מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהבהרות04/08/2008
בעלי בן 49 , עברנו 5 שנים לא פשוטות עם עליות ומורדות קשות מאוד, ניסינו בכל פעם לפנות לטיפול זוגי אך הדבר לא עזר, לפני כחודשיים היה משבר רציני מאוד ובו הלכנו לפסיכותרפיסט שלאחר 4 פגישות הפנה אותנו לפסיכיאטר שהחליט שבעלי בדיכאון לא מטופל ולכן העליות והמורדות, יש לציין כי אני ידעתי זאת קודם אך היתה התנגדות נחרצת לפנות לפסיכיאטר מצידו כמובן. היום הוא מטופל בציפרמיל כבר שבועיים קיים שיפור קטן אך ורק בעיניין הרוגע הוא קצת יותר רגוע, אני מנסה לתמוך בכל כוחי אך מאוד קשה לי להתמודד עם כל מיני אמירות שלו המעידות על פסימיות היום כתבתי לו הודעה שאני אוהבת אותו שהוא אהבת חיי 25 שנה, ואז הוא כתב לי תעזרי לי לאהוב אותך כמו פעם. ולאחר הודעה זו ממש נשברתי כי זה אומר שהוא לא מרגיש שהוא אוהב אותי בשלב זה, האם זה חלק מהדיכאון ואני לא מדברת מתוך בורות קראתיח חומר רב בנושא ובכל זאת עיניין זה לא ברור לי. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה תעזרי לי לאהוב אותך כמו קודם
אור09/08/2008התרגשתי כלכך לקרוא ולחוש את עוצמת החשיפה שלך.ההתאהבות היא סוג של"חיים בסרט",תחושה של היי . ברור שאחרי זה יכולה להיות רק נ פ י ל ה. למה את מרשה לעצמך לקחת את הנפילה הזו ע ל י ך? לי זוה נשמע כמו אסטרטגיה של מזוכיזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ECT ו- VNSשואלת04/08/2008
יש לי מספר שאלות: 1. האם היית ממליץ על טיפול ECT גם אם אין תרופה תומכת לאחר מחזור טיפולי ה ECT. מה שבעצם יחייב אותי לעבור טיפול ECT כל X זמן במשך כל החיים. 2. האם טיפול VNS יותר מומלץ במקרה כזה? 3. האם ידועים לך שיעורי ההצלחה ב טיפול ב VNS? 4. האם יש אפשרויות טיפוליות אחרות מלבד המצויין לעיל וכדורים? רקע קצר עלי - אני סובלת מדיכאון כרוני עמיד עם אפיזודות מג'וריות. ניסיתי מעל 40 סוגי כדורים ללא הצלחה, ועברתי טיפול ב TMS ללא הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תגובה כלשהי....
שואלת07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנונימי03/08/2008
בגיל 17 נכנסתי לדיכאון ונסגרתי בתוך עצמי עקב משהוא שחוויתי בגיל 16 אני חייתי בהכחשה במשך השנים שאני, מה פתאום שאני אהיה בדיכאון?? בגיל 30 התחלתי ליטול פריזמה (פרוזאק) מיוזמתי האישית לאחר 3 שנים הפסקתי בהדרגה את התרופה גם מיוזמתי היום אני בן 36 ובאופן כללי המצב שלי לא רע בשעות הבוקר המצב רוח שלי לא הכי טוב ובשעות הערב ההרגשה טובה יותר חשבתי אולי על תרופה נוגדת דיכאון קל טבעית שלא פוגעת בגוף היות והפרוזאק פגעה לי מעט בתפקודי הכבד, היום זה הסתדר עם ספורט ותזונה נכונה איזה תרופה טבעית לדיכאון קל מומלצת? תודה א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קל
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2008שלום לך,
רמוטיב היא תרופה טבעית לטיפול בדיכאון קל. נטילת התרופה מחייבת במרשם רופא משום שנכשבת תרופה לכל דבר.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימי03/08/2008רציתי תרופה שתהיה ללא מרשם רופא כמו רסקיו למשל כי אני לא רוצה שיהיה מופיע בתיק הרפואי מסיבות עתידיות זה בא בטיפות הרסקיו יש בכדורים? אם יש תרופה טבעית נוספת שאת מכירה ללא מרשם רופא והאם הרסקיו מומלצת או שיש משהו אחר טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון קל
ד''ר אירנה נתנאל03/08/2008לא ידוע לי על תרופות יעילות טבעוניות ללא מרשם. הייתי מציעה לךמספר מפגשים של טיפול התנהגותי - קוגניטיבי (CBT) במהלכו תלמד כלים ומיומנויות שליטה בדיכאון בהווה וגם לטווך הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימי03/08/2008הרמוטיב הוא נחשב טבעוני לכל דבר? והאם הרמוטיב ונהיגה ברכב זה מותר? בעתיד חשבתי להוציא רשיון לרכב ציבורי ויש בדיקות רפואיות קפדניות של משרד הבריאות במכון הארבעה ואני חותם על ויתור סודיות רפואית וזאת הסיבה שלא רציתי במרשם שלא יהיה בתיק הרפואי תודה א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל04/08/2008רמוטיב נכשבת לתרופה לכול דבר ומחייבת מרשם. אין דרך לקבל אותה ללא רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנונימי04/08/2008האם רמוטיב משפיע ופוגע בנהיגה ברכב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב
ד''ר אירנה נתנאל04/08/2008לרמוטיב פחות תופעות לוואי לעומת נוגדי דיכאון אחרים.
תופעות הלוואי הן בד"כ קלות וקשורות בהפרעות במערכת העיכול: בחילה, כאבי בטן, איבוד התיאבון, ושלשולים. תופעות לוואי אפשריות נוספות הן: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה ועצבנות.
התרופה עלולה לגרום לרגישות יתר לשמש, בעיקר לבעלי עור בהיר. מומלץ להמנע מחשיפה ממושכת לשמש (או למקור אחר של קרינה).
אנונימי06/08/2008קודם כל תודה גדולה על התשובות את מדהימה שנית כל עוד שאלונת קטנה שלא נענתה האם מותר לנהוג ברכב עם התרופה רמוטיב?
ד''ר אירנה נתנאל06/08/2008אין שום מניעה לנהוג עם רמוטיב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה
אנונימי07/08/2008כשאני מתעורר בבוקר אני קם עם דפיקות לב לללא יכולת להמשיךך להרדם עם תחושה של חולשה כללית נדמה לי שזה החלומות של הלילה שאין לי מושג איך להשפיע עליהם אני חושב שזה חלומות על דברים שחויתי בילדות וזה מה שהופך לי את היום לדכאוני בהדרגה בשעות הערב המצב טוב יותר ואני כבר לא בדכאון או חרדות השאלה שלי זה אם מהנסיון שלך נתקלת בדבר כזה והאם אני צריך לקחת דווקה את הרמוטיב או משהוא לחרדות בכלל ואם כבר אז בעיקר בלילה תודה רבה א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאנונימי
ד''ר אירנה נתנאל09/08/2008שלום לך,
אני חושבת שאתה זקוק לאבחון מעמיק של רופא. כדי להקל על בקרים שלך ישנן תרופות מצויינות שניתן לקחת אותן בלילה והן מקילות גם על סימפטומית הידכאונים וגם על החרדתיים. אם תפנה לרופא באופן פרטי לא יהיה שום רישום בתיק הרפואי שלך ותרופות מהסוג הזה גם לא פוגעות ביכולת הנהיגה ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TMS לעומת DEEP TMSשואלת01/08/2008
האם יש הבדל בין טיפול TMS המוצע במרפאת מיינד קליניק, לטיפול DEEP TMS המוצע בשלוותא. אם וכן, האם במידה וטיפול TMS נכשל יש סיכוי שטיפול DEEP TMS יעזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TMS לעומת DEEP TMS
01/08/2008הבסיס של הטיפול במגנטים, deep tms או tms רגיל, הינו אותו בסיס-הגל המגנטי חודר למוח ומוביל לפעילות חשמלית. היוצרים של הtms העמוק טוענים שהוא יעיל יותר מה tms הרגיל אבל טרם בוצע מחקר שמשווה בין השיטות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtmsmoche01/08/2008תודה על התשובה הקודמת חוצמזה אני עשיתי טיפול במיינד קליניק עם גרייה מגנטית tms הייתי בטוח שסוף סוף מצאתי את התרופה לדיכאון שלי שנמשכת כבר 7 חודשים במצב גרוע ההורים שלי הוציאו עלי 12 אלף שקלים לפחות אם לא יותר על פסיכיאטרים וופסיכולוגים ותרופות(אפקסור נורטילין רספרידל ציפרלקס ועוד) והמצב שלי נראה לי רק יותר גרוע איך יכול להיות שהtms עשה לי הרגשה נוראה ביות ר שאני לא מצאתי את עצמי בעולם הזה נהיתי משוגע לגמרי הבטחון עצמי שלי קרס ואני רק מחכה שזה יעזוב אותי הרי אמרו לי שזה בלי תופעות לוואי וכמה זמן לוקח לגוף לשכוח את הtms ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשכחתי להגיד
moche01/08/2008שכחתי להגיד אני בן 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
moche01/08/2008האם ניתן לענות לי בבקשה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
01/08/2008למשה שלום
התחושות שאתה מתאר לא שייכות לפעילות של ה TMS. הגרייה המגנטית פועלת באופן ממוקד ומפעילה רשתות עצביות. ל tms מעט תופעות לווי כפי שאתה כותב פרט למצבים נדירים של פרכוסים. אתה צריך לבדוק האם התרופות שאתה לוקח לא הסיבה לתחושות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtms
moche03/08/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך עזרה דחוףmoche31/07/2008אני סובל מדיכאון זה הרבה זמן וניסיתי כל מיני תרופות שום דבר לא עזר ניסיתי גם tms וזה הוציא אותי לגמרי מן העולם הזה עכשו שזה הפסיק להשפיע קורה לי משהוא לא נעים בכלל התקף חרדה פתאומי משו מפחיד ביותר שאני לא מכיר אני כבר לא יודע מה לעשות עם עצמי נראה לי שעולמי חרב עלי אני בן 17 אנא עזרו לי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרדיכאון / חרדה
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2008משה שלום,
טיפול התנהגותי - קוגניטיבי יכול מאוד לעזור לך להתמודד עם מצבך. במהלכו תוכל ללמוד כלים ומיומנויות יעלות מאוד להתמודדות העכשיוית וגם לטווח הארוך.
תודה על פנייתך לפורום,
אשמח לענות על שאלות נוספות,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בדיכאוןש.א30/07/2008מזה 14 שבעועות אני מקבל פקסט שהועלה ל 2 ביום וגם מירו 1 לפני השינה .אין הטבה בכלל ואני מיואש .הרופא רוצה להליף הפקסט לאפקסור. האם השילוב הזה מומלץ? האם יש תגובות לא טובות? אנא תשובה בהקדם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול בדיכאון
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2008שלום לך,
התאמת הטיפול התרופתי הנו תהליך מאוד אישי ולרוב אין חוקים וכללים חד משמעים. הרופא המטפל מכיר אותך ומנסה להתאים לך באופן אישי את הטיפול שהכי מתאים לך. גם אפקסור וגם מירו הן תרופות מצויינות. תנסה אותן לפי המלצתו של הרופא ותעקבו אחרי השינויים. במידה והטיפול לא יועיל לך הרופא ימצא לך פתרונות תרופתיים אחרים. בנוסף, מומלץ מאוד לשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שבמהלכה תלמד כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם מצבך.
תודה על פנייתך לפורום,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועקהאילה30/07/2008שלום זמן רב אני סובלת ממועקות. בעיקר עם ההתעוררות בבוקר. המועקה נמשכת מס' שעות ולפעמים מס' ימים. אני פשוט קמה בבוקר עם אבן בחזה וכך מתהלכת רוב היום. נדיר מאוד שאני מרגישה שימחה או אושר למרות המצב האובייקטיבי שלי שהוא ל א רע. כלפי חוץ אני לא נראית מדוכאת , מתנהלת די רגיל , אבל סובלת מאוד מהתחושה הפיזית והנפשית הזו. האם יש טיפול לזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמועקה
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2008אילה שלום,
טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכולה מאוד לעזור לך לחזור למיטבך!
תודה על פנייתך לפורום,
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ועוד שאלות,
אילה01/08/2008עד שאפנה לטיםול מסודר , האם יש משהו שניתן לעשות "מהבית"? האם יכול להיות קשור להפסקת עישון? אני סובלת מתופעות אלו כ5 שנים, מאז הפסקתי לעשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועקה
ד''ר אירנה נתנאל01/08/2008אילה שלום,
אני מציעה לך לקרא ספר "בוחרים להרגיש טוב" של דוויד ברנס. בו תמצאי עצות מעשיות אותן תוכלי ליישם כדי לעזור לעצמך. יחד עם זאת חשוב לציין כי הספר הינו מתכון כללי ואוניבסלי ולא יכול לשמש כתחליף לטיפול אישי.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן , אני אקנה את הספר.
אילה01/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהשני29/07/2008שלום אני שני בת 27 לפני כמה זמן בגיל 21 התחילו לי התעלפויות וזה כבר אך לא נמצא מצא כלשהו כבר תקופה ארוכה יש לי מצבים של התחלת עבודה ואז עזיבה למרות שהיו מצבים שהתמדתי בעבודה הלכתי לשוחח בקבוצת תמיכה אך המצב רוח שלי לא עובר יש לציין שיש לי מצבי רוח משתנים כבר כמה חודשים המצב הזה לא חולף אין לי רצון לעשות כלום הכוונה היא שאני לא עושה כלום רק ישנה מילא היתי קמה בבוקר ועושה דברים לעצמי כיום אני גרמתי לעצמי להתנתק מהסביבה ורק לישון כל היום אך אין לי כח לכלום רק לישון כיום אני גרמתי לעצמי להתנתק מהסביבה ורק לישון כל היום מה עלי לעשות אני מרגישה שאני שורפת את עצמי ולא יודעת איך לצאת מזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמצבי רוח משתנים
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2008שני שלום,
צר לי על מצבך! השתתפות בקבוצת תמיכה היא אחת הדרכים להתמודדות אך איננה מספיקה. לדעתי יש צורך באבחון מקצועי מעמיק. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית יכול לעזור לך להתמודד עם מצבך. במהלך הטיפול CBT תוכלי ללמוד כלים ומיומנויות להתמודד עם מצבך בהווה וגם לשמור על יציבות המצב לטווח הארוך.
מאחלת לך הרבה הצלחה בהמשך,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
שני31/07/2008רציתי להודות לך על התגובה המהירה המשך יום נעים שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדותשירי28/07/2008היי, אני בת 24, לפני שלוש שנים עברתי התקף חרדה גדול מאד... לאחר מכן תקופה מאד ארוכה לא היה לי שום התקף. לפני חצי שנה עברתי עוד התקף חרדה ומאז כל יום אני בחרדה שיגיע עוד התקף. זה משפיע עליי בתפקוד, עזבתי את העבודה הקודמת כדי לא להיות מוקפת באנשים מהפחד שיתקוף אותי פתאום התקף מול כולם. אני בקושי יוצאת מהבית כדי למנוע התקף שיכול לקרות. התחלתי טיפול עם פסיכולג, אך כעבור מס' מפגשים הרגשתי שזה לא עוזר... ניסיתי את הכיוון של רפואה אלטרנטיבית (שיאצו)..... אך עדיין כל הזמן אני בחרדות.....לאחרונה גם התחלתי להרגיש חרדות מוזרות שאם אני נמצאת במקום מסויים, אני כאילו מרגישה שאולי אני לא שם באמת.... תמיד הייתי בחורה עסוקה, יוצאת ומבלה.... ואני מרגישה שאני ממש בדיכאון עמוק מהמצב הזה, אין לי חשק לכלום, שום דבר לא מרגש אותי ואני כל הזמן בוכה.... אני לא יודעת למי כדאי לי לפנות בבקשה, תעזרו לי.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלהילחם בפחד
דרור29/07/2008מניסיון שלי הטיפול ההתנהגותי בשילוב כדורים שמליצו לך זה הטיפול היעיל ביותר זיכרי שככל שתימנעי מלעשות דברים משום שאת פוחדת את מגבירה את הפחד והופכת אותו לחיה רעה שתגביל את חייך . את צערה ועל תוותרי על הדברים המהנים שבחיים כל יום שאת דוחה את הטיפול אתיוצרת בועה בינך לבין העולם כולו צאי לדרך למילחמה עם הפחד בהצלחההההההההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון וחרדות
ד''ר אירנה נתנאל31/07/2008שירי שלום,
כפי את מתארת מצבך הולך ומחמיר. נראה שאת סובלת מהתקפי חרדה, חרדת ציפיה להתקף נוסף, המנעויות והסתגרויות (אגורופוביה) וכתוצאה מכך גם דיכאון שהתפתח על רקע של החרדות. טיפול משולב של תרופות ותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) אישית או קבוצתית הוכיח את עצמו כהכי יעיל בהתמודדות עם החרדות. אני מציעה לך ללא דחוי לפנות לעזרה מקצועית.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שאני בדיכאוןעמית28/07/2008אני עמית בן 18 ואני לא יודע אם זה האופי שלי או שאני בדיכאון, אבל מה שכן זה מאוד מבאס. שהייתי ילד כולם אמרו עליי שאני בן אדם שמח ומאוד חברותי. אכשהו במהלך השנים משהו השתבש ונהייתי בן אדם אדיש. לא מתרגש מכלום, לא יוזם כלום, מנתק קשרים עם חברים ובעיקר מזניח את עצמי, אני כל הזמן דוחה דברים ובסוף אני לא מקיים אותם, שאני נמצא בחברה של אנשים אני בקושי מדבר זורק מילה פה ושם רק כדי שיראו שאני פה אני מתנהג כמו זומבי בלי רגשות, אני לא זוכר את עצמי בוכה פשוט אדיש להכל. הדבר שהכי אני רוצה הוא לצאת מהמצב הזה. אך אין לי אם מי לדבר אני מתבייש לפתוח את זה עם ההורים שלי ועם החברים שלי אני נמצא בהתמדדות הזאת רק עם עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני חושב שאני בדיכאון
01/08/2008לעמית שלום
ביום ראשון בבוקר תחפש לך פסיכולוג או רופא שיעשה הערכה של המצב. על תדחה יותר. אתה סובל. צריך לבדוק האם אתה באמת בדיכאון (זה נשמע ככה) והאם אתה צריך טיפול בשיחות או בתרופות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על תשובה דחופהרחלה27/07/2008טופלתי בסרוקסט 5 שנים ,עשיתי דיקור בשילוב צמחים וזה עשה נפלאות ברגע שהפסקתי שוב התחלתי עם התופעות הישנות שלי חוסר תאבון ,ירידה במשקל ,שלשול אבל נוספו לזה רעידות ברגליים וקושי לישון בגלל הרגשה של כאילו" הדם זורם קר כל הבדיקות תקינות השאלה : האם זה חלק מהחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסימפטומים של חרדה
ד''ר אירנה נתנאל27/07/2008רחלה שלום,
תופעות שאת מתארת אכן יכולות להיות סימפטומים של חרדה.
תודה על פנייתך לפורום,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס ויקיצה מוקדמתדוד27/07/2008שלום, אני בן 30 בעקבות לחץ וחרדות שנהיו לי עקב עבודה ומערכת יחסים חדשה. פסיכאטר רשם לי ציפרלקס 10 מ"ג ביום וכדור בונדורמין אחד לפני השינה. יש שיפור גדול בהרגשת הלחץ והחרדה, אבל אני מקיץ אחרי 3-4 שעות ולא מצליח להירדם. לפעמים אני לוקח כשאני קם אלטרוין 25 מ"ג ומצליח לישון עוד שעתיים. אני כל הזמן עייף מאוד ומותש. האם אלה תופעות לוואי של הציפרלקס (אני לוקח אותו בבוקר) והן אמורות לחלוף בקרוב? בעבר השינה שלי הייתה מאוד עמוקה. אני מותש מאוד ומתקשה לתפקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרציפרלקס ויקיצה מוקדמת
01/08/2008למשה שלום
עייפות ו יקיצה מוקדמת הן תופעות לווי מוכרות של צ'פרלקס. תפנה לרופא בשאלה האם להחליף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אירנה כנסי בבקשהבן 2726/07/2008יש לי בעיה אני לא עובד ואין לי כסף לזה אשמח מאוד אם את תוכלי להציע לי קבוצה תמיכה בחינם בת"א תודה מערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרקבוצות תמיכה
ד''ר אירנה נתנאל28/07/2008ערן שלום,
טיפול קבוצתי, קבוצות תמיכה מתקימות במסגרת של מרפאות ציפוריות. אני מכירה קבוצות כאלה במרפאות חוץ של בית חולים אברבנאל. אם אתה שייך לאיזור מגורים של בית חולים, אתה מוזמן לפנות למרפאה.
בהצלחה בהמשך!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת עצה דחוףנתי26/07/2008אני בת 31, מזה שנתיים מטופלת ברסיטל בגלל התקפי חרדה. לפני כחודשיים כאשר הרגשתי ממש טוב כבר תקופה מה, פניתי לרופא חדש להתייעצות על מנת להוריד את התרופה בכלל. הרופא אמר לי להוריד את רסיטל בהדרגה, ובמקביל להתחיל לקחת בונסרין במינון נמוך (7,5 מ"ג - ולאחר שבועיים 15 מ"ג). אחרי שהתחלתי לקחת את הבונסרין המצב שלי רק הדרדר - תחילה הרגשתי סחרחורות, ונכון להיום אני שקועה בדיכאון ובאפטיה - מה שלא היה לי קודם לכן אף פעם. אני בוכה כל היום, אין ליח חשק מיני כלל, בקושי מתפקדת בעבודה שאליה אני מכריחה את עצמי ללכת. אני פשוט לא מבינה את ההיגיון של לתת תרופה נוספת, כאשר אני רצה להפסיק עם התרופה הקודמת. אבל אני פשוט שקעתי לתוך דיכאון, אני לא יודעת איך לצאת ממנו, והאם אני בכלל אצא ממנו אי פעם. נכון להיום - אני מפסיקה לקחת את הבונסרין - התרופה בבירור לא עושה לי טוב. אבל למה ה קורה לי? צה עוד אני יכולה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמבקשת עצה דחוף
26/07/2008לנתי שלום
תבקשי פגישה דחופה עם הרופא שלך ותסבירי בדיוק כפי שכתבת. את יכולה לבדוק איך זה ללא תרופות אבל תיקחי בחשבון שלפעמים מופיע גם דיכאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)