פורום תמיכה בדיאטה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקל תקוע!
    שלי
    23/08/2009

שלום ,
    אני בת 25 גובה 156 משקל...64 אחרי שתי לידות האחרונה לפני שנה!!! המשקל שלי פשוט עומד!
    אני בבית כרגע עם שני ילדי (חופש) ופשוט אוכלת משעמום או כיווןשאני גם מתעסקת הרבה עם הארוחות שלהם אני גם טועמת ...אני עושה מדי פעם הליכות וגם מוציאה עם השניים המון אנרגיה (אולי זו הסיבה שאני לא עולה) מה אני יכולה לעשות? האם תוכלי לעזור לי ?
    המשקל שלי עכשיו הוא 10 קילו יותר ממה שהייתי לפני הלידות ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל תקוע!

הוספת תגובה

• במה שאת צריכה לטפל זה

עינת לב ארי
    24/08/2009

באכילה מתוך שעמום. כל דיאטה שתקבלי לא תפתור בעיה זו משום שמדובר שאכילה שמקורה פסיכולוגי. מדוע משעמם לך? האם זה באמת שעמום או תסכול שאת יושבת בבית עם הילדים ולא מתפתחת מבחינה אישית? או אולי תחושת תסכול ממצב בו את תלויה בבעלך לפרנסתך ופרנסת ילדייך וכן אולי בגלל שאת לא עובדת את לא זוכה לסיוע בגדול הילדים וזה מתיש ומעצבן ועל כן את פונה לאוכל? אם תטפלי בגורמים הללו לא תצטרכי לעשות דיאטה ולא תתעסקי כל כך הרבה עם האוכל ועם טעימות ואז המשקל יתייצב באופן טבעי, כי נכון הוא שאת מוציאה הרבה אנרגיה על גידול הילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפריט ..
    נ'י
    22/08/2009

שלום .. אני אחרי ניתוח הרזייה טבעת . הורדתי 62 קילו ומשקלי עומד על 72-73 הגובה שלי 170-171 אני בת 16 .. אני מתאמנת עושה תרגילים אירובים וגם אנ אירובים לפחות 4-3 פעמים בשבוע למשך כשעתיים .
    אני מעוניינת לשמוע מה דעתך על התפריט שלי .
    בבוקר בשעה 8:00 כוס דגנים פייבר [50 גרם] + חצי כוס חלב 1% ועוד מעט חלב לנס קפה עם חצי שקית ממתיק מלאכותי . או
    2 פורסות לחם קל [34 קל' ליח'] +חצי קופסא קוטג' 3% וסלט המבוסס חצי גמבה ומלפיפון
    [האופציה הראישונה בה אני משתמשת יותר פעם בשבוע אופציה שניה]

בשעה 11-11:30 בניים: פרי או מעדן 0%

בשעה 14:00-14:30 מרק ירקות עם מנת בשר [עוף מבושל ללא עור] או 3 כפות בורגול /פסטה/אורז וכו'..עם דג בגריל או מבושל או מנת בשר חזה עוף או עוף מבושל ו בגריל ועם סלט [אני יותר אוכלת את האופציה הראישונה] .

בשעה 17-17:30 פרי או מעדן 0% או שניהם ביחד

בשעה 20-20:30 חצי קופסא קוטג' 3% עם 2 פרוסות לחם קל וקערה בינונית של סלט ירקות המבוסס על כרוב מלפיפון חצי עגבניה חצי גמבה לפעמים חצי גזר מעט מיץ לימון כפית שמן זית מלח ופלפל

הבעיה שלי היא שאני לא יורדת במשקל וזה משגע אותי אני לא יודעת מה לעשות .............
    התפריט שלי לדעתי מכיל 1000 קלוריות כמה לדעתך הוא באמת מכיל ?

מה הטיפ שיעזו לי להוריד משקל .. ? אני נמצאת אצל הדיאטנית אבל רציתי לשמוע חווה דעת נוספת ממומחה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התפריט ..

הוספת תגובה

• תהליך ירידה במשקל:

עינת לב ארי
    22/08/2009

ירידה במשקל באופן כללי נגרמת כתוצאה ממאזן אנרגיה שלילי. כאשר הוצאות האנרגיה של הגוף גדולות מההכנסות ( שמתקבלות במזון) הרי נוצר חסר אנרגטי שעל מנת להשלים אותו משתמש הגוף במאגרי השומן שלו.
    צריכת האנרגיה הבסיסית של רב בני האדם, ללא אימון גופני ובמצב בריאות תקין הוא כ1200-1300 ק"ל ביום. אם נוסיף גם אימון גופני ופעולות נוספות כגון עבודה, מאמץ חשיבתי ועוד, הרי נגיע לערכים גבוהים מ1500 ק"ל לרב בני האדם. לכאורה תפריט של 1000 ק"ל המשלב פעילות גופנית , היה צריך ליצור מחסור תמידי באנרגיה שיגרום לירידה מתמשכת במשקל, אך המציאות שונה.
    לגוף האנושי יכולת הסתגלות מדהימה במצבי לחץ ודיאת הרזיה או נכון יותר, חסר אנרגטי, מתפרש כמצב לחץ ואז הגוף נכנס לתהליך של חסכון אנרגטי בדרכים שונות שמווסתות ע"י מערכות הורמונליות.
    התוצאה: גרף הירידה במשקל איננו רציף. בהתחלה יורדים מהר כ1 ק"ג בשבוע ובהמשך הקצב מתמתן והירידה כמעט ונעצרת , לעתים יש התייצבות על משקל מסויים שלוקח זמן רב ל"שבור" אותו וכנראה את נמצאת במשקל זה.
    התפריט שלך בסדר גמור ואני אף הייתי מוסיפה עוד קצת חלבון ( ביצה, טונה). אולי כדאי לשנות את האימון הגופני ואת העצימות שלו על מנת שהירידה במשקל תמשך, אך יש לעשות זאת לאחר בדיקת אחוזי שומן ע"י מכשיר מיוחד ומעקב אחר שינוי בהיקפים בנוסף לשקילה.
    בהצלחה.
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וסליחה על חפירה הבאה

נ'י
    22/08/2009

תודה על התשובה היא באמת גרמה לי להבין אבל אני חייבת לציין כשאני עושה תפריט כזה זה גורם לי להרגיש שמנה כי סה"כ אני אוכלת כל היום ואימא שלי גם חושבת שזה יותר מידי וציינה שחשוב שהוריד את הפורסות לחם בערב כ"כ חשוב לי לא לאכזב אותה ואת האנשם שסבבי הבעיה היא שאני מרגישה יותר מידי אבל עם הפחית בכמות אני יהיה רעבה וממורמרת וזה יגרום לי להתנפל על האוכל דבר שאיני רוצה ...
    הדיאטנית שלי ציינה שאפשר פעם בשבוע לאכול משהו שאני נורא אוהבת עם זה גלידה מגניום בגביע או בין חטיף חמוץ חריף או סתם לאכול משהו כמו חצי מנה פלאפל ללא צ'יפס . איך התאפשר לי לאכול דבר כזה ולהמשיך להרזות עם אני בדיאטה ולא יורדת בכלל ואף מעלה כמה גרמים ?
    הפינוק שלי היא גלידה אמריקאית של מקדונלדס פעם בשבוע .150קלוריות
    ועוד בעיה היא אני חוזרת ללימודים שוב מאבק כרגיל איך אפשר לשמור על תזונה כשאת רואה את החברות אוכלות פרוסה עם שוקולד או חטיף מתוק וטעים אני התחרפן אמרו לי שאפילו עם אוכל קוראסון או רוגלך לא יקרה כלום .. אבל כן יקרה הרגשה שהפסדתי ולא יודעת למי בדיוק כל פעם יש לי מחשבות על זה שאני ישמין .. ואז אני חושבת על הסבל שעברתי עד שירדתי את הכינויים שקראו לי שאותם אני לא ישכח במהרה אנשים אומרים לי את בגדר הנורמא אבל אני לא מרגישה ככה אני חושבת כמו שמנה ונהנת מאוכל במקום להגיע ממקום שאוכל זה אמצעי לחיות .. לאכול כדי לחיות ולא לחיות כדי לאכול ולחשוב אה איזה יופי אני אוכל עוד 5 דקות או ואו מה אני יוכל מחר או איזה ארוחה אבחר לערב ?!
    השמח עם תוכלי להביא לי תחליפים למאכלים שאני אוכלת וככה לקצץ את הקלוריות לדגמא במקום קוטג' משהו דל יותר .. במקום לחם משהו דל יותר מרק ירקות איזה ירקות מהם משמינות? בשר איזה חלק עדיף למרק ובבוקר איזה דגנים את ממליצה .. ואיזה פירת מכילים פחות סוכר כלומר פחות קלוריות ..
    סליחה על החפירה אבל אני ממש יודה לך
    ולגבי האימונים אני עושה 30 דקות הליכה מהירה 6.5 מהירות
    +15 דקות אליפטי +15 דקות אופנים .. ואז ממשיכה לאימון משקולות את החצי שעה של הליכון מחלקת ל-2 ובסוף אימון משקולות אני עושה את החצי השני .. מה אפשר לאכול לפני אימון שהוא דל בקלוריות ונותן אנרגיה לזמן ממושך של אימון
    ויש לי בעיה של עצירות קשה מאד יש לך טיפים שיכולים לעזור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה חמודה, הלואי ויכולתי לענות לך

עינת לב ארי
    22/08/2009

על כל השאלות דרך הפורום, אך זה יהיה מאוד לא אחראי. יש לך דיאטנית ואני מניחה שהיא מספיק מקצועית כדי לתת לך תשובות. אנא שאלי אותה את כל השאלות ששאלת.
    לגבי תחליפים: אין מזונות שיכולים להחליף גבינות או קוטג' ואין לך מה להוריד מהתפריט שציינת, גם לא צריך להוריד את פרוסת הלחם בערב. מה שמדאיג במה שכתבת הוא תפיסת הגוף שלך וחוסר שביעות הרצון מהשינוי העצום שקרה לך וההתעסקות המוגזמת באוכל. גם את וגם אמא שלך צריכות הדרכה מתאימה ועזרה בעקר בקטע של הסבלנות: לקבל את העובדה שמדובר בתהליך איטי ושהגוף הוא לא מכונה שניתן להכתיב לה מה שרוצים!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חות קטנה שאוכלת בשביל להתנחם
    ח. קראוס
    18/08/2009

שלום וצהריים טובים.
    רציתי להתייעץ לגבי אחותי הקטנה, בת 12.
    לא טוב לה בבית והיא מתנחמת באוכל. התוצאה של הפעולה הזו ברורה - כבר עכשיו, בגיל כזה צעיר, היא משמינה יותר ויותר.

אני לא רוצה רוצה לרדות בה או להעליב חס וחלילה, אך חבל לי שהבעיות מתבטאות בצורה כזו אצלה.
    האם ניתן למנוע זאת? לדבר איתה בצורה שתבין אותי ואת מה שמאחורי הדברים בלי להיפגע?

תודה על הייעוץ!

הוספת תגובה

• תיקון ותוספת לשאלה:

ח. קראוס
    18/08/2009

1. בכותרת צריך להיות כתוב "אחות" ולא "חות".

2. האם ידוע על קשר כלשהוא בין אכילה כגון זו שתארתי לבין התחלת עישון בגיל תעיר? האם עלי לחשוש שאחותי תתחיל לעשן אוטוטו ואולי להידרדר מכך הלאה?

תודה, אני ממש מודאג...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי. אכן יש מקום לדאגה

עינת לב ארי
    18/08/2009

בקשר לאחותך משום שאתה מתאר אכילה רגשית שיושבת על מצוקה, שבודאי קשורה בבית אך גם מאפינת את גיל ההתבגרות.
    עישון לא בהכרח קשור לאכילת יתר ולא כל מי שיש לו בעיות אכילה מדרדר בחייו. מה שכן, כדי שלא תהיה התדרדרות של האכילה הרגשית לכדי הפרעת אכילה מלאה יש לטפל באחותך, כמובן שיש לשתף את ההורים בכך כי יש להם חלק חשוב בטפול ובסכוי של אחותך להחלים.
    בהצלחה, וכל הכבוד לך על הדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בדיאטה
    שיראל
    10/08/2009

שלום עינת,
    התחלתי דיאטה אצל דיאטנית מהקופת חולים לפני כחודשיים וחצי ובאמת ירדתי יפה, שקלתי 53.6 גובה 150 ואני בת 21 וחצי, לפני שבועיים הגעתי למשקל 48.8 והיא אמרה שאינה יכולה להמשיך לקבל אותי כיוון שה bmi שלי תקין והקופה לא מאפשרת זאת.
    עדיין אינני מרגישה טוב עם עצמי ורוצה לרדת עוד שניים עד שלושה קילו אולם שנשקלתי לפני שלושה ימים נוכחתי לדעת כי עליתי חצי קילו.
    אינני מצליחה לשמור שאין מי שעוקב אחריי הדיאטה שלי או נותן לי על הראש ואני מאוד פוחדת לעלות שוב למשקלי הקודם מה עליי לעשות?
    אוסיף כי בזמן האחרון אני מאוד עייפה וזקוקה למתוק והתחלתי לקחת ויטמין b12 בהמלצת הרופא ואני לא ממש מצליחה לשמור על הסדר אכילה כבעבר אני עדיין רעבה אחרי הארוחות אבל משתדלת לא לאכול יותר.
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בדיאטה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה

שיראל
    10/08/2009

שכחתי לציין שגם אני עושה רישום מידי יום של מה שאני אוכלת ופעילות גופנית שאני עושה והאם זה טוב?
    ורציתי לדעת כמה פעמים כדאי להישקל בשבוע, אני ממש פוחדת כל פעם לפני שקילה שמא עליתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שיראל. איני יודעת באיזה קופת

עינת לב ארי
    10/08/2009

חולים את מקבלת שירות אך ברב הקופות את יכולה להמשיך את הטפול התזונתי תמורת תשלום מוזל. למשל, במכבי, עלות התשלום הוא 60 ש"ח לבקור. יותר זול מחוג שומרי משקל.
    לדעתי את בהחלט זקוקה להמשך מעקב ותמיכה של דיאטנית מכיון שאם לא את עלולה להתדרדר..
    אז כדאי שתנסי למצוא לך מסגרת מתאימה להמשך טפול.
    ודרך אגב, התמיכה שאת זקוקה לה היא לא רק על מנת שלא תעלי במשקל כי אם תמיכה נפשית. להתמודד עם הפחדים, למשל של לעלות במשקל או להשקל או לאכול ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה לירידה במשקל
    ירון
    03/08/2009

שלום עינת ותודה לך על הפורום הזה,
    אני סופסוף בוחר אחרי שנים לטפל בגופי אותו הזנחתי.
    אני באמצע שנות ה-30 לחיי. לא עושה ספורט בכלל ומשקלי עודף בכ-15 ק"ג (93 ק"ג בגובה 180 ס"מ) וצברתי כרס ועייפות.
    בנוסף אני צמחוני. עשיתי בדיקות דם וכל הויטמינים (לרבות B12) תקינות.

כאחד שאוכל די בריא בארוחות עצמן אך אוכל הרבה ממתקים ודי מכור לקמח לבן. במבה/ביסלי וכו' ברור לי מה אני צריך לעשות - להגמל מכל הדברים הלא בריאים שאני מכניס לגוף או לפחות למתן אותם, ולא לאכול כל יום גלידה אלא פעם בשבוע וכך הלאה.
    אולם אני חושש שיהיה לי קשה להגמל מכל אותם מזיקים וגם תחושת הרעב מקקנת בי די מהר. אז האם יש לך עצה או המלצה לתוספי מזון שיתמכו בתחושת שובע, או לחילופין תפריט שמתייחס בעיקר לעניין הנשנושים והסוכרים/לחם למישהו כמוני?

אני מודה לך מאד מראש.
    ירון

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה לירידה במשקל

הוספת תגובה

• הי ירון. תודה על בחירתך

עינת לב ארי
    04/08/2009

דווקא בפורום זה והרבה ברכות והערכה על ההחלטה לקחת אחריות לבריאותך.
    לגבי שאלתך, אכן אתה יודע את התשובות: יש להרכיב תפריט מאוזן המכיל מזונות בריאים ולקצץ במזונות לא בריאים המכילים סוכר קמח לבן ושומנים תעשייתיים ולשלב פעילות גופנית סדירה על מנת להשיג תוצאות.

לצערי אינני יכולה לבנות לך תפריט דרך הפורום ובטח שזה לא יהיה נכון מבחינה מקצועית ואתית. אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית בקופת החולים אליה אתה שייך או לפנות באופן פרטי לייעוץ וליווי אישי של התהליך. השינויים שאתה מדבר וחושש מהם ( בשל תחושת הרעב שמופיעה) צריכים להיות הדרגתיים ומתואמים עם הנתונים הפיסיים שלך, סדר היום והפעילות הגופנית שתשלב.
    בהצלחה רבה.
    עינת לב ארי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשה

ירון
    06/08/2009

תודה רבה
    אני מקשיב להמלצתך ואפנה לרופאה שלי כדי לקבל הפנייה לדיאטנית,
    אני בקופ"ח מכבי ותל אביבי - האם את במקרה בקופה זו,
    או יכולה להמליץ על דיאטנית של הקופה.
    אם יש מניעה לפרטים כאלו בפורום
    קצת פרטים על המפגשים איתך, ימי/שעות קבלה, מחיר, וכו'
    אף פעם לא הייתי אצל דיאטנית, אז אני לא יודע עם זה ליווי שבועי/חודשי?!
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ירון. אכן אין זה אתי לעשות זאת

עינת לב ארי
    06/08/2009

דרך הפורום. במכבי דיאטניות רבות, אתה יכול לפנות לסניף אליו אתה שייך ולקבל רשימה של אלו העובדות בשרות הקופה. מגיע לך 5 בקורים, בדרך כלל מפגש כל שבועיים ולאחר מכן משלמים בכל פגישה את עלותה שהיא כמובן זולה לעומת בקור פרטי.
    אם תרצה עוד פרטים תוכל להתקשר לנייד שלי : 0507760128

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעניינות
    דנה
    01/08/2009

האם לאכול ארוחה אחת ביום זה טוב?
    ולהכניס בה את כל אבות המזון הרצויים. כך שהגוף לא יקרוס
    ולשתות המון מים כל היום.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    התעניינות

הוספת תגובה

• מה את חושבת?

עינת לב ארי
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)

דנה
    04/08/2009

שגם ככה בארוחה אחת אפשר להכניס את כל אבות המזן אז זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה טבעי בעינייך?

עינת לב ארי
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בדיאטה
    גלי
    30/07/2009

שלום רב,

ביום יום אני מנהלת אורך חיים שיגרתי ובריא (כך אני מאמינה), אך בסופי שבוע מרשה לעצמי "להתפרע" - בעיקר כשמדובר באלכוהול.
    שאלתי היא כזו: מהו המשקה הלאכוהולי הכי פחות מזיק מבחינה תזונתית. במילים אחרות - הכי פחות משמין.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תמיכה בדיאטה

הוספת תגובה

• שלום לך. לשאלתך: יש שני

עינת לב ארי
    30/07/2009

מדדים המשפיעים על הערך הקלורי ( "משמין" זה דבר יחסי) של משקאות אלכוהוליים:
    1. האם יש או אין סוכר במשקה, למשל בליקרים ובקוקטיילים מוסיפים סוכר או משקאות מתוקים כגון משקה אנרגיה או מיץ אשכוליות.
    2. ריכוז האלכוהול. 1 ג"ר אלכוהול מכיל 7 ק"ל. בבירה יש בממוצע 5% אלכוהול, ביין 12-13% ובמשקאות חריפים ( וויסקי, וודקה) כ40%. ועל כן ב100 מ"ל בירה יש פחות קלוריות מיין וביין פחות ממשקה חריף..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

קרן
    01/08/2009

היי עינת. שאלתי אותך לפני כמה זמן על תפריט נטול קמח וסוכר (כמה הודעות מתחת, בטעות זה משורשר להודעתה של עדן). לא הצלחתי להתמיד בהמנעות מפחמימות פשוטות ואף התחלתי להרגיש חולשה. ישבתי והרכבתי לי תפריט שעונה על המחסור בפחמימות בשעות מסויימות של היום והייתי רוצה את חוות דעתך. להזכירך, אני בת 24, במרחק של 17.5 ק"ג עד לקצה הגבולי בין משקל תקין למשקל עודף לפי BMI, בריאה לחלוטין. (הייתי שמחה יותר להיות במקום טוב באמצע הטווח התקין).
    דוגמא ליום מסויים:
    בוקר: פר' לחם רגיל + פרוסה גבינ"צ רגילה / גבינה קשה 5% + כפית חמאה מופחתת שומן+ נס קפה
    ביניים-פרי
    צהריים ללא פחמימות-מנת דג/תחליף סויה/בשר עד 250 קל' + ירקות מוקפצים / מרק ירקות/סלט או קצת מכולם.
    ביניים-חטיף אנרגיה עד 100 קל' + נס קפה
    ערב-חלבון (לא בשרי) עד 120 קלוריות (לדוגמא: 90 גרם בולגרית 5% / טונה במים/ ביצה קשה + 2 כפות גבינה לבנה 5% ) + ירקות בכל צורה + שומן כלשהו (כפית שמן זית / כף מיונז / 2 כפות רוטב לייט וכו')
    לילה-פרי + חלבון (משקה יוגורט 0% כוס בדר"כ)
    (*) אחת לשבוע מתפנקת על מנה שבועית מתוקה בת 600 קלוריות. הבנתי שזה לא גורם להאטה בהרזייה ואף עוזר (האם יש בכך האמת)?

בנוגע להמלצתך על אורז ושאר דגנים, אני לא כ"כ אוהבת :/
    מה דעתך על התפריט? האם יש לך הצעות לשיפור?

תודה מקרב לב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באופן כללי נראה בסדר גמור

עינת לב ארי
    01/08/2009

אך אני באופן אישי לא אוהבת דיוק יתר בתפריט כמו למשל: מנה בת 250 ק"ל בצהריים. צריך לחשב כל הזמן ולשקול וזה מאוד מכביד ומתסכל לאורך זמן. פשוט תאכלי בכמויות סבירות ותנסי להרגיש את הגוף: מה הוא אומר: רעב? שבע? ועל פי התחושה לווסת את כמות המזון שאת אוכלת בארוחות.
    לגבי דגנים מלאים, חשוב לשלב אותם בשל תכולת ויטמינים גבוהה מקבוצה B והשפעה מיטיבה על מערכת העכול, אך גם לחם מחיטה מלאה יעשה את העבודה. להשלמה הייתי מוסיפה פרוסת לחם נוספת בערב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

קרן
    01/08/2009

היי עינת, תודה על המענה המהיר!! :)
    אני מאמצת את פרוסת הלחם בערב. אשתדל לקנות לחם מחיטה מלאה.

באשר למנות המדודות, זו פשוט דרכי לדעת בערך כמה קלוריות צרכתי. לאחר פעם-פעמיים של שקילה אני כבר יודעת להבא כמה דג למשל זה בערך 200 גרם וכו'..

ובקשר לדגנים מלאים. האם כל אורז שאינו לבן נחשב לאורז מלא? אני ממש הולכת לאיבוד בכל זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למנה המתוקה פעם בשבוע

קרן
    01/08/2009

600 קלוריות של פחמימות ושומנים ריקים... האם זה עלול להאט ירידה?
    נאמר לי ש-600 קלוריות שוות בגוף ל-100 גרם ושזה יורד במהלך השבוע אם אכן שומרים על תפריט מאוזן. האם זה נכון?
    אני מאוד רוצה אך פוחדת לאכול מנה כזו. אני בנקודה בחיי שבה סוף סוף התחלתי לשנות הרגלים לאחר שנים של ירידות ועליות ובינתיים המסגרת מאוד חשובה לי.
    לא ארצה ש-600 קלוריות יגרעו ממני ירידה של חצי ק"ג בשבוע למשל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלותייך: אורז מלא הוא כל

עינת לב ארי
    03/08/2009

אורז שאיננו לבן. כתוב על האריזה. נכון שיש כל מיני זנים של אורז כגון אורז פראי אך עדיין כמות הסיבים שבו גבוהה בהרבה מאורז לבן. דרך אגב, גם אורז אדום הוא אורז מלא. תנסי.
    טיפ לבישול אורז מלא: להשרות לפחות שעה במים קרים, לסנן היטב ולבשל עם קצת יותר מים מאשר מבשלים אורז לבן מפני שמשך הבישול יותר ארוך, כחצי שעה במקום 20 דקות ללבן.

לגבי המנה המתוקה של 600 ק"ל. זה לא יפגע בירידה שלך במשקל וגם אם מדובר במזון לא בריא הרי הוא בריא בהקשר שאת נותנת גם לנפש שלך לאכול ומונעת מעצמך תחושת תסכול וחסך מעצם ההמנעות ממזון זה. וזה לא פחות חשוב!!!

ולבסוף: כל הכבוד לך על ההתמדה ואימוץ העיצות שאת מקבלת אין ספק שאת בתהליך של שינוי חיובי. שיהיה לך המון בצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עינת תודה רבה

קרן
    04/08/2009

אכן קניתי אורז אדום מזמן וחשבתי שזה החום..תודה על הטיפ של בישול האורז ובכלל על העזרה.
    את מקסימה! אני מתה על הפורום הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המחמאות. כייף לשמוע

עינת לב ארי
    04/08/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם משקה בריא כגון יין אדום

עינת לב ארי
    03/08/2009

יכול להיות מזיק אם מגזימים בשתיה. באופן כללי תלוי כמה שותים.
    באחת מהשאלות למטה עניתי על ערכי הקלוריות בסוגי משקאות אלכוהוליים.
    בגדולן, את יכולה להוסיף כ200-300 ק"ל ממשקה אלכוהולי בסופי שבוע מבלי שזה יפגע במאזן הקלוריות שלך ( בהנחה שאת בריאה).
    דוגמאות לסך קלוריות כזה: חצי ליטר בירה או 2 כוסות יין או שוט משקה חריף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי דיאטה - חשוב
    קרן
    24/07/2009

שלום עינב,
    אני בת 31 מחיפה
    גובה: 1.72
    משקל: 88 ק"ג
    מצב משפחתי: נשואה ללא ילדים
    עברתי מס' דיאטות בחיים שלי דרך רז קל עם תפריטים וכדורים במהלך הדיאטות ירדתי דרסטי ועליתי לאחר מכן דרסטי, אני הגעתי לשיא של משקל: 88 ק"ג מעולם לא הגעתי למשקל כזה המקסימום שהייתי זה 72 ק"ג. יש לי גם כולסטרול גבוה בנוסף לעודף משקל שזה קשור להרגלי אכילה שלי. לאחרונה לא הולך לי לעשות דיאטה אני מנסה ונשברת חשוב לי לציין שאני לפני הריון ובהריון עולים המון ויש לי פחד שאני ישקיע ארד יפה במשקל ושוב אעלה את הכל בהריון ואהיה דובה שוב .....
    (היה לי גוף יפה אפשר להגיד עד גיל 25 בערך) שקלתי בין 65 ל- 69 ק"ג אני מתפללת להגיע למשקל הזה.
    אני מנויה במכון כושר אך לא כל כך אוהבת את זה, אני מכורה לשוקולדים וגלידות וכל פעם זה תוקף אותי מחדש בעקבות זה אין לי חשק לכלום וגם כמובן להתלבש בגלל המשקל ולכן אני הגעתי למצב שאני מזניחה את עצמי ומוצאת את עצמי מסתכלת ומקנאת מבחורות אחרות שנראות טוב ויכולות ללבוש הכל .
    השומן אצלי מתרכז בבטן הבטן נפוחה כל הזמן כמו הריון ומציק לי שאנשים כל הזמן חושבים שאני בהריון זה מייאש אותי.

בבקשה תעזרי לי ותכווני אותי לאן ללכת באיזור חיפה ???? אני צריכה תמיכה ומעקב לא הולך לי לבד לרדת.......
    לעזרתך אודה
    קרן

הוספת תגובה

• הי קרן, על פי מה שאת מתארת יש

עינת לב ארי
    24/07/2009

מקום לחשש כי את סובלת מהפרעת אכילה. אני מציעה לך לנסות ולהגיע למרפאה להפרעות אכילה של רמב"ם או לדיאטנית שמומחית בתחום. אם את מקופת חולים מכבי את יכולה לקבל עזרה במרפאה להפרעות אכילה שבצ'ק פוסט.

לא ניתן יהיה לעזור לך ללא טפול מעמיק בסיבות להתפתחות התקפי הזלילה של שוקולדים וגלידות. אני לא מציעה לך לנסות דיאטה נוספת, היא רק תחמיר את המצב כפי שנוכחת כבר.
    שיהיה בהצלחה.
    עינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות
    קרן
    22/07/2009

האם קלוריות מהירקות נכללים בשכלול הקלורי היומי?
    הכוונה לא לקילוגרמים אלא לכמות ירקות סבירה לצד הארוחות העיקריות

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות

הוספת תגובה

• ממש לא, לפחות על פי האסכולה שלי

עינת לב ארי
    22/07/2009

האנרגיה שהגוף מוציא על עכול הירקות הוא כמעט שווה ערך לערכם הקלורי וזה מתאזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה
    עדן
    19/07/2009

תודה על העצות הן די עזרו רציתי לדעת אם יש איזה משקל מסוים שבו היא צריכה להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    תודה

הוספת תגובה

• מי?

עינת לב ארי
    22/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בדיאטה
    עדן
    17/07/2009

אמא שלי היא קצת מלאה והיא כבר חולמת שנים להוריד את משקלה היא מנסה ומנסה אך ללא שום תועלת היא הולכת לחדר כושר ואין שיפור שכרנו לה מאמנת אישית וזה לא עזר ובנוסף לזה היא הולכת כל יום ברגל אנא בבקשה אם תוכלו לתת לי עצות טובות כדי לעזור לאמא שלי!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בדיאטה

הוספת תגובה

• הי עדן. ההודעה שלך נוגעת ללב

עינת לב ארי
    18/07/2009

משום שניכר שאת מאוד דואגת לאמא שלך ומחפשת דרך לעזור לה.
    קראתי היטב את מה שכתבת ואני מבינה שבעיית המשקל שלה לא כל כך חמורה ( הגדרת אותה "קצת מלאה") אך בכל זאת היא מנסה שנים לרזות ללא הצלחה.
    אם הדאגה שלך אליה היא בגלל בעיית בריאות שיכולה להתפתח מעודף המשקל, הרי אני יכולה להרגיע אותך שמחלות קשות לא נגרמות מהשמנה קלה, במיוחד כאשר אורח החיים כולל הליכה רגלית יום יומית.

אך אם הדאגה שלך נובעת מכך שאמך מרגישה לא טוב עם עצמה והיא מביעה תסכול וחוסר בטחון בגלל המראה שלה, הרי פה יש מקום להתערבות מקצועית של דיאטנית קלינית שתבדוק את התפריט של אמך את אחוזי השומן שלה, תפנה אותה לבדיקות דם מתאימות ותברר איתה מדוע המשקל והמראה כה משמעותיים עבורה וכן מה הוא משקל היעד שיתאים לה.
    אין לי טיפים נוספים בתשובתי משום שאת לא יכולה לעשות זאת עבור אמך. זו היא שצריכה לרצות ולהגיע לטפול, את רק יכולה להציע לה את העיצה הטובה הזו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנזרות מקמח וסוכר + שאלה על בשר

קרן
    19/07/2009

אני בת 24 ויש לי כ-23 קילוגרמים עודפים. לא יודעת למה אבל שום תפריט שקורא לעצמו "מאוזן" לא עובד בשבילי לאחרונה. אני נתקפת בתסכול רב עקב ירידות קטנות ולא רואה טעם להמשיך.
    לפני כמה ימים החלטתי לנסות להוציא מדפוס האכילה שלי (שהוא לפעמים דיאטה ולפעמים הקצה השני-עוד לא מצאתי את האיזון) קמח פשוט וסוכרים. כלומר להמנע לחלוטין מכל מה שמכיל קמח וסוכר אך לא המנעות מוחלטת מפחמימות כגון :קלח תירס, פירות וכדומה.
    בינתיים אני מרגישה עם זה מצויין (אגב אין לי בעיות בריאותיות). האם זה יכול להזיק?
    כמה זמן אפשר לעשות "דיאטה" כזו מבלי להזיק לגוף (אם בכלל)?
    אני אוכלת הרבה ירקות - סלט קטן 3 פעמים ביום, דגים (בעיקר סלמון), שקדים-לא הרבה, עד 10 יחידות ליום, פירות, גבינה צהובה, גבינות לבנות 5%, טבעולייט וכו', בשר אולי רק פעם בשבוע וגם זה לא תמיד......
    וכאן מתעוררת עוד שאלה. אני אוכלת בשר לעיתים יחסית רחוקות. מה יכול להוות תחליף לבשר בארוחת צהריים חוץ מטבעול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף ראוי לבשר ממקור צמחי יכול

עינת לב ארי
    22/07/2009

להיות כוס עדשים ירוקים מבושלים או 100 גר טופו. כמובן שהללו אינם מכילים B12 אך הם עשירים יחסית בברזל וחלבון.
    לגבי ההמנעות מסוכר וקמח לבן, את בהחלט עושה טוב, אך אם את עוסקת בספורט כדאי לשלב אורז מלא, קוסקוס מלא , כוסמת ובטטות להעשרה מסוימת של פחמימות שנראה כי הן חסרות בתפריטך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    עדן
    16/07/2009

אמא שלי היא קמת מלאה והיא כבר חול מת שנים להוריד את משקלה היא מנסה ומנסה אך ללא שום תועלת היא הולכת לחדר כושר ואין שיפור לקנו לה מאמנת אישית וזה לא עזר אנא בבקשה אם תוכלו לתת לי עצות טובות כדי לעזור לאמא שלי!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה!!!!

עדן
    16/07/2009

אמא שלי היא קצת מלאה והיא כבר חולמת שנים להוריד את משקלה היא מנסה ומנסה אך ללא שום תועלת היא הולכת לחדר כושר ואין שיפור שכרנו לה מאמנת אישית וזה לא עזר ובנוסף לזה היא הולכת כל יום ברגל אנא בבקשה אם תוכלו לתת לי עצות טובות כדי לעזור לאמא שלי!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על דיאטה
    קרן
    15/07/2009

אני בת16 ירדתי 6 קילו והגעתי למישקל הרצוי שלי איך אני שומרת על המשקל? אמרו לי שעכשיו אני יכולה לאכול עוד מנה מותרת נוספת בשבוע של 700 קלוריות. אני לא יעלה במשקל מיזה?
    תודה קרן

לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על דיאטה

הוספת תגובה

• לא יודעת. חסרים הרבה נתונים

עינת לב ארי
    15/07/2009

כמו: מה משקלך הנוכחי? האם את עושה ספורט?
    בעקרון, לא נראה כי תוספת של 700 ק"ל בשבוע יגרמו לך לעלות במשקל על תפריט בו הורדת במשקל. יתכן וצריך להוסיף אף יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית מצרכים לא משמינים מבלי להעליב
    שמעון
    14/07/2009

בוקר טוב.

אשתי, אותה אני מאוד אוהב, סובלת מעודף משקל (שוקלת 92 ק"ג על 1.69בערך). היא רוב היום בבית ואני ממש חושש לחייה, שלא תקבל התקף לב או משהו בסגנון.
    חשבתי להתחיל לקנות רק מצרכים "בריאים" ולא משמינים הביתה, כדי שזה מה שהיא תאכל, השאלה היא כיצד לעשות זאת בלי שהיא תיעלב? אני ממש לא רוצה להסתכסך איתה, אך חשובה לי הבריאות שלה...

תודה על העצות.

הוספת תגובה

• שלום שמעון. הדאגה שאת המביע לבריאות

עינת לב ארי
    14/07/2009

ה של אשתך מעוררת בהחלט אהדה, אך אני שואלת את עצמי האם מדובר כאן בהכרח בבעיית משקל או בעיה אחרת.
    אין לי מספיק פרטים לגבי אישתך אך אני מבינה שהיא לא יוצאת הרבה מהבית, לא עורכת את הקניות ועל כן לא משתתפת בהחלטה מה אוכלים או לא אוכלים וכן היא מאוד פאסיבית בחייה ( יושבת בבית ולא כל כך מתקשרת עם העולם שבחוץ).
    אני יכולה לאמר לך שאם לא תפתר הבעיה האמיתית שבגללה היא צוברת משקל (וכאן דיאטה לא מספיקה), הרי לא תוכל לעזור לה גם אם תקנה מזון בריא יותר ומצבה ילך ויחמיר. העזרה שצריך להושיט לה הוא טפול נפשי או משפחתי ורק אחר כך, ניתן יהיה לטפל בבעיית התזונה.
    בהצלחה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    ז'אנה
    11/07/2009

שלום רב! בתי בת שלוש היא בכלל לא אוהבת לאכול לא אוכלת בשר ומרקים אולי פעם בשבועיים היא כן מוכנה לאכול קצת מרק עוף אבל זה קורה לעיתים רחוקות ככה רק מעדנים ודייסות סימילאק עם דייסת מטרה,אני מאוד דואגת. בבוקר ב שעה 9 היא אוכלת יוגורט-זה יכול להיות גמדים או מילקי, בצהוריים בשעה 13 קצת פתיתים ודייסה-סימילאקעם דייסת מטרנה 150??, בשעה 17 גם או יוגורט או דייסה וכל מיני חטיפים או ביסקויט קטן או קצת שוקולד ובלילה יכולה לאכול יוגורט. השאלתי האם זה מספיק וגם עם אפשר לדעת כמה קלוריות זה , זה מספיק לילדה בת 3 ,
    תודה רבה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• כמובן שתפריט זה לא מתאים לילדה בת

עינת לב ארי
    14/07/2009

שלוש משום שאיננו מגוון, לא מכיל ירקות פירות בשר דגים דגנים קיטניות ושומנים בריאים כמו שמן זית וטחינה. כדי לסייע בידך לגוון את התפריט, ללא קשר למשקלה של הילדה, כדאי שתתייעצי ותקבלי הדרכה מדיאטנית קלינית מומחית לילדים. ההדרכה צריכה לכלול לא רק התייחסות לנושא התזונתי כי אם גם ההתנהגותי: לתת לך עיצות איך לגרום לילדה שלך לגוון את מזונה בלי לחץ ואיומים או מלחמות על רקע של אוכל. כמו כן לבדוק אם אין צורך בהתערבות אנשי מקצוע נוספים כמו מטפלים משפחתיים או מרפאים בעסוק.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה