מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יוגה בתזונה?מישהי09/12/2007
חטפתי היום על הראש מהרופאה שלי על הרגלי האכילה שלי שמעבר לזה שנחשבות לפי מונחי הרופאים לא
בריאות מתבטאות במשקל רב עודף. אני מחפש כיוון חדש לצורת תזונה שאולי תוציא כמה תחלואים בריאותיים
שלי. התחלתי לחפש בימים האחרונים באינטרנט והגעתי לקצת מידע על תזונה יוגית. במקום להתברבר
אולי תוכלו קצת לכוון אותי לגבי אתרים או ספרים בנושא ? האם תזונה כזו תהיה פרקטית גם לבן אדם
עובד בתקופתנו ? האם נחשבת בריאה באופן מוכח במונחי רפואה מערביים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ותזונה
פסי פייג09/12/2007הספר "מדריך מפה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ראובן ברק וענת צחור הינו ספר מופלא שיתן מענה לשאלותיך. קראי ותהני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לךדולפין05/12/2007
ענת רק לנשום וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתבונן בנשימה הטבעית
ענת צחור05/12/2007תתבונני בנשימה הטבעית שלך ותעקבי אחר תנועת הבטן בזמו השאיפה והנשיפה, בכל פעם שתבחיני כי תשומת הלב שלך נדדה מהנשימה פשוט תחזירי אותה אל הבטן העולה ויורדת, שימרי על מצב גופני ומנטלי נינוח בזמן התרגול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אנשים היפרקטיבים יכוליםדולפין05/12/2007
אני טיפוס מאוד היפר ותמיד רציתי לעשות מדיטציה ממה להתחיל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמונה,כח רצון ונחישות וטכניקה
ענת צחור05/12/2007לכל אדם ניתן להתאים דרך ואופן של תרגול בהתאם לצרכים, ליכולות ולקשיים שלו, זאת אומרת ע"י נתינת טכניקה נכונה לתרגול תוכלי להתגבר על קשיים. אך... כח רצון, נחישות ואמונה הם מרכיבים חשובים שתלויים בך ובעזרתם תוכלי לשבת ולהתמודד עם קשיים שיעלו בדרך.
הייתי ממליצה לך, באופן פרקטי, להקציב לעצמך 15 דקות ביום שבהם את מקדישה עצמך לתרגול של התבוננות בכל שאיפה ובכל נשיפה, בכל רגע ורגע, הייתי ממליצה לך להתבונן בנשימה באזור הבטן ולהבחין בתנועתה. על מנת לקבל תמיכה ועזרה בדרך, עלייך להיות בקשר עם מורה שיוכל להנחות ולהדריך אותך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעברים באשטנגה בהריוןמישהי05/12/2007
שלום
האם המעברים בקפיצה (ויניאסה)מתנוחה לתנוחה באשטנגה עלולים להזיק בתחילת הריון? האם עדיף לעבור בהליכה?
הרבה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ומעברים בקפיצה
פסי פייג05/12/2007המקום בתוכך השואל את השאלה כבר יודע את התשובה, אבל בכל זאת אענה לך. ודאי שקפיצות בתחילת הריון עלולות להיות גורם מפריע. כנסי לתנוחות בשקט. בסופו של דבר וגם בתחילתו-יוגה ותנוחות היוגה מובילות לשקט, מתחילות בשקט, בלי קפיצות. את מוזמנת לקרוא את המאמר על התפתחות היוגה המודרנית המופי באתר יוגה ישראל ולהבין למי במקור היו מיועדות הקפיצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזטלי29/11/2007
הרבה פעמים ניסיתי לעשות מדיטציה וקשה לי נורא לשבת עם גב זקוף לאורך זמן ובכלל קשה לי להתרכז, גם אם יש מוסיקה. יש לכן עצות כלשהן לתרגול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכניקת תרגול
ענת צחור03/12/2007יש לאמץ טכניקת תרגול המגבירה ריכוז. ישנם מורים היודעים טכניקות אלו וכדאי ללמוד מהם, כמו כן הם יכולים לייעץ לך לגבי צורת הישיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיטציהעדי27/11/2007
איך להכין את עצמך לתרגול למדיטציה. איך מתכוננים נכון למדיטציה? איך לא צריך להתכונן למדיטציה? שעות התרגול - מתי כדאי לתרגל מדיטציה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה
ענת צחור03/12/2007רצוי להלחליט מראש על זמן ומקום תרגול ואף לאמץ זאת כהרגל קבוע כך שהתרגול יכנס לסדר היום.
אפשר להקדיש כ- 20 דקות עד שעה לישיבה אחת. אפשר למשל להחליט על פעם ביום, או פעמיים ביום, כפי שציינתי במקום ובשעה קבועים. המקום צריך להיות נעים, ללא הפרעות, רצוי לנתק את הטלפון, מחשב ושאר הפרעות מבחוץ. להימנע ממקום בו יש שמש ישירה או רוח, זאת אומרת עדיף חדר סגור וכמובן נקי מלכלוך וגרויים חושיים. רצוי אף להשתמש בטיימר כדי להחליט על משך הישיבה ולעמוד בזמן שהוחלט- לא להפסיק את התרגול לפני הזמן שהוחלט עליו מראש. כרית ישיבה מומלצת להגבהת הגו. לגבי שעות התרגול- לבחירתך, אך נח מאוד וטוב לתרגל לאחר הקימה בבוקר, ובשעה נוספת במשך היום שתחליטי עליה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה הורמונליתאני25/11/2007
האם קיימים תרגילים היכולים לשפר את העבודה של השחלות?
באם השחלות לא עובדות, יש להמנע מתרגילים מסויימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה הורמונלית
ענת צחור25/11/2007בת כמה את, מה הסיבה לבעיה ההורמונלית, מה הביטויים של הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר שמתלווה בכאביםספיר24/11/2007
לא ממזמן הייתי באילת והלכתי לעשות מסג' מלא לגוף המטפלת שלי סובלת מאותה בעייה "גמישות יתר" שמתלווה בפריקות כתפיים כאבים חזקים בברכים ושאי אפשר לעמוד יותר מידי על הרגליים או ללכת בזמן ממשוך.
היא הציעה לי ללכת לחוג מסויים של יוגה שמאוד תורם אך שכחתי את שמו. האם אתם יודעים איזה סוג יוגה תתאים לבעיה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כח כנגד גמישות יתר
ענת צחור24/11/2007עליך לתרגל תרגולים אשר יבנו כח. גמישות יתר היא תוצר של רצועות חלשות והכאבים מראים כי התרגול שלך לוקה בבניית טונוס שרירי. הייתי ממליצה לך לתרגל איינגר יוגה, שיטה המקפידה לאזן בין גמישות לכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מצב הרוחאבי23/11/2007
מהן התנוחות או הטכניקות ביוגה הידועות ספציפית כמרוממות את מצב הרוח והמוטיבציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוממות רוח ויוגה
פסי פייג23/11/2007אחת המטרות של תרגול היוגה והמדיטציה היא להזרים את הפראנה הידועה כאנריית החיים בתוך השדה האנרגטי שלנו. כל תנוחות היוגה עושות זאת ומאפשרות זרימה של פראנה ללא מהמורות ולכן גם מאפשרות רוממות רוח ושמחה הבאות באופו טבעי מתוך מצב של איזון והרמוניה הנולד בגופנו.
אם ספציפית אזי קבוצת תנוחות העמידה מאד מקרקעת ומייצבת וקבוצת הכפיפות לאחור מאד פותחת את הלב וקבוצת התנוחות ההפוכות מאפשרת לך הבטה אחרת על העולם שבדרך כלל יכולה ליצור חיוך רחב גם לנוכח קשיים. שבת שלום ומנוחה לך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירון22/11/2007
אני אדם מאוד עצבני
לאחרונה אני שומע רבות על מדיטציה, אבל האמת אני דיי מפקפק בזה.
אני אדם מאוד רציונאלי, ואני לא יודע כמה מדיטציה שעשיתי בבוקר תרגיע אותי בלילה?
יש לכם אולי משפט או שניים כדי לשכנע אותי להכנס לתחום ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיטציה להרגעה
ענת צחור22/11/2007אכן, אתה צודק, מדיטציה שעשית בבוקר לא תוכל להרגיעך בערב, טכניקה עצמה או ישיבה מרגיעה היא כמו "אקמול" מקילה באופן רגעי . אך ישנה מדיטציה אשר מכוונת לשינוי התניות וזו מדיטציית ויפאסאנה, לא כל אדם היושב ומתרגל טכניקה של התבוננות בנשימה או התבוננות בתחושות מתרגל ויפאסאנה, ויפאסאנה היא למעשה תוצר של תרגול שבו מתקיימת הבנה וראיה נכונה אל טבען של התופעות. רק דרך הבנה זו התניות יכולות עם הזמן, להיות מבוקרות ואף להשתנות ולהיעלם, וזה דורש זמן לתרגול, התנסות, חקירה, ולימוד רציפים, לא רק בעת ישיבת מדיטציה אלא בעיקר בהתנהלות היום-יומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית20/11/2007
שלום
רציתי לדעת בבקשה מה זו ויפאסנה? שמעתי עליה הרבה בזמן האחרון, ואני אוצה לדעת מה זה בכלל ומה מטרתה? אפשר ללמוד אותה בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויפאסאנה
ענת צחור20/11/2007בעמוד זה, שלוש שאלות תחת שאלתך ניתנות תשובות לנושא ויפאסאנה.
תוכלי לקבל מידע באתר ה[a href='http://www.thesearch.co.il/' id='link']חיפוש[/a] לגבי פעילויות בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשטנגהל.18/11/2007
האם אשטנגה טובה לממש לכושר גופני? ואם לא, איזה יוגה הכי מתאימה לפיתוח כושר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני ויוגה
פסי פייג19/11/2007תרגול נכון ילמד אותך לעבוד נכון עם הגןף, הנשימה והתודעה. אחרי יצירת תשתית טובה אפשר לבצע תירגולים דינמיים העוזרים לכושר גופני. אשטנגה יוגה היא אכן דינמית ומתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה ועוד..אלי07/11/2007
שלום פסי וענת,
אני מתאמן ביוגה מזה זמן מה ובנוסף גם בקונג פו.ידוע לי כי יוגה אמורה לפתח מצב של בריאות פיזית,מודעות,שלווה ואיזון נפשי.מבחינה זאת יש דמיון מסוים במטרות בין היוגה לבין אומנויות הלחימה השונות,אך אומנויות הלחימה,על אף היותן מחנכות לנימוס וכבוד הדדי,דורשות לא פעם להביא לידי ביטוי מימד של אגרסיביות שאינני רואה כי הוא קיים ביוגה.
אני שואל את עצמי את השאלה האם מתאמן יכול להיות מסור גם ליוגה וגם לקונג פו מבחינה מנטלית ופילוסופית.האם אחד מן העיסוקים לא יסתור את הפילוסופיה של השני, והאם לא יווצר אצל המתאמן
מצב של בלבול כאשר מחד הוא נדרש לעיתים להיות נחרץ ואגרסיבי כלפי יריביו וכלפי החיים,ומאידך להיות בהרמוניה עם סביבתו ולהמנע מפגיעה.מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לעיון וקריאה
ענת צחור07/11/2007אלי שלום,
בנוגע לשאלותיך והרהורך, הייתי ממליצה לך לקרוא את הבהגוודגיטא- שירת המבורך, ישנו תרגום מצויין לעברית של איתמר תיאודור, בהוצאת כרמל, ואת ספר הטאו של לאו צ'ה, בתרגומו של ניסים אמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת בינתיים...אולי משהו בקצרה?
אלי08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי סתירה?!
ענת צחור08/11/2007אלי היקר,
אין סתירה בין הדברים, התופעות השונות בעולם מנוגדות זו לזו, משלימות זו את זו, שלובות זו בזו, והאומנות לחיות היא לחיות עם השינויים, עם הסתירות, עם תפיסות, כשהכל משתנה ללא הרף!
הקושי תמיד הוא בהיאחזות לרעיון, בקיבוע של מה שאינו ניתן לקיבוע! לכן תהנה בדרכך באומנויות הלחימה ובדרך היוגה, חייה את הקונפליקט, חייה עם השאלות שצצות לך ותאפשר לתשובות לצמוח מתוך הספק שאתה שרוי בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגהאושר06/11/2007
האם כשהגוף רייק מאוכל יעילות היוגה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיהור הגוף
ענת צחור06/11/2007אכן, כן! לכן תרגול אסאנות, פראניאמה ומדיטציה מומלץ בבוקר. ובכלל, עדיף שלא להרבות באכילה במיוחד אם הנך מתרגל רציני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רייקי ומדיטציהאורית04/11/2007
ערב טוב,
את המדיטציה הכרתי דרך סדנאות הרייקי והדמיון המודרך שעשיתי וכרייקי מאסטר אני נעזרת בזה.
לאחרונה אני מרגישה שהגעתי לצומת דרכים עבורי (אחת מיניי רבות בשלוש שנים אחרונות) כזאת, שכנראה, משמעותית יותר מאחרות.
אין בליבי ולו ספק קל שבקלים על חשיבות הרייקי בחיי והאור שהכניס לתוכם אך יותר ויותר עולה בי התחושה כי עדין לא מצאתי את דרכי האמיתית, את המלל שלי. יש בי את התשוקה והבערה אך ללא גוון הקול שיהיה יחודי.
בין היותי אמא, סטודנטית ושכירה במשרה מלאה, מקווה ורוצה למצוא את הזמן לתרגולי מדיטציה (לא דינאמית), כאלה שאפשר לבוא, לתרגל וללכת הביתה לעשות שיעורי בית.
רצוני האמיתי בויפאסנה או/ו נסיעה לצפון הודו אך זה לא יקרה, לפחות לא בשנים הקרובות אז אני חייבת למצוא משהו קרוב (גוש דן) שיתן לי את המקום והמסגרת להיכנס לאותו שקט פנימי שאני כ"כ כמהה לו.
אני מאוד הודה אם אקבל לינקים, המלצות .... לתרגולים שכאלה (לא קורסים וסדנאות ארוכות, לפחות לא כעת)
בברכה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רייקי ומדיטציה
פסי פייג04/11/2007קודם כל תודה על הכנות והפתיחות שאת מגלה בשאלתך. יש לי הרגשה שהמדיטציה שאת עושה שייכת למישור הדמיון המודרך ולא באמת מדיטציה. יש הבדל גדול בין שני אלה. בדמיון מודרך אנחנו עדיין משתמשים בשכל ובדמיון, במדיטציה אנחנו מגיעים להיות במצב תודעה אחר שאינו שייך למלים או הגדרות מילוליות. זהו מצב שמתרחש כאשר אנחנו מתרגלים לאורך זמן ישיבה שקטה והתבוננות. מצב מדיטטיבי יכול להתרחש אך אינו מגיע בכח כמובן ואינו תלוי ברצוננו בכלל.
ישנן טכניקות רבות ומגוונות לאפשר שקט בתודעה. הטכניקות הללו אינן מדיטציה. הן רק כלים המאפשרים למצב מדיטציה להתרחש.
חשוב אם כך שתהיה לך הבחנה לגבי מהי מדיטציה .
ישנם מעט מאד מורים למדיטציה. זהו אינו תואר אקדמי כמובן .
בינתיים, כל עוד אין מורה בסביבתך הקרובה, עצתי לך פשוט לשבת בשקט בגב ישר וארוך במשך מספר דקות בכל בוקר וערב ולהיות בקשב לנשימה שלך. אך תנסי לאלץ דבר, אל תנסי לסלק את חשבותיך, חזרי לנשימה . כל יום, מידי יום.
חזרי אלי עם שאלות אחרי זמן מה , אחר שתתמידי כך לעשות. בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)