מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה ולא מצליחהאלה22/11/2009
שלום לך, ומקוה שתעזרי לי
אני בת 54 בגיל המעבר. שוקלת 88 וגבהי 158. חיי מאד עמוסים הן פיזית והן רגשית. אינני מצליחה להשקיע בדיאטה אבל המצב הנוכחי מכביד עלי להתנועע כ"כ אני מתבישת להופיע בין אנשים כי אינני אסטטית. מה את מיעצת לי, איך לעשות שינוי ולהצליח בו? משהו דרסטי וקשה לא מתאים לי, אבל גם להשאר במצב הזה לא אפשרי יותר.
אני ממש זקוקה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלה. אכן מצבך לא פשוט
עינת לב ארי22/11/2009את מתארת התמודדויות עם הרבה תחומים בחייך: מתופעות גיל המעבר שדורשות תעצומות נפש וסבלנות ומלוות בשינויים גופניים ועומס רגשי ועד לעומס שנובע מלחצים בעבודה ובמשפחה. ובנוסף את רוצה לצרף לכל זה גם התמודדות עם בעיית המשקל שהיא בהחלט משמעותית משום שמד מאסת הגוף שלך גבוה בהרבה מ30 ( מחוזב ע"י חלוקת המשקל בק"ג גובה בריבוע), דבר שיכול להוות סכון בריאותי ולגרום להתפתחות מחלות שונות כמו סוכרת , יתר לחץ דם ומחלות לב.
את מתארת גם דימוי גוף בעייתי ותחושת בושה להופיע בין אנשים וסביר להניח שמשקלך הגבוה לא נצבר בשנה האחרונה אלא בתהליך ארוך שנים. ונשאלת השאלה האם ההשמנה לא נובעת כתוצאה מ"ניקוז" כל הבעיות והלחצים שהזכרת לכדי אכילה לא תקינה? ואם כן, הרי לא מדובר בבעית השמנה כי אם בבעיית אכילה או הפרעת אכילה ברמת חומרה כזו או אחרת שדורשת טפול מתאים ומכאן אני ממליצה לך להגיע לטפול אצל דיאטנית המתמחה בהפרעות אכילה שתסייע בידך גם לבנות תפריט בריא ומתון אך גם לבדוק את הקשר בין המזון לרגש..
בינתיים, כמה עיצות עד שתאזרי כוחות לותגיעי לדיאטנית:
לגבי השינויים שכדאי שתעשי, את כבר נותנת את התשובה בשאלתך: אסור לך לעשות שינויים דרסטיים, אלא יש לפעול בהדרגה. להתחיל טפול בהרגל גרוע אחד בלבד בכל פעם ( כי השמנה נובעת מ"אוסף" של הרגלי חיים גרועים). למשל: אם את שותה שתיה מתוקה מכל סוג, הורידי אותה ועברי רק למים וסודה. חסכון של אפילו כוס בשבוע יהיה משמעותי. לאחר מכן עברי להמנעות מדברי מאפה על בסיס קמח לבן וכן הלאה.
אפשר לרדת במשקל גם ללא פעילות גופנית אך מניעת מחלות בגילך מחיבת אותה. גם פה יש להתחיל בהדרגה, מהליכה קצרה של 15 דקות ביום עד שמגיעים לשעה ביום.
ולבסוף: את הנוסחה: "רוצה ולא מצליחה" אפשר לשנות אם מתאימים את המטרות שלנו ליכולות ולמציאות. ייתכן ואת רוצה משהוא שלא ניתן להשיג ( למשל לרזות 30 ק"ג), אם תוגדרנה מטרות קטנות, הרי הרצון יתממש וכך תוכלי לחזק את הבטחון העצמי שלך ולהשיג שינויים שיאפשרו בריאות יחסית טובה.
בהצלחה רבה.
עינת לב ארי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם משקלי תקין?תום13/11/2009
שלום רב,
1.רציתי לדעת האם משקלי תקין,אני שוקלת 63.3 ,הגובה שלי הוא 1.59 וחצי ואני בת 20.
2.בנוסף,האם גבינה צהובה של 9 אחוז שוות ערך קלורי לגבינה צהובה שאני אוכלת כטוסט? (ללא מרגרינה או חמאה).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלך בתחום התקין מבחינת מדד
עינת לב ארי13/11/2009מאסת הגוף ( משקל לחלק בגובה בריבוע) והוא מתקרב לגבול העליון שלו ( 25). השאלה היא מה אחוזי השומן בגופך ( יש מכשיר מיוחד שבודק זאת ) והאם את מרוצה מגופך? ( שאלה קצת בעייתית משום שרב הנשים, גם בתחום המשקל התקין לא מרוצות מגופן).
לגבי שאלתך השניה, תאכלי את הגבינה הצהובה שאת אוהבת ולא על פי אחוזי השומן. אם אוכלים מידי פעם טוסט עם גבינה צהובה לא קורה שום דבר אם משתמשים בגבינה צהובה אמיתית בעלת 22 אחוזי שומן ואף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
תום13/11/2009מה ז"א גבול העליון?
אני דיי מרוצה מהגוף שלי ועם זאת אני חושבת שיש על מה לעבוד.
השאלה שלי,האם יש לי נטייה להשמנה? (לפי מה שנראה לי אני ממש קרובה לזה).
לגביי הגבינה הצהובה-אני יודעת שזה לא נורא לאכול פעם ב... כי האמת שאני חורגת דיי הרבה עם כל מיני שוקולדים ושטויות אבל רציתי לדעת רק אם יש הבדל באיך שאני אוכלת את הגבינה עצמה (אם בטוסטר או בסנדוויץ').
ואינני מכירה את המכשיר? היכן ניתן לערוך את הבדיקה?אינני מבינה למה צריך לערוך את הבדיקה הזו אם אין לי עודף משקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הבדל בין לאכול את הגבינה
עינת לב ארי13/11/2009מחוממת או לא.
לגבי הגוף שלך: אם את מרוצה ממנו זה הכי חשוב. את לא צריכה לעשות מדידה של אחוזי שומן ( את זה עושים אצל דיאטנית שיש לה את המכשיר הנדרש) ותמשיכי באורח החיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מספיק להיות מרוצה מהגוף
אהרון14/11/2009זאת הרגשה סוביקטיבית. תקינות המשקל ואחוז השומן אינו רק עניין אסטתי. הטווח התקין של אחוז השומן (15-25 לנשים) נקבע באופן מדעי ומי שמקפיד על הבריאות חייב להתחשב בו.
אמנם את בגבול העליון של משקל תקין אבל מה שחשוב היא המגמה. אם את במגמת עליה, אפילו מזערית, טוב שתקחי את עצמך בידיים. הרבה יותר קל לבלום השמנה מאשר להכנס למעגל הדיאטות
המתסכלות והאין סופיות אחרי חריגה ניכרת במשקל. אנ י מעריך שאחוז השומן שלך גבוה יחסית
וכדאי למדוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך אהרון, אך אין
עינת לב ארי14/11/2009היא מתחשבת בנפש האדם.
נכון שמד מאסת הגוף השואף ל25 יכול להעיד על אחוזי שומן גבוליים מבחינת הרצוי ונכון שיש סכנה של השמנה ( שביננו, היא סכנה האורבת כמעט לכל אחד בחברה המודרנית..) אך גל מעידה על עצמה כמי שמרוצה מגופה ועל כן ניתן להניח שאין מקום להכניס אותה למקום של אכילה ופעילות גופנית שתוכתב ע"י מוקד שליטה חיצוני ולא פנימי, כפי שקורה היום. חשוב שתמשיך להנות מגופה ובמידה ויהיה צורך, זה המקום ( שמבוסס על קבלה עצמית ) הנכון להתחיל בשינוי אורחות חיים ( דרך אגב, "לקחת את עצמה בידיים" זה דיאטה וזה בדיוק הדבר שיכול להכניס אותה למעגל הדיאטות ההרסני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעינת יקירתי
אהרון15/11/2009על אף עסוקי בניהול הפורום השכן, לפעמים מוצא אני את הזמן להנות מתשובותיך המקצועיות והמתחשבות בגוף ובנפש.
באופן כללי מסכים אני עם תוכן ורוח תגובתך לתגובתי , אבל מודה שגישותינו שונות במקצת. בעיני קבלה עצמית איננה תחליף מועדף לשאיפה אל המצב האידאלי, אלא לפעמים מפלט נוח. זה יכול
לתפוס בפן האסתטי ואינני רואה בזה שום נזק, אבל מבחינה בריאותית אי אפשר להתעלם מהסטנדרדים שנקבעו על ידי מומחים.
מתוך נסיון ואינטויציה, אני כמעט בטוח שאחוז השומן שלה אינו רק גבולי אלא גבוה באופן מוחשי יחסית לגילה הצעיר, ואיני רואה סיבה להמנעות ממדידתו. אני חוזר ואומר שהיא צריכה להיות ערנית
במיוחד למגמה, אם קיימת.
להפחתה של " כל מיני שוקולדים ושטויות" , שלפי דבריה הם חלק שוטף מתזונתה, אני קורא "לקחת את עצמה בידיים" וזו איננה כניסה למעגל הדיאטות ההרסני, אלא אמורה למנוע אותה.
בברכה,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אהרון על תגובתך ועל ערנותך
עינת לב ארי16/11/2009גם לפורומים אחרים. ( דרך אגב, איזה פורום אתה מנהל?)
אני עדיין חושבת שבמד מאסת הגוף המתואר על ידי גל אין חשש לבריאותה וייתכן וגם אחוזי השומן בגופה לא נמוכים. השאלה היא אם יש מקום להתחיל "למדוד" אותה , כהמלצתך, כי הרי עצם ה"מדידה" והעובדה ששופטים אותך בק"ג, ס"מ, היקפים, אחוזי שומן וכהנה וכהנה לא יכולה לגרום לעליה ברמת החרדה ומשם להתעסקות יתר עם הגוף ועם האוכל ומשם אל הפרעת אכילה?
נכון שהפחתה בכמות הנשנושים והשטויות רצויה מבחינה תזונתית, אך זו ההמלצה היחידה שאני יכולה להסכים איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שנשאר חלוקים בהשקפותנו
אהרון16/11/2009בהתאם לאופי התחום . בטח שגם מסיבה זו יש מספר פורומים באותה קטגוריה ומספר מנהלים באותו פורום (לפחות במבוקשים יותר).
בברכה,
אהרון רזון
פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייב עזרה***06/11/2009
שלום,
קוראים לי טל ואני בן 17 הגובה שלי הוא 1.60 והמשקל שלי הוא בערך 60 (אני כבר לא יודע כל משקל אומר אחרת) אחרי תקופה ארוכה שלא אתמנתי חזרתי לפני חצי שנה בערך לפני בערך חודש הצלחתי כמעט ולהשיג את הגוף שרציתי וגם קיבלתי מחמאות על שהרזתי אבל עכשיו ניראה לי שהשמנתי שוב מכיוון שהתחלתי לאכול שוב בורקסים ודברים כאלה למרות שקודם לא ממש הפסקתי אבל לא אכלתי בתדירות
אני לא יודע למה אבל שאני רואה אוכל בבצפר או סתם ככה בא לי לאכול אני מרגיש את הצורך הזה של לאכול משהו אני מאוש מקפיד על ספורט אני מתיאמן כל יום עושה ריצות ארוכות אני מיתאמן באיגרוף תילאנדי קופץ בחבל כפיפות בטן וכ'ו
אני ישמח עם תעזרי לי אני כבר מיואש מהגוף שלי
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טל. מה שאתה מתאר קורה
עינת לב ארי06/11/2009הרבה פעמים לאחר דיאטה חריפה: מרגישים קושי לשלוט על האכילה ונמשכים למאכלים "אסורים" דווקא משום שכל כך הרבה זמן ויתרנו עליהם.
אם ממש קשה לך לארגן מחדש את האכילה שלך על מנת לשמור על הגוף שאתה כל כך מרוצה ממנו ( ואתה בהחלט נראה טוב, על פי התמונה שצרפת) ולשמור גם על היכולת להנות מידי פעם ממאכלים עשירים באנרגיה אך חשובים לנשמה, כדאי שתפנה לדיאטנית בקופת החולים אליה אתה שייך או באופן פרטי והיא תסייע בידך להרכיב תפריט מתאים ובריא.
מקווה שעזרתי.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההלנה04/11/2009
slim extreme כדורי הרזיה - לפני שבוע וחצי התחלתי לשתות את הכדורים הללו שממש מדכאים את התאבון . רציתי לדעת אם מישהו שמע עליהם,ניסה אותם, ואם ידוע למישהו על תופעות לוואי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי הלנה. באופן עקרוני , אני
עינת לב ארי05/11/2009נגד שימוש בכדורים שונים. תמיד רצוי להתחיל משינוי הרגלי אכילה ופעילות גופנית. אם זה לא עוזר והמשקל היחסי לגובה מהווה סכון בריאותי חמור, הרי אז יש מקום לשקול טפול תרופתי או ניתוחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי27/10/2009
אני בת 18, גובה 1.70 ושוקלת 50 קילו.
אין לי בעיה של תת משקל, אבל אני מרגישה צורך לעלות במשקל כדי להרגיש יותר חזקה ופחות עלה נידף.
אני אשמח אם תתנו לי עצות איך לעלות במשקל לא בשומנים אלא בשרירים, כי הספורט משמש חלק גדול בחיים שלי.
מה הדרך הטובה ביותר לאכול? מה לאכול? ומתי..?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר A
111128/10/2009תאכלי סלטי ביצים אחרי שאת מתאמנת
זה טוב לשרירים
כח וגמישות והכל,
אם את רוצה אבל לעלות את המסה, תתצטרכי גם כנראה לאכול הרבה פחמימות אחרי אימון,תאכלי קרונפלקס
אם תנסי לאכול הרבה בזמנים שאת לא מתאמנת, והשרירים אינם חמים - כלומר , הדם לא זורם אליהם טוב , העלייה תהיה בעיקר באחוז שומן. תאכלי כשהשרירים חמים. עיקרון פשוט.
במה את מתאמנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה במאסת השרירים דורשת שילוב
עינת לב ארי29/10/2009של תכנית אימון המותאמת באופן אישי לאדם, בשילוב עם תזונה תומכת.
עמית מציע לאכול יותר חלבונים ( ביצים) ויותר פחמימות כאשר השרירים "חמים", הוא מתכוון כנראה למצב של לאחר האימון. אני מסכימה עם המלצות אלו אך אין הן מדוייקות ביחס לנתונים של השואלת. יש לבדוק מה אחוזי השומן הנוכחיים שלה על מנת לקבוע כמה ק"ג יש לעלות במשקל כמאסת שריר ואז לחשב כמה פחמימות וכמה חלבון יש לכלול בתפריט. כמובן שהאינטרנט לא יכול לאפשר לספק פלטפורמה להמלצות אישיות מהסוג הזה..
לילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורנ'י10/10/2009
ראיתי שמישהי שאלה אותך לגבי המחזור אני נמצאת בדיאטה כבר שנתיםם הורדתי 68 קילו אני בת 16 אני גם לא מקבלת מחזור יותר מחצי שנה ...
יש לי דיאטנית אני מנסה לאכול לפי מה שהיא אומרת לי אבל בגלל הלוח הזמנים שלי וכו' לא יוצא לי לאכול לפי מה שהיא אומרת .. יום אחד אוכלים יותר יום אחר אוכלים פחות .. לדג' במקום לחם קל לפעמים אני אוכלת 2-3 פרכיות דקות 15 קל' ליח' .אני נמנעת משומן במיקרה ואני אוכלת חביתה אני שמה כפית שמן קנולה ומנגבת עם ניר ככה שהמחבת משומנת אבל אין הרבה שמן ..
ועצם המחשבה לאכול יותר ולעלות במשקל לא מתקבלת כי מה אחרי ירידה נהדרת צרייך לעלות הגובה שלי 171 -172 ומשקלי 66.5-67 .. אני נראת סביר לא שמנה ולא רזה אני מעונינת להוריד לפחות 2 קילו ..אני אוכלת חטיף קוקומן 87 קל' ליח' ..או 92 קלוריות לחטיף שוקולד .. זה ארוחת בניים שארוחת בוקר שלי זה נס ללא סוכר + מעדן דיאט .. וצהריים מרק ירקות עם קציצהאו חזה עוף עם מעט פסטה או בורגול וירקות או כריך עם פסטרמה/טונה/ביצה+ירקות ...ואז בניים:פרי+מעדן
ובערב : פרכיות אורז דקות +200 גרם של קוטג' 1% וסלט ירוק .או שקשוקה לייט ..
זה בערך מה שאני אוכלת ואני שבעה.אני מנסה להקפיד על תפריט 1000-1200 קלוריות .
מה דעתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי היא שלמרות הצלחתך המרשימה
עינת לב ארי11/10/2009להוריד כל כך הרבה במשקל הרי עצם העובדה שאין לך מחזור כבר חצי שנה, הרי את בבעיה קשה. הגוף שלך לא מתפקד כמו שצריך עם משמעויות ארוכות טווח, כמו למשל, חוסר יכולת להרות ולהיות לאמא בעתיד...
אני ממש לא מקבלת אמירות כמו: אין לי זמן לאכול כמו שהדיאטנית שלי אומרת. את חייבת לאכול בדיוק על פי ההנחיות, ותפריט בן 1000-1200 ק"ל, לא מתאים לשלב זה בו את נמצאת!! תתייעצי שנית עם הדיאטנית שלך על מבנה התפריט והרכבו כך שיאפשר לגופך לייצר מחזור מחדש.
ובנוסף: אין לך מה לחשוש מעליה במשקל כל עוד תאכלי באופן מאוזן, תבצעי פעילות גופנית ותמנעי מזלילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת כרוב ולחץ דם גבוההאפרת09/10/2009
אני נוטלת תרופות ללחץ דם גבוה ורוצה לרזות מהר לבר מצווה.
האם מותר לי לעשות דיאטת כרוב?
קראתי שיש במקביל דיאטת ג'ינג'ר.
מותר?
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא. כל דיאטה מהירה היא מסוכנת
עינת לב ארי10/10/2009ולא משנה אם היא על בסיס כרוב , ג'ינג'ר או אבטיח. ירידה מהירה במשקל סופה להסתיים בעליה חדה ( עקב הצטברות חסכים) ולמי שסובל מיתר לחץ דם זה מסוכן שבעתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהריקי07/10/2009
היי,
אני בת 13 וחצי ובערך לפני חצי שנה התחלתי דיאטה,שקלתי 62 והגובה שלי הוא 1.53,היום אני שוקלת 48.
אני לא צמתי בדיאטה,אכלתי פירות,ירקות,לחם מחיטה מלאה,בשר,דגים,גבינות וכל הסוגים של המאכלים...
הבעיה היא שהמחזור מאחר לי כבר המון המון זמן! נראה לי כבר בכמה חודשים(אולי 3 חודשים)... אני לא בדיוק זוכרת מתי קיבלתי בפעם האחרונה.
קיבלתי פעם ראשונה מחזור לפני שנתיים ו... , המחזור שלי לא היה סדיר,אבל לא נראה לי שהיה מצב שהוא איחר כל כך הרבה זמן...
אמא שלי דואגת בקשר לזה,ואני לא יודעת מה לעשות...
יכול להיות שזה השפעה של הדיאטה?אולי בגלל שירדתי ירידה יחסית דרסטית? ואם זה תוצאה של הדיאטה-המחזור יחזור לי? ואם כן-עוד כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ריקי. כמובן שהגורם
עינת לב ארי07/10/2009לאיחור במחזור הוא הדיאטה הדרסטית שעשית. ירידה של 14 ק"ג בפרק זמן של חצי שנה בגיל שלך ( 13 וחצי), היא ירידה מאוד גדולה שגורמת לשינויים משמעותיים במאזן ההרומונלי של הגוף ועל כן המחזור הפסיק.
את חיבת להגיע לדיאטנית קלינית שתסייע בידך לעצור את הירידה במשקל ותעשיר את התפריט ברכיבי מזון חשובים ובאנרגיה ובנוסף את חיבת לעבור בדיקות דם כוללות ( את צריכה לבקש מהורייך שיקחו אותך לרופא משפחה או רופא נשים ) על מנת לאבחן את מצבך הבריאותי ועל ידי תוצאות הבדיקות הרופאים ידעו איזה טפול לתת לך על מנת שהמחזור ישוב להיות סדיר ( זאת כמובן בנוסף לאכילה מסודרת ומלאה ).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ריקי08/10/2009קודם כל תודה על התשובה..
אמא שלי אמרה שהיא תקבע לי תור אצל רופא נשים..
ובעניין הירידה במשקל-אני כבר הפסקתי לרדת... אני נמצאת במשקל 48 כבר יחסית הרבה זמן,אז המחזור לא אמור לחזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא. אם כמות השומן בגוף שלך נמוכה
עינת לב ארי08/10/2009מידי בגלל הדיאטה, הרי שלא תקבלי מחזור. צריך לעלות במשקל ובאחוזי השומן עד שההורמונים יתאזנו מחדש ורק זה מאפשר הופעת מחזור מחודשת. זה שאת לא יורדת יותר במשקל, לא אומר שום דבר לגבי תקינות המערכת ההורמונלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
ריקי10/10/2009אני לא בתת משקל,יש לי משקל תקין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשקל איננו תקין עבור
עינת לב ארי10/10/2009הגוף שלך. אם שקלת מעל 60 ק"ג וירדת מתחת ל50 והמחזור פסק, זה אומר שאת צריכה להחזיר למשקלך מספר קילוגרמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי,תודה
ריקי11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!!
עינת לב ארי11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה וסוכרתאביטל07/10/2009
יש לי סוכרת 2 ואני גיליתי אותה לפני כ3 חודשים
לפני כן ניסיתי לשמור על דיאטות שונות אך ללא הצלחה
כעת אני כבר חולה ולא הצלחתי למנוע את התפרצות המחלה
אני מטופלת בלנטוס והתחלתי דיאטה רק לפני כחודש, דיאטה מסודרת לשם שינוי
רציתי לדעת אם אני אתמיד בדיאטה ואצליח להשיל מעצמי ק"ג מיותרים האם ערכי סוכר צפויים לרדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אביטל. על מנת לענות
עינת לב ארי07/10/2009לך עלי לדעת מה גילך, גובהך -ומשקלך.
בכל מקרה, על סמך מה שכתבת אני מבינה שמה שחשוב לך, גם היום כשאת סובלת מסוכרת, זה משקלך ולא מצבך הבריאותי וחבל שכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטקינסמיכל03/10/2009
שלום מיכל, אני ובעלי מתחילים מחר דיאטת אטקינס לצורך הזדהות (עקב הצורך לבצע לבני האפילפטי בן ה 4 אטקינס קטוגנית) . אנו דיי מוכנים וערוכים אולם יש דבר שאינו מובן לי לעומקו, (גם לאחר קריאת הספר) מדוע אסור לאכול יוגורטים (ללא פירות וכו') בעוד שמותר לאכול שמנת מתוקה 38% שומן, הרי כמות הפחמימות שהן היא זהה, כ 3.4 גר' פחמימות ל 100 מ"ל מוצר???
ובכלל מותר לאכול שמנת מתוקה, חמוצנ, גבינות שמנות וכו', ויוגורטים, חלב וכד' אסור למרות תכולת פחמימות זהה???
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיכל. דיאטת אטקינס בעיקרה
עינת לב ארי03/10/2009מבוססת על המנעות מפחמימות והגדלת החלק היחסי של הקלוריות הבאות משומנים וחלבונים. מטרת הדיאטה ליצור מחסור במקורות אנרגיה מפחמימות וכך לא לאפשר תהליך ייצור אנרגטי מלא שקשור לתהליך מטבולי ( חילוף חומרים) ובשל כך מתרחש תהליך של איבוד משקל.
בחלב יש סוכר ( פחמימה) שנקראת לקטוז. היא פחמימה לכל דבר ועל כן אטקינס מגביל אותה. נכון שגם בשמנת חמוצה ומתוקה יש עדין לקטוז אך ריכוז השומן הרבה יותר גבוה מאשר ביוגורט ועל כן זה משפיע על חילוף החומרים שמתרחש בגוף.
בכל מקרה, נראה לי שלשם הזדהות עם בנכם, ולא לשם מטרה אחרת, אתם בהחלט יכולים לאכול גם יוגורט רגיל 4.5 אחוזי שומן, ועדיין התזונה שלכם תהיה מספיק דלה בפחמימות.
בהצלחה רבה ובברכת בריאות שלמה לבנכם.
עינת לב ארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטקינס
מיכל04/10/2009שלום עינת,
תודה רבה על התשובה הברורה והמפורטת..
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה. בהצלחה.
עינת לב ארי04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..נ'י15/09/2009
שלום .
אני אחרי ירידה של 65 קילו .. שוקלת 67.5-68 גובה 171 ,אני תלמידה בבית הספר
יש ימים שאיני נמצאת בבית לילה לפני בבית כדי להכין כריך בריא לבית הספר מלחם קל אני יושנת אצל חברה ... אז מה שאני עושה .. מבקשת בקפיטריה שבבגט קודם כל יוציאו לי את הבצק המיותר וישימו לי בתוך תערובת סלט תוניסאי [ביצה קשה תפוח"א וטונה במים ירקות [ללא רטבים למינהם ] .
אז בבוקר נס קפה +חלב דל שומן 1% ללא סוכר עם ממתיק דל קלוריות
בבצפר את הבגט שאני אוכלת אותו בשתי הפסקות גדולות
צהריים: מלפיפון ,חצי גמבה ,וכרוב חצוץ ביתי ו2 פורסות סלק .
ביניים: קלמנטינה + נס קפה חלב דל שומן 1%
ערב : סלט ירקות מבוסס על מלפיפון חצי עגבניה חצי גמבה חסה מתבלת מלח פלפל ומיץ לימון עם 100ג' גבינה בולגרית 3% ובנוסף קצת כרוב חצוץ ביתי ופרוסה סלק .
האם התפריט הזה משמין ?
וחצי בגט כפרי עשוי מחיטה מלאה ?
ומותר לאכול אותו [חצי]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה קלוריות זה משמין לדעתך?
עינת לב ארי15/09/2009חשוב לי לרדת לסוף דעתך, זאת על מנת לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נ'י17/09/2009לדעתי לא חסכתי בקלוריות ...
כמו שאומרים תחנתי יפה .....
אבל חוץ מיזה אני מקווה שתביני שאני נמצאת קצת במקום שנורא מפחד לעלות במשקל לאחר ירידה נהדרת.. אז לכן אני שואלת אותך כאשת מקצוע ..
ועם תוכלי להמליץ לי על מה לוותר עם אני אוכלת באותו יום בגט ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין
נ'י19/09/2009הגב .. עם אני אוכל יותר מ 1200 קל' ליום הגוף שלי אוטומטית משמין .
וזה בדוק .. שאכלתי תפריט 1200 לא הייתה ירידה במשקל ואף עליתי כמה גרמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית לפי כתיבתך...
עינת לב ארי22/09/2009את יודעת לספור קלוריות בעצמך.
שנית לפעמים ישנם מצבים קיצוניים, במיוחד לאחר דיאטה קיצונית וממושכת שבהם גם תפריט של 1200 קל' לא מאפשרת ירידה במשקל.הבעיה שמתחת לסך הקלוריות הזה הפריט יכול להיות חסר במרכיבים תזונתיים חשובים כמו:חלבונים,מינרלים,ויטמינים וסיבים תזונתיים.
בגלל מצבך הרגיש והמורכב אני מציעה לך להגיע לדיאטנית קלינית ולהתייעץ באופן מעמיק כולל בדיקות דם רלוונטיות כדי שהיא תוכל להרכיב לך תפריט הרצוי והמתאים למצבך הנוכחי.
צר לי שמעבר לעצות הללו איני יכולה לעזור יותר במסגרת הפורום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי. נראה כי הבעיה שלך היא
עינת לב ארי19/10/2009יותר נפשית ( פחד לעלות במשקל) ופחות גופנית. אני לא יכולה לקחת אחריות ולתת המלצות להוריד מזון דרך הפורום. אני מציעה לך שתגשי לדיאטנית קלינית שתמדוד לך את אחוזי השומן,ף היקפים, תראה את גרף הירידה במשקל בשנה האחרונה, תתן לך יומני אכילה ורק לאחר מכן תרכיב יחד איתך, בזהירות את התפריט המתאים.
דרך אגב, לאחר הורדת משקל כה משמעותית יש התרגלות של הגוף לסך קלוריות נמוך ועל כן אני מאינה לך שאת יכולה לעלות במשקל בתפריט של 1200 ק"ל. השאלה היא אם קיצוץ בקלוריות יעזור לך לרזות עוד ואם לא יהיו נזקים כתוצאה מכך. יתכן ואת פשוט צריכה לקבל את משקלך הנוכחי ולהיות שלמה איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת אטקינס היא דיאטה יציבה?נוני15/09/2009
שלום.
האם דיאטת אטקינס נחשבת לדיאטה בטוחה ויציבה, או שמדובר בעוד הוקוס פוקוס זמני, שלאחריו מעלים במשקל שוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטת אטקינס נמצאה כדיאטה
עינת לב ארי15/09/2009יעילה מבחינת תוצאות ההרזיה לטווח קצר, אך כזו שקשה להתמיד בה ועל כן איננה יעילה לטווח ארוך.
הדיאטה הטובה ביותר והיעילה ביותר היא דיאטה מתונה המכילה את כל מרכיבי המזון ביחסים תקינים ומותאמים באופן אישי לאורח החיים וההעדפות האישיות של האדם.
אין הוקוס פוקוס. הסוד הוא בהתאמה נכונה והתמדה בשילוב עם פעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני איבדתי הכרה פעמיים
יעל16/09/2009דיאטה בכלל לא מומלצת , בייחוד אם את \ה בתקופה לא טובה של חייך
הגוף חייב פחמימות
אני פעמיים איבדתי הכרה באמצע הלילה - לגוף היה חסר סוכרים - זו היתה הרגשה שעבור מילונים אני לא מוכנה לעבור אותה שוב - מזלי שלא הייתי לבד ומיד נתנו לי מיץ ממותק !
ההגבלה הזו הופכת אותך למוגבל ולצורך להשלים חסכים מיד אחרי הדיאטה!!!
לא שווה!!!
תעשה\י דיאטה מאוזנת עם ספורט - כמה שפחיות פחמומות אבל לא לוותר כל זה!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, מיכל, דיאטה זו לא מתאימה
עינת לב ארי17/09/2009לכל אחד והתופעות שחווית, אמנם קיצוניים, אך יכולים לקרות ונשמע שמאוד סבלת. לפחות יצאת מזה בשלום. גם אני בעד תפריט שפוי ומאוזן, אך מותאם באופן אישי לאדם על כל מאפייניו: הגופניים, הנפשיים, הכלכליים והרפואיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
נוני19/10/2009אם כך, איזו דיאטה לדעתך מומלצת ביותר? כזו שאינה "מהירה" כהגדרתך?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאטה מומלצת היא כזו שניתן לעמוד
עינת לב ארי19/10/2009בהמלצותיה לאורך זמן ושלא גורמת לנזק לגוף. עליה לכלול את כל רכיבי המזון הדרושים לגוף ומספיק אנרגיה על מנת שלא יהיה איבוד של שריר במקום שומן ( מינימום 1200 ק"ל). כמו כן היא צריכה להתחשב בסדר היום, אפשרויות הכנת המזון וההעדפות התזונתיות ( כלומר מה אוהבים לאכול..) של האדם.
אני מניחה שהיית רוצה לקבל פירוט של תפריט אך זאת לא ניתן לעשות דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים אסורים-תת פעילות בלוטת התריסהילה01/09/2009
שלום רב וערב טוב.
אני בת 31 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. שותה 100 מ"ג אלקטרוקסין ומאוד מתקשה לרדת במשקל. האם יש מאכלים שמהם עליהם להימנע?
תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי. אין הנחיה גורפת. בעקרון
עינת לב ארי03/09/2009יש להזהר מאכילת מזונות ממשפחת המצליבים כגון כרובית כרוב וברוקולי בשל היותם "רעילים" לבלוטת התריס למרות שבמצב שלך הבלוטה כבר הרוסה. זה נכון יותר למצב של יתר פעילות.
לגבי הירידה במשקל: חכי בסבלנות, לוקח זמן עד שרמת ההורמונים מתייצבת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה
111128/09/2009מה הכוונה 'כבר הרוסה'???
סליחה על ההתרגשות. גם אני סובל מתת פעילות
מה זה לתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרוסה, הכוונה, כבר לא מתפקדת. כלומר
עינת לב ארי28/09/2009לא מיצרת את הורמון הטירוקסין שהוא חינוי לחילוף חמרים. אני מצטערת אם נקטתי בלשון קצת חריפה, את יכולה להרגע!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר אבל
111128/09/2009לא הבנתי את המשמעות
קראתי שאם מטפלים בT3 וT4 זה גורם להשמנה חריפה
וכאילו זה מבטיח שלעולם לא תוכל להיות אקטיבי מדי נכון?
וגם קראתי בויקיפדיה שמי שנולד עם זה, יוצא מפגר,
כלומר היום, אני מתפתחת בקצב הרבה יותר מועט מפעם
[פעם היתה לי בלוטה טובה] [אפילו אקטיבית מדיי]
היא נהרסה אחרי אנורקסיה
אז זה לא חוזר לאנשים לתקפוד נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי. בדרך כלל אם הבלוטה נהרסת
עינת לב ארי28/09/2009לאחר תפקוד יתר, אין היא משתקמת ויש ליטול תרופות ( אלטרוקסין) כל החיים.
התרופות אינן משמינות ואינן פוגעות באקטיביות, להיפך. אם לוקחים אותן באופן סדיר ומגיעים לאיזון, אין שום תופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכזבהדביר סיגל30/08/2009
אני מנויה מזה כמה ימים, אך התפריט מגיע אליי בשפה האנגלית, מאוד לא ברור ולא ניתן לפיענוח. אני מתקשרת לשירות תמיכה, אך אין תשובה, אני שולחת sms ואין תגובה - מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייני יודעת, אני לא שייכת
עינת לב ארי03/09/2009למיזם התמיכה דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה לרזות בקצב הרצוינועה23/08/2009
בת שלושים ושתיים, שלושה חודשים אחרי לידה שוקלת 58 קג.
התחלתי את ההריון במשקל 50, בסוף ההריון הגעתי לשבעים המכובד! אני ועשה דיאטה די קיצונית שמבוססת על המנעות מוחלטת מפחממות וצריכת קלוריות של עד 700-800 קלוריות ליום, בעיקר ירקות ומדי פעם כפית טחינה או ביצה. עשיתי את הדיאטה הזו בעבר, הודדתי כעשרה קג, והצלחתי לשמור על ההישג יותר מחמש שנים, עד ההריון. הפעם זה לא נראה כאילו זה עובד!! יכול להיות שחילוף החומרים שלי הואט עם ההריון? אני במשטר קפדני ללא נפילות כבר כשלושה שבועות והצלחתי להוריד רק שני קילו!! לא ממש ברור לי מה לא עובד, יש עיצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית מזל טוב ללידה.
עינת לב ארי24/08/2009מה נולד? שנית: את אחרי לידה ורק שלושה חודשים. הלו!!!! קחי את הזמן..
הגוף כמובן מתנהג באופן שונה ויש תהליכים איטיים שלוקחים עד שנה לאחר הלידה בהם הגוף חוזר לתפקודו הרגיל.
אחד הדברים שמשתנים בהריון וחוזרים לאט למסלולם הוא הפרופיל ההורמונלי שמשפיע גם על חלוף החומרים.
דבר נוסף: השינה: סביר להניח שהשינה שלך לא רציפה כשהיתה. זה משפיע על אחוז השומן בגוף.
דיאטה דלת פחמימות בשלב זה בו יש לך תינוק קטן הדורש טפול יכולה להיות מאוד מסוכנת משום שיש חשש להתעלפויות וחולשה, בעקר בכמות כל כך קטנה של קלוריות. זה ממש לא מתאים וכדאי שתתייעצי עם דיאטנית על מנת שתרכיב איתך תפריט ראוי יותר.
לבסוף:
אני חושבת שאת צריכה לברר עם עצמך מדוע את כל כך נחושה בנפשך לרזות כל כך מהר. מה זה אומר עלייך? מדוע אינך לוקחת את הזמן להנות מאמהות צעירה שחלק ממנה זה גם שינוי זמני במראה ובגוף, בכל זאת ילדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)