מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חומצה אלפא ליפואית וירידה במשקלליסה29/12/2018
שלום
עקב סוכר גבולי התחלתי לקחת חומצה אלפא ליפואית מזה חודש האם חומצה זו יכילה לאיזון סוכר בדם?
אמנם הפחתתי בכמות האוכל שאני אוכלת אבל לא בצורה משמעותית האם חומצה אלפא ליפואית יכולה לגרום לירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליסה
ד''ר מאיה איש שלום29/12/2018ערב טוב
ככל הידוע לי חומצה אלפא לפואית עוזרת להקלת כאבים נוירופטים. לא ידוע לי שהיא משפיע על רמות הסוכר או על המשקל אלא אם נטילתה מביאה לבחילות או כאבי בטן
שנוי תזונתי ופעילות גופנית יכולים להביא לירידה יפה במשקל וברמות הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון זכרי גבוה ונשירת שיער התקרחות אצל אישהנעמה28/12/2018
שלום רב!
אני בת 32 עם נשירת שיער והתקרחות ניכרת בפדחת הראש.
בדיקות דם תקינות.
אך בבדיקות הורמנליות מופיע
ANDROSTENEDION מעל 11.5.. מופיע 13.7.
הלכתי אל רופאת הנשים היא אמרה שהטיפול הוא גלולות דיאנה שלא עזרו לי בעבר הרחוק שלקחתי בדיוק לאותו הדבר, הם אמנם הורידו לי את ההורמון אך לא השפיעו על השיער. ובנוסף יש עוד טיפול- "כדורים מסוג אנדרוקור. יש לי 2 שאלות בבקשה-
1.האם הכדור הזה הוא ללא שילוב עם גלולות? כי אני ממש לא רוצה להתחיל לקחת שוב גלולות שאין לי צורך ולא עזרו לי בעבר כפי שציינתי. אשמח אם תוכלי לומר לי האם הכדור הזה משהו מסוכן? זה גם משבש את המחזור כמו הגלולות ועושה מחזור לא טבעי או שזה משהו אחר בכלל? מה דעתך על הטיפול הנ"ל או אולי המלצה למשהו אחר? אנדרוקור יועיל בכלל ?
רציתי לשאול שאלה נוספת ברשותך- אני משתמשת בתכשיר "הרגיין" שנים רבות והמצב שומר לי על הנשירה פחות או יותר שלא תהיה גרועה מידי. השאלה שלי האם להפסיק היות ומסוכן? אציין שזה כמו מינוקסי רק בקצף. אני לא יודעת אם להמשיך או להפסיק אך אם אפסיק הנשירה תתגבר בוודאות אני כבר בדקתי אבל מפחדת שגורמת לנזק לטווח ארוך או חלילה למשהו אחר.
תודה אשמח לתשובות מפורטות מצידך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לנעמה
ד''ר מאיה איש שלום28/12/2018קשה לתת יעוץ מפורט מבלי לראותך, ולראות את היקף הבעיה, וכן לראות בדיקות נוספות
לגבי השאלות ששאלת לא מקובל לתת אנדרוקור ללא גלולות כי הדבר ישבש את המחזור.
גלולות מדכאות את הפעילות השחלתית אך מכוון שהמחשבה שאנדרוסטנדיון מופרש בחלקו מהשחלות הן אמורות לגרום להפחתה של הרמה.
צריך לשלול גם בעיה של יותרת הכליה כמקור לאנדרוסטנדיון
שוב המשך דיון על נושא זה הוא מעבר לפורום
לגבי מנוקסידיל מקומי לאורך זמן, לא ידוע לי על נזק אבל כדאי להתיעץ עם רופא עור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D לאחר שבר צוואר ירךשרון27/12/2018
שלום.
דודתי בת 80, מחלות רקע מרובות כולל פרפור פרוזדורים , השתלת קוצב, CHF, COPD, ירידה קוגניטיבית
לאחר שבר אוסטאופרוטי שבר צוואר ירך לפני כשבוע.
במכתב שחרור מאורתופדיה הומלץ על העמסת ויטמין D במינון של 100,000 יחידות פעם בשבוע למשך חודש, (בליעת בקבוקון שלם) מבלי לבדוק כלל את הרמות הבסיסיות. נאמר לי שזו הרוטינה המחלקתית.
.אני מעט מוטרד לגבי המינון שנשמע לי גבוה שכן אני יודע מנסיון עצמי שכשנמצא אצלי חסר בעבר קיבלתי 2000-4000 יחדות ליום, ובמינון שבועי זה יוצא 14,000 עד 28,000 וכלל לא מתקרב למינון שבועי של 100,000 יחידות בשבוע.
- האם המינון הזה של 100,000 יחידות פעם בשבוע אכן מקובל בקרב אנדוקרינולוגים ונחשב בטוח לנטילה לדעתך?
(במיוחד שלא נבדקה הרמה קודם להמלצה?)
- האם לא יכול לגרום להיפרקלצמיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשרון
ד''ר מאיה איש שלום27/12/2018קשה לי ליעץ מבלי לראות בדיקות מעבדה, ואת המטופלת, אם רמת הסידן תקינה בדם ואין פעילות יתר של יותרת התריס הסכוי שתהיה היפרקלצמיה הוא קטן. מרבית החולים לאחר שבר בצואר הירך סובלים מחסר ויטמין D אך גם מנת העמסה של 50000 יכולה להספיק מסכימה שכדאי לבדוק רמה של ויטמיןD
ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בתחילת ההריוןדנה27/12/2018
היי,
אני בשבוע 6 להריון ובבדיקות הדם האחרונות יצאו לי ערכי TSH מאוד גבוהים.
TSH=19.54
FT4=13.7
האם יש מקום לדאגה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדנה
ד''ר מאיה איש שלום27/12/2018מציעה לפנות בהקדם לאנדוקרינולוג להתחיל טפול בתכשיר של לבוטירוקסין כגון איותירוקס, לשקול בדיקה חוזרת בהקדם לוודא אמיתותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של פחמימות להימנע מהןרובי26/12/2018
מאיזה פחמימות צריך להפחית אם לא רוצים
להגדיל את הסיכויים לסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרובי
ד''ר מאיה איש שלום27/12/2018ערב טוב
בעקרון התגובה לפחמימות השונות היא אישית לכן צריך להתאים את התזונה באופן אישי. אפשר להעזר במד סוכר רציף בכדי לעשות זאת ולראות אלו פחמימות מעלות יותר את רמת הסוכר ולנסות להמנע מהם
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות של מחלת הסוכרתיורי24/12/2018
באיזה גיל יכולה להתפרץ סוכרת לאדם שהוא בסיכון
לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליורי
ד''ר מאיה איש שלום24/12/2018בעקרון בכל גיל. היום בשל מגפת ההשמנה אנחנו רואים סוכרת מסוג 2, סוכרת מבוגרים כבר בבני נוער וילדים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים גופניים וסיכויים לסוכרתדרור24/12/2018
אני רוצה לדעת מה הסיכויים שלי לקבל סוכרת - אני עם
רמה של 85 מ"ג סוכר בדם בן 43 לאחד מההורים שלי יש
סוכרת ואני קצת שמן ועושה פעילות גופנית לפעמים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדרור
ד''ר מאיה איש שלום24/12/2018אם לאחד ההורים יש סוכרת מסוג 2, הסכוי של הצאצא ללקות בסוכרת היא בין 30-50%. שמירה על משקל גוף תקין, צמצום צריכת פחמימות ובפרט פשוטות וכן פעילות גופנית סדירה כגון 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת מפחיתים את הסכון ללקות בסוכרת במעל 50% מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה מתוקה וסיכויי סוכרתשחף23/12/2018
a שתייה של משקאות מתוקים יכולה להגדיל את
הסיכויים לקבל סוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשחף
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2018אכן כן.
עדיף לצמצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם תריסאינה23/12/2018
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. בבדיקת הדם שלי
התקבל
TSH=10.3 ו- FT4=16.8
אז עברתי מ-
850מ"ג בשבוע
ל- 900 מ"ג בשבוע.
כעבור שלושה שבועות במינון החדש התקבל TSH=7.9 ו- FT4=18.7.
האם אני צריכה להגדיל שוב את מינון האלטרוקסין או להמשיך במינון הזה והערך עשוי להמשיך לרדת למצב המאוזן בו היתי שנים?
בנוסף, האם צריך לאזן בכלל אם
TSH
חורג,
או שהאיזון צריך להיות לפי
FT4
שהוא בשתי הבדיקות תקין ואפילו גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאינה
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2018TSH מגיעה לאזון כעבור 6 שבועות כך שיש סכוי שעוד ירד
האם את מקפידה לקחת את אלטרוקסין בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד וללא תוספים כגון ברזל או כדורים אחרים?
מציעה לשקול מעבר לאיותירוקס שנספג טוב יותר מאלטרוקסין
ביום הבדיקה כדאי לקחת את האלטרוקסין אחרי בדיקת הדם. כי FT4 שאת רואה בבדיקה הוא מהמנה שנספגה בבוקר
אם את מתכננת הריון בקרוב אז אולי כן כדאי להעלות כבר את המנון כי היעד TSH מתחת ל2.5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתי עם ויקטוזה, ג'רדיאנס גלוקופז' ו-B12מנחם20/12/2018
סוכרתי עם ויקטוזה, ג'רדיאנס גלוקופז' ו-B12. עושה הליכות. מאוד מאופק. בדיקה אחרונה: 6.7. בדיקות קודמות לא הגעתי ל-7. האם זה הכל, או שעלי לקבוע יעדים/תוצאות נוספים. בהחלט קורה לעיתים שאחרי ארוחה אני עובר את ה-200. האם זה בסדר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2018איני יודעת מה גילך, אם אין מחלות נלוות וסבוכים מהסוכרת כגון פגיעה בעינים בכליות או בעצבים מחלת לב ארוע מוחי, סתימות בכלי הדם ברגלים אפשר לנסות לשאוף ל6.5. הדרך היא להפחית את המזונות שמעלים את הסוכר שלך ל200 ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה הליכות לפחות 150 דקות בשבוע ושעה בשבוע של תנגודת. אם אין סיבה להמנע מפעילות גופנית כגון מחלת לב פעילה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - טוטאל טסטוסטרוןמשה20/12/2018
במשך כשנה בדיקות לטוטאל טסטוסטרון העלו תוצאות של בדיקות 9-11 nmol/l (כ6 בדיקות)
לפני השבוע בדיקה נוספת שהעלתה תוצאה של.
25 nmol/l
יש לציין שנטלתי כדור "ארומסין" ולא תחת המלצת רופא !
הבדיקה הנוכחית בוצעה כחודשיים לאחר הפסקת הכדור .
ודווקא תחת השפעתו התוצאה הייתה נמוכה ב70 אחוז מהבדיקה הנוכחית .
אשמח לשמוע את דעתך לאם יש השפעה לכדור על התוצאה הנוכחית !
ואם לא אז מה יכולה להיות הסיבה לשינוי הקיצוני כל כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
משה20/12/2018שכחתי לציין שכחתי כ22 שנים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום20/12/2018שים לב ששיטת המדידה ונורמות הבדיקה השתנו בחודשים האחרונים לכן בעיתי להשוות לבדיקות קודמות
קשה לתת הסבר מבלי לדעת את האנמנזה לעומק בדיקה גופנית.
אם סבלת מעודף משקל וירדת במשקל זה יכול להביא לשפור ברמות טסטוסטרון אך יכולות להיות סבות רבות
חודשיים אחרי הפסקת ארומזין לא אמורה להיות לכדור השפעה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
משה20/12/2018האם עקב שינוי שיטת הבדיקה יכול להיות מצב שלא חל שינוי כלל אף על פי שיחידות המידה זהות!
והאם יכול להיות מצב של "overtraining" במשך תקופה ארוכה והחלמה ממנו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
משה20/12/2018בקשר לירידה במשקל ירדתי כ10 קילו בחודש האחרון ללא שום שינוי תזונתי אם יש קשר אשמח לשמוע את דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום21/12/2018ממליצה להועץ באנדוקרינולוג
אכן בגלל שנוי שיטת המדידה קשה להשוות לבדיקה קודמת
עליה ברמות טסטוסטרון יכולה לסייע בירידה במשקל במצב של עודף משקל, מצד שני ירידה במשקל מביאה לעליה ברמות טסטוסטרון אם לא מבוצעת בצורה קצונית ומהירה
כאמור מדובר במצב מורכב שלא מתאים לתשובה במסגרת זו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקל יותר מבן דוד שליניר16/12/2018
שלום,
אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניר
ד''ר מאיה איש שלום16/12/2018יתכן והרכב הגוף שלכם שונה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבלוטת התריסליאת16/12/2018
ד"ר מאיה שלום
אימא שלי ביצעה ניתוח בלוטת התריס לפני המון שנים ונוטלת באופן קבוע אלטרוקסין.
נקבע לה בדיקות דם רק לבדיקת הורמוני הבלוטה: TSH, T3, T4.
האם לפני הבדיקה נדרש להפסיק את נטילת אלטרוקסין והאם נדרש להיות בצום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום16/12/2018בעקרון בבוקר הבדיקה כדאי לקחת את האלטרוקסין אחרי בדיקת הדם ולא לפני.
לגבי צום ככל הידוע לי לא הכרחי. כן כדאי להפסיק תוספי מזון שמכילים ביוטין 3 ימים לפני אבל לא את האלטרוקסין.
אם הסיבה לנתוח היתה ממאירות בבלוטת התריס ולא סיבה שפירה אז כדאי לבדוק רמות תרוגלובולין ואנטיתרוגלובולין (במקרה של ממאירות פוליקולרית או פפלרית). אם הנתוח על רקע סיבה שפירה אז אין צורך בבדיקות אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה
ליאת18/12/2018מאיה שלום
תודה על התשובה
לאחר בדיקת הדם מאתמול 17.12 מצרפת תוצאות:
TSH - 36.19
T3 - 3.4
T4 - 14
לוקחת אלטרוקסין 50 מק"ג ביום
מדוע TSH כזה גבוה?
16.9.18
TSH - 0.02
T3 - 6.1
T4 - 35.8
נודה לך על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום22/12/2018האם הורידו לה דרסטית את המנון לאחר הבדיקות של ספטמבר?
מציעה לפנות לרופא המטפל ליעוץ לגבי המנון
בעקרון למשהי שהיא נטולת בלוטת תריס (אם עברה כריתה מלאה) 50 מקג' זה נשמע מעט ליום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה מינון
ליאת23/12/2018אהלן מאיה
ראשית תודה על היחס
לגבי המינון, כן בעקבות התוצאות הגבוהות מספטמבר של T4 הורידו לה את המינון מ150 מק"ג ל50 מק"ג.
מאז ה TSH גבוהה, מה עושים?
אני לא שקטה ותור לאנדוקרינית הוא רק בעוד מס' חודשים...
פליז
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2018קשה לתת יעוץ מבלי לראותה.
אם אין לה מחלת לב או הפרעות קצב ברקע לשקול להעלות בהדרגה את המנון יתכן שתוספת של 150 מקג' לשבוע תספיק. אך קשה לומר. כלומר 100/50 לסרוגין. יתכן שתזדקק ל100 ליום. קשה ליעץ מרחוק מבלי לראותהבכל מקרה נשמע שהיא זקוקה להעלאה של המנון אך בהדרגה.
צריך לראות אם אין כאן איזו שהיא הפרעה מעבדתית שמשבשת את תוצאות הTSH כי הT4 תקין. אז צריך לשקול בדיקה של אפשרות של שבוש מעבדתי.
חשוב שתקפיד לקחת את האלטרוקסין חצי שעה לפחות לפני האוכל בצום עם מים בלבד בנפרד מכדורים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למאיה לנטון
ליאת25/12/2018היא הייתה לוקחת ביחד עם לנטון, אבל לא בצורה עקבית
האם לנטון יכול לשבש? מה ההנחיות עם לנטון?
תודה רבה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לליאת
ד''ר מאיה איש שלום25/12/2018בהחלט לנטון יכול להפחית את הספיגה. עדיף לקחת את האלטרוקסין דבר ראשון אחרי 20 דקות חצי שעה את הלנטון ולאכול אחרי 20-30 דקות נוספות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות חלבון והשפעתם על הסוכראנונימי15/12/2018
היי הייתי רוצה לדעת האם משקאות חלבון ממי גבינה מעלות את הסוכר בטווח הארוך? על פי החברה בה אני משתמש קיים 3 גרם סוכר לסקופ אחד של חלבון האם זה הרבה והאם זה לא בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום15/12/2018בעקרון חלבון יכול לגרום לעליה ברמות הסוכר, אך לרב פחות מפחמימה, 3 גרם במשקה כולו זה לא הרבה. התגובה מבחינת עליה ברמת הסוכר היא מאוד אישית ולכן צריך לבחון את התגובה באופן אישי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנונימי16/12/2018בהודעות הקודמות פירסמתי על התוצאות בדיקת סוכר שלי כאשר הa1c שלי הוא 5.6 והסוכר בצום 81 האם היית רואה בעיה בכך שהתחיל לקחת משקה חלבון על פי בדיקות הדם שלי?
תגובה לאנונימי
ד''ר מאיה איש שלום16/12/2018תוצאות אלו תקינות. אם מדובר במשקה חלבון שאינו עתיר פחמימות לא אמורה להיות בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה מודיקט ומחלת הסוכרתעידן15/12/2018
מודיקט (תרופה לסכיזופרניה) יכול להגדיל ת'סיכויים
לחלות בסוכרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לעידן
ד''ר מאיה איש שלום15/12/2018מודיקט יכולה להגדיל את הסכון להופעת סוכרת במידה ויש עליה במשקל בעקבות נטילתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה מודיקט
אמיר16/12/2018האם מודיקט יכול לעורר דמנציה, פגיעה בזכרון, ירידה במשקל?
תגובה לעידן
ד''ר מאיה איש שלום16/12/2018מציעה לשאול בפורום של פסיכיאטרים.
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)