מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רציתי לשאול.....השורדת02/06/2008
אני חושבת לעבור טיפול בנזעי חשמל,ידוע לכם אם זה עוזר? ,אם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לשאול.....
05/06/2008עניתי לך בפורום פסיכיאטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאמוטידיןאסתי01/06/2008היום הפסיכאטר המליץ לי על פאמוטידין בגלל העליה במשקל בעקבות רסיטל.
האם שמעתם על זה?האם זה יעיל או סתם עוד כימיקל לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה הקשר
מור03/06/2008פאמוטידין זה בכלל כדור נגד כאבי בטן...זה כמו לוסק... זה לאולקוס וכל מיני כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאמוטידין
05/06/2008לאסתי שלום
אפשר לנסות עם כי השפעת הפמוטידין על השמנה לא מוכחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב דיכאוןאסתי01/06/2008אני לוקחת רסיטל ואלפרליד בשבועיים האחרונים אחרי הפסקה קצרה,העניין הוא שהשמנתי בשבועיים 2 קילו(!!!!!!)
הבטן שלי נפוחה כמו בלון ואין לי כח לזוז ובטח שלא לעשות ספורט
לא מספיק הדיכאון שאני חיה בו עכשיו אני גם מדוכאת בגלל ההשמנה הזו..
אין כדורים שהשמנה היא לא חלק מתופעות הלוואי או שכל כדור פסיכאטרי גורם להשמנה???
העניין הוא שהייתי בכזה דיכאון בחודש האחרון שממש לא אכלתי-אני לא רואה שום סיבה אחרת להשמנה חוץ מהכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרושוב דיכאון
05/06/2008לאסתי לשום
רסיטל בדרך כלל לא גורם לעלייה בתיאבון. אבל תמיד יש יוצא מן הכלל. תדברי על זה עם המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מציפרלקסרפי01/06/2008שלום רב אני נוטל כדור ציפרלקס עקב חרדה10 מ"ג התחלתי ב8/2/08 לפני כשבועים חשתי בעייפות וכבדות הורדתי את המינון לחצי כדור הרגשתי עד היום מצוין כאשר היום בדרך לעבודה קיבלתי גלי חום סחרחורות ועיפות וכאבי שרירים זה אמור להיות תופעת לוואי? זה בגלל שהורדתי את המינון ?מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2008רפי שלום,
הרגשת סימפטומים של חרדה בגלל הורדת המינון. כדאי שחזור למינון הקודם של הכדור (כמובן לאחר התייעצור עם רופא ובאופן הדרגתי ). לא כדאי להוריד תרופות על דעת עצמך.
כדאי לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית.
אשמח לענות על שאלות נוספות.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לייעוץ..ליאת01/06/2008היי,
סיפורי קצת ארוך, החלטתי לעלות אותו כי הבנתי שאני כן זקוקה אולי לסוג של טיפול..
אני סובלת מחרדה חברתית, לפי מבחן ליבוביץ'- חרדה קשה, זה היה אצלי מאז שאני זוכרת את עצמי (כיום בת 24). אני חושבת שגירושי הורי בגיל 11 החמיר את המצב..
בכל מקרה, עם פסיכולוגים מאז ומתמיד היה לי קשה לשתף פעולה ולהיחשף, גם כיום.
ההפרעה מתבטאת אצלי בכל היבט בחיי, אך עם השנים עליתי מדרגה אחר מדרגה , לקחתי את עצמי בידיים והכרחתי את עצמי להתקדם מעבר לזה. אני סוף סוף יכולה ללכת למכולת לבדי והתחושה הכללית שלי שהרגשת ביטחון גברה מעט בשנים האחרונות.
אני מנסה להשתלב בחיים נורמלים ככל שאוכל, ואני אכן לומדת, עושה דברים רבים מאוד לבדי.
הבעיה שלפעמים כשאני עושה משהו שאני חרדה לגביו מתחילה אצלי הזעה מוגברת, דיבור מהיר (לעיתים גמגום בלחץ ממש), כאבי בטן ושלשולים..
התופעות מלוות אותי לפני הפעולה ובמהלכה, וכל הזמן התחושה שאני משותקת.
בשנים האחרונות החלה לי אף נשירת שיער נוראית שאני בטוחה שהיא נובעת מהלחץ התמידי הבלתי פוסק, גם הייתי אצל רופאים רבים מאוד וכולם שללו סיבות רפואיות, כך שזה בטח נפשי..
הגעתי למסקנה לאחרונה שלמרות שאני מתפקדת ביום יום ואיני מתחבאת בבית לצורך העיניין, אני לא יכולה עם תופעות הלוואי שיש לי, ומי יודע מה יהיה בעתיד..
הבנתי שיש קבוצות טיפול שונות, אך אני חושבת שגם בהן יהיה לי קשה מאוד..
מאיפה להתחיל? בהנחה שקשה לי עם פסיכולוגים?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרועוד דבר קטן..
ליאת01/06/2008אם ישנן כדורים טבעיים להרגעה זה מבחינתי גם התחלה טובה..
מכירה רק רסקיו וכאלה, ולא ממש התלהבתי
יש עוד דברים טבעיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לליאת
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2008ליאת שלום,
אם קשה לך עם פסיכולוגים אני מציעה לך לנסות טיפול קבוצתי בגישה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). זה יהיה פחות חודרני ויותר משימתי. תרופות טבעיות לא ממש עוזרות במצבים כאלה. התרופה הכי יעילה שהיא טבעית היא רמוטיב. תתיעצי עם רופא.
אשמח לענות על שאלות נוספות,
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לייעוץ..
05/06/2008לליאת שלום
קודם כל ברכה. את עושה דבר מאוד חשוב בזה שהחלטת להתנגד לחרדה ו"נלחמת איתה ללא פשרות". זו הדרך!!
אפשר להיעזר גם מטיפול אישי או קבוצתי וגם מטיפול תרופתי.
תבדקי באתר של מיינד קליניק על חרדה חברתית ועל מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרהמשה31/05/2008בקשר לתשובתך לשאלתי על שאלתי הלא מובנת זה די פשוט אבי ברח מבית אימי ונעלם לט יודעים איפה הוא למה אין לי מושג אני אדם נשוי בן25 עם ילדה אבל אני סובל מחוסר ביטחון עצמי זה לא נראה אבל אני מרגיש כך אייך אומרים אני מתאמץ לעשות את דברים והמבין יבין מרגיש קצת נחות ואין לי על מה אבל כך ההרגשה ואייך שלא תבין אולי תקרא לזה מודעת עצמית מסכנה פזיזה אבל בכול מקרה אני חש כך שהכול בקשר ישיר לזה שאין לי דמות או יותר נכון שחא הייתה דמות אב בחיי הא שכחתי הוא עזב שהייתי בגיל 10 שאלתי היא בעצם בסיסית מה פתרון לאדם בוגר שהיה ללא דמות אב בחייו אגדיל לומר שתשובה כוללנית גם תתקבל בברכה מחכה לתשובה בברכה ושבוע מבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה?
משה01/06/2008למה לא עונים כל בדל מידע יעזור לי ואני לא מוזר או איזה טיפוס בשם אלוקים אני רק זקוק לקצת מידע לעזור לעצמי בבקשה תהיו קצת חברמנים תפשילו שרוולים ותעזרו פה לאח בודד הא ???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למשה
ד''ר אירנה נתנאל01/06/2008מושה שלום,
יחסי הורים ילדים ודמות האב הם בעלי השפעה רבה מאוד על התפתחות הנפשית התקינה של הילד. חסך בילדות ישפיע לאורך החיים. גישות פסיכולוגיות רבות דנות בעניין הזה והוא מורכב מידי בכדי לנהל דיון מסוג זה דרך הפורום. אין לי ספק שכדי להבין את השפעת החסך הזה עליך אתה זקוק לשיחות עם איש מקצוע.
אשמח לעזור לך להבין דברים ואת השפעתם והשלחתם על חייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוייקט דיכאון - הזמנה לכולם.עמרי ג31/05/2008שלום לכולם, אנא קראו עד הסוף, כל תשובה תתקבל בשמחה (מהולה בדיכאון, כמובן):
שמי עמרי ג. ,בן 27, סטודנט באוניברסיטת חיפה, ומתמודד עם דיכאון ברמה כזו או אחרת רוב חיי הבוגרים. אלו המתמודדים עם דיכאון יודעים עד כמה מצב זה מרגיש בודד לאדם החווה אותו ועד כמה קשה עד בלתי אפשרי להסביר זאת לאדם אחר שלא חווה זאת ממקור ראשון.
כסטודנט לפסיכולוגיה (כן,כן, אני מודע לאירוניה...) ובעקבות תקופת הדיכאון האחרונה שעברה עלי, והשיחות הרבות שניהלתי עם חברים, משפחה, אנשי מקצוע מוסמכים יותר ומוסמכים פחות, החלטתי לנסות ולהעלות את הרגש הנורא, החמקמק וההפכפך הזה על הכתב, וכאן – ידידיי המדוכאים – אני זקוק לעזרתכם. ספרות מקצועית רבה נכתבה בעניין, רובה אינה נגישה, מובנת או רלוונטית לרובנו. תרבות, אמנות ויצירות רבות נכתבו ונוצרו בהשראת הרגש הזה אשר לצד האפאתיות והדכדוך גורם לעתים ליצירתיות אינסופית וליצירות מדהימות. אני מרגיש שדווקא מהרוב הדומם – האנשים שמתמודדים עם דיכאון על כל צורותיו ועוצמותיו מדי יום – באים הסיפורים הכי מרגשים, מעניינים ובעלי פוטנציאל לעזרה לקורא אותם, אשר חווה בדיוק את אותו הדבר ומרגיש לבד עם תחושותיו. הכוונה היא אינה ליצור עוד ספר מקצועי ומשמים המסביר מהם תסמיני הדיכאון, התרופות הנמצאות בשוק ותופעות הלוואי שלהן, או לחילופין, רומן קורע לב על דמות דיכאונית פיקטיבית, אלא ספר אשר יביע את מה שאנחנו חושבים, מרגישים, נאבקים וחיים בצורה אמיתית, עצובה והומוריסטית כאחד, ובעיקר מעוררת מחשבה על דעות שונות, רגשות וצורות התמודדות יומיומיות של אנשים כמונו עם החיים, דיכאון ובכלל.
אני פונה אל כל אחד ואחת מכם בבקשה לסיפורים אישיים וזוגיים, חוויות, פרטים מעניינים, וכל דבר אחר שעולה על דעתכם שקשור לנושא הדיכאון על כל צורותיו והיבטיו – אנשי מקצוע ואזרחים כאחד, אך בלי סיפורים מופרכים לחלוטין (מותר למתוח קצת את האמת). גם סיפורים לא אמיתיים אך מעניינים ויצירתיים וכל תגובה – ארוכה, קצרה, בשפה גבוהה או בקללות, שיר, סיפור אישי, סיפור ששמעתם ממישהו על מישהו – הכל יתקבל בברכה, וכמובן יישאר חסוי ואנונימי. כל תגובה תענה באופן אישי על ידי, ואני אשתדל לעשות צדק עמכם ועם חוויותיכם שחלקתם, ולהכניס את כל מה שרלוונטי לספר. סיפורים מיוחדים ויוצאי דופן (ובאישור הכותב בלבד) יקבלו מקום בספר והכרת תודה לכותב.
דעתי היא כי דיכאון נובע בעיקר ממודעות עצמית ומאינטליגנציה גבוהה. אני פונה אליכם להוכחה הסופית.
*אני אינני פסיכולוג ו/או מציע טיפול כזה או אחר למעט תובנות מעטות שהולכות ומצטברות.
לשאלות, הבהרות, תגובות וסיפורים, אנא אל תהססו ליצור קשר או לכתוב. אני מבטיח שלא לאכזב:
בתודה מראש,
עמרי ג.
projectdepressio
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה שאני עובר...
מור03/06/2008
עד לפני כחצי שנה הייתי בן אדם רגיל לחלוטין עד שקרה הדבר ששינה לי את החיים 180 מעלות... יום שבת אחד שיחקתי כדורגל כשעתיים בשכונה ואחרי זה בערב לאחר עייפות כבדה שתיתי אלכוהול והייתה לי מן סטלה עייפה כזאת... לאחר מכן נירדמתי והתעוררתי אחרי כשלוש שעות ומאז לא הצלחתי לישון בבוקר התחילה הרגשה לא טובה מן הרגשת "הולך לקרות משהו" כזאת....בערב הייתי מאוד עייף וזה כבר היה בבסיס והייתי אמור לעלות להגה למשמרת ולא רציתי להיות עייף, אז שתיתי איזה 4-5 כוסות קפה שחור והיה לי כאב ראש אז גם לקחתי אקמול. במהלך הנהיגה התחלתי להרגיש לא טוב וההרגשה של ההולך לקרות משהו חזרה...לפתע ראיתי מסך שחור כזה וחשבתי שאני הולך להתעלף זה לא קרה לי בחיים, אני בדרך כלל בריא ונוהג להיות פעיל ספורטיבית. בקיצור חשתי צורך באותו רגע להתרחק מאנשים מן פחד גדול השתלט עליי וחשבתי שאני הולך למות, פשוט הייתי בטוח במיליון אחוז שאני הולך למות ואיבתי שליטה הרגשתי מן קריסת מערכות כזאת זה הדבר הכי מפחיד שקרה לי בחיים. הגעתי לרמבן עם הרגשת "הולך למות" ונמלולים בידיים ודפיקות לב מהירות. בא רופא קבע anxiati והלך וזהו. מאותו יום ההרגשה הכללית היא מוזרה היא לא אותו דבר לפעמים יש לי פחד במה מן פחד להיות בחברת אנשים חשוב לציין שזה לא משהו שאני חושב זה משהו שאני מרגיש שפשוט הולך לקרות משהו. אני גם מעריך פי כמה וכמה את החיים. תמיד אני מסתובב עם הרגשת חי-מת כזאת ומפחד מההתקף הבא. שזה קורה אני לוקח מיד קלונקס חצי כדור וזה מרגיע אותי. לפעמים לחצים בראש ומן דקירות כאלה במוח עשיתי CT ולא מצאו כלום. הייתי אצל כל הרופאים האפשריים ופשוט לא מוצאים. בחודש האחרון התחילו גם כאבי בטן מתגברים ופוחתים במשך חודש שלם. ובכללי הרגשה לא נעימה על גבול הבלתי נסבלת. מה אפשר לעשות האם ההרגשה הזאת תשאר לי כל החיים?! כך אני חושב לעצמי...והמחשבה הזאת מפרה את שלוות הנפש.
כאבי הבטן יכולים להווצר כתוצאה ממה שניקרא חרדת מציפייה(?) וגם כאבי הראש המוזרים(?) הרגשת ה"הולך לקרות משהו" משגעת אותי וקשה לי לקיים חיים נורמלים. טיפול בקלונקס יכול להספיק(?) הפסיכיאטרית נתנה לי ציפרלקס ואני חושש מלקחת את התרופה הזו כי אני ממש לא רואה את עצמי לוקח תרופות פסיכיאטריות כאלו או אחרות. קלונקס זה עוד איכשהו בגדר הנורמה.
לעיתים שאני מתכוון להרדם שאני נמצא בידיוק במצב של בין ער לישן, כאילו בידיוק שהגוף בא להכנס למצב שינה בידיוק בגבול הזה אני הופ קופץ כזה מין בהלה כזאת. ואז אני מרגיש מן התרגשות כזו בלב, כמו שמרגישים ברכבת הרים בירידה, משהו מוזר
ערב אחד ניסיתי לצאת לפאב והרגשתי ממש לא טוב שוב ההרגשת הולך לקרות משהו הוציאה אותי מריכוז... יצאתי מהפאב וטיילתי לבד בחוץ....זה לא עבר עד ששתיתי וקיבלתי ראש טוב...שאני במצב הזה אני מרגיש טוב זתומרת מרגיש רגיל...זה יתכן(?)
חרדת הציפייה היא פשוט חלק נכבד מהיום שלי לפעמים אני מוצא את עצמי ימים שלמים מחכה לישון ומתפלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...המשך
מור03/06/2008... שזה יעבור לי בבוקר ואני יחזור להיות כמו פעם...המצב הזה עשה אותי ממש היפוכונדר ואני חושב על מחלות.... שאולי יש לי ואולי ואולי ואוולי.... ואנשים אומרים לי לא זה ככה זה חרדה וזה פאניקה וחרדת ציפייה ואתה תיהיה בסדר ואצלי בראש תמיד עוברת השאלה..ואם לא?!...
דרך אגב הייתה תקופה שהרגשתי שבעיות החרדה הולכים ופוחתים ללא שום כדור אנטיביוטי אלא רק פה ושם קלונקס להרגעה וזהו...זה פשוט עיניין של זמן כנראה ותחלופה של הוואי חיים. כנראה שאחרי השיחרור אני ירגיש הרבה יותר טוב. פשוט צריך למצוא כיוון בחיים וזהו. אני טועה?
שוב היה לי התקף והוא בא אחרי איזה חודש שלא היה... כאילו הוא אגר כוח ובא לי בבווום ממש חזק...זה היה ממש מפחיד שאני הולך למותתתת....הקופסא של הציפרלקס יושבת על המדף ואני חושש מאוד לקחתתת אתמול הלכתי לבקר את סבא שלי שחזר מבי"ח הלכתי לדודה שלי והרגשתי שאני לא יכול לשבת שם כי זה הולך לקרותת.... וזה שלא היה איתי קלונקס בכיס עוד יותר הלחיץ אותייי ופשוט זימן התקף נוסףף... זה הכלל מערבולת כזאתת שאי אפשר לצאת ממנה יש שמכנים את זה מעגלללל הקסמיםםםם (עלאק) של החרדה....הרגשת טרום התקף לא פחות נעימה מההתקף עצמו........בא לי לבכווווווווווווווות .............
מקווה שעזרתי לך עמרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עמרי ג03/06/2008מור, תודה רבה. אני לא פסיכיאטר או פסיכולוג עדיין אבל קודם כל תודה על התגובה. נשמע שזה יותר חרדה ופחות דיכאון, למרות שהם קשורים תמיד יד ביד. יש לך אילו תובנות לגבי הדיכאון שנלווה לחרדה שלך? מה גורם לו בעקבות החרדה? אשמח אם תוכל קצת לפרט ולפרוק את מה שעל הלב מה הדיכאון והחרדה גורמים לך להסיק על העולם, החיים וכל דבר שעולה על דעתך?
תודה רבה, עמרי
projectdepression @ Gmail.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתראה
מור04/06/2008קודם כל אני מעריך את החיים פי כמה וכמה מאז המקרה הראשון...
ועכשיו לפני שבוע היה איזה אירוע בבסיס וקישרו אותי אליו... ועכשיו זה נמצא תחת חקירות של מצ"ח וגם חברה שלי נפרדה ממני מה שלא הוסיף בכלל להרגשה ... וזה התנפץ עם התקףףף מטורף.....אין לי מושג מה הסיבות להתקף בגדול אני חושב שזה קשור למתח ולחץ נפשי... ולא למצב רוח...או פגיעה פיזית...לפעמים חרדת הציפייה גורמת לכל מיני כאבים פיזיים בראש בבטן נמלולים בצוואר...דברים מוזרים כאלה... אי אפשר להסביר את זה למי שלא חווה את זה...אבל בסך הכל אני מקווה שזה יעבור כמו שעבר להמון אנשים....כי לתפקד ככה בחיים אחרי הצבא ובעולם הגגדול אני לא יוכל עם ההרגשה הזו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומרי..
ארז21/08/2008אתה מרגיש שאתה יכול להיות פסיכולוג? האם אדם שחווה דיכאונות יכול לטפל באנשים אחרים?האם יש סתירה בזה? אני לא יודע איזה שנה אתה באונ אבל בטח חשבת על העניין ככל שהתואר הראשון או השני מתקרב לסיומו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
א16/09/2008אני פוחד מחשמל ומנסה לפתורם בכדי לדחות את חששות מזה,זה עולה מחדש לפחות פעם או יותר בשבוע לפעמים אני מצליח להשתיק את הדאגות.ולפעמים לא ואז אני מתקשה לתפקד. לאחרונה עברתי דירה וקשה לי אני מרגיש מחנק וחולשה לשכונה החדשה אני מתגעגע להורי מאוד. מה לעדות כדו להרגיש טוב מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרגישה שאני משתגעת!!השורדת31/05/2008כבר הרבה זמן שאני לא עושה עם עצמי כלום ולאט לאט מנסה לחזור לשגרה,אבל אני מרגישה שנותרתי מאחורה ואני לא יכולה להתמודד יותר עם הדיכאון הקשה הזה והחרדה שלא מפסיקים להשתלט עלי ולהוריד אותי כל פעם למטה מחדש.חוץ מזה אני לוקחת רסיטל כבר חודש ואני לא מרגישה שיפור מיוחד,כמה זמן אני עוד צריכה לחכות? אין לי שקט נפשי,אני לא רגועה וכל הזמן חושבת שלילי.איך אפשר לשנות את החשיבה? יש לכם עוד רעיונות איך לצאת מהדיכאון הזה אחרי הרבה זמן של שקיעה עמוקה בתוכו? איך חוזרים לחיים? אני לא מרגישה שאני חייה באמת ויכול להיות שזה פשוט האופי הדפוק שלי ושככה נולדתי ואין מה לשנות או לעשות.ועם כל זה אני גם לא מצליחה ליצור קשרים עם אנשים.מרגישה כל-כך לבד בעולם הזה,כאילו שסתם נולדתי בלי מטרה,אני סתם בן אדם,לא מישהו שמתגעגעים אליו ורוצים בקרבתו,פשוט לא מצליחה לשנות את המחשבות הקשות האלה,נמאס לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמרגישה שאני משתגעת!!
31/05/2008לשורדת שלום
את נשמעת כאדם שמש זקוק לטיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי. לא אומר את זה באופן שלילי אלה כהמלצה להתחיל בדרך של טיפול למען ריפוי!
טיפול פסיכולוגי משולב עם טיפול תרופתי מאוד יכול לעזור לך. אנשים לא נולדים "דפוקים" אלה שהמבנה הפסיכולוגי או הפיזיולוגי שמתפתח מוביל לצורות חשיבה לא כ"כ מועלים. אפשר לשנות ולבנות אחרת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אבל...
השורדת31/05/2008אני כבר בטיפול פסיכולוגי וגם הייתי בטיפול פסיכיאטרי שלא עזר לי וגם התחלתי אימון אישי ובכל זאת.... הדפוסי חשיבה שלי לא משתנים ובגלל זה שאלתי אם יש דרך מהירה ומועילה לשנות את הדפוסים האלה כי אני לא יוכל להתמודד יותר אם זה ימשיך ככה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום וברכה לכם רציתי להוסיף
חסוי31/05/2008אז בואו אני אסביר לכם בקצרה מה אני עובר זה קרה בערך לפני 7 חודש שהייתי באיזה אירוע משפחתי ושנהגתי באוטו בחזרה הביתה התארע התקף החרדה הראשון זה היה כל כך חזק וקצוני שהרגשתי ש10000 נמלים הולכים לי בגוף אישתי לא הבינה מה קורה איתי ובמהרה נסעה איתי למיון היא נהגה אני הייתי כמעט משותק זמן לאחר מכן ההתקף חלף אבל במקומו הופיעו סמפטומים דומים אליו אבל אני משער שזה נחלש היום אבל כל הסיפור הזה שרוב היום אני מרגיש "שהגוף שלי וטועונתיו אינן שייכות אליי" וזה מאוד מפריע ומעיק עד כדי כך שאני מעדיף להתובדד מאשר לתקשר עם אנשים ויש לציין שעד כה לא פניתי לשום טיפול לא פסכיאטרי ולא פסיכולוגי..הדבר יועיל לפי דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה אבל...
14/06/2008לשורדת שלום
שינוי תפושי חשיבה זה לא דבר "מהיר" ופשוט. תחשבי על זה שתפושי החשיבה שלך נוצרו במהלך הרבה שנים. למעשה שינוי זה הינו מאבק ממושך. אני לא רוצה להביע פסימיות עם המשפט הזה אלה שתחשבי באופן מציאותי ותתחילי את הדרך החדשה בנחישות. אני מכנה את התהליך הזה "התעמלות מנטלית".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואי
לי09/06/2008אני כל כך מרגישה כמוך :\ ....לחכות שזה יחלוף עם הזמן לא כל כך עוזר באמת :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
מור10/06/2008כן גם לי המצב הזה בידיוקקק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני באותה הסירה :(
מיכל16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פבוקסילקיקי7530/05/2008הפסקתי אחרי שנה של לקיחה שהייתה ממש רגועה וטובה פשוט פחדתי להיכנס ככה להריון. הד"ר אמר לי לקחת 1 כל יום במשך יומיים ולהפסיק, כנראה התכוון לשבועיים. המצב שלי רע. אני רועדת, זרמים בידיים, בוכה כל הזמן. מה לעשות? עכשיו לקחתי עוד כדור 1 של 100, אני לוקחת כל יום 100 פעמיים, האם אפשר לחזור לקחת כאילו כלום לא קרה? מתי יגמרו התופעות לוואי גמילה האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהפסקת פבוקסיל
31/05/2008לקיקי שלום
התסמונת של הפסקת תרופות מהסוג של ssri שכולל את פבוקסיל יכולה להיות לא קלה. הדרך הנכונה להתגבר על התופעות הינה לרדת מאוד לעט, כ 25-50 מג' פעם בשבוע או שבועיים, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהjחרדהzouby30/05/2008אני עברתי תאונה קשה ביד אני לא ישן בלילה יש לי סיוטים אני קם מהמיטה ומתחיל להסתובב בבית ומפריע למשפחה הרבה אנשים התרחקו ממני כי הם מפחדים להסתכל על היד...... מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2008צר לי שעברת מקרה קשה. טיפול תרופתי משולב עם שיחות יכול מאוד לעזור לך. חשוב לפנות לעזרה מקצועית כמה שיותר מהר. אתה לא כותב מתי קרה האירוע אבל פונים מהר לטיפול (סמוך לאירוע) יש יותר סיכוי לעזור. לפיכך, אני מציעה שתפנה קודם כול לפסיכיאטר ותחפס אנשי מקצוע (פסיכולוג, פסיכיאטר, פסיכותרפיסט, עובים סוציאליים) שמומחים לטיפול בטראומה.
תרגיש טוב,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרליד 0.5אסתי29/05/2008הפסיכאטר שלי רשם לי כדורי אלפרליד 0.5 עד 3 כדורים ביום.
בנוסף לרסיטל 3 כדורים ביום
השאלה שלי האם אלפרליד לאורך זמן בכמות כזו עלול להוביל להתמכרות?
מה הזמן המומלץ להשתמש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלפרליד
31/05/2008לאסתי שלום
אלפרליד בהחלט תרופה שאפשר גם להתרגל ו להתמכר אליה. חשוב גם לזכור שהיא מאוד יכולה לעזור כנגד מתח וחרדה. אין זמן מומלץ לקחת, הכול תלוי בסיבה להמלצה, יש מצבי חרדה שעוברים מהר ויש אחרים שלוקח יותר זמן להבריא. כדי לרדת מהתרופה עוזים את זה מאוד בהדרגה וכך בדרך כלל אין קושי רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התקף חרדה אחד קצוני יכול ל....חסוי29/05/2008דקטור שלום האם התקף חרדה 1 חזק מאוד יכול לפתח הפרעה פוסט טראומטית ..
ופליישבקים ודה-ריאלזציה וכו..????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדה
ד''ר אירנה נתנאל30/05/2008התקף חרדה ראשון הוא בהחלט יכול להיות אירוע טראמטי. הוא יכול להיות מלווה בתופעת דה - ריאליזציה. לאחר ההתקך יכולה להמפתח חרדת ציפיה להתקף הבאה שמלווה בסימפטומים הדומים להתקף עצמו. פנייה מיידית לעזרה מקצועית וטיפול תרופתי משולב עם שיחות מאוד עוזרים להתמודד עם תופעות אלה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התקף חרדה אחד קצוני יכול ל....
31/05/2008לחסוי שלום
עבודות רבות מראות שחלק נכבד מהאנשים יכולים לפתח התקפי חרדה בלי שהדבר מוביל לפרעה כלשהי, אבל חלק מאנשים אלו יכולים להתקדם לתסמונות של חרדה ואוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום וברכה לכם רציתי להוסיף
חסוי31/05/2008
אז בואו אני אסביר לכם בקצרה מה אני עובר זה קרה בערך לפני 7 חודש שהייתי באיזה אירוע משפחתי ושנהגתי באוטו בחזרה הביתה התארע התקף החרדה הראשון זה היה כל כך חזק וקצוני שהרגשתי ש10000 נמלים הולכים לי בגוף אישתי לא הבינה מה קורה איתי ובמהרה נסעה איתי למיון היא נהגה אני הייתי כמעט משותק זמן לאחר מכן ההתקף חלף אבל במקומו הופיעו סמפטומים דומים אליו אבל אני משער שזה נחלש היום אבל כל הסיפור הזה שרוב היום אני מרגיש "שהגוף שלי וטועונתיו אינן שייכות אליי" וזה מאוד מפריע ומעיק עד כדי כך שאני מעדיף להתובדד מאשר לתקשר עם אנשים ויש לציין שעד כה לא פניתי לשום טיפול לא פסכיאטרי ולא פסיכולוגי..הדבר יועיל לפי דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
ד''ר אירנה נתנאל31/05/2008טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) אישי או קבוצתי מאוד יועיל לך, ישפר את תפקודך ואת הרגשתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תעזרו לי ......מור רפאלי29/05/2008אני בת 15 וחצי וחברה שלי בגילי בערך, המשפחה שלה במצב כלכלי מעולה אבל יש הרבה צרות בבית אני יודעת שאחותה בת ה-24 כיום גרה לבד מגיל 16 כי ההורים העיפו אותה מהבית והיא עברה לתל אביב ונגררה לסמים למרות שהיום הכל בסדר איתה והיא לא נוגעת בכלום ואפילו מגדלת 2 בנות אבל כאילו אני מרגישה שהצרות עדיין רודפות את המשפחה ובמיוחד אותה. היא ניסתה להתאבד והיא ילדה כל כך יפה וכל כך מוכשרת שמאוד כואב לי .אמא שלה יודעת שהמצב הנפשי של 3 הבנות שלה גרוע מאוד אבל היא מעדיפה להתעסק ב"שלא יחשבו" ו"שלא ירכלו" מבחוץ זאת המשפחה המושלמת! . אני החלטתי בתור חברה שלה כבר 3 שנים לקחת אותה לשיחה עמוקה על החיים ולהראות לה שהחיים יפים ושכיף לחיות וכדאי! כי אני יודעת שהיא רוצה להתאבד ואני כל כך אוהבת אותה שאני מוכנה לעשות הכל כדיי למנוע את זה....
אם מישהו יכול לעזור לי לתת לי עצה קטנה במה להגיד? ואיך .......
לתת לי כיוון ! אני יודה לכם מאוד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרבבקשה תעזרו לי ......
31/05/2008למור שלום
כל הכבוד על היוזמה שלך לעזור לחברה. אני ממליץ לך לפנות ליועצת בית הספר כשלב ראשון ולשמוע ממנה עצות ואולי לעזור לחברה להגיע גם ליועצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה רציניתמשה29/05/2008אני סובל מחוסר על זה אבי לא חיי איתי ואני הולך להיות אבא לילד הכי מתוק בעולם האם זה יפצה אותי על החסר הזה שתסמיניו חוסר ביטחון וכו תודה רבהלילה טוב או בוקר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלמה?
משה30/05/2008למה לא עונים פה? זה נראה שטותי אבל זה חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה רצינית
31/05/2008למשה שלום
מצטער אבל שאלתך לא מובנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנהאסתי28/05/2008האם רסיטל גורם להשמנה??
בשנים הראשונות עם רסיטל לא העלתי בכלל במשקל ובשנתיים האחרונות השמנתי המון,יש קשר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל
ד''ר אירנה נתנאל28/05/2008אסתי שלום וסליחה על תגובה מאוחרת,
רסיטל תרופה מצויינת לטיפול בדיכאון ויעילה מאוד גם לטיפול בחרדות (שתי ציפורים במכה אחת) הכדור יכולה לגרום לעליה או לירידה בתאבון. אלו הן תופעת הלוואי המוכרת של התרופה.
כיוון שחזרת לתרופה לאחר הפסקה יש לתת לה זמן (כחודש) עד שהשפעתה תורגש במלואה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
ציפורן חודרנית: שיטות טיפול ומניעהזאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואביםבחן את עצמך:
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)