פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי?
    מיכל
    30/06/2008

שלום, האם זיפרקסה סרוקואל ופאבוקסיל בשימוש ממושך עלולים לגרום לטישטוש בראייה .? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה לא עונים לי?

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?

08/07/2008

טישטוש ראיה יכול להיות משני למספר תרופות כולל אלו שהזכרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף, פעימות לב מואצות ולחץ בחזה
    גלעד
    28/06/2008

אני בחור בן 29 בריא בד"כ לא מעשן ועוסק בעבודה פיזית לפני שבועיים הרגשתי לחץ בחזה ודפיקות לב מואצות הדבר נמשך כיממה ואז הלכתי למיון שם עשו לי בדיקות דם וא.ק.ג , שללו בעיה בלב ושלחו אותי הביתה אולם מאז גם בזמן רגיעה ובעיקר לאחר מאמץ פיזי (אפילו קצר מאד) אני מרגיש לחץ בחזה ופעימות לב מואצות. הלכתי לרופא המשפחה והוא שלח אותי לבצע בדיקות דם כלליות ותפקוד בלוטת התריס והם יצאו תקינות, הוא טוען שהלב שלי בריא ולכן אין צורך בבדיקה של קרדיולוג לצערי התופעה נמשכת ומטרידה אותי מאד, אני אדם שרגיל לעסוק בעבודה פיזית שעות רבות בלי בעיה ופתאום כל מאמץ של כמה דקות גורם ללב שלי להתנהג בצורה לא תקינה!!! אשתי טוענת שמדובר בהתקף חרדה (אני מודה שהייתי מוטרד בזמן האחרון אך לא בצורה היסטרית) השאלה שלי האם בעקבות התקפי חרדה יתכן שאדם יקבל התקף גם בגלל מאמץ פיזי קטן, אפילו כשהוא באותו זמן רגוע? וכמה עלי להתעקש להיבדק אצל קרדיולוג למרות שגם במיון וגם שני רופאי משפחה שוללים בעיה בלב. תודה מראש גלעד

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/06/2008

גלעד שלום,

התאור שלך אכן מתאים לתופעות של התקפי חרדה. זה יכול לקרות גם כאשר אתה רגוע. אין צורך בבדיקות רפואיות נוספות. כדאי לפנות לבדיקה פסיכיאטרית ולשלב טיפול תרופתי עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית שהוכיחה את עצמה כיעילה ביותר בהתמודדות עם התקפי החרדה.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה במשקל בזמן נטילת ציפרלקס
    אורלי
    27/06/2008

שלום, אני בת 22, נוטלת ציפרלקס כ-5 חודשים, כדור אחד ליום, התחלתי לפני זמן מה טיפול אצל דיאטנית על מנת לרדת במשקל, בשבועיים הראשונים ירדתי קילו, רציתי לדעת אם הירידה שלי תימשך או שיש סיכוי שלא אצליח לרדת בגלל הציפרלקס. אני בעלת עודף משקל די גדול ויש לי כ-30 ק"ג לרדת, האם עליי לשקול הפסקה של הכדור עקב זאת ?

הוספת תגובה

• ציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

אורלי שלום,

בדרך כלל ציפרלקס לא גורמת לעלייה במשקל. לפעמים עולים במשקל כי המצב הנפשי משתפר ועקב כך יש יותר תיאבון. מצויין שאת נעזרת בדיאטנית. תרבי בפעילות גופנית ואם הכדור עוזר לך מבחינה נפשית לא כדאי לשנות. ציפרלק הוא בהחלט כדור מצויין.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות- שינויים בהרגשה.
    ל
    25/06/2008

שלום רב, האם בבקשה תוכלו לעזור לי ולומר לי מה הבעיה ואיך אוכל לפתור אותה. בשנה שעברה, בחופש הגדול בין כיתה ז' ל-ח', התחלתי לחוות שינויים ברורים במצב הרוח. זה התחיל במחנה, שארך חמישה ימים מחוץ לבית, וגרם לי לגעגועים קשים הביתה. בהתחלה הייתי בטוחה שזה רק בשל העובדה שאני מחוץ לבית- אבל שנים קודמות לכן, הייתי נוסעת בקלות לחמישה ימים בלי המשפחה, ולא הייתי מתגעגעת כלל. לאחר מכן זה המשיך, וכשהגעתי הביתה, במשך חודש וחצי, בחופש הגדול, בשעות אחר הצהריים. כל מה שרציתי היה לבכות, בלי סיבה, ורק רציתי שהחופש ייגמר- ושתתחיל השגרה הרגילה של בית הספר. כשהתחלתי את כיתה ח', בימים הראשונים של השנה בכיתי בהפסקות, ורק רציתי שימשיך החופש. בהמשך, כשהייתי נוסעת אפילו לטיולים של יומיים-שלושה, רציתי לחזור הביתה, וסבלתי ממצבי רוח. לא וויתרתי לעצמי והמשכתי בטיולים, שכן קיוותי שהדכאונות יפסיקו, ולא רציתי להפסיד לדכאונת ובעצם לוותר על כל הטיולים והיציאות מהבית (ובעצם לא להתמודד איתם). תמיד הייתי ילדה מקובלת בחברה, עם הרבה חברות טובות. בין כיתות א' עד ו' הבנות הכביכול נחשבות, היו החכמות והמצטיינות, אך מסוף כיתה ו', לפני החטיבה, היה בידי הצומת לבחור- או להתנהג אחרת ממה שהתנהגתי עד כה, ללבוש בגדים חושפניים יותר, להתנהג בטיפשות, וכך להיות בחבורה היותר מקובלת, או להתנהג כרגיל, להמשיך להשקיע בלימודים, להתלבש איך שאני רוצה, ולעשות דברים בקצב שלי, אך להתחבר עם בנות חדשות, שכן חברותיי בחרו בדרך הראשונה. בחרתי בדרך השנייה, ומאז היו לי בעיות חברתיות שונות. הרבה בנות רצו להיות חברות שלי, אך אני הרגשתי שאין אף אחת שהייתי רוצה להתחבר איתה. שם החלו הדיכאונות, מכיוון שהרגשתי לא שייכת, שאין לי חברות, ושבעצם אני נדחפת ולא רוצים להיות בחברתי. (אני יודעת וידעתי שהמחשבות האלה לא נכונות, אך הן שלטו בי). בקרוב, בעוד כחודש, הולך להתקיים המחנה שוב, חמישה ימים, ואני בחרדה מכך. אני לא רוצה ללכת אליו, ואני מפחדת מהימים הקשים שאני אעבור שם. אבל, בשל העובדה שזה מחנה חשוב, שאני יודעת שיעזור לי ויתרום לי עוד הרבה בעתיד, ואני לא רוצה לוותר ולהשאר בבית (מה שיגרום לי ליותר דכאון), אני נוסעת אליו. בנות בגילי, נוסעות לשבועות ללא ההורים והמשפחה, ואני מרגישה שאני היחידה שסובלת מבעיה זו, ושזו בעיה חמורה. אמא שלי מודעת לבעיה, אך היא בדקה עם רופאת משפחה, והן טוענות שזו בעיה רגילה, ושזה בגלל ההורמונים. תמיד הייתי נערה שמחה, ובזמן האחרון התחלתי להעריך את עצמ. אך הבעיה הזו תמיד נושפת בעורפי. האם מישהו יכול לומר לי מה הבעיה ואיך לטפל בה? תודה רבה, ל'.

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות- שינויים בהרגשה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

שלום לך,

במכתבך את מתארת שאת סובלת מאוד, את מרגישה חרדות ומצב רוחך ירוד, את מבולבלת ומנסה להבין את מה שקורה לך. הסיבות למה שאת מרגישה הן רבות (נטייה גינטית שמתפרצת בגיל ההתבגרות, שינויים ביולוגיים בגוף וכו'). למעשה, הסיבה היא כלל לא רלוונטית. מה שחשוב, שלא תכניעי למצבך ולא תוותרי על שום דבר שמגיע לך. תסעי למחנה, תהיני מהחופש הגדול, תעשי את כל מה שעליך לעשות, כל מה שהחופש מזמין אותך. כשתחזרי מהמחנה תפני ליעוץ והכוונה מקצועית (פסיכולוגי / פסיכותרפיה). כדאי שאיש מקוע יעזור לך להתמודד עם השפעת המצבים חברתיים עליך ויכוון אותך בנושאים האחרים החשובים לך.

מאחלת לך הרבה הצלחה!
    תודה על פנייתך לפורום,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ל
    28/06/2008

האם אני יכולה לצאת מהמצב ללא טיפול פסיכולוגי? לי אישית ברור שאני לא אלך לטיפול מסוג שכזה, מכיון שאמי לא מודעת למצב ואני גם לא מעוניינת לספר לה עליו. עם זאת אני מרגישה שהמצב לא עד כדי כך גרוע על מנת שאני אצטרך טיפול שכזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל ההתבגרות

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

הקשיים יכולים להעלם כאשר לא תמנעי מפעילות חברתית ,תמשיכי את עיסוקייך ואת שגרת החייך למרות הכול.

בהצלחה בהמשך דרכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד רדיפה וסכיזופרניה
    נעמי
    24/06/2008

שלום רב,
    אני פונה אליכם ממצוקה ובתקווה שתוכלו לסייע. קרוב משפחה שלי שלא מתגורר בארץ סובל לדעתי מסכיזופרניה ומפחד רדיפה. מכיוון שאני לא מומחית וזו רק השארה רציתי להתייעץ כי אני מאד מודאגת לגביו. אשמח אם תוכלו להגיד אם הסימפטומים מתאימים להבחנה ומה אפשר לעשות.
    הוא הרבה זמן מבלה לבד, אין לו חברים והוא לא מאמין ולא סומך על אף אחד. אפילו לפעמים חושד באנשים קרובים אליו (חברה שלו לשעבר למשל), שמזיקים לו. בזמן האחרון זה החמיר והוא משוכנע שהוא בסכנה שעוקבים אחריו ורוצים לגרום לו נזק, לגנוב לו כסף וכו'. נכון להיום אני יודעת שבאמת יש לו בעיות במציאות אך נדמה לי שלא כאלה חמורות כמו שהוא מתאר אותם. הוא כל הזמן חושב שאנשים מאד מניפולטיבים ומנסים לעבוד עליו ומשקרים לו. הוא הפסיק לטפח את עצמו (לדעתי סימן לדיכאון), נראה מאד שקוע בעצמו ומוטרד. זה נראה כמו פרנואיה. הוא איש מאד חכם ועצמאי אך לא יודע לבקש עזרה וגם לא רוצה. חושב שהכל הוא מסוגל לפתור לבד. אני לא יודעת איך אפשר להגיד לו שיפנה לטיפול כי הוא לא יסכים ולא ירצה להקשיב לזה שכנראה יש לו בעיה.
    איך אפשר לעזור לבן אדם במרחק כזה כשהוא גם לא מוכן לבוא לארץ? איזה טיפול הוא צריך ומה כדאי לעשות??

תודה רבה מראש, אם יש פרטים שחסרים אשמח להוסיף!

שוב תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    פחד רדיפה וסכיזופרניה

הוספת תגובה

• עזרה לקרוב משפחה

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

נעומי שלום,

אין ספק יכ הקושי של קרוב משפחתך מאוד מכביד, מדאיג את הסובבים ומשפיע על האינטרקציה איתו. הסיבות לכך יכולות להיות שונות ומגוונות ולכן אני לא הייתי מציעה לך לעסוק באיבחון, כדאי להשיאר זאת לאנשי מקצוע. מכיוון שהוא חושב שהבעיה היא החרים והוא דווקא הקורבן קשה מאוד לשכנע אותו לפנות לעזרה. כדאי לגייס לעזרה את האדם שהסובל (קרוב משפחתך) הכי סומך עליו, הכי מעריך ומתחשב בדעתו. לא כדאי לנסות לשכנע את קרוב משפחתך שי לו בעיה כי כך הוא יתרחק מכם עוד יותר ולא יהיה מוכן לשתף פעולה. לנסות לעזור "בשלט רחוק" עוד יותר בעייתי (גם לך כשאת בארץ והוא בחו"ל וגם לי דרך הפורום). הוא זקוק לטיפול תרופתי משולב עם שיחות, ייתכן וגם טיפול מערכתי (בני משפחתו) כדי שתלמדו כיצד להגיב עליו.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לקרוב

נעמי
    29/06/2008

קודם כל תודה רבה על תגובתך! מה לעשות במקרה שאין אדם שהוא סומך עליו ומקשיב לדעתו? הוא טוען שהוא יודע מה הוא עושה ויכול לדאוג לעצמו... מאד קשה לי עם זה ואני לא יודעתמה לעשות... אני מבינה שהוא צאיך להגיע לאיש מקצוע אבל איך אפשר להגיד לו על כך בלי להעליב אותו ובלי לפגוע? אולי יש לך עוד פתרון לבעיה הזו? תודה מראש ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לצאת מזה בלי תרופות ?
    ארי
    23/06/2008

ככל שאני זוכר את עצמי , אני נמצאת בדיכאון , ולצערי דיכאון כרוני וקשה ? יותר מדי עמוק , הדיכאון כבר שתק אותי מהחיים , בכלל לא חיה , ... אוקי , אז כך המצב , כל היום אני נמצאת בחדר (כמעט ולא יוצת ) , מזניחה את עצמי בצורה גדולה , כן אפילו בקושי מתקלחת , אוכל הוא הדבר הכי משעמם בחיי ( לפעמים עוברים יומים-שלושה ולא נכנס כלום לפה ) , ממעטת בדיבור ואם מדברת זורקת מילה מפה ומילה משם , ואם יושבת עם המשפחה -כאילו לא איתם- ואם מסתכלת על הטלוויזיה כאילו שאני לא שם , לא יודעת מה הולך , ... אני מרגישה שאני חסרת אונים , אין לי כוח עוד , ממש חסרת ערך , תקווה מזמן איבדתי אותה , אימון כבר זרקתי אותו , ... הכל אפסי בחיים ? אין להם שום משמעות , ממש איטים... ויותר על כך , אין יום עובר ? אלא מזיקה לעצמי ? לא משנה מה ובמה ? העיקר להזיק כמו לחתוך , לשפוך משהו חם , לדקור , לשים חומר כימי מרוכז על גופי , נתילת תרופות ללא צורך , מרעיבה את עצמי המון שעות , ... והרשימה פתוחה ... רוב גופי מלא בצלקות ( חתכים וכוויות) ? מבנה רזה מאוד (אורך 1.57מ' ומשקל 36 ק"ג ) ... וחוץ מאלא גם כן נסיתי כמה פעמים לשים קץ לחיי ולא הצלחתי , ותמיד מחפשת דרך נוספת כדי להעלם מהעולם הזה מבלי שיידעו ... זה קצת אינפורמציה על מצבי , ושאלתי היא האם ניתן לטפל בהפרעות האלו ואחרות טיפול פסיכולוגי פרטי ללא טיפול תרופתי ?! אני בכלל לא מעוניינת בטיפול תרופתי , אני בטוחה שלא יכולה לעמוד מול הכדורים ( בקיצור אולי יהיה יותר קל לי לקחת אותם בבת אחת וזהו ) ... את האמת הלכתי כמה פעמים בדודים לפסיכיאטרים שונים והם רשמו לי תרופות שונות אבל ... כן, לקחתי אותם בבת אחת , לא יוכלתי ... זה ממש קשה וכנראה בלתי אפשרי ... הבטחתי להם שאפסיק או אפילו אפחית מלפגוע בעצמי אבל נכשלתי בגדול , במקום לצמצמם הגברתי את זה עד כדי אישפוזים וניתוחים ... לא יודעת מה לעשות , נראה לי שאני נמצאת בדילימה : האם לחזור שום לטיפול (פרטי) או להשאר כך ולחפש דרך נוספת לצאת מהחיים ?????!!!!!!!!!!!!!!! המשפחה לא כל כך מודעת למצבי ( נו הוריי כבר בני שבעיים ואני בת 24 והאחים כולם נשואים וגרים רחוק ) , אז רק אני מודעת לבעייתי והרופאים הפסיכיאטרים הפרטים הגרים גם הם ממש רחוק (אני באיזור השרון והם באיזור הדרום או הצפון) , הרופאים שלא מכירים אותים היטה , אפילו שמי האמיתי לא גליתי להם ... הרופאיןם האלה כבר יותר משנה וחצי לא ראיתי אותם ... תודה לכם על כל עזרה

הוספת תגובה

• האם ניתן לצאת מזה בלי תרופות ?

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

שלום לך,

מדיכאון עמוק מאוד קשה לצאת ללא תמיכה תרופתית. הייתי מציעה לך לחזור לטיפול פסיכולוגי ותוך כדי לווי ובקרה של פסיכולוג (שלא תזיקי לעצמך עם כדורים) להתחיל טיפול תרופתי.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה של חנק וגוש בגרון
    סיגל
    23/06/2008

שלום ,

היתי רוצה לקבל את עזרתך.

אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים.

עשיתי בדיקות הבאות :

גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון .
    CT גרון - תקין
    אולטרסאונד גרון - תקין
    רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס .
    צילום חזה/ ריאות - תקין
    אקג - תקין
    א.א.ג. - בדיקהעם סיב אופטי - תקינה
    בדיקות דם תקינות .

אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ...

רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ...

מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל
    לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן

בתודה מראש ,
    דניאלה

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשה של חנק וגוש בגרון

הוספת תגובה

• הרגשה של חנק וגוש בגרון

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

דניאלה שלום,

הרגשה של חנק וגוש בגרון יכולה לנבוע בגלל מתחים נפשיים. כיוון שנשללו בעיות גופניות מתחזקת ההשערה כי הסיבה היא נפשית. לכן, בהחלט כדאי לפנות לבדיקה פסיכיאטרית.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה

רץא
    28/06/2009

אני סובל מ-p,t.s.d כבר הרבה שנים הייתי מעוניין להכנס לקבוצה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק בגרון

הלן
    13/03/2010

שלום
    גם לאמא שלי שהיא אשה מעל 70 יש את התופעות האלה ועשתה את כל הבדיקות שציינת ולא מצאו כלום לא יודעים למה
    אמרו לה ששהבעיה פסיכוסומטית אבל גם כדורים לא עזרו לה
    מה התשובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק בגרון

ד''ר אירנה נתנאל
    14/03/2010

הלן שלום,

תחושה לא נוחה של "גוש בגרון" או חנק בגרון שלא ניתן לבלוע אותו יכולה להיות תופעה שנקראת גלובוס היסטריקוס והיא קשורה לחרדה. הטיפול המקובל הינו שילוב של תרופות נוגדי חרדה ופסיכותרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT). יש צורך בהתיעצות פסיכיאטרית.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    אן 2
    22/06/2008

היי,

אני סטודנטית בתקופת מבחנים שסובלת בין היתר מהפרעות ADHD. חוויתי המון כשלונות בעבר ונדדתי בין מסגרות שונות. הדיכאון היה נחלת חיי כמה וכמה פעמים. נטלתי פעם אפקסור מס' חודשים, בתחילה הרגשתי שהבעיות מאחוריי ואפילו כשהייתי מגיעה לפסיכולוגית שלי הרגשתי שאין לי מה לומר. התייעצתי עם גורמים שונים(הפסיכיאטר והפסיכולוגית) ונאמר לי שאני יכולה לנסות להפסיק עם הכדורים. שוב, בהתחלה הכל היה בסדר אבל כל המשברים שחוויתי (פרידה מחבר, כלבה שמתה, דודה שאושפזה בטיפול נמרץ למעלה מארבעה חודשים-בתקופה שנטלתי כדוריםוהתמודדות הייתה הרבה יותר קשה. היום כסטודנטית אין לי אפילו 100ש"ח לפנות לפסיכולוגים למרות שאני מרגישה שאני זקוקה לזה כמו אוויר לנשימה. אני בחובות של 30,000 ש"ח ואני מרגישה שאני שוקעת לא מצליחה להקים את עצמי ללימודים, לא מצליחה להתרכז, הכל נראה לי מיותר. אני מצד אחד אומרת לעצמי שאולי תרופות יכולות לסייע במוטיבציה וכושר התמדה שאין לי ומצד שני אני פוחדת שאני אקח את הכדורים, לא אתגבר על משברים בעצמי וכשארצה להפסיק לקחת אני אתמודד עם כל הרגשות מחדש. היות ואני לא יכולה להרשות לעצמי טיפול פסיכולוגי, מה ניתן לעשות? המצב רק הולך ומחריף ונותרו לי עוד עבודות להגיש ומבחנים בטווח של שלושה שבועות כשאני יודעת שטווח ההשפעה ותופעות הלוואי של הטיפול התרופתי שווי ערך לזמן הזה...אובדת עצות- אשמח לכל עזרה. אני מרגישה שאני במצב לא ממש טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    28/06/2008

שלום לך,

חשוב לחזור לטיפול התרופתי. אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל שלך בדחיפות. התרופות יתנו לך כוח להתגייס ללימודים.
    מיותר לציין שאת זקוקה ללווי מקצועי אך ברור מתוך מכתבך כי בשלב הזה הדבר לא תמאפשר לך.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וציפרלקס
    שוקה
    20/06/2008

שלום,
    לפני כשלושה ימים התחלתי לקחת חצי כדור של ציפרלקס 5מ"ג,יש לציין שזו פעם ראשונה שאני מנסה טיפול תרופתי נגד דיכאון,(לעיתים רחוקות במצבים מסויימים לקחתי פה ושם כדור הרגעה כמו ואבן או קסאנקס שעזרו נקודתית )כלומר זה לא שגופי לא הכיר בעבר פה ושם כדורים שכאלה,אך אף פעם לא על בסיס קבוע ,כפי שציינתי לעיתים רחוקות מאד.
    בתקופה האחרונה חשתי די מדוכאת,יש לציין שאני בתקופה אובייקטיבית לא קלה מזה חמישה חודשים של ארועים לא קלים רצופים בחיי,מה שגרם לי דווקא עכשיו להחליט לנסות טיפול שכזה הוא שהדברים נוטים להסתדר אך לא מצב הרוח,
    ברגע שלקחתי את הכדורים חשתי חרדה ונדודי שינה ומאד התלבטתי אם להמשיך,היתה תחושה שנראית יותר קשה מהדכאון עצמו,השאלה היא האם אלו תופעות לוואי לגיטמיות שיעברו? או שהתרופה לא מתאימה לי? יש לציין שכשהפסקתי לאחר יומיים הרגשתי הקלה משמעותית אך הדיכאון חוזר לשכון שם בפנים ,רק פחות קשה מהתחושה עם התרופה.
    אשמח לדעת מה מומלץ לעשות במקרה שכזה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וציפרלקס

הוספת תגובה

• חרדה וציפרלקס

ד''ר אירנה נתנאל
    22/06/2008

שוקה שלום,

ציפרלקס נסבלת היטב על-ידי מרבית החולים. תופעות הלוואי הנפוצות כוללות בחילה, יובש בפה, קשיי שינה, עייפות, הזעה מרובה וקשיים בתפקוד המיני. תופעות אלו הן בדרך-כלל קלות וחולפות עם המשך השימוש. לא כדאי להפסיק כדור על דעת עצמך ובכל מקרה חשוב לדווח לרופא המטפל על תופעות הלוואי.

תודה על פנייתך לפורום,
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפריזיום
    תמר
    20/06/2008

לפני 11 חודשים הודיעו לי באמצע הלילה שאימי נפטרה מאז אני סובלת מתקפי חרדה המלווים לעיתים בדופק מהיר לחצים בבית החזה. הלכתי לטיפול פרטי אצל פסיכיאטר וקיבלתי פריזיום התחלתי במינון של 3 כדורים ביום ובמשך הזמן לאחר מעקב ירדתי ל כדור וחצי ביום.
    יש לציין שמצבי השתפר וחזרתי לישון בלילות. לעיתים מספיק שאני בוכה או נזכרת באובדן החרדה תוקפת אותי שוב אני מרגישה חוסר שיווי משקל בגוף חום ביד שמאל. יש לציין שעשיתי כבר פעמיים בדיקות כלליות והכל תקין וגם פעמיים א.ק.ג והכל תקין אך אני מרגישה שזה לא עוזר מספיק.
    מה לעשות?
    תודה על המענה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפריזיום

הוספת תגובה

• התקפי חרדה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/06/2008

תמר שלום,

צר לי על הרגשתך. טיפול תרופתי משולב עם תרפיה התנהגותית - קוגניטיבית (CBT) יכולה מאוד לעזור לך להתמודד עם התקפי החרדה הפוקדים אותך וגורמים לך לסבל ואי נוחות רבה.

תודה על פנייתך לפורום,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת שימוש בספירלקס
    משה
    20/06/2008

אני לוקח כשנה וחצי 10 מ"ג מסיפרלקס ומשלב גם טיפול פסיכולוגי משפחתי. לאחרונה לאחר התקדמות בטיפול (בעיקר בכל הקשור לחרדות) החלטתי (בהתייעצות עם הפסיכולוג) לסיים הטיפול התרופתי. הפחתתי את המינון במשך שלושה שבועות עד להפסקה כללית. בימים אלו אני נמצא לפני נסיעה לחו"ל והתקף החרדה (שמגיע בשינה) חזר שוב. מה לדעתכם מומלץ לעשות? אין לי ספק שההרגשה נובעת גם מזה שאיבדתי את המשענת שהיתה לי ונתנה לי שקט נפשי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת שימוש בספירלקס

הוספת תגובה

• הפסקת שימוש בספירלקס

20/06/2008

למשה שלום
    ההמלצות על טיפול תרופתי, התחלות, שינויים ו הפסקות הן באחריות הרופא ולא הפסיכולוג! הקושי עם התקפי חרדה הוא שיש להתקפי חרדה נטייה לחזור אחרי הפסקה של הטיפול התרופתי. אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שלך
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפירלקס
    נועה
    19/06/2008

שלום
    לפני כשחצי שנה אובחנתי כחולת דיכאון וחרדה חברתית וקיבלתי את הכדור צפירלקס...
    האמת שאני פוחדת מהתופעות לוואי שלו, הפחד הרציני שלי הוא לעלות במשקל.
    עוד אחד המפחדים שלי הוא שיש לי כיב קיבה, הכדור לא יחמיר את המצב?
    ושאלה אחרונה, כששותים את הכדור חייב לאכול לפני כן?
    אודה לכם אם תענו על שאלותיי.
    נועה.

לקביעת תור
    סגירה
    צפירלקס

הוספת תגובה

• צפירלקס

20/06/2008

לנועה שלום
    בדרך כלל לא משמינים עם צ'פרלקס. הוא לא פוגע בכיבים ועדיף לקחת אותו אחרי אוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בא לי לגמור הכל ... כן, הכל
    ארי
    19/06/2008

שלום ,
    לא יודעת למה אני כותבת , אבל בא לי להוציא הכל ... כן , הכל... כבר נמאס לי מהחיים האלה , לא מרגישה שאני חייה , הכל סבל וסבל , הכל קשה ובלתי נסבל , אין לי כוח עוד להמשיך , הכל חסר ערך , שום דבר לא שווה ,...
    בא לי לסיים הכל , למה לא ? !!! מה נשאר לי עוד ... ?!!!
    כבר נסייתי כמה פעמיים לסיים הכל , אבל לא הצלחתי , ומתכוונת לגמור הכל בקרוב , כן הכי קרוב ... למה לא ?!!! נראה לי שכבר מספיק לי ... רוצה לנוח " מנוחה ניצחית ולתמיד" ...
    מה לא מגיע לי ... ?!!! מספיק משעברתי בחיי !

לקביעת תור
    סגירה
    בא לי לגמור הכל ... כן, הכל

הוספת תגובה

• בא לי לגמור הכל ... כן, הכל

20/06/2008

ל מ שלום
    לא ברור מה את רוצה מהפורום וגם לא ברור מה עלי לעשות. לתמוך בך, להגיד לך שעל תוותרי, לכעוס עליך שאת מפילה תיק על הפורום בלי לתת חוט קטן דרכו לעזור לך? לא מכיר את ההיסטוריה של האכזבות שלך אבל אני יכול להגיד לך שבשינוי החיים יש עלינו אחריות דגולה. אז תעיזי ותתחילי את התהליך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת רסיטל בציפרלקס
    שוקה
    19/06/2008

שלום, אני לוקחת רסיטל מזה מס' שנים (20 מ"ג). עזר לי מאד. מזה 3 חודשים עקב חוויה טראומטית, העליתי המינון ל- 40 מ"ג. בשל בעיות בעיכול ועייפות יתר, החליף לי רופא המשפחה את הכדור בציפרלקס, שנחשב חדיש יותר. לפני שבועיים לערך התחלתי בלקיחת 20 מ"ג (כמינון אקוויולנטי למינון הרסיטל). אינני יודעת אם יש קשר, אבל חליתי בשלבקת חוגרת וחטפתי שיעול וצינון מטריד. האם זה קשור? האם המינון נכון? האם היה צורך במינון הדרגתי בציפרלקס, הגם שלקחתי רסיטל זמן רב? מה באמת ההבדל בין שני הכדורים והאם נכון היה לי לשנות?
    ת ו ד ה !

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת רסיטל בציפרלקס

הוספת תגובה

• החלפת רסיטל בציפרלקס

20/06/2008

לדורין שלום.
    המחלה שקיבלת לא קשורה לתרופות נוגדות דיכאון.
    אפשר להחליף לצ'פרלקס כאשר הצ'פרמיל גורם לתופעות כפי שאת מתארת. צ'פרלקס הינו כמו צ'פרמיל מזוכך לכן פחות תופעות על מערכת העיכול ועוד. בדרך כלל עושים מעבר הדרגתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת רסיטל בציפרלקס

20/06/2008

לדורין שלום.
    המחלה שקיבלת לא קשורה לתרופות נוגדות דיכאון.
    אפשר להחליף לצ'פרלקס כאשר הצ'פרמיל גורם לתופעות כפי שאת מתארת. צ'פרלקס הינו כמו צ'פרמיל מזוכך לכן פחות תופעות על מערכת העיכול ועוד. בדרך כלל עושים מעבר הדרגתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגנגטיבי אישי
    חסוי
    17/06/2008

שלום דוקטור ותודה רבה !!

אני סובל מדיכאון קל עד בינוני מטופל בתרופות הומפאטיות אני יודע שתרופות כימיות גורמות לך להיות זומבי ולכן אני בורח מהן בכל צורה שהיא

1. ישנם סדנאות של "דמיון נובע" וסדנאות "ימימה " שלמרות שהם לא קשורות לטיפול פסיכולוגי אישי אני חושב שהם משפיעות , האם יש לך המלצה לאיזה סדנאות ללכת ?

2. איזה ספרי קריאה מומלצים ישנם לטיפול עצמי?

3. האם יוגה , מדיטציה וכו ' עוזר ? מה מומלץ

תודה רבה

מצפה לתשובות

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול קוגנגטיבי אישי

הוספת תגובה

• טיפול קוגנגטיבי אישי

17/06/2008

לחסוי שלום
    אין ממש הוכחות שתרופות הומיופטיות עובדות מעבר לאפקט הפלצבו!
    לא מכיר את הסדנאות להם אתה מתייחס.

תחושת ה זומבי לא המטרה של הטיפול אלה תופעת לוואי שלו. בדרך כלל התרופות לא גורמות לתחושה שזו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה