פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה זה שוב קורה???
    מיואשת
    05/01/2014

שלום רב
    אני בת 42 נשואה ואמא לילדים מזה 13 שנה סובלת מדכאונות חוזרים מטופלת בכדורים לאחרונה אני עמוסה בדברים הקשורים ביום יום והלחץ הזה מוציא אותי מדעתי אמא נורא חולה שממררת את החיים ילדה שכל הזמן חולה כולם סוחבים אותי לכל כיוון אני עייפה מצוברחת ובעיקר כשאני רואה את אמא כך חולה יש לי המון חרדות פחדים מהעתיד אני נורא פוחד מהמוות שלה איך יודיעו מתי זה יקרה פוחדת שבעלי יעזוב אותי בקיצור הראש עובד כל הזמן האם יש צורך להחליף טיפול תרופתי? אני נורא פוחדת להחליף טיפול בגלל כל התופעות לוואי וההסתגלות מחדש לתרופות בעבר היו אין ספור ניסיונות להחליף טיפול וזה השפיע בצורה קשה על התיפקוד היום יומי אתמול פשוט קרסתי בכיתי בלי סוף והרבצתי לעצמי כשהילדים והחבר של הבת היו איך מכפרים על זה???? על הבושה??למה הייתי צריכה להגיעה למצב כזה?? אני מתביישת מהילדים הם גדולים ובעיקר מהחבר של הבת איך מחזירים את הגלגל לאחור ? ולמה זה חוזר כל הזמן
    אנא עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה זה שוב קורה???

הוספת תגובה

• למה זה שוב קורה??? - תגובה

שרון לויט
    05/01/2014

שלום לך,
    לגבי שינויים בטיפול התרופתי, כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר שמטפל בך. חשוב לדעת, שהתרופות, ברוב המקרים, גורמות להקלה ולשיפור במצב הרוח, כל זמן שנוטלים אותן, אך לא מעלימות את הבעיה לחלוטין. להערכתי, דרוש שינוי מעמיק יותר בדרכי החשיבה ואולי גם ההתנהגות שלך, כדי שתוכלי להתמודד בצורה טובה יותר עם המצבים הקשים בהם את נתקלת בחייך. כל אדם חווה ומתמודד עם המציאות בצורה אחרת, ללא קשר למהות האמיתית של המציאות. כלומר, אנשים שונים יכולים לחוות את אותה המציאות בצורה שונה, בשל דרכי ההתמודדות שלהם. זו הסיבה, שאנשים מסוימים סובלים מדיכאון ואחרים לא. וזו גם התשובה לשאלה: "למה זה חוזר כל הזמן?"
    ממליצה לך מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שיכול ללמד אותך דרכי התמודדות בריאות יותר וחשיבה חיובית ורציונלית יותר, כך שלא תהיי מוצפת ברגשותייך ותדעי איך לפעול בצורה נכונה במצבים קשים. זהו טיפול שמלמד דרכים מעשיות וקונקרטיות להתמודדות.
    בנוסף, את יכולה להיעזר גם בשיטות טבעיות לשיפור מצב הרוח- פעילות גופנית, תזונה בריאה (ותוספי תזונה), שיפור הרגלי השינה, עיסוק בפעילויות מעניינות ומהנות וקשר עם אנשים תומכים ואוהבים.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונית
    23/12/2013

שלום
    לפני חודשיים עברתי תקופה קשה,סוג של משבר במשפחה(גם תוך כדי לא עבדתי תקופה).
    לפני חודש בערך התחילו לי כאבים בשרירים(גב, ידיים, מעל הצוואר)וכמו זרמים שעוברים מהחזה ולפעמים גם באמצע החזה.
    רציתי לדעת האם זה קשור למערכת עצבים?
    אני נוטלת מזה שבוע כדורים להרגעה-קלמינירוין.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

שרון לויט
    24/12/2013

היי רונית,
    כדאי שתלכי קודם כל לבדיקות רפואיות. הרופאים יוכלו לומר לך בצורה המדויקת ביותר במה הכאבים שלך קשורים. אם לא תימצא סיבה רפואית כלשהי, יש סיכוי שהכאבים נובעים ממתח נפשי, ואז אין סיבה לדאגה מאחר שזה לא מסוכן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין גמירה
    רובי
    23/12/2013

שלום רב
    אני לוקח מזה שלוש חודשים סרנרה 50 זה עוזר לי למצב הרווח .
    אבל יש לי בעיה של גמירה לא מצליח לגמור .
    אני כמאט לא מקים סקס .
    מה ניתן לעשות ??? מתכל מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    אין גמירה

הוספת תגובה

• אין גמירה - תגובה

שרון לויט
    23/12/2013

היי רובי,
    לצערי, לחלק מהתרופות נוגדות הדיכאון יש תופעות לוואי כאלה. אין כל כך מה לעשות כנגדן, למיטב ידיעתי. הבחירה היא בדרך כלל בין מצב רוח ירוד ותפקוד מיני תקין לבין מצב רוח טוב יותר ותפקוד מיני לקוי. ממליצה שתפנה לרופא שלך ותשאל אותו אם יש מה לעשות. בנוסף לכך, מומלץ להיעזר בשיטות לא תרופתיות לשיפור מצב הרוח, שאין להן תופעות לוואי. למשל: טיפול קוגניטיבי התנהגותי, התמדה בפעילות גופנית (שטוענים כי יש לה תוצאות דומות לאלה של התרופות, אם מתמידים לאורך זמן), נטילת תוספי תזונה כאומגה 3 שעוזר לשיפור מצב הרוח, ועוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים והנקה
    גאיה
    20/12/2013

שלום. אני יילדתי את ביתי הבכורה לפני חודשיים וחצי ואני מניקה אותה. עקב דיכאון אחרי לידה( שאינו אובחן בצורה מקצועית אלא רק ע"י רופא משפחה ) ו2 נסיונות התאבדות בעברי( הרחוק יותר- לא עכשיו) הוא רשם לי כדור בשם פאקסט. ואמר שזהו הכדור היחידי הבטוח בהנקה. אומנם כאשר קראתי את העלון לצרכן נתקפתי חרדות ופחדים מהנזק שהכדור יכול לגרום לביתי. אודה לך מאו על התייחסות מהירה. ועל היתרונות לעומת החסרונות. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים והנקה

הוספת תגובה

• כדורים והנקה - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/12/2013

היי גאיה,

לגבי השפעת הכדור על הנקה ניתן להתיעץ במרכז הטרטולוגי הארצי בבית חולים הדסה י״ם. יש מספר טלפון שלהם בגוגל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחום לכולם.. אבקש עצה
    אבי נקש
    19/12/2013

חזרתי ליטול 200 מ"ג לפונקס..
    כעת שאלתי היא : האם אפשר לחלק את המינון הנ"ל חלק בבוקר וחלק בערב .
    ובכך למנוע ממני עייפות בבוקר
    תודה למשיבים.

לקביעת תור
    סגירה
    שחום לכולם.. אבקש עצה

הוספת תגובה

• שחום לכולם.. אבקש עצה - תגובה

שרון לויט
    23/12/2013

היי אייל,
    ממליצה שתשאל את הרופא שלך, רק לרופא האישי יש סמכות לומר לך כיצד לחלק את המינון של התרופות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל, אין חשק מיני
    אנומימי
    18/12/2013

שלום,
    אני מטופל ב300 מ"ג לוסטרל ואני חושב שהוא מוריד לי את החשק המיני.
    כבר הרבה זמן שאני לא גומר בכלל ביחסי מין (אפילו של יותר משעה של חדירה!) לאחרונה נודע לי שזה יכול להיות עקב הלוסטרל, מה אפשר לעשות? יש איזה כדור שיכול לעזור לי לגמור?
    יש לציין שאני מאונן אני גומר אבל אחרי הרבה מאוד זמן

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל, אין חשק מיני

הוספת תגובה

• לוסטרל, אין חשק מיני - תגובה

שרון לויט
    23/12/2013

שלום לך,
    לא ידוע לי על כדור שיכול לעזור לשפיכה, אתה יכול לשאול את הרופא שלך. ניתן, כמובן, לשלב אמצעים נוספים לטיפול בדיכאון מלבד אמצעים תרופתיים (טיפול פסיכולוגי, פעילות גופנית וכו'). תופעות הלוואי של התרופות הן בלתי נמנעות ובדרך כלל גם לא ניתנות לטיפול. ניתן לנסות לערוך שינויים בטיפול התרופתי, לעבור לתרופה אחרת או לשנות מינונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי
    ליאור
    18/12/2013

שלום רב,שאלתי היא אני לוקח לוסטרל 100 מ"ג ואביליפי 5 מ"ג יש לי קשיון מאוד חזק בשרירים שאני הולך שאלתי היא האם השילוב של התרופות הוא נכון וטוב לטיפול בדיכאון. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי - תגובה

שרון לויט
    23/12/2013

היי ליאור,
    אם הפסיכיאטר שלך החליט שזהו הטיפול המתאים לך, כנראה שהוא צודק. אם יש לך שאלות לגבי איך הטיפול התרופתי יעזור לך, ממליצה שתפנה אליו. הפורום הזה אינו מנוהל על ידי רופאים, ובנוסף הוא מכיר אותך, כמובן, טוב יותר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס האם להמשיך?
    אירה
    17/12/2013

שלום רב,בעלי נוטל ציפרלקס כבר ארבעה חודשים בן 59 איש בריא ועובד.
    שאלתי היא האם הוא צריך להמשיך לקחת את הכדור שנה,או שהוא יכול להפסיק בהדרגה
    את הכדור?יש לציין שהוא מרגיש טוב אבל לא כל כך רוצה להמשיך עם הכדור.
    אודה לכם מראש על התשובה.
    יישר כח!

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס האם להמשיך?

הוספת תגובה

• ציפרלקס האם להמשיך? - תגובה

שרון לויט
    18/12/2013

היי אירה,
    חשוב לי להדגיש שכל שינוי בטיפול התרופתי חייב- אבל חייב, להיעשות בתיאום עם הפסיכיאטר המטפל (או רופא המשפחה המטפל). אסור לאדם להפסיק או להפחית את המינון על דעת עצמו. ייתכן, שהרופא יגיד שדרושים עוד כמה חודשים כדי לקבע את השפעת התרופה, וייתכן שיורה להפחית כבר עכשיו את המינון.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק.
    אבי נקש
    16/12/2013

לאחרונה .. מזה שנים רבות .. כואב לי הגוף באופן כללי.
    הערב גם נפלתי מרכב נוסע.. בקיצור
    יש לי בלגאן בחיים.
    גם לא עובד מסיבות אלו ואחרות מזה כחודש וחצי .
    איני מוצא את עצמי .ומאוד קשה לי נפשית ופיזית.
    מה עליי לעשות בכדי לשפר את המצב ???
    נבקש המלצות ועזרה מכם .
    תודה
    הדפסת ההודעההוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ק.

הוספת תגובה

• ק. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    21/12/2013

אייל שלום,

אני ממליצה לעבור תהליך של שיקום. תתחיל מהגשת תביעת נכות בביטוח הלאומי. לאחר מכך תפנה לעובד/ת סוציאלי/ית ותבנה יחד איתם תוכנית שיקום. ניתן להתאים תוכנית לצרכים ויכולות שלך.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק.
    אבי נקש
    15/12/2013

הרופא הפחית לי מנון של לפונקס ל200 מ"ג בלבד .. וחש יותר חרדתי ודאגות .
    אני שואל : מה עליי לעשות ? להמשיך כך ושעם הזמן זה יעבור ?
    או ש.. ?
    אשמח לתשובות .
    תודה מראש
    הדפסת ההודעההוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ק.

הוספת תגובה

• ק. - תגובה

שרון לויט
    15/12/2013

היי אייל,
    קודם כל, אחריותך היא לעדכן את הפסיכיאטר בכל שינוי במצב הנפשי שחל בעקבות שינוי בטיפול התרופתי. הוא יוכל לדעת בצורה הטובה ביותר אם זה קשור לתרופה או לא, ומה עליך לעשות. יש כל מיני סוגים של חרדות, כשקיימת סכיזופרניה יש לבדוק מה טיבן של החרדות האלה והאם זה משהו זמני וחולף, או סימפטום שהוא בגדר החמרה במצב הנפשי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפרלקס
    ורדה
    14/12/2013

שלום רכ,
    אני נוטלת יפרלקס 10 עד 15 מג" כבר יותר מ 8 שנים. כמה שנים עוד ניתן להמשיך עם התרופה הזו? אני עושה בדיקת דם כל 6 חודשים ובינתיים אין בעיה . איזה עוד בדיקות צריך לעשות על מנת לוודא שתרופה זו לא גורמת נזק באברים חיוניים כגון כבד, כליות וכול'.

לקביעת תור
    סגירה
    יפרלקס

הוספת תגובה

• יפרלקס - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    14/12/2013

ורד שלום,

אני שמחה לשמוע שאת בודקת את השפעת התרופה. בדיקה של תפקודי כבד זה מספיק בהחלט. אם תרופה עוזרת אין סיבה להפסיק את נטילתה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק.
    אבי נקש
    06/12/2013

הענין הוא שמאוד קשה לי עם העייפות הנוראה מהלפונקס .. אני כבר לא יודע מה לעשות עם זה .
    אני חייב עצה דחופה . כך אי אפשר להמשיך .
    אני מאוד מתוסכל וכועס קשה קשה מאוד .
    הדפסת ההודעההוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    ק.

הוספת תגובה

• ק. - תגובה

שרון לויט
    08/12/2013

היי אייל,
    אכן, קשה להתמודד עם תופעות הלוואי של תרופות כמו לפונקס. לצערי, אין כל כך מה לעשות בעניין מלבד לפנות לפסיכיאטר שלך ולהתלונן בפניו על תופעות אלה, להתעקש שיתייחס אליהן ויציע לך פתרון אפשרי- אולי על ידי שינויים בטיפול התרופתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון חורף
    קרן
    05/12/2013

שלום
    נראה לי שאני סובלת מדיכאון חורף, כשמתחיל האביב אני מרגישה איך המרץ והחיוניות חוזרת אליי ואני להוטה לעשות דברים, אך למרות המצב הזה, כשמתחיל החורף המצב הפוך לגמרי.
    בחיי היום יום אני סטודנטית במקצוע שאני אוהבת מאוד, אך גם דורש ממני אנרגיה נפשית וגם מטלות ועבודות ברמה השוטפת ולעיתים גם לחץ, אני מנסה לעמוד בו, אבל כשאני יוצאת מהשגרה וחוזרת לביקור אצל ההורים למשל, הסדר שלי משתנה. ואני רוצה להניח ללימודים ולהנות מדברים אחרים, אבל החושך המוקדם והחורף מונעים זאת ממני, ואז אני מרגישה אשם אם אני בבית הוריי ולא עושה שום דבר ממשי אבל גם לא יושבת ללמוד.

הדיכאון חורף הזה גורם לי לרצות פחות לצאת מהבית וגם פחות לראות אנשים כי מעייף אותי להתאמץ כדי להפגש איתם. אני רואה חברים בלימודים וזהו
    גם מפחיתה בפעילות הגופנית. למרות שניסיתי לקופ מוקדם כדי לצאת באור או להפך דווקא כשחוזרת מהיום ללכת להתאמן.

אציין גם שכשאני במחזור אז ההרגשה עוד יותר רעה. אז יש את היום הראשון שאני יכולה להיות עצבנית במיוחד ועייפה ואז מזכירה לעצמי שזה נורמלי אבל מה לעשות עם ההרגשה שזה גם קורה כמה ימים לפני המחזור ובמהלך הימים של המחזור. נוטלת גלולות אבל במינון הכי נמוך האפשרי כבר בדקתי עם הגניקולוג...

אז מה אפשר לעשות חוץ מלחכות שהאביב יגיע? :)

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון חורף

הוספת תגובה

• דיכאון חורף - תגובה

שרון לויט
    08/12/2013

היי קרן,
    אנשים רבים חשים ירידה במצב הרוח כשהחורף מגיע, או כשיש שינויים במזג האוויר. חשוב לשמור על רמת פעילות גבוהה יחסית, כדי להשאיר גם את מצב הרוח ברמה סבירה. מה שאומר להיות במצב של עשייה גם כשלא מתחשק, ואחד הדברים החשובים ביותר הוא להתמיד בפעילות הגופנית. לא כדאי ליצור מצב שבו יש ירידה בעשייה, שיכולה בהחלט לגרום לירידה נוספת במצב הרוח. מאידך, כאשר העשייה מתגברת, היא מעלה באופן טבעי את מצב הרוח. חשוב גם לעסוק בפעילויות מספקות ומהנות, ולהקיף את עצמך באנשים שאוהבים אותך. ניתן גם ליטול את תוסף התזונה אומגה 3 (או 6), הידוע כמסייע בשיפור מצב הרוח בנטילה לטווח ארוך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי דיכאון חורף ונטילת אומגה 3:

שירלי
    10/12/2013

סובלת מאותו הדבר ואכן גם לי המליצו על פעילות גופנית ואומגה 3, ואכן התחלתי ליישם - הולכת 3 פעמים בשבוע והתחלתי לקחת את החלופה לצמחונים של סופהרב לאומגה 3, זאת עם השמן זרעי צ'יה. תוך כמה זמן פחות או יותר אני צפויה לחוש בהטבה? כמו כן, שמעתי שמומלץ גם להחשף לאור יום כמה שיותר, האם ידוע לך על כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי דיכאון חורף ונטילת אומגה 3: - תגובה

שרון לויט
    11/12/2013

היי גליה,
    פעילות גופנית משפיעה לא רק בטווח הארוך, אלא גם גורמת להרגשה טובה בטווח הקצר (בזמן הפעילות ולאחריה). להערכתי, ההשפעה ארוכת הטווח מורגשת לאחר מספר שבועות. לגבי חשיפה לאור, היא בהחלט מומלצת, וחשיפה בשעות הבוקר מסייעת גם לשינה טובה יותר בלילה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם..
    אבי נקש
    04/12/2013

מזה כחודש לא עובד .. ולא יוצא לעבודה .
    מעביר את היום בסידורים- פגישות עם ההוא וההיא.. לא משהו מוגדר .
    מאוד קשה לי "להיות " במסגרת עבודה שמחייבת ודורשת .לכן מרגיש גם
    פחות במתח והתעסקות עם העבודה .
    לאחר שנים של התמודדות והתמדה ביומיום חלשתי מאוד ונמאס לי כבר עם ההתמודדות וההתעסקות הזו עם הדברים האלה וכמובן אוסידי בניהם .
    זהו לבנתיים .
    אני יודע שזו לא דרך וכיוון אבל כפי שכתבתי נמאס לי גם לא הכי מאוזן
    נוטל לפונקס אשר מאוד מרדים ומחליש לי את הכוחות הרבים שייש לי .

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם..

הוספת תגובה

• שלום לכולם.. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    04/12/2013

אייל שלום,

כדאי לבדוק את הטיפול התרופתי. אתה מרגיש שאתה לא מאוזן וכן הדרך היא קודם כל לשפר את האיזון התרופתי. בנוסף, על מנת לשפר תיפקוד אני ממליצה על טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT. זהו טיפול קצר, ממוקד ומאוד יעיל.

אשמח לענות על שאלות נוספות.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי סיבה להעלב?
    מיכל
    03/12/2013

ערב טוב.
    אני סובלת מדיכאון גבולי. רוב הזמן אין לי כוח לאסוף את עצמי להיפגש או להזמין חברות.

מעסיקה אותי במשך כל היום שאלה חשובה ומרכזית: האם זה נכון להפגע מחברות בסיטואציה ..

אני כבת 50. אנחנו 3 חברות שחוגגות ביחד מזה כמה שנים טובות את ימי ההולדת . הרעיון: לא קונים מתנה. בעלת השמחה מוזמנת לארוחת צהרים. חברה נוספת, בקשה להצטרף, ולבסוף הודיעה אתמול שלא תגיע.

אני עברתי עקירה כירורגית של שתי שיניים ביום א' , דלקת חמורה, אנטיביוטיקה וחולשה נוראית..[הרופא צלצל למחרת משום שאמר שזו היתה עקירה קשה ביותר]. שוחחתי עם בעלת השמחה ואמרתי לה שתצא לחגוג עם החברה האחרת. [ידעתי שהחברה האחרת לא מתכוונת לדחות זאת]. ובאמת בסוף הן נסעו לאכול במסעדה נפלאה בתל אביב.

בעלת השמחה צלצלה רק לפני חצי שעה. והחברה הנוספת התקשרה בשעות אחרי הצהרים. ורק כששאלתי אם יצאו לאכול - נענתי בחיוב.אני מנסה לבקר פחות; להעלב פחות..אבל במקרה זה אני פגועה מאוד. במיוחד שמורה צעירה בבית ספרי, שאיננה חברתי כתבה בווטסאפ שאם אני צריכה משהו...

מה דעתכם??

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי סיבה להעלב?

הוספת תגובה

• האם יש לי סיבה להעלב? - תגובה

שרון לויט
    03/12/2013

היי מיכל,
    אנחנו בדרך כלל נעלבים כאשר אנשים לא מתנהגים לפי סטנדרטים מסוימים של התנהגות, שאנחנו כביכול קבענו להם. כאשר אדם לא מתנהג כפי שהוא "צריך" להתנהג, לדעתנו, אנחנו נעלבים. השאלה היא, מה קובע שהסטנדרטים האלה אכן מחייבים? שמי שלא עומד בהם "מזלזל" בנו וחושב עלינו רעות, או שלא אכפת לו מאיתנו? אני לא חושבת שאפשר לצפות שכל האנשים שסביבנו יתנהגו לפי אותם סטנדרטים, עובדה שמורה שהיא פחות קרובה אלייך התנהגה "כמצופה" בעוד חברותייך לא. האמת היא, שלכל אחד כללי התנהגות משלו, ואי אפשר לצפות שהם יהיו זהים או אפילו דומים אצל אנשים שונים. לדעתי, עלבון הוא רגש ששואב מאיתנו אנרגיות מיותרות, וחבל לבזבז עליו את הזמן. פעמים רבות הוא נובע מפרשנות לא נכונה שלנו את מניעי האחר, או מציפיות שלא תמיד יכולות להתממש (מאחר שאחרים כלל אינם מודעים לציפיות שלנו מהם).

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה