שתארת תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית והשפעותיה על הגוף על הורמוניםתמיר11/03/2019
דוקטור שלום פעילות גופנית ככול שתיהיה: ריצה,הליכה,שחייה וכו'
במה היא תורמת לבריאות הגוף ? ללב ? לדם ? להורמונים? איך היא משפיעה מבחינה אנדוקרינית
מה זה עושה לגוף ? ואיך זה בידיוק עוזר לגוף האדם ליהות בריא יותר? כי בהרבה מקומות שאני שומע אומרים שהיא תורמת לגוף האדם ללב, תודה מראש על התשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמיר
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019פעילות גופנית ארובית בעיקר יכולה להאריך חיים, היא מפחיתה רמות סוכר, לחץ דם, משפרת את פרופיל שומני הדם, ועוד השפעות מטיבות מרובות. מבחינה אנדוקרינית מדובר בעיקר על נושא שפור רמות הסוכר לחץ הדם. היא מפחיתה את התנגודת לפעילות האנסולין. מ בנוסף מסייעת בירידה במשקל ושמור של ירידה במשקל וכך הפחתה של הפרשה של חומרים מזיקים שנקראים צטוקינים מרקמת השומן. בגברים שסובלים מעודף משקל יכולה להיות ירידה ברמות הטסטוסטרון וירידה במשקל יכולה לשפר רמות אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית והשפעותיה על הגוף על ההורמונים
תמיר13/03/2019שלום דוקטור
ידוע שפעילות גופנית טובה לגוף ומפחיתה תסיכון לסוכרת
לגביי סיבולת לב ריאה בפעילות אירובית כמו ריצה נניח .
אני תוהה לעצמי איך פעילות גופנית תורמת לגוף?
הרי הדופק עולה במאמץ הרבה זה לא מסוכן?
שהלב דופק מהיר ? איך זה בידיוק בריא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לתמיר
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2019כמובן שמומלץ להגביר את הדופק עד גבול מסוים. הדופק המרבי מחושב כ220 פחות הגיל. לא מומלץ להתאמן בדופק מרבי אלא ב50-75% מדופק המרבי.
יש פעילות אינטנסיבית לסרוגין בה מבצעים פעילות אינטנסיבית לתקופות קצרות לסרוגין.
נושא שאלתך אינו אנדוקריני אלא לקרדיולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן צריך להיות עירני לבדיקת פרולקטין בדםשמוליק11/03/2019
אהלן דוקטור
כמ זמן צריך ליהות עירני לפני הבדיקה ? האם יש איסור על אוכל שתייה לפני הבדיקת פרולקטין בדם ? כי זה בדיקה חוזרת הבדיקה הקודמת יצאה גבוהה 1185 והרופאת משפחה אמרה לי לחזור על הבדיקה לטענתה אולי כי לא הייתי עירני... האם צריך גם לישון מספר רב של שעות לפני הבדיקה כדאי ליהות עירני? ואם שוב יהיה לי ערך גבוה בבדיקה למרות שאשמור על הכללים לפני ואבוא ערוך מה עליי לעשות .
תודה מראש על כול התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמוליק
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019משך השינה לא קריטי, יש צורך ב3 שעות ערות 8 שעות של צום מספיקות עדיף להמנע מספורט סמוך לבדיקת הדם
אולי אפילו להמנע יום קודם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הורמונים גורמים לי לתחושותאפי11/03/2019
היי דוקטור
אני כבר תקופה לא מרגיש תחושת רעב וצמא יכול לא לאכול ולשתות ולא מרגיש כלום, גם מן תחושה מוזרה בגוף מרגיש האם אני בפורום הנכון ? כי אני יודע שתחושות רעב וצמא הגירוי שלהם זה הורמונים גרלין ולפטין שזה משתייך לתחום אנדוקריני... איזה בדיקות אני יכול לעשות?
הייתי אצל רופא משפחה שהיה אובד עצות ולא נתן בדיקה ספציפית או מסויימת.. שאלה שלי אלייך האם את יכולה להגיד לי מה עושים ?
ואם בכלל זה שייך לתחום אחר ברפואה ? אשמח לחוות דעת דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאפי
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019היתי מתחילה בבדיקות בסיסיות כגון ספירת דם אלקטרוליטים תפקוד כבד תפקוד כליתי רמות סידן אלבומין פוספור TSH FT4 ברזל טרנספרין B12 קורטיזול מתקדמת משם.
ברורים כאלו לפעמים מתאימים לפנימית מיעצת. לאו דוקא מדובר בעניין אנדוקריני אך קשה להתרשם באינטרנט.
יש מחלקות לפנימית מיעצת בבתי חולים שונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הורמונים גורמים לי לתחושות
אפי13/03/2019שוב שלום
עשיתי בדיקות ספירת דם כימיה בדם בלוטת תריס שתן ועוד והכול הי תקין..
ואם אני לא טועה הבדיקות שהמלצת-אלקטרוליטים תפקוד כבד תפקוד כליתי רמות סידן אלבומין פוספור TSH FT4 ברזל טרנספרין B12 חלקם או רובם כלולים בבדיקות שציינתי
ועדיין אני חש באותה תחושת חוסר רעב,צמא אני יודע שזה נשמע הזוי אבל זה המצב.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאפי
ד''ר מאיה איש שלום14/03/2019קשה ליעץ לך מרחוק יש צורך באנמנזה בדיקה גופנית והסתכלות על הבדיקות וחשיבה אם יש משהו אפשר עוד לבדוק
יתכן וכדאי לשלול אלמנט נפשי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה אחרי מבחן דיכוי דקסטמזוןאייל11/03/2019
שלום רב לך דוקטור מאיה
אני בן 27
הקורטיזול אצלי עדיין גבוה בשתן אלף וקצת
אחרי שביצעתי השבוע את המבחן דקסמטזון שהיה תקין בדם ערך של 23 היה לי... מה האופציות הנוספות שיכולות לגרום לערך הגבוה הזה ומה אני עושה ? אציין שבלוטת תריס,בדיקת דם ועוד בדיקות בסיסיות תקינות, גם הפרולקטין ממש גבוה אצלי אלף וקצת.
