מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- perthes ויוגה? האם אפשרדינה03/09/2008
שלום רב, בני בן ה-6.5 אובחן כסובל ממחלת הפרטס( התפתחות לקויה של ראש הפמור באגן הירך) האורטופד הורה לו לא לעשות ספורט וכל פעילות מאומצת שמפעילה לחץ על האגן. שאלתי היא האם בשיעורי יוגה בבי"ס מותר לו להשתתף? איזה תנוחות כדאי ולא כדאי לעשות? אשמח להמלצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר perthes ויוגה
פסי פייג09/09/2008במקרה של בנך ראוי שיעשה פעילות גופנית מונחית על ידי איש מקצוע המבין איך לחזק את השרירים סביב מפרק הירך. כיון שבנך צעיר מאד, השרירים סביב המפרק עדיין אינם חזקים ולכן כל פעילות שאינה מבוקרת עלולה לגרום ללחץ אל המפרק. כדאי למצוא איש מקצוע טוב שיתן לו תרגילים המיועדים לחיזוק השרירים הספציפיים התוכים במפרק, חיזוק שרירי הרגליים והגב. לשיעורי יוגה רגילים בבית הספר, לא כדאי לשלוח אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציה בשכיבהגל03/09/2008
אני בשליש ראשון של הריון, עייפה מאוד ורציתי לשאות אם מדיטציה בשכיבה על הגב או על הצד יעילה או שאני עובדת על עצמי בעיניים...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה בשכיבה
פסי פייג09/09/2008למרות שתנוחת המדיטציה הקלאסית נעשית בישיב בגב זקוף וארוך כדי לשמור על עירנות, אפשר במצבים מיוחדים לתרגל מדיטציה בשכיבה וזה בסדר גמור. בהחלט לא עבודה בעיניים. וגם אם נמנמת לך קלות פה ושם קבלי זאת באהבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה31/08/2008
אני סובלת מכאבי גב כבר זמן רב, האם יוגה יכולה לעזור לי? האם פילאטיס יכול לעזור? מה יותר טוב? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה וכאבי גב
פסי פייג01/09/2008יוגה מאד עוזרת לכאבי גב בתנאי שהמורה שלך יודע מה לעשות ובעיקר מה לא לעשות..
תחום המומחיות שלי הוא יוגה ולכן אני יכולה להמליץ לך על יוגה. בנוגע לפילאטיס איני יודעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעניינתהילי26/08/2008
כבר מלפני 7 שנים, במהלך לימודי באוניברסיטת בן גוריון בנגב, כאשר תרגלתי שיבננדה יוגה, התענינתי בקורס מדריכים. האם אחרי קורס אנטנסיבי בן חודש ימים אכן אהיה מוכנה להדריך יוגה? האם אהיה מוכרת באגודת מדריכי היוגה? שמעתי שעל מנת להיות מוכר כמדריך יש ללמוד שנתיים וחודש ממש לא ממצה. אשמח לקבל אינפורמציה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקנון ארגון מורי היוגה
פסי פייג26/08/2008אכן חודש הוא זמן קצר מאד להפוך אותך למדריכת יוגה. מרכיב הזמן חשוב מאד והוא נלקח בחשבון כשהועדה הפדגוגית של ארגון מורי היוגה, בראשה עמדתי שנים ארוכות, יצרה את תקנון הארגון לגבי הסמכת מורים ליוגה בישראל. באתר הארגון תוכלי לקרוא את המסמך הנ"ל.
עם זאת למרות שזה חודש בלבד, זהו חודש אינטנסיבי שבו מועברים יסודות היוגה בשיטת שיבננדה ומספר השעות הוא שווה ערך לשנת לימודים אקדמית. בסוף הקורס מוכרים התלמידים כמדריכי יוגה.
מי שמאד אוהב יוגה ומרגיש כן עם עצמו , ינהד ביושר פנימי וימשיך ללמוד ולהתפתח.
היום הקהל הרחב אינו מסתפק במורים חסרי נסיון או מורים בינוניים. אנשיים שואלים שאלות וחשוב להם לדעת היכן המורה למד ומה הרקע שלו.
שנתיים זה מינימום שבמינימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי שמחפש/ת לתת מעבר - יוגה לילדיהילה23/08/2008
שלום, קוראים לי הילה ואני מדריכה חברתית במרכז סיכון לילדים בסיכון בקרית אתא שבצפון. אני מחפשת מורה ליוגה שתיהיה מוכנה לבוא פעם בשבוע בזמן שיתאים לתת שיעור לילדים ללא תשלום, בהתנדבות. הילדים שמגיעים למרכז הם בגילאי 5-14, הוצאו מבתיהם ע"י צו משפטי מסיבות מאוד מגוונות - התעללויות, אלימות בבית, אונס וכו'. הם מגיעים אל המרכז חירום בשלב מאוד משברי וטראומטי של חייהם. אנו המדריכים במרכז מאמינים שהכנסת העולם הבלתי-קונבציונלי, הבלתי-מילולי, לעולמם, זהו ערך שאפשר לכמתו ולדמיין את משמעותו. ילדים אלה נכנסים לטיפול פסיכו-סוציאליסטי מאוד מהר, מטפלים מכל הסוגים שכולם רוצים לגעת ולהבין את נפשם באמצעות מילים. ומי כמוכם יודע, שזוהי לא תמיד הדרך שמתאימה לכולם, ואולי במיוחד לילדים כאלה. אשמח לראות הענות ולראות שמורות ירצו לקחת חלק בפרויקט זה. תודה מראש לכל מי שקרא את ההודעה והקדיש לה תשומת לב. להערות, הארות ותגובות, יתקבלו בברכה. הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה בהתנדבות
פסי פייג24/08/2008שלום הילה, כדאי לפנות גם לארגון מורי היוגה בישראל. שם יוכלו לפרסם את בקשתך כך שמורים רבים ייחשפו לרעיון . בהצלחה |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייגנר יוגהמירי17/08/2008
שלום מהי שיטת אייגנר יוגה ובמה היא שונה מהשיטה המסורתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת איינגאר יוגה
פסי פייג17/08/2008שיטת איינגאר יוגה נקראת על שם מייסדה ב.ק.ס איינגאר החי עדיין והוא בן 90. מר איינגאר פיתח שיטה המבוססת על תנוחות היוגה הקלאסית אך שמה דגש על דיוק ועבודה על ישורת הגוף הלוקחת בחשבון נתונים אנטומיים פיזיולוגיים. בנוסף, כדי לאפשר לכל אחד להגיע לביצוע אופטימלי של התנוחות, יצר מר איינגאר עזרים כגון, חגורות, קוביות, כסאות, כריות ועוד כהנה וכהנה עזרים ולימד איך להשתמש בהם.
שיטת איינגאר מאד ידועה ומפורסמת בעולם כולו ונחשבת לשיטה מובילה בתחום היוגה. השיטה מומלצת מאד לתלמיד המתחיל את דרכו ביוגה, כדי לקבל בסיס טוב לתרגול ותובנות עמוקות הקשורות לגוף ולנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת מדיטציהיוני11/08/2008
שלום, מחפש קבוצת מדיטציה בתל אביב - האם מישהו יודע פרטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצת מדיטציה
פסי פייג09/09/2008בסטודיו של ענת צחור בתל אביב מתקיימות פגישות מדיטציה על בסיס קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדיטציה בכל יום שישי
ענת צחור15/09/2008אתה מוזמן להשתתף בישיבות המדיטציה המתקיימות בכל יום שישי בשעה 11:00.
משך הישיבה: שעה. המדיטציה מונחית. הכניסה ללא תשלום. יוגה סטודיו - יוסף הנשיא 5 תל-אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה בהריוןל. נוני08/08/2008
כל חיי עשיתי כושר בבית (אני גרה במושב ואין לנו חדר כושר) יש לי חדר מוקדש לזה, מאז שגיליתי שאני בהריון הפסקתי עם פעילות גופנית ועכשיו אני מעוניינת לעשות יוגה. רציתי לשאול באיזה שלב של הריון אפשר להתחיל לעשות יוגה, אני בשבוע 8 + 2 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לנשים בהריון
פסי פייג08/08/2008מומלץ להתחיל בשבוע ה 12. מומלץ לעבוד עם מורה שהתמחתה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוי07/08/2008
שלום הייתי רוצה שמיהו ימליץ לי על תרגילי יוגה מחטבים שלאוו דווקא שורפים קלוריות אבל זה לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לחיטוב
פסי פייג07/08/2008תנוחות היוגה כולן עוזרות גם לחיטוב. תנוחות מקבוצת הפיתול מאד מחטבות את המותניים. תנוחות מקבוצת הכפיפות לפנים ותנוחות העמידה מחטבות את הרגליים והישבנים. הכפיפות לאחור מחטבטת את הכתפיים והחזה. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגול לפי ספרטליה05/08/2008
תירגלתי יוגה לפני 3 ימים לפי ספר וקטעי וידאו הטעות היא שעשיתי את זה בקצב של הוידאו בלי להקשיב לגוף שהיה לי קשה עכשיו היום אחרי 3 ימים כל הגוף כואב לי בצורה בלתי נסבלת יש לי כאבים בשרירים וחולשה ממש כמו הרגשה של שפעת שכל הגוף כואב ואין יכולת להזיז אותו תירגלתי את ברכת השמש שזה תרגול דינאמי יחסית והטעות השנייה שלי זה שעשיתי את התרגול של העיניים שמסתכלים לכל הכיוונים ואפילו יש לי כאבים בשרירים של העיניים חשבתי שזה אולי מיגרנה לקחתי כדור ממש חזק וזה לא מכאבי ראש ואז הבנתי שזה מהתרגיל של העיניים כנראה שהסתכלתי באופן חד מדי לכל הצדדים שמתי רטיות חמות על העיניים וזה לא עוזר מה אני אמורה לעשות עם העיניים ? לגבי הגוף אני שמה משחה סינית היא שיחררה אותי קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנסות כואבת
פסי פייג05/08/2008שלום לך ליאת. צר לי לשמוע שאת סובלת כל כך. באופן כללי עלי לציין שעדיף לתרגל יוגה בהנחית מורה מוסמך שיכול להתבוננן בך ולכוונך לפי יכולתך הגופנית והנפשית. הבעיה בסרט וידיאו שהוא כללי מאד ולא בטוח מתאים לצרכייך האישיים.
הכאבים שאת מתארת נובעים מן העובדב שהפעלת שרירים שלפני כן לא הפעלת, במאמץ גדול וללא הנחייה מסודרת. זה יעבור תוך מספר ימים. נסי לנוח ולהתקלח במים חמימים. בקשר לתרגילי העיניים, סביר להניח שכאבי הראש נובעים מהם, גם כאן הימנעי מעשייתם ללא הנחית מורה מוסמך כי זה מאד מסוכן.
מצאי לך מורה סמוך למקום מגוריך שיכוון אותך באופן מסודר וכך תימנעי מעצמך סבל מיותר. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה כטיפול לחיזוק שרירי הגבענת03/08/2008
שלום, האם יוגה בבסיסה גמישות או שהיא גם מחזקת את שרירי הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה לחיזוק
פסי פייג03/08/2008תנוחות היוגה עובדות בשני ערוצים עיקריים: גמישות מחד וחיזוק מאידך. תנוחות היוגה השונות מחזקות את שרירי הגב, גם את השרירים הפריפריאליים וגם את השרירים העמוקים הקרובים לעמוד השידרה ובכך מביאות את הגב להיות חזק ויציב. תנוחות היוגה נוצרו במקור כדי להביא למצב של עמוד שידרה חזק וגמיש כך שזרימת אנרגית החיים תתאפשר ללא מהמורות. אדם המתרגל יוגה זוכה בעמוד שידרה חזק תרתי משמע, גם גופני וגם נפשי, חיוניות, ריכוז ועירנות הם תוצאה של גב חזק וגמיש.זהו לב ליבו של התרגול היוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על שרירי גב תחתוןבטי30/07/2008
שלום, האם יוגה יכולה לעזור לי בחיזוק שרירי גב תחתון? האם יש תרגילים ייעודיים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירי גב וגב תחתון
פסי פייג30/07/2008עבודה נכונה ומותאמת תחזק לך את שרירי הגה בכלל וגב תחתון בפרט.ללא שום ספק. אדם המתרגל יוגה מחזק את השרירים בכל הגוף ומפתח עמוד שידרה בריא וחזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי27/07/2008
שלום רב, אני חולת אסטמה ושמעתי מחברה שלי שיוגה נידרה יכולה לעזור לאסטמה. שאלתי היא מהי יוגה נידרה ואיך היא עוזרת לאסטמה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ואסטמה
פסי פייג28/07/2008יוגה עוזרת מאד לאנשים הסובלים מאסטמה.תנוחות היוגה מחזקות את המרכזים האנרגטיים של הבטן והלב ובכך מאפשרות שליטה רבה יותר בנשימה. דרך לימוד תנוחות היוגה והפראנאיאמה (תרגילי נשימה) מושגת שליטה רבה יותר בתהליך הנשימתי וכל המערכת הנשימתית מאד מתחזקת.
יוגה נידרה היא תרגול עתיק הנעשה בשכיבה ובעיניים עצומות, בשהתלמיד מקבל הנחיה מפורטת להרפות את כל הגוף ואחר כך להתרכז בנשימה באזורים שונים בגופו. זהו תרגול המכין את התודעה למדיטציה ויש לו מטרות שונות מאד שלא שייכות לריפוי אסטמה .
יוגה נידרה כתרגול נפרד אינו מספיק. כדאי מאד להשתתף בשיעורי יוגה על בסיס קבוע וליידע את המורה שלך בקשר לאסטמה. כך תוכלי לקבל תרגול המותאם למצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת קלוריותמ23/07/2008
שלום רב, האם אשטנגה יכולה להוות תחליף לפעילות אירובית, בעיקר מההיבט של ירידה במשקל אך גם מהיבטים בריאותיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ושריפת קלוריות
פסי פייג23/07/2008יוגה במקורה לא נועדה לשריפת קלוריות ולא נוצרה על ידי הוגיה הקדומים כדי לרזות ולעצב את הגוף.יחד עם זאת אפשר לומר שתוצאות התרגול הן גוף מעוצב, טונוס טוב של השרירים, עמוד שידרה חזק ובריא ובכלל חיוניות ושמחת חיים. בסגנון האשטנגה יוגה מתקיימת עבודה דינמית ומעברים בין התנוחות . יש בהחלט אוירה אירובית ואפקט אירובי, אך בכל זאת זאת עבודה שונה. נסי ותראי.
מצאי לך מורה שילמד אותך באופן מסודר ויתן לך בסיס טוב לתרגול. אני בטוחה שזה יענה על צרכיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על גמישותkhnur21/07/2008
שלום, אני מאוד לא גמישה ומעוניינת לשנות זאת, אני מעוניינת לעבוד על זה קצת בבית לפני שאני הולכת ללמוד יוגה כי אני ממש במצב רע, האם יש תרגילים שיכולים לעזור לי להיות גמישה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות
פסי פייג21/07/2008מעטים האנשים המגיעים גמישים ומוכנים לתנוחות היוגה.
עדיף למצוא מורה טוב שיכין אותך בצורה מסודרת ויעניק לך בסיס טוב לעבודה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)