פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות
    יונהגו
    10/08/2010

שלום, נאמר לי שיש אפשרות לבדוק את מצב שריפת הקלוריות, ע"י רופא. האם את מכירה כזו בדיקה והיכן או מי מבצע אותה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריפת קלוריות

הוספת תגובה

• יש בכמה מקומות: בוינגייט

עינת לב ארי
    10/08/2010

נדמה לי שבאיכילוב וכן אצל דיאטנים עצמאיים כגון צחי כנען.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת BMR

סיון דוד
    10/08/2010

אכן ישנה בדיקה להוצאה האנרגטית במנוחה או במילים אחרות לחילוף החמורים הבסיסי. ניתן לבצע אותה לדעתי דרך מכון הספורט של קופת החולים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעתכן המקצועית בבקשה
    מורן
    10/08/2010

קניתי את משקה "1234" ואת "נטורל דיאט תה",בכדי לסייע לעצמי בהליך הדיאטה.רציתי לשמוע את דעתכם המקצועית לגבי שני מוצרים אלה והאם נטורל דיאט תה הוא תה טיבטי אבל בשם אחר?אם כן איני מעוניינת במוצר זה..

לקביעת תור
    סגירה
    דעתכן המקצועית בבקשה

הוספת תגובה

• אין לי את אריזות התה בבית

עינת לב ארי
    10/08/2010

מן הסתם אני לא קונה אותו... וכן גם לא את המשקה. האם תוכלי לפרט מה רשום על האריזה במסגרת הרכיבים שיש במוצרים הללו?
    אם אדע מה הרכיבים אוכל להתייחס לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטיביה
    גלי
    09/08/2010

קראתי על תחליף סוכר שקוראים לו סטיביה. כתוב שהוא בריא מאוד ולא משמין כמו סוכר. האם אתן מכירות את זה? האם זה לא מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    סטיביה

הוספת תגובה

• ראשית, אין כזה דבר "משמין"

עינת לב ארי
    09/08/2010

אם תשימי כפית סוכר בכוס שתיה חמה 2-3 פעמים ביום לא "תשמיני" מזה. מה שמשפיע זה סך הכל התנהגות האכילה ואורח החיים שלך.
    לשאלתך: סטיביה הוא ממתיק המופק מצמח בשם זה. הוא ממש לא מסוכן אך הבעיה היא שטעמו לא ערב לכל אחד. תנסי ותראי אם הממתיק מתאים וערב לחיכך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקפיד על דיאטה
    הגר
    02/08/2010

אני עם סוכרתית וכאשר הזרקתי NPH התקשתי מאוד לשמור על משקל ואף עליתי. לפני חמישה חודשים בערך החלפתי את הNPH באינסולין לנטוס ואפידרה (לנטוס הארוך פעם ביום ואפידרה לכיסוי ארוחות) ומאז לא עליתי במשקל מה שגרם לי לחשוב על להתחיל דיאטה רצינית ומאוד להקפיד כדי לרדת במשקל שהעלתי
    אני תוהה אם יש מאכלים שכרגע כדאי לאכול יותר מאחרים כדי שהגוף יתחיל להוריד? 

לקביעת תור
    סגירה
    להקפיד על דיאטה

הוספת תגובה

• הי, כבר עניתי על פניה זו

עינת לב ארי
    08/08/2010

ורשמתי כי כדאי לך לפנות לפורום תזונה וסוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליבי
    01/08/2010

שלום לצוות
    הפסקתי לעשן לפני מספר שנים והוספתי למשקלי (67 '"קג אז) 23 קג נוספים . אני 1.60 גובה וברור לי שאני סובלת מהשמנת יתר אבל למרות הרצון לרזות וכמה ניסיונות לא מצליחה ליהיות עקבית. הילדים עזבו ואני כמעט ולא מבשלת לעצמי. בפעילות גופנית די מוגבלת רק הליכה כי עברתי 3 ניתוחים בעמוד השדרה ודי קשה לי. קראתי שחוסר שינה משפיע להשמנה ואני ישנה כ-4-5 שעות ביממה. בקיצור מה ואיך עושים כדי שההיגיון יגבר על העצלנות? פסיכולוג?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גם פסיכולוג וגם דיאטנית!

עינת לב ארי
    01/08/2010

מצבך דורש התערבות של כמה גורמים: 1. רפואית: לבדוק אם כל מדדי הדם שלך תקינים. 2. תזונתית: אבחון הערכה והרכבת תפריט מתאים למצבך הגופני והנפשי 3. פסיכולוגית, נשמע כי יש כמה בעיות אישיות שעלייך לפתור או לפחות להאמץ דרכים להתמודדויות יעילות על מנת לקדם אותך הלאה.
    שיהיה בהצלחה.
    עינת לב ארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוגיה ביום
    נעמה
    28/07/2010

אמרו לי להימנע לחלוטין מעוגיות. העניין הוא שאני מזכירה בחברה ואני זו שאחראית על קניית כיבוד והגשתו. אני מאוד מתקשה לא לקחת עוגיה אחת לעצמי זה פשוט בלתי אפשרי. האם זה באמת היהי ככ נורא אם אני אוכל עוגיה או שתיים ביום ?

לקביעת תור
    סגירה
    עוגיה ביום

הוספת תגובה

• ראשית, זה לא נורא לאכול עוגיה

עינת לב ארי
    28/07/2010

ביום, שנית, בתוקף תפקידך כאחראית על הכיבוד את יכולה לארגן כיבוד יותר בריא כמו: בייגלה וגבינות, פירות וירקות חתוכים , פירות יבשים, שקדים ואגוזי מלך , כיד הדימיון הטובה. לא חייבים עוגיות!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי עינת
    אופק נאוה
    24/07/2010

הי עינת הצעה לתפריט לסכרתיים נאוה אופק מרמת השרון זקוקה לדיאטה

לקביעת תור
    סגירה
    הי עינת

הוספת תגובה

• הי נאוה כבוד הוא

עינת לב ארי
    24/07/2010

לי לענות לך אך לצערי לא אוכל להענות לבקשתך להרכבת תפריט.
    הסיבה: תפריט לסוכרתיים מותאם ומורכב באופן מאוד אישי ועליו להתחשב ב: בדיקות הדם, משך הזמן של המחלה, פעילות גופנית או לא, תרופות: כן או לא ואילו? משקל הגוף וסדר היום כמו גם ההעדפות התזונתיות.
    בשורה התחתונה: לא ניתן לעשות זאת דרך הפורום.
    מה שכן, במידה וקיבלת תפריט מדיאטנית בקופת החולים, את יכולה להתייעץ לגביו או לשאול שאלות רלוונטיות.
    שמחתי לשמוע ממך.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חלי
    21/07/2010

אני בגיל 55,שוקלת 79,גובה 164.בשנה האחרונה כל השומן מצטבר בבטן.אבל הבטן גדולה ונפוחה.עשיתי בדיקות ואין מימצאים. הבטן העליונה נפוחה וכאשר אני ממששת את האיזור מהחזה כלפני מטה יש מין נוקשות בבטן.אני לא סובלת מכאבים,לא בחילות,אוכלת רגיל.הורדתי לחם לגמרי,סוכרים,פסטות,אוכלת אגוזי מלך כל יום,גבינות רק קוטג,חלב מעט,פירות מעט,אוכלת בבוקר קואקר,ועושה הליכות. לא יורדת גרם אחד .זה משונה בעיניי.הבטן לוחצת והבגדים צמודים .מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הי. זו שאלה שיש להפנות

עינת לב ארי
    21/07/2010

לפורום ייעוץ רפואי. קשה לתת תשובה לשאלה דרך הפורום.
    בנוסף, האם עשית בדיקות דם לאחרונה? מה מצב תפקוד בלוטת התריס שלך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    קוקי
    13/07/2010

אני בת 16 ויש לי הרבה שומן בבטן. אני מעוניית להרזות מהר, כי עוד מעט אני יוצאת לחופשה עם חברים ולא נעים לי.
    מצאתי באתר כלשהו תפריט לדיאטה מהירה, האם תוכלו לומר לי אם זו דיאטה יעילה ובריאה?

הקדמה: דיאטה זו הומלצה לחולי לב על מנת להוריד במשקל מיידית אך יתכן כי תפעל בצורה שונה על כל אדם.
    בסיסה של הדיאטה הוא מרק שורף שומנים שאותו יש לשתות בכל יום בתוספת המרכיבים שנפרט בתפריט. אפשר לשתות מהמרק הזה בכמויות לא מוגבלות. מעבר ליעילותה של הדיאטה בהורדת שומנים היא גם מנקה רעלים מהגוף. אנשים מדווחים שיש עלייה באנרגיית הגוף במהלך השבוע. מתכון המרק:

•לחתוך כרוב לבן בגודל בינוני עד גדול.
    •לחתוך 3 גמבות ירוקות בגודל בינוני עד גדול.
    •לחתוך 7 בצלים בגודל בינוני עד גדול.
    •לחתוך 10 עגבניות שלמות.
    •כף אבקת מרק עוף צח
    •לחתוך 3 ראשי סלרי .
    •תיבול לפי הטעם- מלח, פלפל, טבסקו, פפריקה, פיטרוזליה.

לאחר שחתכתם את הכל, להכניס לסיר, להוסיף מים עד שהירקות יכוסו . לבשל רבע שעה על אש גדולה ולאחר מכן אש נמוכה עד שהירקות מתרככים.

היום הראשון לדיאטה
    היום הראשון לדיאטה: לשתות את המרק ולאכול רק פירות. בפירות יש המון סיבים תזונתיים. מלון ואבטיח מומלצים בשל כמות המים הרבה הנמצאת בהם. למעט באכילת בננה כיוון שהיא מעכבת ביציאות.

היום השני
    היום השני לדיאטה: היום הוא הפוך מאתמול אין לאכול פירות בכלל! היו אוכלים רק את המרק וירקות. מאודים מבושלים או חיים. אך יש להקפיד לא לאכול קטניות ולא לטגן את הירקות בשמן או חמאה בכלל! בארוחת הערב אתם יכולים לצ'פר את עצמכם בתפוח אדמה אפוי עם מעט שמן זית מעליו. רצוי שהתפו"א לא יהיה גדול.

היום השלישי
    היום השלישי לדיאטה: היום הוא ערבוב של שני הימים האחרונים- פירות וירקות. שמרו על הכללים- אין בננות, אין קטניות וללא שמנים. לא לאכול תפו"א בארוחת הערב.

היום הרביעי
    היום הרביעי לדיאטה: אוכלים את המרק, כמות קטנה של בננות ו2 כוסות קטנות חלב ללא אחוזי שומן. ביו הרביעי בד"כ יש תאווה למתוק ולכן היום הגוף יזדקק לכל האבות המזון שיש בבננות ובחלב.

היום החמישי
    היום החמישי לדיאטה: היום מותר לכם לאכול או בשר או עופות או דגים. כמו כן גם אכיל עגבניות טריות או משומרות מותרת וכמובן המרק.חובה היום לשתות הרבה מים, לפחות שמונה כוסות כדי לרוקן את החומצות המצטברות בשתן.

היום השישי
    היום השישי לדיאטה: היום משלבים בשר או עופות או דגים עם ירקות ואת המרק. אפשר לאכול כמויות גדולות של בשר, בין שניים לשלושה סטיקים עם ירקות.

היום השביעי והאחרון
    היום השביעי לדיאטה: אורז חום, מיץ פירוץ לא ממותק וירקות. אפשר לאכול בכמויות גדולות.

בדיאטה זו אפשר להוריד עד 8 ק"ג אם מקפידים עליה ולא מעלימים. אם הורדתם יותר מ-6 ק"ג יש לעשות הפסקה של לפחות 48 שעות. לאחר מכן ניתן לחזור עליה שוב ל7 ימים וספים.

תודה (:

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• דיאטה מסוכנת ולא מומלצת

עינת לב ארי
    14/07/2010

ובטח לא תעזור להוריד את השומן בבטן אלא אפילו להפך: יורדים מהר ומפרקים שריר ועולים מהר בשומן שמצטבר בבטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת תרופה וירידה במשקל
    רחלי
    12/07/2010

שלום רב!

שמי רחלי ואני בת 36 לאחר 2 לידות, גובהי 162 ומשקלי 81 קילו.
    לפני כשנה התחלתי ליטול ציפרלקס 10 מ"ג בעקבות התקפת חרדות, שבזכות התרופה נעלמו לחלוטין. משקלי תמיד היה יציב ונע בסביבות ה-70 קילו גם לאחר הלידות.
    אך לאחר התחלת לקיחת הכדור התחלתי לעלות במשקל ללא שינוי כלשהוא בתזונה.
    הכדור גורם לי לרצון עז של פחמימות, ואז לפני כחודש החלטתי לקחת את עצמי בידיים והתחלתי תזונה של שומרי משקל.
    אני אוכלת מסודר, אני נוטלת פסיליום מידי בוקר להסדרת היציאות.
    במשך שבועיים ירדתי חצי קילו....................מייאש נורא!
    ציפיתי לירידה של בין קילו לקילו וחצי בשבוע.
    התחלתי לעשות הליכות, אבל קצב הירידה ממש איטי.
    אשמח לחיזוקים!

רחלי.ג.

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת תרופה וירידה במשקל

הוספת תגובה

• הי. ציפרלקס שייך למשפחת התרופות

עינת לב ארי
    13/07/2010

נוגדות חרדה ולתרופות אלו אכן יש השפעה על המשקל. בחלקן הן מגבירות תאבון וכן גורמות לשינוי בחילוף החמרים ( אני יודעת שבעבר כתבתי אחרת אך בעקבות לימודי באוניברסיטה והמחקרים האחרונים אני משנה אותה.. ) ועל כן חווית את העליה במשקל ואת הקושי להוריד אותו.
    אני יכולה להמליץ לך על שני דברים:
    1. לחזור לפסיכיאטר ולהתייעץ לגבי מעבר לתרופה אחרת שאולי תשפיע פחות על המשקל ( למשל לעבור לרמוטיב שמבוססת על צמח הסיינט ג'יימס).
    2. להגיע לייעוץ אצל דיאטנית קלינית מומחית שתרכיב איתך תפריט מתאים המתחשב גם ביחס חלבון/פחמימות וחלוקת המזון על פני היום כמו גם שילוב ותיזמון עם פעילות גופנית על מנת להגיע לתוצאות. הדיאטה של שומרי משקל לא מתאימה לכל אחד.
    שיהיה בהצלחה.
    עינת לב ארי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך!

רחלי
    13/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשימת חלבונים דגנים קיטניות
    חנה
    11/07/2010

סיון שלום
    אני מעונינת לעשות דייטת חלבונים אני גובה 160 שוקלת 91 לאחרונה חליתי בוירוס בכבד ויש לי כבד שומני
    התבקשתי לרדת המון במשקל,
    אני קצת מתבלבלת ולא מבינה איזה דגנים זה חלבון איזה קיטניות יש בהם הרבה חלבון אודה לך אם תכלי לערוך לי רשימה וכן ברצוני לישאול כל האוכל ללא גלוטן והקמח המרמולט היא תזונה על בסיס חלבון? אודה לך אם תעני לי למייל חנה

הוספת תגובה

• לחנה

סיון דוד
    11/07/2010

הי
    ראשית כדאי שתדעי ששום דיאטה לא הוכיחה את עצמה לטווח הארוך למעט שמירה על תזונה נכונה והרגלי אכילה נכונים כך שאני לא ממליצה על דיאטת חלבונים. אבל לבקשתך אני אפרט על חלבונים:
    חלבונים ניתן לקבל ממגוון מזונות כמו מוצרי חלב, ביצים, דגים ומוצרי בשר ועוף.
    ניתן גם לקבל חלבון מלא משילוב של דגנים עם קיטניות- לדוגמא:
    דגנים: אורז, פסטה, בורגול, קוסקוס, פתיתים, כוסמת ...
    קיטניות: עדשים, אפונה, שעועית לבנה, גרגרי חומוס, פול...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנגו
    ג
    10/07/2010

שלום רב

ראיתי בחוברת של תחליפים שרבע מנגו נחשב למנת פרי, אבל לא מוזכר אם זה מנגו קטן בינוני או גדול.

אשמח אם תעזרו לי

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מנגו

הוספת תגובה

• חצי מנגו גדול או מנגו קטן

עינת לב ארי
    11/07/2010

שלם הם מנת תחליף לפרי.
    בתיאבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יש לי בעיה.....
    עינב
    06/07/2010

שלום קוראים לי עינב אני בת 15
    אני מנסה לשמור על תזונה נכונה אבל יש לי בעיה:
    תכננתי לי 3 ארוחות עיקיות שהן:
    בוקר
    צהריים
    וערב

ובין הארוחות האלו זמן לאכול משהו קטן
    אבל במקום לאכול משהו קטן תמיד איכשהו יוצא שאני אוכלת עוגה או כל דבר אחר,כאילו כל פעם שניהיה לי משעמם אני ישר ניגשת למטבח ומתחילה לאכול מה שאני רואה אני מאוד מפחדת שזה יחמיר אולי מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות כדי להפסיק לאכול דברים משמינים ולזלול בין הארוחות

ויש לי עוד שאלה אחת .....רציתי לדעת אם כדאי לי לאכול אורז כדי לשמור על תזונה נכונה

והאם יש מאכלים שאינם משמינים אך משביעים ???

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היי יש לי בעיה.....

הוספת תגובה

• הי עינב. ראשית:

עינת לב ארי
    06/07/2010

אין דבר כזה מאכלים משמינים או מרזים, תלוי מה הכמות שאוכלים וכמה אנרגיה מוציאים.
    יש מאכלים בריאים או לא בריאים ואורז הוא מאכל בריא, צריך לאכול אותו במידה, עד כוס אחרי בישול בארוחה מאוזנת שיש בה גם מנה חלבונית כגון עוף או דג וירקות.
    לגבי הבעיה של אכילה בין הארוחות: חלוקת המזון על 3 ארוחות ביום לא מספיקה , את צריכה להכניס ארוחות ביניים מספקות. כמו כן צריך לבדוק אם הארוחות שאת אוכלת הן לא קטנות מידי או לא מספיק מגוונות, מה שאומר שאת נשארת רעבה ולא מסופקת. על מנת להרכיב תפריט מתאים כדאי שתפני לדיאטנית בסניף קופת החולים אליה את שיכת. בגילך, כדאי להיות במעקב מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקשר לדיאטה
    אנונימי
    03/07/2010

שלום
    אני בן 18 שוקל 98 קילו
    רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול לעזור לי לבנות תפריט תזונה טוב שיעזור לי לרזות כמה שיותר מהר

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשר לדיאטה

הוספת תגובה

• שלום לך. הפורום

עינת לב ארי
    03/07/2010

הזה הוא פורום תמיכה בדיאטה כלומר: מתאים למי שיש כבר תפריט ותכנית ונמצא בעיצומו של התהליך. אנו לא בונות תפריטים ובטח שלא דרך האינטרנט. בשביל בניית תפריט כדאי שתגיע לייעוץ אישי אצל דיאטנית בקופת החולים שלך או באופן פרטי. לגבי החלק השני של השאלה: מה זה לרזות כמה שיותר מהר? כי אם אתה חושב שאפשר לרזות יותר מ4-5 ק"ג בחודש הראשון ואחר כך יותר מ3 ק"ג בחודש, אתה טועה ומי שיורד יותר מהר מהקצב הזה בדרך כלל עולה הכל בחזרה עם ריבית! וזה בדוק. נקודה.
    בכל מקרה, בפנייתך אני שומעת סוג של מצוקה ובקשה לעזרה על כן, אל תדחה את הטפול בבעייתיך. אשמח להיות לעזר לאחר שתתחיל את התהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לתוכנית חשוב
    roni
    28/06/2010

שלום אני מעוניין להפחית במשקל ולפתח את הגוף.
    אני עובד בעבודה מסיבית ולא יודע אם יהיה לי את הזמן ללכת למכון כושר.
    אין לי בעיה לעשות כושר ולקנות אביזרים שצריך. אבל אני עדיין מעוניין ללכת למישהו או לתוכנית שמרכיבה לך תוכנית אימונים מלווה אותך גם מבחינת מזון וגם מבחינת כושר,

האם יש פה מישהו שמכיר תוכנית או מישהו אשר יכול לתת לי עזרה בנושא ויכול לעבוד גם בלי מכון כושר.
    אשמח לתשובה או ייעוץ .

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לתוכנית חשוב

הוספת תגובה

• שלום

סיון דוד
    29/06/2010

תוכל לקרוא תשובתי שלאלתך בפורום "תוזנת ספורט".
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על ההתפרצות. אבל,

יוסי
    08/07/2010

כושר זה כושר ודיאטה זה דיאטה. הקשר בין ה-2 הוא די רופף. רק שתקבל מושג על מה שאני מדבר, אז כדאי שתדע שהליכה של במשך שעה במהירות 6 קמ"ש בסה"כ גורמת להוצאה של כ-450 קלוריות, שבמושגי אוכל זה כלום.

חושב לעשות כושר כדי לשמור את מערכות הגוף במצב תקין ובריא, אבל כושר לא פותר בעיות השמנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא לגמרי מדויק

גאיה
    21/08/2010

אמנם לא תמיד ההוצאה הקלורית היא גדולה, אך כל פעילות אירובית מגבירה את חילוף החומרים כך שאתה ממשיך לשרוף בשעות שאחרי פעילות גופנית יותר קלוריות ממה שהיית שורף אלמלא הפעילות
    בנוסף העלאת מסת השריר מעלה את תצרוכת הקלוריות של הגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה