מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משחת יודו-ויט ופעילות יתרדוד04/02/2019
שלום ד"ר.
לפני דקות אחדות השתמשתי בכמות יחסית גדולה של משחת יודו-ויט על האצבעות שלי בגלל פצעי קור.
אני סובל ממחלת גרייבס אך אני מאוזן לחלוטין.
האם יש בעיה בשימוש במשחת יודו-ויט בנסיבות האלו? האם עליי לחשוש?
תודה,
דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לדוד
ד''ר מאיה איש שלום05/02/2019אינני יודעת את כמות היוד שהמשחה מכילה אך אם מדובר בחשיפה באזור קטן ואתה נוטל עדין טפול תרופתי לאזון בלוטת התריס מקוה שלא תהיה לכך השפעה. כדאי לעקוב
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת סוכר של בת זוגימיקי30/01/2019
שלום. בת זוגי בת 24, בריאה באופן כללי, משקל וגובה תקינים (1.60, 54 קילו).
יש לנו גלוקומטר בבית והיא בודקת לעיתים סוכר בצום, תוצאות נעות סביב 95 (יצא פעם אחת 106).
כעת לאחר ארוחת צהריים, נבדק שעה לאחר הארוחה. תוצאה - 166.
האם תקין?
אם לא (אני מניח שלא), מה עליה לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיקי
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2019לגבי שעה אחרי האוכל אין ממש נורמה לכך. ערכים כנראה שעד 155 תקינים אבל אין ממש נורמה...
הסוכר בצום בשליש העליון של הנורמה אך בנורמה פרט לבדיקה הבודדת שציינת
כדאי להשלים רמת המוגלובין מסוכרר. שנותן אומדן לממוצע הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
לשקול צורך בברור נוסף
בנתיים פעילות גופנית 150 דקות בשבוע פעילות ארובית ושעה בשבוע פעילות של תנגודת מסייעים בשמירה על ערכי סוכר תקינים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריות אזואקסוגונית בלטות התריסתמי30/01/2019
שלום
עשיתי בדיקת us לבלוטת התרים ונרשם שבלוטת תריס במרקם וגודל תקין, הודגמה קשרית באונה שמאלית בגודל 1 סמ, לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות, ברצוני לדעת מה רמת הסכנה ומה זה אומר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתמי
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2019מעל 80% הקשריות הן שפירות כך שאין סיבה לדאגה. צריך לראות מה היו המאפיינים הנוספים של הקשרית. ולוודא שTSH תקין. בקשרים מעל 1 סמ' עם מאפיינים חשודים מפנים לביופסיה תח אולטרהסאונד,
מומלץ לפנות ליעוץ אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים רצויים אחרי ארוחהמנחם29/01/2019
לאיזה ערך צריך להגיע שעתיים אחרי הארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2019תלוי ביעד הA1C הרצוי. באנשים בריאים הנורמה עד 140
לסוכרתים לרב מדברים על 160-200 תלוי ביעד A1C הרצוי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך...
מנחם30/01/2019ליעד A1c 7 איזה רמת סוכר צריך שעתיים אחרי האוכל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למנחם
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2019A1C של 7 הוא בקרוב ממוצע של 150. אז תלוי כמה הסוכר בצום. אם הוא 100-120 אז עד160 יכול להיות בסדר...
קשה לומר כי צריך גם לראות מה השיא אחרי שעה...
אפשר לשקול נטור עם מד סוכר רציף וכך לראות מהי התגובה הגלקמית למזונות שונים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GLP1 מסוגל להביא לתפנית?יורם חווס29/01/2019
האם GLP1דומה ל TRULICITY שלקחתי בעבר ולא השפיעה על הסוכרת? אני בחיפוש תרופה שתאזן את רמות הסוכר שלי. הרושם שגלוקומין לא משפיע ובכול זאת אני ממשיך לקחת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליורם
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2019הבסיס לטפול בסוכרת או שנוי תזונה ופעילות גופנית
תנסה לצמצם צריכה של פחמימות. תשקול חבור למד סוכר רציף בכדי לראות אלו מזונות מעלים לך יותר את הסוכר
יש היום גם מיזם מחקרי של מכון ויצמן שנקרא DAY2 אשר בודק במסגרת פרטית/מחקר אילו מזונות מתאימים לך ביותר.
בנוסף חשובה פעילות גופנית 150 דקות בשבוע כגון הליכה ושעה בשבוע פעילות של תנגודת יכולים לשפר את רמות הסוכר
צריך לראות באיזה סוג סוכרת מדובר מבחינה קלינית ואז למצוא את הטפול המתאים ביותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאו ו PTH גבוהג27/01/2019
שלום,
אילו תופעות לוואי עלולות להיגרם לאדם עם נטיה ל- PTH גבוה בגלל אי ספיקת כליות קלה שיתחיל להזריק פורטאו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לג
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2019עלולה להגרם עליה ברמות הסידן
וגם לא הוכחה יעילות במקרה שPTH גבוה ברקע למתן פורטאו, כך שיתכן שהתרופה נתנת לחינם...
היא לא מותוות כשיש PTH גבוה. התנאי למתן שהPTH תקין כי כך נבדקה.
כשPTH גבוה כל הזמן יש סגנל מוגבר לפרוק עצם, ולא ידוע אם מתן התרופה גורo לבנית עצם במצב זה שזה יעודה.
בברכה, .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של בדיקות שתן קטכולאמינים מטרפינים ועודמשה25/01/2019
שלום דוקטור זה משה לבסוף הבדיקת קטכולאמינים הייתה אם שאר כול הבדיקות לא ידעתי לפני פשוט לקחתי תתוצאות מעבדה מהמרפאה להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים :
נפח המיכל של הבדיקה 1000
normetaneph u24h: 350
metanephrine u24h: 129
epinephrine u24h: 11.13
norepi-urine u24h: 56.60
dopamamine-urine 24h : 341.68
vma-urine 24h : 5.68
hiaa5- urine 24h : 3.4
cortisol-u free 24h : 1044.7
tsh : 1.98
t4-free: 14.1
cortisol-blood: 735
בעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000
ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה
193-772-morning
afternoon- 55-497
הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו"
איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים.
תודה גדולה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2019אני לא זוכרת בעפ את הנורמות של מטנפרינים ונומטנפרין. השאר נראה לי תקין, אני חושבת שהן תקינות אבל צריכה לראות את הנומרה.
הקורטיזול אני חושבת גבוה בשתן - מהי הנורמה שם?
בדם זה לא מייצג שום דבר כי יתכן שהיית בסטרס
במידה ואכן המטנפרינים בשתן תקינים ואינך נוטל תכשירי קורטיזון/פרדניזון משחות עור משאפים כדורים...כדאי להשלים מבחן דקסמטזון 1 מג' יש לטול 2 כדורי דקסמטזון של 0.5 מג בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבקור למחרת.
הפניה מרופא המשפחה
להמשיך ברור אצל אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד
משה25/01/2019שלום דוקטור
תכולת הבדיקה הייתה 1000 הנפח זה היה ל24 שעות
בערכי נורמה רשום 138
ויש עוד דף שרשום מן טבלה כזאת התוצאה 1044.7 ואז
Low: 138
High:524.40
No test :high
ויש הערה כזאת שים לב שינוי בשיטה חדשה ( כנראה בבדיקה איך שמתייחסים אליה ) זה מה שהבנתי מהתוצאות.
אז אני צריך לעשות תמבחן זה שאמרת אם הכדור ב11 בלילה ובדיקת דם בבוקר ?
כי שהייתי במרפאה גם אתמול אז המזכירה הביאה לי תדף של מה שכתבתי לך עכשיו בלי שביקשתי אותו לפני שביקשתי את שאר התוצאות שלקחתי ויש חותמת על הדף הזה של הרופא אבקש להזמין . כנראה זה בדיקה שהם מתכננים שאני יעשה מה שאמרת על המבחן הזה ?
תודה ענקית מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד
משה25/01/2019דוקטור ועוד משהו ששחכתי לציין קודם רמות הקורטיזול הגבוהות אם אכן יש לי מסביר תתופעה אולי ? של הלחץ דם ? דופק סחרחורות לחץ בראש וכו' ? מה זה בעצם רמות גבוהות של קורטיזול ?
ושאר הערכים מטרפינים וכו' בסדר ראיתי תתוצאה וליד רשום הכמות וראיתי שהם בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2019עודף הפרשה של קורטיזול יכול להתבטא בעלית לחץ דם לרב לא בדפיקות לב וכן בעליה במשקל. מצד שני, חרדה יכולה להביא לעליה ברמות הקורטיזול .
כן כדאי להמשיך עם הטסט שהמלצתי עליו במייל הקודם
וגם לשקול בצוע הולטר לחץ דם
קורטיזול פי 2 מהנורמה זה גבולי...לא בהכרח משקף בעיה יכול לשקף חרדה אך כדאי להמשיך עם הברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול גבוה
משה27/01/2019היי דוקטור מאיה
חרדה יכולה לגרום לדופק ? ללחץ דם ? ולעוד בעיות ? מה זה סטרס ולחץ נפשי ?
איך ככה זה בבא בטבעיות גם לבן אדם לצורך העניין שיש ביטחון אישי וכו'? הרי חרדה זה לא משהו פיזי הסיפרות הרפואית אומרת שזה משהו נפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2019כדאי לשלול קודם משהו אורגני לפני שמחליטים שמדובר בחרדה ולכן המלצתי על בדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול ופעילות גופנית
משה29/01/2019שלום דוקטור מאיה
אני השבוע אבקש את מבחן הדקסטמזון לאור הממצאים
שאלתי אליך מידי פעם אני עושה פעילות גופנית ריצה מתונה בינונית האם זה מסוכן ? זה לא טוב ? ברור לי שפעילות גופנית טובה בכללי אבל אם במנוחה היה לי 1044.7 קורטיזול בשתן הרי שפעילות גופנית מעלה תקורטיזול מה דעתך ?
כי אני עושה הרבה ספורט בשנים האחרונות בעיקר ריצות ותמיד סבבה לי אם זה ועכשיו בגלל המצב אחרי הפעילות הגופנית אני מרגיש תחושות כלליות לא הכי טובות האם זה קשור לקורטיזול תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2019קשה לי לתת לך המלצה מרחוק בנושא זה
תעשה מה שמביא לך להרגשה טובה
בעקרון אם העליה בקורטיזול נובעת מסטרס ואינה אמיתית לא צריכה להיות בעיה לבצע פעילות גופנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה29/01/2019שלום מאיה
ואם הקורטיזול הוא לא מסטרס אלא מדברים הורמונלים כאלו ואחרים? כי עוד לא עשיתי תמבחן דקסטמזון, אז זה מסוכן לעשות פעילות גופנית ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2019לא אמור להיות מסוכן פעילות גופנית שהיא בהתאם ליכולות הפיזיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתית אצל חולי סוכרתמרינה24/01/2019
שלום, חברה שלי בת 52 סובלת מסוכרת ולפני 3 ימים הופיע פצע מוגלתית על האצבע של יד. אמבטיות עם סבון ומה שבדרך כלל עושים לא עוזרות. האם זה בגלל הסוכרת ואיך מטפלים בפצעים במקרה כזה?
תגובה למרינה
ד''ר מאיה איש שלום24/01/2019יתכן שבגלל הסוכרת הזהום יותר עקשני. כדאי לפנות לרופא המטפל או לאורתופד כף יד במקרים רבים יש צורך באנטיביוטיקה דרך הפה/וריד ולעיתים גם התערבות כרורגית מקומית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ויטמין d וסידןיוסי24/01/2019
שלום דר הציטוט הנל נלקח מאתר מסויים ורציתי לדעת אם באמת מסוכן ליטול תוסף סידן ?באמת קשה לאתר את זה בדם? אני כמעט ולא אוכל מוצרי חלב הבנתי משהו נוסף שכדאי לקחת ויטמין d ביחד אם סידן כי שניהם משפיעים אחד על בשני אני מרגיש שחסר לי ..יש לי סוג של רככת בעצמות
אשמח לתשובה תודה
ויטמין D וברזל: דווקא כן עשויים להועיל
למרות האמור, חשוב לציין גם את תוספי המזון שדווקא כן עשויים להועיל במצבים מסוימים:
"סידן למשל, הוא מינרל שמומלץ לכל האוכלוסייה ליטול במינון לפי גיל, מאחר שלרובנו אין מספיק ממנו בגוף, וקשה לאתר חסר שלו בבדיקת דם. מחסור במינרל זה עלול למצב שבו העצמות פגיעות יותר בגיל מבוגר וכתוצאה מכך בין היתר גם לשברים.
בדומה לסידן, גם לוויטמין D תפקיד חשוב בשמירה על צפיפות העצמות. לאור הסיכון לסרטן העור מחשיפה לשמש זו אינה הדרך המומלצת להעלות את רמת הוויטמין בגופנו. לכן, בהחלט מומלץ היום לצרוך תוספי ויטמין D. במקרה זה. הקצובה היומית המומלצת: 400 יחידות בינלאומיות ולקשישים לפחות 800 יחידות ".
ד"ר מסקליטו דווקא חושבת שמותר ורצוי להיחשף לשמש בשעות היותר מאוחרות של היום. "עם זאת, מומלץ לבדוק את רמות ויטמין D בבדיקות דם באופן שוטף באוכלוסיות מסוימות כמו נשים בגיל המעבר, קשישים וחולים כרוניים", היא מציינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום24/01/2019כדאי לבצע הערכה של כמות הסידן בצריכה היומית, לעיתים לא שכיחות היא מספקת. הערכה נעשית ע"י תזונאית או רופא. רקוטה היא גבינה עתירה בסידן. בהחלט נכון שהוא מנרל בעצמות ולכן הרמה בדם לא משקפת אם יש מספיק ממנו. אך אם יש רקע של אבנים בדרכי השתן, או רמת סידן מוגברת בדם לא כדאי לטול תוסף. ויטמין D לרב האנשים יש רמה לא מספקת ממנו וגם היכולת יצור ע"י העור יורדת עם הגיל. כדאי לבדוק את רמתו אך לרב האנשים 800 יחידות ליום לא יגרמו לנזק (בהנחה שרמת הסידן בדם תקינה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי ויטמין d וסידן
יוסי26/01/2019הרמת קלציום בדם בסדר רמת ויטמין d דנבדק לפני שנתיים הייתה מעט נמוכה ומאז מסיבות כאלה ואחרות לא נחשפתי כמעט לשמש ...לפי מה שהבנתי אדם שהוא בריא כליתית לא אמור לאבד ויטמין d ..אבל מה הבעיה שבניהם יש אינראקציה של משקעים יש לציין מחלת שריר ברקע מה המלצתך כיון שהרגשתי יציב עד לפני כשנה שנתיים עכשיו השאלה היא חוץ מבדיקת הדם לקלציום יתכן וכן יש לי בריחת סידן?אני כמעט ולא נוגע במוצרי חלב יכול להיות שיש קשר בין החולשה לבין הרמות או האיזון?רופא משפחה אמר לי שגם אם חלילה יש אוסטפוראיסס לא יתנו טיפול מכיון הגיל הצעיר שזה מעל גיל 50 נותנים בנתיים כדי להתחזק אני יכול לקחת קלצצו שזה כולל ויטמין די כדור למציצה ??
מה המינון המומלץ והבנתי שיש הבדל בין קלציום רגיל לציטראט ...בנוסף יש התכווציטת קשות ברגליים ובעוד מקומות ..מה המלצתך?תודה בנוסף הבנתי שמוצרי חלב וקולה מכילים זרחן שהוא פוגע בסידן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ליוסי
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2019בכדי להתיחס לשאלותיך בצורה הטובה ביותר יש צורך באנמנזה מקיפה בדיקה גופנית ויש לראות את כל בדיקות הדם
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
בשל חולשת השרירים שאתה מתאר לבדוק גם רמת CPK בשל ההתכוצויות גם מגנזיום בדם (למרות שהרמה לא משקפת את הרמה בשריר) .
לחזור על רמת ויטמין D המנון של התוסף נקבע לפי הרמה.
בקלציציו יש רק 400 יחידות של ויטמין D כך שזה יחסית מעט ולרב לא מספיק אם הרמה נמוכה...
ויטמין D לא נאבד לרב אלא נוצר ע"י העור בעקבות חשיפה לשמש מכוון שרובנו לא נחשפים בידים ורגלים חשופות לשיא השמש במשך 20 דקות לרב האנשים יש רמה לא מספקת..
צריך לראות מה מנון התוסף סידן שאתה זקוק לו לפי חשוב של הצריכה בתזונה (יש גם בטחינה, שקדים וכו).
בנוסף לשקול בדיקת אסוף שתן קלציום פוספור קריאטנין לראות שאין אובדן סידן בשתן כי אז מיותר לתת תוסף מעבר לתזונה...
אם יש חולשה כללית לשקול בדיקה גם של מחסני ברזל, B12
מציעה לפנות ליעוץ רפואי מסודר
אם יש גורמי סכון לשברים אפשר לשקול צפיפות עצם גם בגיל לפני 50 אך זה תלוי בגורמי הסכון /הארעות שברים בעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות גבוהות של HDLמריאנה23/01/2019
שלום דוקטור,
בעלי מטופל ב-REPATHA כבר שנתיים עקב רמות גבוהות של LDL
וגם רקע קרדיאלי. רמות של HDL תמיד גם גבוהות בין 85-105 ,
תמיד נאמר לנו שזה מצוין. לאחרונה ביקרנו אצל רופא אנדוקרינולוג חדש.
לדבריו רמות גבוהות של HDL גם יכולים להיות בעיתיים. המליץ לבצע בדיקת
דם לפרקצינציה של HDL. נסינו לבדוק בקופה וגם באופן פרטי מעבדה כדי לבצע
את הבדיקה, אך לצערי לא מצאנו תשובה איפה .גם רופא שהמליץ לא יודע.
אולי ידוע לך במקרה מידה איפה ניתן לבצע את הבדיקה בארץ או בחול.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למריאנה
ד''ר מאיה איש שלום24/01/2019תבדקי במעבדת הליפידים בתל השומר. יתכן שמה שצריך לעשות זה ברור גנטי, יש מעבדות בחול שעושות זאת יתכן בארץ, כאשר הגן העקרי המדובר הוא CETP. בכל מקרה גם אם תמצא בעיה ככל הידוע לי אין לה טפול. והטפול המוכח כרגע הוא הורדת LDL ולרפטה יש הוכחות במניעת תחלואה קרדיווסקולרית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות גבוהות של HDL
מריאנה24/01/2019המון תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשיש תת פעילות של בלוטת מגן המאכליםנועה23/01/2019
שאלה לאוכל בתת פעילות של בלוטת מגן כבר 15שיש לי תת פעילות ואני לא אוכלת כרוב כרובית ברוקולי צנון ואת כל המזונות המצליבים מאוד קשה כי בעצם כדי לרדת במישקל אין מה לאכול האם משהו ישתנה משנים קודמות למאכלים מהסוג הזה גם קולורבי אסור וכוס אחת לד פעמי לא נותן כלום עדיף לא לאכול אשמח לתשבובה גם לגביי בישול שלהם וגם לגביי מזונות שרשמתי שלא מבשלים הלואי שאפשר לאכול ללא הגבלה
תגובה לנועה
ד''ר מאיה איש שלום24/01/2019לא ידוע לי שיש הוכחה מדעית ברורה על כך שהמנעות מנטילת מצליבים משפרת את תפקוד בלוטת התריס. כך שאני לא רואה שום סיבה להמנע. במקרה הגרוע נוטלים איותירוקס/אלטרוקסין אם את לא מטופלת, ואם את מטופלת אין סיבה שהאזון יופר בצריכת מזונות אלו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתימשה22/01/2019
שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120.
הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות:
Cholesterol: 211.4
Cholesterol ldl: 132.8
Cholesterol hdl: 45
Triglycerides: 168
Creatinine: 0.84
Glucose blood: 88
Hb:15.1
האם יש לי בעיות הורמונליות ?
משהו שקשור למערכת העצבים ?
מרגיש סחרחורות ולחץ מוזר בראש
לאור הנתונים שהצגתי עד כה מה דעתך דוקטור ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום22/01/2019התמונה מורכבת ולא ניתן לתת מענה מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותך
בכל מקרה כדאי להשלים אסוף שתן למטנפרינים עם בדיקת קריאטנין במקביל כי בדיקת הכתקולאמינים יכולה לפספס ב30%, וגם לשקול בדיקת קורטיזול בבוקר.
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה23/01/2019שלום דוקטור ותודה על התשובה
אבל ה-creatinine תקין בבדיקה ואני יודע שזה קשור לכליה
אני מציין את זה כי אם מה שקראתי אם אני מבין נכון מטנפרינים וכל זה קשור לכליה, מה עוד שהרופא משפחה נתן לי לעשות את בדיקת הכתקולאמינים מה לא בסדר בבדיקה הזאת ? הבנתי שהבדיקה הזאת ומטנפרינים זה אותה מטרה לא ? מה העניין אם ה30 אחוז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה23/01/2019דוקטור ועוד משהו שנזכרתי תפקודי בלוטת התריס בבדיקת הדם שעשיתי תקינות, הtsh הם הורמוני הבלוטה ששולטים על קצב ניצול האנרגיה בגוף ובכללי הבנתי שהם הורמונים מאוד חשובים אם זה תקין זה לא יכול לתת יחסית תמונה שלמה של מצב טוב מבחינת הורמונלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה24/01/2019דוקטור זה משה
אשמח אם תכתבי לי כאן את הבדיקה של הT מטנפרינים כול מה שצריך, על כול מה שדיברנו לגביי הבדיקת תחליף לקטולאמינים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורסיגה לסוכרת לא מאוזנתיורם חווס22/01/2019
עם סוכרת לא מאוזנת(8.6%) קראתי על פורסיגה אחרי שמטממרפין,ג'רדיאנס וח'נוביה לא השפיעו. מבקש יעוץ. תודה
תגובה ליורם
ד''ר מאיה איש שלום22/01/2019לג'רדיאנס ופורסיגה השפעה דומה כך שסכוי קטן אמנם קיים שתהיה תגובה לפורסיגה אם לא היתה לגרדיאנס.
צריך לבחון את סוג הסוכרת ולמצוא את הטפול המתאים, אולי אנאלוג לGLP1 ויתכן שיש צורך באנסולין ארוך טווח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב כשיש תת או היפררינה22/01/2019
שלום אחותי בת 60 נסכה לטיול בהודו היא סובלת מתת פעילות של בלוטת מגן כשבועיים שהיא מרגישה מ פעימות לב רצופות מה יכול להיות היא לוקחת כבר שנים יוטירקס 100 ושנים הכל תקין היא החליטה על דעת עצמה לקחת מהיום ג0יוטירקס ולא 100 מה דעת הפעימות לב עושות לה הרגשה לא טובה
תגובה לרינה
ד''ר מאיה איש שלום22/01/2019יש סבות נוספות לדפיקות לב כגון הפרעות קצב חום תסחיף ראתי ירידה בחמצן בדם זהום וכו..
אם היתה מאוזנת מבחינת בלוטת התריס הפסקת הטפול יכולה לסכן את חייה
ממליצה שתפנה בהקדם למוקד רפואי יש גם מוקדים מתקדמים בהודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת פורטאו ותופעות לוואיג21/01/2019
שלום,
אמי בת ה-90 סבלה משברים כתוצאה מנפילות חוזרות ושוקלת לקחת פורטאו. רציתי בבקשה לשאול:
1) יש לה נטיה לPTH גבוה בגלל אי ספיקת כליות קלה. האם תיתכן בעיה?
2) היו לה דלקות לבלב בעבר. האם פורטאו עלול לגרום לדלקת כזו אצל אנשים שמועדים לכך?
3) עד כמה נפוצים סחרחורת וירידה בלחץ דם (מחשש לנפילות)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לג
ד''ר מאיה איש שלום21/01/2019בעקרון אם הPTH גבוה לסרוגין בעיתי לתת פורטאו...
לא מכירה קשר לדלקת בלבלב
סחרחורת וירידת לחץ דם לא שכיחים מומלץ לטול את התרופה בישיבה או שכיבה ואז לא אמורה להיות בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)