פורום סוכרת אנדוקרינולוגיה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר של בלוטת התריס
    תום
    15/12/2018

שלום דוקטור
    אני בחור בריא בן 28, לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כאבי ראש קשים שמוחמרים בשינוי תנוחה, עייפות קיצונית, קושי להירדם, קשיי נשימה, החלה ירידה במשקל ורעד בידיים
    קבעתי תור לרופא משפחה והתגלה שהלחץ דם גבוה כל הזמן מגיע ל170/110, דופק מעל 100 באופן קבוע
    בבדיקות דם crp , esr תקינים t4-60, t3-31
    tsh-נמוך
    הרופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד של הבלוטה והעלה אפשרות שמדובר בתפקוד יתר על רקע ויראלי כלשהו
    מכיוון שאני גר בפריפריה התורים רחוקים ובינתיים החולשה מתגברת, הכאבי ראש רק מחמירים, הלחץ דם גבוה מאוד כל הזמן ואני מצליח לישון כשעתיים בלילה וקשה לי לנשום כל הזמן
    האם זהו מצב שמצריך בדיקות דחופות? האם עלי לנסות ולהתעקש על בירור מיידי? התור לאולטרסאונד בסוף דצמבר ולאנדוקרינולוג בסוף פברואר

תודה רבה
    תום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר של בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לתום

ד''ר מאיה איש שלום
    15/12/2018

בנוכחות מדדי דלקת תקינים פחות סביר שמדובר בדלקת בבלוטת התריס, האבחנה המבדלת היא גרייבס שזו פעילות יתר אוטואמונית מול אזור בבלוטה שעובד ביתר (פחות סביר) הבדיקה האבחנתית בשלב זה היא מפוי טכנציום (אם לא נחשפת ליוד לאחרונה בסיטי וכדומה) ואפשר בנתיים אם אין לך אסטמה לתת תרופות כגון נורמיטן, או דרלין שיאטו את הדופק ויקלו עליך ועל התסמינים כי הן גם מעכבות יצור של ההורמון הפעיל T3. .
    מפוי אפשר לסדר תוך יום יומיים באחד מבתי החולים במכון אזוטופים
    יתכן שאין הכרח במפוי כי לפעמים בהתרשמות קלינית ובדיקה גופנית אפשר להגיע לאבחנה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתייה עם סוכר ומחלת הסוכרת
    גיא
    13/12/2018

זה נכון שמאכלים/שתייה עם סוכר מגדילים את
    הסיכויים לחלות בסוכרת ? מה עושים אם רוצים
    לצמצם את הסיכויי למחלה הזאת ?

הוספת תגובה

• תגובה לגיא

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2018

אכן עדיף לצמצם משקאות ממותקים. זה כאמור תלוי גם בגורמי הסכון שיש ברקע ללקות בסוכרת כגון עודף משקל, העדר פעילות גופנית, ספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה 1, תרופות כגון סטרואידים, תרופות אנטיפסיכוטיות אטיפיות.
    פעילות גופנית והפחתת צריכה של פחמימות הן אמצעי יעיל למניעת הופעה של סוכרת מסוג 2, במעל 50% מהמקרים.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות לגבי פעילות יתר
    טל
    13/12/2018

הי,
    ברשותי כמה שאלות קצרות לגבי פעילות יתר של בלוטת התריס.
    אודה לך אם תסכימי להשיב לי עליהן :-)
    א. מה הם הסימנים הקליניים שמבדילים בין מחלת גרייבס לבין השיטוקסיקוזיס, והאם יש חשיבות לאבחנה מבחינת הטיפול התרופתי?
    ב. האם פעילות יתר של בלוטת התריס, כאשר איננה מטופלת, מחלישה את המערכת החיסונית של הגוף?
    ג. כמה זה שכיח לפתח תופעות לוואי חריגות כגון כשל במערכת החיסון וכד' בשימוש קבוע לאורך זמן במתימזול/מרקפטיזול? ואם קורות תופעות לוואי כאלו, מה יש לעשות? האם זה מסוכן?

תודה!!!
    טל

הוספת תגובה

• תגובה לטל

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2018

ערב טוב
    ככל הידוע לי, אין סמנים קלינים ברורים שמבדילים בין גרייבס להשיטוקסיקוזיס. בהשיטוקסיקוזיס לעיתים היתה תת פעילות של בלוטת התריס ברקע.
    בנוסף בהשיטוקסיקוזיס לעיתים יש מעבר חד מיתר פעילות לתת פעילות גם במנון נמוך של תרופות אטניתרואדלית
    אינני מכירה קשר בין פעילות יתר לא מטופלת לפגיעה בתפקוד מערכת החסון
    הסכוי לפתח דכוי של מח העצם במתן מרקפטיזול הוא כ1/1000-5/1000. זה סבוך שעלול להיות מסכן חיים אם לא מפסיקים את התרופה עם הופעתו ובמידה ולא מטפלים בזהום באם מופיע. בכל מקרה של חום או כאב גרון מומלץ להפסיק את הטפול עד שמוודאים שספירת הדם תקינה. כאמור הסבוך נדיר אז לרב ספירת הדם היא תקינה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינונים של מרקפטיזול ואיזון בלוטת התריס
    דוד
    13/12/2018

שלום מאיה,
    אני מטופל עם כדורי מרקפטיזול כבר כחצי שנה ובבדיקות האחרונות, בשעה טובה לאחר שינוי המינון במשך חודש וחצי שקדמו לבדיקה, אני בפעם הראשונה מאוזן היטב מבחינת כל הערכים (TSH, T3, T4).
    רציתי לשאול האם החודש וחצי האלו של המינון החדש ובסופן בדיקות הדם שנעשו, הם בבחינת "מדגם מייצג" לגבי האפקטיביות של המינון - כלומר, בהמלצת הרופא עליי להמשיך את המינון הנוכחי, אבל האם ייתכן שאותו המינון ייצר בהמשך (בעוד חודש, או חודשיים) ערכים שונים לחלוטין וחוסר איזון?
    או שאם זה עבד כעת, אז זה יעבוד גם בהמשך?
    אודה לתשובתך.
    תודה,
    דוד

הוספת תגובה

• תגובה לדוד

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2018

קשה לחזות מה יהיה בעתיד, לרב אם יש תגובה טובה אז הסכוי לחזרה של פעילות היתר תוך כדי טפול הוא קטן. בהמשך מורידים מנונים בהדרגה בכדי למנוע הופעה של תת פעילות של בלוטת התריס,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Follicular carcinoma thyroid טיפול
    יאלי
    13/12/2018

היי
    לגביי בלוטת לימפה בסיטי לא ייכתב מאפיינים רק שבגדול 1 סמ מימין באזור פאראטרכיאלית בסיטי בוצע בשל בעיה בריאות ועל הדרך ניראה ממצא בלימפה לגביי הסידובשתן זה בדיקה של 24 שעות לא כל כך יודעת משקל מה שכן יש סימון אדום כאשר עד 250 זה גבול עליון אצלי 285 בנוסף מהי הכנה לטיפול בהיפוקלצמיה אני כרגע תחת טיפול השאלה מהי ההכנה הזאת האם יש טיפול אחר

לקביעת תור
    סגירה
    Follicular carcinoma thyroid טיפול

הוספת תגובה

• תגובה ליאלי

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2018

לא ניתן לענות מבלי לראות את הסיטי, אם הבלוטה הפרטכראלית לא עמוקה בצואר אפשר לנסות לראותה בעזרת אולטרהסאונד. חשובה גם רמת תרוגלובולין ואנטיתרגולובולין.
    לגבי הסידן בשתן הנורמה היא לפי משקל הגוף אם את שוקלת 70 קג' הנורמה היא 4X70 סהכ 280.
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Follicular carcinoma thyroid בקוטר 1 סמ
    יאלי
    12/12/2018

שלום רב
    ברקע הנל במסגרת לביקורת אצל אנדוקרינולוג ביצעתי בדיקות ובינהם בדיקת אחסון שתן 24 שעות וכן בדיקות מעבדה אציין את הבדיקות הלא תקינות
    סידן בשתן 24 שעות 285 כאשר הנורמה עד 250 ויטמין d תוצאה 12 שזה גם נמוך סידן בדם 8.3. תחת טיפול ... pth 15 מה פשר התוצאות האילו ועל מה מעידים כמובן שקראטינין תקין בדם ובשתן
    בנוסף ראוי לציין שבהדמיית סיטי חזה ניראה בלוטת לימפה בקוטר 1 סמ באזור פאראטרכיאלית מימין לצורך הענין הגידול היה גם מימין ...ונמצא זה לא היה לפני 4 חודשים
    מה הכיוון ומה אומרות התוצאות ..
    תודה וסליחה על האורך

הוספת תגובה

• תגובה ליאלי

ד''ר מאיה איש שלום
    12/12/2018

לגבי בלוטת הלמפה חשובים המאפיינים שלה. בעיתי לענות מבלי לראות את ההדמיה
    הסידן בשתן הנורמה היא לפי משקל כשערך תקין זה 4 מג'/קג כלומר אישה ששוקלת 70 קג' הנורמה היא 280.
    גם אם יש חריגה קלה בערך ואין ספור של אבנים זה בדרכ לא בעיתי פשוט צריך להקפיד לשתות 2 ליטר ליום ולמעט באכילת מלח.
    ויטמין D אכן נמוך כדאי לשקול תוסף
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש חשש למחלת האשמיטו?
    שני
    12/12/2018

שלום,
    עקב הפסקת גלולות לפני חצי שנה חלה נשירת שיער ו"חררה" (מן פריחה בעור ללא גירוי) בעור והרגשה של אי נוחות בגרון. עשיתי 2 בדיקות דם אחת אחרי השניה בהפרש של שבועיים -
    09.08.18- TSH 0.21 T3-3.9 T4-1.6
    19.08.18-TSH-0.07 T3-1.6T4-4.3
    THYROGLOBULIN- 16.3 THYROGLOBULIN AB-29.9
    בנוסף נעשה אולטראסונד בלוטת התריס-
    אינה מוגדלת,מרקמה מגורגר עם אי אחידות דיפוזית קלה,ללא עדות לקשריות. אונה ימינת 45*14*16 ממ. אונה שמאלית 42*12*16 ממ. איסטימוס עובי 2 ממ. סביב ב.תריס נצפו מספר ב.לימפה תגובתיות בגודל עד 15*5 ממ.
    ב07.10.18 לאחר שהפריחה בעור נעלמה אך יש עייפות ועור יבש מאוד עשיתי בדיקות דם- TSH-6.15 T4-0.9 T3-2.9. מאחר והTSH השתנה מחוסר ליתר חששתי למחלת ההאשמיטו לכן בקשתי בדיקת דם נוספת-
    TSH-3.02 THYRO AB<20 . ANTI THYROID PEROXID-361
    האם הכמות נוגדנים של אנטי תראיוד פרוקסידז וההבדלים בTSH מעידה על שיש בעיה של מחלת האשמיטו?

לקביעת תור
    סגירה
    יש חשש למחלת האשמיטו?

הוספת תגובה

• תגובה לשני

ד''ר מאיה איש שלום
    12/12/2018

מהן הנורמות של T4 וT3 במעבדה שבה בצעת?
    נוגדנים קיימים ב15% מהאוכלוסיה אך תת פעילות של בלוטת התריס רק 3-5%...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר מאיה

שני
    13/12/2018

בבדיקת המעבדה האחרונה הTSH היה בגבולות הנורמה ולכן לא בוצעה בדיקה לT3 וT4(שאר הבדיקות רשמתי) .במשך חצי שנה הTSH לא היה בטווח הרצוי כשהוא בהתחלה ירד משמעותית ואז עלה למעל הטווח,יחד עם כל הסימפטומים והבדיקת נוגדנים פרוקסידז גרמו לי לחשד למחלה האוטואימונית. אני מאמינה שאני אמשיך לעקוב אחר הtsh, האם יש סיכוי שזה היה משהו ויראלי וזה יעבור לבד כי הtsh נראה חוזר לנורמה ,והאם יש עוד בדיקות שכדאי לעשות לפני פגישה עם אנדוקרינולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2018

קשה לתת תשובה מבלי להתרשם קלינית אנמנזה מלאה בדיקה גופנית אך יתכן שמדובר בדלקת חולפת בבלוטה
    לא עולה בדעתי בדיקה נוספת שיש לבצע לפני הבקור אצל האנדוקרינולוג
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של סוכרת מבוגרים
    טלי
    11/12/2018

שלום ד"ר,
    בן זוגי, גבר כבן 50, בריא ללא מחלות רקע.
    לאחרונה נראה כי קיימת תכיפות בהטלת שתן וכנגד צורך בשתיה.
    מאחר ואני סוכרתית טייפ 1, שלחתי אותו לבצע בדיקות דם כולל Ha1c.
    בבדיקת הדם יצא: 102
    Ha1c יצא: 5.9
    האם זה גבולי? האם מעיד על סוכרת? ומה את ממליצה?
    תודה, טלי

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון של סוכרת מבוגרים

הוספת תגובה

• תגובה לטלי

ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2018

מדובר בטרום סוכרת. שנוי תזונתי ופעילות גופנית סדירה יכולים להביא לשפור. כדאי לצמצם צריכת פחמימות בפרט פשוטות לבצע פעילות ארובית כגון הליכה 150 דקות בשבוע. וגם פעילות של תנגודת שעה בשבוע.
    לא נראה שזה ההסבר לתסמיניו. אם הוא שותה ביממה יותר מ-3 ליטר מתעורר צמא בלילה כדאי לבדוק לגבי סוכרת תפלה.
    בנוסף בגיל 50 יכולה להיות תכיפות במתן שתן בעקבות הגדלה שפירה של הפרוסטטה אז לשקול ברור אורולוגי. זה לא יסביר שתיה מרובה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת גלוקומין וירידה בברזל
    דנה
    09/12/2018

שלום
    האם נטילה ממושכת של גלוקומין במשך שנים יכול לגרום לירידה בברזל?

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

ד''ר מאיה איש שלום
    09/12/2018

בברזל לא, אך ברמת B12 כן.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקת סוכר
    אנונימי
    09/12/2018

קיבלתי היום תוצאות של בדיקת הסוכר ויצא סוכר בצום 81 ו hbA1C 5.6 האם תוצאות אלה תקינות? (בן 17.5)
    בנוסף רציתי לשאול איך קיים הבדל כה גדול בין הסוכר בצום ל A1C
    בכללי אני בריא עושה הרבה ספורט ועם משקל תקין

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות של בדיקת סוכר

הוספת תגובה

• תגובה לאנונימי

ד''ר מאיה איש שלום
    09/12/2018

בעקרון זה תקין.
    ההמוגלובין A1C משקף את ממוצע ערכי הסוכר ולכן יכול להיות בחוסר התאמה לסוכר בצום אם הסוכר אחרי האוכל הוא גבוה.
    אם אין גורמי סכון לסוכרת כגון עודף משקל העדר פעילות גופנית (ציינת שאתה רזה ופעיל) העדר ספור משפחתי של סוכרת, העדר מחלות אוטואמוניות במשפחה (לגבי הסכון לסוכרת מסוג 1) אז כנראה הסכון להארעות סוכרת לא גבוה
    אך לאור A1C באמת בגבול העליון של הנורמה אולי כדאי לחזור על הבדיקה עוד מספר חודשים עד שנה.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אנונימי
    10/12/2018

רציתי להוסיף כי כן קיים במשפחה מצד אמא שלי בעיית סוכר אך לאף אחד במשפחתה אין סוכרת אלא רק בעיית סוכר.
    בנוסף שכחתי לציין שאח שלי בן 24 עם טרום סוכרת ו a1c של 6.5
    אך אח שלי סבל מעודף משקל גדול לעומתי.
    מה היית ממליצה שאני יעשה מפני שאני עושה הרבה ספורט ועם משקל תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאנונימי

ד''ר מאיה איש שלום
    10/12/2018

מציעה לעקוב בשלב זה ואם תחול הרעה לשקול ברור נוסף
    גם לכוון של סוכרת גנטית מסוג MODY (בשל הספור אצל אחיך)
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך של גלוקוז בצום
    מיקב
    04/12/2018

אני בת 40. ביצעתי היום בדיקות דם. גלוקוז יצא 92. הרופאה אמרה שצריך צום של 12 שעות. בפועל, סיימתי לאכול ב 16:00 אתמול והבדיקה התבצעה ב 8:00 היום, כך שמדובר בצום ארוך יותר. מאחר והתוצאה גבולית - האם יש לכך השפעה על הבדיקה? האם להסיק מכך שאני במצב גרוע יותר? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ערך של גלוקוז בצום

הוספת תגובה

• תשובה למיקה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/12/2018

אכן צום ממושך יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
    אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון ספור משפחתי, עודף משקל, העדר פעילות גופנית, שחלות פוליצסטיות סוכרת בהריון בעבר אז כדאי לשקול תוספת של בדיקת המוגלובין מסוכרר שמהוה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. .
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

מיקה
    04/12/2018

קודם כל תודה על התשובה המהירה!!! אבל - צום ממושך מעלה את הסוכר? כלומר, אני יכולה להניח שהערכים הנורמליים נמוכים יותר ואז אין סיכון לסוכרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/12/2018

אכן צום ממושך יכול להעלות את הסוכר בגלל פרוק חומצות שומן שמביאות לתנגודת לפעילות האנסולין וירידה בהפרשתו
    קשה לי לומר בכמה אחוז השנוי אצלך
    אם יש גורמי סכון לסוכרת כדאי להשלים בדיקת המוגולובין מסוכרר ואולי לחזור על הבדיקה בצום קצר יותר של 10 שעות מספיק
    אפילו 8
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המגלובין מסוכרר לא תואם לרמת הגלוקוז
    ליסה
    03/12/2018

שלום
    אחרי 12 שעות צום בבדיקת הדם הגלוקוז יצא 108 והמגלובין מסוכרר 6.1 בשביל לקבל ערך של 6.1 הגלוקוז צריך להגיע סביבות ה 120 לא ככה?
    במהלך השנתיים הגלוקוז עמד על 108 ועדיין לא השתנה והמגלובין מסוכרר 5.8 למה הגלוקוז נשאר כמו שהיה וההמגלובין עלה?

הוספת תגובה

• תגובה לליסה

ד''ר מאיה איש שלום
    03/12/2018

כנראה מבטא עליה ברמות הסוכר אחרי האוכל, כי המוגלובין A1C הוא ממוצע של ערכי הסוכר בצום ולאחר האוכל
    אלא אם יש למשל חסר ברזל שזו גם סיבה לעליה בהמוגלובין A1C שאינה אמיתית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בקיבה ועלייה ברמת הסוכר
    דנה
    03/12/2018

שלום
    האם דלקת בקיבה או כל בעיה במערכת העיכול יכול לגרום לעלייה בסוכר?
    קראתי באינטרנט שאפשר לאזן את הסוכר על ידי חיידקי המעיים האם נטילת פרביוטיקה יכול לתרום לכך?
    אני עוסקת בעבודה פיזית שדורש הרבה מאמץ האם פעילות מאומצת מעלה את רמות הסוכר? אשמח אם אקבל תשובות לשאלות

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

ד''ר מאיה איש שלום
    03/12/2018

דלקת ססטמית בגוף ובדרכי העכול כגון מחלת מעי דלקתית יכולה להיות קשורה עם עליה בערכי הסוכר
    אין הוכחה שפרוביוטיקה מסוימת מטיבה עם ערכי הסוכר. הנושא סבוך ובלמידה.
    פעילות ארובית מורידה רמות סוכר פעילות אנארובית יכולה להביא לעליה ברמות הסוכר
    בכל מקרה צמצום צריכה של פחמימות בפרט פשוטות יכול לשפר את רמות הסוכר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להמשיך להתאמן במצב של אל וסת משנית?
    סיגל
    03/12/2018

שלום. שמי סיגל ואני בת 24. מאז שהפסקתי ליטול גלולות דיאנה לפני 4 שנים לא קיבלתי מחזור. בנוסף, משקלי יחסית נמוך (55 קילו על 1.72) ואני מתאמנת על בסיס יומי.
    אנדוקרינולוג שהייתי אצלו המליץ לי להפסיק לעשות פעילות אירובית לחלוטין, ולראות אם המחזור חוזר תוך חצי שנה. הפעילות שאני עושה אינה עצימה במיוחד (35 דק' בסכ"ה) 3X פעמים בשבוע, וביתר הימים אני מתאמנת עם משקולות.
    האם לדעתך אוכל להפחית את הפעילות האירובית במקום להימנע ממנה לחלוטין?
    תודה רבה,
    סיגל

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

ד''ר מאיה איש שלום
    03/12/2018

קשה לי ליעץ לך מבלי לראותך לקבל אנמנזה מלאה לבדוק אותך בדיקות דם וכו.
    בעקרון אם את מקפידה לשון טוב, אין הפרעת אכילה, ועצימות הספורט לא גבוהה לא בטוחה שיש הצדקה להפסיק אך כמובן שלא ראיתיך כך שקשה לי ליעץ
    מקוה שנשללו סבות הורמונליות כגורם.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לא מצליחה
    שמואל
    02/12/2018

שלום רב. ברשותי מכשיר לבדיקת רמת סוכר בדם. מבצע בדיקה פעם בשבוע עבור מעקב. מכשיר הדקירה מקוון לעומק מכסימלי. בעבר תמיד יצא טיפת דם ובדיקה היצליחה. היום לא הצלחתי להוציא טיפת דם הרגילה , אחרי דקירה ולחיצה על אצבע יוצאת טיפת דם זעירה ביותר שלא מספיקה לבדיקה. חזרתי על דקירות בכמה אצבעות ומקומות - טיפה קטנה ביותר , בדיקה לא מצליחה. האים תופעה ידוע ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם לא מצליחה

הוספת תגובה

• תגובה לשמואל

ד''ר מאיה איש שלום
    02/12/2018

האם אתה מקפיד להחליף את המחט של הדוקרן?
    זה חשוב.
    מציעה לפנות לאחות המרפאה שתראה אם הדוקרן תקין. בעקרון הרבה פעמים נזקקים להעלות עובי דקירה עם הזמן אבל לא אמורה להיות בעיה עם עובי מקסמלי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה