מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה שאלות מאוד חשובותמשי28/06/2010
פעם ראשונה שחיפשתי היום פורום מהסוג הזה , וזה מבין כולם נראה לי הכי אמין ותומך . אשמח לשתף אתכם בבעיה שלי ... אני בת 16 , גובה 1.62 במשקל 75 ק"ג . המשקל הגבוה ביותר אליו הגעתי הוא 79 ק"ג . עודף המשקל הניכר שלי התחיל להצטבר בערך בגיל 10 . מגיל 12 ניסיתי דיאטות "קסאח" רבות נשנות ומשונות אשר הראו תוצאות יפות מאוד שנשארו לזמן קצר מאוד .. לפני שנה בערך ירדתי 14 ק"ג בחודשיים מדיאטה כזאת בלי ספורט בכלל ושקלתי 65 ק"ג , במהלך הדיאטה הזאת המחזור שלי עצר ל3 חודשים . אחרי שהקילוגרמים החלו לחזור הבנתי שאין פתרון טוב מתפריט בריא ומאוזן , קיבלתי מדיאטנית תפריט שאני מקפידה עליו . כוח הרצון שלי תמיד היה חזק מאוד , אבל אני חושבת שאחת הבעיות שלי היא שגם במצב הזה יש לי הרבה מאוד ביטחון , לגוף שלי צורה מאוד יפה אמנם גדולה מהרגיל . בניגוד לזה יש לי סימני מתיחה ברגליים ובישבן שכעט בגלל שהם מתוחים לא רואים אותם כל כך , אבל אני מפחדת שאם אני ארזה הסימנים יבלטו יותר ( כמו שקרה לחברות שירדו ירידות גדולות ) ואני מפחדת שירד לי הבטחון , האם יש קרם מסוים/תרופה טבעית/אוכל מסוים שעוזר לעור להיות מוצק יותר ויכול להפחית את ההשפעה של הרזיה על סימני המתיחה ?
לפני כחודש הפסקתי לעשן לאחר 3 שנים שעישנתי לפחות קופסה ביום . בגילי ..... אני מאוד מרוצה מזה שהפסקתי למרות שזה קשה לי מאוד ואני מתמודדת עם זה יום יום . האם זה ישפיע על הירידה במשקל ? ( אני לא אוכלת יותר כתחליף לסיגריות )
בנוסף לכך בזמן האחרון התחילו אצלי בעיות בלחץ הדם , שבדרך כלל נמוך בהרבה מהרגיל מה שגורם לעייפות מרובה וכאבי ראש עזים , ועולה עליות חדות מה שמחמיר את כאבי הראש , העניין נמצא בבדיקה והרופאה שלי אמרה שאין בעיה לעשות פעילות ספורטיבית רק לא בשמש , כלומר כדאי להרשם לחדר כושר ? ואם כן , השומן לא יהפוך לשרירים ואני אראה כמו פופאי ?
האם המשקל 55 הוא משקל תקין לגובה שלי ? ( 1.62 )
דיי ארוך יצא לי ...
אשמח לקבל תשובות ממקצועניות כמוכן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב .
עינת לב ארי28/06/2010אכן מכתב ארוך כתבת ומפתיע בתכנים שלו. בגילך הצעיר : 16, הספקת להפסיק לעשן קופסא ביום לאחר שעישנת במשך 3 שנים , לעבור דיאטות קיצוניות מספר פעמים עם הפסקת מחזור באמצע. לסבול מבעיות בלחץ הדם והכי מענין: להגיע לתובנות אליהן מגיעים לעתים לאחר שנים של מאבקים ולהחליט החלטות בוגרות ואמיצות: להפסיק לעשן ולאמץ דיאטות מתונות המבוססות על תזונה בריאה ועל זאת כל הכבוד לך. תמשיכי כך.
לשאלותייך:
לגבי ספורט: הייתי ממליצה בשלב זה רק ללכת בחוץ כפעילות גופנית, אך את יכולה גם להרשם לחדר כושר ולבצע גם שם הליכה במסילה או רכיבה על אופני כושר. עבודה עם משקולות בשלב זה במיוחד לפלג הגוף העליון איננה מומלצת בגלל לחץ הדם המשתנה. דרך אגב, חדר כושר לא הופך שומן לשרירים ולא נראים כמו פופאי אלא אם כן לוקחים סטירואידים. לגבי משקל היעד שלך: ממש לא יתאים לך להגיע ל55 ק"ג. מכיון שהמחזור שלך נעלם כשהגעת ל65 ק"ג, אסור לך לרדת מתחת למשקל זה ואלי אף להשאר מעליו. יש לך כנראה מבנה גוף רחב בעל " עצמות כבדות" ששואף למשקל גבוה מהממוצע לגובה.
תמשיכי להגיע למרפאת הדיאטנית ולהיות במסגרת טיפולית.
שיהיה לך בהצלחה רבה.
עינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה , בקשר לכובד העצמות
משי01/07/2010מבנה הגוף ( אם הוא רחב או צר ) נמדד לפי הגודל של פרק כף היד , לא ?
כלומר אם פרק כף היד צר - המבנה של העצמות צר וההפך , לא ככה ?
תודה רבה על התשובות אקח את עניין המשקל הנכון לתשומת ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אם שורש כף היד
עינת לב ארי02/07/2010צר זה יכול להעיד על מבנה גוף צר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרק כף היד
משי06/07/2010היקף פרק כף היד שלי הוא 11 ס"מ האם זה נחשב צר ?
ואם כן למה הפסיק לי המחזור במשקל 65 ?
אולי בגלל שהדיאטה היתה טראומתית לגוף ? כי הייתי אוכלת מעט מאוד מאוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא אומר לי הרבה
עינת לב ארי06/07/2010ההיקף שנתת פה, זה לא מדד מקובל לאבחון מבנה גוף. ויתכן והמחזור הפסיק הן בגלל הדיארטה החריפה והן בגלל הנתונים הגנטיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון ומחזור כהשפעה על משקל -שאלהk26/06/2010
האם יש השפעה בין עליית משקל שנימצאים במחזור חודשי,והאם גם לעובדה של עישון כבד יש השפעה על המשקל.אני שואלת כי שמעתי מכמה חברות שלי שדיאטאניות אמרו להם שאם הם נימצאות בשני המצבים האלה המשקל יכול לנוע לעליה,כמובן לעליה לא משמעותיות,אבל יוכלה להיות עליה של קילו או שניים,האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן יש השפעה למחזור
עינת לב ארי26/06/2010על משקל הגוף. מספר ימים לפני מחזור מתרחשים בגוף שינויים הורמונליים אשר יכולים לגרום לצבירת נוזלים וזה משפיע על משקל הגוף. כשהדיאטניות אומרות שהעליה הזו במשקל לא משמעותית הן מתכוונות שבסה"כ מדובר במים ולא בשומן, והמים העודפים יוצאים מהגוף מיד בתום המחזור. לגבי העישון, אני לא ממש יודעת. אין ספק שעישון כבד גורם לשינויים פיסיולוגיים בגוף. לדעתי בדרך כלל זה גורם לאיבוד נוזלים והתייבשות ולא צבירת נוזלים. לעומת זאת, כאשר מפסיקים לעשן יש עליה במשקל בשלב הראשון להסתגלות הגוף ולהתנקות מהניקוטין תופעה שמתאזנת בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה.
k26/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכבוד..
עינת לב ארי26/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקועה כמה חודשים באותו משקללאה20/06/2010
הי אני בת 59 עושה דיאטה מספטמבר 2009 וירדתי בסך הכל 11 ק"ג.
אני אוכלת אוכל דיאטטי,ללא שומן,מעט מאד פחמימות,ללא בצקים,לא שתיה ממותקת
לא עוגות ולא עוגיות.עושה ספורט שלוש פעמים בשבוע בחדר כושר ,ואני לא מבינה למה
אני תקועה על אותו משקל כמה חודשים ולא יורדת במשקל
אני מיואשת .
אודה על תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לאה. מה גובהך
עינת לב ארי20/06/2010ומה משקלך הנוכחי? מה היה משקל ההתחלה ומה משקל היעד שלך?
האם ביצעת בדיקות דם מקיפות לאחרונה?
האם בדקו לך שינוי בהיקפים ואחוזי שומן?
בכל מקרה, ירידה של 11 ק"ג במהלך של כ10 חודשים הוא מאוד יפה לגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטת לחםמורן17/06/2010
שלום,
שמעתי רבות לגבי מוצלחות ויעילות דיאטת הלחם.
מישהי יכולה לתת חוות דעת לגביה\דוגמת תפריט וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש ספר שכתבה אולגה רז
עינת לב ארי19/06/2010שנקרא "דיאטת הלחם", שם תוכלי למצוא תשובות לשאלותייך והסבר על עיקרון הדיאטה.
הדיאטה יעילה למי שזה מתאים לו (לא כולם אוהבים לחם למשל..).
ולבקשתך: אינני יכולה לתת דוגמא של תפריט דרך הפורום. זו לא מטרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות,תודה..ר.י10/06/2010
1)לגבי לחם קל,יש המון סוגים בשוק עם משקל אריזה כזה ואחר.מהי הגדרה של לחם קל?עד כמה קלוריות לפרוסה?
יש אריזות שעליהן יש קלוריה לפרוסה ויש כאלה ל-100 גר'.איך עושים את החישוב לפרוסה אחת של לחם ועד איזה טווח קק"ל ל100 גר' לחם ,נחשב הלחם לקל?
2)לגבי עניין פעילות הגופנית שכ"כ מומלצת בדיאטה.מס' שאלות,
להערכתי אני יורדת במשקלי מעבר לשקילתי אחת לשבועיים.כוונתי היא כזאת,מאחר ואני מבצעת פעילות גופנית שוטפת יומיומית,אני בונה לעצמי מסת שריר שברור לכולנו ששריר שוקל יותר משומן.
אז כפועל יוצא מכך איני יכולה לדעת כמה בדיוק ירדתי במשקל,אכן?
פרט לעניין של המכשיר שמודד אחוזי שומן (כמו ששמעתי שיש) שבו ניתן להשתמש.אני בכל זאת רוצה לראות תוצאות לעבודתי הקשה,פרט לצמצום ההיקפים וכו'.מה אתם ממליצים לעשות?
או לחלופין האם ניתן לעשות פעילות ספורטיבית (איזה פעילות מומלצת) מבלי לבנות שרירים בצורה מסיבית,אלא יותר בשביל להאיץ את חילוף קצב החומרים ושריפת קלוריות?
אשמח לתשובה מקצועית בנושא,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שכדאי שסיון תענה לך
עינת לב ארי10/06/2010לגבי הפעילות הגופנית. זה התחום שלה.
לגבי הלחם הקל: צריך להכיל עד 45 ק"ל לפרוסה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל ופעילות גופנית
סיון דוד11/06/2010שלום לך
מקווה שקראת את תשובתה של הדיאטנית עינת לב ארי לגבי שאלתך על לחם קל.
לגבי שאלתך על פעילות גופנית:
קילו שריר שוקל כמו קילו שומן ולכן לא מדויק להגיד ששריר שוקל יותר משומן, כי הם שוקלים אותוב דבר...מה שכן נכון הוא שנפח של תא שריר קטן יותר משל תא שומן .
דבר נוסף, עלייה במסת השריר גורמת לעלייה בחילוף החומרים ולכן את רק מרוויחה מהמצב ולא הייתי ממליצה לך להחליף את סוג הפעילות.
כדאי לך להתמקד דווקא באחוזי השומן שאת מורידה ולא במשקל נטו שירדת עד כה, כי באמת קשה לחשב בדיוק כמה סה"כ ירדת במשקל אם את מאמנת ועולה בשריר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכל מי שיודע בוודאותר.י09/06/2010
רציתי לשאול לגבי "קלחם בראשית",
האם מישהו מכיר את הלחם והאם הוא באמת קל (לחם מסיבי,פרוס) ?
כמה קלוריות יש בפרוסה?מדובר בפרוסות גדולות במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
סיון דוד11/06/2010לגבי לחם בראשית- אכן פרוסות גדולות מדי לדעתי וממש לא בהגדרה של "לחם קל",,
כל פרוסה שוקלת כ-50 גרם, ומכילה כ- 90 קלוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה להרזיהkala09/06/2010
היי,
רציתי לשאול,האם תתי בטי.התה שגורם ללכת לשירותים אחרי האוכל,באמת מרזה,או שפשוט מוריד
נוזלים,וזה מביא להתמכרות בו כדי ללכת לשירותים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרזה בכלל
עינת לב ארי10/06/2010רק נותן תחושה של מכיון שהוא מכיל חמרים המעודדים פעילות מעיים מוגברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתי בטי
דוייה30/12/2012תתי בטי מרזה כ-4 קל"ג בשבוע !!!! . כל חודש מ- 10-15 קל"ג ! גם הוא זול . 60 ש"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתתי בטי -רעיון גרוע!
עינת לב ארי30/12/2012תה טיבטי מכיל חמרים משלשלים שיכולים לגרום לנזקים ומחלות כגון תסמונת המעי העצל (עצירות כרונית והתמכרות למשלשלים). הוא איננו מרזה כי האוכל שאוכלים ברובו נעכל בחלק העליון של מערכת העכול ונספג אל תוך הגוף לצרכיו השונים בין היתר הפקת אנרגיה (כך שלא חסכנו בקלוריות) . השלשול נובע מכניסת מים למעי הגס (זו השפעת התה) ויציאה נוזלית שבינה לבין ירידה באחוז השומן בגוף( מה שרוצים להשיג בדיאטה) אין ולא כלום. השינויים במשקל נובעים משנוי במשקל הנוזלים שבגוף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפריט דיאטהkala06/06/2010
היי שלום,
החלטתי שאני רוצה לרדת לפחות 7 קילו ושיהיה לי גוף מחוטב,בעיקר אני מדברת על שרירי הבטן.
אז כך:
התפריט:1200 קלוריות.בוקר פרכיות אורז עם קוטז חצי אחוז,שני כפות.
צהרים:מנת בשר ,2 כוסות של פחממות(אורז מלא,איטריות,פתיתים..וכד)
ערב-מרק בשקית,94 קלוריות לכוס מרק עגבניות.
ליטר מים ביום.
ספורט:כפיפות בטן כל יום,3/4 פמים בשבוע אירובי כ30 דקות.
ושוב לציין:שישי ושבת -אני אוכלת הכול,כמובן לא עוגות ,וממתקים,הכוונה לארוחה חמה עם כמות גדולה יותר וודקה עם תפוזים בערב שישי ובשבת.ויום שישי ושבת אחרי כל ארוחה אני שותה טטי בתי..
אני בגובה 166.והמשקל שלי הוא 61 כרגע.
איך נראה לך התפריט?איך נראה השילוב עם ספורט?
אשמח לקבל ממך תשובה.
תודה ויום טוב(אני בת 24)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה על תפריט
סיון דוד06/06/2010שלום לך
לידיעתך- משקלך לפי גובה תקין !! ואם את כבר רוצה להוריד במשקל,אולי תחשבי על פחות? 7ק"ג זה הרבה מאוד ולא בטוח שתחזיקי במשקל זה לזמן ארוך. תחשבי על משקל שהיית בו לאחרונה ושהתאים לך ותכווני לשם.
אגב, את יכולה לחטב את גופך גם במשקל הנוכחי, ע"י הורדה באחוזי שומן והגדלת מסת שריר וכך סה"כ משקלך הכללי יישאר.
לגבי התפריט אני לא ממליצה על פריכיות בתור ארוחה עיקרית אלא כארוחת ביניים .
בבוקר-הייתי מחליפה את הפריכיות ב- 2 פרוסות לחם מלא ותאכלי 1/2 גביע קוטג' ולא 2 כפות.
תוסיפי ארוחות ביניים כמו פרי/ יוגורט/ פריכית עם ממרח כלשהו
מה לגבי ירקות??? תוסיפי ירקות טריים לתפריט.
מוצרי חלב- חסר בתפריט, תוסיפי עוד מנה אחת.
בערב- לגוון. ביצה קשה, טוסט....
ישנם תרגילים נוספים שמחזקים שרירי בטן- תתייעצי עם מדריכי כושר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח... זה המקום לשאלות?חלי בוזגלו05/06/2010
עברתי ניתוח שרוול לפני כמעט חודש..
אני לא מסתדרת עם הדיאטנית שלי... (אותה דיאטנית שהפנו לי מבית חולים)
אני שואלת אותה א' היא עונה לי ת'..
ויתרתי על ניסיון העזרה שלה..
הייתי רוצה לדעת, היכן אני יכולה להשיג תפריט נכון וטוב למהלך היום שלי בכדי להצליח בניתוח..
כי אני אוכלת מה שבא לי ..
"מה שבא לי"= 3-4 פתית עם גבינה במהלך היום..
האם זה נורמאלי לאכול פתית לאחר חודש?
האם אני פוצעת את הקיבה שלי??
אשמח אם תוכלי לעזור לי...
יום טוב ושבת מופלאה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סיון דוד11/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=73 id=link]ניתוחי קיצור קיבה-השמנה חולנית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות בבקשה..ר.י01/06/2010
אני בחורה בת 35,הפסקתי לעשן (משתי חפיסות לכלום) סיגריות לפני כ-4 חודשים וחצי ובמשך התקופה,העליתי כ-12-15 ק"ג,כן כן אכלתי בצורה מטורפת ולא מבוקרת כתחליף.מטיבעי אני בחורה רזה מאד (כ-165 ס"מ ומשקלי הקבוע נע בין 50-53) ומעולם לא הייתה לי בעיית משקל.כיום אני נושקת ל-65 ק"ג.
בשבוע שעבר,נפגשתי עם דיאטנית וחלקתי עימה את מצבי נכון להיום עקב הפסקת העישון ועל השינויים החלו במשקלי ותפקוד גופי (כגון יציאות עקב הפסקת העישון וכו').
הסבירה לי באופן כללי מה קורה היום בגופי,לאחר שהגוף מנוטרל מעישון סיגריות,לדבריה-"אם עד לפני מס' חודשים הייתה תנועה בגופך שגרמה לכל לנוע בקצב מהיר,כיום הכל דומם",לאחר שנכנסה לעומק הדברים הבנתי את דבריה.אמרה שבקרוב הכל יחזור לקדמותו.
שאלה אותי אם אני מכירה את דיאטת הלחם וכתבה לי תפריט דומה לה.
מאחר ואראה אותה רק בעוד שבועיים ויש לי מס' שאלות,ארצה לשתף אתכן המומחיות בתפריט שנתנה לי+מספר שאלות שצצו.
אמרה שכמו שהעיליתי מהר במשקל,כך אחזור מהר למשקלי ויתרה מכך,גופי אינו רגיל לשאת עודף משקל כי הנני אדם רזה מטבעו.
התפריט להערכתה מכיל 1200 קלוריות:
1-להקפיד לאכול כל 3 שעות
2- 8 עד 10 פרוסות לחם קל ביום
3-מריחות דקות של כל ממרח
4-ירקות חופשי והרבה (לא כולל תפו"א,בטטה ותירס)
5-פרי אחד ביום עם קליפה
6-יוגורט\מעדן דיאט
7-ארוחת צהריים:בשר\עוף\דג (כמות לא מוגבלת) ללא תוספת,רק עם ירקות ואז בלי לחם
או כריך+חזה עוף\טונה...
8-10 כוסות מים לכל הפחות
9-פעילות גופני נמרצת כ-40 דקות כל יום.
נ.ב-אמרה שאפשר ללעוס מסטיק וסוכריות ללא סוכר בלי הגבלה
זה סך כל התפריט היומי.רציתי לשמוע מה דעתכן עליו?האם קצב הירידה במשקל הוא "יפה"?
איך אפשר לארגן תפריט כזה ל-3 ארוחות ביום כולל ביניים..מה לגבי שתיית משקאות דיאט?
וכמובן כל עצה או טיפ נוסף יתקבל בברכה.
אלפי תודות לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי. ראשית כל הכבוד על כוח הרצון
עינת לב ארי03/06/2010להפסיק לעשן. אין ספק שזה מעיד על חוזק נפשי ונחישות.
לגבי התפריט: לא הבנתי את שאלתך "האם קצב הירידה במשקל הוא יפה"? כמה ירדת בתפריט זה? לגבי הארגון: חלקי את הלחם ל4 כריכים ( כל2 פרוסות=כריך) + ארוחת צהריים=5 ארוחות. אם תחלקי 16 ש/עות של ערנות ביממה, הרי מארוחת הבוקר(כריך), כל שלוש שעות ,את מכניסה ארוחת כריך או ארוחה מבושלת אותה אפשר לאכול בצהריים או בערב. את הפרי את יכולה לצרף לאחת הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ר.י03/06/2010תודה על הפרגון.לגבי הירידה במשקל,עדיין לא נשקלתי מכיוון שהעדפתי להישקל אצל הדיאטנית אחת לשבועיים וזה היה המפגש הראשון איתה.
רציתי לשמוע חוות דעת שלך לגבי התפריט הזה,האם אפשר לרדת בו בקצב מכובד,כמה קלוריות הוא מכיל ועוד מס' תשובות לשאלות שהופיעו בהודעה הראשונה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא מכיל כ1200 ק"ל ביום
עינת לב ארי03/06/2010אפשר לרדת בו בקצב "מכובד" שכמובן תלוי ברמת הציפיות שלך.
כמו כן, התפריט הוא בהחלט סביר וחשוב שתתמידי בו.
לגבי שאלות שלא עניתי עליהן, כנראה שאין לי תשובות עבורן,
ולבסוף, מתנצלת על כך שאני לא מספקת מענה לכל פניותייך, ומקווה שתקבלי תשובות מהדיאטנית שלך.
אשמח לשמוע על התקדמותך.
לילה טוב.
עינת לב ארי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
ר.י03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכבוד רב.
עינת לב ארי03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקאות ממותקיםנתי01/06/2010
אני כרגע במהלך דיאטה ואני עדיין נוהג לשתות משקאות ממותקים (דיאט כמובן)
האם יש בכך פסול?
האם זה יכול להזיק לדיאטה בצורה מסויימת?
בנוסף רציתי לדעת עם התפריט שלי נכון ויעיל מכיוון שיוצא לפעמים שאני לא אוכל כל מה שרשום אלא פחות
בוקר
כף טחינה
מעדן
2 פרוסות לחם
ירקות
2 כפות גבינה לבנה
ביניים
2 פריכיות אורז עם גבינה
צהריים
מנת בשר
2 כפות הגשה של פחמימות כגון אורז / מקרוני / קוסקוס / וכ"ו
כף חומוס (לא יכול בלי)
סלט ירקות
ופרי או שתיים
ביניים
ארטיק קרח
ערב
טונה
2 כפות גבינה לבנה
כף הגשה פחמימות או 2 פרוסות לחם
סלט
יש לציין כי בנוסף על כך אני מתאמן כל יום כחצי שעה של ריצה או קפיצה בחבל
אני בן 22 ושוקל כרגע כ 95
חשוב לציין שבדרך כלל אני אוכל פחות ממה שרשום לי בתפריט ואני לא יודע עם זה בסדר או שזה עלול לפגוע....
אשמח לעזרה בנושא
בתודה מראש
נתנאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
נתי01/06/2010האם יש דרך מסויימת שבה אני יוכל לדעת כמה הגוף שלי מוריד במצב מנוחה מכיוון שרוב היום אני יושב מול מחשב ועוזר ללקוחות (אני עובד כנציג שירות) אז לא אני לא מאמין שאני שורף ככה יותר מדי ואולי צריך שינוי בתפריט כדי שכן אוכל להוריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפריט מכיל כ1400 ק"ל ( בהנחה
עינת לב ארי01/06/2010שהלחם רגיל ולא קל).
לא ציינת מה הגובה שלך וכמה זמן אתה מבצע את הדיאטה הזו? ומה קרה במהלךהזמן הזה? האם הורדת במשקל וכמה? כל זה חשוב על מנת שאוכל להתייחס לשאלה אם התפריט מספק ואם אתה יכול לאכול פחות או יותר ממנו.
לגבי שאלתך על ההוצאה האנרגטית בעבודה לא מאומצת, אני יכולה להעריך כי אתה "שורף" כ-2200 -2500 קל' גם כאשר אתה עובד בעבודה משרדית. זו הערכה על סמך משקלך הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה פרטים נוספים...
נתי01/06/2010אז כך אני 1.78 אני עושה את הדיאטה הזאת כשבועיים בערך והורדתי כבר כ 4 קילו. אבל אני חושב שזה מהיר מדי וכי צריך לתת לגוף זמן הסתגלות מסויים לא?
ומה בקשר למשקאות הדיאט האם הם עלולים לפגוע בדרך כלשהיא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, 4 ק"ג לשבועיים זה בסדר.
עינת לב ארי01/06/2010לפחות בשלב הראשון. תנסה לאכול את כל מה שרשום.
לגבי משקאות דיאט, עקרונית אני בעד צריכת מים או סודה ללא תוספות של סוכר או כימיקלים אחרים.
תנסה לצמצם כמויות לעד מנה ( 330 מ"ל) ביום של משקה דיאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נתי01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה מואצתמישהו25/05/2010
האם התפריט יכול לגרום לפגיעה לנער בן 18 ??? רשום להקפיד שבוע 1 ומורידים 4-7 קילו עפ"י בית חולים.
מרק בסיסי לשריפת שומנים
6 בצלים גדולים
1 חבילת סלרי
1 ראש כרוב גדול
2 פלפלים ירוקים גדולים
1 קופסת עגבניות שלמות במשקל 800 גרם
1 קוביות מרק עוף צח
לתבל במלח, פלפל, פטרוזיליה, או רוטב חריף לפי הטעם.
לחתוך את הירקת לחתיכות קטנות עד בינוניות ולשים בשיר גדול עם העגבניות והאבקת המרק. לכסות במים, להרתיח על אש גדולה למשך 10 דקות ואחר-כך להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהירקות מתרככים. אפשר לאכול את המרק בכל פעם שחשים רעב. אכלו כמה שתרצו, מתי שתרצו, בכל שעות היממה כי אכילת מרק זה שורפת קלוריות באופן פעיל, ככל שתאכלו יותר מרק, תפחיתו יותר משקל. אם אתם מתכננים להעדר מן הבית במשך היום, מלאו לכם תרמוס.
יום 1: אכלו רק את המרק ופירות. אתם יכולים לאכול כל פרי למעט בננות. מלון ואבטיח
מכילים פחות קלוריות בהשוואה למרבית הפירות האחרים ולכן מומלצים במיוחד.
זכרו לשתןת רק תה וקפה שחור ללא סוכר, מיצי פירות ללא סוכר או מים.
יום 2: היום יום צמחוני לגמרי. אכלו את המרק בתוספת ירקות טריים או משומרים עד
שתתפוצצו, אכלו את הירקות כפי שהם, מאודים או מבושלים במרק הצח. אין לבשל או
לתבל בשמן או בחמאה. נסו לאכול ירקות ירוקים עליים ואל תגעו בשעועית, אפונה
ותירס. אכלו את הירקות עם המרק. בארוחת הערב העניקו לעצמכם פרס בצורת תפוח
אדמה גדול אחד עם מעט חמאה או שמן זית לפי בחירתכם. אל תאכלו היום שום פרי.
יום 3: היום הוא צירוף של שני הימים הראשונים. אכלו את המרק, הפירות (למעט בננות)
והירקות שאתם רוצים. אל תאכלו תפוח אדמה אפוי.
יום 4: אכלו רק את המרק ובננות, ושתו חלב רזה ומים. אכלו עד 3 בננות, שתו 2 כוסות בנות
240 מ"ל חלב רזה, ושתו כמה כוסות מים שתרצו, אכלו מן המרק כמה שתרצו.
בננות עתירות קלוריות ופחמימות וכך גם החלב, אבל היום גופכם יזדקק לאשלגן
ולפחמימות, חלבונים וסידן כדי להחליש את התאווה לממתקים.
יום 5: היום הוא יום בשר, עופות או דגים ועגבניות.היום אתם יכולים לאכול 300-600 גרם
בשר רזה. (או עוף ללא עור או דגים) וקופסא של 800 גרם שימורי עגבניות שלמות או
עגבניות טריות. נסו לשתות לפחות 6-8 כוסות מים היום, כדי לנקז מגופכם את חומצת
השתן. אכלו את המרק לפחות פעם אחת.
יום 6: היום הוא יום בשר, עופות או דגים וירקות. אכלו היום כל כמות של בשר וירקות שתרצו.
אתם יכולים אפילו לאכול שניים או שלושה סטייקים אם מתחשק לכם בתוספת ירקות
עליים, אבל לא תפוח אדמה אפוי. הקפידו לאכול את המרק לפחות פעם אחת.
יום 7: אכלו רק אורז חום, מיץ פירות לא ממותק, וירקות. שוב אכלו עד שתתפוצצו. הקפידו
לאכול את המרק לפחות פעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מאמינה שדיאטנית קלינית בבי"ח
סיון דוד25/05/2010תמליץ על תפריט כזה... ומה קורה אחרי שבוע? ואחרי חודש? חוזרים למשקל ואפילו בריבית!!!
אל תיפול למלכודות כאלו...
אם אתה מעוניין להוריד במשקל אני ממליצה לך לבחון את התזונה שלך ואת הרגלי האכילה ואולי לנסות לשפר אותם. אתה מוזמן להתייעץ איתנו בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,שאלה..ר.י24/05/2010
רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש משקל מניאטורי לשקילת מזון בגרמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל חנות לכלי מטבח או ברשתות
עינת לב ארי24/05/2010המוכרות גם כלי בית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
ר.י24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכייף. למה את צריכה כל כך
עינת לב ארי24/05/2010מדויקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי את שאלתך,ואם
ר.י25/05/2010הבנתי נכון,אז אני צריכה לתרגל כמויות ע"י המשקלון, בכדי ללמוד במשך הזמן לאמוד דרך העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים לשקול את המזון
עינת לב ארי25/05/2010גודל המנה ניתן גם בכמויות כמו כפות כוסות או שליש צלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב...
ר.י26/05/2010אז איך מודדים לדוגמא 100 גר' גבינה או מזון אחר?
על גבי אריזות האוכל,לרוב,הערך התזונתי נמדד לפי 100 גר'.
וכשאומרים,לדוגמא כוס פסטה מבושלת,באיזה כוס למדוד?יש המון גדלים..
אשמח לטיפים בנושא,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל מנות תחליפי מזון
עינת לב ארי30/05/2010אם תקישי בגוגל "תחלפי מזון" תקבלי אתרים בהם מצויינים תחליפי המזון הן על פי משקל והן על פי גודל מנה.
לגבי כוס הרי מדובר בכוס חד פעמית ( לא מאג !).
מוצרים שמגיעים באריזות בעלות מידע תזונתי ניתן לחשב גודל מנה על פי סה"כ משקל האריזה וחלוקה ל100 גר , למשל אם אריזה מכילה 250 ג"ר גבינה הרי יש בה 2.5 מנות של 100 ג"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן
ר.י01/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכהאבי19/05/2010
שלום אשתי נמצאת בקבוצת תמיכה שהמדריכה איננה דיאטנית והיא נשקלת פעם בשבוע והמדריכה היא אחת שמביאה את נסיונה האישי האם מותר עלפי חוק לתת ייעוץ תזונאי ללא תעודה?תודה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי חוק אסור לאותה אישה
עינת לב ארי19/05/2010לתת ייעוץ תזונתי כמו שלנו הדיאטניות שאינן מוסמכות לכך, אסור לתת ייעוץ בתחום הספורט אפילו לא לצאת להליכה בחוץ עם קבוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחת במשקל והעלאת מסת שריר לגברroni16/05/2010
שלום ,
אני מעוניין להפחית במשקל להעלות מסת שריר ולפתח את הגוף.
רציתי לדעת האם אתם ממליצים על מישהו שיכול לבנות לי תפריט והאם אתם יודעים איך אני יכול לעשות זאת בלי מכון כושר.
כלומר ספורט עצמאי , הליכות, ריצות משקולות וכו...
אשמח אם תעזרו לי איך אני יכול לעשות זאת לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פה זה פורום תמיכה בדיאטה ולא
עינת לב ארי16/05/2010הרכבת דיאטות. נשמח לעזור כאשר תהיה בתהליך ולאחר שתהיה לך תכנית מסודרת שהורכבה על ידי איש מקצוע מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)