מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ייעוץ על פיצוחיםדרור02/04/2019
איזה יתרונות רפואיים יש בשקדים/
אגוזים והאם זה נכון שהם עוזרים להפחית את הסיכויים לקבל סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדרור
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2019אגוזים ושקדים טבעיים מכילים חומצות שומן בריאות, ישנם מספר מחקרים בעיקר אפדימיולוגים (דהיינו לא התערבותיים) אלא תצפיתים שהראו שדיאטה ים תכונית שהיא עשירה בשמנים בריאים כמו אבוקדו, אגוזים שקדים וכן ירקות טריים ודגים מפחיתה את הסכון ללקות בסוכרת. צמצום צריכה של פחמימות ובמקומם צריכה של שומנים בריאים יכולה לסייע.
גם לפעילות גופנית יש תפקיד חשוב, כגון פעילות ארובית 150 דקות בשבוע, ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות קורטיזול גבוה בשתן ופרולקטין גבוה בדםקובי28/03/2019
שלום
אני בן 30
עשיתי ct מוח ללא חומר ניגוד בגלל תלונות של סחרחורת לא סיבובית כאב ראש נימול ועוד דברים מוזרים בראש בלי קשר לתוצאות הנ"ל הומלץ לי על ידי הרופא שראה תct ראש לעשות גם mri להשלים עוד צילום mri לראש הייתי שמח לתשובתך לאור הממצאים של הct ראש להלן הממצאים: המעבר הקרניו-צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.המוח מעל הטנטוריום תקין. ללא דימום גוש או אפקט מסה. ההיפופיזה לא מוגדלת לסיכום
בדיקת מוח תקינה
תראי בגדול מה שמנסים לברר עקב קורטיזול(קורטיזול דוכא על ידי מבחן דקסטמזון כך שקושינג נשלל) ופרולקטין גבוהים שתי הערכים 1100 שנמצאו אצלי זה שאולי אין לי בעיה בהיפופיזה משהו הורמנלי שבעקבות זה יש הפרשה גדולה.. כי תקופה ארוכה אני מרגיש דברים מוזרים שמצביעים כנראה על משהו הורמונלי.
Tsh ושאר הבדיקות האלו תקינות כמו גם קטכולאמינים מטרפינים ועוד.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפופיזה
קובי28/03/2019שלום שוב
אשמח שתקראי תתגובה הראשונה שלי זה תגובת המשך
אם בct צוין ההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר בגדול שאין בעיה הורמונלית מההיפופיזה ? אציין שכנראה אני יעבור mri עקב פרולקטין וקורטיזול מוגברים אציין שקורטיזול דוכא במבחן דקסמטזון
אם בct ראו שההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר טובות בעניין הזה?
או שחייב עדיין תmri לראות תתמונה טובה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא חומר ניגוד
קובי28/03/2019הבדיקה בוצעה במיון ללא חומר ניגוד הct
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019בעקרון הסיטי שולל ממצא גדול בהיפופיזה. אבל גידול קטן שמפריש פרולקטין דהיינו מיקרופרולקטינומה הסיטי יכול לפספס, חשוב שהMRI יהיה מכוון גם להפופיזה בלי ועם גדוליניום.
חשוב שהפרולקטין יבדק במצב של רגיעה לפחות 3 שעות אחרי יקיצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לmri לגבי הבדיקה בראש
קובי29/03/2019שלום
הייתי במיון במסדר בדיקות כי תקופה שאני חש שלא בטוב הבדיקות דם היו בסדר יחסית ברובם כמו גם אקג וct מוח הרופא במיון נתן לי הפניה לmri ראש בגלל שהוא גם ראה שיש לי פרולקטין גבוה בדק דרך המחשב בבדיקות שערכתי לפני חודש בקופה וגם בגלל התלונות שלי שאני עדיין חש אותם שאולי מרמזות על בעיה הורמונלית מהראש .. העניין הבעייתי הוא שהקופות כמעט ואני מאמין לא מאשרות mri כי הוא יקר עוד לא ניסיתי אבל אני ינסה... אני בקופת חולים כללית כבר שמעתי הרבה סיפורים שהם לא מאשרים בדיקות מהסוג הזה כי הם יקרות.. דיי אובד עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019צריך להתרשם קלינית אם אכן נראה שהעליה בפרולקטין אמתית או משנית לסטרס או תרופות או סיבות אחרות. בכל מקרה לרב כן מאושר MRI להפופיזה כשיש סיבה קלינית אמיתית, כי MRI מאתר ממצאים בהיפופיזה שסיטי לא מאתר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMri מוח
קובי30/03/2019שלום
בmri התמקדו על כול המוח? היפותלמוס היפופיזה ועוד?
איך מחליטים על מה להתמקד?
והבדיקה ממש ארוכה למה? יחסית לסיטי שזה כמה דקות...
ועד כדאי כך mri אם יתרון על פני סיטי בלראות דברים במוח נניח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2019בMRI אם המטרה היא היפופיזה אז מתמקדים בה, אם נוירולוג או משהו אחר מרגיש צורך שיש בהרחבת הבדיקה ניתן לעשות זאת
בנושא של היפופיזה MRI עדיף על פני CT, כנראה שגם בדברים אחרים במח (כגון שנויים בחומר הלבן) אך זה לא תחום עסוקי...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים אנדוקרינים בהיפופיזה
קובי31/03/2019שלום
ותודה על כול התשובות הקודמות!!
האם גידולים אנדוקרינים של הורמונים למינהם מהיפופיזה
של פרולקטין קושינג קורטיזול אנדומה ועוד ועוד שחכתי תשמות יש הרבה אבל בגדול הגידולים ההורמונלים האלו שאני מניח שאת מכירה את רובם
האם הם מסכני חיים כמו סרטן רגיל? או שזה שפירי?
הבעיה בהם יותר זה ההפרשות יתר שגורמות לסטרס חרדה וכאלו ועוד תסמינים ?
כי קבעתי mri שיהיה עוד חודשיים ואין מה לעשות אם זה אשמח לתשובה מלומדת...
בגדול בדיקות דם לב צילום חזה סיטי ללא חומר ניגוד tsh שתן ועוד בדיקות רגילות תקינות אזכיר לך שאני בן 31....קושינג שנשלל פרולקטין שלא חזרתי עליו.... אשמח לתשובה לגביי הסיכון שבזה אם בכלל הכוונה כמובן לבן אדם שיש לו גידול הורמנלי מהיפופיזה על שלל הגידולים תודה מראש על התשובה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים אנדוקרינים בהיפופיזה סיטי ראש
קובי31/03/2019שלום שוב
כמובן שגם סיטי מוח ללא חומר ניגוד תקין...
שחכתי לציין בהודעה הקודמת אשמח שתתיחסי לשתי ההודעות
תודה ענקית מכול הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום31/03/2019הרב המכריע של הגדולים בהפופיזה הם שפירים, מהבחינה זאת אין סיבה לדאגה מה גם שלא היה משהו בסיטי
פרולקטין מוגבר אם הוא אמיתי יכול להביא לירידה ברמת הטסטוסטרון עם ירידה בחשק ותפקוד מיני. אך אם רמות הטסטוסטרון תקינות וכך גם החשק והתפקוד פחות סביר שמדובר בהפרעה אמיתית
לא נראה שיש דחיפות כאן בבצוע הMRI
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה היפופיזה
קובי01/04/2019שלום
עשיתי את הסיטי ללא חומר ניגוד
כמובן שmri עדיין כדאי לעשות כי הוא רואה דברים שהסיטי לא רואה
אבל בלי קשר לכול זה לקחתי קלונקס שהרופא המליץ וזה ממש אני מקווה בינתיים כן רק שלא יחזור מרגיע ומוריד תלחץ וזה בראש יכול ליהות שזה חרדה ופאניקה
ומה זה אומר גידול שפיר הוא לא מסוכן ? מה זה אומר............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2019גדול שפיר זה משהו שאינו ממאיר לא סרטני
לא רואה סיבה לדאגה בפרט שלא היה מממצא בסיטי
אם מדובר בפרולקטינומה דהיינו גדול שמפריש פרולקטין לרב יש תגובה לטפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים הורמונלים צילומים
קובי03/04/2019שלום
ותודה על כול התשובות
אבל סיטי לא רואה דברים קטנים בהיפופיזה גם את אמרת דוקטור.
