פורום חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה ודיכאון קשה
    אושר
    23/02/2014

שלום, כידוע לי שכאשר אדם הולך לפסיכיאטר הדבר נרשם לו שביקר אצל פסיכיאטר, ואיני רוצה שאי פעם זה יפגע בקבלה שלי למקום כלשהו. ובנוסף למרות שהמצב שלי ממש לא טוב אין לי את הסכומים שצריך לטפל בבעיה בדרך מקצועית. ולכן, האם יש אפשרות לטפל בדיכאון ובחרדה לבד? האם יש תרופה טבעית שיכולה להקל? ...תודה רבה מראש על ההתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודיכאון קשה

הוספת תגובה

• חרדה ודיכאון קשה - תגובה

שרון לויט
    23/02/2014

היי אושר,
    אם אתה מעוניין בטיפול תרופתי, אתה יכול לפנות לרופא המשפחה שלך. הוא יכול לרשום לך את אותן התרופות, בדיוק כמו פסיכיאטר. בנוסף, כדאי לברר אם ניתן לקבל טיפול CBT דרך מרפאה ציבורית הקרובה למקום מגוריך- בקופת חולים, מרפאה קהילתית וכו'. הטיפול שם לא כרוך בעלות כלל.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או?
    דנדי
    23/02/2014

אני בת 53 בריאה לא נוטלת תרופות. כבר 5 שנים אני סובלת מדופק חזק שנשמע כל היום. לחץ בחזה ועל איזור השד שריפות וזרמים. ערכתי את כל הבדיקות ולא נמצא סיבה לבעיה . אני גם מרגישה עירפול ותחושה של אפיסת כוחות . יש רופאים שאמרו לי שכניראה זה משהו נפשי. ואני מסרבת לקבל זאת. השאלה אם חרדות גורמות לכל היום דופק חזק במשך כמה שנים? שכן קראתי במאמרים שחרדה באה בהתקף של דופק חזק לכמה דקות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה או?

הוספת תגובה

• חרדה או? - תגובה

שרון לויט
    23/02/2014

שלום לך,
    חרדה יכולה לגרום לדופק מואץ חלק גדול מהיום. בדרך כלל מהירות הדופק משתנה במהלך היום, וככל הנראה בכל פעם שאת שמה לב לכך, הדופק מהיר יחסית. חרדה ברמה מאוד גבוהה יכולה להימשך רק מספר דקות, אך בהחלט יכולה להיות חרדה מתונה יחסית שנמשכת לאורך זמן רב יותר. בנוסף, רמת החרדה יכולה "לקפוץ" במהלך היום פעם אחר פעם.
    כדאי שתבדקי עם עצמך ממה את פוחדת- יכול להיות שמהתחושות הגופניות עצמן... מומלץ לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי (CBT) להתייעצות, שכן טיפול זה יכול לעזור לך לפתור את הבעיה במהירות יחסית וללא תרופות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שאלתית..
    אבי נקש
    19/02/2014

האם זה משנה באיזה סוג טיפול אני מקבל או הולך ?
    וא"כ למה זה כ"כ חשוב .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שאלתית..

הוספת תגובה

• שאלה שאלתית.. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    20/02/2014

לא ברור לי למה אתה מתכוון, באופן כללי יש מספר שיקולים לבחירת הטיפול והמטפל. למשל: מקום פרטי או מרפאה ציבורית, מהי מטרה טיפולית, מטפל גבר או אישה, רופא פסיכיאטר, עובדת סוציאלית, פסיכולוג או פסיכותרפיסט, מהם הצרכים שלך וכו'.

אם תוכל לפרט יותר ממה אתה סובל אשמח לכוון אותך באופן יותר ספציפי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז.. אנסה לענות לך

אבי נקש
    20/02/2014

אני מתכוין לטיפול בשיחות .. מטופל בתרופות אצל רופא .
    אך חש קצת סבל .. אז רציתי לשאול לאיזה סוג של טיפול עליי ללכת .?
    והאם זה משנה ?
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז.. אנסה לענות לך - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    22/02/2014

הטיפול שהוכיח את עצמו מבחינה מחקרית וקלינית כטיפול יעיל ביותר בשילוב עם תרופות זהו טיפול התנהגותי - קוגניטיבי CBT.

בהצלחה מכל הלב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחשות לא נעימות
    מישהו
    16/02/2014

קורה לי לפעמים שאירועים מביכים שקראו לי בעבר ושכחתי מהם, עולים שוב וגורומים לי להרגיש מבוכה, חרדה, עצב, חרטה וכל מיני רגשות שליליים, כאשר אף אחד אחר כבר לא עוסק בנושאים האלה, וזה רק אני שמתעקש לחזור לשם ולנתח את הסיטואציות שוב ושוב. למה העבר חוזר אליי כל הזמן? זה כבר היסטוריה, אבל זה ממשיך להטריד אותי מפעם לפעם.

לקביעת תור
    סגירה
    תחשות לא נעימות

הוספת תגובה

• תחשות לא נעימות - תגובה

שרון לויט
    16/02/2014

שלום לך,
    כדאי לבדוק מדוע אתה חש צורך לחזור לסיטואציות הללו שוב ושוב ולנתח אותן. ככל הנראה, מה שעומד מאחורי הצורך הזה הוא הרצון להימנע מחזרתם של אירועים כאלה בעתיד, וקיימת מעין אשליה, שעיסוק באירועים האלה ימנע זאת או לפחות יכין אותך לתוצאות השליליות. כדי לפתור את הבעיה, אני מציעה לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי (CBT) להתייעצות. בעזרת כלים פשוטים יחסית ניתן להיפטר מדפוס המחשבה הזה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבאמת מטריד אותי זה

מישהו
    16/02/2014

שלפעמים אני פוגש אנשים שנכחו באותם אירועים מביכים ואני פשוט משוכנע הם חושבים שאני מוזר וחורג מהנורמה החברתית. ובתוך תוכם הם צוחקים עליי וכשאני לא בסביבה הם מרכלים על כמה שאני מוזר.

נניח שאפנה לטיפול CBT, שקראתי עליו המון והנושא עצמו מעניין אותי ללא קשר לבעיה שלי, האם סוג כזה של טיפול יגרום לי להפסיק להתייחס לכך שיש אנשים שמדברים עליי מאחורי הגב? (בהנחה שזה אכן קורה)
    האם אני אוכל להגיע למצב תודעתי שפשוט לא יהיה לי אכפת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שבאמת מטריד אותי זה - תגובה

שרון לויט
    17/02/2014

בהחלט. מטרתו של טיפול CBT הוא לשנות את התגובות שלך, וחלק מהעניין הוא דפוסי החשיבה שגורמים לחרדה. הטיפול יעזור לך לאתגר את המחשבות השליליות, שככל הנראה קשורות לדימוי העצמי שלך, ולשנות אותן כך שיהיה לך הרבה פחות אכפת אם מדברים עליך מאחורי הגב ומה חושבים עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה ואדרונקס
    אילנה
    06/02/2014

הפסיכיאטרית שלי המליצה לי להתחיל טיפול בכדורי אדרונקס בגלל התקפי החרדה התכופים מהם אני סובלת. אחרי כשבוע עם כדור של 4 mg ליום היא המליצה לעלות ל 2 כדורים ביום (סה"כ 8mg). רציתי לדעת בבקשה אם זה נהוג להכפיל את המינון אחרי כה מעט זמן והאם אני צריכה לקחת את 2 הכדורים בבת-אחת או פעמיים ביום. תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות חרדה ואדרונקס

הוספת תגובה

• הפרעות חרדה ואדרונקס - תגובה

שרון לויט
    10/02/2014

היי אילנה,
    אם המינון שהרופאה כיוונה אליו היה מלכתחילה שני כדורים, אפשר להכפיל אותו אחרי זמן קצר. אם המטרה היא לראות אם כדור אחד עוזר ורק אז להעלות מינון, צריך לחכות לפחות חודש כדי שהכדור בכלל יתחיל להשפיע, וניתן יהיה לראות את השפעתו. בדרך כלל מכוונים מלכתחילה למינונים גבוהים יחסית במקרים שבהם המטופל סובל מ- OCD. אם אינך סובלת מהפרעה אובססיבית, כדאי לשאול את הפסיכיאטרית מדוע נתנה לך מינון גבוה כל כך, שכן בדרך כלל נהוג ליטול רק כדור אחד במקרים של התקפי חרדה, לפחות בהתחלה.
    לגבי חלוקת המינון (בוקר/ ערב), עלייך לשאול את הפסיכיאטרית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון..
    אבי נקש
    05/02/2014

מזה כ 3 חודשים שאיני עובד ..
    חש פחות מוטיבציה בעניין זה .
    מעסיק את עצמי במהלך היום.. כמעט ולא חש שיעמום.
    אך יודע בבירור שזה לא זה.. כפי שאומרים .
    מבחינת האוסידי..דיייי התרגלתי למצב אך עדיין מאוד קשה ותחושות מעט קשות
    שמלוות אותי במהלך היום. .
    לא פשוט לי כמו הרבה כאן בפורום .
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    עידכון..

הוספת תגובה

• עידכון.. - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    05/02/2014

תודה ששיתפת, מקווה שהינך נמצא בטיפול. חשוב שתדע שלא כדאי להשלים עם OCD כי להפרעה זו יש נטייה להרחיב את עצמה וכאשר היא לא מטופלת המצב רק הולך ומחמיר עם הסמן. שווה לשקול עזרה מקצועית.

תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא דכאון
    דנה
    29/01/2014

האם דכאון גורם לאדישות?
    ולחוסר חום אהבה כלפי הילדים הרכים שלך ולחוסר טיפול בהם?
    האם דכאון יכול למוטט את כל החיים שלך?
    האם דכאון גורם לך לאבד את תחושת הזמן והקיימות שלך?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא דכאון

הוספת תגובה

• שאלות בנושא דכאון - תגובה

ד''ר אירנה נתנאל
    29/01/2014

מירי שלום,
    אנשים שסובלים מדיכאון מאבדים עניין בסביבה ואף ביקיריהם, הם יכולים להגיב באדישות גם כלפי ילדיהם. לאנשים שסובלים מדיכאון אין כוחות לטפל בילדים. תסמינים אלה של דיכאון גורמים לאנשים הסובלים ממחלה זו לחוש רגשות אשם וכעס עצמי בעוצמות מאוד חזקות והדבר רק מחמיר את הדיכאון. כמו מעגל הקסמים. בגלל צמצום בפעילויות ורכיבה ממושכת במיטה אדם שסובל מדיכאון אכן יכול לאבד תחושה של זמן והמציאות מתעוותת. כל אלה הינם תסמינים של דיכאון, בעזרת טפול נכון ניתן להתגבר על התסמינים ולחזור לתפקוד התקין. ראשית, שווה לבדוק את הטיפול התרופתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בלימודים
    קרן
    27/01/2014

אני סטודנטית לתואר ראשון אחרי שעברתי מקצוע באמצע כי לא הסתדר עם המקצוע הקודם -בלימודים,
    מאוד חשוב לי להשיג את התואר הזה, אבל אני מוצאת את עצמי בחרדה כשאני צריכה לכתוב עבודות לבד ולפעמים גם במבחנים, אני לאו-דווקא שואפת למאה אבל כן רוצה ממוצע גבוה, ומרגישה לפעמים שאני לא מסוגלת ומפחדת גם פה לא להצליח
    הנושאים שונים ואין ביניהם קשר, זה שלא הצלחתי שם לא אומר דבר על ההצלחה שלי כאן, אבל עדיין החשש הגדול קיים

כשאני עושה עבודה עם חברות הרבה יותר רגועה אבל לא תמיד אפשר לעשות ביחד

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בלימודים

הוספת תגובה

• חרדה בלימודים - תגובה

שרון לויט
    28/01/2014

היי קרן,
    חרדה מפני בחינות היא סוג של מלכודת, מאחר שהחשש לא להצליח בבחינה יכול לפגוע בביצוע בפועל, מה שיוצר חרדה נוספת מפני הלחץ במבחן העשוי לגרום לכישלון. כך נוצר "מעגל שלילי" של חרדה מפני בחינות שקשה לצאת ממנו.
    כדי לשבור את המעגל הזה, יש צורך ללמוד שיטות להתמודד עם הלחץ ולא לתת לו לשתק אותך. אפשר ללמוד טכניקות מעשיות כאלה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). לאחרונה כתבתי מאמר בנושא חרדת בחינות וההתמודדות איתה באתר שלי (cbthaifa), לצערי אסור לי לתת קישור, אך מומלץ לחפש אותו באתר, המאמר יכול לעזור ולתת לך כיוון.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד בקשה

קרן
    17/02/2014

היי
    בנוסף למבחנים ועבודות חלק נכבד מהתואר הוא החלק המעשי, בהדרכה שאני עוברת המדריכה משקפת לי שיש לי פחד מכישלון חרדת כישלון והמליצה לי לקחת משהו כדי להרגיע את זה, על מה את ממליצה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד בקשה - תגובה

שרון לויט
    17/02/2014

היי קרן,
    תרופה יכולה להרגיע את הסימפטומים הפיזיים של החרדה, אך היא אינה יכולה לשנות את המחשבה שגורמת לחרדה, ככל הנראה שכישלון הוא דבר רע מאוד שיש להימנע ממנו בכל מחיר. לכן, לא נראה לי שתרופה תועיל, והיא יכולה אף להזיק: תרופות שמשמשות להקלה בטווח קצר יכולות לגרום לרדימות ולקושי בתפקוד, ובנוסף, כאשר בזמן חרדה לוקחים תרופה להקלת החרדה, הדבר מבטיח את חזרתה של החרדה ויכול להחמיר את המצב בטווח הארוך. שלא לדבר על כך שתרופות אלה ממכרות. כשלוקחים תמציות צמחים כגון "רסקיו" התופעות הללו לא קורות, אבל לדעתי זה לא יועיל. עדיף לעבוד על הפחד מכישלון באמצעות כלים פשוטים ויעילים של CBT, זה הרבה יותר קל ויעיל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה חברתית

אני סובל מחרדה של ממש בכל פעם שעליי להתייחס לנשים ובפרט לבחירת ליבי אם בכלל תופיע לפניי בדרך לא דרך סובל מדימוי עצמי נמוך ביותר ויש לי דחייה עצמית בנוגע ליחסים זה מקשה בתפקודי היומיומי ואני פשוט לא מתייחס ליחסים כלשהם עם נשים כפי שציינתי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית

הוספת תגובה

• חרדה חברתית - תגובה

שרון לויט
    19/01/2014

היי גיל,
    חרדה חברתית וביטחון עצמי נמוך יכולים להוביל לקושי משמעותי בתפקוד. אני ממליצה מאוד לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), במסגרת אישית או קבוצתית, שיכול לשפר מאוד את המצב ולעזור לך להתגבר על החרדה החברתית שלך. בטיפול CBT תוכל להתאמן על יצירת אינטראקציה עם נשים, ותוכל לקבל כלים שיעזרו לך לעשות זאת בצורה נכונה ותוך כדי הפגנת ביטחון. בנוסף, תלמד לשנות דפוסי חשיבה מכשילים, שמורידים לך את הביטחון העצמי וגורמים לך לפחד מיצירת קשר עם נשים.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרוניל
    ליאור
    19/01/2014

לקחתי בצעד טיפשי למדי כדור מרוניל 25 מ״ג , ואני חש חוסר שקט ודופק לב מהיר , זה משגע אותי , שאלתי היא מה זמן מחצית החיים של התרופה ? ובקיצור מתי אגמל מהתופעות האלה ???

לקביעת תור
    סגירה
    מרוניל

הוספת תגובה

• מרוניל - תגובה

שרון לויט
    19/01/2014

היי ליאור,
    אינני רופאה, כך שאיני יכולה להעריך כמה זמן בדיוק ייקח לתרופה להתפנות מהדם ומתי יחלפו תופעות הלוואי. אני מציעה לך להתייעץ עם רופא אם התופעות לא חלפו עדיין, שכן ידוע לי כי דפיקות לב עקב נטילת מרוניל היא תופעה המחייבת התייחסות של רופא (אם אינה נובעת מחרדה).
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה
    אבי נקש
    18/01/2014

כאמור יש סכיזופרניה ו אוסידי ברקע..
    מטופל בתרופות אשר מצליחים מעט "להרגיע" ולשפר את המצב .
    שאלתי היא :
    מהו הסיכוי שהרופא שלי יפחית לי מהתרופות ומהמינונים.. ?
    (אני נוטל המון תרופות.. עם השנים התמלאתי.. בהן)
    לפי מה זה תלוי ההפחתה בתרופות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי שאלה

הוספת תגובה

• יש לי שאלה - תגובה

שרון לויט
    19/01/2014

היי אייל,
    הפחתת מינון התרופות על ידי הרופא בדרך כלל מתבצעת כאשר המטופל מאוד מתלונן על תופעות הלוואי, והרופא רואה כי מצבו הנפשי יציב במשך זמן רב. אם יש חשש רב מצד הרופא שהפחתת המינון תגרום להחמרה במצב הנפשי, הוא בדרך כלל לא יפחית את מינון התרופה גם אם תופעות הלוואי קשות- אך זה תלוי בגישה של הרופא הספציפי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק.
    אבי נקש
    16/01/2014

חייב פתרון ליציאה בבוקר מהמיטה..
    קשה לי מאוד להמשיך כך..
    כאמור נוטל לפונקס + עוד מספר תרופות .
    קשה מאוד עם הת. הלוואי הקשות האלו.
    מה עליי לעשות לשיפור המצב .? ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ק.

הוספת תגובה

• ק. - תגובה

שרון לויט
    19/01/2014

היי אייל,
    אפשר לדבר עם הרופא על שינויים בטיפול התרופתי, שאולי יעזרו לך להיות פחות רדום, לפחות בבוקר. ניתן, למשל, לשקול את הקדמת שעת נטילת התרופות בערב, כך שגם ההשפעה המרדימה מתפוגגת מוקדם יותר. בנוסף, קיימות תרופות שמרדימות פחות, ואף תרופות מעוררות כמו אדרונקס (תרופה נוגדת דיכאון וחרדה), שאפשר להציע לפסיכיאטר לשקול את נתינתן במקום תרופות נוכחיות שמרדימות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ק.

אבי נקש
    21/01/2014

הי שרון.
    תודה על תשובתך..
    אשמח לעדכן בהמשך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטול נכות
    יגאל
    12/01/2014

שלום,אני בחור בן 49,סובל הרבה שנים,ממצב נפשי שמוגדר סכיזואפקטיב,לאחרונה פורסם ששרי יש עתיד,ביטלו מספר סעיפים בספר הליקויים של ביטוח לאומי.בין הסעיפים,נמצא הסעיף הספציפי שאיפשר לי לקבל קיצבת נכות,סעיף 33 ד.מאז שנודע לי.אני על סף התמוטטות נפשית.אחרי שיקום שלקח שנים רבות.אני לא מוצא מנוח.בעבר הייתי מאושפז מספר פעמים.ואין לי כח לחזור לבתי חולים.אני חושש להשאר בלי שום תמיכה עקב הביטול הצפוי של הקיצבה.יש לציין שהקצבה היתה לצמיתות ואני מקבל כבר 12 שנים קיצבה מלאה.האם יש לכם עצה למצב הנורא הזה.

לקביעת תור
    סגירה
    ביטול נכות

הוספת תגובה

• ביטול נכות - תגובה

שרון לויט
    13/01/2014

היי יגאל,
    אין סיבה לדאגה, סעיף 33 לא יבוטל כל כך מהר. ידוע לי כי 40% ממקבלי קצבת הנכות מקבלים אותה על פי סעיף 33, ואם היו מבטלים אותו, אנשים רבים היו נפגעים וככל הנראה מתחילים מחאה גדולה. מציעה לדבר על הנושא עם העובדים הסוציאליים המטפלים בך.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה עמוקה
    עדן
    10/01/2014

אני נתקפת חרדה קשה שבאה לידי ביטוי באי יכולת לצאת למקומות הומי אדם כמו פאבים מועדונים בתי קפה וכו׳.
    אני לא יכולה ללכת לארועים משפחתיים אפילו בחגים
    אני לא נוסעת לחברות שלי כי זה מאמץ אדיר בשבילי.
    אני בקושי מסוגלת ללכת לעבודה וגם זה רק כי אני חייבת וגם שם לפעמים באמצע היום
    יש לי התקף חרדה ואני חייבת לברוח לשירותים כדי שלא יראו אותי!
    אני לוקחת נוקטורנו כי זה מה שהרופא של רשם לי לשינה אבל לפעמים כשאני צרכה לצאת מהבית אני לוקחת כמה כדורים בבת אחת ואז זה קצת עוזר אבל לא לטווח הארוך.
    אני לא יודעת מה לעשות איך להשתלט על החיים שלי שוב?
    אני לא יכולה אפילו לצאת עם בחורים בלי הכדורים.
    אני אומנם מטופלת אצל פסיכולוג אבל אני רוצה לדעת האם יש
    טיפול תרופתי שיכול לעזור לי.
    מקווה לתשובה מהירה. תודה, עדן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה עמוקה

הוספת תגובה

• חרדה עמוקה - תגובה

שרון לויט
    12/01/2014

היי עדן,
    קיימות תרופות לטיפול בחרדה בטווח הארוך. אלו תרופות אנטי- דכאוניות שמשמשות גם לטיפול בחרדה, כמו: ציפרלקס, סרוקסט, פרוזאק וכו'. יש צורך לפנות לפסיכיאטר או לרופא משפחה על מנת לקבל מרשם (ועדיף לפסיכיאטר).
    חשוב לציין כי התרופות גורמות להקלה בתחושת החרדה, אך אינן פותרות את הבעיה. כאשר מפסיקים ליטול אותן, קיים סיכוי גדול שהחרדה תחזור. לדעתי, חבל להיעזר רק בטיפול תרופתי, מאחר שאפשר ללמוד להתמודד עם חרדה ולהיפטר ממנה תוך זמן קצר יחסית, בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT). הטיפול מעניק לך כלים מעשיים להתמודד עם החרדה, מלמד אותך לא "לפחד מהפחד", מה שמוביל למעשה להכחדה של החרדה ולכך שהיא לא חוזרת יותר לאחר כ-12 פגישות. אני מאוד ממליצה לבדוק את שיטת הטיפול הזו ולקרוא עליה, ובמקביל- אם ברצונל להיעזר בטיפול תרופתי, לנסות לפחות להיעזר בתרופות ארוכות טווח. התרופות קצרות הטווח רק מחמירות את הבעיה ומזיקות לגוף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון ו ocd וחרדה
    איתן
    08/01/2014

אני סובל מדכאון ומocd זה תקופה ארוכה אני לוקח פרוזק ה ocdירד לאחרונה זה 3 חד אני נוטל גם אדרונקס רציתי להבין בדיוק מה ההבדל ומה שונה האדרונקס מפרוזק והאים אדרונקס עצם היותו יכול ליגרום לעליה בחרדה באופן כללי

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון ו ocd וחרדה

הוספת תגובה

• דיכאון ו ocd וחרדה - תגובה

שרון לויט
    12/01/2014

היי איתן,
    הרכב התרופות הוא שונה, מאחר שמדובר בחומרים שונים. פרוזאק משפיע על רמת הסרוטונין במוח, בעוד אדרונקס משפיע גם על רמת הנורפינאפרין.
    לשתי התרופות אמורה להיות השפעה נוגדת דיכאון וחרדה, אך יש אנשים שפרוזאק משפיע עליהם בצורה טובה יותר, ויש אנשים שמגיבים טוב יותר לאדרונקס. אנחנו עדיין לא יודעים כיצד להסביר זאת. בנוסף, תופעות הלוואי של התרופות מעט שונות- אדרונקס עלול לגרום לעוררות יתר, בניגוד לתרופות אחרות מהקבוצה הזו. התרופה לא אמורה לגרום לעלייה ברמת החרדה, אלא להיפך- להפחתה שלה בטווח הארוך.
    כאשר מתחילים ליטול את שתי התרופות הללו, עדיין לא מורגשת השפעה (מלבד תופעות לוואי), ויש לחכות מספר שבועות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה