פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה
    מרי
    16/06/2008

שלום אני לוקחת אינווגה במינון של 6 מ"ג כבר עשרה ימים בזמן האחרון אני מרגיש שהחרדות של התגברו נורא רציתי לדעת האם האינווגה יכולה להגביר את החרדות קיבלתי את האינווגה לטיפול במחשבות פסיכוטיות וכפיתיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• לרופאים היקרים למה דילגתם על השאלה

מרי
    16/06/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה

17/06/2008

למרי שלום
    הגברת החרדה יכול להתרחש עם כל תרופה. המטפל שלך צריך לעזור לך להחליט. הרבה פעמים זו תופעה חולפת ותוך מספר ימים זה עובר. יש גם תופעה שנקראת אקטזיה, זה מתבטא כצורך לנוע להזיז את הרגליים כמעט ללא הפסקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה מכוערת
    מיכל
    16/06/2008

אוף נמאס לי אני כבר לא יודעת מה לעשות!!!
    אני לא מרוצה מאיך שאני נראית בכלל!! אני מרגישה שאני מבזבזת את כל השנים הכי יפות שלי (אני בת 21) רק בגלל המראה שלי..
    אין לי אומץ להתחיל קשר עם בנים כי אני תמיד אומרת לעצמי שאין מצב שהם ישארו איתי כי אני לא מספיק מושכת או יפה..כתוצאה מזה אני גם חסרת בטחון ולא מצליחה לתקשר עם אנשים בצורה נורמלית, אז גם חושבים שאני ביישנית וסגורה ובקיצור אני ממש מיואשת!
    כל החברות שלי יפות מאוד וזה ממש משגע אותי כי הן לא היו יפות כל כך בתיכון אבל עם השנים הן הלכו והתייפו ורק אני נשארת כמו תמיד..אף אחד לא מחמיא לי אף פעם על המראה שלי..אם אנחנו יוצאות לפאב או משהו תמיד אומרים להן שהן נורא יפות ורק אליי אף אחד לא שם לב..
    פעם אחת מישהו אפילו התנדב לומר לי שאני דומה לאיזה בן מהשכבה שלו !!! איזה כיף שאומרים לבת שהיא דומה לבן נכון???
    ובכלל אני מרגישה שלאנשים בעולם כבר אין מעצורים ושהם אומרים מה שהם חושבים מבלי לחשוב פעמיים, זה ממש רוע לב..היו לי מלא מקרים שבטעות אנשים פלטו דברים שאמרו עליי..זה ממש כואב כי זה גורם לאנשים שלא בדיוק מלכי ומלכות יופי שיש להם מה להציע להתחבא מהעולם רק כדיי שלא יוכלו לראות אותם..

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה מכוערת

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתיות

ד''ר אירנה נתנאל
    16/06/2008

מיכל שלום,

כדאי ללמוד ולתרגל מיומנויות וכלים להתמודדות במצבים חברתיים. גישה התנהגותית - קוגניטיבית מאוד יעילה בנושא זה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון תמידי
    יעל
    15/06/2008

היי קשה לי להאמין שאני מספרת למישהוא את המצב לי או מה שלא יהיה!שמי יעל בת 25 מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי דיכאונות הם חולפים ובאים כול הזמן בלי שום סיבה ,הדכאונות בעיקר אני חושבת מהפחד מהחיים ומה שמצפה ,כמו למשל כול פעם שאני במצב רוח טוב ואני חושבת על מישהוא קרוב אליי או על עצמי שיום אחד כבר לא יהיה פה יותר או על עצמי אז המחשבות הדכאוניות מתחילות לבוא כמו אז למה בכלל לחיות אם זה יגמר למה לטרוח ,ועוד המון סיבות זה בא לי בל שאני מוכנה התפרצויות בכי בלי שום סיבה,אני לא יודעת אם זה קשור לחברה שלי שהתאבדה לפני 6 שנים כי גם לפני היה לי,אני חייבת להגיד שחזרתי מטיול לפני חודש חצי שנה שחסכתי המון בשבילו ונהניתי אבל אני מרגישה רקנות כלום ,אני רוצה ללמוד משהוא אבל כול הדכאונות מפריעם לי בדרך לזה ,אפילו החבר שלי ב5 שנים האחרונות כבר לא יודע מה לעשות ,אני לא יודעת מה לעשות אני בכלל לא מבינה מה הוא עושה איתי אשמח אם מישהוא יענה לי יעל

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון תמידי

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    16/06/2008

יעל שלום,

צר לי על הרגשתך,
    טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון משולב עם טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך לעשות סדר בדברים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל/רסיטל וחרדת קהל
    יעל
    11/06/2008

שלום רב,
    אני לוקחת כדור ציפרמיל 20 מילגרם ביום ולעיתים גם קלונקס. אני סובלת בעיקר מפחד קהל. איני מסוגלת לדבר מול קהל לא באוניברסיטה ולא בעבודה פרט לתלמידים או בישיבות בקבוצות קטנות ומוכרות. בשנה הבאה אחנך כיתה ואז אצטרך להעביר ישיבה פדגוגית מול שאר המורים ואני עומדת לוותר על התפקיד, כיוון שחוששת מאוד לדבר מול קהל מבוגר. ניסתי לדבר היום בישיבה על מנת להתנסות ודפיקות הלב שהיו לי מנעו ממני להביע את דעתי. האם יש כדור טוב ממה שאני לוקחת? במקביל התחלתי טיפול פסיכולוגי בימים אלו.

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל/רסיטל וחרדת קהל

הוספת תגובה

• חרדת קהל

ד''ר אירנה נתנאל
    12/06/2008

יעל שלום,

ציפרלקס יותר טוב מציפרמיל באופן כליי, אך התאמת הכדור היא הישיאת ומה שמתאים ויעיל לאחד לא מתאים לאחר. ייתכן ומינון של 20 מג' לא מספיק לך (ניתן להגיע למינון של 60 מג' ליום). בנוסף, שילוב של טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית הינה הדרך הכי יעילה בהתמוד עם חרדות וחרדת הקהל בפרט.

בימים אלה אצלנו במיינד קליניק נפתחת קבוצה לטיפול בחרדה המאפשרת תרגול של מיומנויות והתמודדות עם פחר קהל במסגרת "מוגנת" מול קהל מצומצם מאוד.

נשמח לעמוד לרשותך ולעזור לך בתקופה קצרה מאוד להתמודד עם חרדת הקהל.

אשמח לענות על שאלות נוספות.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת קהל

NLPlady
    14/06/2008

ניתן לטפל בצורה ממוקדת במגוון שיטות כמו: דמיון מודרך NLP - Neuro Language Programming EFT-Emotional Freedom Therapy TAT (Tapas Acupressure technique ועוד הכל בלי כדורים ובטיפולים קצרי מועד בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכאון כרוני - לפרופ' גרינהאוס
    יעל
    08/06/2008

שלום רב,

אני בת 43, מטופלת תרופתית בשנתיים האחרונות בסימבלטה - 90 מ"ג ליום (אני שוקלת 120 ק"ג). אחרי הטבה חלקית מרגישה שוב את הייאוש הגדול והחרדות - ולמעשה הם תמיד היו שם מתחת לפני השטח, מעולם לא היתה הטבה ממש משמעותית. האם כדאי להוסיף תרופות מסויימות שיגבירו את התועלת? ניסיתי כבר אפקסור ופרוזק ותמיד ההשפעה הטובה חולפת, מה גם שכל אחד היה בדכאון במצבי - אין לי חבר ומעולם לא היה לי, אין לי משפחה מורחבת (יש לי הורים ואח נשוי ללא ילדים), מעט החברות נשואות או בעלות משפחה מורחבת. אני אקדמאית ועובדת אבל אין לי כל רצון לחיות בבדידות "מזהרת". לא מצליחה להכיר אנשים חדשים - כולם עסוקים עם המשפחה הגרעינית שלהם ואני מרגישה פליטה בשולי החברה האנושית. ניסיתי טיפולים שיחתיים - לא עזרו כלל - לא נתנו תקווה, לא נתנו נחמה והסבל קשה מנשוא. למען האמת, אני תולה תקווה רק בטיפול תרופתי, אבל ייתכן שבנסיבות כמו שלי גם התועלת שלו חלקית בלבד.

