מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכדורים לא עוזריםחגית21/04/2014
אני בת לאמא שסובלת מדיכאון וחרדה בחצי השנה האחרונה. זוהי הפעם השלישית שהדיכאון חזר לאחר שטופלה בהצלחה בפעמיים הקודמות בסרוקסט. הפעם הסרוקסט לא עזר, הוא הוחלף לציפרלקס וגם הוא לא עוזר. במקביל היא לוקחת פעמיים ביום כדור הרגעה אלפורליד וכדור מירו לפני השינה. המצב אינו משתפר ואף מחמיר ומלווה במתח נפשי, לחצים, עייפות גדולה, חוסר מצב רוח ובילוי רוב שעות היום במיטה. אמא מאוד רוצה להבריא ומשתדלת, היא גם פנתה לפסיכולוגית לשיחות אך הפסיקה כי לא הרגישה שהן מועילות לה. היא נמצאת כיום במצב של חוסר אונים ולא יודעת מה לעשות. זאת לא האמא שהכרתי כל השנים ואני אובדת עצות מה לעשות כדי לשפר את מצבה. היא כיום מפסיקה בהדרגה עם הציפרלקס כדי להתחיל כדורים אחרים. האם יכול להיות שאף כדור לא יעזור לה והיא לא תצליח להחלים? אנא עיזרו לי המצב משפיע על כל המשפחה וקשה לה ולנו מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדורים לא עוזרים - תגובה
שרון לויט22/04/2014היי חגית,
צר לי לשמוע על מצבה הקשה של אמך. קורה לפעמים שאנשים מפסיקים להגיב לתרופות, גם לתרופות שעזרו להם בעבר. אני מקווה שהיא תגיב לאחת התרופות שהיא מנסה. יכול גם להיות שלא, אך זהו אינו הפתרון היחיד. אני ממליצה מאוד לנסות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בניגוד לשיחות ה"רגילות" עם הפסיכולוגית שלא עזרו לה, טיפול זה יכול לתת לה כלים מעשיים להתמודדות עם הבעיה, הן על ידי בניית תכנית הכוללת עשייה של ממש, והן על ידי זיהוי ותיקון של דפוסי חשיבה שליליים, והחלפתם במחשבות רציונליות יותר.
בנוסף, יש התערבויות נוספות שאפשר לנסות: טיפול בגרייה מגנטית למוח, טיפול בנוירו פידבק, נטילת תוספי תזונה שעשויים לעזור (כמו אומגה 3), ואם יש אפשרות לבצע פעילות גופנית, היא יכולה לסייע מאוד (רבים טוענים שפעולתה דומה לפעולת התרופות ולעתים אף משמעתית יותר).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין מה יש ליanoni20/04/2014
שלום אני בן 26 מהמרכז ללא עבר של דיכאון או משהו שמתקרב לזה צבא הכל רגיל בכל מקרה בזמן האחרון אני מרגיש לבד\בודד ללא חברים ללא חברה לא יודע להסביר את זה אני קם מתחיל תיום עובד חוזר הבית לבית ריק יושב מול מחשב ונרדם מול המסך ככה כבר חודש אני מנסה ליצור חברויות אך ללא הצלחה בשבוע אחרון אני מרגיש סוג של החמרה שזה בדידות שאני לא מצליח בכלל להסביר אותה מתלווה בחוסר טעם כללי לדברים שאהבתי לעשות לא מעניינים אותי פתאום לא יודע פשוט לאא פשוט לא טוב לי חשבתי שזה יעבור אבל לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין מה יש לי - תגובה
שרון לויט22/04/2014שלום לך,
כדאי שתפנה להתייעצות עם איש מקצוע. גם אם לא מדובר בדיכאון קליני, ירידה מתמשכת במצב הרוח בהחלט ניתנת לטיפול, ואפשר לשפר את המצב. בנוסף, שיתוף אדם אחר במצבך יכול להקל את תחושת הבדידות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם שחווה מציאות יותר ממה שהיאחיים14/04/2014
שלום,
אדם בן 50, בריא בנפשו ככל הידוע, אבל הופך להיות עם הגיל יותר ויותר בלתי נסבל. יש מספר בעיות שאפרט ואציין גם שכבר תואם מפגש עם פסיכולוג ובכל זאת רציתי לקבל ייעוץ גם פה.
מילדות חווה כל אמירה או הצעה או שאלה כהוראה ומגיב בהתאם. למשל:
- אולי כדאי שנפנה פה?
תשובה - מה את רוצה שאני אתנגש בקיר, למה לא אמרת לי קודם? אי אפשר לפנות פה.
שאלה - איזה מוזר שבחנות לא היה את זה ואת זה/ מעניין למה הוא אמר את זה...
תשובה - מה את רוצה ממני, למה שאני אדע למה יש או אין שם משהו? מה אני בעל החנות? מאיפה לי לדעת מה הוא חושב.
הקשר ביננו פתוח, מדברים על הכל, מציפים דברים. קשוב לביקורת, אבל כל ביקורת, בבית או במקום העבודה חווה כמשהו שהוא פגיעה אישית או האשמה אישית. לא מסוגל לנתק האשמה נקודתית עם זה שתופסים אותו כולו כלא בסדר, או כחרא של בנאדם.
אומרים לו - פה היית לא בסדר. תשובה - כן, אז אני חרא של בנאדם?
לא, אבל פה היית לא בסדר. לא שומע - ממוקד במה שהוא חווה או נעלב ממנו.
כל חוויה לא נעימה, תור, דחיפה בסופר, או דברים באמת רעים, שאנשים היו מעכלים וסובלים מהם איקס זמן, הוא חווה יותר קשה וסובל 20 איקס.
נפגע יותר מאחרים מדברים ולוקח יותר ללב.
אציין שמדובר באדם שפוי לחלוטין, מוקף בחברים ומשפחה, ביחסים טובים עם כולם, בוס אהוד בעשרות מקומות עבודה ע"י קולגות וכפיפים אבל בנאדם שמהצד חווה את המציאות חמור יותר ממה שהיא מיחס משקל רב מדי לדברים ומכוון הכל לעצמו. עם פתיל קצר ברמות בלתי נסבלות. גם לא ככ יודע לאמוד את משקל התגובה שלו. מישהו אומר משהו לא במקום, והוא יחזיר לו אבל לא באותה עוצמה. לא מתוך רוע אלא מתוך חוסר אמדן.
ככל שאני מבינה זה ביטויים של טראומות ילדות, ותסביכי ילדות, ומבנה אישיותי. הוא מבין שהוא מגזים, אבל רוב הזמן הוא לא שם לב לזה. ככה הוא חווה את העולם. האם ניתן לשנות זאת איכשהו? מה זה יכול להיות? מבנה אישיותי? הפרעה? זה תמיד היה, גם בגיל 20, אבל עם השנים זה מחמיר ומחריף ובלתי נסבל ודברים שבחור צעיר לוקח ללב או נעלב מהם או רואה כגדולים, בנאדם בגילו ובנסיונו אמור לסנן כבר. והוא לא. הדברים שאני מתארת הם לא תחושה סובייקטיבית שלי, או משהו שאני לא רואה בו את החלק שלי, אלא משהו שמוסכם עי כל המשפחה. אציין שחיי המשפחה והזוגיות הם פתוחים מאוד, ככל הידוע לי לא שומרים דברים בבטן והכל בסדר. מדברים על הכל ואין משהו שאפשר להגיד רובץ על הבנאדם וגורם לו לחוסר נחת וסבלנות.
גם בחופשות, כשאין שום דבר רע שמעיב או מפריע. הכל מעולה כמה ימים עד שהוא מוצא על מה להתעצבן. כאילו הגוף כבר רגיל שצריך לכעוס ולפרוק זעם לפעמים, לא רגיל להיות במצב שליו.
מצב המוצא שלו הוא לא שליו, לא רגוע. כאילו הוא תמיד במגננה מחכה לתקיפה מאיפשהו. וסתם.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדם שחווה מציאות יותר ממה שהיא - תגובה
שרון לויט14/04/2014היי פזית,
ההסבר הפשוט ביותר (והרלוונטי ביותר לפתרון) עבור התופעה הוא דפוסי חשיבה נוקשים, שכנראה התפתחו במהלך חייו, ופרשנות לא נכונה של תגובות הסביבה. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) עובדים עם אדם כזה על מציאת האמירות הפנימיות שהוא אומר לעצמו, הכוללות את המילים "צריך", "חייב" ו"אסור". דוגמאות לאמירות כאלה יכולות להיות: "אנשים חייבים לדבר אליי בצורה מכבדת. אסור להם לתת לי הוראות". או: "חייבים להתחשב בי כל הזמן", "זה נורא אם הדברים אינם כפי שהייתי רוצה שיהיו". אלו אמירות המאפיינות דפוסי חשיבה של אנשים שמתנהגים כפי שתיארת. מחשבות מסוג זה יכולות לגרום לנו לתפוס את המציאות כ"נוראית" וקשה הרבה יותר ממה שהיא באמת.
החדשות הטובות הן, שניתן לשנות את המצב ולרכך את האמונות המגבילות הללו תוך מספר מועט של פגישות בטיפול CBT. בנוסף, הטיפול עשוי ללמד אדם המגיב בתוקפנות כלפי הסביבה כיצד להגיב בצורה הגיונית ואסרטיבית יותר במקום לתקוף (אם הוא מעוניין בכך, כמובן.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בליעהספיר13/04/2014
שלום אני בת 23, בחורה בריאה בד״כ לפני כשלוש שנים התחילו לי התקפי חרדה בגלל סיבות אישיות שטופלו והפסיקו. לפני כחודש וחצי ההתקפי חרדה חזרו ובנוסף התחילה לי חרדת בליעה, פחד להיחנק מהאוכל ובנוסף פחד לבלוע את הלשון בזמן האכילה והבליעה לפני כיומיים התחלתי את הטיפולים לחרדות שוב שכוללים דיקור סיני. השאלה שלי אם הפחד מהבליעה של הלשון בזמן האכילה והבליעה הוא הגיוני? קורה שיש לי מצבים שאני מפחדת לבלוע את הרוק ומהלחץ אני מנסה לבלוע אויר שלא נבלע כי מן הסתם אין לי מה לבלוע. תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בליעה - תגובה
שרון לויט13/04/2014היי ספיר,
התשובה היא לא, אין שום אפשרות לבלוע את הלשון. בשום מצב, לא במצב ערות ולא במצב שינה. במצבים מסוימים של חוסר הכרה, הלסת נשמטת והלשון יכולה לחסום את דרכי האוויר, אך עדיין אינה נבלעת.
הדיקור הסיני יכול אולי לשמש ככלי להרפיה, אך הוא אינו מתקן את החשיבה הלא נכונה שלך בקשר לפעילות הטבעית של הגוף והסימפטומים של החרדה. מומלץ להיעזר גם בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT).
חג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בליעה
ספיר15/04/2014תודה על התשובה המהירה.
ואיך אני יכולה למצוא מומחה באיזור במרכז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת בליעה - תגובה
שרון לויט15/04/2014אפשר לחפש באינטרנט במנועי החיפוש, או לקבל המלצות מחברים, ייתכן שגם רופא המשפחה שלך יכול להפנות אותך במידה שהוא מכיר מטפלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזדקנות מאוצתיניב03/04/2014
שלום אני בן 23 לפני כשלוש שנים עברתי טראומה קשה מאד ומאז התחילו לי חרדות ודיכאון שנתיים לא יצאתי מהבית היום כולם אומרים לי שאני נראה הרבה יותר מבוגר מגילי מה גם שיש לי הרבה שערות לבנות כשלפחד במשפחה שלי אין. האם זה אומר שהזדקנתי יותר מגילי באופן ביולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזדקנות מאוצת - תגובה
שרון לויט06/04/2014היי יניב,
גם אם חלקים מסוימים בגוף, כביכול, "מזדקנים" מהר יותר, אין זה אומר שגם שאר חלקי הגוף נוהגים כך. קצב ההזדקנות של העור והשיער שונה מאוד מאדם לאדם, לכן חלקנו נראים צעירים מגילנו וחלקנו נראים מבוגרים יותר. אין זה אומר כלום על ה"גיל הביולוגי". למשל, אין זה אומר שתזדקק למשקפי קריאה מוקדם יותר, או שהפוריות תיפגע בגיל מוקדם יותר. לפיכך, האיברים הפנימיים ככל הנראה עובדים באותו אופן כמו אצל שאר בני גילך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולם..אבי נקש30/03/2014
אבקש עצה ומזור.. לא עובד כ 5 חודשים עקב כאבים חזקים ברגליים ובגוף . מתקשה מאוד מאוד לעמוד .
רוצה מאוד לחזור למעגל העבודה אף חש שהעניין מאוד קשה לי עם זה .
ללא מקצוע .. גם מתקשה ללמוד חומר חדש (לאחר ניסיון שכשל ) לא מאמין בעצמי אך כן רוצה להשתלב בעבודה אך לא יודע הדרך לפריצה קדימה . אשמח לקבל עצות למען שיפור המצב הביש אליו נכנסתי .
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם.. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל03/04/2014אבי שלום,
אני מאוד מעריכה את השאפה שלך לחזור לתפקוד התקין ולהשתלב במעגל העבודה. על מנת להבין מה הקושי שחוסם אותך בלהגיע למטרות שלך נדרש אבחון מקצועי ומעמיק. האם פנית ליעוץ פסיכולוגי? אנשי מקצוע בתחום יכולים לסייע לך: עובד / ת סוציאלי / ת, פסיכולוג / ית, פסיכותרפיסט / ית. יתכן ושווה גם להתיעץ עם רופא בקשר לכאבים ובקשר לקושי להתרכז.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה בא בגלים?אור30/03/2014
שלום,
עקב אירוע מאוד לא נעים שקרה לי, נותרתי עם חרדות ואולי אפילו פיתחתי טראומה. זה קרה כאשר מישהו צעק עליי והטיח בי דברים לא נעימים.
בזמן שזה קרה, לא הרגשתי פחד, הייתי אדיש אבל ידעתי שזה יתחיל ''לדמם'' מאוחר יותר ושאני אכנס לחרדות כי כבר התנסיתי בזה בעבר ולמדתי להכיר את הנפש שלי במצבים האלה. ואכן כך, לא הצלחתי לישון בלילה, לא אכלתי, חשבתי מחשבות שליליות ועוד כל מיני סימפטומים.
העניין הוא שיש מין תנודתיות כזו של חרדה, שפעם אני אומר לעצמי שלא קרה כלום ומרגיש רגוע ואז אחרי כמה שעות אני נתקף חרדה וחושב שזה סוף העולם. עליות וירידות כאלה שנעות בין שלווה לחרדה.
למה יש לי תנודתיות? אני מנסה להבין איך עובד המנגנון הזה. פעם אני חושב חיובי ופעם אני חושב שלילי. אני לא ממש שולט בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה בא בגלים? - תגובה
שרון לויט31/03/2014היי אור,
חרדה באה בגלים, מאחר שזהו טבעה. היא אינה יכולה להיות "סטטית", כלומר להישאר כל הזמן ברמה גבוהה, ומצד שני, המחשבות שלנו גורמות ל"קפיצות" בעוצמה לעיתים. אין כל צורך להילחץ מכך, גם כאשר החרדה באה הכל בסדר ולא קורה שום דבר רע לגוף. מדובר בסך הכל בתחושה מאוד לא נעימה, וככל שאנחנו מקבלים את התחושה הזו בלי להילחץ ממנה, החרדה פוחתת בטווח הקצר והארוך. מומלץ לפנות להתייעצות עם מטפל העוסק בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), שיוכל לתת לך כלים פשוטים להתגבר על הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הלאה?מני30/03/2014
כללי
אני בן 35 נשוי +2 בריא בדרך כלל
נמצא בשליחות בחו״ל מזה שנתיים וחצי חוזר לארץ בקיץ הקרוב.
ככלל אני אדם רגוע ,יורד לפרטים בכל נושא .
להלן מספר אירועים שהתרחשו ב9 החודשים האחרונים:
מקרה 1: לפני 9חודשים
במהלך דיבור עם חבר בארץ חשתי בילבול וחוסר פוקוס למשך חצי דקה .בעקבות כך פניתי למיון ונבדקתי ע״י נוירולוג שקבע שזה לא נוירולוגי בשל העובדה שהיה לי גם כאב באיזור העצם התחתונה של הלחי.בדיקות דם תקינות.ללא המשך טיפול
מקרה 2: לפני 8חודשים
אשתי שהתה בארץ בחופשת לידה אני שהייתי בחו״ל.אשתי הודיעה לי במהלך הלילה שהיה אירוע נשימתי לתינוק (alte) (היום הכל תקין).הרגשתי לחץ בחזה ותחושת מועקה למשך מספר ימים.טסתי לארץ לטובת הבדיקות של התינוקת.ביצעתי לעצמי גם מספר בדיקות כולל Ekg הכל יצא תקין.
במשך חודשיים מאז מקרה זה נמנעתי ממפגשים חברתיים חשתי לעיתים חוסר ריכוז במפגשים שונים
מקרה 3:לפני שבועיים
לפני שנרדמתי שוחחתי עם אשתי על נושאים שונים שקשורים לחזרה לארץ. לאחר שנת לילה קצרה התעוררתי בבהלה ככל הנראה התקף חרדה שכלל הזעה דופק לב חזק ולא מהיר ורעד בגוף. אחרי חצי שעה לערך זה עבר .
במהלך השבועיים האחרונים שהיינו בחופשה בחו״ל.גם במהלך החופשה היו לי מחשבות לא טובות/שליליות
מקרה 4:שלשום
באמצע היום לאחר שכל היום הרגשתי טוב חשתי סחרחורת,לא רואה בחדות,ישבתי .הנ״ל עבר לאחר כ15 שניות לערך.
ביומיום אחרונים חשתי כאב חד בבוהן ימין ושמאל לסירוגין סהכ כ 4-5פעמים.
מאותו מקרה אני מרגיש חולשה כללית ,ללא תיאבון, חוסר ריכוז לאורך זמן, חש נוח יותר כאשר נמצא במיטה במנוחה.
כללי:
בין המקרים היו תקופות שהרגשתי טוב ללא אף תופעה שהוזכרה כאן.
לפני חודשיים וחצי שברתי את הקרסול במהלך משחק הנ״ל הצריך טיסה לארץ לניתוח.במהלך חודשיים עד לפני שבועיים הייתי עם קביים.
בכל התקופה של הפציעה וההחלמה חשתי טוב .
אתמול ביקרתי אצל רופא משפחה מקומי(בחו״ל):
הנ״ל חושב שמדובר בפוסט טראומה..
הנ״ל קבע שישנה בעיה פסיכיאטרית שמצריכה מעקב
הנ״ל המליץ לבצע MRI מוח בעיקר בשל מקרה מספר 4.
הנ״ל המליץ לקחת כדורים שישפיעו על חוסר הריכוז ורוגע
Trika 0.25mg אחד ליום בערב
Censpram 20 mg אחד ליום בבוקר
סהכ ל10 ימים הכדורים לאחר מכן יבחן לשלוח אותי לבדיקת פסיכיאטר.
שאלות:
לאלו רופאים מומלץ לבצע המשך בירור וטיפול?
האם המלצת רופא המשפחה מקובלת?האם אופי הכדורים והמינון סבירים.
באילו מקרים מומלץ לבצע MRI ראש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הלאה המשך
מני31/03/2014האם התיאורים הבאים הינם חלק מסימפטומים של חרדה?
״באמצע היום חוויתי סוג של בעיה בראייה לא סחרחורת אלא יותר חוסר פוקוס הנ״ל עבר אחרי 15 שניות שישבתי״
״כאב קצר וחד בבהונות סהכ 10 פעמים ביומים האחרונים כל פעם ברגל אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הלאה? - תגובה
שרון לויט31/03/2014היי מני,
בהחלט ייתכן שהסימפטומים שציינת נובעים מחרדה, לפחות רובם. ייתכן כי הסימפטומים האחרים (כמו כאבים) אינם מצביעים על בעיה רצינית, אך מאחר שהם הלחיצו אותך חווית סימפטומים נוספים, שנבעו מחרדה.
לגבי הסימפטומים שנובעים מחרדה, הם לאו דווקא נגרמו מטראומה של ממש. התקפי חרדה חוזרים על עצמם מאחר שכאשר מגיע ההתקף הראשון, אנשים בדרך כלל נוטים להילחץ ממנו. תופעה זו יוצרת "חרדה על חרדה", ובעצם מבטיחה את חזרתה של החרדה ובואו של ההתקף הבא. כך, למעשה, נוצר "מעגל שלילי" שמזין את החרדה עוד ועוד, וגורם לעוד ועוד התקפים, במרווחי זמן שהולכים ומצטמצמים.
במקרים כאלה, חשוב מאוד להבין כי הסימפטומים הנם תופעות טבעיות, הנובעות מחרדה. הם אינם מסוכנים בשום אופן לגוף, ואין סיבה להילחץ מהם ולפנות לבדיקות רפואיות כה רבות. הדבר הנכון לעשות בזמן התקף חרדה הוא פשוט לחכות שהסימפטומים יחלפו. במידה שמדובר בתופעות שלא חולפות (כמו כאבים חזקים) מומלץ להיבדק על ידי רופא.
הדבר הטוב והנכון ביותר לעשות כרגע הוא לפנות למטפל CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), שיעזור לך להתגבר על בעיית החרדה תוך מספר מועט של פגישות. אין כל צורך להיעזר בתרופות להפחתת הלחץ, מאחר שהטיפול ילמד אותך לקבל את התופעות הנובעות מהחרדה בלי להילחץ מהן. כאשר התופעות לא יפחידו אותך יותר הן פשוט יילכו וייעלמו, ולכן הניסיון להימנע מהן באמצעים מלאכותיים אינו נכון (מאחר שהדבר מעכב את התהליך הזה).
איני יודעת אם יש צורך ב- MRI ראש, יכול להיות שהיא מיותרת, מצד שני היא גם לא יכולה להזיק. ידוע לי שבמקרים בהם יש חשש לבעיה נוירולוגית עושים בדיקות מסוג זה. חשוב מאוד להבהיר שחרדה אינה, בשום אופן, בעיה נוירולוגית. מדובר בבעיה פסיכולוגית שניתנת לפתרון בקלות יחסית ובאמצעות כלים פשוטים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ק.אבי נקש27/03/2014
כהמשך לדבריי ...
השאלה היא : היכן אני מוצא מטפל שעובד עם סיביטי .. ?
הקטע שאין לי דיי כסף לזה .
אז אשמח לשמוע ולקבל הצעות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ק. - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל03/04/2014שלום לך,
מטפלים ב CBT ניתן למצוא באלפון של איט"ה (אגודה ישראלית לטיפול התנהגותי - קוגניטיבי).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דר אירנה
אבי נקש03/04/2014מאוד קשה לי לממן את הטיפולים ..
בתחנה לברה"נ בה אני מטופל ..לא מספקים לי שם טיפול סיביטי..
לכן איני יודע מה לעשות .. אני בבעיה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיב 500 מ"גדנה27/03/2014
שלום,
התחלתי לנטול רמוטיב 500 מ"ג , הייתי רוצה מאוד להתחיל עם 250 מ"ג מפני שאני מאוד רגיש לתרופות . מה לעשות? בנוסף לקחתי יומיים 500 והרגשתי אי שקת ומצד שני מפני שלקחתי בצהריים כמעת נרדמתי בעבודה וגם בערב הלכתי לישון מאוד מוקדם. האם גורם לתופעה כזו?
יש לציין שאני לא סובלת מדיכאון אני רוצה להתמודד יותר בקלות עם מספר בעיות שצצו בתקופה זו.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב 500 מ"ג - תגובה
שרון לויט07/04/2014היי סנדרה,
בדרך כלל מתחילים בנטילת מינון נמוך, אותו מעלים באופן הדרגתי. אם מתחילים את הטיפול התרופתי במינון גבוה, עלולות להתעורר תופעות לוואי קשות. לגבי המינון הספציפי ותופעות הלוואי הספציפיות שאת חווה, פני לפסיכיאטר שלך שייתן לך הוראות מסודרות.
ככל הידוע לי, עייפות יתר בהחלט יכולה להופיע כתופעת לוואי של חלק מהתרופות נוגדות הדיכאון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה דה-ריאליזציה?אור26/03/2014
שלום,
מפעם לפעם אני חווה התקפי חרדה וכשאני מתהלך במקומות הומי אדם אני מרגיש שאנשים מסתכלים עליי, מתלחשים, מרכלים, צוחקים. כאילו ששמועות רעות הופצו עליי ואני מושא ללעג.
האם זה דה-ריאליזציה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה דה-ריאליזציה? - תגובה
ד''ר אירנה נתנאל27/03/2014לא נשמע דומה, עם זאת על מנת להבין את התופעה יש צורך בבדיקה יותר מעמיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהעודד25/03/2014
העם רמוטיב גורמת לנשירת שיער?
ולמה אסור להיות בשמש בזמן הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה - תגובה
שרון לויט25/03/2014היי עודד,
רמוטיב אינה גורמת לנשירת שיער.
קיימת תופעת לוואי נדירה (שמחייבת פנייה לרופא כשהיא קורה), של הופעת פריחה על העור בעקבות חשיפה ממושכת או מוגזמת לשמש כאשר משתמשים ברמוטיב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צורךקרן24/03/2014
שלום
ביום יום אני משתדלת להיות עסוקה
אני אוהבת שיש לי מעט זמן פנוי ואז אני מכניסה את התחביבים שלי ומרוצה מהיום
ולעיתים אני רואה חברים, אין לי הרבה יש לי בן זוג ו2-5 חברים שרואה מדי פעם העניין הוא שחברי לאורך השנים הם אנשים שמתסכלים אותי אם אני לא זום נדיר שהם יזמו לכן בהדרגה ככל שהחיים הפכו להיות עמוסים יותר התמעט הזמן והרצון להשקיע בחברים, כרגע כשאני רואה חברים אני שמחה ונעים לי בחברתם אבל יש כאלה שנותק הקשר או שהקשר רופף כי נמאס לי לרדוף כל הזמן, האם זה לא תירוץ העיסוקים והחיים העמוסים גם אצלי כדי לא להתמודד עם החסך החברתי וגם אצלם כי הם הרי מוצאים זמן לעיסוקים אחרים, הם פשוט אנשים שלא שמים יחסים חברתיים בראש סדר העדיפויות, ובמציאות חיי אין לי הזדמנויות להכיר חברים חדשים
ולא הייתי רוצה שזה יבוא על חשבון החברים שכבר יש לי, למרות שחלקם אכזבו
גם החבר שלי הוא כזה שאין לו הרבה חברים אז זה טוב לי, מדי פעם כל אחד עם החברים שלו מדי פעם מבלים כולם ביחד ורוב הזמן אנחנו לבד חלק ניכר מהזמן כל אחד בעולמו וחלק מהזמן מבלים ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך - תגובה
שרון לויט24/03/2014היי קרן,
את יכולה לנסות לדבר עם החברים שמאכזבים אותך או שלא יוזמים מספיק. לדעתי הם לא ייעלבו אם תפני אליהם בצורה אסרטיבית ותאמרי משהו כמו: "אני מאוד אוהבת לבלות איתך, והייתי רוצה שתיזום יותר בילויים איתי", או "אני יוזמת בילויים רבים מאחר שאני נהנית לבלות איתך, והייתי רוצה שהיוזמה תהיה הדדית". לא טוב "לשמור בבטן" מחשבות ורגשות שליליים כלפי חברים, מאחר שההתנהגות הלא רצויה בדרך כלל חוזרת על עצמה (כי לחברים אין שום מושג שהם מאכזבים אותך), והתחושות רק הולכות ומצטברות. אני מכירה אנשים רבים שצוברים מטען שלילי כלפי חברים ולא נותנים לו ביטוי, עד שיום אחד הקשר "מתפוצץ", והחברים אינם מבינים למה.
בנוסף, אם את מעוניינת ליצור חברויות וקשרים חדשים, אפשר בהחלט לחשוב על מסגרות שבהן את יכולה לקחת חלק על מנת שזה יקרה. לדוגמא: מכון כושר, חוגים, הרצאות, טיולים מאורגנים של צעירים (מסגרת חד פעמית ולא מחייבת), וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמוטיבנבי23/03/2014
אפשר בבקשה לקבל הסבר איך הרמוטיב עובד ...הבנתי שהוא חוסם סרוטונין ודופומין ...העם שאני אוכל אוכל שמעלה את הסרוטונין לא יכול להיגרם עודף סרוטונין ?איך הגוף מחזיר לעצמו את היכולת להחזיר לבד שוב את הסרוטנין לאחר הפסקת ההרמוטיב?איך מתבצע העיכוב סרוטונין?מה הנזקים לטווח הארוך ?כמה זמן ניתן לקחת?איך משתחרר החסימה וכו ?אשמח עם תעני לי על שאלות אלו ואפילו להוסיף עוד מידע שנוכל חברי הפורום ואני ללמוד קצת ולדעת מה אנחנו מכניסים לגופנו
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב - תגובה
שרון לויט23/03/2014היי נבי,
אוכל לומר, שרמוטיב הנה תרופה ייחודית לטיפול בדיכאון, כלומר אינה שייכת לקבוצת התרופות הנפוצה לטיפול בדיכאון, שכנראה אליה התכוונת- SSRIs. תרופות מקבוצה זו כוללות: ציפרלקס, סרוקסט, פבוקסיל ועוד. התרופות הללו אינן חוסמות את מנגנון הסרוטונין במוח בשום אופן, אלא "מעכבות את הבליעה החוזרת שלו בסינפסה", תהליך שבסופו אמור להישאר יותר סרוטונין במערכת העצבים ולא פחות.
הרמוטיב שייכת, כביכול, לקבוצת תרופות משל עצמה אשר כוללת רק אותה, ובכך היא תרופה ייחודית ושונה מתרופות אחרות. הטענה היא, שהתרופה "מעכבת את הבליעה החוזרת" של סרוטונין, דופאמין ונוראדרנלין בסינפסה, אך מסיבה כלשהי נחשבת לתרופה "עדינה" יותר מתרופות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דכאון ותחושות בלתי נסבלות בגוףמעיין23/03/2014
שלום רב,.בת 34 בהריון ראשון לאחר טיפולים. כרגע שבוע 17. בשבוע 6 היו לי דימומים ולמרות שהכל היה בסדר מרוב הפחד של להפיל כנראה שזה גרם לסוג של טראומה ומאז כבר חודשים וחצי עם תחושות נוראיות בגוף שלא נותנות לי לתפקד גם הפסקתי לעבוד. מה שאני מרגישה זה כמו תחושת חגורה בפתח הקיבה (כמו שמרגישים בעת לחץ)ההבדל הוא שהתחושת חגורה הזו לא נעלמת מרגישה תחושות נוראיות בגוף בידיים וברגליים. אני אצין שלא מדובר על כאבים אלא על תחושות נוראיות בגוף שלא נותנות לי לתפקד. אובחנתי פסיכיאטר כחולת דכאון בינוני (דבר שלא סבלתי מכך בחיים) והוא טוען שההרגשות הללו באו בעקבות הדכאון ואילו אני טוענת שהדכאון בא בעקבות ההרגשות הללו. אני לוקחת ציפרלקס 20 מג סרוקוול 150 מג ללא כל שינוי בהרגשות. אובדת עצות , כל יום הוא עינוי ורק רוצה שהגוף שלי יחזור לרגשות הטבעיות שלי. אני אובדת עצות. מה דעתך? אציין שההרגשות שאני מרכישה בגוף - תחושה של חגורה + תחושות נוראיות בגוף אינן כואבות אך הן בלתי נסבלות ואיבדתי חשק להכל עקב התחושות הללו. בנוסף, אני יודעת שהתחושות הללו בראש ושאין שם משהו פיזי אבל המרגש ריאלי מאוד ולא מבינה למה הן לא נעלמות. אציין שלוקחת את הציפרלקס+סרוקוול כבר חודשיים ללא כל שיפור. האם יש תקווה שאי פעם אחזור לעצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דכאון ותחושות בלתי נסבלות בגוף - תגובה
שרון לויט23/03/2014היי מעיין,
בהחלט ייתכן שהתחושות האלה נובעות מחרדה או מלחץ. כפי שאמרת, מרוב פחד שמשהו יקרה במהלך ההריון נכנסת למצב נפשי שקשה לך לצאת ממנו. בהחלט יכול להיות שאת צודקת, ושהדיכאון הוא משני לחרדה ונוצר בעקבות התחושות שהחרדה גורמת לך. ייתכן גם, שברגע שתפתרי את בעיית החרדה כבר לא תהיי מאובחנת כסובלת מדיכאון, מאחר שתחזרי לעבוד ולתפקד כרגיל.
מאוד מומלץ: 1.) ללכת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, שיעזור לך לפתור את הבעיה בקלות יחסית וללא כל צורך להיעזר בתרופות. 2.) לדבר עם הרופא על האפשרות של הפסקת התרופה או לפחות הפחתת חלק מהמינון. את נוטלת שני סוגים של תרופות נוגדות דיכאון וחרדה, שאינן מומלצות לשימוש במהלך ההריון, ולטענתך גם אינן מסייעות לך. אני חושבת שחבל להמשיך ליטול במצב כזה. 3.) כדאי מאוד לנסות לחזור לעבוד ולתפקד. מאחר שהתחושות שאת מציינת נובעות כנראה ממצב נפשי, חשוב מאוד להבין שהן אינן מסוכנות, ולמרות הן מקשות על התפקוד, בכל זאת אפשר לתפקד ברמה מסוימת ורצוי מאוד לא להימנע מפעילויות בגללן. ההימנעות מנציחה את תחושת החרדה, והתפקוד למרות התחושות- מחליש אותה. על אחת כמה וכמה אם את אכן סובלת מדיכאון. תפקוד במצב של דיכאון מאוד משפר את המצב, יותר מאשר תרופות.
לסיכום, אל ייאוש- אני בטוחה שניתן לפתור את הבעיה, בצורה פשוטה יותר ממה שאת חושבת ובהחלט ייתכן שגם ללא תרופות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)