מרגיש כול מיני תופעות לוואי לאחרונה שאני לא יודע אם שני ההורמונים האלו גורמים לי לכך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019מבחן הדקסמטזון שציינת תקין אם היחידות הן נמול/ליטר, התמונה נשמעת מורכבת ולא נראה שניתן לענות בפורום שכזה אלא יש לקבל פרטים אנמנסטיים מדויקים לבצע בדיקה גופנית ולעבור על הבדיקות. מציעה להגיע ליעוץ אצל אדנוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות קטכולאמינים בשתן שעשיתינתי10/03/2019
שלום רב לך- נפח המיכל של הבדיקה 1000
normetaneph u24h: 350
metanephrine u24h: 129
epinephrine u24h: 11.13
norepi-urine u24h: 56.60
dopamamine-urine 24h : 341.68
vma-urine 24h : 5.68
hiaa5- urine 24h : 3.4
tsh : 1.98
t4-free: 14.1
האם הערכים תקינים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנתי
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2019לגבי תפקודי תריס ו5HIAA תקינים
לגבי השאר תלוי בנורמה של המעבדה זה מצוין ליד תוצאות הבדיקה
על פניו נראה לי שכן אינני זוכרת את הנורמה לדופמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס tsh t3 t4דודי10/03/2019
שלום דוקטור
בבדיקות כלליות במיון רפואת משפחה וכו'
נבדקים תמיד הבדיקות שקשורות להורמונים בלוטת התריס
T3 t4 tsh ועוד בדיקות נראה לי ששחכתי את שמם..
שאלתי אליך ממכלול ההורמונים בגוף ואני יוצא מנקודת הנחה שיש עוד הרבה למה הבדיקות האלה שציינתי כאן תמיד נבדקות בעוד ההורמונים האחרים לא? מה יש בבלוטת תריס tsh t3 t4 ועוד שהם תמיד נבדקות הם ההורמונים הכי חשובים ?
למה הם בדיקות הבסיס לצורך אבחנה אנדוקרינית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדודי
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2019תת פעילות של בלוטת התריס קיימת ב3% מהאוכלוסיה שאר ההפרעות ההורמונליות נדירות יותר לכן הרבה פעמים מתחילים עם בדיקה של תפקודי תריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים האם הם משפיעים גם שהכול תקיןאבי10/03/2019
שלום דוקטור
האם הורמונים בגוף יכולים לגרום לסחרחורת ולדופק מהיר ולעוד תופעות כאלו ואחרות?
גם שהכול תקין? שהלב תקין והמוח תקין...
ושמערכות הגוף ובדיקות הדם תקינות...
האם בכול זאת הם יכולים לגרום לדברים כאלו ואחרים ההורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאבי
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2019אכן הפרשה לא תקינה של הורמונים יכולה להביא לתופעות של שתארת גם במצב שהלב והמח תקינים
אפשר לאבחן בבדיקות דם או באסוף שתן תלוי בתסמינים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סוכר נספג בעור?דני10/03/2019
שלום דוקטור רציתי לדעת האם סוכר יכול להיספג דרך העור ולהעלות את רמת הסוכר בדם.? אם כן האם באופן משמעותי? כי לאחרונה ראיתי שאחד מתחליבי הרחצה שאני משתמש בהם מכיל גלוקוז תודה רבה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדני
ד''ר מאיה איש שלום10/03/2019אם יש ספיגה דרך העור היא ברמה נמוכה, כך שלא נראה לי שתחליב רחצה אמור להעלות את רמת הסוכר. החשיפה גם קצרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH נמוך בהריון- התייעצותשני09/03/2019
שבוע 10 להריון
בבדיקות לפני שלושה ימים התקבלו התוצאות הבאות:
T3 5.8
T4 18
TSH<0.03
אין רקע של תת/יתר בלוטת התריס.
כשלושה שבועות לפני הבדיקות הנ״ל ביצעתי בדיקות שהיו תקינות.
TSH 1
T4 16
שאר הבדיקות הכלליות תקינות לחלוטין.
לא יודעת עד כמה רלוונטי, אך בשבוע 6 עשיתי בדיקות דם לבטא, שיצאה 50,000.
האם המצב הנוכחי הגיוני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום09/03/2019הTSH מעט נמוך להריון ויכול להחשיד לפעילות יתר של בלוטת התריס, אך לאור FT4 FT3 תקינים? ( לא ציינת את הנורמות אך הם תקינות בנורמות ברב המעבדות) גם אם מדובר בפעילות יתר בערכים שכאלו לרב לא מקובל לטפל אלא לעקוב
מקובל לטפל כהT4 וT3 חורגים מהנורמה
עדין יכול להיות שמדובר בשנויים פיזיולוגים של ההריון אך מבלי לראותך לקבל אנזמנזה ולבדוק אותך קשה להגיע להחלטה שכזו.
מציעה להמשיך לעקוב ולפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה לאחר בדיקות דם חוזרות
שני13/03/2019תודה רבה על המענה,
ביצעתי בדיקת דם חוזרת היום, 13.3.19
התקבלו התוצאות הבאות:
TSH 0.11
T3 4.5
T4 15.7
האם זה בסדר? מזכירה שאני בהריון בשבוע 11.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשני
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019נראה בסדר. אך כדאי להמשיך לעקוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)