אודה לך תשובתך.

יעל

הוספת תגובה

• דכאון כרוני - לפרופ' גרינהאוס

08/06/2008

קראתי את אשר כתבת. קשה לתת עצות דרך האינטרנט למצבים מורכבים. יתכן ועדיף שתפני למומחה מוכר לייעוץ על מצבך. אפשר גם לשקול ניתוח שיעזור בעניין המשקל. היום חושבים על ההשלכות הבריאותיות והפסיכולוגיות של עודף המשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה..
    מור
    08/06/2008

קוראים לי קרן ואני בת 18 לפני כ3 שנים היו לי מקרים שנחנקתי מסוכריות ודברים כאלה..אבל זה לא השפיע עלי.. לאחר מכן הייתה את המלחמה ועברו שנתיים מאז ואני לא בדכיאון מהמלחמה אלא שמאז אני פשוט הולכת לכל מקום עם בקבוק מים כי אני מרגישה שאם לא יהיה איתי בקבוק מים אני יחנק ואני נכנסת ללחץ כשאין לי מים.
    למרות שיש איתי מים אני אף פעם לא נוגעת בהם, הם רק מרגיעים אותי שהם איתי..
    אני רוצה להפסיק עם השטות הזאת בלי כדורים בלי כלום כי זה נשמע נורא טיפשי אבל זה משפיע לי על החיים כל יום וזה קשה לי
    יש לכם עצה או משהו שאני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה..

הוספת תגובה

• מיי הרגעה

ד''ר אירנה נתנאל
    08/06/2008

קרן שלום,

נסי באופן הדרגתי להפטר מהבקבוק.
    בשלב ראשון נסי לצאת מהבית למספר דקות בלבד ללא בקבוק. או להתרחק למרחק מסוים ללא בקבוק (ללכת לקניון או לחברה). את תרגישי מעט לחץ וחרדה אך תנסי להתגבר עליהם ללא מים. תמשיכי את התרגיל כל יום עד שלא תרגישי לחץ או חרדה בזמן התרגיל. כך תמשיכי את התרגיל כל יום להתרחק ליותר ויותר זמן ללא מים, למרחק יותר ויותר ארוך. כל פעם עד שתתרגלי לצאת לזמן ארוך ללא הבקבוק.

טיפול התנהקותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי (קצר מאוד)יכול מאוד לעזור לך.
    ב 15 ליוני במיינד קליניק נפתחת קבוצה לטיפול בחרדות נשמח אם תצטרפי!!!!

אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבלטה
    אבי
    07/06/2008

שלום רב,

אני בן 26, סובל מפיברומיאלגיה- כאבי פרקים ושרירים כבר 8 שנים.

בנוסף בארבע שנים האחרונות אני סובל ממחשבות טורדניות שבאות עם חרדה.

נטלתי במשך שנה ציפרלקס שעזר מאד למחשבות ולחרדות, אך לא לפיברומיאלגיה.

קיבלתי לאחרונה המלצה(מראומוטולוג) על הכדור סימבלטה שיעיל במצבים של פיברומיאלגיה.

השאלה שלי האם הסימבלטה יכול לעזור גם במצב של המחשבות והחרדות?

דבר נוסף, הציפרלקס פגע לי בזקפה ובחשק המיני, האם זה אומר שכך יהיה גם עם הסימבלטה.

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    סימבלטה

הוספת תגובה

• תודה אירנה

אבי
    07/06/2008

ראיתי את תשובתך בפורום המקביל.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט ונשירת שיער
    אוהד
    07/06/2008

האם סרוקסט יכול לגרום לנשירת שיער במהלך טיפול של 3 חודשים בלבד .....?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט ונשירת שיער

הוספת תגובה

• סרוקסט ונשירת שיער

08/06/2008

לאוהד שלום
    הרבה תרופות יכולות לגרום לנשירת שיער כולל סרוקסט. אין ממש טיפול טוב לנשירת שיער. יש כאלה שטוענים שכבורי zinc מסוגלים לעזור. תפנה לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ודיכאון
    סיגל
    06/06/2008

שלום,
    אני בשבוע 28 להריון. אני מטופלת באפקסור (75 מ"ג ליום) עוד מלפני ההריון ועד עכשיו הייתי מאוזנת. כעת התגלה אצלי סכרת הריון והתחלתי דיאטה בעקבות כך.
    מאז השינוי בתזונה אני מרגישה הדרדרות רצינית במצבי. אני כל הזמן בוכה ללא סיבה, כועסת ועצבנית ועם מחשבות לפגוע בעצמי.
    אני לא יודעת בוודאות אם זה קשור לשינוי בתזונה או למשהו אחר אבל זה ככה בערך שבוע וחצי.
    מה כדי לעשות?
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    הריון ודיכאון

הוספת תגובה

• הריון ודיכאון

08/06/2008

לסיגל שלום
    עליך לפנות לרופא המטפל. יתכן ו 75 מג אפקסור לא מספיק לך. צריך לדבר איתו גם איך לנהוג לקראת סוף ההיריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי הפלה וקושי להכנס להריון
    לי
    05/06/2008

לפני כשלושה חודשים עברתי הפלה בשבוע 9 אחרי שלעובר לא היה דופק
    מאז אני בהרגשה של רצון לבכות כל הזמן חוסר סבלנות וכאבים בכל הגוף עם עצבות תמידית.
    בעלי ואני מנסים להכנס שוב להריון אבל זה נראה כי זה הולך קשה יותר מהפעם הקודמת שהיתה כמעט ללא מאמץ וניסיונות להרות מה שגורם לי לעצבות ועצבנות יותר ממקודם.
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• דיכאון אחרי הפלה וקושי להכנס להריון

05/06/2008

ללי שלום
    קודם כל סבלנות. לוקח זמן להתעושש מהפלה-גרידה. תפנה לגינקולוג לבדיקה לוודא שהכול בסדר. במידה והעצבות לא תעבור את יכולה לפנות לפסיכולוג או לרופא המשפחה להתעצות.
    זה יסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על דרך הפעולה הנכונה לעזור לבת
    האיכפתית
    05/06/2008

בתי בשנות העשרים לחייה סובלת בחודשים האחרונים ממצבי רוח קודרים דכאון חוסר רצון לחפש כיוון בחייה. עברנו לדרום הארץ מהמרכז ולאחר כשנה וחצי באזור בו אנו גרים עם תקופת ביניים בחול' היא לא מוצאת את עצמה מבחינה חברתית היא די מנותקת אמנם היא עובדת במישרה מלאה אך כיוון שעל הזמן מחשבות מנקרות במוחה היא גם לא כל כך אפקטיבית בעבודה זכרונה לא מהמשופרים עקב כך וכל המערכת כולה זקוקה לחיזוקים. היא ניסתה דיקור סיני מספר פעמים ולדעתי לא רק שזה לא עזר זה פתח אצלה את מעיין הדמעות ואם היו קודם קצת איפוקים הרי שמאז כל הברזים נפתחו וכיום היא מטופלת אצל פסיכולוגית אך היא פוחדת לקחת תרופות כי בראש ובראשושנה הפחד שלה לא להתמכר. בזמנו היא היתה מכורה לשוקולוד ובכוחות משותפים ועידוד מצידי וכמובן עבודה קשה שלה היא התגברה על כך ירדה יפה במשקל אבל כל הזמן היא מלאה בחששות שלא תוכל להתקדם בחייה בגלל בעיות כלכליות ובגלל ריחוק ממקום לימודים פוטנציאלי ובכלל היא איבדה את האמון שאי פעם משהו ישתנה. מדובר בבחורה מאד חכמה ואינטליגנטית שרואה את הדברים בדרך כלל בפרספקטיבה נכונה ובריאה ובעלת רצון לעזור לאחרים תמיד אבל כשהיא במצב כזה היא אינה יכולה להביא את עצמה להפסיק את המחשבות הטורדניות שמנקרות במוחה האם ניתן בדרך אלטרנטיבית או קונבנציונליתלעזור לה אבל על ידי כדורים שאינם ממכרים או לחילופיןאשמח לשמוע על שיטות אחרות יעילות תודה על תשובה מהירה.

הוספת תגובה

• טיפול CBT

ד''ר אירנה נתנאל
    05/06/2008

שלום לך,

תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית CBT יכולה מאוד לעזור לבתך. הדרך היעילה ביותר היא שילוב של טיפול CBT עם תרופות. ישנן תרופות שלא ממכרות ויכולות מאוד לעזור לה גם בעיניין הדיכאון וגם למחשבות הטורדניות.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ותפקוד מיני
    אחת משם
    05/06/2008

אני נוטלת מזה כשנה ציפרלקס בעקבות דכאון וחרדות.
    לאחרונה התחלתי להרגיש כי הסימנים הפיזיים של המשיכה המינית שלי נעלמו, כרגע אני בקשר עם בנזוג חדש שאני מאד נמשכת אליו אבל נראה כאילו הגוף שלי מגיב אחרת, זה מאד מתסכל ומפריע לשנינו.
    האם הציפרלקס הוא הגורם לכך?
    מה ניתן לעשות במקרה כזה? האם כדאי להפסיק ליטול את התרופה או שיש פתרונות אחרים לבעיה הזו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ותפקוד מיני

הוספת תגובה

• ציפרלקס ותפקוד מיני

05/06/2008

לצערינו cipralex יכול לגרום לחוסר חשק מיני משמעותי. אפשר לא לקחת ביום שחושבים על קיום יחסי מין אבל זה מוריד את כל הספונטניות. אלטרנטיבות הן להחליף לתרופה אחרת או להקטין מינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות + תרופות נגד חרדה
    אייל
    04/06/2008

שלום רב,

אני מטופל זה זמן רב ב- CIPRALEX + TEGRATOL
    10 M"G CIPRALEX
    200 M"G TEGRATOL

אני מרגיש עייף מרבית היום ובמיוחד לאחר יום עבודה.
    ממש אין לי כח לעשות כלום. פשוט חסר אנרגיות!
    יש לי לפחות 30 קילו עודף ואני מנסה לחזור לכושר
    אך העייפות פשוט שוברת אותי.

האם עליי לנסות להחליף תרופות?
    ואם כן על מה אתם ממליצים?

תודה
    אייל

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות + תרופות נגד חרדה

הוספת תגובה

• עייפות + תרופות נגד חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/06/2008

שלום לך,

שאלות שאתה שואל כדאי להפנות לרופא המטפל שלך כדי להתאים לך את הטיפול התרופתי שלא יגרום לעייפות.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי SNRI וסימבלטה
    .
    03/06/2008

שלום

האם SNRI כמו סימבלטה יעיל נגד מצבי חרדה, חרדה חברתית, דפרסונליזציה\רדיאליז רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי SNRI וסימבלטה

הוספת תגובה

• חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/06/2008

שלום לך,

שאלתך לא ברורה. סימבלטה הינה שייכת לקבוצת SNRI. לאיזה עוד SNRI הכוונה (אפקסור, ויאפקס)? חשוב לציין כי התאמת התרופות הוא תהליך מאוד אינדיבידואלי. באופן כליי SNRI זאת קבוצה מצויינת ויש בה תרופות מעולות.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל השאלה...

.
    04/06/2008

השאלה שלי היא האם הם יעילות נגד מצבי חרדה, חרדה חברתית, דפרסונליזציה\דריאליזציה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה / דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    05/06/2008

כן. התרופות אכן יעיולת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    רותי
    02/06/2008

שלום רב. אני בת 35, עובדת (ד"ר, עצמאית), אם ל-3 ילדים. תמיד הייתי חרדתית משהו וגם יש רקע משפחתי של חרדות ודיכאון. ממאז לידת בני הראשון (10 שנים) התחלתי לחוות "גלים" של תחושות דכדוך, מועקה, חוסר שמחת חיים, השמנת יתר, עצבנות, חוסר סבלנות, עייפות וליאות, קשיי שינה, השמנת יתר - ובמקביל לכך מעין תחושה של "עוד קצת ואני אתרומם מעל למים"... "מחר אקח את עצמי בידיים"... מה שלא ממש קרה כשהתקופות הללו הופיעו. נורא קשה להסביר. תפקדתי, אבל כמו רובוט. רוב הזמן, עם זאת, הייתי בסדר. בשנה האחרונה, הרגשתי שהתופעות הללו מכריעות אותי ופניתי לעזרה. קיבלתי טיפול בציפרלקס שחולל נפלאות, אך גזל ממני את היכולת לחוות אורגזמה לחלוטין. החלטתי שמצב כזה הוא נכות שאינני מוכנה להשלים עימה והפסקתי את הטיפול. מה גם, שהרגשתי מצויין... מיותר לציין שהשקיעה למצב הקודם חזרה. ניסיתי טיפול ברסיטל, ושוב- אותה נכות מינית. אני לא מסוגלת להשלים עם זה!
    בנוסף, אני נוטלת קונצרטה (72 מ"ג ביום). לטענת הפסיכיאטרית, הדיכאון שלי הוא משני ל-ADHD שלא טופל וכעת, כשהחיים דורשים ממני לתפקד אחרת, אני כורעת תחת הנטל ומופיע הדיכאון. הקונצרטה אכן משפרת במעט את המצב ("מעירה" אותי לפעילות היומית הנדרשת מאישה עובדת ואם) - אבל בהחלט לא מספיקה לייצוב מצב הרוח. לאור כל האמור לעיל, אני שוקלת להתחיל טיפול ברמוטיב, בתקווה שיועיל ולא יפגע בתפקוד המיני.
    שאלותיי:
    1. כמה זמן מהפסקת הנטילה של רסיטל ניתן להתחיל טיפול ברמוטיב?
    2. האם אין מניעה ליטול רמוטיב וריטלין/קונצרטה במקביל?
    3. כמה זמן מהתחלת הטיפול ברמוטיב ניתן לצפות לשיפור (אם הוא אכן מועיל?)
    אודה לך מאוד על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

05/06/2008

לרותי שלום
    1, המינון של concerta שאת מקבלת ניראה גבוה. תבדקי עם המטפלת שלך.
    2. תרופות מקבוצת ה ssri יכולות לגום לתופעות מיניות משמעותיות. cipralex ו recital הן למעשה תרופות כמעת זהות לכן לא מפתיע שחשת דומה עם שתיהן. רצוי לנסות תרופה אjרת כמו lustral או אפילו שינוי לקבוצה אחרת כמו snri.
    3. כל פעם שמשתמשים במספר תרופות האפשרות של תופעות לווי גדל. רמוטיב פועל כ ssri לכן לא מומלץ עם recital

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה