מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אובססיהאיריס10/06/2015
שלום שרון.אשמח לקבל את עזרתך במשהו שמפריע לי כבר הרבה זמן.אני סובלת מאובססיביות,במיוחד למה שקשור למדיה,אני מתעסקת בזה הרבה וזה מביא אותי בסופו של דבר לדיכאון.מה אני צריכה לעשות כדי להשתחרר מהאובססיה הזאת?תודה רבה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה - תגובה
שרון לויט12/06/2015היי איריס,
השאלה שלך היא מאוד כללית. מה פירוש אובססיה הקשורה במדיה? מה היא כוללת? רק כשאדע יותר פרטים אוכל לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לעזור לבעל בדכאוןג'ינג'09/06/2015
שלום,
קצת רקע
לפני כחודשיים בעלי (בן 40+)עבר אפיזודה של היפומניה כתוצאה מטראומה שחווה
בעזרת תמיכה שלי ושל אמו, בצירוף טיפול תרופתי אלטרנטיבי הוא חזר לעצמו.
אך כעת הוא חווה דכאון, יש לציין שלא ברור אם זה בקשר ישיר להיפומניה, כי יש גם טריגרים עדכניים, הוא עצמאי, וכרגע אין לו כ"כ עבודה , אבל הוא גם לא ממש מסוגל להביא את עצמו לצאת ולחפש פרויקטים חדשים, מה שהיה עושה במצב רגיל שלו, כך שזה ביצה ותרנגולת.
הוא הסכים לקבל טיפול תרופתי אך לא הסכים לדבר עם איש מקצוע, הוא מדבר המון עם אמא שלו ואיתי, שהיינו איתו ולצידו גם בתק' ההיפו.
היום הוא הולך לרופא לקבל כדורים, מקווה שזה יעשה את שלו.
אשמח לדעת איך אוכל לעזור לו , מלבד שיחות שאנחנו מנהלים (יש לנו קשר חברי מאוד חזק )
אבל באינטואיציה שלי צריך גם לעשות משהו פיזי כדי "להעיר" אותו (הוא ADHD מאובחן, לכן כשהוא הופך מול עיני לבטטת כורסא זה פשוט נורא).
חשבתי אולי לצאת להליכות בערב (למרות שאני לא יודעת אם זה יילך כי יש לו בעיה בברך)- כי פעילות גופנית יכולה להעלות את ההידרופינים במוח.
הוא התרחק מהחברים שפעם היו כל עולמו
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר לעזור לבעל בדכאון - תגובה
שרון לויט11/06/2015שלום לך,
את מאוד צודקת בטענה שיש צורך גם בפעילות כדי להחזיר אדם הסובל מדיכאון לחיים רגילים. אפשר לחשוב על פעילות גופנית אותה הוא כן יכול לבצע (אולי שחייה או אימוני כוח ללא שימוש בברך). בנוסף, כדאי מאוד למלא את הלו"ז בפעילויות שיתנו לו סיפוק ותחושת יעילות. כמובן שרצוי פעיילויות מהנות, אך גם "להפעיל" אותו בנושאים של סידור הבית, תשלום חשבונות, סידורים וכו' יכול להיות מועיל. כמובן, כל מה שקשור לחיי חברה יכול גם הוא לתרום בהרבה (ואולי אף קשר עם בעל חיים, אם זה מדבר אליו), לכן יש לעודד אותו לחיי חברה ולדאוג להקיף אותו באנשים אוהבים ואכפתיים. אם אין עבודה כרגע, גם עבדה זמנית או התנדבות יכולים להועיל. וכמובן, אפשר גם לפנות לטפול פסיכולוגי על מנת לתרום לשיפור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגבי29/05/2015
שלום רב,
מזה 8 שנים בערך אני לוקחת אפקסור בהתחלה מינון של 75 ולאחר שנה בערך עלה המינון ל 150.
בשנה האחרונה אני מרגישה שהוא כבר לא משפיע עלי...את תופעות הלוואי אני מרגישה מיד אם שכחתי לקחת כדור (קצרים במוח) אבל בתכלס את העבודה אני כבר מרגישה הרבה זמן שהוא לא עושה.
אני רוצה להחליף את הכדור אך שמעתי שתופעות הלוואי הם קשות מאוד מאוד.
נכנסתי למלא פורומים בהם נאמר שהכדור הזה הוא הקשה ביותר בהתמודדות עם התופעות של הפסקתו...
מה אני אמורה לעשות אני מאוד פוחדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
שרון לויט29/05/2015היי גבי,
קודם כל, אם התרופה כבר לא עוזרת לך, הפסיכיאטר שלך צריך להיות מיודע על כך ומעורב בנושא. אני בטוחה שהוא יידע כיצד לנהל את הטיפול התרופתי שלך בצורה שתגרום לך מינימום של נזקים. גמילה מתרופה פסיכיאטרית מקבוצת התרופות הזו, כאשר היא מאוד הדרגתית ומבוקרת, אינה סוף העולם וייתכן אפילו שלא תרגישי סימפטומים כלל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל תרופה תופעות לוואי של הגמילה הן
הידד לגראס05/06/2015נוראיות וקשות
וזה למה זאת טעות בכלל להתחיל ...
אנשים נהפכים לשפנים של הפסיכיאטרים בלי לשים לב בכללל...
למה לך ללכת לפסיכיאטר כדי שיוסיף לך עוד תרטפה שתגרום לך להתמכרות ולאחר כמה זמן תתרגלי אליה והיא תפסיק להשפיע?
אתם כאילו באמת חא שמים לב מה הולך כאן?
הפסיכיאטרים הם רוצחים! הם משצקים תמטופלים עם תרופות! וזה לא הפתרון לחרדות ולדיכאון תפנימו כבר!
אם היתה יות4 מודעוץ בארץ לנושא הפרעות בנפש היתי יכולה לפרסם פוסט ענק בפייסבוק שאומר בדיוק מה אני חושבת אסל בגלל שזה בדור שלנו עדיין משהו ש"בושה " לדבר עליו , אנשים ממשיכים לעשות טעויות עם תרופות וכדומה בגלל חוסר מודעות ..בגלל שלא מדברים מספיק על הדיכאון והחרדות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אבקת גיינר לתפריטדודי18/05/2015
שלום, אני בתחילת טיפול של חרדה ודיכאון ולוקח ציפרלקס מספר ימים. איןלי תיאבון כלל אך אני מקפיד לאכול (קורנפלקס שיבולת שועל בבוקר ןלפחות עוד כריך בצהריים וכריך בערב ואולי איזה חטיף אנרגיה באמצע). אני אוכל לחם מלא, גבינות וגם משתדל קצת חזה עוף בצהריים. אני שוקל לשלב אבקת גיינר עשירה בפחמימות וחלבונים כדי לא לרזות, האם כדאי או רצוי להימנע מכך בשלב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת אבקת גיינר לתפריט - תגובה
שרון לויט19/05/2015היי דודי,
לדעתי תזונאי יוכל לתת לך תשובה מוסמכת יותר. בכל אופן, לא ציינת ירקות ופירות, שגם בהם רכיבים תזונתיים חשובים מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לפתור דכאוןליאור12/05/2015
על משהו שקרה והוא גורלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר לפתור דכאון - תגובה
שרון לויט14/05/2015היי שירן,
בהחלט אפשר להקל על דיכאון שיש לו "טריגר", כלומר קרה בעקבות אירוע מסוים. טיפול פסיכולוגי (וגם פסיכיאטרי) יכול לתת מענה לכל סוג של דיכאון, ללא קשר לגורם החיצוני שקשור בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשרון לויט-האם את פסיכולוגית?ליאור07/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לשרון לויט-האם את פסיכולוגית? - תגובה
שרון לויט09/05/2015היי שירן,
אני פסיכותרפיסטית המטפלת בשיטה קוגניטיבית התנהגותית (CBT). את יכולה לקרוא את כל המידע עליי בראש הפורום- לחצי על התמונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פסיכותרפיסטית?
ליאור10/05/2015קראתי אודותייך אבל עדיין לא הבנתי מה זה פסיכותרפיסטית. אשמח אם תבהירי זאת. וגם את שיטות הטיפול שלך. תודה ושבוע טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה פסיכותרפיסטית? - תגובה
שרון לויט10/05/2015קודם כל, פסיכולוג הוא כל מי שלמד לתואר שני בפסיכולוגיה, והוא לאו דווקא מטפל. יש פסיכולוגים ארגוניים, תעסוקתיים, מחקריים וכו'.
פסיכותרפיסט הוא כל מי שעוסק בטיפול נפשי. הוא יכול להיות פסיכולוג, עובד סוציאלי, או כל מי שלמד טיפול נפשי במסגרת תואר שני ואחריו.
אם אינך מכירה טיפול קוגניטיבי התנהגותי, יש בנושא המון מידע באינטרנט, ובאתר שלי קיים מידע רב המובא בצורה מרוכזת ומפורטת ככל האפשר. אסור לי לתת קישור כאן, את מוזמנת לחפש אותו בגוגל (כאן קצרה היריעה מלספר בהרחבה). באופן כללי, אני יכולה לומר שזהו טיפול הנותן כלים מעשיים להתמודדות, ואינו מבוסס על שיחות בלבד אלא גם על תרגול מעשי, בתוך הפגישות וביניהן. המטרה היא לפתור את הבעיה שיש למטופל (חרדה, דיכאון, אובססיה וכו'), באמצעות תרגול של התנהגויות חדשות ושל דפוסי חשיבה מציאותיים וחיוביים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי שרוןאיילה06/05/2015
אני כבר מחפשת התנדבות הרבה זמן וסוף סוף מצאתי מקום התנדבות דרך העירייה התקשרתי למקום התנדבות שהציעו לי והם אמרו שהם יחזירו לי טלפון ובאמת החזירו לי טלפון ממקום ההתנדבות והזמינו אותי להיכרות למחר יום חמישי.רציתי לשאול אותך עם כדאי להגיד להם את האמת על המסגרת שהייתה בה המסגרת הפסיכיאטרית או לא.אני בלחץ שעם אני אגיד את האמת הם לא יקבלו אותי.מה אני עושה? איך להתגבר על הלחץ? תודה רבה שרון ומאחלת לך יום ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרון - תגובה
שרון לויט07/05/2015היי אנה,
לדעתי כדאי לשתף רק אם זה רלוונטי להתנדבות שלך ויכול להשפיע עליה, ו/או אם תישאלי לגבי הרקע שלך, מחלות וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שרון
איילה07/05/2015קודם כל תודה רבה על התמיכה ודבר שני כמו שכתבת רק עם זה רלוונטי אני אספר כמובן לא הכל כמו שכתבתי לשירן אבל רק מה שנכון לי לספר,מאחלת לך שרון גם חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה בוקר טוב
ליאור07/05/2015תלמדי שבחיים את לא צריכה לנדב יותר מידי מידע על עצמך..בייחוד אם הוא לא רלוונטי. יש סטיגמה על מי שמטופל בכדורים פסיכיאטרים. כמו מישהו שיש לו תיק פלילי. אם זה לא משהו שיכול לפגוע בתפקוד שלך בעבודה אז זה לא צריך להפריע להם. שיהיה לך.בהצלחה ושתהיי מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב שירן
איילה07/05/2015רציתי לשאול את פסיכולוגית? או לומדת פסיכולוגיה? דבר שני לגבי הסטיגמה ברור שאת צודקת בגלל זה שאלתי את שרון עם לספר להם,או לא כי אני יודעת שאנשים רק שומעים דבר כזה אומרים,משוגע או דברים כאלה,בכל אופן היום ב11 בבוקר יש לי את הראיון ורק עם זה יהיה רלוונטי אני אספר להם,כמובן לא הכל חס וחלילה אבל רק מה שאני חושבת לנכון לספר.מאחלת לך בוקר טוב ותודה על התמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן
איילה07/05/2015גם לך אני מאחלת חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אנה
ליאור07/05/2015לא אני לא פסיכולוגית.למה חשבת כך? איך עבר הריאיון? מקווה שאת בסדר. שיהיה לך סוף שבוע נעים ונפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שירן
איילה07/05/2015אני שאלתי אותך עם את פסיכולוגית או לומדת פסיכולוגיה כי אני רואה שאת מייעצת לאנשים מה לעשות וגם עם את לא פסיכולוגית כל הכבוד לך על זה שאת עוזרת מייעצת ותומכת לפחות אותי חיזקת ודבר שני כן התקבלתי להתנדבות אני אתנדב 3 פעמים בשבוע אני סיפרתי להם מה שהיה נכון לי לספר,ושוב תודה על התמיכה ואני גם מודה לך שרון על התמיכה ומאחלת לכם שרון ושירן חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנה איזה יופי!
ליאור08/05/2015לצאת מהבית להתלבש יפה ולתרום מזמנך ולעשות טוב לנפש. באיזה נושא ההתנדבות? בעברי הרחוק לקחתי קורסים בפסיכולוגיה במסגרת התואר שלי. אני שמחה לשמוע שדבריי תרמו לך ואני מקווה שהם תרמו גם לגולשות אחרות. כל טוב ולילה טוב. גאה בך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה בקטנה
ליאור08/05/2015מקווה שתקחי את זה כהערה בונה. לא יודעת אם זה טעות כתיב או הקלדה. אבל אם כמילת תנאי זה בא'.ועם בע' זה להיות עם מישהו. אתיכולה לזכור את זה לפי תנועת הידים שמסמלים עין ביחד. ומילת תנאי תמיד להגיד אלף כל יש לי תנאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דווקאליאור05/05/2015
שאדם בדכאון וזקוק לסביבה תומכת הרבה אנשים מתרחקים ממנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דווקא - תגובה
שרון לויט05/05/2015היי שירן,
יכולות להיות לכך סיבות שונות.
ראשית, האדם הסובל מדיכאון נוטה פעמים רבות להסתגר ולהרחיק מעליו אנשים, דווקא בזמן שבו הוא זקוק לתמיכה.
שנית, אנשים רבים מעדיפים להיות בחברת אנשים אופטימיים ושמחים, מאחר שזה עושה להם עצמם הרגשה טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון קשהאוסנת04/05/2015
זה התחיל לפני 5 שנים שהכרתי אותו הייתי בחורה מלאת שמחת חיים מאז שהוא נכנס לחיי אני בדיכאון שהולך ומחמיר, למה לא אמרתי לו שיצא מחיי מהשקר הראשון שלו ? זה מה שאני שואלת את עצמי שבוע אחרי היכרותי עם הבחור קפץ השקר הראשון ואני מרגישה אוףףףף חזק מרגישה כשמשקרים לי אולי הייתי מעדיפה שלא להרגיש אבל זה נמצא בי. וזה נמתח כמו גומי ואולי בכלל הוא לא יודע שכך אני בדיכאון ואולי כן לדעתי. ופתאום ההורים מזדקנים ואין לך עם מי לדבר לא שדיברתי אתם לפני שהם הזדקנו ההרגשה היא שאני לבד לבד בעולם הזה. יש לי שני בנים אחד גדול והשני עוד קצת קטן שזקוק לי אם לא הוא לא יודעת איפה הייתי. 5 שנים עומדת במקום !!! פיטרו אותי מהעבודה בגללו נדבקת במחלות בגללו כי הוא שוכב עם אחרות וכן תגידו אני חסרת עמוד שידרה וזה נכון. אין לי אופי. תלויה בו ולא הוא לא עוזר לי לא נותן לי דבר. כל החברות ניתקו איתי את הקשר כי אני בדיכאון. גם לא מפנק וגם לא מפרגן. מקפיד תמיד לשקר, אולי משקר לכולן. בטוחה !!! אבל למה לשקר למה לא להיות אמיתי גלוי. מה המטרה של השקר. יש אנשים כמוני שהשקר גורם להם לעיוותים. גם הכדורים כבר לא עוזרים. בכי פתאומי, והגרון חונק חונק חונק. אין אויר ומועקה וחרדה קשה ואין עם מי לדבר רק עם עצמי ואוייי זה קשה קשה מאוד. בלילות אני חולמת שאני קמה בבוקר מחייכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון קשה - תגובה
שרון לויט04/05/2015היי אסנת,
את מציגה תמונה מורכבת, שככל הנראה חסרים בה פרטים רבים מכדי להבין את המצב לעומק. מציעה שתפני לטיפול פסיכולוגי- התרופות לבדן אינן פותרות את הבעיה, וכמובן אינן מספקות לך מישהו לדבר איתו, הכלה ותמיכה רגשית.
ברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לכדור פסיכיאטריהלה04/05/2015
שלום שרון.לפני שנתיים עברתי משבר נפשי קשה,ובעקבות זה הלכתי לפסיכיאטר פרטי השנה הפסיכיאטר יצא לפנסיה הוא טוען שמצבי מצויין ורק עם אצטרך מרשמים או עזרה אז מספיק שאני אפנה לרופאת משפחה כיום אני במצב מצויין מתנדבת למען קשישים אני לא בדיכאון לא בחרדות יש לי שמחת חיים עברתי את המשבר,רק יש לי בעיה אחת.בתחילת הטיפול לפני שנתיים הרופא הביא לי כדור שניקרא כדור דקינט נגד תופעות לוואי.כשלקחתי את הכדור הזה הרגשתי על גג העולם כאילו סליחה שאני אומרת את זה כיף בגוף כמו שלוקחים סמים חס וחלילה.במשך הזמן הרופא טען שאני לא צריכה את הכדור הזה יותר.ניסיתי לשכנע אותו להמשיך עם הכדור והוא לא הסכים,ניסיתי גם לשכנע את הרופאת משפחה והיא לא הסכימה,אני גרה אצל הוריי וכל פעם שהוריי היו יוצאים מהבית הייתי רצה לארון בחדר שלהם ומחפשת את הכדור.בסוף הם קלטו את זה כעסו עלי והחביאו את הכדור כדי שאני לא אקח ולא אמצע אותו.חוץ מההתמכרות מצבי מצויין.רציתי לדעת איך אני יכולה להפסיק להתמכר לכדור בלי עזרה חיצונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות לכדור פסיכיאטרי - תגובה
שרון לויט04/05/2015היי הלה,
נראה שאין ברירה, אלא פשוט להפסיק ליטול את הכדור. מדובר בכדור שסותר את פעולת התרופות האנטי פסיכוטיות שכנראה נטלת (הוא מיועד להפחית את תופעות הלוואי שלהן, לכן אני מניחה שנטלת תרופות אלה). ככזה, הוא למשה סותר את פעולתן ועושה פעולה הפוכה. הוא מעלה את רמות הדופאמין במוח, כאשר התרופות האנטי פסיכוטיות מנסות להורידן. לכן, המשך נטילתו ללא התרופות האנטי פסיכוטיות יכולה להיות מסוכנת ביותר, גם כאשר מצבך טוב. גם כך אי אפשר לקבל את הכדור ללא מרשם רופא, לכן איני מבינה למה הורייך לא זרקו אותו פשוט לפח, כך לא תהיה לך גישה אליו יותר. כדאי שתעשו זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך לדעתרון30/04/2015
איפה עובר הגבול בין הצורך לדעת מה קורה לילד שלך לבין הצורך שלו בפרטיות ???
מה נכון וראוי לעשות כאשר אתה חושב שהוא מתנהג באופן שאינו ראוי לו, וכאשר אתה יודע בוודאות שהוא לא אומר לך את האמת... שהוא מתנהג בצורה שתגרום לו להתחרט על מעשיו ?
אני חרד לאושרו של בני ורוצה שיהיה לו רק טוב
אך מתקשה לסמוך על הבחירות שלו, בזוגיות, ובסגנון הבילוי.
אני מניח שחלק גדול מהבעיה הוא שלי, הפחד ממה יגידו אם ידעו... או התחושה שכהורה לא ממש מילאתי את תפקידי כראוי ואולי לא כיוונתי אותו מספיק טוב לחיים.
איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך לדעת - תגובה
שרון לויט01/05/2015היי רון,
בשאלה שלך חסר גורם מרכזי אחד- גילו של בנך.
אם מדובר בנער מתבגר, המעורבות שלך כמובן צריכה להיות הרבה יותר גדולה, והגבול הרבה פחות ברור (אפשר לומר שכל בחירה "לא נכונה" של מתבגר יוצרת דילמה אצל ההורה, שהתשובה לה אינה חד משמעית).
אם מדובר באדם מבוגר, אני מבינה שקשה להתמודד עם בחירות שלדעתך הן לא נכונות. אתה יכול לומר לו את דעתך ("אני חושב שזו טעות", "אני לא הייתי עושה כך") ומעל לכל, להיות שם בשבילו ולשדר לו שתמיד תספק לו תמיכה רגשית, גם כאשר ישלם את המחיר על טעויותיו. זו ההורות הכי טובה שאתה יכול לספק לו כרגע.
מעבר לכך, אי אפשר ממש להתערב בבחירות שלו כאדם מבוגר, ואין ברירה אלא לתת לו ללמוד מהניסיון- זו הלמידה הטובה ביותר בשלב זה. הרי אם הוא יתחרט על מעשיו- המטרה הושגה, לא?
אתה יכול, כמובן, לפנות לייעוץ כדי להתמודד עם הקושי שלך (שאתה מודה בו) לשמור על הגבולות שלך ולכבד את המרחב הפרטי שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לדעת...
רון01/05/2015הבן שלי אינו קטין, הוא חייל כרגע.
לא מזמן נסתיימה לו זוגיות של שנתיים וחצי ועכשיו הוא מתנהג כמעט ההיפך מכל מה שהיה מקובל ונכון לגביו אז... אני יודע שאין לי הרבה מה לעשות, כי הוא אינו קטין.
השאלה איך אני מעביר לו נכון את המסר, חוץ מאשר המנטרות שאני אומר ללא הרף.
אולי זו דרכו להתמודד, אך אני עדיין חושב שצריך גבולות.
ומה אני עושה עם עצמי ותחושותיי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך לדעת... - תגובה
שרון לויט04/05/2015הבן שלך נמצא בגיל שהוא "גבולי"- מצד אחד כבר לא קטין, ומצד שני עדיין אינו לגמרי אדם מבור הנמצא ברשות עצמו. השאלה היא, איך הוא מתנהג ובאילו מקומות צריך להציב לו גבולות. אם הוא גר בביתך, אתה יכול לומר לו שהתנהגויות מסוימת אינן מקובלות בבית (כמו צריכת סמים ואלכוהול), וכמובן גם לא לאפשר התנהגויות בלתי חוקיות. אתה יכול לקחת אותו לשיחה (אחת או יותר, אם צריך) ולהסביר לו מה אתה חושב ומה אתה חש כלפי התנהגותו, לדבר מהלב ולא ב"מנטרות", כדי שיחוש את הכנות שלך ואולי זה ישפיע עליו יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיכאון יכול להרוס.את כל החיים?רן29/04/2015
האם דיכאון יכול להביא לפאסיביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם דיכאון יכול להרוס.את כל החיים? - תגובה
שרון לויט29/04/2015היי רן,
דיכאון אכן מלווה בדרך כלל בפאסיביות, אך גם הפאסיביות עצמה תורמת רבות לתחושת הדיכאון.
בדרך כלל, אנשים חושבים שכאשר הם ירגישו טוב יותר הם יתחילו להיות פעילים יותר, אך למעשה, זה עובד טוב יותר בדרך ההפוכה: התחלה יזומה של עשייה ופעילות עוזרת להפחית את הדיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדוכאים הם אנשים חלשים?
רן30/04/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדוכאים הם אנשים חלשים? - תגובה
שרון לויט01/05/2015אני לא חושבת, זה נשמע לי כמו תיוג שאין לו שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.בטי28/04/2015
שלום רב,
ברצוני בבקשה לשאול האם גיהוקים מרובים יכולים להיות גם בגלל מצב נפשי כלומר בגלל סטרס.
נ.ב אני בת 48 בריאה בדרך כלל ולא נוטלת תרופות.
לתשובתכם אודה מראש.7665* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה. - תגובה
שרון לויט29/04/2015היי בטי,
לא ידוע לי על תופעה כזו כתוצאה מסטרס. כדאי לפנות לרופא המשפחה שלך, סביר יותר שיש לכך סיבה פיזית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגהלאה27/04/2015
אני מטופלת כבר 4 חודשים באיקסל, לפני 3 שבועות העלו לי מינון ולפני שבוע החלה נסיגה. אני מרגישה יותר גרוע ממה שהייתי כשהתחילו לי החרדות והדכאון. מה קורה לי? האם התופעה מוכרת? האם זה אמור להשתפר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגה - תגובה
שרון לויט27/04/2015היי לאה,
ככל הנראה התרופה לא משפיעה עלייך כפי שהיא אמורה להשפיע. בדרך כלל, כאשר התרופה פועלת בצורה טובה, אין נסיגות ממושכות. אני מכירה אנשים אשר דווקא כשהעלו להם את המינון, התרופה עבדה בצורה פחות טובה. מציעה לך לפנות לפסיכיאטר ולראות מה אפשר לעשות. ככל הנראה יציע להוריד את המינון בחזרה או להוסיף/ להחליף תרופה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ובכי לא רצוניעדי26/04/2015
לפני חצי שנה יצאתי משנתיים מעוד קשות בחיים שלי. שנתיים של סבל ודיכאון. היום כשזה מאחורי אני מוצאת את עצמי כלא שולטת על הבכי שלי. מנהלת שיחה רגילה עם אנשים וקצת נזכרת במה שעברתי והבכי פורץ החוצה. האם אני צריכה לבדוק את הנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון ובכי לא רצוני - תגובה
שרון לויט27/04/2015היי עדי,
זה תלוי- האם התופעה התחילה בפתאומיות, או שהיתה קיימת כל הזמן מאז שיצאת מקשר זה? יכול להיות שדווקא כשסיימת את הקשר היה גרוע יותר, ועכשיו המצב טוב יותר לאחר שיפור הדרגתי? אם יש הרעה פתאומית, כדאי לבדוק עם עצמך האם קרה משהו בחייך כרגע שהזכיר לך את הסיטואציה, או משהו בריאותי, הורמונלי וכו' שיכול היה לגרום לנסיגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הרבה יותר עמוק
עדי28/04/2015זה לא היה קשר. אלא יותר תקופה של שנתיים שחוויתי אכזבות אחר אכזבות. ונכנסתי לדיכאון. איבדתי את כל התקווה והאמונה במין האנושי. הייתי פעם בנאדם מאוד מאוד אופטימי וחברתי. היום אני לא סומכת על יותר מדי אנשים. אני מוצאת את עצמי בוכה במקרים שלא הייתי בוכה מעולם. פשוט לא מסוגלת לשלוט בזה. לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הרבה יותר עמוק - תגובה
שרון לויט29/04/2015עדיין, צריך לבדוק בדיוק מה קרה בתקופה הזו שהוביל להדרדרות, ואם היא היתה פתאומית או הדרגתית. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לעשות את ההערכה הזו וכן כדי לקבל כלים שיוכלו לעזור לך לצאת מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)