מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תעסוקה למניעה של סוכרתצחי01/12/2018
לשחק כדורסל (לבד לא בקבוצה) 20 דק'/1/2 שעה
פעמיים בשבוע יכול לעזור למנוע סוכרת למי שהוא
בסיכון לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לצחי
ד''ר מאיה איש שלום01/12/2018כל פעילות גופנית עוזרת במניעה.
אדאלי להגיע ל150 דקות שבוע גם שעה בשבוע זה טוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפו סטרואידים ותופעות לוואיחני30/11/2018
שלום רב, מזה מספר חודשים אני מטופלת ב5מ"ג ליום של פרדניזון.
לפני חודש, וגם שלשום, אני חווה
תופעות כמו אלו שהיו לפני הגילוי
( חום שלשולים צמרמורות הקאות ושינה של 24 שעות).
התור שלי לרופאה האנדוקרינית שלי הוא רק באמצע ינואר....
רציתי לשאול אם מותר לי להעלות את המינון היומי בעצמי ובכמה?
לא ייתכן שהסבל הזה יימשך כך.....
תודה מראש,
חני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחני
ד''ר מאיה איש שלום01/12/2018קשה לי ליעץ לך מבלי לראות את הסיבה למתן הפרדינזון ומבלי לבדוק אותך
בעקרון לנשים במשקל גוף ממוצע של עד 70 קג' לרב 5 מג' פרדניזון הוא כסוי מספק.
מציעה לנסות להשיג את הרופאה.
חסר של קורטיזול לרב לא עושה חום. יתכן שאת חולה עכשיו ואז אם יש חסר קורטיזול מאובחן לגיטימי להעלות את המנון בזמן מחלת חום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת בלוטת יותרת המוחברק כהן27/11/2018
שלום רב
בעוד חודש אעבור ניתוח שני בראש.
בניתוח הקרוב יסירו לי את בלוטת יותרת המח במלואה
רציתי לדעת את ההשלכות של לחיות ללא ההיפופיזה
אני מבין שלבלוטה יש תפקיד משמעותי בגוף
האם ישנם עוד אנשים כמוני ללא הבלוטה
איך התפקוד היומי שלי יהיה
אני מאוד לחוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לברק כהן
ד''ר מאיה איש שלום28/11/2018בעקרון בעזרת תחליפים של ההורמונים הדרושים - קורטיזול, של בלוטת התריס T4, טסטוסטרון לפי צורך, במידה ויש פגיעה בהורמון הצמא אז גם ADH, וכן הורמון גדילה לפי צורך יש אכות חיים טובה.
ההורמונים ניתנים בכדורים טסטוסטרון בג'ל או זריקה פעם ב-3 חודשים. הורמון הצמא בכדור מתחת ללשון או בספרי לאף.
יתכן שלא יהיה צורך בכולם יש לעקוב
בכל מקרה ניתן למלא את החסר ללא קושי
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ברמות של ההורמוניםדן26/11/2018
שלום
חולה אקרומגליה. בן 45 עברתי ניתוח להוצאה חלקית של הגידול לפני שנה וחצי באפריל 17. מטופל בסומטולין 90 מאז אוגוסט 17 ובמינון 120 מאז פברואר השנה. במשך כל הזמן הזה היתה ירידה, איטית אמנם, אך עקבית ברמת ה GH וה IGF1. בבדיקה היום הרמות של השניים היו גבוהות יותר מהרמות שנמדדו בבדיקה האחרונה באוגוסט השנה, אז ה GH היה 0.6 וה IGF1 היה 31. כיום ה GH עלה ל 1.6 וה IGF1 ל 37. בבדיקה צוין שבאוקטובר האחרון הוכנס שינוי לשיטת הבדיקה של IGF1.
האם עליה בשני אלה אחרי תקופה ממושכת של ירידה מהווה אולי אינדיקציה לכך שהגידול חזר להיות פעיל למרות הטיפול בסומטולין?
לא יודע אם זה משנה, אבל בערב לפני הבדיקה עשיתי אימון כח אינטנסיבי בחדר כושר. אולי זה גם משפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2018ערב טוב
האימון לא אמור להשפיע על רמות IGF-1. ווככל הנראה גם לא על רמות הורמון הגדילה.
מציעה לפנות לרופא המטפל.
ללא אנמנזה בדיקה גופנית התיחסות לבדיקות הדמיה ומעבדה קודמות קשה לתת למענה לשאלתך. ממליצה בחום לפנות לרופא המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר
דן28/11/2018בדיקות הדמיה מאוגוסט האחרוו לא הראו על גדילה של שארית הגידול.
האם במקרה שסומטולין לא אפקטיבי מספיק במינון של 120 מ"ג, יש מינונים גבוהים יותר של התרופה?
תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדן
ד''ר מאיה איש שלום28/11/2018ערב טוב
מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל, לשקול העלאת מנון ל180 מג' או צמצום מרוחי הזרקה ל21 יום או תוספת של דוסטינקס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דן28/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- insulin ab נוגדנים לאינסולין שהתגלו במקרהרעות26/11/2018
דר יקרה
בתי בת 20 סובלת משחלות פוליציסטיות מספר שנים וביצעה מספר בדיקות כולל אינסולין וסוכר שיצא תקין ב"ה. העניין שבטעות ביצעו גם נוגדנים לאינסולין לפני כשנה ויצא ערך של 22. החודש חזרו על הבדיקה ויצא 33 (עלו!) כשהגרף הוא עד 12. ברחבי הרשת קראתי שאלה נוגדנים שחוזים סוכרת סוג 1. עד כמה זה נכון?? האם זה יכול להיעלם? אודה לתשובתך אני אובדת עצות
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרעות
ד''ר מאיה איש שלום26/11/2018דווקא נוגדנים לאנסולין הם פחות ספציפים אם יש חשד כלשהו (רמות סוכר מוגברות בצום, המוגלובין מסוכרר מוגבר). אפשר לשקול השלמה של בדיקת נוגדנים ANTI GAD וANTI ISLET שהם רגישים וספציפים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמה של מחלת הסוכרתירין24/11/2018
איך יודעים שהולך להיות סוכרת בגוף ? איזה סימנים
יש לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לירין
ד''ר מאיה איש שלום24/11/2018סוכר בצום של 126 מג/דל ומעלה נחשב סוכרת אך בערכים אלו לרב אין שום תסמינים ולכן מומלץ למי שיש לו סכון לסוכרת לבדוק סוכר בצום והמוגלובין מסוכרר שמהווה מדד לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
כשהסוכר בדם עולה למעל 200 מג/דל, אז מופיעים תסמינים כגון השתנה מרובה צמא ירידה במשקל עייפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרון, גבר בן 48גלעד23/11/2018
שלום
אני בן 48.
משקל גוף יחסית רזה 54 קג על 1.80 מ' ( ירדתי כ 4 קג בכמה שנים ).
לא עושה כושר כבר כמה שנים בגלל פציעה לכן מאסת השריר נמוכה מאוד.
לפני 8 שנים בגלל תקופה של עייפות נבדק טסטוסטרון והיה בשתי בדיקות שונות כ 18 NMOL ( הנורמה 8-29 ).
תקין.
לפני שנה וחצי נבדק שוב והיה נמוך כ 10 NMOL וגם נבדק פעמיים בימים שונים תמיד בבוקר.
רופא המשפחה הפנה שוב.
בבדיקת טסטוסטרון ( שוב בבוקר ) לפני שבועיים הטסטוסטרון
עלה ל 19.5 ( יותר ממה שהיה לפני 8 שנים ) ובבדיקה חוזרת אחרי כמה ימים 18.8.
מעבר לכך בדיקות ספירה כימיה סוכר אלקטרוליטים תקינות.
קורטיזול תקין 630 בבוקר ב 8.
TSH תקין.
לא בוצעו עוד בדיקות אנדוקריניות.
אני לא עושה ספורט, לא לוקח סטרואידים או חומרים מיוחדים, לא לוקח תרופות , שום דבר.
אציין שגם החשק המיני שלי נמוך יותר מפעם.
מה יכול להסביר את זה שלפני שנה וחצי טסטוסטרון ברמה נמוכה של 10 NMOL וכעת זינק ל 19 ? ?
האם זה דורש בירור נוסף כל שהוא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום24/11/2018רמת הטסטוסטרון מאוד משתנה ומושפעת מגורמים שונים כגון סטרס, שנויי משקל, מחלות זהומיות ועוד...
הרמה שאתה מציין כעת אכן תקינה, אפשר לשקול בדיקה של רמת bioavailable testosterone שנותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשי, מבוצעת באופן פרטי במכון האנדוקריני באיכילוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטוסטרון
גלעד24/11/2018תודה על התשובה.
האם באופן עקרוני העובדה שהיה לי טסטוסטרון שירד ל 10 בשתי בדיקות ועכשיו אחרי שנה וחצי עלה ל 18 בשתי בדיקות
זה משהו שמעלה חשד חלילה לבעיה ודורש המשך בירור או שהיות וכל יתר הבדיקות שלי תקינות קורטיזול TSH ספירה כימיה
אז אפשר להיות שקט ואין צורך בבדיקות נוספות מיותרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום24/11/2018ערב טוב קשה לי ליעץ בצורך לברור נוסף מרחוק, בלי אנמנזה מקיפה ובדיקה גופנית.
אך על פניו הבדיקות תקינות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינונים של מחלת גרייבסדוד23/11/2018
שלום ד"ר,
שאלה קצת מסובכת :-)
האם את יודעת להגיד כמה "שווה" יום אחד ללא נטילת מרקפטיזול בהיבט של מינוני נטילת מרקפטיזול?
כלומר, האם כמות ההורמונים שהגוף מייצר ביום אחד ללא נטילת תרופה שווה לנטילת "נגד" של...כדור שלם? חצי כדור? רבע כדור? *בממוצע כמובן*
תודה לך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום23/11/2018ההשפעה מאוד אישית ולכן לא ניתן לנבא מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמינים ומולטי ויטמיןאיילה21/11/2018
שלום
אני בת 38 רזה יחסית.
לפני שנה B12 נמוך כ 220
חומצה פולית בתחתית הנורמה.
ביצעתי אתמול בדיקה חוזרת.
התוצאה של ה B12 550
וחומצה פולית בחלק העליון של הנורמה.
במהלך השנה לא לקחתי בכלל ויטמינים ולא שיניתי תזונה
אבל לפני שבועיים התחלתי לקחת מולטי ויטמין.
לא לקחתי אותו ביום בדיקת הדם וביום לפניה אבל יומיים לפניה כן.
1. האם תוצאה של בדיקות ויטמינים אמינה אם יומיים לפני כן לקחתי מולטי ויטמין או שזה מעוות?
2. האם בכל מקרה לאור התוצאות האלה אפשר להיות שקט שאין מחסור או שלא ניתן לדעת בגלל שלקחתי ויטמינים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאיילה
ד''ר מאיה איש שלום22/11/2018התחום של וטמינים יותר קשור לגסטרואנטרולוג. ממליצה להתיעץ עם גסטרואטנולוג.
בעקרון עדיף לבצע הפסקה של 3-5 ימים. אך יתכן שיומיים הפסקה מספיקים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאכול נכון מאפים ופחמימותעופר19/11/2018
האם זה נכון שלאכול מאפים ופחמימות זה לא בריא
לגוף ? זה מומלץ למי שהוא בסיכון לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעופר
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2018אכן עדיף לצמצם צריכה של פחמימות.
התגובה לפחמימות השונות היא אישית, אפשר לבדוק בעזרת מד סוכר רציף אילו פחמימות מעלות יותר את הסוכר.
בכל מקרה אם ניתן לצמצם ולבצע פעילות גופנית סדירה זה עדיף
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוחים, שקדים ומחלת הסוכרתראול19/11/2018
לאכול שקדים/פיצוחים/ירקות יכול לעזור
לצמצם את הסיכויים לחלות בסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לראול
ד''ר מאיה איש שלום19/11/2018יתכן שדיאטה ים תכונית שעשירה בשמן זית אגוזי מלך אבוקדו, יכולה להפחית את הסכון אך הנושא שנוי במחלוקת
בכל מקרה צמצום צריכת פחמימות ופעילות גופנית סדירה ארובית 150 דקות בשבוע ושעה של תנגודת יכולים לסייע
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאנד בלטות התריססימה18/11/2018
עשיתי בדיקה עקב נפיחות באפקט צוואר אולטרסאונד פעם ראשונה אני בת 45 יש משפחה סרטן בבלוטת התריס מה אומר התוצאות
בלוטת מגן איסטמוס רוחב 0.4 סמ"
אונה ימנית ; 1.20*2.1*3.8 סמ" מעט מוגדלת רושם לקשר היפואקואי קוטר זעיר 0.2
צוואר מימין ללא עדות קשרי לימפה מוגדלת
אונה שמאלית מימדים 1.4*1.6*4.2 סמ" אינה מוגדלת רושם לקשר היפואקאי קוטר זעיר 0.2
צוואר שמאל לאורך הצוואר הודגמו קשרי לימפה עד למימדים 2.3*0.8 סמ" במראה סונוגרפי תקין עם זרימה תקינה בדופלר
בלוטת הרוק לסתיות מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים
מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לסימה
ד''ר מאיה איש שלום18/11/2018במגבלות העובדה שלא בדקתי אותך ולא ראיתי את דיסק הסונר הבדיקה מתוארת עם ממצאים מנמלים שאינם נשמעים חשודים.
ממליצה להגיע ליעוץ מסודר אצל אנדוקרינולוג אך כרגע לפי התאור אין ממצא מדאיג. כדאי להמשיך לעקוב ע"י אולטרהסאונד בתדירות שיקבע האנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר, המוגולובין A1Cאייל16/11/2018
שלום
גיל 47.
משקל נמוך 50 קג על 1.78
ירדתי במשקל 10 קג בשנתיים שלוש עקב קרוהן.
בחודשים האחרונים התייצבות ומנסה לעלות במשקל.
הוספתי טחינה ושמן זית וכו'
אבל גם הוספתי הרבה סוכר ( הדיאטנית אמרה שלדעתה במשקל כל כך נמוך הסוכר ממילא יהפוך אצלי לשומן ולא מסוכן ).
לכן אני שותה 5 פעמים ביום תה עם 3 כפיות סוכר סהכ 15 כפיות ביום ( אבל כמעט ולא אוכל עוגות , ממתקים וכו' כי הם בעייתיים מבחינת הבטן ).
לפני חודש שאלתי כאן בפורום האם הסוכר מהתה עלול לגרום לסוכרת.
המלצת לי לבצע בדיקת HBA1C.
אציין שבמשך שנה וחצי הסוכר שלי היה 70-75
ובחצי השנה האחרונה היה 82 ואז 88 לפני חודשיים ולכן הייתי מוטרד.
ביצעתי השבוע בדיקה בבוקר בצום 10 שעות.
הסוכר, לשמחתי, חזר ל 76.
ה HBA1C = 5.25.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.
1. האם ברמות האלה אני יכול להיות שקט שאני לא בכיוון סוכרת ואפשר לשתות תה עם 12-15 כפיות סוכר ביום?
2. האם זה נכון שאם אני ב BMI=15.5 אז אכילת סוכר לא מזיק לי כי הוא הופך לשומן?
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום18/11/2018הנתונים שציינת בהחלט תקינים. אבל אני עדין חושבת שעדיף שהעליה במשקל תהיה מחלבון ושומנים בריאים ופחות מסוכרים פשוטים. לא מבוסס על הוכחה מדעית כי כרגע נראה שהכל תקין.
שומנים בריאים - אבוקדו, אגוזים, טחינה, שמן זית.
ערב טוב והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לא תקינות אצל בת 18א15/11/2018
שלום, בעקבות חום לא מוסבר של שבועיים, חולשה והתנפחות בלוטות לימפה בצוואר, עשו לביתי ב.דם. התוצאות שהגיעו:
Tsh 8.22 גבוה
Ft4 15.4 בנורמה
Thyroid peroxidade ab 193 גבוה
שאר הבדיקות תקינות.
לביתי כבר אין חום משבת, אבל היא מאוד מאוד חלשה ועייפה, כבר שלושה שבועות.
על מה הבדיקות מצביעות? האם יש בדיקות נוספות שצריכה לעשות?
האם תוצאות בדיקת בלוטת התריס מסבירות תופעות אלה, ובעיקר את החולדה הקשה שלה?
אני מודאגת נורא. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום15/11/2018רמה כזו של TSH לא אמורה להביא לחולשה קשה, שימי לב שהFT4 היה תקין.
היתי מחפשת סיבה אחרת לעייפות ועוקבת אחר תפקודי תריס, הם גבוליים להתחלה לטיפול באלטרוקסין בכל מקרה לא מסבירים חולשה קשה.
התנפחות בלוטות למפה בצואר יכולות להחשיד לתהליך זהומי אם חלפו או במגמת שפור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ייתכן שעכשיו היא במצב של שלב שני בדלקת
א15/11/2018של בלוטת התריס? הבדיקות בוצעו לאחר עשרה ימים של חום לא גבוה, שהגיע עד 38.5.
עד אז היא לא ראתה רופא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לא
ד''ר מאיה איש שלום15/11/2018פחות סביר שמדובר בדלקת של בלוטת התריס כי יש בדכ קודם כל שלב של פעילות יתר ורק אחכ תת פעילות אך אין לדעת
נשמע כמו מחלה זהומית ..
אולי מחלת הנשיקה או משהו אחר.
מציעה לפנות לרופא המטפל לשקול צורך בברור נוסף, ולעקוב אחר תפקודי תריס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזולמיכל13/11/2018
שלום,
לפני עשר שנים היה לי היפר בבלוטת התריס. טופלתי במרקפטיזול תוך הורדה של המינון ואחרי שנה וחצי הפסקתי לקחת את התרופה והבדיקות כל השנים היו תקינות. ההיפר חזר - בדיקת דם T3 15.7 T4 36 TSH<0.008
רופא המשפחה נתן לי מרשם למרקפטיזול אבל לא היה בטוח באיזה מינון להתחיל. לא הצלחנו למצוא תיעוד באיזה מינון התחלתי בעבר. כן מצאתי תיעוד ללקיחת 20 מג ביום ןאחרי כמה זמן הורדה ל- 10 מג ביום. אבל יכול להיות שהתחלתי עם מינון יותר גבוה. תור לאנדוקרינולוג יש רק בעוד חודשיים ובנתיים אני ממש מרגישה רע. אודה על מידע באיזה מינון לרוב מתחילים. מוסיפה שנתנו לי גם בדיקות דם ובדיקות לתפקודי כבד לבצע כשבוע לאחר תחילת לקיחת התרופה, ואני יודעת שיש להמשיך ולעקוב ולהוריד מינון בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום13/11/2018חשוב לראות את תפקודי הכבד וספירת הדם בבסיס
מנון מקובל להתחלה בהנחה שהם תקינים הוא 20-30 מג' ליום של מרקפטיזול תוך מעקב כמובן אחר תפקודי תריס ספירת דם ואנזימי כבד
בהצלחה
כדאי לשקול גם אפשרת של טפול ביוד רדיואקטיבי כשהבלוטה קצת "תרגע" אשר נותן טפול סופי לבעיה. כי הסכוי לחזרה אחרי טפול תרופתי הוא 50%...ואחרי כשל של טפול שני אף יותר.
בעיתי לתת יוד למעשנים או לאלו עם פגיעה עינית משמעותית על רקע הגרייבס או אם יש גויטר מאוד גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזול
מיכל14/11/2018תודה! זה מתאים למינון שהרופא נתן לי (20מ״ג). תפקודי כבד וספירת דם תקינים. אם אפשר רק עוד שאלה - האם לקחת את הכדור פעם ביום או לחלק לשניים כל 12 שעות. היה לי זיכרון שפעם חילקתי אבל הרופא לא אמר לי לחלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום14/11/2018אין צורך לפצל כי השפעת הכדור מגיעה עד יממה. כך שפעם ביום זה בסדר
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)