מה עוד שהסיטי בוצע ללא חומר ניגוד ... mri רואה ממש הכול
אז לאור הנתונים שנתתי לך עד כה למה לדעתך אין דחיפות בביצוע mri ? קטכולאמינים מטרפינים בדיקות שתן נוספות תקינות קורטיזול דוכא במבחן דקסטמזון tsh וכול ההורמונים האלו תקינים טסטוסטרון תקין ועוד בדיקות תקינות ... סיטי ללא חומר ניגוד היה כתוב היפופיזה לא מוגדלת.... תודה מראש על התשובה ??...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים הורמונלים צילומים.
קובי03/04/2019שלום שוב
ותודה ענקית לך על הסבלנות ועל התשובות
נזכרתי בעוד משהו אשמח שתעני לי על השאלה כאן ועל השאלה הקודמת.
האם ערך של פרולקטין 1185 מחשיד לפרולקטינומה? מה עוד שאני צריך לחזור על הבדיקה ולא חזרתי אבל הערך הזה מחשיד?
באותה בדיקה lh fsh hormone growth היו תקינים
וכמו שציינתי קודם רוב הבדיקות האחרות תקינות כמו גם סיטי ללא חומר ניגוד שכמו שכבר דיברתי איתך שהוא לא רואה דברים כמו mri נגיד
תודה לך על הכול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2019קשה להתרשם באופן זה יש צורך באנמנזה בדיקה גופנית והסתכלות מקיפה
בכל מקרה חשוב לבדוק פרולקטין שלוש שעות אחרי יקיצה במצב של רגיעה.
לא ניתן לקבוע באופן האינטרנטי את הצורך בmri
מציעה להוועץ עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי אם חומר ניגוד ובלי
קובי10/04/2019שלום רב לך שוב ותודה על התשובות
מה ההבדל בין סיטי ראש רגיל אם חומר ניגוד ובלי ההבדל כול כך גדול במה שרואים אם ובלי חומר ניגוד בסיטי תראש או שזה לא הבדל גדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום אודה אם תעני על שני השאלות
קובי10/04/2019שלום
אם הסיטי מוח הרגיל היה תקין אז ברוב המקרים גם אם חומר ניגוד זה יהיה תקין ? או שהפוך? שרואים תהיפופיזה ושאר הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2019מציעה להפנות את השאלה לרדיולוג, או נוירולוג. זה לא תחום עסוקי
חומר נגוד עוזר לעיתים בהדגמה של ממצאים קטנים שלא נראים ללא חומר
לא אוכל להרחיב יותר כי זה לא תחום עסוקי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי כדור גרדינסדן28/03/2019
תודה על התשובה אם במכשיר יוצא 0.2 בדיקה אחרת 0.3 אפשר להמשיך אם כדר הגרדינס תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום28/03/2019אכן נשמע תקין אך במקרה של מחלה התייבשות סטרס צריכת יתר של אלכוהול, חום, נתוח כדאי לבדוק שוב ולשקול הפסקה
בברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון נמוך מאוד כבר הרבה שניםספורטאי27/03/2019
שלום,
אני בן 30, רקע של אנורקסיה מגיל צעיר אבל כיום אוכל תקין ושומר על BMI 23.
סובל מעייפות כרונית כבר המון שנים, שבין היתר משפיעה על ההתאוששות שלי אחרי פעילות גופנית (אבל לא רק).
בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מאוד (5-7nmol/L כאשר הגבול התחתון הוא 8.4) כבר הרבה שנים.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל RBC, PLT טיפטיפה מתחת לנורמה, וMCH + MCV טיפטיפה מעל הנורמה.
כל שאר הנתונים תקינים לחלוטין.
עד היום אף אחד לא ידע להגיד מה הבעיה. ניסיתי טסט' ג'ל וגם בזריקה אבל לא עזר בכלל.
1. מה יכולה להיות הבעיה?
2. לפי מה שהבנתי נתוני הביוכימיה קרובים לאנמיה, אבל האם הטסט' משפיע על זה או שזה משפיע על הטסט' או שאין קשר בין השניים?
אשמח לכל כיוון אפשרי כי אני כבר נואש. כמובן שהטסט' הנמוך פוגע במצב הרוח, אימפוטנציה (גם ויאגרה לא עוזר בשום צורה) וכל מה שקשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לספורטאי
ד''ר מאיה איש שלום28/03/2019אם אינך נוטל תוסף של DHEA צריך לבדוק מדוע רמות DHEAS מוגברות. וגם רמות קורטיזול בוקר יחסית גבוהות, יתכן רק תגובה לסטרס של הבדיקה.
נטילה של טסטוסטרון יכולה לדכא את ההפרשה הפנימית ולעיתים נעזרים בטפול תרופתי אחר בכדי לעורר את הפרשת הטסטוסטרון העצמית.
הנושא מורכב מידי ליעוץ באופן אינטרנטי, חשוב להתרשם מהאנמנזה הבדיקה הגופנית וגם בדיקות המעבדה בכללותן,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ספורטאי28/03/2019לגבי dhea אני אכן לוקח תוסף אבל לא נראה שהוא עוזר.
לגבי קורטיזול אולי בגלל שהייתי אחרי ריצת בוקר? (קלה מאוד)
אני יודע שהנושא מורכב כדי להמליץ באינטרנט אבל אשמח לשמוע אם יש לך לפחות כיוונים לבדיקה כי אני במבוי סתום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לספורטאי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019נראה שתמונה מורכבת יש צורך בהתרשמות קלינית בדיקה גופנית ומעבר על כל הבדיקות. לא נראה שניתן ליעץ באופן אינטרנטי. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת קטוניםדן25/03/2019
היי תודה על התשובה .היום קונה את הסטיקים לבדיקת קטונים עד כמה זה נורמלי גבוה בבדיקה תודה
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום28/03/2019הנורמה היא עד 0.6 נג/מל אך בדיאטות דלות פחמימה רואים גם ערכים של 1 ואף יותר מהם, במצב שהרמה מעל 0.6 כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל שיתרשם קלינית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בדיקת שתן קוטנים וסוכרתדן24/03/2019
שלום בן 43 חולה סכרת הרבה שנים .בדיקת שתן קוטנים יצא 15 .אני נוטל גארדנס אמריל גלקומין .כמה שאלות האם בבדיקה 15 זה מסוכן לחמצת קטותית מקווה שכתבתי נכון .והאם הכדור גארדנס שכתוב לא מומלץ לאנשים אם קוטנים בשתן להפסיק ומה לעשות מה כדאי לבדוק .
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום24/03/2019ערב טוב
בדיקת הקטונים בשתן אינה ספציפית מספיק , מציעה לבצע בדיקה מהדם שנותן אומדן מדויק ומהימן יותר. יש סטיקים לבדיקת קטונים ממד סוכר ידני בדם במרבית מרפאות הסוכרת.
ניתן להשיג מהקופה מד סוכר כזה (פריסטייל נאו/אופטיום) בחלק מהקופות יש לרכוש את הסטיקים למדידת קטונים באופן פרטי, בחלקן הוא מסובסד.
בעקרון אם מדובר בסוכרת מסוג 2, הסכון לחמצת קטוטית הוא קטן 1/1000. הסכון מוגבר במצבים של צום, דיאטה דלת פחמימות, סטרס נתוח מחלת חום או צריכת אלכוהול ביתר. במצבים אלו כדאי לשקול הפסקה זמנית של הכדור למספר ימים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריסלאה24/03/2019
שלום,
אני 8 חודשים אחרי לידה ,
בעקבות תופעות של גרד, עייפות, נימול נשירת שיער חזקה כאבים בידיים וכו' ,
נשלחתי לבדיקות, TSH היה תקין אבל Thyroid Peroxidase Ab - יצא גבוה 387
מאז אני במעקב, כל 3 שבועות ולפני שבועיים עשיתי שוב בדיקה וה TSH היה כבר 10.98 - Thyroid Peroxidase Ab - גם עלה קצת,
US לבלוטה יצא תקין - רק כתוב שהמרקם לא אחיד.
רופאת המשפחה נתנה לי יוטירקס - 50 מ"ג - לקחת כדור בבוקר - 5 ימים בשבוע.
מה בדיוק יש לי? האם כדאי שאפנה לאנדוקרינולוג מומחה להתייעצות?
יש קשר בין התזונה לתת פעילות של הבלוטה (קראתי באינטרנט שיש)?
בקיצור, אני ממש מבולבלת...
אשמח אם תעשי לי קצת סדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ללאה
ד''ר מאיה איש שלום24/03/2019הבדיקות מחשידות לתת פעילות על רקע אוטואמוני של בלוטת התריס, השימוטו, כלומר המערכת החסונית תוקפת את בלוטת התריס ופוגעת בתפקודה. ולכן הנוגדנים חיוביים. יתכן שיש גם אלמנט של דלקת בבלוטת התריס לאחר הלידה, וזה מצב שתפקודי תריס יכולים להשתפר מאליהם
אך בשלב זה לא אור התפקודים והתסמינים כדאי כן לשקול התחלת טפול תרופתי ובמקרה ויחול שפור לשקול הפסקת טפול בהמשך אם יהיה ניתן
לא מכירה קשר ברור לתזונה אך כן לחשיפה נכרת ליוד כמו בסיטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתה של סוכרשמואל22/03/2019
באיזה סוגים של אוכל מלא יש סיבים שמונעים את
הספיגה של הסוכר בגוף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשמואל
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2019התגובה של הגוף למזונות השונים היא אישית מבחינת העליה ברמות הסוכר. קמחים מלאים כולל גם כנראה שפון וכוסמין, לא מונעים ספיגה של הפחמימה אך היא נספגת לאט יותר ולכן רמת הסוכר עולה לאט יותר. אפשר לשקול מעבר לקמח שקדים שהוא לא מכיל כמעט פחמימות.שלוב של שומן כגון שמן זית אגוזים שקדים טבעיים וכו עם פחמימה מאט את ספיגת הפחמימה לדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בלוטה גבוה, האם צריך טיפול תרופתישרה21/03/2019
שלום רב,
ברצוני לדעת, לאמי בת ה 64 יצא בבדיקת הדם tsh גבוה 8.11 ו ה t4 יצא 12.44.
האם יש צורך להתחיל טיפול תרופתי?
תגובה לשרה
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2019ערכים שכאלו הם בתחום האפור לא מחייבים טפול אלא לשקול דעת של הרופא.
כדאי לחזור על הבדיקה לאחר פרק זמן של חודש עד 3 חודשים
לבדוק גם נוגדני ANTI THYROID PEROXIDASE
לעיתים מטפלים כאשר יש הפרעה בשומני הדם או לקראת הריון (מה שלא רלוונטי במצב זה).
מדובר בהפרעה גבולית בלבד
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים האם זה כול הבעיהיותם20/03/2019
שלום
בדיקות כלליות תקינות דם שתן תריסיות פרולקטין מוגבר מועמד לחזור על הבדיקה קורטיזול גבוה בשתן דוכא במבחן דקסטמזון אין קושינג נשלל ....אבל עדיין קורטיזול גבוה מרגיש נימול עיקצוץ זרמים בראש משהו שלא היה לי לא יודע מה זה סחרחורת לא סיבובית ועוד כול מיני תופעות שלא היו לי מה עושים האם כול זה בסופו של דבר הורמונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליותם
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2019קשה להתרשם מרחוק, סחרחרות ועקצוץ הם לא תופעות קלאסיות של עודף הפרשת קורטיזול או פרולקטין
עודף הפרשת פרולקטין גורם לירידה ברמת ההורמון מין הגברי טסטוסטרון ירידה בחשק בתפקוד המיני ותשעורת
עודף של קורטיזול אם עודף אמיתי על רקע תסמונת קושינג גורם לעליה במשקל סוכרת יתר לחץ דם ירידה במסת שריר השמנה בטנית ועוד.
קשה לענות לשאלתך מרחוק יש להתרשם קלינית ע"י אנמנזה ובדיקה גופנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סוגים של אוכל- בירורעופר18/03/2019
מה עדיף לאכול לאדם שלא רוצה לחלות בסוכרת-קמח
לבן או קמח מלא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעופר
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2019לרב האנשים קמח מלא, יתכן גם קמח שפון או כוסמין. ניתן לבדוק זאת בעזרת מד סוכר רציף. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי תחליף לפחמימותדרור18/03/2019
זה נכון שלחם/עוגות/מאפים/פסטה ופחמימות בכללי
מגדילים ת'סיכויים לסוכרת ? איזה אלטרנטיבה יש
להם אם אני רגיל לאכול מהם הרבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדרור
ד''ר מאיה איש שלום22/03/2019צריכה מרובה של פחמימות פשוטות בצרוף גורמי סכון נוספים כגון עודף משקל, העדר פעילות גופנית וספור משפחתי של סוכרת מסוג 2 בקרובי משפחה מדרגה 1 מגדילים את הסכון ללקות בסוכרת.
מציעה לפנות לדיאטנית בכדי למצוא תזונה אופטמלית ניתן להעשיר תזונה בגבינות, בשר ירקות דגים.
פרט לכך מבחינת התגובה של הגוף בעליה ברמות הסוכר בעקבות החשיפה למזון היא אישית ולכן קשה לחזות מראש מה תהיה התגובה, וניתן להעזר במד סוכר רציף בכדי לראות אילו מזונות מעלים פחות את רמת הסוכר .
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי סוכרת בתורשהעידן18/03/2019
אם אחד ההורים שלי חולה בסוכרת סוג 2 אבל הרמה
של הסוכר אצלו בדם כרגע מאוזנת והיא אף פעם לא הייתה חריגה והוא מקפיד על אוכל מתאים מה הסיכויים שלי
לקבל סוכרת ? אני בן 43 עם בעייה של טריגלצרידים בדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעידן
ד''ר מאיה איש שלום21/03/2019הסכון ללקות בסוכרת מסוג 2 כאשר אחד ההורים לוקה בה הוא 30-50%. צמצום צריכה של פחמימות בפרט פשוטות (כגון מיצים פירות מתיקה לחם לבן קמח לבן לסוגיו), וכן פעילות גופנית סדירה 150 דקות של פעילות ארובית לשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יכולים להפחית סכון זה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתה של סיכויים לסוכרתירין18/03/2019
מאיזה סוג של מאכלים צריך אדם שהוא בסיכון לסוכרת
לצמצם ? הוא יכול לאכול דברים מתוקים/מיצים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לירין
ד''ר מאיה איש שלום21/03/2019בכדי להמנע מסוכרת כדאי לצמצם צריכה של פחמימות ולבצע פעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית שעה בשבוע פעילות של תנגודת. התגובה הגלקמית דהיינו העליה ברמת הסוכר בתגובה לפחמימות שונות היא אישית ולכן לא ניתנת לקביעה מראש. בכל מקרה כדאי להמנע ממיצים שהם עתירי פחמימות בכוס אחת של מיץ תפוזים טרי יש 3 תפוזים רק ללא הסיבים וזה הרבה...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לירין
ד''ר מאיה איש שלום21/03/2019עדיף לצמצם צריכה של פחמימות בפרט פשוטות כגון לחם לבן, מיצים מתיקה. פרט לכך התגובה הגלקמית דהיינו העליה ברמת הסוכר בדם בעקבות מזון, היא אישית יש אנשים שרמת הסוכר שלהם עולה יותר בעקבות אורז ואחרים בעקבות פסטה.
הקפדה על פעילות גופנית סדירה כגון פעילות ארובית 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע פעילות של תנגודת גם הם מפחיתים את הסכון להארעות סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול ליהות בעיה הורמונלית אנדוקריניתרובי16/03/2019
שלום דוקטור
אני בן 31 בתקופה של השבועיים האחרונים
לא בכול יום ( אפילו הרבה ימים הכול רגיל באיזור הרגליים) אני לא יודע אם זה שריר,דם, מערכת עצבים,או משהו אחר בתוך הגוף.... לא יודע להצביע על הנקודה אבל יש ימים מרגיש אי נוחות בשתי הרגליים ,הולך ומזיז והכול בסדר מהבחינה הזאת, אני לא בטוח אם זה השרירים עצמם אולי משהו שקשור לדם או למערכת אחרת בגוף מה זה יכול ליהות ? מן נימול זרמים כמו נמלים זה יכול ליהות שעות בלי להפסיק, מה זה להערכתך?בשתי הרגליים.. אציין שלאחרונה בלי קשר לזה עשיתי המון בדיקות גופניות כלליות ובסיסיות שיצאו תקינות דם שתן תריסיות אקג ועוד ועוד.האם זה יכול ליהות בעיה הורמונלית אנדוקרינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרובי
ד''ר מאיה איש שלום17/03/2019קשה להתרשם מרחוק צריך לקבל אנמנזה יותר מקיפה ולבדוק אותך. אם לא בצעת רמות של B12 כדאי להשלים וגם בדיקה של רמות סידן אלבומין פוספור ורמת CPK. מעבר לזה כדאי להתרשם קלינית.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)